login |

Reaper: vége az 1. évadnak

2008. 05. 22. 15:33 - Írta: human

48 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Leköszönt kedvenc, pokolból megszökött lelkekre pályázó fejvadászunk is, azaz az Ördög nyári szünetet tart. Hiába na, inkább a tengerparton hűsöl Ő is, bár a nagyvárosban izzadókat tuti könnyebb lenne megkísérteni. De ez csak, tipp, Ő jobban tudja, hiszen már kimondhatatlanul sok éve csinálja.

Így a végére nem is tudom mit lehet mondani. A sorozat a nem annyira bevált (kevesen nézik azért) formuláját követte szinte végig, azaz feltűnik az ördög, kijelöli a célpontot, valahogy másnap odaadja a fegyvert Samnek, ő pedig a haverjai segítségével elkapja a szökött lelket. Azaz a tipikus heti egy szörny megoldás. Azért nem kell elkedvetlenedni, hiszen az utolsó pár részre már rájöttek, hogy ez nem teljesen elég, így elkezdték variálni az ügyeket, kitörtek a sablonból.

Az évad közben csak kisebb finomhangolások voltak, kicsit lejjebb hangolták a sokak szerint idegesítő sidekick Zoknit, aki még így is kellően őrült maradt. A többiek viszont csak so-so szereppel bírnak mostanra, még az elvileg eyecandy női főszereplő is. Igazság szerint nem nagyon hiányoznának, ha eltűnnének, így amikor az egyik kapott egy külön szálat, akkor süllyedt a sorozat a legmélyebbre. Nem a padlóra, de azok voltak a legunalmasabb 5 percek…

A Reaper legjobb pillanatai viszont mindenképp azok, amikor az ördöggel beszélget Sam, a fejvadász. Bírom, ahogy részről részre rombolja a naívságát. Ray Wise egyszerűen brilliáns a szerepben. Ezen kívül még kiemelkedők voltak, amikor kikerülték a kliséket. De tényleg, éljen-éljen. Arra gondolok, hogy például az egyik részben Sam gyanúsítható valamivel, feltűnik egy démon, hogy kinyírja, erre amikor Sam közli az igazságot, miszerint semmi köze nem volt a dologhoz, akkor elhiszi neki a démon. Nem harc, vagy menekülés, amit egy részen át húznak, hanem 2 perc alatt le van tudva. Nem, ez nem röhögős jelenet volt nekem, viszont örültem neki, hogy ilyet húztak.

Az évadra összesen egy 6/10-et adnék, de hogy maradok a második évadra, az fix. Szerencsére a CW berendelte, minimális eszük azért van.

48 hozzászólás Ne habozz!

johndoe - 2008. 05. 22. 15:44

Nekem az jött be nagyon, ahogy a végén a haláleset feldolgozását csinálták. Nem sírás-rívás, meg vmi melankónikus zene, hanem csinálnak a srácok egy nagy tüzijátékot. Az egy nagy pirospontot ért nálam.
Amúgy annyira nem lett bejövős mint a Chuck, de 42 percre nagyon jó.

winnie - 2008. 05. 22. 15:51

van cliffhanger?

tnm - 2008. 05. 22. 15:57

igenis meg nem is, nem úgy ér véget, hoyg valaki a guillotine alatt fekszik és elindul a penge, de elég sok kérdés merül fel -mostmár nem csak a nézőben, hanem a karakterekben, amire majd várhatjuk a választ. bár az is biztos, hogy ezek a válaszok se a következő évad első részében lesznek mind

dragon1986 - 2008. 05. 22. 16:07

Ördög , Sam párbeszédek tényleg jók :)

Deino - 2008. 05. 22. 16:23

Az is jó ahogy az ördög rombolja Sam naivságát, de sokkal jobban bírtma amikor megszopatja Samet valamivel :D Amikor a képességei miatt szív Sam az is király XD Meg hát pár vessel az elején übertáp volt (Galamb. ELromlott kenyérpirító. Galamb. Kristálygömb. Porszívó. A Galamb. :D ) Későbbi részekben már úgy poén poén a vessel, de annyira nem azon megy a duma. Azért a korbáccsal jól odaver a haveroknak is :D

Deino - 2008. 05. 22. 16:24

most nézem, kis elírás, utolsó előtti bekezdés: “…A Reaoer legjobb pillanatai viszont… “

Csigusz - 2008. 05. 22. 16:36

Kis kedvenc az aktuális idényből, tény h nem nagyon hiányozna ha nem lenne, viszont 2. évad is alap lesz ahogy az eddigi is az volt.

Hát igen mivel CW-s a drága, ezért nem meglepő hogy a “one week – one freak” formulát követte, akárcsak a Smallville v a Supnat is kezdéskor.

Sock meg egyáltalán nem idegesítő, eleinte is bírtam meg a végefele is.
Érdekes h a sokak által “jobbnak mondott” Chuck-ban (ami mellesleg szar szvsz) viszont senki nem panaszkodik a sidekick-jére akit már az első részben lelövettem volna. De tudom h azt ugyis sokkal többen nézik közületek.

Sonrisa - 2008. 05. 22. 16:40

Én nagyon bírtam a sorozatot, részemről megkapja a figyelmet a 2. évadra is. Kellemes kikapcsolódás. Ha az ember nem vár eget verő dolgokat, nagyon jól szórakoztat.
Éreztem egy hullámvölgyet a 10. rész környékén, szerencsére jókor váltottak az alkotók és megtörték a sémát – az utolsó 5-10 percben kapjuk el a lelket. Az évad második felében beerősített eléggé.
Devilfőnök és Sam párbeszédei a sorozat egyik legjobb pillanatai közé tartoznak, Sock őrült agymenéseivel egyetemben (engem nem idegesített a csávó a kezdetektől sem, mindig fogtam a fejem az eszmefutatásaitól).

Én anno a sztori miatt kezdtem nézni (a Dead like me-vel egyetemben), az “eladtuk a lelked az ördögnek, ezért a fejvadásza leszel”-téma miatt kis párhuzamot vontam látatlanban a Supernaturallal (amit szintén tavasz elején pótoltam), ez is közrejátszhatott, mikor elkezdtem. A párhuzamnak persze semmi semmi értelme, teljesen más megközelítéssel van a Pokol meg miegymás felé, ami nem baj. Nem bánom, h elkezdtem, 40 percet megért hetente.

winnie - 2008. 05. 22. 16:41

“viszont senki nem panaszkodik a sidekick-jére akit már az első részben lelövettem volna.”

ekhm, ekhm:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2007/07/28/pilot-mustra-chuck-1%c3%9700-200708/

Castor - 2008. 05. 22. 17:06

Én a héten kezdtem el nézni és már be is fejeztem. És nem a hatalmas dara miatt. Az első 5 részt zúztam csak be, de már a 4. nél éreztem h ebből ennyi már sok is volt, vagyis túl kevés…. most megnéztem az uccsó részt, még nem csináltam ilyet,de valahogy le akartam tudni. Sock nagyon nagy arc, kb csak ő miatta néztem meg ezt a hat részt. De egyszerűen kevés ez a sorozat.

Necros - 2008. 05. 22. 17:10

Nekem a Life mellett a másik nagy kedvencem az idei újoncok közül (az AG-t nem számítva, az inkább show-műsor). Sockot én is imádom, oltári figura, akár egy spin-off-ot is képes lennék nézni, amiben ő a főszereplő. :D Missy Peregrym tény, hogy nem szerepelt túl sokat, de nem csak gyönyörű, hanem okos és jó karakter is. :) Az ördög szerepében tényleg zseniális Ray Wise, nem lepődtem volna meg egy Emmy-n. :) Én már az első epizódtól kezdve imádtam és nem éreztem a hullámvölgyet sem. Az nekem is tetszik, hogy mernek szokatlan dolgokat meghúzni, mint a már említett tűzijáték, szerintem is hatalmas ötlet volt. :) Ráadásul Kevin Smith keze is benne van, amit érezni is lehet, megint csak jó pont. :D Összességében nálam olyan 8-9/10 az évad, imádom. :)

A Chuck-ból meg elég volt 2-3 epizód is, már arra sem emlékszek, hányat láttam… Idegesített, közel nem volt annyira vicces, mint a Reaper és nem is volt túl érdekes, a karakterek sem keltették fel különösebben a figyelmemet. A szöszi dögös volt, de ahhoz kevés, hogy csak miatta folytassam. Nyáron lehet, megnézem majd azért, ha más épp nem lesz…

Necros - 2008. 05. 22. 17:13

Ja igen, és a cliffhanger a végén: hoppá! Arra tényleg nem számítottam, igaz, elég nyugodt volt Sam anyja, mikor megtudta a rossz hírt. De akkor ki vagy mi a “fater”? És akkor talán mégsem az ördög a valódi apja? Hohó, remek második évadnak nézünk elébe. :)

Sonrisa - 2008. 05. 22. 17:24

Na megszakadt a net, a hsz-m második fele meg lemaradt:):

A sorozat egyik nagy előnye, hogy képes meglépni olyan dolgokat, amiket nem várnánk. Nem nagy pofáraesések ezek, tényleg kerülik a kiszámíthatóságot. Többször előfordul olyan, hogy egy esemény köré máshol egy egész jelentet írnak, és itt meg fél percben intézik el, hogy menjünk tovább, van még más is a tarsolyunkban.
Nagyon jó ötlet volt, sztem, mikor a banda összeköltözött, a szomszédban lakó 2 homcsi-szépfiú egy démon. S összeesküvést szőnek, nincs akkora nyugalom a pokolban, mint az Devilfőnök hangjbából hallatszik (tiszta Zen mindig:).
1-2 látványelem gagyinak hatott sztem, de nem ez volt a lényeg.

Részemről az évad első fele 6-7/10, aztán a második felétől 9/10.

Castor - 2008. 05. 22. 17:25

Pont ellenkező utat járunk be Necrossal, mert én meg a Chuck-kal vagyok örömújjongásba, leszámítva 1-2 részt. És a reaperrel voltam úgy h nem rossz pilot(sőt inkább nagyon jó pilot) , majd ha kifogytam a sorozatokból, akkor dara, ami most következett be, de le is lőttem. Kívánok minden Reaperesnek remek második évadot. És mivel ilyen jófej vagyok, ők meg kívánjanak remek Chuck 2. évadot :D

Tényleg van olyan, aki mind2öt ugyanannyira kedveli?

Pocok - 2008. 05. 22. 17:30

Nagyon örülök én is hogy szakítottak ezzel az 1 lélek, 1 rész cuccal a közepe felé már, így sokkal változatosabb.

Őrdőg,Sam párbeszédek nagyon jők, felváltva szivatják egymást. Sock vicces. Benen még kicsit dolgozhatnak… az első két részben mindig majdnem meghalt, megsérült. Azt hittem… de szerencsére nem lett belőle a “srác aki minden részben majdnem meghal”.

Szerencsére a barátnős felszedésen már túl vagyunk, azt nagyon utáltam olyan sok részen át.

Többi karakter is rendben van, Gladbags, Tony és Steve, Ted, az ügyvéd csaj. tetszett ahogy Greg et visszahozták. És még akkor ott van “másik csaj” aki elvileg Sam féltestvére?

Nagyon tetszett ez az útolsó rész. És az is, ahogy felvezették azzal a résszel amikor a Sentinel-t kergették:
Cliffhanger érdekes volt: Sam apja egy démon, valszeg az anyja is.

Jöhet kövi évad!
8,5/10

Necros - 2008. 05. 22. 17:47

Castor, persze, nagyszerű Chuck 2. évadot kívánok minden rajongónak! :)

Engem speciel nem zavart, hogy csak 1 lélek/rész volt eleinte, de így tényleg érdekesebb. Az effektek meg olyanok, amilyenek, nem erről szól a show, de szerintem így is egész jól néznek ki. A barátnős dologtól én is féltem, hogy nagyon sokáig húzzák, de szerencsére ők is tudták, hogy azt szinte mindenki utálja, tehát ebben is helyesen döntöttek. :)
Például a Smallville-ben (ezt is le kéne darálni nyáron…) k*rvára idegesít a Clark-Lana huzavona, sokszor már a falba verném a fejem, de ez igaz még több sorozatra is. A francért nem lehet együtt hagyni vagy összehozni egy párt és nem szórakozni velük, hogy a fene essen néhány idióta producerbe/íróba, mást nem tudnak kitalálni?

Claire8310 - 2008. 05. 22. 18:17

Én nagyon szeretem a sorozatot, szerintem ötletes. Most viszont jó kérdőjel, hogy Sam apja mi? Mármint 1000X megesküdtek, hogy ő az igazi, de akkor még mást is kapott Sam lelkéért vagy most mi van?:D jó lesz a 2. évad. Igen, legkirályabb a Devil, pl mikor Halloweenkor depressziós volt… kész… na meg Gladys :) És Ben is klasz, (személy szerint még Socknál is jobban kedvelem:))

barom - 2008. 05. 22. 18:24

Hehe.. nos én AXN(patkány) módra kezdetm el. Unatkoztam ,itt ajánlották és bejött. Ezer köszönet! Azért ez a cikk megnyugtatott a ,java még hátra van.

kacsababa -m- - 2008. 05. 22. 18:33

Nemtom’ mit kell mindig a Chuckhoz hasonlítani. :) Én mondjuk mindkettőt nézem és mindkettőnek várom a második évadját. A Reaper szereplői kezdetben nem fogtak meg annyira, kivéve Sock és az ördög. :) Később viszont Samet is megkedveltem, mint főszereplő az azért nem mind1. Na meg a sztoriban is sokat erősödött a sorozat, a váltás nagyon jót tett neki, az pedig, hogy milyen tempósan kezelnek benne dolgokat, meg, hogy úgy maradnak nyitva a rejtéjek, hogy az nem zavaró, az kimondottan üdítő.
A gagyi effektek, meg néha kellékek mondhatni illenek a sorozathoz, ha teljesen komolyan venné magát, akkor gáz lenne, de így nem.
Remélem kicsit erősödik majd a második évad nézettségben (hiú ábránd?), hogy picit erősödhessen a CW-nél.

vicvega - 2008. 05. 22. 18:37

Castor: nekem a két idei (40 perces) kedvencem a Chuck és a Reaper.

kacsababa -m- - 2008. 05. 22. 18:38

Sam (nevelő)apja meg sokminden lehet, démon, angyal, vagy pl nem csak a haldoklásból lábalt ki az egyességgel, hanem halhatatlanságot kért..
Kérdés, hogyha démon, vagy angyal és Sam a saját fia, akkor milyen célból adták el Sam lelkét az ördögnek, persze gondolom.
Na mind1, a folytatáshoz még hosszú az idő…

Shasha - 2008. 05. 22. 18:39

Chuck és Pushing Daisies után egyértelműen bejövős:)

Dave46 - 2008. 05. 22. 18:46

Ray Wise zseniális.Pont.
Amúgy nagyon birom a karaktereket, az iszonyat hülye sock,benji,a szerencsétlen és töketlen ted, a gyönyörű andy stb. Nekem az egyik nagy kedvencem lett a sorozat annak ellenére, hogy az elején nem sok reményt jósoltam neki…Szóval várjuk a 2. évadot türelmetlenül;)

cc.x.ray - 2008. 05. 22. 18:50

Egyik kedvenc sorozatom! nem a történet a lényeg, 42 perc nevetés, vigyorgás. Minden rész nagyon jó, ha valakinek rossz kedve van csak nézzen meg egy reaper részt és meg van oldva legalább 42 percre a gondja :D

cc.x.ray - 2008. 05. 22. 18:52

Devil-Sam párbeszédek tényleg zseniálisak!
“Me Devil, you minion.” Tökéletes :D

Necros - 2008. 05. 22. 18:56

Claire8310, miért említetted a Halloweenes részt? Most túrhatom elő azt az epizódot, mert elolvasva a kommentedet egyből elkezdtem veszettül röhögni. :D

Necros - 2008. 05. 22. 18:58

Áááá, cc.x.ray, meghalok… :D Össze kéne vagdosni a legjobb párbeszédekből 1-2 videót és felrakni a Yutube-ra. :)

Claire8310 - 2008. 05. 22. 18:58

Ja :) Devil legkirályabb mondata ” I’m not the Google Sam” XD
ezt azóta is mondogatjuk egymásnak…:)

Pocok - 2008. 05. 22. 19:17

Necros az tényleg jó rész. 6odik rész: Leon a címe.

Sonrisa - 2008. 05. 22. 19:23

Pont most néztem újra én a 10.-t, a hogyvolt kapcsán, és a poénokon még mindig nevetek:)

1×10
Sock: 6-6-6. Az Ördög jele. Ha Caddy az Ördög lánya, a testén rajta van ez a jel. MInt abban a filmben, Az ómenben.
Ben: Nos ez igazából a Jelenések Könyvéből van.
Sock: Ezt lopták? MIért nem lehet többé semmi eredeti?

1×05
(miután kiderül az aktuális weapon, egy Mr.Darcy-hóemberes nagyipulcsi)
Ben: Az ördög adta ezt, vagy a nagyanyám?
Sock: Ja, talán viselned kell, és a lélek visszaröhögi magát a Pokolba.

és a best of:):
1×09
Zárójelenet, mikor a hamvakat a porszívóval szórják a vízbe, tanakodnak, hogy mit is kéne mondani búcsúztatónak,Sock (széttárt karokkal, az ég felé nézve): Megmentettük a családjaitokat egy hatalmas hamu szörnytől. Szívesen.

Igyekeztem nem spoileresekt írni az AXN-n követők kedvéért:)

Claire8310 - 2008. 05. 22. 19:39

1X05 az nagy rész volt, nálam fő kedvenc (a Halloweenos mellett :))

Necros - 2008. 05. 22. 19:55

LOL! :D Vagy mikor a 11. rész elején Sock Bent lövöldözi légpuskával vállon és 2x seggbe, :D aztán hazajön az anyja és bejelenti, hogy feleségül ment egy ázsiai cowboyhoz. :D Ezután beesik Samhez és:
“Would somebody get me a six-pack? That’s what my mom would’ve done.” :D
Vagy elmékeztek Sock bowling golyójára? :D
http://img211.imageshack.us/img211/9159/sockskullballtz5.jpg

Claire8310 - 2008. 05. 22. 20:05

17. rész: Garfield-Heatcliff :D Na az is nagy jelenet :)

Necros - 2008. 05. 22. 21:21

:D Garfield rulz! :D

Most nézem újra az idő előtt kiszivárgott pilotot (amiben még másik színésznő játssza Andy-t -szerintem a csere nagyon jó ötlet volt) és észrevettem, hogy Sam szüleinek a házszáma 667. Már nem is emlékeztem erre. :)

Sonrisa - 2008. 05. 22. 21:52

Én emlékeztem:P
Anno, én az eredeti pilotot láttam először, fura is volt, h lecserélték Andy-t(kicsit kavartam is, mert ugye az 00 néven fut, a másik meg 01 néven)

Ha a házszám 666 lenne, akkor már várnánk, h másnap Damien sétál be a WB-be:)
A pilotban egyébként ha megfigyeled, a konténer, aminek nekimegy kocsival Sam, miután Devilfőnök felbukkant, na azon pont WB-es matricák vannak:)

Pocok - 2008. 05. 22. 22:11

A tesója is csak a pilotban volt? végül kivették.

kacsababa -m- - 2008. 05. 23. 02:30

A hamu szórós jelenetet emlékeim szerint javasoltam is annó idézetnek. :)

Necros - 2008. 05. 23. 07:18

Sam öccse a második epizódban is benne volt, szerencsére azóta nem bukkant fel. :)
Andy cseréje engem is meglepett, de szerintem minden szempontból jó döntést hoztak, Missy szebb és tehetségesebb is.

Sonrisa - 2008. 05. 23. 11:57

Bírtam volna 1-2 szivatást az öcsike részérül:)

Andy cseréje meg sztem is ajánlott volt és jót is tett a sorozatnak. Az elején kicsit idegesített, maga a karakter, de aztán megkedveltem őt is:)

Hunnenkoenig - 2008. 05. 23. 13:00

Imadom a reapert. Mindennel egyetertek, ami itt elhangzott a sorozat mellett. (Chuckot is szeretem es varom… en nem gondolkodo tipus vagyok…egyszerüen hagyom magam szorakoztatni, igy ami jo, az bejön)

“Me Devil, you minion” hatalmas beszolas volt.

Egyebkent az a jelenet, amikor Sock Bent lövöldözi, a The JAckal (bruce willis) egyik jelenetenek kifigurazasa volt.

Sock a kedvencem. Nagyon beteg ember es jo lenne, ha meg jobban felpörgetnek. Spin Offot en is eltudnek vele visleni.

Marvinian - 2008. 05. 23. 16:51

jó sori, nézhető, heti 40 percre simán jó. Csak azt nem tudom mire a sok BSG-s vendégszereplő. Aaron Douglas mint kifutó fiú :D “Sign here, and here… :D

fogi - 2008. 05. 23. 17:19

Nekem is egyik kedvenc sorozatom lett! Nagyon szórakoztató. Annyira jó kis beszólások vannak benne, mint mikor az elöző részben fölemlegették Ash-t az Evil Dead trilógiából a láncfürészes csóka kapcsán, hát azon leborultam a székről a röhögéstöl.:) Meg a fináléban mikor Sock rohan mint az állat Sammel a nyakában, teljesen kész jelenet!XD Várom a második évadot! Ja , és Sam ex-csaját(féltestvérét, stb :)vissza! Nagyon bírtam a csajszit!

anonim - 2008. 05. 23. 21:13

Sock a legjobb sztem.ö viszi a hátán a sorozatot bárki bármit is mond.De persze az ördög-sam párbeszédek is jók.

North15 - 2008. 05. 24. 13:51

Igazából az a baj ezzel a sorozattal, hogy 4-5 rész után nagyon sokan lelőtték. Megvolt az egy rész egy szörny szisztéma, 42 perc szórakozás, de az égvilágon semmi extra. Én is csak azért folytattam, mert épp nem volt mit nézni, és azért rossz sem volt. Viszont utána iszonyatosan beindultak, és folyamatosan fejlődik a sorozat. Mára pedig az egyik kedvencem lett és nagyon is sajnálom, hogy várni kell a második évadig. Tényleg nem gondoltam azt, hogy lehet ebbe újat hozni, és mégis sikerült.

-Spoiler-
Talán ott vettek meg igazán, amikor megrebegtették, hogy az ördögnek van egy lánya. De nagyot húztak a démon szomszédokkal is, meg az aktuális szörny háttérbe vonásával.

Nagyon jó, ahogy olyan könnyedén veszik a dolgokat. De nem is tudom, milyen szót használjak. Például amikor Tony szörny alakjában betámadja bosszút forralva, majd egy perc múlva már együtt főznek a konyhában.:) Vagy hogy derítsük ki, hogy ő az ördög fia? Hát dobjunk rá egy mosógépet.:) A Luciferrel való párbeszédek pedig nemcsak hogy jók, hanem egyenesen zseniálisak. Imádom ahogy szivatja Samet. Rendben vannak a mellékszereplők is, a poénok ütnek, nincs az égvilágon semmi baj a sorozattal. Remélem minél több részt megél majd, és rájönnek az emberek, igenis megéri nézni, mert mégha nehezen is indul be a sztori, beindul.:)

Claire8310 - 2008. 05. 24. 18:03

teljesen igaz:)
Sam és az ördög… nkem az tetszett a legjobban, mikor azzal szivatta Samet hogy egy csettintésre elütötte az Őrdög szeretőjét egy busz, Samnek azt azt arcot…:) priceless :D

Venius - 2008. 06. 02. 21:19

Én egyformán szeretem a Chuckot és a Reapert is, bár igaz, hogy a Reaper a vége felé nagyon belehúzott…

1×15
(Sex Shopban eladó beszól a Sátánnak, aki erre megérinti a férfi homlokát, aki összeesik)
Sam: What did you… did you kill him?!
Devil: I don’t know Sam, I’m not a doctor.
Sam: He is still breathing!!
Devil: Oh, thank heavens!

Ezen a beszélgetésen állandóan halálra röhögöm magam…

constantine - 2008. 08. 18. 17:31

hello Tudja valaki mikor jön a 2.évad ha lesz egyáltalán. amugy a párbeszédek nagyon ott vannak.

winnie - 2008. 08. 18. 18:01

írd be a keresőbe és megtudod – arra van. majd jövőre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz