login |

Gondban a The Simpsons?

2008. 05. 20. 18:14 - Írta: winnie

63 hozzászólás | kategória: hírek

Nem, nem kell megijedni, de azért tényleg említésreméltó a helyzet, amibe került a sorozat, mely ősszel kezdené meg 20. évadját Amerikában. A FOX ugyanis berendelte az új szezont, viszont a szinkronhangoknak még nincs szerződése, ugyanis a mostani lejárt. “Nagy dolog”, mondhatnák azok, akik szinkronnal nézik az egyik legdrágább amerikai sorozatot, pedig merész húzás lenne 20 éves hangokat lecserélni. És, hogy mi az akadálya szerződéshosszabbításnak?

Nem tudom, mennyien vannak tisztában vele, de a fő hangok (Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa), Hank Azaria (Moe) and Harry Shearer (Mr. Burns)) jelenleg epizódonként 360 ezer dollár környékén keresnek (roppant régóta megy ugyanis a sorozat) és az új szerződés körülbelül 480-500 ezer dolláros részenként fizetésre lőné be a díjazásukat, amiből ki lehet számolni, hogy a The Simpsons az egyik legdrágább sorozattá nőné ki magát országos szinten, melynek hangjai még a legjobban kereső színészeket is lepipálnák.

Amúgy nem példanélküli az efféle késlekedés, hiszen 2004-ben a színészek odáig elmentek, hogy nem jelentek meg az egyik próbán, ezzel követelve ki maguknak az emelést az addigi 125 ezer dollárról, míg 1998-ban, amikor az addigi 30 ezer dollár/epizódos fizetésük emelését kérték, a FOX több városban meghallgatásokat szervezett, hogy megfelelő helyetteseket találjon. És, még mielőtt valaki a színészeket vádolná zsugorisággal, nem szabad elfeledni, hogy a Simpsons hatalmas, több milliárdos biznisz a FOX-nak, ld. mozifilm, kábeltévés ismétlések jogai, nemzetközi bevételek és egyéb licenszek vagy a most nyílt Simpsons vidámparki attrakció.

Egy biztos, a késlekedő megegyezés miatt 2008/09-ben a szokásos 22 rész helyett egyelőre 20 epizód elkészítése valószínűsíthető, de nyilván a hetek múltával ez a szám még jobban apadni fog. (Post-ajánló: anno itt írtunk a legjobban kereső színészekről.)

63 hozzászólás Ne habozz!

Tomi - 2008. 05. 20. 18:21

“És, még mielőtt valaki a színészeket vádolná zsugorisággal…”

Én a FOX helyében igenis keresnék másik (hasonló) hangokat. Nehogy már a SZINKRON szinészek zsaroljanak. Még egy igazi színész se keres ennyit. A simpsons nézettsége már korán sem olyan jó. Az új hangokkal csökkenthetnék a költségeket. Az amerikai (+angolszász) piacon lehet csökkene a nézettség emiatt, de a más nemzetközi forgalmazásban ez a probléma nem mutatkozna.

500 ezer dollár részenként csak a szinkronért? Normálisak ezek?

winnie - 2008. 05. 20. 18:23

lehet, hogy csökkenne a költség, de az is lehet, hogy kinyírnák a sorozatot, ami a foxnak évi mínusz párszáz milliót jelentene. nem mindegy, hogy 20 vagy 40 évadon át megy a sorozat.

a hangváltozást passzolom, mivel nem vagyok néző, de szerintem elég durva lenne, ha a színészekkel összenőtt karakterek hirtelen más hangon szólalnának meg. de ez csak az én feltételezésem.

amúgy a “csak szinkron” azért nem csak azt jelenti, hogy egy délelőtt bemennek szöveget olvasni, hanem normális heti meló (table read-ekkel, szkriptátírásokkal), viszont én is meghökkentem, hogy mennyit keresnek. na, nem mintha gond lenne ezzel (hiszen hatalmas részük van a sorozat frenetikus sikerében), csak nem tudtam:)

Laci - 2008. 05. 20. 18:28

Azért tényleg elég húzós az az 500 ezer dollár nem nézem, de örülnék neki ha megállapodnának.

OFF: winnie egyszer nem csináltok egy összesítést, hogy kb. ki mennyit keres, lehet lennének érdekességek, hogy egy top sorozatban nem is annyira nagyok a bérek stb.?

winnie - 2008. 05. 20. 18:32

hmm, valamikor volt régen, de általában csak akkor írnak keresetekről, ha valaki megkapja a kezdőbére emelését. (sheen, laurie, william petersen keresetéről volt szó, ha a nevükre keresel)

http://www.sorozatjunkie.hu/2007/07/31/a-szamok-buvoleteben/

itt írtunk legutóbb a témáról.

Laci - 2008. 05. 20. 18:36

köszi!

tnm - 2008. 05. 20. 18:40

én nézem (értsd láttam mind a 420 db ~20perces epizódot ), és csak halkan jegyzem meg, hogy idén is már csak 20 rész volt az évadban, pedig már bőven a sztrájk előtt kész voltak a részekkel elvileg.

amúgy sok sikert, hoyg találjanak olyan hangokat, akik méltók 21 év után átvenni a hangokat, arról nem is beszélve, hogy Dan Castellaneta egyedül tizenvalamennyi állandó és jó pár mellékszereplőnek a hangja (és a többiek is általában több karakternek adnak hangot).
És azért összevetésül kiváncsi lennék arra, hogy mennyit kapnak az ezen a listán szereplő emberek egy-ey szerepért:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_guest_stars_on_The_Simpsons
mert sztem az se kevés

Adäm - 2008. 05. 20. 18:43

“nem mindegy, hogy 20 vagy 40 évadon át megy a sorozat.”

40 évad?? Azért az már kicsit durva lenne, nem? Vagy szerinted benne van a sorozatban a mostani viszonylag gyengébb nézettség miatt is a következő évadok/tíz évadok lehetősége?
Nem lehet, hogy a FOX sok animációs berendelése már a Sipmsons végét jelenti? Bár a mozifilm irtózatos sikere miatt azért még egy 5-6 évig megtartják, amíg a mozifranchizet tirlógiává bővítenék.

Adäm - 2008. 05. 20. 18:49

Ööö.. Most nézem Bart hanga nő? O_o Nancy Cartwright
http://www.imdb.com/name/nm0004813/

Nem bántásból, de egy felnőtt, mostmár 50 éves nő hogyan lehet egy kamasz karakter hangja. Angolul még sahasem néztem, érdekes.

tnm - 2008. 05. 20. 18:53

“mostmár 50 éves nő hogyan lehet egy kamasz karakter hangja”

őőő, rohadt jól.
vuk-ot láttad? az eredetit.

tnm - 2008. 05. 20. 18:54

egyébként asszem ő Millhouse is

akyyy - 2008. 05. 20. 18:55

miért ne lehetne. egyik régi magyar raizfilmbeis egy idős holgy volt a gyerekhang, ráadásul kettőé is, de sajnos nem jut eszembe a neve:(

Sonrisa - 2008. 05. 20. 18:56

Vegyes érzelmek – egyrészről én a Fox helyében nem cserélnék szinkronhangot, hiszen ennél a sorinál sokat hozzátesz. Főleg, hogy egy-egy szereplő nemcsak egy karaktert szinkronizál. Persze ez a külföldi szinkronokat nem érinti.
Másrészről igaz az, h milyen dolog az már, hogy egy szinkronszínész kikövetel magának egy fél zsák pénzk? De az előzménye meg az, hogy biztos bökte a csőrüket az alulfizetettség. Ám azért lehetnének reálisabbak. 500 ezer? Na ne vicceskedjünk…
Kérdés, h megilleti-e őket uannyi fizetés, mint mondjuk a menő sorozatok színészeit (a Simpsons eléggé menőnek számít azért, és jóformán rangidős is).

Drukkolok neki, h összejöjjön az egyezség – ám ha mégsem, akkor gondos kutatás után hozzák be az új szinkronokat, ne pedig az alapján, h kik válallják legolcsóbban. Ne menjen a minőség rovásása az egész.

VR - 2008. 05. 20. 18:57

“50 éves nő hogyan lehet egy kamasz karakter hangja”
Úgy hogy 30 volt mikor kezdte. :D:D:D (Erről is volt szó az egyik Simpsons részben, mikor Butchy vagy mi, szinkronja volt Homer…)

deus - 2008. 05. 20. 19:05

Adäm, ezt akartam én is írni, mint tnm. Hogy ezek a színészek nem csak annak a 3-4 főszereplőnek a hangját adják, hanem gyakorlatilag az összes hang tőlük van.
Emlékszek én is hogy elképedtem, mikor megláttam, hogy Nancy játsza Bart hangját. (De hallgass bele, youtubeon biztos találsz eredeti hangos videot.)
“Castellaneta provides the voices for Homer Simpson, Abraham “Grampa” Simpson, Barney Gumble, Krusty the Clown, Groundskeeper Willie, Mayor Joe Quimby, Hans Moleman, Sideshow Mel, Itchy, Kodos, Arnie Pie, Scott Christian, Squeaky Voiced Teen and other characters.”
Nancy-é még Nelson, Todd Flanders, Ralphy hangaja is.
Szóval ha tőlük bucsúznának el, akkor szinte minden beszédhang menne.

És azt tényleg hozzá kell tenni, hogy egy ilyen sorozatnál szerintem legalább 60-70% múlik a szinkronszínészen. Ha ők mennek, akkor nagyon sanszos, hogy a sorozattól jelentős számú néző is menni fog. 20 év alatt egy generáció nőtt fel ezekkel a hangokkal, és hozzá kell tenni, hogy tényleg tehetségesek.

Bár akárki akármit mond, szerintem ez akkor is kapzsiság. A munkahelyeken már csak igy van. A vállalat kapja a nagy pénzeket és az alkalmazottak annak a tört részét. Ez van.

Mefi - 2008. 05. 20. 19:14

Nem lenne jó dolog, de én mondjuk úgy vagyok vele, hogy a Simpsons az egyik olyan sorozat, amit kötelező magyar szinkronnal nézni, ugyanis sokkal jobban visszaadja a hangulatot. Homér eredeti hangját például alázza a magyar szinkron. :)

Reg5 - 2008. 05. 20. 19:22

Mefi: Jó szinkron, de az eredeti jobb szvsz.

tnm - 2008. 05. 20. 19:23

Mefi, csak éppen a magyarból kimarad egy-két poén, meg mivel nincs ember a Fölfön, aki minden utalást értene benne, ezért a fordítók is sokat ferdítenek, mert nem tudják, hogy most ott annak úgy van jelentősége, ahogy van.
de az tény, hogy a hangok minőségiek (bár én az eredetieket is ugyanannyira szeretem)
no meg ugye az amerikai hangoknál nincs olyan, hoyg nem ér rá Székhelyi József és ezért Csuja Imre ugrik be helyette (szeretem mindkettejüket, de azért egy D’oh utóbbitól egészen fura)
ennyi pénzért alap, hogy egész szikronidőszakot végigdolgozzák (és gondolom a sok vendégsztár miatt nem is az van, hogy akkor minden nap 10-16-ig munka, hanem igazodni kell nagyon a guest-hez is)

Mefi - 2008. 05. 20. 19:39

Persze, de az angol vicceket egyébként is nagyon-nagyon nehéz magyarra lefordítani, mert a legtöbbnek nincs értelme, vagy teljesen máshogy sül el. Egy évadot néztem angolul, és hatot magyarul, utóbbi jobban bejött. :)

codename_47 - 2008. 05. 20. 19:41

Nocsak!
szerencse, hogy ez engem nem érint, nem örülnék, ha a kedvenceim miatt kéne aggódnom…
Viszont kár lenne érte, ha befejeznék!

winnie - 2008. 05. 20. 19:42

mefi: a hangokat tudom, hoyg szeretik itthon, de sajnos a fordítás, amíg szojka lászló, addig botrányos.

winnie - 2008. 05. 20. 19:44

ahogy olvasom bart női hangja más sorozatokban is hímneműeket szinkronizál. érdekes.

JBG - 2008. 05. 20. 19:48

Elég összetett ügy ez is ahogy elnézem, és gyakorlatilag mindenkinek igaza van egy kicsit.

Valaki elég peioratívan írt a szinkronszínészetről.Azért azzal legyen tisztában hogy a szinkronszínészek sem csak szinkronszínészek, hanem színészek, akik adott esetben az arcukat és mozdulataikat mellőzve, csak a hangjukkal fejeznek ki mindent. Ehhez is rengeteg gyakorlás és kitartás kell, és ez valóban egy szakma, ami egész embert kíván, szóval nem valami lebecsülendő dolog. Az meg pláne, hogy 1 színész többkaraktert is megformál.

Az tény, hogy ha 20 év után megváltozik egy vagy több fő karakter hangja, az nagyon le tudja rombolni, azt amit 20 éve építenek, szerintem nagyon fontos lenne megtartani őket.
A másik oldal meg az, hogy epizódonként fél milla USD már-már csillagászati összeg, nem csodálom hogy a Foxnak nem esik jól a dolog.

tnm - 2008. 05. 20. 20:00

sztem ha ők 5en fejenként félmillát kapnak, és az írók is ennyit kapnának, és ehhez arányosan fizetnék meg a többi hangosítót, meg a hanyag korea munkásokat (akik atomerőművet tudnak készíteni, de tessék megnézni a rajzfilmjeik minőségét), és a Fox csak 1mrd $-t keres ezen a bizniszen évente, még akkor is nagyon-nagyon megéri nekik. ha filmet nem vesszük figyelembe, akkor idén nem is költöttek a sorozat promójára (sztem évek óta nem kellett nekik), plusz van egy komoly nézőmagja, illetve mivel a 20 év alatt azt hiszem csak 1, azaz 1 olyan rész volt, amiben “folytatása következik”-kel zártak (Who shot Mr. Burns?) gyakorlatileg bármelyik résznél bele lehet kezdeni, és biztos rengeteg alkalmi, meg rendszeresen visszatérő nézőjük van

mizeka - 2008. 05. 20. 20:01

“Kötelező magyar szinkronnal nézni, ugyanis sokkal jobban visszaadja a hangulatot”. Huh, emiatt kicsit ideges lettem, de már lenyugodtam :) Kezdem azzal, hogy mindenáron eredeti-párti vagyok, persze ez érthető is, hiszen éppenséggel a mindennapi angol Simpsons adag játszott nagy szerepet abban, hogy ilyen jól megtanultam angolul a Belgiumban töltött 5 év alatt:) A Simpsons-ban rengeteg többé-kevésbé egyértelmű amerikai szociokulturális utalás van, szerintem sok amerikai sem érti mindig, hogy éppen egy társadalomkritikai párhuzamról van szó:) Éppen ezért belátom, hogy egyrészt, ha az ember nem beszél elég jól angolul, másrészt, ha az ember nem ismeri nagyon alaposan az amerikai kultúrát, jobb, ha egy szinkronizált verziót néz, akkor is, ha abból szükségszerűen elvesznek a zseniális rejtett tartalmak.

mizeka - 2008. 05. 20. 20:04

Ja és a hangokról… hát elég gáz lenne, ha megváltoznának a hangok, mivel tényleg nagyon nagy szerepük van ezeknek a szinészeknek a sorozat sikerében, viszont, ha nem sikerül megegyezniük, és ujakat kéne keresni, ha sikerülne nekik pont ilyen hangokat produkálniuk, nekem az is jó lenne :)

tnm - 2008. 05. 20. 20:07

“társadalomkritikai párhuzamról”
erről egyből ez villnat be, mert mostanában volt:
“Hihetetlen, hoyg egy kislány milyen könnyen cigihez juthat ebben az országban.” Mondja Homer, majd a pisztoly-t, amivel szétlőtte a Liza-tól elkobzott cigarettát, visszarakja az mellénye belső oldalára, az uzi-k, és shot-gunok mellé.

amúgy az is jó, hoyg ki mész Belgiumba, ahol legalább 3 másik nyelvet beszélnek hivatalosan, de angolul tanulsz meg :D (bár valszeg én is így jártam volna:)

mizeka - 2008. 05. 20. 20:12

:D Jó, persze franciául is megtanultam, de az magától értetődő… Viszont a flamand adókon meg mentek a jobbnál jobb amerikai, angol sorokatok eredeti nyelven… Így kezdtem sorozatjunkie lenni 1996-ban 12 évesen :D

mizeka - 2008. 05. 20. 20:15

Volt olyan időszak, amikor flamand, wallon és német csatornán is ment minden nap Simpsons… én meg nem hagytam ki egyet sem :D

Mefi - 2008. 05. 20. 20:16

Hát igen, sajnos a fordításokban nem vagyunk erősek. Gondolom ez azért is van, mert olcsó emberkéknek adják oda, akiket rohadtul nem érdekel az egész. Ezért is jobbak (általában) a feliratok.

Egyébként Nancy Cartwright a filmben összesen vagy négy karakternek adta a hangját, nem?

mizeka - 2008. 05. 20. 20:21

Bart / Maggie / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (voice)

JBG - 2008. 05. 20. 20:30

mizeka:
igazad van, abban amit írtál, de ez természetszerű és gyakorlatilag minden esetben így van. Konkrétan arra értem, hogy gyakorlatilag az ember vagy nézi eredeti nyelven, de ehhez szinte tökéletesen kell értenie a nyelvet és ismerni az ország ( jelen esetben USA ) történelmét, jelen pop-kultúráját, stb., vagy ezek hiányában nézi, de sok dolgot nem ért meg ( vagy legalábbis nem érti a mélyebb rétegét a dolognak ) vagy nézi szinkronnal és megint csak lemarad egy csomó pop-kult utalásról és nyelvi finomságról.Ez van sajnos, a fordítás mindig hűtlenség egy picit, sohasem lehet tökéletesen fordítani, márpedig a nyelv a látásmódot is befolyásolja.

Kivétel persze a John Rambo, Kickboxer 6 és társai. Azt lehet nézni angolil, magyarul, megérti az ember. :)

mizeka - 2008. 05. 20. 20:34

Ehhez csak csatlakozni tudok :)

tnm - 2008. 05. 20. 20:36

ill. lehet eredetiben nézni, és utána az adott részhez készült wikipedia oldalon megnézni, hogy mely pop-ref-ekről és egyebekről maradtunk le ;)
persze csak annak, aki idő milliomós és belefér, hoyg 20 perc megértéséhez 40 percet olvasgasson:D

canaze - 2008. 05. 20. 20:38

“ahogy olvasom bart női hangja más sorozatokban is hímneműeket szinkronizál. érdekes.”

Most lehet hogy hülyeséget mondok, de biztos hogy ő nő? Mert az amcsiknáll annyi az unisex név, mint égen a csillag. Még sose hallottam a hangját, bocs ha baromságot írtam.. :)

mizeka - 2008. 05. 20. 20:41

tnm: :D
amúgy néha tényleg nem árt utánanézni az ilyen dolgoknak, amikben nem olyan biztos az ember, sosem lehet tudni, mikor kellhet majd az az infó, pl. egy másik sorozatnál:)

JBG - 2008. 05. 20. 20:41

tnm: ez újraértelmezi a darálás fogalmát. megnéz az ember egy évadot, aztán előveszi a lexikont, meg netezik 2 napot. :)

mizeka - 2008. 05. 20. 20:42

két szó: google. képek. tényleg nő :D

Mann - 2008. 05. 20. 20:45

Szerintem nem túlzás az emelés kérése. 20 éves hűséges munka van a háttérben, és tényleg a szinkronosaknak jó színészeknek kell lenniük, ha beraknának pár eyecandy sztárocskát mindenki sírna az eredménytől. És a simpson gondolom hoz a portára a nemzetközi tv-eladásokkal és a dvd-kkel, Szerintem több helyre eljutott már, mint pld a Sopranos.
Én esténként az ágyból az első évfolyamokat nézem, hetente a frisseket, hétvégén meg a szinkronosat a tv-ben… nehéz megúnni. :)

winnie - 2008. 05. 20. 20:50

“Szerintem nem túlzás az emelés kérése. ”

a hírből nekem az jön le, hogy nem is igazán emelést kérnek (én sem így fogalmaztam), hanem a lejáró szerződés meújítási feltételei között szerepel egy tipikus, évenként egy bizonyos százalékkal növő összeg megadása.

ugye odakint minden színészt 7 évadra szerződtetnek, viszont, ha hosszabbítás van, akkor nincs olyan, hogy ugyanannyit kapnának, mint addig és nem azért, mert mindenki többet kér (repkednének is a népek), hanem mert jüóval több jár nekik már akkor. (lehet, hogy van erre valami szakszervezeti kitétel is, passz.)

BobaFett - 2008. 05. 20. 22:06

Hááát bármit is mondtok 500e USD részenként az horror, bármenyire jók is. Biztos vagyok benne ha megkérdeznék a kinti szinéstársadalmat 99,8%-uk fujna rájuk ugyanúgy…

dzsiaj - 2008. 05. 20. 22:14

Hogyan szinkronizálhat nő férfi karaktert? Pogány Judit-Ducktales, hm?

kacagomikulas - 2008. 05. 20. 22:22

Elég nehéz, sőt szinte lehetetlen elképzelni a Simsponst új szinkronhangokkal, maga a franchise hoz annyi pénzt, hogy simán kicsengessék az fél millát, azon kívül ha jól emlékszem amikor lefújták a jóbarátokat, ott is 1millát akartak már adni a színészeknek a folytatásért, szal nem érzem horrornak az összeget, ahhoz képest, hogy a hangoknak oroszlánrészük van a sikerben.

kisby - 2008. 05. 20. 22:22

Csak magyarul szoktam nézni de el tudom képzelni milyen lenne 20 év után új hangon hallani valakit.. De azért 500ezer/epizód.:DD No Comment. Persze, oroszlánszerepük van a sorozat sikerében, de mégiscsak sokallom a dolgot. Főleg ahoz mérten hogy a Family Guy már nézettségben veri őket, ehez mérten viszont gondolom kevesebbet kapnak mint az itteniek..

winnie - 2008. 05. 20. 22:26

“Hááát bármit is mondtok 500e USD részenként az horror, bármenyire jók is.”

az, de a filmes/tévés világ nagyon más, mint a mienk. heti 80 millió forint, nem rossz:) (nagyjából a sztársportolók, focisták, amerikai profi sportoló fizetésével lehet párhuzamba tenni őket, akik dettó akkora hasznot hoznak, hogy megéri nekik ennyit perkálni.

” Biztos vagyok benne ha megkérdeznék a kinti szinéstársadalmat 99,8%-uk fujna rájuk ugyanúgy…”

á, nem hiszem. a focisták sem fújnak, tudom is én, beckhamre vagy más nagyot kaszáló kollegákra.

winnie - 2008. 05. 20. 22:27

“emlékszem amikor lefújták a jóbarátokat, ott is 1millát akartak már adni a színészeknek a folytatásért, szal nem érzem horrornak az összeget”

mintha 2 milliót kaptak volnak az utolsó évadban, de ray romano is 2 milliót keresett, plusz, a belinkelt listáben a férjek gyöngye 2 főszereplője is ott van 500e/résszel, holott a king of queens sehol sem volt a topsorozatok közelében, viszont 9. évadja ment.

kacagomikulas - 2008. 05. 20. 22:31

Ha részenként százezer dolláral adnak többet a főszereplő hangoknak az egy évadban 12millió dollár plusz lenne a Fox-nak ezt a Simpsons röhögve visszatermeli, nézettség ide vagy oda, winnie nem tudod a Simpsons movie mennyi bevételt hozott?

tnm - 2008. 05. 20. 22:38

kacagomikulas:
dvd extrák között van egy olyan a kihagyott jeleneteknél, ahol Al Jean beszél, nem tudom mennyivel a film bemutatása után (talán 1 hét, tehát csak a mozis bevételek játszanak), hogy: (fejből idézem, szal nem pontos, talán nem is helyes angolságú)
At this point, the film made 4 million dollars. Maybe if we’d kept this scenes it would make 5 million, or 3 million. We don’t know, but that’s the beauty of this extras, you can judge for yourself.

tnm - 2008. 05. 20. 22:40

hát, nem pont ezt mondja, de a lényeg ez (így jár, aki később youtube, mint ír):
http://www.youtube.com/watch?v=ZuJTcBRaGyA

eagleheart - 2008. 05. 20. 22:41

Simpsons movie

Total US Gross $183,135,014
International Gross $343,625,337
Worldwide Gross $526,760,351
Home Market Performance
US DVD Sales: $95,394,565 Weekly Breakdown

kacagomikulas - 2008. 05. 20. 22:43

köszönöm, ebből is látszik hogy csak a film nyereségéből simán lehet finanszírozni a színészeket és itt nem arról van szó, hogy sokat keresnek-e, hanem szerintem arról, hogy más hangokkal csökkenne a bevétele a franchisenak.

eagleheart - 2008. 05. 20. 22:43

Production Budget $72,500,000

Hunnenkoenig - 2008. 05. 20. 23:03

A nemet Marge meghalt 1-2 eve es egy masik szinesznö (egy ismert humorista csaj) vette at a hangjat. Minimalis az elteres. Nagyon jol csinalja a csaj. Eöször kicsit fura volt, de aztan megszoktuk nehany perc alatt.

Amugy meg a vendeghangok közt: Michael Jackson as Leon Kompowsky (Credited as John Jay Smith)

Hat ez biztos nem volt olcso :-P

bz - 2008. 05. 21. 01:47

Hamburgerzabáló amcsik nem tudnák 20 év után megszokni.. :)

savemylife - 2008. 05. 21. 08:18

Nem elég ,hogy minden részben 3-5 karaktert szinkronizálnak még a játékokat is velük szinkronizáltatják, minden simpsonnal kapcsolatos eseményre elráncigálják öket stb.

A Fox hülye ha heti 500-700k usd plusz kiadás miatt elkaszál egy több milliárd dolláros bizniszt.

BobaFett - 2008. 05. 21. 12:21

Nem arrol van szó, hogy nem lehet finanszírozni, hanem azért kellene egy megájt paracsolni. Ha midnent rögtön megadnának akkor a következő évben már 1 millát kérnének, utána 2-t, stb.
Ez olyan mint ugye a sztrájkok. sokan nem értik miért hagyák sztrájkolni a mávosokat, amikor a bevételkiesés bőven fedezné az emelést. igen ám csak akkor az sm lenne elég, még többet akarnának.

Aúgy meg mint már irta valaki ilyen a világ, a dolgozok mindenütt csak keveset keresnek(persze arányaiban eltérően), a nagy pénzt a cég teszi zsebre.

Hunnenkoenig - 2008. 05. 21. 12:31

Hat en evente 20×360 ezer dollarnak is örülnek, meg akkor is, ha azt le kell adoznom. Meg feltetelezem, hogy csinalnak mast is nem csak Simpsonst, szal nem kene sirniuk a szajuknak.

Tudom, minden relativ, de en egyedül akkor tamogatnam öket, ha megtudnam, hogy a fizetesük 80%-at jotekony celokra forditjak. Amig nem, addig nekem mindegy, ki keresi a nagy penzt, a FOX vagy a szinesz. Addig ez egyszerüen csak kapzsi rinyalas.

winnie - 2008. 05. 21. 13:19

bobafett: nem arról van szó, hogy nincs megállj, hanem arról, hogy a fox 2004-ben 4 évados szerződést kötött velük. azt kell megújítani.

“Mondjuk sztem ha valaki nem igazán vágja a fizikát egy csomó poénról lemaradhat.”

ó, nem sír itt senki. ők sem, azért van ennyi realitásérzékük. viszont mindenki tudja (mindenki, aki dolgozik), hogy mennyi jár neki. ők is, én is, te is.

“a fizetesük 80%-at jotekony celokra forditjak.”

jaj, ez súlyos demagóg hozzállás, szerintem:)

ilyet én sem tennék, te sem tennél, nagyon remélem, hogy ők sem tesznek. (attól, hogy valakinek sok pénze van, még közel sem kell jótékonykodnia.) neki 80% ugyanannyi, mint nekem. 10e dollár persze nem ugyanannyi, de a százalék igen. (persze akkor nem szóltam, ha te is eljótékonykodod a fizetésedet, de (én szánom-bánom, ringyember vagyok) bennem fel nem merült még soha, hogy a pénzemnek egy részét ne a családomra, hanem más emberekre szánjam. (kivéve az 1%-okat, azokat szívesen:)

sokszor abba a hibába esünk, hogy a jól keresőket a saját világunk tapasztalatai szerint ítéljük meg. ha a munkaadójuk (legyenek színészek vagy sportolók) x millió dollárra taksálja a munkájukat, akkor az nem véletlen, és biztos, hogy megérdemelnek annyit. sőt, többet érdemelnek, hiszen ritka az, hogy a munkaadó mindenkinek a lehetséges maximumot adja és nem tart meg magának némi morzsát.

Adäm - 2008. 05. 21. 15:57

Ahogy tanácsoltátok néztem youtube-os trailereket, a csaj nagyon jól lehozza Bart hangját.

Benne van a sorozatban a mostani viszonylag gyengébb nézettség miatt is a következő évadok/tíz évadok lehetősége?
Nem lehet, hogy a FOX sok animációs berendelése már a Sipmsons végét jelenti? Bár lehet, hogy addig tarták, amígan benne pénz (mozifilmek)

Necros - 2008. 05. 21. 19:21

Szerintem is megérdemlik és nekem is jobban tetszik az eredeti szinkron, bár a magyar sem rossz (másabb stílusú a kettő). :)

Hunnenkoenig - 2008. 05. 23. 13:29

Winnie: Igenis kötelessegük lenne jotekonykodni. Ez nem demagog duma.

Nekem ne mondja meg senki, hogy feltetlenül kell az a harmadik mona lisa a nappaliba es hogy anelkül nem tud letezni. Nem azt mondom, hogy mindenet adja oda es menjen menhelyre lakni, de nem hiszem, hogy barkinek szüksege van havi 2 ezer dollarnal többre ahhoz, hogy emberi körülmenyek közt jol(!) eljen.

Amugy a szegeny emberek mindig többet adakoznak a gazdagnal (tisztelet a kivetelnek). Mondjuk ebbe nem erdemes belefolyni. Mindenki azt tesz a penzevel amit akar, de attol en meg lenezhetem es kapzsinak titulalhatom, mert szerintem az. Az hogy te ugyanezt teszed/tenned, csak teged minösit (no offense).

winnie - 2008. 05. 23. 13:56

“Nekem ne mondja meg senki, hogy feltetlenül kell az a harmadik mona lisa a nappaliba es hogy anelkül nem tud letezni.”

sorry, de nekem se mondja senki, mit tegyek a pénzemmel/bármimmel. lehet, hogy te úgy érzed, hogy bele kell szólnod más ember életébe, de én még sosem vettem erre a bátorságot. (isten ments) (mint ahogy én sem mondom senkinek, hogy mit teszek a pénzemmel)

és ha már demagógia, akkor a mona lisa-említés még ordasabb. ha pénze van valakinek, akkor miért kéne elkölteni? (pláne, miért költöd el helyettük? ez nagyon téves gondolkodás.)

“de nem hiszem, hogy barkinek szüksege van havi 2 ezer dollarnal többre ahhoz, hogy emberi körülmenyek közt jol(!) eljen.”

jujj, ez súlyos irányba vinne el. volt már ilyen politikai berendezksedés is, hálistennek nem túl sokáig:) (lehet, hogy mindenkinek elég havi 2ezer, de ha több van, akkor azt égesse el? vagy adja oda másnak? ez borzalmas dolgokat szülne, brr.)

“Mindenki azt tesz a penzevel amit akar, de attol en meg lenezhetem es kapzsinak titulalhatom, mert szerintem az.”

naná. én sem szólok bele, hogy kit tartasz minek. csak meglep, hogy van olyan ember, aki azért, mert valaki sok pénzt kap, azt kapzsinak tartja. ez csak puszta és nagyon sárga irigység, no offense:) (azt tesz, amit akar mindenki a pénzével, de kötelessége jótékonykodnia? kicsit önellentmondás:) (de írtam is, nincs gond a kötelező gondolkodás gondolatával, azonban az ne legyen kivételező. mindenki jótékonykodjon. mondjuk 40%-ot. a gazdag is, a szegény is. jótékonykodjon az államnak és az majd elosztja. ja, hogy ilyen már van és adó a neve?:) (nem mellesleg itthon sávos, így a gazdag többet fizet, vagyis megvalósult az elképzelésed.)

“Az hogy te ugyanezt teszed/tenned, csak teged minösit (no offense).”

már miért minősítene valakit az, hogy NEM jótékonykodik? szerintem az minősít valakit, HA jótékonykodik.

(erre írtam, hogy demagógia. adj másnak pénzt, mert különben rongyember vagy! adok. anyunak. rehabilitálódtam? ja, családnak nem ér. a barátomnak. ismerősnek sem ér? akkor még mindig van 6 milliárd másik ember. kinek adjam közülük? a lényeg, hogy ne ismerjem? ez olyan lesz a végén, mint valami piramisjáték. én mindenkinek adok pénzt és mindenki tejelni fog nekem, a lényeg, hogy elértéktelenedik a fizetőeszköz, stb és megint csak katasztrófamodell jön be.)

az egész feltevés teljes félreértés. mint írtam, az minősít valakit, HA jótékonykodik. nekik minden riszpekt.

(két külön gondolkodásmód ez, tiszta sor, értem, amit mondasz:

1. van, aki szabályozni akar, beleszól az egyén életébe és azt torolná meg, ha valaki valamit nem tesz, ha nem úgy cselekszik, ahogy ő gondolja.

2. és van, aki szabadságot ad az egyénnek a társadalmi normákon belül, nem szól bele felülről az életébe és ha be is avatkozik, akkor azt jutalmazza, ha tesz valami pluszdolgot. és ezzel ösztönöz.

mindkét elképzelésben megvan a szépség, csak nem mindig más nyer az elképzeléseken.

Giant - 2008. 05. 24. 23:39

na, elég hamar eljutottunk a szokásos “ha több pénze van, mint nekem, akkor már csak szar alak lehet” hozzáálláshoz… olvastam már épp eleget ilyet – és talán nem (csak;) azért, mert ugyanazok az emberek írták a többi fórumon is;)

mondjuk nem csodálkozom nagyon, amilyen állapotok, különbségek uralkodnak ebben az országban általánosságban, illetve a saját közvetlen környezetemben is, hát mellbe- és zsebbevágó post-ra ilyen hozzászólások/magyarázkodások születnek …

Katey - 2011. 10. 05. 13:15

én sem értem itt a péznbeli kötekedéseket.

Én egyetértek a színészekkel, attól még szívesen lennék a helyükben és szívesen elfogadnáám az azt 500ezret, de nekik tök más az értékrend. Náluk ez a szar vagy normálsi fizetés, mint a közembereknél a 100ezer ft, vagy mittomén mennyi, és sztem egyáltalán nem gond, ha emelést kérnek évadonként vagy miután lejárt a szerződésük.

Ez tökre természetes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz