login |

House: vége a 4. évadnak

2008. 05. 20. 16:03 - Írta: human

164 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Négy év, már ilyen hosszú ideje rendelne a doktor? Az a helyzet, hogy én továbbra is hiszek a készítők képességeiben, de ezt a finálét szerintem erősen elszúrták. Már a múlt heti rész is megosztotta a népet, de a finálé második része szerintem még jobban kérdőjeleket tesz a nézőközönség feje fölé. És bizony nem olyat, hogy “Mekkora cliffhanger, most mi lesz?” hanem pár ember feje fölött valami ilyesmi buborék jelenik meg: “Nézzem ezt így tovább?”

Mindezt úgy mondom, hogy az érzelmi töltés megcsapott, de ahova innen mennek, az nem érdekel annyira. Ennél többet már tényleg csak spoileresen a kép alatti “tovább” feliratra kattintva.

Amikor 5 perce ment a rész, akkor úgy gondoltam, hogy ebből csak aképp tudnak kijönni, ha Amber tényleg meghal. És lám. Nem vagyok nagy jóstehetség ám, egyszerűen az látszott a történetbe logikusnak, ami előrelöki a karakterfejlődést. Viszont egyben kicsit érdektelen is.

Valakinek kell emberi House? Tény, hogy baromira elkeserítő lehet, amikor a legjobb barátja is haragudni fog rá vagy 19 részen át, de a buszon ülő “nem akarom a fájdalmat, nem akarom nyomorultul érezni magam, nem akarom, hogy a legjobb barátom haragudjon rám” yadda-yadda.. ez nem a mi House-unk. Persze, valószínűleg össze fogja szedni magát, de itt a fináléban nem tette, így hagytak itt minket őszig. Remélem a második rész után azt írhatom majd, hogy House iz back. És remélem, hogy a Cuddy szál az csak red herring (félrevezetés) volt, ahogy ott aludt aggódva érte. Odáig rendben, hogy mint embert valójában kedvelik egymást, de ha love sztori lesz az csak egyféleképp nézhető el, ha nem húzzák sokáig, nem játszanak egymással még 1 évadon át. Szerintem persze.

Az ügy, a nyomozás továbbra sem volt izgalmas. De komolyan. Olyan volt az egész, hogy feleennyi hallucinációból és másfél rész alatt meg lehetetett volna csinálni az egészet, de széthúzták 2 epizódnyira. Amikor House ült a bárban és Wilson állandóan kérdezgette ott a steril ruhában, azt hittem, hogy odamegy és leveri. Én azt tettem volna, vagy a készítőknek kellett volna említeni, hogy ez így nem lesz jó.

Áh, nagyon negatív vagyok, de ez a finálé nekem nem jött be. Az előző részben volt cliff, de idegesített és nem tetszett, erre most 1 hétre rá sem nyugtattak meg. Persze még nem hagyom magára a dokit, de nem a legjobban várt premier lesz. Na majd a trailerekkel felspannolnak még, ahhoz értenek a FOX-nál.

Ja, utószónak, azért riszpekt, hogy bevállalták az Amber nem szép a halálban dolgot. Amikor Wilson simogatta mellette fekve, akkor borzasztóan nézett ki, fáradtan, félhalottan. Ez is segített azért az értelmi hullámvasúthoz picit.

164 hozzászólás Ne habozz!

tnm - 2008. 05. 20. 16:13

ez a hallucináicós beütés nekem bejött, bár erősen Raines-es érzéseim voltak sokszor.
és végre Fred Durst is többet szerepelt 10 mp-nél, ha már ez előző részre ennyire beharangozták
krav maga-s csaj is nagyon elpuhult halálos ágyán, oda talán be lehetett volna csempészni valami kis keserű humort, mert így nekem egy kicsit sok volt a dráma egy huzamba

mizeka - 2008. 05. 20. 16:14

Érzelmileg tényleg nagyon durva volt, de igazi cliffhanger hiányában az ember csak azt várhatja, vajon hogyan változik meg Wilson és House barátsága, és talán House maga(sztem “emberibb” nem lesz, csak talán még szemetebb, bár ki tudja, hátha kitalálnak vmi váratlan személyiségváltozást az írok). Az aggódó Cuddy tényleg elég furcsa volt. Hardcore fan-ként már most várom a következő évadot, de igaz, hogy ezután az évadzáró után ez nem sorozat készítőinek érdeme.

Dusi - 2008. 05. 20. 16:18

nemtom én nem vagyok akkora szakertő mint ti de nekem nagyon bejött ez a rész

a - 2008. 05. 20. 16:19

nem lesz itt ‘jó’ House, ne aggódjon senki. de, mint ahogy a wilsonos szálból idén kiderült, House-nak igenis szüksége van azokra az emberekre akik körülveszik őt. szüksége van rá hogy beszóljon Cuddynak, folyamatosan oltsa Wilsont meg a csapatát. a nyomozások szerintem már nagyon rég nem izgalmasak, ezért erőltetik a készitők ennyire az érzelmi szálat, és – nem spoiler, csak tipp – ezért lesz Cuddy-House szál az 5. évadban, a House-Wilson mellett. nyilván az előbbi egyáltalán nem a megszokott csöpögös sztori lenne, szerintem nagyon sokat ki lehetne hozni belőle. tényleg nem volt egy hú de ütős finálé, de szerintem egy szimpla nyomozós résznél jóval jobb volt.

Solmyr - 2008. 05. 20. 16:22

A drámai feszültség nagyon jóra sikerült, ennyire érzelmes részt még nem tudtak összehozni. DE. Ez nem is arról szóló sorozat. A duplarész első fele tetszett, mert új volt az eset és a megoldások, de így a 2. részre már egyáltalán nem érződött frissnek és nagyon elhúzták a dolgot. 1 húzással lehetett volna javítani rajta, ha a végén House felébred és elmondja, h kitalálta, hogy lehet megmenteni Ambert (akit addigra Wilson már lekapcsolt a bypass-ról). De így… 5/10, csak az erős dráma miatt nem kap 2/10-et vagy rosszabbat. Látszik, h finálékkor mindig megpróbálnak vmit változtatni a sablonon, de a 3. és a 4. évadban ez nem vált a sorozat előnyére. Sebaj, remélem a legjobbakat a következő évadra :)

Solmyr - 2008. 05. 20. 16:24

+ ráférne már a sorozatra vmi vérfrissítés. Az új team-keresés a 4. évad első felében pótolta az egyre laposodó nyomozást, de mára nagyon elfáradt a sorozat. Kíváncsi vok,húznak-e vmi merészet a készítők vagy hagyják a sorozatot unalomba fulladni…

Sage - 2008. 05. 20. 16:27

Insect: Nekem kimondottan tetszett, majdhogynem meglepett, amikor House nyíltan bevallotta azt, hogy nem akar fájdalomban élni, és akár meg is halna (a fájdalom és a nyomorúság miatt, vagy amiatt, hogy “átvegye” a terhet a Amberről és Wilsonról, az most mindegy. Inkább az első, mert azért mégiscsak egoista, na:)). Még ha csak egy álomban is… Elvégre ott is megjátszhatja magát, elvégre a Cuddy-féle táncát is irányította valamilyen szinten. De a kérdésem: ha változik House (még ha csak álmában is), az a baj, ha meg végig ugyanolyan a személyisége, akkor meg az? Jó, ezutóbbi nem feltétlenül neked. És nekem sem, de nekem tetszett ez a rész.

seven - 2008. 05. 20. 16:35

Epizódértékelés:

Nos ha a rövid tartalmát tudtam volna előre, azt gondoltam volna hogy egy ütős kisz érzelmi hullámvasút lesz, hisz adja magát : meghal Amber.

De.

Egyrészt… Amber… most komolyan. Alig ismertük. Ráadásul mindössze pár epizód után 180 fokot fordult a karaktere. Ugyanúgy nézett ki, de teljesen másak voltak a karakter tulajdosnásgai. A Wilsonnal való viszonya is: sekélyesnek hatott. Sajnos. DE, akkor is. Megható volt.

Csak az a baj, hogy borzasztóan lett felépítve az epizód. Az első 20 perc az orvosi blablával nagyon unalmas volt. Száraz volt egész egyszerűen. És már kívűlről fújom a betegségeket amit MINDEN páciensnél elmondanak. Aztán jött a hullámvasút. Igen szívszorító volt… de lehetett volna jobb is. Egyrszt amiért elmondtam(Amber elég sekélyes) másrészt… muszáj volt ennyire erőltetni a zenei betéteket? Nincs velük gond, nade ennyire… ráadásul a buszos jelenet nagyon bezavart és hangulattörő volt!

Így a végére 7 pont maradt “csak”. De a 3. évadfinálénál még mindig jobban bejött.

Évadértékelés:

A premier iszonyat bejött. Kemény volt. Fordulatos orvosi eset, jó Cuddy/Wilson-House dinamika, bíztató irány. De aztán nekem fokozatosan csökkent az érdeklődés. Az új csapat mása a réginek, és tizeniksz epizód után sem tudtak velük semmit csinálni. Gyakorlatilag egyedül Kutnert találom szórakoztatónak, de őt is csak a poénok miatt. De az milyen klisé volt már, hogy kiskorában megölték a szüleit és ezért nem érze semmit… na mindegy. 13 – jaj ezt a titokzatosságot már a 2. epizód után meguntam. Most meg kiderült hogy halálos beteg. És? Vicces, hogy ez senkit sem érdekel. Pont ez a baj – nincs súlya a karakterének, ezért a betegsége is hidegen hagy. Taubról meg ne is beszéljünk. Nagy nulla.

Azért próbálták a formulát is újítani, de nekem ez sem jött be. A dokuHouse borzalmas volt pl. A CIA-s rész unalmas. Igen, a poénok jól kitöltik azt a részt amíg megy a diagnózis, de én kemény drámát akarok fordualtokkal az epizód nagyrészében. Mint kb az első 3 évad 90%ában.

Szerintem messze ez lett a leggyengébb évad.
6 pont.

mizeka - 2008. 05. 20. 16:35

Nem a fináléval kapcsolatos, és lehet, volt már róla szó, de a sztrájk utáni részek miért olyan mások, mint az azelőttiek? Az utolsó “szokásos” rész a zsidó nős volt, a sztrájk utáni elő rész meg a dagi, túl rendes pasis. Az új részekben más a világítás, a kamerabeállítások, meg valahogy a hangulat is. Ez miért van?

levee - 2008. 05. 20. 16:37

Na, akkor ide is átdobom a véleményem (előző postból).
————————————
Túlbonyolították a sorozatot, átfordították ebben a két részben olyanná, amilyen sosem volt. Nekem ez a problémám – s lehet ezzel vitába szállni – hogy unalmasak voltak a nyomozások már és stb., ettől még egy buta és kiszámítható húzás volt az, ahogy Ambert behozták az egészbe. És persze, nem lehetett megmenteni (nyilván ilyen diagnózissal elég nehéz lett volna), tehát és persze olyan baja volt, amit már nem lehetett kezelni, mindezt azért, hogy teremtsenek pár feszültséget a sorozatban, mert már tényleg ellangyult (köszönhetően annak a sok buta húzásnak amit az írók műveltek a negyedik évaddal).

Másrészről a part 1. egy izgalmas rész volt, arra simán megadnám a 10/8-at, de még akár többet is, erre a másodikra pedig szimpla részként egy 6-ost, a nullát csak dühömben mondtam, mert évadzárásként elég necces volt ezt meglépni.

Kiváncsi vagyok, hogy ezt a problematikát hogy fogják áthúzni az ötödik évadra, mert ott még nagyobbakat lehet bukni ezzel a szállal, másrészt pedig ki tudja, hogy az átlagnéző, aki csak az esetekért nézte, most hajlandó-e belemenni egy ilyen soap-ba.

Nekem már ez a kirúgom a teamemet dolog se tetszett, főleg, hogy az újak iszonyat gyengék (lényegében már semmi szerepük nincs, az egyetlen akit mozgatnak az a 13-mas).

Jó most itt van nekünk thirteen huntington chorea-ja, de nem hiszem, hogy most emiatt eltűnne (főleg, hogy a huntington tipikusan egy idősebb korban kifejlődő betegség, negyvenes kor előtt elő se jön) a sorozatból. Megmondom mi legyen, vissza Chase-t, Foreman-t, Cameron-t, és rúgják ki az újakat, mert ez így már nem jó.

Itt az SJ-n ment a vita egy éve, emlékeztek? Hogy érdemes-e a harmadik évad végén egy alapvetően sikeres formátumot megbirizgálni (ugyanis szerintem a harmadik évadban nagyon jó részek voltak, de ez magánvélemény). Hát, látjuk mit hozott ez az irányvonal.

Remélem okosabb lesz az ötös. Annyit lehet tudni, hogy az ötödik évad első tíz része egy bizonyos központi téma köré épül majd, és az évadzáróra épül.

gergő - 2008. 05. 20. 16:38

három szó: legjobb évadzáró evar!

Human Insect - 2008. 05. 20. 16:39

látjátok, nem kelett volna türelmetlenkedni és akkor nem magatokat ismételnétek. tuti volt h lesz finálé poszt :P

Zotya - 2008. 05. 20. 16:40

Hát nem tudom, megnéztem, csak sajnos nem tudok Angolul, annyit, úgyhogy nem sokat értettem belőle, de nekem nagyon bejött ez a rész, és egyetlen percig sem gondolkodtam azon, hogy nézzem-e tovább.
Természetesen igen.

Nagyon várom a feliratot, de biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni.
Kell a dráma, mert alapvetően ez egy dráma.
Most mit csináljanak a készítők? Ha már meghal Amber, akkor kellenek az érzelmek.

Na nekem nagyon bejött ez a rész.

Ntx - 2008. 05. 20. 16:49

Nem ez volt a legjobb House finálé, de korrekt évadzárás volt. A régi csapat szerepeltetése viszont elég erőltetett volt az egész évadban, a készítők helyében inkább velük csinálnék spinoffot…

b0bs0n - 2008. 05. 20. 16:54

Human ez most fájt :<
Szerintem nagyon jó rész volt. Én se Amber-t sajnáltam, hanem Wilsont, de szerintem nem is azt akarták hogy egy alig ismert szereplő miatt sírjunk.
House és Amber beszélgetés a végén is nagyon tetszett, és most miért ne lehetne 4 évad alatt legalább egyszer House-nak kimondania, hogy szar az élete, fájdalmai vannak stb.
Új csapat: nagyon gáz, mehetnének haza, vissza a régi teamet. Most a végén is mikor mutatták az összes karaktert, egyáltalán nem érdekeltek az újak.
ja még valami: mikor Wilson lekapcsolja a gépeket és Amber meghal, szerintem elég gáz jelenet volt, olyan furcsának hatott. Így lendületből hátranyúl és lebassza a gépeket.. eh. Valami zenés rész maradhatott volna akkor, sokkal meghatóbb lett volna. és mondjuk Wilson se hozta túl jól a meghatott-sírós-összetört figurát néha (pl. mikor az irodájában bámul ki az ablakon és odamegy Cuddy).
na szóval szerintem jó rész volt, más mint a többi, mert most House törődött a beteggel, és ez tetszett.

matula - 2008. 05. 20. 17:02

nekem nem tetszett :-( fanyar humor nulla, a lelassitott wilson kepek meg egyenesen nyálas fiu-zenekari klippeket idéztek. úgy vártam mint a rossebb, de hogy ezért keltem fel fél hatkor már bánom. évad kozben még elment volna, de évadzárónak elég gamma volt.

matula - 2008. 05. 20. 17:04

wazze és kulonben is.. ez az egész amber szál amit három-négy részben csaptak ossze, és mikozben az évad elején még o volt a rosszleány most sebtiben huh de nagy wilson omlengés lett… ehh… kár volt belekeverni.. én nem tom.. a supnat is kegyetlen gyenge évadzáró volt, a house is ahhoz képest amit vártam..
a lostban van minden reményem :-)))

deus - 2008. 05. 20. 17:17

Érdekes rész volt, nem szerettem Ambert, de a végén azért sajnáltam…durva volt
Annyira viszont nem izgat fel a köv évad. Valahogy nem érzem azt, hogy jujj csak legyen már szeptember végre.
Remélem amúgy, hogy az s5 nem arról fog szólni, hogy Wilson és House kibékülnek, mert akkor nem fúzök hozzá nagy reményeket.
Azonban azzal, hogy az utóbbi pár részben nagyon nyomják ezt az aggódó-Cuddy szálat, szerintem biztos alapozni akarnak a köv évadra.
All in all, nem volt egy igazi finálé 6/10 véleményem szerint.
(évadszinten se, a favorit nekem az s3)

CalverKelevra - 2008. 05. 20. 17:22

sajnos egyetértek, érdektelen és túldramatizált volt, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a részből. akár annyival h felébred a végén House és semmire nem emlékszik, már ez is kellően meglepő lett volna.

ellenben legalább megvan egy klasszikus kép kellemes utánpótlása :D

bikkbakk - 2008. 05. 20. 17:34

szerintem az egész sorozat legjobb része volt ez.

Zolee - 2008. 05. 20. 17:36

egy szó mint száz, nekem nagyon bejött ez a rész (és az előző is) igaz hogy kicsit más stílus és hangvétel mint a house-tól általában megszokott, de így is hatalmas volt.

Dr.Fünke - 2008. 05. 20. 17:37

Nagyon tetszett, nagyon jó volt a dráma, nagyon jó színészi teljesítmények. Persze CB nem volt régi karakter, de Wilson miatt volt igazán dráma. Nameg nekem nem hiányzott a cliffhanger, úgyis nézni fogom
szeptembertől, bár azért az hogy 13 beteg, az nem mindegy. Abban is biztos vagyok hogy az Emmy szobor lebegett a készítők szeme előtt mikor ezt írták, és ha nem lenne a LOST 0405 szerintem simán meg is kapnák az epizódért. De Wilsonnak lehet h így is jut.
ps.
Ki lepődött meg azon amit house a végén a buszon mondott? Szerintem eddig is benne volt a karakterben

Mx - 2008. 05. 20. 17:40

Sztem kegyetlenül ütött :D Bár tegyük hozzá, hogy nekem is hiányzik az első évados house :) de már 3 évad óta hiányolom :D Egyébként ez a rész nekem bekerült a top 5-be house epizódot illetően, igaz az utolsó helyre, de akkor is :)

helloszabi - 2008. 05. 20. 17:45

hiába nem férfias dolog, de las vegas első finálénál érzékenyültem el utoljára annyira, mint most.

ütött a rész. és a jellemfejlődéses meg rossz szkriptes blablát félreteszem, mert nem számít (ebben az esetben)

Human Insect - 2008. 05. 20. 17:52

“Ki lepődött meg azon amit house a végén a buszon mondott? Szerintem eddig is benne volt a karakterben”

Benne volt, de az nem jelenti h ki is kell mondani ám.

bmw.fan - 2008. 05. 20. 17:58

Nekem tetszett is meg nem is. Az új karakterek sajnos nagyon érdektelenek, és csak ez az, amiatt várom a következő évadot, hogy mit kezdenek ennyi szereplővel, mert valakiktől meg kell válni (Én titkon azt reméltem a finálétól, hogy már itt kiderül, kik lesznek az 5. évadban véglegesen). A Wilson/House páros idáig nagyon jó volt, ezután viszont sztem nem lesz olyan izgalmas, ill. sokkal “érzelmesebb” lesz, mint amilyen vicces (azért Amber halála után kevésbé fog viccelődni House Wilsonnal, ami sztem szintén ellaposítja a sorozatot). Cuddy/House meg teljesen kiszámítható, ennyire azért nem lehetnek amatőrök a készítők… :( Na mindegy, azért várom az s5-öt.

bmw.fan - 2008. 05. 20. 17:59

“Benne volt, de az nem jelenti h ki is kell mondani ám.”

A gondolataiban csak kimondja az ember, mit gondol…

Flaki - 2008. 05. 20. 18:00

A Part 1 nagyon bejött, az évadzáró viszont nekem gyengécskének hatott. Ettől még persze a sorsa egyértelmű (továbbra is live nézős), de jó lenne már egy igazi ütős évadzáró…

“muszáj volt ennyire erőltetni a zenei betéteket?”
Az instrumentális/akusztikus Teardrop nekem baromira bejött :)

Thirteen: Ha nem láttam volna az interjút fergussonnal nekem aztán álmomban se jutott volna eszembe (csak az utóbbi részekből), hogy biszex (bár így már érthető volt miért volt annyira kiakadva Amberen)

Kutner: Remélem marad :D Bírom nagyon.

Régi team: valóban csak lézengtek, semmi lényegi szerepük nem volt. Most már tényleg, vagy kezdjenek velük valamit, vagy írják ki őket.

Cuddy: <3
Reméljük alakul már valami :)

House – Wilson: Hát ez még csak minimális mértékben sem volt Cliffhanger. Engem abszolút nem zavar hogy house “megjavulna” (teljes mértékben meg bírom érteni hogy nyomorultul érzi magát a bőrében), de a következő évadra nem sikerült ezzel felcsigázni.

No így hirtelen ennyit tudok mondani az évadzáróról. Ez nem jött be (és a HIMYM sem, pedig mindkettőt nagyon vártam már… 2ből 0 a mai mérleg :/)

monolythe - 2008. 05. 20. 18:06

Szerintem majd a következő évad elején fog kiderülni, hogy érdemes volt-e kimondani. Az első évad közepétől ugyanazt a karaktert láttam, felszínen morózus, a mélyben nem annyira orvost. Kezd(ett) már kicsit ellaposodni a padavanokkal bohóckodó őrült sémája. A régi “kollegák” kirúgását és a regimentnyi zöldfülűt elszúrták a készítők, vagy legalábbis nem hoztak ki túl sokat belőle. Most viszont a Wilson-House és Cuddy-House lehetőségek elég érdekesek lehetnek. Abban teljesen egyetértek veled, Human, hogy red herring lehet dologból, és nem kéne sokáig molyolni az ügyön. Viszont ha azt képzelem el, hogy Wilsonnal – a botfűrészelős affér mintájára – mekkora harcok alakulhatnak ki, az elég sok drámára és idétlenkedésre is teret adhat. Akár annak az árán is, hogy az aktuális ügy kissé háttérbe szorul, abban amúgy sem alkottak maradandót, lásd <a href=”www.politedissent.com” title=”politedissent”.

Bruzsy - 2008. 05. 20. 18:07

Akkor úgy látom, nem sokan voltunk, akiknek tetszett a rész. Én speciel már untam a 3. szériára a sima “nyomozunk – House beszól kettőt-hármat Cuddynak – jön a megvilágosodás, mindenki happy” formulát. Kellett a frissítés, amit úgy ahogy megoldottak a negyedik évadban: tegyük azért hozzá, hogy a végleges csapat 5 vagy 6 rész óta van csak együtt, ennyi idő alatt nem lehet nagy súlyú karaktereket kreálni belőlük. Viszont az eredetiek szerepeltetése nekem is erőltetett volt az évad során, egyedül talán Foreman kivételével.

A rész, mint már elmondtam a másik posztban is kimondottan tetszett, hisz én a Houset mindig a drámákért szerettem, a nyomozás annyira nem köt le. Itt megkaptunk mindent, de tényleg zsúfolva volt egy kicsit. Kellett volna még egy rész, és akkor szerintem mindenkinek ez lett volna az egyik kedvenc része. Részemről ha ilyen stíusban halad tovább a sorozat, még magasabb szintre fog emelkedni, mint eddig.

Deino - 2008. 05. 20. 18:33

Anyira ez nem jött be. Túl drama. Nem ezért szeretjük Houset. Egyetlen másodpercre kaptam magam azon hogy egy momentum megtetszett, mépedig mikor Amber (a hallucináció?)eltolja House klasszikus Everbody Lies-át csak éppen Everbody Dies-ra átformálva. Az zseniális volt…

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 20. 18:38

Mielőtt elolvasnám, az én véleményem: messze a legjobb finálé, amit ez a sorozat eddig produkált. A 2 rész együtt, tökéletesen összeállt, szenzációs volt. Egész nap a hatása alatt voltam, és elgondolkodtatott. Akárhányszor játszom vissza a fejemben újabb és újabb dolgok jutnak eszembe róla, újabb rétegek válnak le róla, és valahol erről kell hogy szóljon a minőségi tévézés szerintem. Nagyon jól átgondolt és megszerkesztett 2 rész volt ez.

VR - 2008. 05. 20. 18:42

Egy valamit mondjatok meg. Mi a fenéért volt ott a WC-ben az a nagy “Vote for Change ’08”??? (Politika vagy célzás valamire?)

“Nézzem ezt így tovább?”
Ez merült fel bennem a rész közben, de ha öszinte vagyok magamhoz kb. lehetetlen, hogy ne nézzem tovább, bármi is történik. :) (Egyik haverom mondta, a 3. évad végén, hogy ez így szar és nem fogja tovább nézni. Érdeks módon most várja az utolsó rész feliratát. :P)

seven - 2008. 05. 20. 18:42

igen, lol, ezt el is felejtettem írni. erősen Obama support van ott a stábban ezekszerint xD

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 20. 18:43

Annyit még, hogy a cliffhanger postban is írtam, hogy szerintem nem minden sorozat kívánja a cliffet, és ami nem, oda nem is kell beleerőltetni, példaképpen a House-t írtam. Annyira örülök, hogy tényleg nem lett cliffhanger, ide most nem is hiányzott. Ez így volt jó pont.
És nem, nem lesz érzelgős House az 5. évadban, abban biztos vagyok. :) Ahogy abban is, hogy amit a buszon mondott, az egyszeri dolog, ezt már ki kelett mondania, kimondta, de ilyen többet nem lesz.

Venusz - 2008. 05. 20. 18:55

Human: nem kéne House ellen hergelni a népet ;)
Szerintem nagyon jó évadzáró volt. Miért kéne mindig nagy cliffhanger? Nekem egyáltalán nem hiányzik, pláne nem a Houseból. Az írók is megmondták, hogy nem terveznek ilyet.
Nagyon jó volt ez az utolsó két epizód. Teljesen a hatása alá kerültem, és a hangulat nem múlt el azonnal, ahogy kikapcsoltam a monitort. Nálam ez a lényeg, nem az erőltetett cliffhanger.
Housenak idáig is voltak “emberi” megnyilvánulásai, úgyhogy ez még belefért, nem azt jelenti, hogy mostantól átmegy síró-picsogóba.

CyClotroniC - 2008. 05. 20. 19:00

Nekem ez bejött, Amber-ről lehetett sejteni, hogy valami hasonló funkció miatt jött csak össze Wilsonnal, mert annyira nem volt egy karakteres valaki, hogy önmagában X. mellékszereplőként elténferegjen a műsorban. Az utolsó előtti rész talán egy fokkal jobb volt, de ha egybe vesszük ezt a két epizódot, és miért ne tennénk, akkor szerintem egészen korrekt befejezése lett a negyedik évadnak. Én csak azért szurkolok, hogy az új crew már a köv szezontól ne csak azt a szerepet kapja, hogy House kiosztja a feladatot, majd Foreman értelmezi nekik az egészet, hanem tényleg kezdjenek el továbbfejlődni ők is, mert szerintem színesebb csapat, mint az eredeti volt, és csomó mindent ki lehetne belőlük hozni.

denamano - 2008. 05. 20. 19:05

” Desperate HOUSEwife – 2008. 05. 20. 18:43 ”

teljesen egyetértek.:)

a résszel kapcsolatban pedig: nekem bejött. igen, a többség a mizantróp f*szkalapot bírja, aki mindenkinek beszól, de szerintem kellenek az ilyen ‘drámázós’ részek is. persze a 15ös után én is mást vártam, de ezzel is teljesen ki vagyok békülve.
jah, és kifejezetten várom az 5. évadot. ahogy Desperate HOUSwife is írta: nem lesz érzelgős. még a House/Cuddy vonal se, mert az inkább barátságukról fog szólni. aztán ha át csap valami másba, én azt se bánom. egyszerűen nem látom őket összebújva, egymást becézgetve (max House Cuddy-t szívatásból, nagyközönség előtt.:P)

tadimo - 2008. 05. 20. 19:08

nekem nagyon bejött. rengeteg nyitott ajtó hagyott, és….szóval nekem nagyon tetszett. idegileg is kikészitett és hosszasan elgondolkodtatott. nekem ez is fontos… izlések és pofonok.

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 20. 19:09

Egy totál diszfunkcionális, 12 órában egymást maró, 12 órában meg zárt ajtók mögött ezerrel akciózó House és Cuddy csak jót tenne a sorozatnak szeritnem. :) Nem kéz a kézben, “én szeretlek jobban, nem én szeretlek jobban!” -páros lenne belőlük nyilván, nem kell attól félteni a sorozatot.
De az az irány, amit most felvezetnek velük, nekem nagyon tetszik. (mondjuk ez se igaz, hogy most vezetik fel, érik ez már jó ideje)

tadimo - 2008. 05. 20. 19:12

átolvasgatva a kommenteket: szerintem több embernek tetszett, mint nem. ez olyan jó érzés, remélem, hogy sok néző igy érez… már a nézettség miatt is. ;)

kaito - 2008. 05. 20. 19:13

cyc: igen, egyben még okés volt a két rész, de el lett húzva. előző epizód szerintem is jobb volt, pedig úgy illene hogy a zárás legyen az ütősebb. új csapat csak asszisztált szinte, kutner tetszett a legjobban a fináléban aza a vicc (indiai vagyok ezzel a névvel poén ült rendesen). ezt a 13 huntington kóros dolgot minek kellett előhúzni most, amikor tényleg senkit nem hat meg? régiekről nem is szólok, következő évadra remélem jobb szerződést kötnek.

denamano - 2008. 05. 20. 19:17

azt elfelejtettem írni, hogy Ambert azért sajnálom. egyre jobban csíptem. neki legalább volt karaktere, nem úgy az új team többi tagjához képest (mondjuk Kutner poénjait bírom). remélem velük kezdenek valamit nem túl izgalmasak.

” Desperate HOUSEwife – 2008. 05. 20. 19:09 ”

a számból vetted ki a szót.:) de szerintem a legtöbb rajongó ezzel így van. aki nem, az rossz sorozatot néz.

Dr.Fünke - 2008. 05. 20. 19:26

Nemtudom miért, de az hogy Cuddy fogta a végén House
kezét nekem semmit nem sugallt a jövőt illetően.

NagyZ - 2008. 05. 20. 19:27

10/10

isten volt mindket resze a finalenak :)

meg ilyet!! :)

mina - 2008. 05. 20. 19:37

Hihetetlen h ennyire nem tetszett itt ennyi embernek. …tudom mind mások vagyunk, és ne itt számoljak statisztikát, de ennyi negatív kritika két ilyen jó rész után…
az előző rész közben végig libabőr, tátott száj és utána egész héten a folytatásra vártam, most meg az utolsó negyed órában nem győztem zsebkendő után nyúlni.
És h House végre beismerte h milyen nyomorultul él a bőrében, ..ez eddig is látszott rajta, a bunkóságával palástolta magát, és ha úgy vesszük ez a sorozat lényege, a főhős lényege. és a hezitálása h érdemes e ezért visszamenni, azért igazán megindító volt ez is. számomra!
és csak ismételni tudom Desperate HOUSEwife-hozzászólását, h egész nap a hatása alatt voltam, mindig valami új dolog jut róla eszembe, és az írókat dícsérem h h bírnak ilyen jó részeket írni. ez a sorozat ezért ilyen jó; 50%-ban elgondolkodtató, 25%-ban vicces, a másik 25-ben pedig drámai és akciódús’-izgalmas… bár ez az arány is mindenkinek máshogy épül fel…és részenként is nagyban eltérő… de a lényeg: ez a finálé kimagaslóan jó volt!

Sony - 2008. 05. 20. 19:40

Nekem tetszett! Pont!

bmw.fan - 2008. 05. 20. 19:53

“de ennyi negatív kritika két ilyen jó rész után…

Sztem a legtöbb embernek tetszett a 4×15, de az alapján mást vártak befejezésnek. Ráadásul én speciel érdekesebb dolgokra számítottam az elfelejtett dolgok mögött, nem hittem, hogy szimplán kocsmában ivós és hazakísérős sztori lesz belőle. Ill. én örültem volna cliff-nek a végén, így csak azon kell agyalnom, hogy a bénázás a sok régi és új szereplővel a készítők hibája, vagy céljuk van az “agyunk” húzásával…

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 20. 20:01

Szerintem pont ez volt benne a jó, hogy a válasz a “mit keresett House és Amber a buszon együtt?” kérdésre a válasz ennyire egyszerű volt. Lehehtett itt kombinálni titkos viszonyt, egymás gyanúsítgatását, követését, bármit, de a válasz sokkal egyszerűbb és sokkal reálisabb volt, ez nekem különösen tetszett.

bmw.fan - 2008. 05. 20. 20:09

“Lehehtett itt kombinálni titkos viszonyt, egymás gyanúsítgatását, követését, bármit”

Pontosan, én éppen vártam is, hogy valami komolyabb lesz, főleg a trailer alapján. Legközelebb nem nézek trailereket…

seven - 2008. 05. 20. 20:12

én nem néztem trailert, mégis valami sokkal durvábbra számítottam..

Flaki - 2008. 05. 20. 20:14

seven: igen, lol, ezt el is felejtettem írni. erősen Obama support van ott a stábban ezekszerint xD

Szintén fergusson-féle Olivia Wilde interjút tudom ajánlani (itt elmondja hogy ő (thirteen) és Kal Penn is (kutner) – mindketten nagy Obama-szimpatizánsok :) )

bmw.fan - 2008. 05. 20. 20:31

“itt elmondja hogy ő (thirteen) és Kal Penn is (kutner) – mindketten nagy Obama-szimpatizánsok”

Érdekes :). A FOX fórumán megy a vita, hogy most ez a realitás érdekében volt, vagy sugall-e valamit.

Martea - 2008. 05. 20. 20:34

Nekem nagyon bejött ez a rész, a végén el is érzékenyültem, persze a párna alatti levél már talán kicsit sok volt és én várom a House-Wilson és House-Cuddy fejlődést is. Ja és a zenék is nagyon bejöttek, főleg a végén a Passing Afternoon

Ju - 2008. 05. 20. 20:34

sokkal ütősebbre számítottam de érzelmileg azért nagyon rendben volt
a múlt heti azért nálam über-rész de ez így teljesen korrekt befejezés
ez nálam “light-cliff” volt, nem egy falhoz csapós, napokig magamhoz nem térős, utcán zombi-kóválygós hanem olyan kis light-os :-)

Arilian - 2008. 05. 20. 20:41

Nekem is tetszett, furcsa, hogy ennyire megosztja az embereket.

Sook Jai - 2008. 05. 20. 20:48

Azért azt ne felejtsük el, hogy volt egy sztrájk, és ennek köszönhetően ez az évad 8/6 résszel kevesebb volt mint az előző három – íg yjóval kevesebb idő és lehetőség jutott akár az új team, akár a Wilson-Amber szál felépítéséhez.Olvasom,hogy az évad összecsapott volt, a finálé meg széthúzott.Azért nem mindegy,hogy 16 vagy 24 részen keresztül nézzük az elvileg “kerek” évadot.Ha gondolatban hozzáteszem a “veszteséget”,akkor nincs “Amber felbukkan a semmiből”, meg nincs a rétestészta-benyomású évadzáró.
Sztem jó vol tez így,a lehetőségekhez képest mindenképpen,hagyott az emberben érzelmi töltetet,más szempontból elgondolkodtatott.Nem vártam körömrágást,ebben a sorozatban jobban szeretem a drámát.Nekem spec az lett volna csalódás,ha a levegőben lógva hagyják az egészet hónapokig? Meg egyébként is, mit lehetett volna ide betenni bazi nagy cliffhangerként?

seven - 2008. 05. 20. 20:50

Sajnálatos módon, ha nem lett volna sztrájk, méginkább a semmiből tünt volna fel Amber, mivel ez a duplaepizód a super bowl utánra lett betervezve a Frozen helyett.

Ju - 2008. 05. 20. 20:55

“Lehetett itt kombinálni titkos viszonyt, egymás gyanúsítgatását, követését, bármit”

Lehetett! De nekem volt egy megérzésem, ez csak hamis mézesmadzag és egyszerűen csak a bárba részegért elmenős majd hazakísérős sztori lesz.

T-Bag - 2008. 05. 20. 20:56

Tökéletes finálé!

Slukk - 2008. 05. 20. 20:58

Obamát én is észrevettem :)
Az évad legjobb két része volt

bmw.fan - 2008. 05. 20. 21:02

seven: Végülis igen, még jobban jöttünk ki így. Mondjuk ha ilyen koránra tervezték, akkor Amber személyének tényleg nem volt túl nagy szerepe, itt a Wilson/House konfliktus volt a lényeg, ami most cliffhangernek minősül, amúgy meg 1 hét alatt kiderült volna még a finálé előtt, hogy mit kezdenek ezzel a helyzettel (ha nincs sztrájk…) :o

payskin - 2008. 05. 20. 21:36

Az a döbbenet, hogy Human első bekezdése a “már ilyen hosszú ideje rendelne a doktor” félmondatot kivéve szóról szóra az én gondolataim, csak éppen a Desperate Housewivesról (ahol a válasz a végén feltett kérdésre sajnos egyértelműen “nem”).

Ez viszont tetszett. Nem azt mondom, hogy ütött, mint az előző heti, ez inkább ilyen melankólikus hömpöly volt, én meg hagytam magam sodortatni az eseményekkel. Könnyekre nem hatódtam meg Wilson drámáján, inkább ilyen “jóleső” szomorúság volt bennem a végén. Természetese nézős az 5. évad, mert remélhetőleg ennél csak jobb jöhet. Ami 10/10, az seven évadértékelése.

romeouald - 2008. 05. 20. 21:37

elkezdtem olvasni hozzászólásokat, de kb 10után meguntam, mert mindenki kisregényt írt :D

sztem kurvajó rész volt, és tökre várom a köv. évadot a house-wilson, cuddy-house kapcsolatok alakulása miatt, meg hogy 13 mennyiben változik, hogy tudja hogy beteg, nameg, hogy house karaktere tényleg változik-e, mint ahogy felvetették páran (bár kétlem, az megölné a sorozatot :D)

Human Insect - 2008. 05. 20. 21:37

megvan mihez hasonlítanám a finálé sok zenés izélését. Gray’s Anatomy! Hatásvadász zenélés agybafőbe.. azért a House innen még könnyen talpraállhat.

bmw.fan - 2008. 05. 20. 21:50

Azthiszem Human-nak nem igazán tetszett ez a finálé :D

Freevo - 2008. 05. 20. 21:51

A három akusztikus gitáros zene egymás után egy kicsit tényleg több volt a sokknál, de ez egy igencsak minőségi epizód volt, ahogy human, te is kiemelted, fantasztikus fényképezéssel, és még sorolhatnám a pozitívumokat. Viszont egy dolgot nem bírok elviselni: azt, amikor egy sorozat írói úgy döntenek, hogy kicsit fölkavarják az állóvizet, mielőtt megunják a sorozatukat a nézők, erre meg egyesek rögtön cápaugrást kiáltanak, meg előre látják a következő húsz részt, hogy mennyire nem fog nekik tetszeni. Jó, most mondjuk nem történt ilyen, kicsit nyilván túlzok, de remélem érezhető, hogy arra akarok utalni, hogy mennyire illogikus egyből leírni azokat az írókat, akik négyszer húsz részen keresztül képesek voltak maradéktalanul elszórakoztatni bennünket. Ők is nagyon jól tudják, hogy mit kajálnak a nézők a sorozatukon, de akkor is föl kell kavarni néha az iszapot, nehogy elhűljön. Így tudjuk majd csak igazán értékelni azt, amikor minden visszatér a régi kerékvágásba. Szerintem ez az eddigi legjobb House-finálé volt, és ahogy a többiek is írták fölöttem, rohadtul nem kell itt se “megtért” House-tól és gyűlölködő Wilsontól tartanunk. Szóval, csak mielőtt bárki pocskondiázik, azért gondolkodjon el azon, hogy vajon elképzelhető-e, hogy egy sorozat eléggé megbízható írói egyik napról a másikra elfelejtik a tudásukat, és elkezdenek Grace klinikát írni.

Dusi - 2008. 05. 20. 21:58

szerintem be kelett mutatni hogy azér house sem olyan mocsok bunkó, hogy ő is érez valamit

Koga - 2008. 05. 20. 22:16

Nekem tetszett a rész, annak ellenére, h szomorú volt. Nem gondoltam volna, h megölik Ambert, ez váratlanul ért. Kezdtem megkedvelni a karakterét, Wilsonal egész jó párost alkottak. Annak nagyon örülök, h nem kavarták bele egy viszonyba House-szal, szörnyű lett volna ezen szenvedni egy évadon keresztül. Mindenesetre jó levezetése volt ez a rész az előzőnek, és évadzáróként is tetszett.

romeouald - 2008. 05. 20. 22:18

ja és amin könnyesre röhögtem magam, amikor thirteen-t lebassza:

“a blow up doll would be more useful…and yes, that’s the first time i’ve ever implied something negative ’bout a blow up doll”

switowski - 2008. 05. 20. 22:37

érdekes, szerintem ez a 4. évad volt a legjobb, az eleje vicces volt a csapat toborzásával míg a végére komoly lett, ez az utolsó 2 rész nagyon ütött ráadásul nekem a finálé is tetszett 9/10

Pepper - 2008. 05. 20. 22:47

Együtt néztem az utolsó kettőt, nekem nagyon bejött, kell néha sírás is, meg önmarcangolás.

switowski - 2008. 05. 20. 22:49

nah elolvastam a kommenteket tényleg ennyire nem jön be az évad a nagy többségnek?
szerintem az északi sarkos, az FBI-os rész nagyon jó volt, a szereplő válogatás kifejezetten vicces, főleg a vége, ahogy átvágja House Cuddy-t
szerintem csak Foreman nem kéne a sorozatba :]

ProTech - 2008. 05. 20. 23:25

Nekem is tetszett a finale. A Cuddy, House vonalbol igen jo kis kabare oszehozhato. Persze nem kell elhuzni egesz evadon keresztul.

DeadMan - 2008. 05. 20. 23:25

Az előző rész megosztotta az embereket?
Mármint milyen értelemben, ahogy néztem a hozzászólásokat az emberkék legnagyobb részének tetszett. Ez a rész talán jobban képes lesz megoztani a “fanokat”. Mert nem olyan house rész volt, amilyen egy house rész. Szerintem ezt nem kell magyaráznom mindenki érti mit értek ez alatt. Egyébként meg, a történésekre való tekintettel kellett ez ide, így ahogy volt.
Kiváncsi leszek az ötödik évadra, bár szerintem hiába jó, meg minden de felesleges a végtelenségig nyújtani House doki kalandjait.
Switowski: Azt egyébként melyik kommentekből olvastad, hogy a nagy többségnek nem jön be a negyedik évad?

DeadMan - 2008. 05. 20. 23:27

Amúgy legnagyobb gond, hogy ez mivel évadzáró, azért elég sokat kell várni még a fojtatásra, ami így még rosszabb mintha valam hatalmas cliffhanger lett volna betéve a végére.
Azért nem bántam meg hogy megnéztem;)

D252 - 2008. 05. 20. 23:28

human nem tudom, hogy szárított tehénszart szívott -e, vagy csak simán nincs képben, de ez az utolsó kettő a legjobb house rész volt. ever.

nem kell fosni “javulástól” meg radikális jellemváltozásoktól, szerintem ettől az egésztől mégjobban önutálatba süllyed majd a doki, és még kibírhatatlanabb lesz.

payskin - 2008. 05. 20. 23:29

Kit fognak megfojtatni? :o

Human Insect - 2008. 05. 20. 23:37

d252: örülök, hogy csak undorító megjegyzésekkel megy az ellenvéleményezés.

Pancs - 2008. 05. 20. 23:46

Human, levee teljes mértékben egyetértek veletek!
Tényleg egyedül vagyok azzal, hogy nem unalmas a “nyomozás”, pedig nem sok közöm van hozzá….(annyi, hogy tanulok bioszt:D)

DeadMan - 2008. 05. 20. 23:55

“human nem tudom, hogy szárított tehénszart szívott -e, vagy csak simán nincs képben”

Csak szimplán más a véleménye, mint neked. Én nem látom ebben a problémát.

Untchbl - 2008. 05. 21. 00:02

Attól, hogy nem egy megszokott House rész, még zseniális volt.
Nem lehet négy évadot ugyanarra építeni.
Csak így tovább!

vargatom - 2008. 05. 21. 00:09

Csak nekem meredek, hogy tizenhármat kvázi halálra ítélték? Most átmegy majd kamikázéba vagy mi lesz?

Turorudi - 2008. 05. 21. 00:11

Azért volt jó finálé, mert nem csak egy bazi nagy, idegesítő kérdőjelet hagyott maga után, hanem sok nyitott ajtót.

Ilyesmi rész volt is, lesz is, de visszaáll szerintem minden a régi kerékvágásba.

Mikor kiírták, hogy “written by”, és a képernyőt eltakarta a sok név, LOL, gondoltam, ebből egy speciális fog kisülni. Az lett, és én nem bánom.

Jól előkészítette a talajt a következő évadra, szerintem.

A régi team elfáradt, de szerettem őket.
Az újakban nem sok spiritusz volt.
Valami legyen. Vissza a régiekkel!

Cameront meg Chase-t játszó színész megbékélt már egymással a magánéletben? Nagyon bosszantó volt, ez a kínos távolságtartás egymástól az egész évadban, no mosoly, semmi…

“csak Foreman nem kéne a sorozatba :]”
Hát szegény semmittevése engem is nagyon idegesített…

“és mondjuk Wilson se hozta túl jól a meghatott-sírós-összetört figurát néha (pl. mikor az irodájában bámul ki az ablakon és odamegy Cuddy).”
Pont annál gondoltam, hogy ez a sírás hitelesre sikeredett. :)))

“azért riszpekt, hogy bevállalták az Amber nem szép a halálban dolgot.”
Nagyon egyetértek! Ott tátva maradt a szám!

Wilsonnak egyébként semmi racionális oka nincs, hogy haragudjon House-ra, Amberrel se voltak 30 éve házasok. Ha nem cseng le 3 rész alatt a morcizás, uncsi lesz. Bár viccelődni is gáz lenne egy darabig. Szóval, lássuk, mi lesz belőle!

Összejöhet Cuddy House-zal, de tudjuk, Cuddy gyereket akar. :)))

Freevo – 2008. 05. 20. 21:51 –> Jól szóltál! Ez minden sorozatra érvényes (Lost, PB, DH és tsai).

Freevo - 2008. 05. 21. 00:29

Turorudi, ez a meglátás a kvázi cliffhangerről nagyon jó, számomra is sokkal érdekesebb ez a fajta évadbefejezés, mint a bazi nagy kérdőjeles. Wilson pedig hamar be fogja ismerni, hogy House példátlanul önfeláldozó volt Amber és a legjobb barátja kedvéért, és ezt semmi sem veheti el tőle. De mindegy, eleve felületesség ilyen apró jelek alapján előre megjósolni, hogy hogyan fog alakulni a House-Cuddy-Wilson trió kapcsolata a jövőben. Cuddy sem szerelmes mindjárt House-ba azért, mert ott fekszik, de még csak nem is félrevezetni akarják a nézőket, ne legyünk már felszínesek. Magát vezeti félre, aki ezt gondolja ebből.

bmw.fan - 2008. 05. 21. 01:00

lol

loryb - 2008. 05. 21. 02:48

Nagyon jó két rész volt ez! Humor, dráma, érzelgőség. Szerintem ez így volt jó. Sokan meglepődtek itt, hogy halálos beteg 13. Ezt már lehetett tudni, mert valamelyik részben amikor House kidobja a kosárba az eredményeket, akkor beszélgetenek róla, hogy beteg. Csak akkor még tagadja.

Biohazard - 2008. 05. 21. 03:03

Udv!
Szerintem szinte az egesz sorozat a jellemepulesrol szol es vannak olyan reszek,amik kifejezetten a jellemrajz melysegeibe megy bele (tobbnyire zsenialisan). Tudom,hogy en szinte mindent szerepjatekos/meseloi szemmel nezek,ezert is jott be _nagyon_ az utolso elotti resz. Az oda-vissza ugralas az idovonalon mar regi es igen jol mukodo eszkoz,a flash-ek is nagyon feelingesek,a tortenet vezetes is remekbe szabott es meg az izgalommal sem volt gond.
Toredelmesen bevallom,hogy az utolso reszen nem egyszer homalyosodott el a tekintetem,pedig en sem vagyok annyira oda Amber karaktereert..egyszeruen csak megfogott a drama es a gondolatmenet. Ettol fuggetlenul nem raktam volna evadzaronak.
Summa: House is ember..valahol legbelul es neha kitor belole az az enje,amit elnyomni igyekszik. Persze,hogy imadom a dumait,de egy ilyen resz sem artott,csak nem egy evad vegere,mert rossz szajizzel er veget :)
“i’am going in! Rambo style!” -ezen valoszinuleg meg evek mulva is fuldokolva fogok nyehereszni :D

Biohazard - 2008. 05. 21. 03:05

loryb: az hogy tenylegesen beteg,csak most derult ki veglegesen. Eddig csak beszelgettek rola es igen nagy eselye volt,hogy genetikai agon o is beteg,de csak talalgattak. Most elkeszult a labor es pozitiv…tehat 5. evadban egy szereplovel kevesebb :(

flimo - 2008. 05. 21. 03:12

Gyerekek, ez a két rész a nagybetűs 10/10. Egyátalán nem lennék elkeseredve egy új Housetól (sőt, a pár rész nyammogás után “visszatér”-t már túl sokszor játszották el), ebben az évadban már éreutem magamon, hogy a nyomozás számomra már csak töltelék, egy új House minimum egy fél évadra háttérbe tudná szorítani a nyomozgatást, ami jó lenne. Persze sötét felhőként ott lebeg, hogy mi lesz utánna..

87978710 - 2008. 05. 21. 06:07

Szerintem nagyon jó rész volt.
És én azt mondom House mindigis ilyen volt, de ezt csak egy álomnak hajlandó elmondani.

Marvinian - 2008. 05. 21. 06:42

jó rész volt, kell egy kis változatosság. Most már tényleg el kéne dönteni hogy mi legyen a régi teammel. Több free clinic-et az 5. évadra

tadimo - 2008. 05. 21. 07:24

human….D252 válaszát véletlen se vedd magadra. végig magáról beszélt, house álcája mögött^^ (én sem birom az ilyeneket, bár nekem is tetszett a duplarész. talán lehetne egy szavazás…)

brewer - 2008. 05. 21. 08:20

Nekem már nem lebeg a buborék, a sztárjk után már nem jöttem vissza nézni. A Frozen nagyon jó rész volt, a többi rettentesen felejtős. Illetve nem, mert csak szeretném őket elfelejteni, de nem megy:)))

Silenzio - 2008. 05. 21. 08:44

Valóban kissé mechanikusra sikeredett, eléggé kiszámítható volt. De én nem érzem úgy, hogy a világ elől amúgy is folyton menekülő House-tól idegen lenne ez a “buszon maradni”-vágyás. Az más kérdés, hogy metaforaként a busz elcsépelt, a nyilvánvalót meg néha igen ciki kimondani. Kivéve, ha távol-keleti filmről van szó, ott alap. :)

A dráma valóban sok volt, Amber szineváltozása meg idegesítő… Amíg team-jelöltként szerepelt, egyenesen utáltam.

Silenzio - 2008. 05. 21. 08:51

brewer – ez szerintem nem így van. A 4. évad játékosabb, nyersebb, infantilisebb House-ja jó választás volt. És most logikusan következik egy depresszívebb, önérzetesebb. Lássuk be: 7 whiskey után egy bárból sértetteb kitámolyogni, holott a legjobb barátod egyébként idegesítő nője kitart melletted… – többszörösen ciki.

Biohazard: szerintem “Thirteen” még jó sok részen át velünk marad. Egy újabb leépülés, újabb dráma. Meg jönnek majd az új szálak, a nyomozós spin-off, stb. Érdekes lesz. Aki most kimarad, vessen magára!

andras123 - 2008. 05. 21. 08:57

Azon gondolkodtam a finálé alatt, hogy kell-e nekünk érzelmes House. Szerintem kell. Én már amugy ott tartottam, hogy egy picit untam azt, hogy állandóan porigaláz mindenkit, majd a rész végén rájön, hogy mi a baja a betegnek. Unalmassá vált 3 és fél évadon át, és üditőek voltak azok a részek, amikor a környezettel ténylegesen történik valami.
Éppen ezért tetszik ez a megközelítés, hogy emberibb lesz talán House. Egyébként meg a volt feleség kapcsán is kiderült már régen, hogy House még most is ember.
A fő jellemzője House-nak a megkeseredettség, ami egy ilyen ügy után csak még inkább jelentkezni fog majd. Az arrogáns viselkedése sztem éppen ezért ha lehet, még erősebb lesz mint eddig bármikor.
Bárki bármit is mond, sztem jót fog tenni ez az érzelmi többlet a sorozatnak. Leginkább azért mert kell neki. Lement 4 évad, és semmi sem változott a sorozatban. Ez a rész viszont szerintem “hegyeket mozgat majd meg”

Human!
Ősszel “House iz back!”, és én nem aggódnék amiatt, hogy gyengül majd a sorozat

Mx - 2008. 05. 21. 10:14

d252: Vazzz… hadd legyen már mindenkinek meg a saját véleménye…

És ha száríott tenéhszart szív? Akkor meg mivan? He? :DD

winnie - 2008. 05. 21. 10:48

“human nem tudom, hogy szárított tehénszart szívott -e, vagy csak simán nincs képben, de ez az utolsó kettő a legjobb house rész volt. ever.”

hehe, látom még mindig sokan sértésnek veszik az övéktől eltérő véleményt. persze én vagyok a hülye, hogy ezen megdöbbennek, pedig mi már demokráciában nőttünk fel. (nem tudom, miért, de én mindig nagy előszeretettel olvasom a “legkedvencebbik” filmeimről a totálisan lehúzó kritikákat. (persze nem az olyan semmitmondó “ez sz*r volt” vagy “ez volt a legjobb” típusúakat, hanem a megalapozottabbakat, mert jó látni, hogy egy dologról két embernek mennyire gyökeresen ellentétes véleménye lehet. zen.)

DeadMan - 2008. 05. 21. 11:00

Jobban belegondolva szerintem d252 csak poénnak szánta a beszólását nem sértésnek. Annak kell venni aztán kész:)
Szárított teveszar meg RulZ, már csak sör meg gumicukor kell mellé és jöhet is az új évad:):):)

Mx - 2008. 05. 21. 11:23

winnie:
Te már lassan eléred a tökéletes egyensúly és nyugalom állapotát… csak egy lépés választ el a nirvana-tól :)

Cirmoscica - 2008. 05. 21. 12:05

Nah, elolvastam az összes hozzászólást. Élmény volt, tényleg. Összeszámoltam, eddig kábé 43 hozzászólónak tetszett a 2 finálé, és 8-nak nem tetszett. Tudom, ez még csak 51, és 101 hozzászólás volt eddig, de nem mindenki nyilvánított egyértelmű véleményt… Szóval általánosan itt tetszett az emberkéknek, és továbbra is nézni fogják a House-t.

Egyébként 13-t szerintem sem kell még leírni. levee írta is, hogy a huntington idősebb korban fejlődik ki. Meg nem értek hozzá, de előfordulhat, hogy elszúrta a tesztet, és nem is beteg a csaj.

Az Amber-előtűnik-a-semmiből dolog meg ugyanígy történt volna, ha nincs sztrájk, mivel ugyanígy leadták volna ezeket a részeket, majd a duplarészt a Superbowl után. David Shore mondta is, hogy a Frozent január közepére szánták.

Fura, hogy nekem is úgy tűnt, hogy a végén House megálmodja, hogy hogy lehetne megmenteni Ambert. Hogy nem is az a mérgezés a baja, és mielőtt Wilson leállítaná a bypass-t, House berohanna, és megmondaná a megoldást, ahogy szokta.

A végén az “Everybody Dies.” vicces volt, meg, ahogy Kutner ette a műzlit… :D

Szóval nekem a 15. rész jobban bejött, mint az uccsó. Valahogy jobban hatott rám érzelmileg. Az utolsó részt kétszer is megnéztem egymás után, most előbb meg az utolsó 5 percet. Most majdnem elsírtam magam. Érdekes, az első 2 nézéskor nem hatott meg annyira, mint így utólag kiragadva.

North15 - 2008. 05. 21. 12:30

Megmondom őszintén, nekem ez volt az első House rész, ami kifejezetten nem tetszett. Az előző résszel semmi bajom volt. Itt viszont nulla drámai feszültség, nulla szomorúság, nulla meghitt pillanat, semmi, csak erőltetett, csöpögősre szánt valami. És hogy miért volt ennyire zéró a szememben az évadzáró, egyetlen szóban összefoglalható: Amber.

Amikor válogatták a csapatot, kifejezetten imádkoztam, hogy csak ne kerüljön be a teambe, mert akkor nekem itt vége a sorozatnak. Ennyire irritáló karakterrel és személlyel még nem találkoztam. Ha nem csinál semmit, csak szimplán mutatják a képernyőn, akkor is a falnak megyek. Hasonló, bár durvább, mint Chloe a 24-ben. Az ő állandó szerepeltetésével eléggé csökkent a sorozat. Nem eyecandyket akarok, egyeltalán nem erről van szó, de könyörgöm legalább egy mosolyra legyen képes, és az alapjáratú tekintetétől ne ugorjak ki legszívesebben az erkélyről, és ne azt várjam, hogy mikor lesz már vége a jelenetének.

Éppen ezért anyáztam is, amikor visszahozták, és pont Wilsonnal. Számomra annyira hiteltelen volt a szerelmük, hogy ebből az évadzáróból tényleg semmi nem jött át. Ennek kellett volna a nagy drámának lenni? Kinyírták az egyik legkevésbé szerethető mellékszereplőt. Na bumm. Az évad csúcsának beállítani, ez több mint kevés. Nyírták volna ki Cuddyt, sőt, akár ő is összejöhetett volna Wilsonnal. Ugyanezek a poénok eljátszhatóak lettek volna, csak talán megértettem volna, miért viselkedik teljesen máshogy House mint szokott. Egy ilyen tényleg ütött volna.

Ezt a duplarészt leszámítva, az első önmagában hiába tetszett, mégiscsak összetartoznak, az eddigi legjobb évad volt. Nagyon bejött az egész csapatkiválasztás, még az esetek is. Csak így bennem marad a tüske a következő évadig, hogy bizony jobb is lehetett volna.

Az új teammel nincs semmi baj, se a színészekkel, se a karaktereikkel, csak éppen nem raktak rájuk semmi súlyt. Ahelyett hogy Velük törődtek volna, behozták hirtelen ezt az Amberes szálat, háttérbe szorítva őket, jóhogy nem tudnak kibontakozni. Éppen ezért szintén nem valami nagy bumm 13-as betegsége sem. Még kellett volna jópár rész, mielőtt elkezdik ezt a Wilsonos dolgot.

Flaki - 2008. 05. 21. 14:15

Nem is annyira a résszel volt a gond, sztem csak egy normális cliffhanger hiányzott a végéről…

Winnie szegény meg egy-két havonta mindig elmondja ezt a “térítő” beszédet de mindig van egy két “tékozló fiú” aki esetében winnie szavai süket fülekre (/vak szemekre) találnak :)

(btw maximálisan egyetértek :) )

Challenger - 2008. 05. 21. 14:15

Humannal ellentétben nekem nagyon bejött az utolsó két rész. Az első fele rejtélyes, nyomozgatós volt, majd a végén BUMM.
A második fél meg elég szomorkás volt, de nagyon-nagyon tetszett. Szerintem tökre belefér, hogy ilyen helyzetben House is kissé ingataggá válik.
Gyönyörű epizód/évadzáró volt. De tényleg…olyannyira tetszett, hogy ha ezt ilyen formában esetleg az írósztrájknak köszönhetjük, akkor örülök, hogy volt sztrájk (annak ellenére, hogy jónéhány általam nézett sorozat megrövidült…meg ugye szegény 24).

(Még a végére valami: csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nem mondták, hogy House mit keresett a bárban és itta le magát? Meg a baleset után, hogy került a sztriptízbárba?)

Freevo - 2008. 05. 21. 14:16

Chloétól én is falra tudok mászni, de nekem Amberben az tetszett, hogy lett egy másik erős női személyiség a sorozatban Cuddy mellett. Mert valljuk be, se Cameron, se Thirteen nem a legkarizmatikusabb egyéniségek. Azzal, hogy Anne Dudek ilyen jól játszotta ezt a határozott csajt, nekem sokkal jobban bejött, mint a sorozat eyecandynek szánt barna babái.
Sajnos Amber sztorija valóban elhomályosította a három teamtagét, de ezt betudhatjuk a fránya írósztrájknak, és annak, hogy minusz négy résznyi idő jutott kibontakoztatni ezeket a dolgokat.

seven - 2008. 05. 21. 15:02

oké, winninek van igaza, de azért ha a kedvenc valaminket húzzák le akkor nyilván rosszul esik. aztán természettől függ hogy milyen lesz a reakció:)

n0b0dy - 2008. 05. 21. 15:28

Nekem az első rész kegyetlenül bejött, nagyon jó volt, de itt a másodikra kicsit huzva volt az egész, és sok volt a drama. Mindenesetre nem ez volt a legjobb évad bef, de nem is a legunalamasabb..
Az évadra vonatkozóan többen mondták, hogy ez az évad volt a leggyengébb a négy közülm és ez sztem rohadtul nem igaz, az egész évadban voltak humoros és maradandó pillanatok(persze engem leginkább ez a 15ös rész ütött), meg persze vmit változatni is kellett, mert az 4 évadon keresztül nem megy ugyanazzal sablonnal, kellenek új szereplők, meg új irányvonal – bár Chase és Cameron szerepeltetése valóban nagyon erőltetett volt. Annyit fűznék még hozzá, hogy ezzel a résszel nem igazán lehet fenntartani az érdeklődést a sorozat iránt, bár nálam még mindig No. 1. És remélem az 5. évad nem fog unalomba fulladni, mintahogy nálam a Prison Break 3. évadja már nagyon béna volt.

Anthonz - 2008. 05. 21. 17:00

Nekem sem tetszett Amber a válogatáson. De valószínűleg éppen ezért jó szinész. El tudja játszani azt a karaktert is akit utálni kell. Viszont amikor Házzal beszélgetnek a buszon a végén. Ne mondja nekem senki hogy nem néz ki jól. Ott pl. nagyon szimpatikus és szexi.

brewer - 2008. 05. 21. 17:03

Silenzio: nyilván ízlések és pofonok. Számomra az erőltetett, annyira nem is poénos, de a valóságtól rettenetesen elrugaszkodott Survivor szállal elveszett mindaz, ami ez a sorozat volt és önmaga karikatúrájává vált az egész. És ha egyszer a suspension of disbelief oda, azt nagyon nehéz visszahozni. Vagy úgy is mondhatnám, ha egy sorozat megszűnik a SOROZATnak lenni és rájössz, h ez is csak egy sorozat a sok közül, ami annyira nem is eredeti és annyira nem is jó, akkor a sorozat varázsa már nem fog visszajönni. Annyira meg már vagyok rutinos sorozatnéző, hogy ebben az esetben ne is erőlködjek tovább. De az bizos, ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondja, h 12 rész múlva már nem fogom nézni a House-t, a képébe röhögök és közlöm, h mekkora idióta. Szvsz túlzottan megkavarták, ennyire nem kellett volna.

seven - 2008. 05. 21. 17:10

anthonz: és? jól néz ki és ettől mi lesz? jó lesz a jelenet?

Human Insect - 2008. 05. 21. 17:41

seven: egyértelmű

DeadMan - 2008. 05. 21. 18:10

Amber nekem se volt a szivem csücske. Viszont így hogy a Wilson nőjeként visszahozták, így tök jól jött ki a dolog…főleg ugye itt a végén:)

bmw.fan - 2008. 05. 21. 18:27

Csatlakoznék az Amberrel nem szimpatizálók sorába, de leborulok a szereplőválogatók előtt, hogy ilyen embert választottak. Egy pusztán eyecandy nem lett volna jó ilyen karakternek, akit alakított Amber, és hát Wilsonnal sem lehetett volna annyira összehozni akkor, úgy érzem.

Ryxus - 2008. 05. 21. 18:29

Nekem 10/10 lett a finálé. Marhára elszomorított (még könnyeztem is :P). Remélem House és Wilson barátsága helyrejön. Én nem tom, de nekem jól esik látni House emberi oldalát is nem akarom mindig ugyanazt a lemezt.

Zolika - 2008. 05. 21. 19:14

Nálam is 10/10 a rész. És habár biztosra vehető, hogy a Cuddy-House szál marad így, ahogy most van (tökéletes), de azért a záró kép, az összekuporodott alvó Cuddy House kezét fogva szerintem tökéletes. Nem kötelező mindig bunkónak lenni, ez az a sorozat, ahol a 3 főszereplő jelleme olyan szinten ki van dolgozva, mint sehol máshol senki.

Necros - 2008. 05. 21. 19:28

Miért kéne mindig cliffhanger egy évad végére? :S Jó volt ez így is, nekem tetszett. 8/10

bz - 2008. 05. 21. 19:32

goldenglobe esélyes drámai rész :)

loryb - 2008. 05. 21. 19:53

Amúgy megtudtuk a nevét is Ambernek: Amber Volakis. Csak nekem az volt érdekes, hogy miért pont Dr. Foreman betege, mert ez volt a karszalagján és mégis House döntött felette.

loryb - 2008. 05. 21. 19:56

Na, és a buszon amikor lógatják a mezítelen lábukat, az kép nekem nagyon bejött. Már vagy 3-szor néztem meg ezt a két részt egyben és eddig a legjobb House résznek tartom.

Grafithuszár - 2008. 05. 21. 20:44

Szerintem meg jó volt. Érdekes lesz látni a 4. évadot. 2 dologtól nem kell félni:
1. House továbbra is rohadék szemétláda lesz
2. Nem jön össze Cuddy-val nem lesz love story (Amúgy meg már nem először van ott mellette a bajban)

Sonrisa - 2008. 05. 21. 21:02

Sokk egyelőre. Cliffhanger sztem nincs benne, de ez a rész, ááá. 10/10

Narg - 2008. 05. 21. 21:40

10/10 egyszerűen az évad legjobb része

uTomi - 2008. 05. 21. 22:16

10/10
Maximum dráma ami nagyon kellett már a sorinak. Egyszerűen ellaposodott már az új ügy ,House gondolkodik, team ellenkezik, beteg majdnem meghak majd House lights up és happy end.
Ez most más volt és így volt jó. Nekem hiteles volt Wilson és nagyon ütött amikor House kimondta, hogy nincs mit tenni Amber-ért és akkor egy könnycsepp végigcsordult az arcán. Talán most először láttam sírni. Ez kellett mert így legalább elhiszem, hogy azért ő is ember. Neki is vannak érzései. Ezért is kellett a buszos rész. Persze furcsa volt de jó. Sokáig a hatása alatt voltunk a feleségemmel. És persze várom a köv évadot hiszen kíváncsi vagyok, hogyan fog Willson reagálni.
Ami az új teamet illeti nagyon nem jönnek be. Ami azt illeti nem tudom mit akarnak a készítők elérni ezzel az egésszel mert nincsen új főcím és a régiek is maradtak de minek? ha egyszer csak lézengtek. Most akkor vagy vissza a régi team vagy le velük és legyenek már állandóak az újak.
Bazz ez is egy kisregény lett. :D
Zen.

Szilvi221 - 2008. 05. 21. 22:25

hááát nem tom.. megnéztem de nekem naon nem jött be.. annyira nem évadzárónak való rész volt.. meg amugy is lehet h egyedül ok de én bírtam Ambert, és nagyon nem jött be ez a “4 rész alatt hozzuk vissza és nyírjuk ki” felállás az íróktól. sajni bennem is erőteljesen meg van az az érzés h nem igazán érdekel mivel folytatják a sztorit.. nem várom a szeptembert..és ha nézni is fogom tovább az csakis azért lesz mert House az House….
//bocsi a kisregényért:)//

Alex - 2008. 05. 22. 00:14

Érdekes, úgy nézem nem tudják eldönteni itt az emberek, hogy mi kellene. Egyszer drámát akar a nép, aztán túl drámai az évadzáró. :)

Mefi - 2008. 05. 22. 01:33

Szerintem teljesen korrekt volt a House fináléja, ha jobban belegondolok, minden évad végén valami buborék volt a fejem fölött, hogy “na most ebből mi lesz”. Tavaly is elég necces volt, hogy mit hoznak ki az új dokikkal, aztán mégsem lett olyan rossz. Szerintem az ötödik évad sem lesz az, legalábbis remélem.

tomikaa - 2008. 05. 22. 06:58

én sajnos erről a részről lemaradtam de láttam az új évad elejét és az sztem jó

Zolee - 2008. 05. 22. 08:07

Még csak a kommentek negyedét olvastam el, de meglep az, hogy 90%-ban fikáznak… Miért? Számomra ez a két utolsó rész a legjobbak közé sorolandó. A legvégén a buszon végre lehet látni, hogy House is ember. Robert Sean Leonard színészi teljesítményét nem kell lehúzni szerintem, mert 28 éves férfi létemre is igencsak legörbült a szám, amikor ott feküdt Amber mellett az ágyban. Én megmondom őszintén azt vártam, hogy mindazok mellett ami meg is történt, még House le is feküdt Amberrel. Szerintem sokan vagyunk így ezzel. Fantasztikus egy sorozat még mindig, amikor a Prison Break már sajnos uncsi, és a Heroes is kiszámítható lett a második évadban.
Pontoznám az utolsó 2 részt :
s4e15 – 9/10 pont
s4e16 – 8/10 pont

yomax - 2008. 05. 22. 08:32

Szerintem jó rész volt. Semmi kétség,az évad folyamán voltak jobb részek is,de ez se volt rossz. Nézzétek meg,5.évadra ismét valami ütőset találnak ki. Legalább is bízom benne x| Nem félek attól hogy ez a sorozat csak úgy eltűnik a semmibe. A zene dologra meg csak annyi hogy,nem tudja valaki mi annak a zenének a címe,ami akkor szól mikor House kinyitja a szemét és a fehér buszon ül Amberrel? Még a nyálas “nem akarok fájdalmat,nem akarok nyomorúságos lenni” rész előtt.

Sonrisa - 2008. 05. 22. 09:18

A nép mindig más akar, mint ami van.
Igazából sztem annak jelent legfőképp csalódást ez a záróévad, akik valami ütős cliffh.t vártak a végére. Mert mi maradt kérdésnek:
Wilson gyászfeldolgozása ill. haragszik-e Housera?
13-s Huntington poz.tesztje.
Cuddy – House szál
House bűntudata…

Nem nagyon látom más kérdést. A jelenetek jól voltak összerakva, végre láthattuk emberként is őket. Szegény Wilson egszer lenne boldog, erre…
Aki látta, és tesztett, annak tetszett, aki pedig hiányolt vmit, az nem fogja később sem megtalálni a részben sztem.
s4215 – 8/10 (az első 20 perc nem jött be, de a buszos jelenet a végén felhozta)
s4e16 – 10/10

Sry, ha ezek a vélemények már voltak, nem volt időm elolvasni a kommenteket – addi gnem akartam, amíg én is meg nem nézem. Aztán 2 nap lemaradás alatt összejött 120 hsz:)

Havero - 2008. 05. 22. 13:34

nekem tetszett, bár nagyon grace klinikás volt az a busz jelenet, kiváncsi vagyok mi lesz az 5.évadban, nagyon várom

johnsonandjohnson - 2008. 05. 22. 13:52

Majd lehet kövezni, de sztem meg ez volt messze a legjobb House évadzáró. Nekem nem okozott különösebb leki törést, hogy egy kicsit másfajta Houset kaptunk. Igazából csodálkozom is egy kicsit azokon, akik azt mondják, hogy genyaházat mindennapra, nem tartjátok már egy picit unalmasnak?

Ami meg a folytatást illeti, innen még simán elmehetnek a még szemetebb, még megkeseredetebb doki irányba.

Ja és sajnálom, hogy kiírták Ambert. Tetszett a csaj is és a karakter is.

johnsonandjohnson - 2008. 05. 22. 13:55

Elfelejtettem: Mivel szvsz nincs sok értelme szétválasztani a két részt így

0415-16: 10/10

LordHouse - 2008. 05. 22. 15:36

Szerintem jó évadzárás volt! House pedig akármilyen mogorva meg szemét mindenkivel Wilson az egyetlen ember aki fontos neki. Szerintem ha Wilson azt akarná House még a modorán is változtatna amúgy!!! Végre valami dráma is került az évadba legutóbb talán a harmadik epizódban volt dráma…És gyakorlatilag várom a fojtatást mert én nem tudom elképzelni mi lesz most??? Wilson szerintem nem haragudni fog maximum kicsit távolságtartóbb lesz, mert house az agyába is fúratott hogy megmencse Ambert. EMBEREK A SOROK KÖZÖTT!!!

lilcso - 2008. 05. 22. 16:55

kicsit túldramatizálós volt az alap house-hangulathoz képest, de nekem tetszett.
mondjuk az tény, h nem szeretem nagyon a cliffhangereket az olyan sorozatoknál, amiknél 150%, h nézni fogom a köv. évadot is (ellenkező esetben viszont minél durvább a cliff, annál nagyobb az esélye a folytatásnak). jó mondjuk itt volt annyi ch, h hűű most mi lesz 13-assal?

az mondjuk szemétség volt, h gyógyszermérgezésbe halt bele…

lilcso - 2008. 05. 22. 16:57

jahh, amúgy azt én is sajnálom, h kinyírták CTB-t, olyan jó vetélytársa volt house-nak, mikor wilsonért ment a harc :)))

Koga - 2008. 05. 22. 17:08

yomax:
People In Planes: Light For The Deadvine

kalakat - 2008. 05. 22. 18:18

Jó részek voltak. Talán a túlzott elvárások tették halványabbá néhány ember számára. De ezek is olyan részek, amiket jó lesz többször újranézni.

Nagyon jó helyen hozták vissza az amerikai főcímzene feldolgozását. Esetleg új főcím lesz szeptembertől?

cyrus - 2008. 05. 22. 21:59

kb 20 perce végeztem vele de annyi hozzászolás lett, hogy csak az elejét és végét futtottam át gyorsan.
összességében tetszett.
De én az utolsó elötti részig nem ugy néztema sorozatot, hogy dráma, mindig is meglepett hogy ebben a kategoriában szerepel. Mikor Ambert kihozták az utolsó elötti rész végén, akkor mondtam, na ez dráma. Nem amber miatt, hanem wilson-house miatt. Szerintem tipikus House évaddzáró volt, semmi egetrengető de én nem is vártam, amit lehetett azt kihozták szvsz.

Épp ezért csodálkozva olvastam a negatív kritikákat. Ez nem lost vagy BSG ahol azért van történet és elég szereplő, ha a houseban kimaradt 1-2 rész akkor még nem vesztél el, ugyis mindent mindenkinek vagy 2szer az orra alá dörgölnek. Aki nézte ugyis nézni fogja, akinek meg unalmas volt az aránylag ismétlődő cselekmény, már ugyse olvassa ezt sem.

yomax - 2008. 05. 22. 22:11

Köszönöm Koga!

bz - 2008. 05. 22. 23:42

5. évad-ban szerintem az összesrégi arc visszatér a plasztikai sebész visszamegy plasztikázni, az indiait kirúgja a 13as felmond, a betegsége miatt… és újra együtt lenne a nagy csapat :)

Necros - 2008. 05. 23. 08:04

Nekem speciel jobban tetszik az új csapat, mint a régi. Foreman még ok, de Jennifer Morris karakterét csak az elején kedveltem, utána már nem annyira… Olivia Wilde sokkal jobb színésznő, szebb is és a karakterben is több van. Az ausztrál doki meg nagyon az idegeimre ment sokszor, ennyi bőven elég belőle. Csak Carmen Argenziano-t sajnáltam, hogy nem maradt, de remélem, jövőre a jelenlegi teamet megtartják.

raphouse - 2008. 05. 23. 16:34

matila: a Supernaturalnek volt a legjobb fináléja.Nem tudom te mit csináltál volna hogy ennél izgalmasabb legyen

ms nyifnyaf - 2008. 05. 23. 23:34

Mivel mar az evad kozepen, elegedetlen voltam ezzel a szezonnal, mostanra mar olyan nemtorodom alacsony elvarasokkal ultem le a finale ele, amit konnyu volt tulszarnyalni, ugyhogy most a finale hatott nekem.
Bar kevesebb erzelemmel is beertem volna, de elfogadom, hogy a keszitok nagyot akartak durrantani, (igen mar emlitette vki elottem, hogy legalabb 4-en irtak). Felolem mindegy, hogy a regi vagy az uj team marad – de a jelenlegi helyzet, hogy a regi team csak semmitmondoan eroltetteten van benne a sztorikban az zavar. Aggodom, hogy esetleg nem zarjak le ezt a kerdest a kozeljovoben: a szineszek gondolom 7 evre irtak ala szerzodest, sorozat-szokas szerint. Errol vmi infoja van vkinek?

gonoszkiralylany - 2008. 05. 24. 01:13

nekem ez a rész egyszerűen túl nyálas volt, nem ezt szoktam meg House-tól…
de a duplarész eleje király, csak ez az utolsó volt olyan nyűglődés, bár ahogy olvasok elég egyedül vagyok ezzel :)

Kaktusz - 2008. 05. 25. 12:30

na feladtam, muszály volt megnéznem. nem olvastam végig a kommenteket szóval nem tudom melyik párt van többségben, de nekem tetszett ez az évadzáró, nagyon is.

3 évad alatt végre sikerült a régi team minden tagját megszeretnem, erre mondhatni kiírták őket. a 4. évad eleje baromi jó volt, nagyon tetszett a válogatás, az új team végleges felállása már nem annyira. egyszerűen Kutner kivételével nem sikerült az újoncoknak karaktert kreálni, ezáltal számomra kapásból érdektelenné vált a magánéletük. szóval az évad közepe elég állóvíz volt sztem, de a Wilson-Amber szál nagyon bejött.

na és akkor a finálé: az első részben eléggé elnyújtották az emlékkeresést, de csak majdnem lett unalmas. a másodikban az a jelenet nem tetszett, ahogy mindenki bement elköszönni, valahogy nekem felesleges volt. aztán sztem 13 reakcióival sem tudtak igazából mit kezdeni. mintha beleerőltették volna a sztoriba, kidolgozatlannak éreztem, plusz a főszál mellett egyáltalán nem volt súlya. ezeken kívül nagyon tetszett az egész, még a végén a buszos jelenet is, vagyok annyira bizakodó h azt gondoljam House nem marad ilyen, és sztem jó volt ezt így látni (a Tritteres részekben is volt néhány nem ennyire durva de hasonló jelenet, azok is tetszettek). eszméletlenül érzelmes évadzáró volt, engem nagyon megfogott, szinte sokkoló volt, pont azért mert nem szoktunk hozzá. és majdnem kihagytam Cuddyt. már az első rész óta erre várok (Cameronnak sose drukkoltam bevallom), és már nagyon érett a dolog. amúgy sztem nem kell elkeseredni, attól még h ez “rendhagyó” rész volt nem hiszem h átmegyünk Grace klinikába (elnézést). az meg tuti h House és Cuddy sosem lennének egy érzelgős pár, inkább plusz humorforrás. márha ez nem csak egy újabb beetetés, h csak húzták az agyát a sok idióta rajongónak mint a harmadik évadban többször is:P

én megajánlok egy 9/10est (az általam látott eddigi összes évadzáróval összehasonlítva, a House-részek közül volt jobb is). és még ki kell emelnem azt is, h a színészek valami hihetetlen alakítást nyújtottak, le a kalappal

Ani - 2008. 05. 26. 12:51

nekem nagyon bejött az évadzáró, és várom az 5. évadot

Peter - 2008. 05. 27. 03:12

Én sem igazán értem ezt a postot, nekem a 4. évad nagyon bejött, rengeteg újdonság volt benne, lehetett érezni, hogy változtatni akartak, a 3. évad végére már én is unalmasnak tartottam az állandó nyomozósdit (mint ahogy a 3. évad fináléjába mondta House: “Változtatni kell”). De a 4. évad… itt aztán mennyi minden történt, és a poénokat is kb. megháromszorozták. Az évadzárók is bejöttek, az utolsó rész is tetszett, el is érzékenyültem rajta, a legszomorúbb sorozatepizód, amit valaha láttam. Nekem se a nyomozósdik jönnek be, mert lehet tudni, hogy úgyis az utolsó 2 percben fog rájönni House a diagnózisra, úgy, hogy valamiből beugrik neki. Az érzelmi szállak, a poénok, a karakterek viszonyai, az érdekes betegek, a sorozat filozófiája (amelynek számos de számos rétege van, mostanában a drogos vonalat figyelem) érdekel.

Alice - 2008. 05. 27. 13:24

Nekem nagyon bejött House. Annyira nem vagyok függő, de mégis. Már sokadszorra nézem sorba az évadokat, és szerintem nagyon ütősre sikerült a hallucinációs-balesetes téma. kellett ennyi érzelem, mert az ember nem lehet mindig bunkó, és House sem az a lelke mélyén. Egyébként még az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen House testesíti meg azokat az emberi vonásokat, amiket a valós hétköznapi ember nem mer igy kimutatni, nem meri megtenni, hogy durva, utálatos és szemét legyen, megteszi Ő helyettünk.Ezért szeretjük.

beiz - 2008. 05. 29. 10:56

Elkezdtem olvasni a kommenteket, de meguntam:)

Nekem tetszett ez az évadzárás. Sokkal jobb volt, mint a harmadik évad vége…a kirúgások sorozatát azért mégsem lehet egy ilyen érzelmes részhez mérni.

HUman véleményével nem értek egyet…és a “Nézzem ezt így tovább?” kérdésre a válasz:

NANÁ

Kíváncsi leszek mi következik. Én bírom az új csapatot, a régiekkel viszont tényleg lehetne valamit kezdeni. Mondjuk….menjenek a sunyiba????
Valaki írta, hogy kit érdekel, hogy tizenhármas huntigtonos…utána néztem ennek a kórnak (mert sorozatfüggő vagyok és nincs jobb dolgom mint sorozatokban elhangzó dolgok után nyomozni a neten:D), akit érdekel itt megnézheti:

http://www.mcd.hu/hirek/2004/47_week/5021.htm

A tüneteket olvasván 13-as szende képét magam elé képzelve igenis sajnálom a lánykát.

Cuddy és House nem hiszem, hogy összejönnek, lett volna már rá alkalmuk ha nagyon akarták volna. Ez a kis House érzelem pedig kellett szerintem. Úgy vélem mindannyiunk fejében ott motoszkáltak a nyomorultságáról való gondolatok, persze hogy ő is tudja magáról hogy egy szerencsétlen…és ugyan ki akarna fájdalommal élni nap mint nap? (legyen a fájdalom okozója a lába vagy egyetlen barátjának elvesztése)

Jó rész volt, bevallom meg is könnyeztem kicsit:)
várom a folytatást.

Thomas Cook - 2008. 05. 29. 15:20

Osztom beiz véleményét:)

ndavid42 - 2008. 06. 01. 03:51

Én azt mondom, h ez a dupla rész teljesen korrekt évadzázó volt. Nekem tényleg nagyont tetszett. Úgy mindenestől.

ace05 - 2008. 06. 01. 20:30

Azért el kell ismerni hogy hasonlított az évadzáró a Veronica Mars S02 pár jeleneteire nem?

House - 2008. 07. 01. 20:48

anyám , nekem tetszett az egész season , és mégh a 7.-ig és tovább is fog !!!!!!!!!! Sorry , de nem értek egyet vele ! ! ! ! ! nem tudom ,h.egyeseknek hogy tetszet…

yeah - 2008. 07. 01. 21:07

nekem olyan érzésem van mitha fikáznátok most houset igaz én csak félug láttam de akkor ius szerintem cool

... - 2008. 07. 03. 19:56

Én csak annyit fűzök utólag hozzá hogy akinek nem tetszett a finálé az egy barom

Thomas Cook - 2008. 07. 04. 00:09

looool “…” ez picit elfogult vélemény:)

zenmonkey - 2008. 07. 05. 04:48

ÜDV
lehet kicsit későn szólok hozzá, de ez egy kiváló finálé volt.
amiatt tök felesleges aggódni, hogy house és cuddy összejönnek (ez a teória, amit a kommentek elején olvastam, hogy “együtt lesznek”), fogta a kezét, hát istenem bazmeg, és akkor mivan? a kapcsolatuk eddig is nagyon precízen meg volt írva: láthatólag mindketten tudnak az egymás iránt érzett vonzalmukról, mégsem akarnak többet. miért változna ez meg?
ahogy wilson sem gyűlölheti house-t, nem house hibája sem az influenzagyógyszer, sem a buszbaleset, ráadásul az életét kockáztatta, hogy diagnosztizálja ambert. én nem is értettem ezt az egészet, mi a büdös francért gyűlölné?
és végül: house sem fog megváltozni. igen, élet és halál között lebegve elmerengett, de ott volt a kikacsintás, “az önsajnálat nem vall rád”. a második évadzáróban is számot vetett önmagával, mégsem változott meg. eleve, miért lenne attól kedves, hogy törődik a legjobb barátjával? eddig is törődött.

de ha meg is változna, én tovább nézném, mert a szívemhez nőttek a szereplők. ha egy sorozat megél 5 évadot, akkor nem lehet karakterfejlődés nélkül megúszni. de a humora, és az életfelfogása nem fog változni, ez biztos, és nem csak azért, mert a készítők nem akarnák, hanem azért sem, mert így logikus.
és ezért írták meg jól.

ati - 2008. 07. 07. 16:35

Szerintem egész jó rész volt bár ez a lendületből lekapcsolom a bypasst mozdulat röhejes volt, aki épp a szerelmét nyiffantja ki nem csinál ilyet. XD

Nemtom azt se egyesek miért mondják, hogy house fúú most kimondta mekkora lúzer, gyakorlatilag nem mondta ki :)

Zenmonkey: mondjuk azért gyűlölné, mert állandóan őt ugráltatja, kivételesen a CB ment helyette és nyekk…

würfli egon - 2008. 07. 08. 04:01

Szenzációs volt az utolsó két rész, és kiemelkedően jó az előtte levő 4-5. – Szerintem :)
Nekem bejött a kicsit más stílus, vonalvezetés.
A próbálkozások és a szándék miatt amúgy nálam az egész 4. évad dícséretet érdemel !!! – mégha nem is volt mindig minden a helyén.
Én a 3. évad második felére ugyanis már totál leültem és egy csomó ideig nem néztem meg a visszalevő részeket (meguntam a sztorikat és hogy semmi más nem történik benne, csak a lupusz, bájopszi meg a lumbálpunkció – nemtom hogy kell írni :)) Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve (unalmamban) azt mondtam, hogy: ” Na jó, fejezzük be ha már elkezdtünk” :) – Míg ott magamat kellett motiválnom, a negyedik évadnak végre már ismét sikerült elérnie, hogy az ember az egyik rész után a másikra kapcsoljon :)):
1. Sokkal sűrűbbek és extrémebbek voltak a vizsgálandó esetek. 2. Azokat kicsit újszerűbben próbálták bemutatni, mint előtte, tehát ezen is igyekeztek változtatni ! – De!!! – ami a legfontosabb: 3. Jobban bele mertek nyúlni a már-már megkövesedett érzelmi viszonyokba, hogy ki, kivel, miért és hogyan van (új arcok, stb.)- még ha szerintem is kicsit súlytalanra is sikerültek.
— De hisz’ ezért néztem pontosan, mert a régiek felvillanásait vártam !!!!:)

Én is szeretem House humorát, de azért iksz éven keresztül nem lehet valaki ugyanolyan, mert az már nem jófejűség, lazaság, hanem primitívség és szánalmasság – bocsánat, ha szentségtörő voltam :) [Lehet, hogy ti így szeretitek House-otokat :)), de ha valaki soha nem tudja kimutatni az érzelmeit, vagy nem tud egy kicsit is mélyebb lenni, vagy nem vágyik ilyenre /nem keresi az ilyen pillanatokat néha – az gázzzzzzzzz és előbb-utóbb feje tetejére áll…]
Pl. ezért – vessétek rám nyugodtan a követ – de én már valósággal elvárom, hogy végre a “szemünk előtt” csajozzon be, vagy valami… ne legyen már ekkora munkamániás, ez nem egészséges…De komolyan. :))
Jelenleg ugyanis annyit sejtünk/tudunk, hoyg kurvázik. Meg hogy néha megígéz egy-két nőt, tanulót, asszisztenst mittomén :) Nade és? Csak duma duma duma :) Ez iksz éven keresztül már inkább egy szánalmas fickó képét sejteti érzelmileg, mint egy nagy hódítóét. [Borzasztó ahogy kifarol az ilyen szitukból…, nekem ez a része vergődés.] Lehet, hogy ezt a szerepet nem is akarták kitalálni rá, de én elnézném végre így, hódítóként is :) – Férfi létemre azt hiányolom, hogy hódítson, na én se vagyok normális. :))) – De vállalja már be a 13-ast, vagy Cameront, vagy a takarítónőt egy bedrogozott délutánon… vagy mittudomén, mert így csak egy papíroroszlán :)))
Tudjon egy kicsit bulizni is, és csináljon jókedvében is marhaságokat, ne csak fanyarságából, köcsögségéből :) Valaki húzza már az ő agyát is, ne csak ő másét, ilyen nincs :) Legyen már férfi!!! [Cuddy sztriptízjelenetében, ahogy azt látta maga előtt, végre az volt – megtudtunk valamit a belső lelkivilágából!!! ]:)))

A Wilsonról azt hittem amúgy, nem tud sírni…mármitn a színészről :) Mondom: “Úristen, milyen fejeket vág ez???” – aztán meg volt a helye annak végül, hála Istennek…Az újraélesztésnél, ahogy elfordulva az ágy előtt várt és felhasadt benne a fájdalom.. Szóval nagyon ütött…

würfli egon - 2008. 07. 08. 04:07

bocsánat az egy-két elütésért,
kicsit késő van :)

megyek is … :)

Kaktusz - 2008. 07. 29. 10:26

“Szerintem egész jó rész volt bár ez a lendületből lekapcsolom a bypasst mozdulat röhejes volt, aki épp a szerelmét nyiffantja ki nem csinál ilyet. XD”

á, sztem pont ezért volt élethű :) x órán keresztül készült arra a pillanatra. sztem félt, h ha nem kapcsolja le gyorsan, még a végén meggolndolja magát és még vár pár percet vagy végül egyáltalán nem tudja megtenni

Cirmoscica - 2008. 08. 07. 00:05

Most újranéztem a 4. évadot. Fülhallgatóval néztem, és néha akkorákat nevettem, hogy a szüleim furán néztek rám, hogy valami bajom van, vagy mi.
Tudja valaki, hogy csinálta a lupusos beteg azt az üveg-másik-oldalára-tapadó-kártya trükköt? Vagy az filmtrükk volt?
Szóval így egybe ledaráltam. Valahogy többnek tűnt Cameron és Chase szerepeltetése, mint amikor hétről-hétre néztem. :\ Tetszettek azok a jelenetek. Még a “Did you sleep with him?”-es szifilises is.
Meg, ahogy 13 átlát House trükkjein, végre valaki.
Kutner meg önmagában egy jellemkomikum. Mondjuk ezért nem tudom komolyan venni, mikor ő oldja meg az esetet.
Taub meg… ő nem hiányozna, ha nem lenne. Talán majd az 5. évadban ő is kibontakozik.
Szóval az évad elejét végigröhögtem, aztán az uccsó két résznél eléggé elszontyolodtam, bár ott is voltak jó poénok.

Már csak 1 hónap, és jön az új évad! Addig is amilyen türelmetlen vagyok, nézem a promókat, olvasom (meg fordítom magyarra) a spoilereket.
A tv2-n meg jön a 4. évad! Nah, erre kíváncsi leszek… mármint a szinkronra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz