login |

How I Met Your Mother: vége a 3. évadnak / Rules of Engagement: vége a 2. évadnak / The Big Bang Theory: vége az 1. évadnak / Two And A Half Men: vége az 5. évadnak, avagy Rules of the Big Banging Mother and Half Men

2008. 05. 21. 19:37 - Írta: human

68 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, hétfői mészárszék, kritika, , , ,

Felesleges tökölni, egy posztba lenyomom mindegyik hétfői sitcomot simán. A képig tekerj a sorozatról elkövetett íráshoz. A kommentet is kezd esetleg a nevével. A poszt legvégén pedig egy naiv szavazás is van.

How I Met Your Mother

Azt hiszem ez volt eddig a leggyengébb How I Met évad, és a mélypontot is könnyen meg tudom nevezni: a kecskés rész. Az időhúzás csúcspontja, hogy állandóan bevágták az állatot, aztán a végén nem is volt fontos. De amúgy is, idén marha sokat használták a tekerjünk vissza megoldást, így amikor a fináléban előkerült, akkor már egyszerűen idegesített. Ja, pár hete Britney visszatérése? Aki szerint nem volt katasztrófa, azt várjuk a junkie rendelőben. Összességében nekem 6/10 az évad. Még mindig nézős, de már itt hétfőn is van ami beelőzi…

Rules of Engagement

Ez a sorozat mindent Patrick Warburtonnek és David Spade-nek köszönhet. Nélkülük már rég nem nézném, de velük ez bizony a sitcom est fénypontja általában. Mindig utolsónak hagyom, hogy ne halványosítsa el a többieket. Ez a két pár és egy David Spade felállás nagyon bejött nekik. Szinte már házasodnék én is, ha olyan harmónia lenne mint akármelyiknél. Ha ha. Az évad nálam egy 7/10 lett végül. Még pont nem esik a beszerzendő kategóriába, de majd 5 év múlva talán újranézhető lesz könnyen.

The Big Bang Theory

Na ez az, amit viszont minden geeknek muszáj legalább bepróbálni. Komolyan mondom, az átlagos tudós geekes hülyeségeken kívül még előfordul pár tényleg mai poén is. Bár az utolsó részben, ha tényleg cutting edge akart volna lenni az író, akkor tuti a twittert teszi be. Azért az “i have a blog to find” így is hét idézete esélyes lehetne. Azért nem mondom, hogy a röhögést vissza tudtam tartani amikor a Pennynek elkövetett többszöri Schrödinger macskája magyarázat után a két geek között felmerül ugyanaz a párkapcsolati téma, Sheldon csak kimondja a nevet, és a másik már kapcsol is, hogy brilliáns. Ha már szóba került, szerintem is Sheldon az egésznek a lényege, ő a legjobb geek, nélküle már tuti nem nézném. Annyira nem illik emberek közé, hogy azt már jó nézni.

Igen, tényleg nem ilyen az összes geek mint ők, de hát a kifigurázáshoz ez kell. Az évad elején nem túlzottan volna oda a sorozatért, de aztán megszerettem, legalábbis 5/10-nyire, de nézhetőnek tartva. Azért ha a többi tech-geek sorozatot nézzük (reaper az comics geek, most kimarad), akkor a Big Bang azért lemarad a Chucktól és az absz geek-csúcs It Crowdtól.

Two and Half Men

És végül a világ legkommerszebb, és egyben legnézettebb sitcomja. Legnézettebb úgy értendő, hogy a most futók közül. A többség belenéz, és azt mondja, hogy ez marhára nem vicces. Akkor mégis kik nézik? Itt írtam hosszabban róla. Igen, megint kampányolok mellette kicsit, mert kikapcsolja az agyat, elsimítja a ráncokat, és ismétli önmagát. Ja, ez utóbbi már a negatívumok közé mehetne, ha Charlie Sheen nem tudná újra meg újra jól előadni szinte ugyanazt. Az évad átlaga 6/10 nálam, bár voltak itt is azért megingások közben.

És végül a szavazás

Azért naivoztam le a bevezetőben, mert tippre sokan fognak a How I Metre bökni, hiaszen csak azt nézik. Azért ideírom, hogyha csak az egyiket nézed, akkor lehetőleg ne szavazz.

Ki volt az est legjobbja

  • How I Met Your Mother (41%, 515 Votes)
  • Two And Half Men (29%, 370 Votes)
  • The Big Bang Theory (27%, 343 Votes)
  • Rules of Engagement (3%, 40 Votes)

Total Voters: 1,268

Loading ... Loading ...

Amúgy a nézési (nem a minőségi) sorrend nálam így néz ki: indítás a Two And Half Mennel, az a legkommerszebb, de pár röhögést simán kisajtol. Aztán How I Met Your Mother, mivel meggyengült, de még így is simán jó. Utána a Big Bang, ami szintén jó, de a How I Metnél egy picit még gyengébb, majd a második évadban javít. Végül pedig a hab a tortán, a Rules of Engagement.

68 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 05. 21. 19:05

a rules mellett vagyok és közben sajnálom, hogy nagyon kevesen fedezték még fel maguknak.

seven - 2008. 05. 21. 19:50

én most darálom a two and a half men-t és bazz többet röhögök rajta mint a how i met-en :)

amúgy a how i met finálé nagyon nagyon gyenge volt szerintem (:

a múltheti britney agymenés meg… felejtsük inkább el. jobb lesz mindenkinek.

FlasH - 2008. 05. 21. 19:54

A Rules of Engagement szerintem is nagyon sokat fejlodott, mara mar nalam is veri a HIMYMet. Van ket csucsszuper karakter, (David Spade es Patrick Warburton ugye), de azert meg ott van mellettuk Oliver Hudson is, akit en szemely szerint nagyon birok, nameg a kedves felesege, aki ugye eyecandy.
A tavaszi evad legjobb poenjat szvsz (ebbol a 4bol) Russel kovette el. Nem idezem az egeszet, mar nem tudom hogy volt, de aki latta, emlekezni fog ra:
Russel – Still not sure…

CyClotroniC - 2008. 05. 21. 19:55

How I Met Your Mother kritikával 90%-ban egyetértek. A leggázabb volt eddig, és míg ez süllyedt, addig nálam a többi sitcom javult vagy legalábbis stagnált, pedig nincsenek kevesen. Egyetlen pozitívum Sarah Chalke szerepeltetése a sorozatban. Továbbra is tartom, hogy az a fő probléma, hogy megszűnt az átívelő történetszál Ted és Robin között, így főhősünk ellaposodott, Robin mintha nem is lenne, Barney takaréklángon pörög, Marshal és Lily hétköznapi problémái az új lakással, a munkával és a nehéz megélhetéssel kifejezetten idegesítő.

Rules of Engagement-nek anno adtam 6-7 részt, de nem fogott meg igazán annyira, hogy állandó nézője legyek, igazából nem érdekeltek a karakterek, meg az alapszituáció, de tény, hogy vicces, majd visszatérek rá, ha egyszer nagy pangás lesz.

The Big Bang Theory értelmezése ebben a postban sokkal inkább közelít az enyimhez. Mégis érdekes, hogy míg Human láthatólag feldícséri és winnie lehúzza, addig itt kapott kevesebb pontot. Na de mindegy :D Amivel egyetértek, az Sheldon karaktere és az “annyira nem illik emberek közé, hogy azt már jó nézni” rész. Miatta üt a sorozat igazán, nekem továbbra is a kedvencem a hétfői napon. Eleinte még nem igazán fogott meg, de ahogy a HIMYM elvesztette a varázsát, és ahogy a karakterek kiépültek a TBBT-ben, nálam abszolút átvette a hétfői vezető szerepet (értsd: utoljára nézem, hogy ne unjam halálra a többit) :P Chuck-kal nem hasonlítanám össze, az nekem inkább akcióvígjáték és nagyfilmes sutáskodás, míg az IT Crowd pedig a klasszikus helyzetkomikumokra építő sitcom. A Big Bang inkább a dialógusokban erős, de semmivel sem rosszabb vagy jobb, mint a másik kettő.

A Two and the half men nálam furcsa helyzetben van, amolyan havi fogyasztásban, darálásnak nem nevezném, de mikor éppen hiányérzetem van, vagy valaki szüneteltett a héten, akkor 3-4 résszel kárpótolom magam. Azt hiszem ez jól jellemzi azt is, hogy számomra milyen: viccesnek vicces és ki lehet vele kapcsolódni, de nem fér be a kedvenceim közé.

Személyes listám ez a hétfői fronton, bár halkan jegyzem meg, hogy egyedül csak a Big Bang van már versenyben nálam a csütörtöki sitcomokkal, egyszerűen az Office/Scrubs/30 Rock trió fényévekkel jobb.

1. The Big Bang Theory
2. How I Met Your Mother
3. Two and a Half Men
4. Rules of Engagement

Jessy - 2008. 05. 21. 20:01

Nálam most a Big Bang a nyerő. Egyszerűen fáj nézni ami a How I mettel törénik pedig eddig ez volt a legstabilabb sorozat amit mostanság néztem. Úgy értem soha nem voltak nagy elvárásaim de tudtam ha leülök elé akkor tuti nevetni fogok. Hát ez ebben az évadban nem jött be utoljára talán a blablás részen tudtam úgy igazán nevetni de az a rész meg nem vitte sehova a történetet.

pezo - 2008. 05. 21. 20:02

sajnos én csak a Himym et nézem,de az első fele még jó volt a sztrájk előtti részek
utána viszont egtyre laposabb lett ez így van

Human Insect - 2008. 05. 21. 20:03

“a rules mellett vagyok és közben sajnálom, hogy nagyon kevesen fedezték még fel maguknak.”

És ahogy öregszik egyre kevesebb az esély, hiszen sok évadosba már nehezebben kezdenek az emberek.

seven - 2008. 05. 21. 20:05

Sarah Chalke mondjuk az első vendégszereplésénél aláírom vicces volt. De a fináléban inkább idegesített mint szórakoztatott(mármint a karaktere)

edu - 2008. 05. 21. 20:10

HIMYM – szerintem a kecskének volt szerepe – az utolsó mondat a részben az volt, hogy az a 31. szülinapján történt (nem a 30.-on)… de akkor hogy ette meg Robin törölközőjét??? vagy én értettem valamit félre – javítsatok ki, ha tévedek

CyClotroniC - 2008. 05. 21. 20:11

seven: Mondjuk ez igaz, de nekem az egész 3. éveadban egyedül a Ten Sessions rész tetszett csak igazán, abban megvolt a kellő kreativitás, Barney is önmaga lehetett, Ted-től pedig végre láthattunk egy kis reménytelen hősszerelmes előadást, ami az első szezont számomra igazán jóvá tette; pl a a 2 perces randi is kicsit visszadta az első szezon esküvős részeinek azt a végigmosolygós hangulatát.

Human: Én kifejezetten a sok szezonos sorozatokba szeretek belenyúlni újonnan, mert olyan furcsa érzés, ha egy cancelezett showt bepróbálok, és meg is tetszik, mert akkor már a felénél azon idegeskedek, hogy hamar vége lesz. Ilyen volt nekem a Veronica Mars is, most daráltam le tavasszal másfél hét alatt a 3 szezont, és magasan a kedvencem lett, egyszerűen nem vagyok képes felfogni, hogy egy ennyire 100%-os sorozatot, hogy nem néztek kint az emberek :) Az a baj, hogy sok sorozattal voltam már így, hogy néztem volna még tovább, így inkább próbálok az 5+ szezonosok között keresgélni, ha akadt még olyan, ami kimaradt az életemből.

CyClotroniC - 2008. 05. 21. 20:14

edu: Az is csak egy ilyen elhintett HIMYM-es húzás volt, hogy na 1 év múlva majd ott lakik a Robin is, ahogy a sárga esernyőt is bedobták és azóta is hever az ötletdobozban. Tipikusan azok a dolgok, amikkel fel lehet kelteni a hypeot, de bárhogyan ki is lehet utólag magyarázni, pl ha úgy tartja kedvük, akkor Robin-t kirabolták vagy csőtörés van náluk vagy akármi, és 3 napra befogadja Ted, szóval közel sem jelenti azt, hogy itt már össze van rakva az egész kirakós a készítők fejében. Mondjuk engem még mindig marhára zavar, hogy a két gyerek fullra olyan, mint a Robin meg a Ted piciben. Látszik, hogy a sorozat indulásánal valami ilyesmire rendezkedtek be :P

DeadMan - 2008. 05. 21. 20:17

Human, lehet h House-ügyben nem osztom a véleményedet, de How i met your motherben jobban hajlok felé. Britney visszatérése legalábbis szánalmas volt, és nagyot nem ütött a finálé sem.
Annyiban eltérnék itt véleményügyileg, hogy szerintem ettől eltekintve voltak nagyon jó részek a 3. évadban, sok baromság, sok netcím, amit felkereshettünk:), és úgy egyáltalán én nem érzem a minőségromlást, vagy legalábbis előző évadokban is voltak részek amikkel úgy voltam h na ezek kevésbé eltaláltak.

edu - 2008. 05. 21. 20:18

CyClotroniC:
Igen, van abban valami amit mondasz, de akkor is elhangzott ez a mondat. Én amúgy nem hiszek Stellában, mert akkor lenne egy 3. gyerek is a képben nem? Egyébként Robinról elvileg már az 1. évadban kiderült, hogy nem az anyjuk, mert azt mondja Ted, hogy “és igy ismerkedtem meg Robin nénikétekkel.” Végül is nekem mindegy ki a gyerekei anyja, csak ne Britney Spears legyen :))) vagy valami hasonló baromság a végére…

DeadMan - 2008. 05. 21. 20:19

A mindenféle húzásokkal kapcsolatban meg annyit h szerintem is idegesítő tud lenni, de igazából ez a sorozat kvintesszenciája(ezt a szót ne kérdezzétek mit jelent csak azért használom mert akkor azt hiszik okos vagyok:)), ami az első évad első részétől folyamatosan megy(mármint ez a húzás nyujtás)

Winters - 2008. 05. 21. 20:19

HIMYM-et hangulatilag cseszték el már megint. Az utolsó pillanatban a végkifejletnél mintha a biztosítékot csapnák le, ennyi, kösz, hogy nézted…

TorrenteXY - 2008. 05. 21. 20:24

A HIMYM-el az a bajom, hogy ha most Sarah Chalke lesz a feleség, hát szerintem rosszabb választás mint Robin. Egy ultimate-vicces találkozás kellene (vagy talán már kellett volna?) a feleséggel. Nekem lassan a HIMYM olyan mint a House, valahol eluntam, ellaposodott az egész, pedig magában nézve a részeket még általában elég jók. Mondjuk nézni fogom, mert rászoktam, de már nem lesz olyan hogy izgulva várom az új részt, hanem egyben lenyomok 3-4-et, mikor már nincs semmi jobb.

Flanker - 2008. 05. 21. 20:27

Én csak a TBBT-t nézem, a többi majd később jön..:)
A 2&half menből láttam kb 10 percet magyarul, egynek elment, el nem riasztott de magával se ragadott.. jövőre lehet már kompetensebb leszek..:)

CyClotroniC - 2008. 05. 21. 20:27

Szerintem a találkozás Sarah Chalke-al rendben volt, de itt azt a részt leszámítva tényleg semmi sincs a karakterével, nem egy Elliot Reid, na. És ha valakit ennyire nem dolgoznak ki, vagy csak felületesen, azzal nyilván nincsenek hosszabb terveik a készítőknek. Olyan lesz, mint a cukrászlány szerintem :D

Winters - 2008. 05. 21. 20:31

Sarah Chalke nem lesz feleség… Még csak igent se mondott Tednek…

tnm - 2008. 05. 21. 20:54

Rules of Engagement-et nem nézem (talán majd jövő zenéje, pl. június:), a többit igen, olyan sorrendben, hoyg mióta mennek a tévében (2.5Men, HIMYM, TBBT)
évadzárók tekintetében:
sajnos nem volt egy nívós verseny, de a 2.5Men-ből mikor Jake beadja, hogy úgy oldotta meg az egyenletet, hoyg a szeme előtt megjelentek a számok, és az egyenlet szinte megoldotta magát, az apja meg egyből besz*pja, hát az valami hatalmas, jó persze bizonnos szinten, bevallom én is geek vagyok: többnyire tudom követni Sheldon szövegeit, és bírom a természettudományos alapokra épített vicceket, szal ez az egyneletes zseni gyerek eleve előnnyel indult, dehát alapból az hatalmas, hogy így szivatja az apját direktbe, ez volt azt hiszem az első ilyen eset. eddig csak nem szándékosan szivatta a másik 2 Men-t

mizeka - 2008. 05. 21. 20:57

a himym-es “cliffhangernek” semmi értelme nem volt, sőt, inkább csak elvette a kedvemet… viszont amikor rohantak tedhez a kórházba, már gyomorgörcsöm volt, úgy izgultam a house után, nehogy ennek is olyan drámai végkifejlete legyen, aztán tessék… :D sajnos tényleg egyre laposabb és időhúzósabb volt ez az évad, pedig az ezelőttieket IMÁDTAM… remélem, alaposan összeszedik magukat az írók a következő évadban, és megint lesz pörgés, mondjuk egy Barney-Robin szállal! TBBT pedig tartotta a szintet, bár az évadzáró kicsit gyengébb volt, mint a többi rész, sheldon és wolowitz rule!

tnm - 2008. 05. 21. 20:58

szóval, Charlie-ékra szavaztam, és hogy jobban bizonyítsam a vonzódásom a reál tárgyak iránt, sikerült egy abszolút összeszedetlen mondatszerkezettel nyilatkoznom ez előbb. :)

Donnie23 - 2008. 05. 21. 21:01

HIMYM tényleg a leggyengébb szezonját produkálta, ezzel együtt is produkált pár igazán jó részt. A sztrájk után valóban visszaesett a sorozat, de már annyira megkedveltem a karaktereket, hogy néhány rosszabbul sikerült részt is meg tudtak menteni.
Nálam végül 6.5/10-re jött ki az évad.

A többiekről: Rules-t már töbször dicsértétek, de David Spade engem nagyon irritál. Nem hiszem, hogy bepróbálom.
Two and a half men: kipróbáltam, de nagyon nem jött be. Én is azok táborát gyarapítom, akik nem értik, mi ebben a vicces.
Big Bang: pilot bepróbálva, de nem éreztem késztetést a folytatásra. nem volt rossz ugyan, de nem igazán jött be a felállás.

cyberina - 2008. 05. 21. 21:22

Nekem egyértelműen a Big Bang Theory, bár szeretem a Two and a half ment is.
Schrödinger macskájának legegyértelműbb magyarázata tegnap hangzott el és ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha Schrödinger macskáját Pandora szelencéjébe tesszük?
Egyébként meg ne magyarázzátok, tetszik vagy nem. De ez csak az én véleményem :)

Zsab - 2008. 05. 21. 21:40

Hmm lehet csak én néztem félre, de szerintem ez nem finálé volt, mivel néztem és ki van irva egy 5/24 dátum a HYMIM-re. remélem még van 1 hét:D

Zsab - 2008. 05. 21. 21:40

26. sorry

Human Insect - 2008. 05. 21. 21:46

te nézted félre, az csak ismétlés

switowski - 2008. 05. 21. 22:40

kecskének volt jelentősége 7> robin még együtt lesz Teddel

Gracie - 2008. 05. 21. 22:52

Csakazértis!!! Szerintem eszméletlen jó volt a HIMYM… nekem az egész évad nagyon tetszett, a másodikatis simán lenyomta – no persze kivéve Lily és Marsall esküvőjét, mert az sorozattörténelmi csúcs!
Elvakult Sarah Chalke fanként meg csak reménykedni tudok, h ezt nem cseszik el nekem a készítők — mert ez így nagyon, nagyon jóóó :)

CyClotroniC - 2008. 05. 21. 23:01

Ezt a “Robin együtt lesz Teddel dolgot” nem értem miért reagáljátok túl, lehet, hogy beköltözik 1 vagy 2 napra, senki se mondta, hogy abból komolyabb dolog lesz, vagy újra összejönnek, egyszerűen előrevetítették ennek is a jelentőségét, de az is lehet, hogy ott tölt egy hetet vagy valami egyéb jelentéktelen dolog miatt szükszégből alszik ott 3 nap, aztán lehet én vagyok túl szkeptikus, de általában az ilyesmi inkább csak egy kis élcelődés a nézőkkel, ami a HIMYM-ben különösen divat, hogy valamit nagyon nyilvánvalóan elhintenek, aztán semmi.

Gracie - 2008. 05. 21. 23:02

Ja… és még annyit … engem ez az évad tett IGAZÁN HIMYM fanatikussá.

A finálé legjobb pillanata, mikor végre már szinte 100%-ig bizonyossá vált h Barney bele van zúgva Robinba ;)

Gracie - 2008. 05. 21. 23:03

“Robin együtt lesz Teddel dolgot”

Pleeeease … NEVER AGAIN!!!!

vermi - 2008. 05. 21. 23:17

HIMYM

Tényleg szomorú, ami történik a sorozattal, és tényleg a sztrájk utántól datálható az ellaposodás… Az évad második feléből kábé a nagyon Barney-s rész (The Bracket), Robin Sparkles második ‘felbukkanása’, és 2 héttel ezelőtt Randy lúzerkedése maradt számomra emlékezetes. Nem tetszett a Barney&Robin történet, ahogy az sem hogy Britney volt a “rejtélyes szőke aki bemártja Barney-t” (amúgy szerintem csak gyorsan rövidre akarták zárni ezt a szálat, mivel Britney-t a sorozatban sose szerepeltették olyan hajjal, mint amilyen a rejtélyes hölgynek volt a fotón “Elég hogy szőkés oszt jóvan…”). Az utolsó 2 rész volt a legkiábrándítóbb. Izgatott voltam, hogy mit hoznak a fináléban, de az a Barney pillantás meg Ted leánykérése… Remélem kipihenik magukat a készítők, és a kövi évadban még ezekből a helyzetekből is valami fergetegeset fognak kihozni.
(Ui.: CyClotroniC-kal mindenben egyetértek.)

winnie - 2008. 05. 21. 23:19

“Tényleg szomorú, ami történik a sorozattal, és tényleg a sztrájk utántól datálható az ellaposodás… ”

ez egy dolog, de gondolj arra, hogy ez a laposodás mentette meg a sorozatot és hozta meg a 4. évadot.

cyberina - 2008. 05. 21. 23:19

Ja, és amcsik kínai kiejtése vicces :) most tanulok kínaiul, Sheldont picit értettem :)))

vermi - 2008. 05. 21. 23:40

“ez a laposodás mentette meg a sorozatot és hozta meg a 4. évadot.”
Hálistennek, legalább valaminek örülni is lehet. :)
(Lehet kicsit nagyon lehúzóra sikeredett a hsz-m, az azért hozzátartozik a történethez, hogy mindezek ellenére is ez a kedvenc sorim, még a Jóbarátokat is veri.)
Remélem még jó pár évig velünk lesznek. (Ugye max 9-10 évadot érhet meg, ha minden jól megy, mivel Ted lánya lehet minimum olyan 15-16 éves, szóval 2014 környékén már meg kell fogannia…:))

blAckshAdOw - 2008. 05. 21. 23:50

himym-et ezen a héten kezdtem el darálni. 1., 2. évadot abba sem tudtam hagyni. a 3. évadnál már elmúlt az a nézzük a következőt, de azonnal érzés sajnos. de attól még nagyon fasza :)

Oldern - 2008. 05. 21. 23:57

Istenem, sírás sírás hátán. A How I Met Your Mother pontosan olyan jó, mint azelőtt, mondom ezt úgy, hogy premier óta nézem, és gyakran visszanézem a régi részeket is.

A szerencsétlen kecskének a bevágása pedig SZÁNDÉKOS, és jól sikerült dolog volt, imho. Úgyhogy…ejj…

dave - 2008. 05. 22. 00:02

béna volt a him finálé és az office is. a big bang meg gyatra. Ez az évad nem mukodott. Csonka volt a strike miatt, aztán meg darálós, lapos. De azért jól szórakoztat.

Castor - 2008. 05. 22. 00:12

HIMYM:Tényleg nem a kecskével volt baj :D Ha régi történeteket mesélsz, te is összekeveredsz néha. Sajnos már nincs meg az a progresszió mint az előző két évadban. Ez a zárórész iszonyat kliséhalmozó volt.Kivéve a Miracle-s visszaemlékezések :D

Az elején az idővisszatekerésnél már én is idegből ordítottam fel, túl sokszor lőtték már el.
Ha valóban nem szedik össze magukat a készítők, csúnya véget ér a HIMYM-saga. Pont tegnap néztem meg 5ödjére a legelső részt.

Három éve túlzás nélkül állítom, h megalkottak egy legandát. A fénye már megkopott, kár lenne tönkretenni. Bizom benne, h eszük ágában sincs :)

md. - 2008. 05. 22. 00:25

HIMYM
nálam egy 7/10 megvolt az évad, mert hihetetlen nagy röhögéeseket produkáltam itt a székben. Amúgy fura, én a laposodást pont a szezon elejére tenném, mert ott voltak gyengébb pillanatok.. így a sztrájk után (a szőkelánykeresős részen kívül) szinte minden perc arany volt!

Viszont azzal egyetértek, hogy Lili, Marshall és Robin erőltetettek néha. Azon gondolkoztam a commentek olvasgatása közben, hogy mi lenne, ha a köv évadban meglépnék a dolgot, találkoznának anyuval és mondjuk az egész szólhatna arról, hogyan jönnek össze (mármint ténylegesen).
Aztán évad végén vmi cliff/lezárás, és hatodik szezonra kapunk egy “spinoffot” más címmel, pár új arccal.

CyClotroniC - 2008. 05. 22. 00:28

Szerintem itt két verzió lehet az anyu problémára, ami voltaképpen nem is az :)

a) Mégis összejön a sorozat végére Robinnal, aztán majd kimagyarázzák a Robin nénikés dolgot (persze ha előre tudják mikor lesz vége vagy cancel)

b) Utolsó rész, utolsó pár percében összefut egy teljesen random csajjal, aztán “na, és ő volt anyátok” még lehet, hogy az arcát se mutatják majd. (ez szerintem tipikusan HIMYM-es húzás lenne, ráadásul ideális bármilyen váratlanabb cancel esetére, ha nincs idő felépíteni egy alternatív befejezést)

Flaki - 2008. 05. 22. 00:45

b) Utolsó rész, utolsó pár percében összefut egy teljesen random csajjal, aztán “na, és ő volt anyátok” még lehet, hogy az arcát se mutatják majd. (ez szerintem tipikusan HIMYM-es húzás lenne, ráadásul ideális bármilyen váratlanabb cancel esetére, ha nincs idő felépíteni egy alternatív befejezést)
Hú ebből lenne még csak az égi háború + fellázadt népek tengere :D

A HIMYM fináléjával is kb az volt a gond mint a house-éval: részleteiben nagyon jó volt (miracles-es részek, ted karambolja, barney utolsó gondolatai és a csöcsök stb), de úgy egészében véve nem volt koherens, nem állt jól össze.

Mindennek a tetejére még jött a (számomra legalábbis) teljesen érdektelen cliffhanger… és kész is, violá, teljesen középszerű évadzáró :/ kár érte, mert vártam nagyon…

friendsfan - 2008. 05. 22. 00:47

2 and a 1/2 men. Egyértelmű. Nem kérdés, szerintem Charlie Sheen nélkül kalap lenne az egézs. RoE, meg Warburton, akit már a Dave’s Worldben kedveltem. Azt ki gondolná hogy a how i met nyer? Nem is baj, ezek a szavazások is hype alapján mennek, ahogy a House nyerte a Jaws-t.

A Rulest azért kezdték kevesen mert nem volt elég hype, meg midseason, szvsz. Hálistennek amcsiban nézett.

Old Christine nálad nem nézett human?

Mefi - 2008. 05. 22. 01:35

Britney és a kecske tényleg gáz volt (bár azért az I hate you Ted Mosby-s weboldal viccesre sikerült), viszont az évadban szerintem voltak nagyon-nagyon jó részek, amelyek alatt konkrétan majdnem bepisiltema röhögéstől. Nálam inkább 8/10

McEwan - 2008. 05. 22. 07:49

mint évadzáró, a rules of engagement volt a legjobb sztem, de azért még mindig a how i metet szeretem jobban, hisz mégiscsak 3 éve megy és olyan részeket mint például Barney és a maraton nem lehet elfelejteni:) egyébként sztem britney visszatérése jobb volt mint az első szereplése de lehet ezzel egyedül vagyok. a bbt jó, de nem egy különlegesség, bár a lányka felhúzza vagy 2 ponttal. a two and a half ment pedig próbáltam nézni, de egyszerűen nem tudok rajta röhögni.

fm! - 2008. 05. 22. 09:39

Csodálkozom, hogy ennyire kevesen nézik a Rules of Engagement-et, pedig szerintem is most már jobb, mint a HIMYM. Azon meg pláne csodálkozom, hogy a Two and a half man-t meg ilyen sokan nézik… :)

krisz696 - 2008. 05. 22. 12:36

Szerintem a HIMYM évadzárója nem sikerült a legjobban, mint ahogy az évad sztrájk utáni részei sem. Kivéve azt a részt amiben Barney és Ted összevesznek, és az a jelenet, amikor Barney az iratmegsemmisítőbe dobja a telefont(is). Ezen még mindig röhögök, ha eszembe jut.
Nem hiszem, hogy az évadzáró utolsó kérdésére ‘igen’ lesz a válasz és nem is szeretném. Jobb lenne egy másik, helyesebb mother.

CyClotroniC - 2008. 05. 22. 12:49

“helyesebb mother”?

Inkább csak egy kicsit Elliot Reid-esebb, lököttebb Sarah Chalke kéne, a mostani HIMYM-es karaktere túl egyszerű nekem a Scrubs-ban látottak után, bár nem is hiszem, hogy hosszabb távra terveznek vele :S Bár ki tudja mi lesz, ha a Scrubs-nak vége lesz…

Castor - 2008. 05. 22. 14:30

Na most olvasgattam pár kommentet, hogy megnéztem a HIMYM zárás után a TBBT-t is.

Himym: Már kétszer láttam az első évadot, de nekem még mindig olyan emlékeim vannak, amik 120% hogy tévesek, és nem is tartok ki mellettük, csak valahogy mégis piszkálja a csőröm, hogy a Victoria (tortakészítő csaj), aki kiment Németországba vagy hova lesz a mother. Egyszerűen nekem az jött át, hogy mondta a gyerekeknek h ő az :D De valamit nagyon benézhettem, vagy bebeszélem magamnak, mert semmi értelme nem lenne.

vermi - 2008. 05. 22. 17:28

Kizárt, hogy Victoria vagy Stella lenne a mother. Mivel a sárga esernyőnek is köze van a találkozásukhoz (“You know the short version with your mother’s yellow umbrella…”), Victoriával ugye az esküvőn találkoztak először, Stellával pedig a butterfly tetkó kapcsán. :)
Amúgy én csodálkoztam, hogy Victoriát nem hozták vissza szerepelni a 3. évad végére, pedig pont lejárt a 2 éves “desszert-ösztöndíja”… :)

kaito - 2008. 05. 23. 04:58

csatlakozok fm!-hez: iszonyat meglepő a szavazás eredménye. komolyan ennyien nézik a two and a half men-t élőben? rules of engagement-et meg ilyen kevesen, vagy nem gondolják jónak? ebben az évadban sztem simán lenyomta a himym-t, persze tavaly még más lett volna a helyzet. még a big bang-es 26% is fura, bár abba csak ritkán néztem bele, de nem hiszem hogy pont a fetrengős részeket hagytam ki…

CyClotroniC - 2008. 05. 23. 10:31

kaito:

Ízlés kérdése, én pl az olyan elvont sitcomokat szeretem, ahol az emberek életképtelenek, vagy legalábbis átlagtól eltérőek. Na most nem véletlenül a kedvenceim az Office, a Scurbs, a Black Books, a Fawlty Towers, az IT Crowd vagy a Big Bang Theory. Legalábbis én ezt a hasonlóságot fedeztem fel köztük, hogy mindegyikben van valami szürreális életszituáció vagy karakter. Persze nézek HIMYM és mást is, de valahogy ez mindig hiányérzetként jön elő nálam, és ezt volt a Rules of Engagment-tel is. Egyszerűen vicces, de nem az én műfajom. Nekem a Michael Scott-ok kellenek :)

lePunk - 2008. 05. 23. 11:34

nekem a tbbt adta a legjobban és az “I have a blog to find” beszólás tényleg nagyon üt. viszont az egy poszt alatti kivesézés elég rossz ötlet volt. hála az írásnak 2 új sorozatot is bedobtam a flashgetbe :S)

kisby - 2008. 05. 23. 12:03

Rules of Engagement: eddig nem néztem, de ahogy olvasom jó úgyhogy nyáron kap egy próbát.

2and1/2:beprobáltam, mosolynál többet nemtudott kihozn ibelőlem, azt se sokszor.

HIMYM: én darával néztem meg az egészet 3. évad közepéig, amikor beértem a TVt. Azalapján így én semmi minőségromlást nem fedeztem fel, továbbra is a legjobb sitcom amit adnak jelenleg. Szerintem évadzárónak jó volt a rész, azért nemlehet elvárni egy 20 perces sitcomtol valami Lost szintű WTF-et:)

BBT: Én nagyon szeretem, csak a témaválasztás miatt (geekek egy csapatban), sok poén elveszik az olyanoknak, akik amugy egyáltalán nem ismerik azt a fajta “kultúrát”.

Human Insect - 2008. 05. 23. 12:06

lePunk: akkor “rossz” ötlet volt tényleg. nem véeltlen idézőjel :)

Hunnenkoenig - 2008. 05. 23. 13:16

Szavazasnal a Two and a half Men-re nyomtam, mivel a többit nem nezem (a Big Banget beprobaltam, de keves volt a geek angolom hozza).

Twitter: ezt ki ismeri? Egy szara sok közül. Myspace azert többeknek mond valamit. Mindamellett hamarosan jön valami uj, ami az összes ilyen szar community oldalt elsöpri a francba, Just wait and you will see! ;-)

winnie - 2008. 05. 23. 13:18

épp az lenne a lényeg, hogy nem sokan ismerik. azért a blog más.

a twitter meg persze sokkal több, mint sz-r, ritka nagy sikersztori – és a bloggal szinonim, ellenben a myspace más tészta és azt emlegetik is szinte minden sorozatban.

Human Insect - 2008. 05. 23. 13:23

myspace az közösség oldal, a blog az webes napló, a twitter meg megint más. Viszont az most a geek csúcs weben, a myspace sosem volt az.

ProTech - 2008. 05. 23. 16:13

En beleneztem mind a negybe. HIMYM > Big Bang Theory. Ezeket nezem folyamatosan. A Two and a Half Man-bol lattam egy reszt nem volt nagy szam. A Rules of Engagement pedig az elso evad utann cancel, nekem 1 jo szereplo keves egy sorozatban.

____hews - 2008. 05. 23. 18:38

A HIMYM első két évada rettenetesen fasza volt, jópárszor láttam már oda-vissza, de a harmadik évad egésze ehhez képest csalódás, kb 6-7 rész volt úgy igazán fasza. Nézzetek Scrubs-ot, az is isten :)

kaito - 2008. 05. 23. 20:42

hunnenkoenig: human pedig mondta, hogy akkor inkább ne szavazz. egyébként kíváncsiságból megnéztem egyik hazai torrent oldalon hogy hányan szedik a two and a half men mostani évadot, és számomra egyértelmű hogy a szavazók nagy része magyar tévében nézi csak és rábökött.

North15 - 2008. 05. 24. 14:14

Szerintem is az eddigi leggyengébb évada volt ez a HIMYM-nek, mégis volt jópár rész, ami zseniálisra sikerült és feküdtem. A tedmosbyisajerk.com-ot és párját olvasgatva pedig potyogtak a könnyeim a nevetéstől.
Továbbra is hatalmas a sorozat, csak már vannak benne olyan részek, ahol kicsit húzom a szám. Például kezd valóban sok lenni az idővisszaugrás. Továbbá nem jött be a Barney-Robin szál sem. Annyira hihetetlenül elcsépelt, hogy jaj a minden este más csajjal lévő srác megtalálja a nagy szerelmet, ráadásul a barátját. Barney maradjon Barney és pont.

A Two and half ment-t pedig akkor nézem, amikor kedvem van. A második évad végefelé járok. Nekem nagyon bejövős ez is, pedig már gondolkoztam rajta, hogy mi is annyira jó benne. Igazából mintha visszanyúlna a régi, klasszikus sitcomokhoz. Teljesen kiszámítható, és várt poénok, semmi extra és mégis működik. Sokat nevetek és jól szórakozom. Persze Charlie Sheen nélkül nem lenne ilyen jó, de hát nem is nélküle megy a sorozat.:)

Ráhel - 2008. 05. 24. 16:32

CyClotroniC – 2008. 05. 21. 19:55 :
én viszont továbbra is azt tartom a legjobb dolognak a harmadik évadban, hogy már nincs ted és robin.
ügyesen lezárták és remélem nem fogják visszahozni. egy robin/barney párosítás sokkal jobban érdekelne.

finálé még mindig tele volt jó poénokkal, de szép kerek résszé tényleg nem állt össze. majd jövőre.

Donnie23 - 2008. 05. 24. 22:13

“én viszont továbbra is azt tartom a legjobb dolognak a harmadik évadban, hogy már nincs ted és robin.
ügyesen lezárták és remélem nem fogják visszahozni. egy robin/barney párosítás sokkal jobban érdekelne.”
Egyetértek, pont időben zárták le azt a szálat. Amúgy a Ted és Robin dolog kizárva… már az első évadban valószínűsítettem, hogy Robin és Barney összejönnek majd, most a harmadik évadban ez egy éjszakára összejött, de az évadzáró jelenete, amikor Barney az ágyon fekszik és a pillantása már végképp elárulta, hogy a készítők bizony úgy tervezik, hogy majd össze fognak jönni.

Vmilyen szinten megértem, aki azt mondja, hogy Barney maradjon Barney, de ha belegondolunk akkor az ő karaktere sem volt mindig ilyen, legalábbis a visszaemlékezésekből ismerjük a régi Barney-t is. Akárhogy is nézzük, ez csak egy álca nála, és val. ez fog majd lehullani róla, amikor komoly lesz a kapcsolata Robinnal.
Végig gondolva a harmadik évadot, bár tartom azt, hogy a leggyengébb a három közül, de még most is hozott egy jó szintet. Végül azért kap még egy fél pontot és megadom neki a 7/10-et.

Marci - 2008. 05. 25. 22:41

Azért a “Marshall jön haza Amsterdambol” rész ütött! :D+SPOILER elég nagy cliffhangernk tartom hogy Barney beleesett Robinba!

gv - 2008. 06. 28. 11:36

ízlések és pofonok, nekem ez a HIMYM évad tetszett legjobban :) nem tudom, talán nem volt annyira jólmegírt, összerakott, és bár a finálé nekem sem jött be, nálam ez az évad verte az előzőeket. indokot nem tudnék mondani :)

las - 2008. 08. 08. 12:13

egyértelműen a two and a half men a legjobb (szerintem)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz