login |

American Idol: vége a 7. évadnak

2008. 05. 22. 17:45 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika, reality,

Csak így, frissibe, minden külön elemzés nélkül – nem is lövöm el, hogy ki nyert, szerintem már tudja, akit érint. Inkább azon merengek el, hogy mennyire nagy szám a pár óra alatt beérkezett 97,5 millió szavazat (naná, nem emelt díjas) és az, hogy a 7. évadra talán az egyik legkisebb különbség döntött a két döntős között.

Érdekes, hogy eddig többször volt fiú-lány döntő (és csak egyszer fiú-fiú és lány-lány), de azon egyébként elfilóztam, hogy idén sok szó esett arról, hogy így a tinilányok szavazatai meg úgy, hogy kiesik, aki őket nem szólítja meg, de az eddigi évadok során a fiú győztesek és a döntősök sem feltétlenül a tiniidol kategóriába tartoztak, így lehet, hogy mégsem ők a fő indikátorai a szavazások végeredményeinek? Ki tudja, mindenesetre a 7. évadra inkább ez volt a jellemző. A győztes pedig nem más, mint…

David Cook. Íme a Billie Jean, amit a top10-ben előadott. (Melyik volt a legjobb száma? És Archie barátunknak? Egy reggeli videónak betolom a top 5-6 előadótól a best of-ot Halleljuah-stól, satöbbistől.)

A múltkori kommentek között azt olvastam, hogy a legtöbben neki szurkoltak, szerintem is jobban megérdemelte, de hát ez iszonyú szubjektív.

A kérdés, hogy a 2 órás finálénak (meg a jövőre fél órásra csökkentett eredményhirdetéseknek) miért van ekkora bitang nagy nézettsége, amikor csak a végére kezd érdekes lenni? Vagy csak én vagyok immunis a sok dalolásra?

27 hozzászólás Ne habozz!

kacagomikulas - 2008. 05. 22. 17:54

nekem most így frissiben a döntőbeli utolsó száma tetszik Cooktól.

vizcsap - 2008. 05. 22. 17:58

Az All Right Now-t nagyon jól előadta, után drukkoltam h ő nyerjen :)

Dark Wolf - 2008. 05. 22. 18:12

Nem emelt díjas?

(Hirtelen ennyi, ami érdekel az American Idollal kapcsolatban.)

rebeka - 2008. 05. 22. 18:30

WINNIE EZEK SENKIT SE ÉRDEKELNEK

miért csak ezekről h weeds meg house stbről csinálsz
engem a SZÜLETETT ÉRDEKEL
arról 1 évben felteszel 2 hírt…
nem csak azokat kell feltenni ami téged érdkeel

deus - 2008. 05. 22. 18:41

Kezdődött azzal, hogy elterveztem, hogy ne olvasom el ki nyert mert ma majd jól megnézem az egész finálét. Megyek fel a yahoora vmiért és mi van a főoldalon?! DAVID COOK WIIINNSSSS!!!!!
Anyád…kb ennyire nyugtáztam, hogy szépen elspoilerezték nekem.

De maga a show szerintem az egyik legjobb volt. Nagyon jó számokat válogattak be. Külön tetszett Bryan Adams válogatás, Donna Summers, de Mike Myersös reklám nagyon de nagyon nem kellett volna. Egy jó poénja volt, amikor bejelentette Archinak, hogy lassan weird and wonderful helyeken fog neki szőr nőni:)

Mikor bejelentették ezt a szavazatszámot én is elképedtem. 100 millió szavazat?!?!?!?! erre nem lehet mit mondani.

Miért van ekkora nézettsége a finálénak? Jó, ok hogy a lényeg az volt, hogy ki nyert, de akkor is. Talán az egyik legnagyobb showjuk volt. Nekem sokkal jobban tetszett, mint az Idol Gives Back. Plusz nekem a dalolás is bejött:)

A vég: Nem volt ugye nagy meglepetés nekem:)
De ezen sokat filóztam. Kétségtelenül sokkal jobb volt Cook, ha szakmailag nézzük. Jobban élte a tömeget, jobban uralta a hangulatot, szélesebb skálája volt. Látszott, hogy sokkal érettebb. Archi még nagyon gyerek volt, hangja szerintem ugyan olyan volt végig, mármint minden számot ugyan úgy énekelt. Szerény volt, nem engedte ugy el magát, de mint ember sokkal szimpatikusabb volt. Cook elég ellenszenves volt. Igy sokat vacilláltam.
De végülis jó ez igy…

All in all, nagyon jó évad volt szerintem.
Jó karaktereket, hangokat sikerült beválogatni.
Várom már a köv januárt

deus - 2008. 05. 22. 18:44

Rebeka

ÉN PÉLDÁUL EZT VÁRTAM, ENGEM ÉRDEKEL…
amúgy jönnek sorban a finálék, folyamatosan pakolják be őket…

Laci082 - 2008. 05. 22. 18:50

Dark Wolf: nem emelt díjas. Ott akkora a reklámbevétel, hogy nincs szükség az emelt díjas szavazás bevételeire. No meg persze a reklámtörvény is jóval megengedőbb így azt is megtehetik, hogy sms-t csak az AT&T hálózatából lehet küldeni. Ez rohadt nagy reklám a szolgáltatónak, aminkek cserébe gondolon ingyen, vagy nagyon olcsón vállalják a lebonyolítást. Ha Magyarországon is lenne erre lehetőség, akkor valószínűleg itt is minimálisra csökkennének az emelt díjas szavazások árai.

daniba - 2008. 05. 22. 19:37

ha ezt nem nyertve volna meg akkor nincs igazság. A legnagyobb tehettség eddig szerintem az idol történetében

winnie - 2008. 05. 22. 19:39

te is tudod, hogy milyen sokszor nincs igazság:)

Prescott - 2008. 05. 22. 19:47

Nagyon féltem, hogy Archieboy nyeri meg a kis tinipicsák miatt, de szerencsére DC nyert. Így van jól. :)

dzsordzso - 2008. 05. 22. 20:51

Nem hittem volna, hogy Cook legyőzi a kicsit. Főleg, miután megnéztük a finálét. Fináléban szerintem egyértelműen Archi volt a jobb (kivételesen).
Összességében egy nagyon profi, nagyon pörgős, nagyon jó évadra tették fel a koronát. Csak így tovább.

deus - 2008. 05. 22. 21:19

dzsordzso:

Szerintem nem…
Az esetek 90%-ban Cook mindig jobb volt. Valahogy jobban feküdtek neki a dalok. A finaléban meg végképp, ott volt mikor kirázott a hideg. Nagyon igazságtalanok voltak, mikor úgy lehúzták Simonék.

Archinál az nem tetszett, hogy nagyon sokszor úgy érződött, hogy ez nem az ő dala. Az apja nyomta nyomta. Rakták a szájába az olyan dalokat, amihez semmi köze nem volt, meg nem is illett egy 17 éveshez. Sőt egy rakat helyen szerintem nem is az ő hangjához illettek.

z210 - 2008. 05. 22. 21:19

hát ez a belinkelt Billie Jane performance sztem vmi egészen botrányos…
de vszeg csak azért gondolom így, mert imádom az eredeti verzióját, és éppen ezért ez az előadásmód bántja a fülemet.

winnie - 2008. 05. 22. 21:29

rossz számot is lehet jól énekelni:)

ez nem a michael jackson-féle, hanem chris cornell feldolgozása a szólólemezéről. erre emlékszem, hogy mondták, hogy felugrott az itunes letöltési lista élére, mint a hallelujah jason castrótól..

brewer - 2008. 05. 22. 22:05

Az Idol Gives It Back kapcsán “futottam” bele az ezévi AI-be /sajnos muszáj volt látnom Jesse Spencert a kis hegedűjével:)))/, és megnéztem a top 8-tól egy-egy dalt. Ezek után (minden előzetes ismeret nélkül) megállapítottam, h David Cook az, akiben a legtöbb fantázia van és hangilag is kiemelkedett közülük. Mostanra persze igyekeztem bepótoltam a lemaradásom és nagyon örülök, h DC nyert, teljesen megérdemelte. Úgy látszik néha Amerika is eltalálhatja, h kinek is kell nyerni:)))

brewer - 2008. 05. 22. 22:08

Mégcsak annyit, h lehet h százalékosan kicsi volt köztük a különbség, de valójában 12 millió szavazat volt köztük, ami szerintem nagyon-nagyon sok.

kacagomikulas - 2008. 05. 22. 22:44

eddig nem is nagyon mondták meg a finálék alatt, hogy mekkora különbséggel győztek, szóval valszeg ez még kicsinek számít.

deus - 2008. 05. 22. 23:00

Ezt csak érdekességnek:
Most olvastam, hogy D Arch apja el volt tiltva a végén már mindentől az AI-ban.
Mármint csak a közönségben csápolhatott, miután a show készítőinek betelt a pohara.
Kiderült, hogy az egyik nagy sponozort elkezdte zaklatni egy forgatás alatt, hogy kössön külön reklámszerződést Daviddel. De állítólag, már volt amúgy is a számláján.
Vicces…olvastam, hogy tolta rendesen előre a gyerekét, de ez már gáz.
http://www.nationalledger.com/artman/publish/article_272620610.shtml

Dr.Fünke - 2008. 05. 22. 23:05

Rebeka…LOL
Nem vagy kicsit szűklátókörű? Ez egy sorozatos blog,
és a “weeds meg house stb” népszerű sorozatok nagyon, nameg ha nem nézi winnie, akkor éppenséggel
elég nehéz a fináléról postolni.Nem?
Amúgy az AI jó volt, de speciel DC-nek a legjobb előadása a Hello volt szerintem:
http://www.youtube.com/watch?v=mxVzkZLzoLU

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 23. 00:08

Sejetttem, hogy ő lesz. Pedig nem mondhatnám, hogy végig követtem az Idolt, de most voltak olyan tematikus estek, amik miatt néztem (igen, engem a dalolás érdekel belőle :), illetve mentorok, és Cook nekem is rögtön feltűnt, hogy tökéletes sztár-alapanyag. Egyébként nekem a Music Of The Night tetszett tőle nagyon, azt rengetegszer meghallgattam egymás után. Tetszett ebben a srácban, hogy mert kockáztatni a választásaival, és ez be is jött neki.

Alien - 2008. 05. 23. 00:08

Így van:D David Cook-nak kellett megnyerni! :) Nincs mese :) A “Hello” szerintem is nagyon jó volt, de sok kedvenc van tőle. Érdemes studio verzióban is beszerezni pár számot :) Örülök, hogy Cook nyert ,neki drukkoltam végig (akik még szimpatikusak voltak Carly, Brooke, és Michael Johns)

Olvastam youtube-on, hogy csomó embernek pont akkor állt meg a DVD-r, amikor Ryan kimondta, hogy David….. :D De, hogy melyik már sokan nem tudák meg :D Kifutottak az adásidőből és sok embernek 2 órára volt beállítva:D

Első AI volt amit végig figyelemmel kísértem, és ezek után biztosan fogom nézni a következő szezont is. Bár ez érdekes, hogy az eredményhirdetések csak fél órásak lesznek :S No de ez van :) Waiting for season 8 :)

Deus: elolvastam amit belinkeltél, hát nem lehet könnyű eset az apja :S Persze érthető h nyomja a fiát, na de ennyire? Különben számára lényegtelen, hogy nem ő nyerte meg, úgyis lesz legalább egy lemeze, mert a sok kiscsaj tuti megveszi… :D

Hamár itt tartunk, szerintetek Cook-on kívül ki számíthat még lemezszerződésre? Archuletat már mondtam, szerintem Brooke is esélyes egy könnyed kis lemezkével, Carly szintén , Michael Jonhs-nak is jó hangja van, őt is meghallgatnám és örülnék nekik. Ti mit gondoltok?

büzsü4ever - 2008. 05. 23. 01:19

Amúgy érdekességként, azelőtti nap Ellen kedveskénk meghívta Simon Cowell-t a showjába. És itt Simon akármennyire is a fináléban Archira tippelt, itt meg Cookot nevezi meg nyertesként.
Simon Cowell on Ellen – Part 1 (nem linkelem a második részét mert nem spammelek :D)

De OFFként viszont belinkelném Ellenke azelőtti napi vendégét, először az Ellenben Josh Holloway (LOST-Sawyer)

büzsü4ever - 2008. 05. 23. 01:21

Ja meg a legviccesebb drogos Paula pillanat az évadban :P

winnie - 2008. 05. 23. 07:02

“Hamár itt tartunk, szerintetek Cook-on kívül ki számíthat még lemezszerződésre?”

josiah leming már meg is kapta. most kezd neki az album felvételének. nem is kell top 24-ben lenni ehhez:)

büzsü4ever - 2008. 05. 23. 10:30

Sztem Archi, Syesha… meg esetleg Michael Johns…. De remélem az überarrogáns Jason Castro nem kap… :gonosz:

(winnie töröld kérlek a duplámat!)

gale - 2008. 05. 25. 21:25

deus: az AI utolsó asszem két hetében egyébként sem pacsizhatnank már a versenyzők a hozzátartozóikkal, csak az adás ideje alatt lehetnek együtt

gerí - 2008. 05. 26. 01:50

Arcsi apja engem végig idegesített xD
Az, h Cook nyert jogos, DA nagyon ugyanazt hozta mindig, DC változatos volt.
Szerintem legjobb számai: Hello, Little Sparrow

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz