login |

Smallville: vége a 7. évadnak – írta Lex

2008. 05. 20. 20:58 - Írta: vendegblogger

44 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Viharos évadon vagyunk túl. Költségvetési és sorozatlezárási viták a CW-vel, távozó és új showrunnerek, szerződéshosszabbítási tárgyalások, távozó főszereplők, visszatérő régi szereplők, forgatókönyvírói sztrájk. Sajnos a sorozat körüli fejlemények izgalmasabbak voltak, mint maga a finálé.

Az Arctic elemzése előtt néhány dolgot le kell szögezni: Alfred Gough és Miles Millar nem ezt az epizódot tervezte a hetedik évad fináléjának. És ez többszörösen is igaz. Először is: a sorozathoz közeli, releváns források erősítették meg, hogy a két Smallville-es showrunner eredetileg a 7. évaddal akarta lezárni a történetet. Azonban jött tavaly a CW és illedelmesen beközölte: ha továbbra is a legnézettebb sorozatuk lesz a Smallville, akkor ők bizony szeretnének egy 8. évadot is. Ezt még csak-csak lenyelte Gough és Millar, de… Izé, spoileresen folytatom a kép alatt és a tovább mögött.

Elindult hát a hetedik évad forgatása, tudván, hogy valószínűleg lesz még egy szezon. Ekkor azonban közbeszólt az idei tévés szezont leginkább meghatározó tényező: a forgatókönyvírók sztrájkja. Az alkotók ezért kitaláltak egy 90 perces, epikus évadzárást. Ez lett volna a 15. epizód. Ebben a részben egyszerre láttuk volna Veritas társaság történetét, Lana távozását Smallville-ből, Lionel halálát, valamint Clark repülési kísérleteit.

Ám a forgatókönyvírói sztrájk megoldódott, így kiderült: készül még 5 epizód. Elmaradt a 90 perces finálé, az elemeit 2-3 epizódra szedték szét, néhány jelenetet újraforgattak, egyes elgondolásokat pedig a kukába dobtak. Mindez azonban még mindig nem lett volna tragédia, ám ismét csak megérkezett Clark Kent Lex Luthornál is nagyobb nemezise: Dawn Ostroff, a csatorna elnökasszonya. Kiderült, az egyre nagyobb bajba sordodó CW többek között a Smallville radikális költségcsökkentésében látja a menekülés egyik eszközét. Na ez már sok volt Alfred Gough-nak és Miles Millarnak is és azt mondták: Hát akkor köszönjük, részünkről ennyi volt. Nem kellett sokat várni, követte is őket Michael Rosenbaum is. Rajta kívül még a sorozat másik legjobb színészét, John Glovert is elveszítette a Smallville idén, csak hogy bővítsük a veszteséglistát.

Mindennek rendkívül hamar érződött a hatása. A káprázatosan sokkolóra, drámaira és magával ragadóan sötét hangulatúra sikerült Descent epizódot (16.) követően hanyatlani kezdett az évad színvonala. Az epizódokon látszott, hogy Gough és Millar “kifele menet” már csak tessék-lássék fércelték össze őket. Kivétel talán csak a 19. rész volt, a Quest. Talán az új showrunnerek kérésének megfelelően, talán nem, de sokmindent nem valósítottak meg (repülés, szemüveg-viselet) abból, amit a szezon elején megígértek. Igaz, akkor még minden más volt.

Hogy beszéljek kicsit a cikk apropójáról, a Fináléról is… Végre ki kell mondani: A Smallville történetének leggyengébb szezonzárását láthattuk. Vázlatosan összefércelt sztori volt, tele logikai bakikkal. A vizuális megjelenítésről pedig itt-ott üvöltenek az emlegetett költségvetés-kurtítás jelei. Hol van már a negyedik szezonban Kal-El szemkápráztatóan megvalósított repülése, vagy az ötödik szezonból a Magány Erődjének megépülése. Hogy a Pilot, vagy a Commencement meteoresőjét már ne is említsem.

De mint mondottam, ne verjünk rá mindent Ostroff asszonyra. Hiszen a forgatókönyv néhány sora legalább olyan ronda volt, mint Kara móson blőrös repülése a főcím előtti pillanatokban. Borzasztóan logikátlan, semmiből jött szituációk követték egymást (Jimmy hirtelen lánykérése, Clark Planet-hez invitálása, az Erőd összeomlása). Talán csak két értékelhető momentumot tudok kiemelni ebből a fináléból: Az egyik a rajongók nagy része által már rég offscreenville-be követelt Lana – reméljük tartós – távozása, a másik pedig Michael Rosenbaum utolsó Smallville-es jelenete, mely azért minden logikátlanság ellenére kellően drámaira sikerült, talán egy kissé meglepő zárómondattal, melynek hatására legalább kissé kellemesebb szájízzel búcsúztunk ettől a borzasztóan viharos, kiszámíthatatlan, rendkívül hullámzó színvonalú évadtól.

És hogy mi lesz a 8. szezonban? Jelenleg fogalmam sincs. Annyit tudunk, hogy érkezik két új szereplő, két új negatív figura. Az egyikük pedig Superman leendő gyilkosa, Doomsday lesz. Allison Mack hosszabbított és Kristin Kreuk is látható lesz pár epizódban. Emellett Justin Hartley és James Marsters is szívesen visszatérne.

De ismételten csak a szerződésekről és nem a sztoriról írok. Mert minden mást homály fed. Majdhogynem semmit sem lehet tudni a várható történetszálakról, hiszen a Gough és Millar által elmondottakat nagy valósznűséggel dobhatjuk a kukába. Ahogy a szűk költségvetés is megköti az új alkotók kezét. Bizakodom abban, hogy az utódok az elődök egy-két jónak tűnő ötletét átveszik és szintén törekedni fognak arra, hogy Clark megtegye szuperhőssé válásának végső lépéseit. Nem pedig lelassítják a hetedik szezonban olykor már a befejezésre egészen konkrét utalásokat tévő történetet. Reméljük a frissülő szereplőgárda egy új lendületet ad a Smallville-nek, s így méltón búcsúzhatunk majd a XXI. század egyik legnagyobb fanfavorit sorozatától.

Mert annyi bizonyosnak tűnik, hogy a 8. lesz az utolsó évad. Bár kétségtelen, hogy Dawn Ostroff még szeretné az utolsó szellentést is kipréselni a Smallville-ből:
“Már eddig is számtalanszor hallottuk már a sorozat története folyamán, hogy a halálán van, szóval én nem mernék fogadni rá” (hogy ez az évad lesz az utolsó) – Dawn Ostroff, 2008. május 13.

Ám remélhetőleg Tom Welling a sarkára áll és nem hosszabbít szerződést. Nem hagyja, hogy Superman 9 éven keresztül tökölődjön a felnőtté válással. Ez egy csodálatos történet volt, hét fantasztikus év, nagy kalandokkal, látványos akciókkal és emlékezetes drámával, de be kell látnod Dawn… Kal-El már készen áll, hogy betöltse a végzetét. (Aki hosszabba tárgyalná a sorozat sorsát, azt várjuk a www.smallville.hu-n illetve a fórumunkban.)

44 hozzászólás Ne habozz!

Donnie23 - 2008. 05. 20. 21:21

Pár órája lestem meg a szezonzáró részt. Elég sok negatív véleményt hallottam már előtte, így ültem neki az Arcticnak. Voltak jó momentumai a résznek, de egészen gyengén sikerült jelenetek is tarkították. Felemás érzéseim voltak így a végén.
Lex kiírása korrekt volt, bár tény, hogy logikátlan… ezzel együtt az epizód végi monológja méltó búcsú volt. Ismét kiváló alakítást nyújtott MR. A Jimmy-s szál pedig annyiban volt érdekes, hogyan játszik vele Lex. Lois jelenetei önmagukban nézve jók lettek volna, de… következetlen volt szinte az összes. A felbukkanása pedig annál a bizonyos videonál, épp akkor, hááát…persze vannak véletlenek :D.
Nálam egy 6.5/10, az előzetes vélemények alapján még rosszabbra számítottam, így egy igencsak felemás szezonzárót kaptunk.

Amúgy a Descent után nálam a Questet megelőzi az Apocalypse, a mi lett volna, ha történet nagyon bejött.

Bullitt - 2008. 05. 20. 21:23

ŰŰ de hosszú lett ez a mustra :D
Mindenesetre nagyrészt egyetértek. :)

Mefi - 2008. 05. 20. 21:35

Nekem az évad és a finálé is bejött, konkrétan csak a végével volt bajom, majdnem kiestem a fotelből, hogy “nemár, tényleg vége”. Ez inkább egy hagyományos rész vége volt, rávezető a fináléra, semmint egy igazi finálé. Smallville-szemmel nagyon gyenge, egyébként viszont nem rossz. :)

romeouald - 2008. 05. 20. 21:39

jót röhögtem ezen a képen :DDD

barom - 2008. 05. 20. 21:44

Valószínűleg az évadot később fogom bedarálni ,azért ezzel kapcsolatban csak annyit mondanék ,hogy nagyon jó cikket írtál Lex! A kép is nagyon ötletes. (mosolyogtató)

Donnie23 - 2008. 05. 20. 21:48

Mindenesetre az évadzáró már előrevetítette nekünk azt is, hogy milyen minőségű trükkökre számíthatunk jövőre… az első és az utolsó képkockák is bőven hagytak kívánnivalót maguk után, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.

Valószínűleg a költségvetés szabhatott határt
Clark és Brainiac harcának is, de ezt figyelembe véve is nagyon gyengusz lett az a jelenet. Végre Clark nem “játszik” és mindent beleadna (mint anno a Combat-ban), erre kiszűrják a szemünket ezzel.

DeadMan - 2008. 05. 20. 21:56

Én is kicsit talán felemásnak érzem.
Mert a nagyrésze hozta a 7. évados átlagot:magyarán nem volt nagy szám.
A végén az utolsó jelenet viszont gyakorlatilag az volt amire mindenki már 7 éve várt.
Csak attól félek, hogy milyen évadkezdés lesz ebből ezek után…

lex - 2008. 05. 20. 21:56

köszönöm a gratulációkat.
No igen, a Combat-os harcot jó ideig vissza fogjuk sírni, az a gyanúm. Bár bízom abban, hogy Clark és a Doomsday-figura összecsapására azért majd odafigyelnek.
A Smallville legnagyobb baja, hogy a CW-n fut. Más csatornán valószínűleg szépen hagynák kifutni és lezárni. A CW-n viszont mindent ki kell préselni belőle. Remélem ennek ellenére, hogy a 8. szezon lesz az utolsó. Legyen bármilyen színvonalú. Még akkor is így gondolom, ha rendkívül izgalmas lesz. Mert akkor a sorozat egy nagy durranással távozhat, nem pedig egy évadokon át húzott nagy leeresztéssel.

Az effekteket illetően pedig: azért bizakodom benne, hogy kis odafigyeléssel meg lehet oldani majd ezeket is kellő hitelességgel. Az Arctic látványában azért közrejátszhatott a szezonvégi pluszrészek általánosan érezhető (értsd: forgatókönyvben is meglátszódó) kapkodása.

Bár való igaz, pénz nélkül nehéz lesz.

Swarley - 2008. 05. 20. 22:16

Teljesen egyetértek lex írásával.
Az egészben az a legrosszabb, hogy én személy szerint valami rohadt jó, nagy költségvetésű lezárást képzelek el a sorozat végénék, ami elrendezné a dolgokat, de erről már most letehetek:(

Az egész el van cseszve azzal, hogy nincs pénz, nincs látvány, nincs jelen mindig főgonosz, nincs egyensúly. Elég nagy baj az, hogy a CW abban látja a sikert, hogy folytatja. de akkor legyen szarabb, mert akkor jobban megéri.

Nem éri meg abbahagyni, akkor nem elég folytatni, hanem még le kell faragni a költségvetést. Logika az van, de nem a rajongók érdekében!

Donnie23 - 2008. 05. 20. 22:17

“A Smallville legnagyobb baja, hogy a CW-n fut.”
– ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni, nagyon igaz. Pedig én még bíztam eben a csatornában az egyesülés után. Nem is kell mondanom, hogy ez mára teljesen elmúlt.

Donnie23 - 2008. 05. 20. 22:19

ebben, legutóbbi hsz-ban pedig kiszúrják – bocs a dupla hsz-ért, de ezek az elírások már engem idegesítenek :D.

- 2008. 05. 20. 22:25

Köszi a írást Lex!

Huh, hát én is bevallom, hogy volt már ennél sokkal izgalmasabb évadzáró is, de ez akkor is Smallville! Ha elindul a rész, olyan leszek, mint egy kisgyerek akinek megy a mese a tv-ben és nem létezik más. :)
Ez a Smallville: nem tudom hogy vagy miért, de magával ragad!
És emiatt meg is érdemli, hogy méltó befejezése legyen és ne húzzák tovább a 8. évadnál.

ab_aevo - 2008. 05. 20. 22:43

Ritkán szoktam mondani ilyet, de számomra is nagy csalódás volt ez az évadzáró, és teljesen egyetértek abba, hogy ez a leggyengébb eddig. Az nekem is feltünt, hogy a trükkök sokkal gyengébbek (a repülő szétesése, az erőd megsemmisülése), de nem tudtam, hogy a költségvetés miatt van.
Végig azt vártam a finálén, hogy na majd most indul be az akció de nem így történt a végén volt egy kis izgalom, bár a Lex és Clark közti párbeszéd is sokkal izgalmasabb és drámaibb kellett volna legyen. És itt meg az erőd megsemmisülése egy kicsit értelmetlen számomra, vagy talán sablonos semmitmondó. Picit talán most kezd elcsépeltnek tünni nekem is a sorozat, ezért tényleg nem lenne jó egy 9. évad, bár szivesen nézném még. Ennek ellenére természetesen nagyon várom a 8. évadot is, kiváncsi vagyok milyen szálon fog továbbmenni a sorozat, és remélem hogy méltó befejezés lesz, és nem úgy fog megmaradni a smallville mint “a sorozat melynek nagyon elcseszték az utolsó másfél évadját”.
Viszlát Smallville rajongók

snipp - 2008. 05. 20. 22:56

justice league jon akkor majd a 8. evad utan??

winnie - 2008. 05. 20. 23:02

ki van zárva, szerintem. nem is tervezik, nem is tervezhetnék, max más színészekkel és a cw-nek a smallville költségeit is csökkenteni kell a sok bukás miatt, így nem hiszem, hogy megengedhetnének egy kvázi effektmentse JL-t. (főleg, hogy az aquament sem rendelték be pilot után, pedig…)

egyelőre nincs szó róla, na:)

Chriss - 2008. 05. 20. 23:15

ha egyszer azért nem engedi a cw lezárni, mert a legnézettebb a Smallville, akkor miért csökkentik a költségvetést?
pont az, hogy emelni kéne ha már a többi műsor meg sem közelíti.

winnie - 2008. 05. 20. 23:24

emelnék ők, ha lenne miből, gondolom. de lex jobban képben van.

Swarley - 2008. 05. 20. 23:25

Pontosan Chriss.

lex - 2008. 05. 20. 23:26

több műsornál is csökkentik a költségvetését, úgy hallottam a supnat is hasonlóan járt. Szarban van a CW.
Ilyen helyzetben nem egy olyan sorozatra akarnak költeni, ami úgyis kifutóban van (még mindig 90%, hogy a 8. évaddal vége) , hanem egy olyanra, ami SZERINTÜK befutóban, mint pl a gossip girl.

lex - 2008. 05. 20. 23:31

valahol még logikus is ez az érvelés, csak ilyen sikeres 7 év után több odafigyelést érdemelne a Smallville. A WB-nél ezt megkapta, a CW korszak első percétől kezdve viszont minden megváltozott, ez még nekünk, egyszeri nézőknek is lejön.

Swarley - 2008. 05. 20. 23:37

ja SZERINTÜK:) namost a GG kampányába mennyi pénzt beleőltek… A Supernatural-ben meg még ott rejlik pár évad lehetősége (persze érdekes lehetne látni, hogy évek alatt a történet merre halad), de abból is elvesznek. Ha nem lenne Smallville, akkor a supnat lenne a nagy zászlóshajó. szvsz

Mann - 2008. 05. 20. 23:49

CW első lépése: lelőtte az Aquamant. Már akkor “szimpatikus” lett. :)
Spoiler:
azért kíváncsi vagyok, hogy Lex benéz-e az évad elején, mert elvileg most Clark a szolgája, szóval valahogy fel kéne azt oldani. Gondolom Kara se magától fog kijönni a plazmatvből…

hady - 2008. 05. 21. 00:25

Annak orvendek, hogy Lex vegre megtudta, !Spoiler! hogy Clark az utazo :D es erre 7 evadot kellett varni :)

Swarley - 2008. 05. 21. 00:47

SPOILER
De valahogy úgy is meg kell oldaniuk, hogy Lex ne emlékezzen arra, hogy Clark földönkívűli. Majd biztos nagyon eredetien kitörlik az emlékezete azon részét…

Mefi - 2008. 05. 21. 01:11

Miért is kellene kitörölni?

zomi87 - 2008. 05. 21. 01:16

Kb. 1 éve kezdtem el nézni a legelejétől a Smallville-t, 1 hónap alatt ledaráltam és ez lett a kedvenc sorozatom! Aztán néztem-néztem a 7. évadot és azt hittem, hogy velem van baj, mert már nem is tetszik annyira vagy mi van? De nemsokára rájöttem, hogy egyszerűen csak nincs története a sorozatnak! De végre a Veritas résszel úgy tűnt, hogy újra beindult a sorozat, amit annyian szeretünk! De aztán, ahogy lex is mondta, megint kezdett ellaposodni! Amúgy teljesen egyetértek veled lex! Nem kell már továbbhúzni a 8. évad után, ha már most is ilyen rosszak a körülmények! Igaz, hogy még 10 év múlva is nézném, ha lenne, de a sorozat tényleg nagyon megérdemelné, hogy egy igazi, ütős befejezése legyen! Azért még reménykedjünk, hogy a 8. évadra újra fellendül a sorozat, de ebben a helyzetben nagyon nehéz lesz, pedig a CW nagyrészt a Smallville-nek köszönheti, hogy egyáltalán hoz valamennyi nézőt! (Persze más nagyon jó sorozatok is futnak ott, de azért na!) Csak ennyit akartam írni, és kösz lex az elemzést, nagyon jó lett!

Swarley - 2008. 05. 21. 01:31

Mefi: Nem vagyok benne biztos, de szerintem azért, mert a képregényekben és a mozifilmekben Lex Luthor nem tudja valójában, hogy ki a Superman, hogy kit rejt a kosztüm meg a hajtincs:)

carlos - 2008. 05. 21. 07:52

Nagyreszt egyetertek az irassal,de a kiszallo alkotokat nem vedenem annyira.Lehet,h betelt a pohar de az utolso par reszt megcsinalhattak volna ugyanolyan alazattal,mint az eddigieket a rajongokert es a szep bucsuert,az MR tavozasa miatti kulonleges evadzarorol nem is beszelve.Szerintem ennyire nem kene erezenunk az ott zajlo konfliktust.En koszonom Gough és Millar munkajat,sok oromet szereztek,de szerintem itt a vegen hianyzott a profizmus.

carlos - 2008. 05. 21. 07:55

Amugy akarmennyire is tetszik,en is lezartam volna a sorozatot.Jol indult a szezon,aztan teljesen elvesztek,ez vszinuleg a 8. evad miatt van.Mennyire jo lett volna egy vegig izgalmas tartalmas 7. evad,megfelelo lezarassal,egy szep bucsuval.A 8. evadtol nem is varok tul sokat.

Hedike - 2008. 05. 21. 07:58

A CW hanyatlásának egyik oka maga Dawn O lehet. Nem azt szokták mondani, hogy a fejétől bűzlik a hal? Talán nem ártana leváltani végre azt a “nyanyát”

bondon - 2008. 05. 21. 09:05

szerintem is gyengébb a sorozat, de még mindig jobb mint ha nem lenne.

talán még 1-2 évad kijön belőle. Persze nem mindig kell leszólni az új emberkéket, talán pont ez kell.

Ademaro - 2008. 05. 21. 12:51

Köszi az írást!! :)

Első évadtól kezdve nézem a sorozatot, de már régen elvesztette számomra a varázsát. Michael Rosenbaum utolsó jelenete rettenetesen jóra sikeredett! Amennyire gagyi szálon jutott el odáig, kifejezetten tetszett a jelenet. Az epizód csúcspontja:) Ha már néztem 7 évadot, a lehetséges utolsónak is adok egy esélyt.

snipp - 2008. 05. 21. 13:57

ertem winnie…JL-t akarok :((

tjancsi - 2008. 05. 21. 17:49

Azt hiszem az eredeti sorozat (a Lois és Clark) nincs lezárva, szerintem ez sem lenne hülyeség ha a készítők (ha befejezik a Smallville-t) azt (is) lezárnák, biztos sok embert érdekelne az is (tudom, új szereplők kellenek oda meg minden, de jó húzás lenne tőlük…)

Ráhel - 2008. 05. 24. 16:42

szerintem is ez volt a leggyengébb finálé. ‘eddig’-et had ne használjam, remélem a sorozatfináléra(?) ennél több futja majd.
arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy most hogy michael egyáltalán nem tér vissza, hogy oldják meg lexet. el nem tüntethetik a föld színéről, valahogy meg kell magyarázni, mi történt.

Shawn - 2008. 05. 31. 18:42

Ugylatszik hogy Lana azert volt csak videon mert egy resz miatt hulye lett volna eljonni a vilag masik felerol egy film forgatasrol. De jol megoldottak!

Mor Tuadh - 2008. 05. 31. 22:15

azt hiszem az évadzáróról elég annyit mondani, hogy kb két hete láttam de már semmire sem emlékszem belőle, fogalmam sincs hogyan záródott

Csigusz - 2008. 06. 03. 23:16

Ez a sorozat már évek óta csak egy haldokló csataló. Persze mindenki nyáladzik itt h mennyire jó lett a Veritas 3-as epizód, holott lehetne ezt úgyis csinálni hogy minden rész ennyire jó, és nem kéne ien kamu szar filler részekkel televágni minden évadot mint pl most is hogy Jimmy James Bond-osat játszik. Komolyan a pofám szakadt le közben azon a résszen annyira szar.

Az lenne a legjobb ha egy dvd-re megjelenő 2 órás filmben, normális költségvetéssel elbúcsuztatnánk végre ezt a sorozatot.

lex neked meg tisztelet hogy ennyi éven át ki tudtál tartani úgy, hogy szemethúnytál a menetközbeni bukkanókon, és még ezek után is tudsz reménykedni.

winnie - 2008. 06. 04. 00:16

“Ez a sorozat már évek óta csak egy haldokló csataló. ”

:) én meg itt azon szenvedek, hogy már a jó sorozatokat sem tudom felvenni a nézősek közé, mert csak nagyon jókat és überszupereket nézek:) más bezzeg haldokló csatalovakat is. kasuzát neki ne kíméld.

amúgy nem tudom, de nekem a smallville sosem volt a kedvencem, de mindig jó volt nézni, kikapcsolni. az s1 ugyanott mozog, mint az s6. egy ilyen sorozat is kell. ember hátradől és néz, elvan a szereplőkkel. és nem ritkán kifejezetten jó.

“em kéne ien kamu szar filler részekkel t”

ööö, azt hiszem nem jól értelmezed a filler fogalmát.

általában a filler részek a legjobbak (hiszen ekkor nem kell a sorozat kereteihez kötődnie az íróknak, azt tesznek, amit akarnak:), ez majd minden sorozatra igaz, mindenhol a fillerek ütnek a legjobban – bár több lenne belőlük.

nem tudom, hogy a smallville-ben mennyi volt, de a noir kvázi filler volt, a lexmas is, vagy a labyrinth.

Csigusz - 2008. 06. 05. 21:32

A noiros jó volt, a labyrinth is… a lexmason vísitottam h 23534634 x-a is ellövik ezt a karácsony szelleme dolgot.

winnie egy átlagos smallville évad úgy épül fel h van 5-7 sztori rész és kb 13 mellék… a 13 mellékből kb 3 nézhető… szal sztem jól értelmezem a fillert, a SV készítői nem értelmezik jól.

sorolom a “legjobbakat”: Jimmy 007-et játszik, Lois beépül vmi sztriptiz klubba (s5), a valaha volt legszarabb SV rész az Ageless (s4), kriptonitos kutya, jaj annyi van h nem is bírom irni… mind1…

lex - 2008. 06. 06. 15:00

A Smallville nem hinném, hogy haldokló csataló, szerintem sosem volt az. A sikerbe nehéz belehalni, az pedig, hogy sikeres (a maga szintjén), nem kérdés.

Egyszerűen csak a kihasználatlan lehetőségek sorozata marad mindig is. De ez is csak azért lehet, mert potenciál van benne. Ahogy winnie fogalmazott: ‘mindig jó volt nézni, kikapcsolni’
Ez az a nagy potenciál, amit lehetőség van kihasználni, tovább terjeszteni, vagy nem-kihasználni.

Olykor így sikerül, olykor úgy. De a nyolcadik évadot fogjuk kezdeni…szóval azért valamennyire csak sikerült kihasználni. Nyolc évad komoly eredmény. Nagyon komoly.

Vazeljevics - 2008. 06. 19. 18:36

Hát srácok azelottem elmondottak alapján én csak annyit fuzok a Smallville évadfináléjához hogy szerintem nagyon jo lett bár nem tudom hogyan hozzák vissza a Magány Erodjét a 8.évadra, mert ha nem hozzák vissza akkor oszintén megmondom szar az egész!

gordi - 2008. 09. 28. 16:30

Sziasztok!
Nekem a kedvenc sorozatom a Smallville, tűkön ülök míg nincsen felirat az új részekhez.
Azonban én is elmondhatom, hogy egyre gyengébb…szóval nem értem azt sem, hogy mit is keres még a sorozatban a jövőbeli Doomsday, mikor Clark még “sehol” nem tart Supermanné válásában…
Lanának már sokkal előbb el kellett volna hagyni a sorozatot, így Clarkot is, és így többet koncentráltak volna Lois és Clarkra.
Kéne már egy jó Superman kosztüm is…:):) Az is hiányzik, na és a Daily Planetes munkát se kellett volna az utolsó évadra hagyni.
De ugye ilyen a sorozat, nem sokszor hű az eredeti történethez, talán ezért is jó…nem tudom…de mindenesetre én elnézném még jó pár évig:) Ha vége kezdem előlről:)))

vki - 2008. 12. 13. 19:30

Tiszta rossz lesz a folytatása…Mert ugyebár Superman történetének főszereplője Lex uthor, aki eltűnik a 8. évadból. Aztán Davis Bloom meg Tess Mercer (kik ők?) főszereplővé tétele (minek?) értelmetlen volt…Hagyták volna ott Lanát és Lexet! Na meg Kara?? miért kellet csak vendégszereplőnek lennie? …
Sztem így kellett volna kinéznie a 8. évad főszereplőlistájának:
Clark Kent
Lois Lane
Chloe Sullivan
Jimmy Olsen
Oliver Queen
Kara
Lana Lang
Lex Luthor

Vendégszereplők:
Davis Bloom
Marsbéli fejvadász
Flash
Morgan Edge
Martha Kent

(ha már Supermanről van szó, Martha Kent is ott volt a Superman visszatér c. filmben, és Morgan Edge szerepe is vitathatatlan, no meg Perry White hova tűnt??

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz