login |

Bones: vége a 3. évadnak

2008. 05. 23. 22:40 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Ha a Desperate Housewives fináléja sokkolta a rajongókat, akkor mit mondjunk a Bones fináléról? Fórumok habzanaka rajongók szájától, Hart Hanson, a készítő már másnap elkezdte védeni a mundér becsületét és most sajnálom, hogy még mindig nem tudjuk, hogy mikor jön az RTL Klubra a 2. évad (nyarat tippelünk), mert ha a 3. szezon csak rá egy évre fog következni, akkor aki nem jár csukott szemmel, az meg fogja tudni, hogy mi minden történt a mostani évadzáróban. (Tőlünk spoiler-t csak a tovább mögött olvashattok.)

Értékelés: Maradjunk egy 4/10-nél – és nem azért, mert nem nézem a Bones-ot és persze, hogy így nem jön be, hanem azért nem nézem, mert ilyen, amilyen (megkapta az esélyt többször, passzolom). A karaktercentrikus drámák esetében, ha nem kattan rá az ember a főszereplőkre, akkor lehet a sorozat bármilyen vicces, az évődéseket unni fogja, az ügyeket meg pláne, hiszen a nyomozás szakaszait folyton évődések kötik össze.

Brennan és Booth pedig két remek karakter, két abszolút szerethető, szimpatikus színész alakításával, de valahogy nem klikkenünk össze. Sajnos. Pedig ott van Michaela Conlin (Angela) is. Hasonló volt, még külalakra is a tavalyi Standoff férfi-nő duója – őket speciel imádtam. Ez van, viszont a finálé abszolút tele van a rajongóknak kedves pillanatokkal, Bones-Booth szócsatával, eszméletlen jó pillanatokkal (fürdőszoba, valaki? vagy a “Slug him” – ment is a hét idézetébe) És a kezdő képsorok…

Beugrási pont: Neeeem! Ha van nem-beugrási pont, akkor ez az. Az egész rész a Gormogon-rejtély lezárására épül, mely átívelő szálat direkt a rajongók kedvéért rángattak elő a 3. évados részekben pár percre, így a finálé is egy “CSAK RAJONGÓKNAK” feliratú táblácskát visel, hiszen az ő jutalmuk az évadzáró – nincs benne semmi egyéb ügy.

Cliffhanger: De hiába a jutalom, ha (ahogy olvasom a fórumokat) a befejezés, a lezárás rengeteg indulatot szült. Én megadom a 8/10-et, még akkor is, ha annyira nem meglepő a lezárás, de mégis erős. Persze rám, mint “újoncra”, közel sem csapott le. Spoilerek a tovább mögött.

Na? Nézte valaki még? A kezdés pofás volt, de teljesen random, ha csak nem az előző rész fejeződött be egy bitang cliffhanger-rel. Manipulatív (Booth halála) és feleslegesnek ható, bár való igaz, hogy az epizód során az utóhatásai érződtek és jó pár dialógusra lehetőséget adtak.

Hart Hanson nem fogja a sztrájkra, így viszont meglehetősen random lezárásnak tűnik, hogy Zack volt az emberevő Gormogon tanítványa, hiszen ahogy olvasom ez baromira nem volt felvezetve, inkább csak utólagosan kitaláltnak tűnt. Az meg, hogy a főgonosz így intézték el, háááát…, izé.

Az a baj az efféle főszálas sztorikban, hogy az ember az utolsó részre kap egy totálisan random embert gyilkosnak vagy pedig kiderül a “hú, de nagy meglepetés”, hogy az egyik állandó szerepő a rosszfiú. (Persze ott a legátlátszóbb arany középút, miszerint az évad közben behozott visszatérő szereplőről derül ki, hogy sáros…)

Szóval Zack a hunyó és hiába a meglepően racionális okoskodása, valamint annak gyenge pontjának megtalálása, egyszerűen nehezen hihető el ilyesmi az eddigi 3 évad során felépített jelleméből.

Ami fontos: a Zack-et alakító Eric Millegan még vissza fog térni, lehet, hogy nem is olyan ritkán. A cliffhanger nem kamucliff lesz, nem fog kiderülni, hogy mégsem Zack a rosszfiú vagy, hogy Booth csak álmodott Brennan karjaiban, ellenben Zack tudása még jól fog jönni a csapatnak és a készítő infója szerint afféle Hannibal Lecter-ként meglátogathatják, hogy tippeket kapjanak tőle. Mindenki ítélje meg belátása szerint, hogy ez most jó-e vagy sem.

33 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2008. 05. 23. 22:55

tényleg, melyik finálé jó bekapcsolódási pont? bekapcoslódik és utána átvárhatja a nyarat :)

winnie - 2008. 05. 23. 23:01

na, igen. nesze semmi, fogd meg jól:)

oké, úgy egyik sem, de hát ott a dara. (mondjuk a bekapcs pontnak éppen az lenne a lényege, hogy innentől kezdve kell nézni, visszamenő részek nélkül a sorozatot.)

inkább csak jelzés, hogy aki egy részt akar megnézni, az ne ezzel kezdje. míg az ncis-nél vagy a csi: miaminál jó a finálé is egy résznek, a csi: ny-nál meg pláne, a bones-nál abszolút nem.

Sook Jai - 2008. 05. 23. 23:10

Tényleg durva volt,az elején beletekertem,mert nem akartam elhinni, hogy Booth halott.
A Zack- dolog meg…A gormogon-ügy önmagában elég súlyos volt, nem biztos,hogy Zack-et
a maga furcsaságával jó ötlet volt-e belevinni. oké, akár bele is fér a karakterbe,de mondjuk 20 perc után Sweetsre
gyanakodtam,belőle azért jobban kinéztem volna.
Kíváncsi vagyok a következő évadra – a House és a Lost mellett ezt várom a legjobban.
szerethető sorozat, meglepően sok poénnal, a karakterek közötti finom kölcsönhatásokkal.
csak ajánlanii tudom mindenkinek.

be-bee - 2008. 05. 24. 00:01

Összességében a véleményem az évadzáróról elég felemás. Szerintem jó, hogy nem viszik tovább a Gormogon ügyet. Ennyi elég volt belőle. Sőt még azt is elhiszem, hogy Zack racionalitásának csapdájába esve Gormogon tanítványa lesz. De így elég összecsapottnak tűnt a dolog. Gondolom a sztrájk nem engedte, hogy a jellemfejlődést árnyaltabban taglalják, és ezzel a lezárással sokkolni akartak, csak kérdéses, ez mennyire jön be. Zack 3 év jópofa kockaság után hirtelen Hannibal Lecter lesz? Nehezen hihető.
Booth állítólagos halála tuti kamu volt, tekintve, hogy Boreanazt nem lehet csak úgy kiírni. Maga az ötlet nem volt rossz, persze sokan így nem kapták meg a várva-várt nagy Bones-Booth összeborulást a lövés után, csak az hibázott a dologban, hogy röpke 2 hét után Booth-on már egy kis ragtapasz jelzi, hogy mellkason lőtték.
Én egyébként bírom a sorit, amolyan nem vesszük túl komolyan magunkat nyomozgatós fajta, érdekes karakterekkel, jó szöveggel.
Nem tudom, hogy a sokkolás milyen irányt jelez a jövőre vonatkozóan, de az elmúlt három évad nekem tetszett.

Paladin - 2008. 05. 24. 00:46

Én a második évadnál szerettem bele teljesen a sorozatba. Talán mert azt már angolul néztem (pedig nem tartom rossznak a magyar szinkronját sem), vagy mert tényleg erősebb lett – nem tudom.
Ha meg kéne fogalmazni, miért imádom: mert ha nézem, nem tudom elképzelni a két főszereplőről, hogy ne élveznék nagyon amit csinálnak ((lehet, hogy nem így van persze, de jó az illúzió akkor :) )).
Boreanaz persze nem friss kedvenc, és itt is ász.
Az előző rész cliffhangere tényleg erős volt, frászt kaptam, mert nem voltam biztos benne, mikor lesz az évadzáró :) Persze reméli az ember, hogy a készitők se olyan hülyék, hogy kinyírják a showt, de sose lehet tudni.
Zack dolog kicsit durva volt, de teljesen hihető a karaktertől… Ha valakiről elképzelhető volt ilyesmi, az ő, meg esetleg Sweets, hiszen őt nem annyira ismerjük. Zack Brennanéhoz hasonló, de jóval bizonytalanabb jelleméhez nagyon is elképzelhető egy ilyen félrecsúszás. Az a gondolat mondjuk nem lelkesít, hogy továbbra is használni akarják a karaktert.
Az “így elintézni a főgonoszt” dologról – nem ő volt az érdekes. Hiba lett volna, ha ő is olyan, akit ismerünk. Egy ilyen karakter orientált sorozatban ő szinte mellékszál.
Na, szóval ahogy a sorozat is az egyik top kedvencemmé nőtte ki magát, ez az finálé volt rám a legnagyobb hatással eddig idén.

Paladin - 2008. 05. 24. 00:48

“Az előző rész cliffhangere tényleg erős volt, frászt kaptam, mert nem voltam biztos benne, mikor lesz az évadzáró :)” – és várnom kellett volna a feloldásra őszig.

Kéne egy “szerkeszt” gomb ;)

Shawn - 2008. 05. 24. 10:08

Nemtudom miert, de a magyar csatornak valahogy lelasultak a sorozatok terén. Szlovákiában már rég levetitették a Bones 2. évadját, már megy a House 4. évadja is és Csehországban már a Grace klinika 4. évadja megy. Még sorolhatnám…

Wickee - 2008. 05. 24. 10:28

Nos én a karácsonyi rész után leálltam a realtime nézéssel. Húztam, csak húztam a részeket, mígnem arra eszméltem, hogy lement az évadzáró. :D De aztán egy msn-es beszélgetés alkalmával megtudtam a nagy csattanót. (Nem, abszolút nem zavart a dolog, aki kicsit is ismer, az tudja, hogy spoiler-addict vagyok. XD) Szóval másnap leültem, és szünet nélkül lenyomtam a hátralevő részeket. Újból elkapott az a bizonyos varázs, ami (kár tagadni) Bones karaktere miatt tűnt el. Az elején még viccesnek találtam, hogy abszolute semmi köze nincs az úgynevezett mindenki által ismert való világhoz (tv, zene stb), és egy kukkot nem ért abból, amit Booth próbál megértetni vele, de két és fél évad után már az agyamra ment, de azért egy ideig még álltam a sarat. Na szóval leültem, néztem, és kész lettem. Az utolsó előtti részig a szokásos átlagos nyomozósdi volt, időtöltésnek jó. De ekkor jött az a bizonyos cliffhanger, hogy lelőtték Booth-t. Meglepődtem, de igazából nem érdekelt, úgy voltam vele, hogy kizárt, hogy kiínák Davidet. Aztán következett az évadzáró a temetési jelenettel. Na akkor megállt bennem az ütő. :| De szerencsére hamar kiderült, hogy csak kamu az egész… :D
A Zack a Gormogon tanítvány dolog meg… Hát mivel ugye tudtam róla, így annyira nem lepett meg. De a mai napig nem tudom felfogni, hogy ezt mégis hogy gondolták. 3 éve azt látjuk, hogy milyen kis ártatlan kocka ez a srác, és hogy a légynek se tudna ártani. Erre előállnak egy ilyennel. Persze végülis nem annyira lehetetlen a dolog, hiszen elég sokszor tapasztaltuk már, hogy a legártatlanabbakból lesznek a legelvetemültebb bűnözők. De ez akkor is szíven ütött. Sose volt kimondottan a kedvencem Zack, de azért egy ilyet nem kellett volna megcsinálni vele…
Szóval összességében újra visszanőtte magát a szívembe a sorozat, úgyhogy nagyon várom a S4-t, amit ismét realtime fogok nézni. :)

Orso-borso - 2008. 05. 24. 10:35

Zacket már a 2. évad végén megpróbálták kiírni az Irak dologgal, de aztán egész nyáron ment a fórumokon a rinya, hogy nehogymá’. Most legalább meglépték, ahonnan nem nagyon van visszatérés. :D Zach aranyos geek, de időnként nagyon viszketett a tenyerem tőle :D

Seeley Booth - 2008. 05. 24. 11:00

Köszi köszi a kádas Booth képért :PPP Imádom, évadzárót meg ma nézem :-)

Wickee - 2008. 05. 24. 11:52

“Orso-borso – 2008. 05. 24. 10:35”

Pedig néha-néha még vissza fog térni. :D

joka - 2008. 05. 24. 12:47

Ahogy fentebb irtak Zachet mar egy ideje el akartak tavolitani,uj karaktereket szeretnenek behozni,gyakorlatilag a sztrajk miatt lett o a gormogon aprentice. A keszitok is lenyilatkoztak,hogy mind Zach iraki “elmenyet”,mind a gormogon sztorit jobban ki akartak bontani,de egyszeruen nem volt mar ra ido,a kovetkezo evadra pedig nem akartak atcsusztatni. Szeptembertol meg elvileg jon a gravedigger folytatasa.

winnie - 2008. 05. 24. 12:50

szerintem nem akarták eltávolítani, hiszen akkor nem tartanák meg a 4. évadra is. új karaktereket pedig csendben szoktak hozni, 2-3 évadonként egyet – ld. sweets.

de ilyesmit igazából akkor, ha gondban lenne a sorozat (szóval szerintem nem fognak igazán változtatni). viszont a bones éppen egyre népszerűbb lesz, tehát hiba lenne új arcokat hozni ilyen hamar.

joka - 2008. 05. 24. 14:04

Ha jol emlekszem az uj karakter dolgot az egyik keszito hozta fel oknak.

juhaszvik - 2008. 05. 24. 21:26

most látom imdb-n, hogy a Zachet játszó színész idén lesz 34 éves. valahogy nekem fiatalabbnak tűnik…

szmerci-Merr - 2008. 05. 24. 22:52

hm.. én egy kicsit többet vártam az évadzárótól..:S nekem is összecsapottnak tűnt egy picit. Lehetett volna duplaórás a rész, mint ahogy annyi más sorinál, és akkor lehet, h kicsit bővítették volna.:S am ha jól tom akkor duplaórás résszel kezdenek a negyedik évadnál.. vagy lesz egy duplaórás rész benne.. pontosan nem tom.
Imádom ezt a sorozatot, de hogy Zack volt Gormogon tanítványa kicsit pofonvágott. róla igazán nem hittem volna.. bár már néha túl ártatlannak tűnt, akkor sem. viszont az még meglepőbb, hogy hogyan tudott egy sorozatgyilkos kannibállal összeállni.. vagyis kiváncsi lennék hogyan találkoztak (ez lehet,hogy volt említve, csak nem tökéletes az angolom:S)
egyébként, mikor Hodginsra akarták terelni a gyanút, azt totál kizártnak tartottam.. Azt Angie-vel nem tették volna meg:):S
végülis az első évadhoz képest változtak a karakterek.. Brennan pl érzékenyebb lett a külvilágra, Booth jobban megérti az agyasokat… jah Booth haláláról annyit, h az számoomra totál hihetetlenn volt..(egy főszereplőt kiírni??) ez kb olyan, mint a Grace klinika harmadik évadjában Meredith vízbe fulladása… elég nagy sokk, de mindenki sejtheti, hogy nem írják ki:S

a negyedik évadra már nagyon kiváncsi vagyok.. bár arra még őszig várni kell.. de a side-okból néhány dolgot meg lehet tudni:);)

szmerci-Merr - 2008. 05. 24. 22:52

jaj.. kihagytam, hogy a legvégén, mikor Brennan rádőlt Booth vállára az szép befejezés volt:)

Bones - 2008. 05. 25. 14:50

Na igen. Booth halálát maximum csak az újszülöttek és a kissé felejdékeny nyugdíjas nénikék vehették be.
A Zack vonal meg, hááát…
Az eddigi epizódokon egyáltalán nem látszott, hogy a sztrájk miatt kapkodniuk kellett, remek beszólások és helyzetek váltogatták egymást (lásd a kisbabás rész, vagy a ‘Brennan apját elítélik-e’ részt).
Nekem az előző epizódnál volt olyan érzésem, hogy azt gondolták szezonzárónak. Azzal, hogy lelőtték Booth-t egy tipikus cliffhangert tudtak volna összehozni. Attól is anyáztak volna a rajongók, de nem ennyire.
De így! Olyan logikai bakik klerültek be a záróba, amelyek érthetetlenek.
Egyrészt: nagy nehezen felépítenek egy Bones-Booth kapcsolatot, aztán ebben a részben huss, eltüntetik. Kihangsúlyozzák Bones érzelmi fejlődését, hogy aztán itt meg visszadobják az első évad szintjére.
Másrészt: Zack (!) mint Gormogon tanítványa. Csak nekem van olyan érzésem, hogy eredetileg valaki más volt, akit aztán azt idő hiányában már nem tudták behozni a sorozatba, így az állandók közül válogattak?

emzeperiksz - 2008. 05. 25. 20:13

Ok, nem vagyok ujszolott, meg nyugdijas neni, gyanus volt, mert sehol nem lehetett olvasni, h DBt kiirnak, de akkor is kaptam egy kisebb sokkot, amikor meglattam a temetesen allo Bonest es Angiet a hulu oldalan.Viszont basszus, azt nem tudtam meg, h Zack a fogonosz, csak a Booth spoiler utan kutattam itt az oldalon…es erre.Hmmm, most megnezem…de akkor is, ilyet?!Nekem hianyozni gog a ‘regi’Zack.en birtam

be-bee - 2008. 05. 25. 21:21

A kapkodásról csak annyit, hogy tudomásom szerint a sztrájk után csak két részt készítettek (az évadzáró és Bones apjának a tárgyalása) a 3. évadhoz, a többi 4 már dobozban volt. Az éneklőst szánták eredetileg évadzárónak. Így szerintem 2 rész alatt lerendezni a tárgyalást, kezdeni valamit az utolsó előtti rész cliffjével, és elkapni Gormogont elég sűrű program.
Én nem úgy látom, hogy a Bones/Booth kapcsolatot legyalulták volna. A kamu temetés oka – elkapni egy rossz fiút – nem volt valami nagy szám, de Bones reakciója nekem tetszett, és a kádas rész is kafa volt. :D A “kapcsolati reset” ellen szól az utolsó lépcsős jelenet is, ahogy azt fentebb már írták.

winnie - 2008. 05. 25. 21:31

ehh, be akartam írni a kritikámba is, hogy a booth-féle “slug him” beszóláson nagyot röhögtem – ment is a hét idézetébe. (akkor, amikor sweets-et beárulja bones-nak)

be-bee - 2008. 05. 25. 21:38

Egyetértek winnie.
De a kádas végszava sem rossz:
“Just so you know, I find your lack of puritan
modesty very refreshing.”

87978710 - 2008. 05. 25. 22:39

Meg amit utána mond még Sweets-nek meg Cam-nek.
“It’s my bathroom, okay! There’s no telling what you might hear!” Vagy valami ilyesmi.

Egyébként winnie, minden sorozat amit nézek és aminek imádtam a fináléit tőled maximum 5-öt kapott. És ezzel nem akarok semmit csak gondoltam megjegyzem, mert szerintem mind a 4(NCIS, House, Numb3rs és Bones) jó volt… Ja, a House nem te volták. Akkor csak három. A Numb3rs mondjuk nem volt a legjobb, még mindig a ‘Janus List’ a kedvenc, de azért 2.5-nél szerintem jobb volt.
Ja és ha már az összes kedvencemet lehúzod, a House-ra mennyit adnál?
És ezeket tényleg nem sértésnek szántam.

winnie - 2008. 05. 25. 22:50

ezen az 5-ösön (ami nem lehúzás), mert azért a közepes egy általam lelőtt sorozatra szerintem teljesen korrekt, azért at is kell érteni, hogy nekem ezek a sorozatok nem jöttek be anno, ezért lelőttem őket. (általában ami 6/10 alatti, azt nem erőltetem – egyre magasabbra szökik ez a határ:)

és, ami egyszer, kétszer, sokszor nem jött be, az nem valószínű, hogy most bejön, hiszen a kasza oka valami olyan dolog volt (vagy dolgok voltak), amik erősen jellemzik a sorozatot, amik állandó jelleggel végig kísérik a részeket – ergó itt is jelen vannak.

nem tudom, mennyire tudok így este tisztán fogalmazni:) érdekes, hogy ugye a 3 karakteres nyomozósat említed, amelyek azért nem jönnek be, mert a karakterek beszélgetése, fejlődése nem köt le (a criminal minds-ot holnap nézem, az legalább nem karakteres, de előre látom, hogy nem fog bejönni, hacsak nagyon nem csap oda) – és ugye, ha karaktercentrikus sorozatok, akkor én jó pár (40-60) résznyi karakterdeficitben vagyok (ezért is mondom, hogy az osztályzat tájékoztató jellegű, inkább azoké számít, akik nézik a sorozatot), így ha valami is megfoghatna, az az ügy, ha nagyon ütős.

a bones-nál és az ncis-nél amúgy ki is emeltem, hogy ha szeretném a sorozatot, tuti bejöttek volna ezek a részek, mert pont azok a dolgok kaptak figyelmet bennük, amiért sokan szeretik a sorozatot. (a numb3rs-nél nem láttam sajnos ilyet, de akkor abban is egyet értünk:)

a house-ra nem adok semmit, mert nem kezdtem még el a 4. évadot, viszont a lírtakból az jön le (nem olvasok spoilert), hogy bejött volna, mert szeretem az efféle részeket és azok i nagyon bejöttek, amihez hasonlította human vagy a kommentelők.

winnie - 2008. 05. 25. 22:52

ja. de szerintem hasonló lenne az effekt nálad is, ha van olyan sorozat, amit én szeretek és téged anno nem fogott meg és te csekkolnád az utolsó részét – legalábbis sanszos.

emzeperiksz - 2008. 05. 26. 02:50

En szeretem a Bones-t, jol szorakoztam a Bones-Booth evodesen, de ez a Zack a kannibal tanitvanya-dolog baromira nem jott be.Iszonyatosan logikatlan.Teljesen ellentetben van a karakterrel.Egy Zack tipusu racionalista zseni sztem nem ugrik be egy “Mesternek”.Amikor fekszik a korhazi agyon, es beszel rola, akkor is tok hiteltelen az egesz.Remelem az 5, evadban beszelnek meg errol, mert ez igy nagyon nem volt jo.Elnagyolt, kaki.Ha Bones apjanak a targyalasara birtak egy teljes epizodot raszanni, ezt is kifejthettek volna.Ok, mivel elolvastam itt elotte a spoilert, tudtam, mi lesz, igy nem utott, de akkor is….Sztem a Zack a bortonbol segit-szal sokkal kevesbe lesz jo, mint az eddigi karakter.Imadtam, ahogy mindenki szegenyt oltotta(ok, csak kedvesen, de akkor is).igy meg?Nyilvan lesz uj szereplo helyette, de hianyozni fog.

87978710 - 2008. 05. 26. 15:42

Hja. Mondjuk én a karaktercentrikus sorozatokat imádom és szerintem meg se tudnék nézni egy olyantot, amiben nincs minimum nagyon fontos szerepe személyiségeknek, meg egymás közötti interakcióknak.

Egyébként meg ha már Bones a téma.
Én amióta Sweets belenézett a Gormogon aktába és kijelentette, hogy ez milyen érdekes, én rá gyanakodtam. Ez a Zack viszont tényleg ütött. És tényleg hirtelen jött, meg váratlan és talán nem is túl hihető, de ne felejtsük el mit mondott Booth-nak. “Ha tudnád, amit én tudok” Szóval lehet, hogy kitalálnak még valamit.
Megaztán ahogy Caroline is mondta, egy erős személyiség irányít egy gyengét. Ezekután Zack lehet akármilyen logikus ember.

winnie - 2008. 05. 26. 15:49

én is szeretem a karaktereseket, de a krimiben általában a rejtély érdekel.

persze ettől még a law and order-től, a simától falra mászok és a karakteresekből például ott a monk, ami a kedvencem. (de ilyenkor sajnos, ha nem “jövök ki velük”, nincs mit tenni. ezért is hoztam fel a standoff-ot, amiben a két karaktert olyannyira megkedveltem az első részben, hogy végig mosolyogtam a párbeszédeiket, legyen bármiről is szó. gondolom, ugyanez a helyzet a rajongók esetében a bones-szal, ahol azonban valamiért nem kattantam ré a karakterekre.)

most a life-fal küzdök, de még a 4. rész után sem vagyok oda a karakterekért, úgyhogy lehet, hogy a monk éppen kivétel és procedural fanatikus vagyok.

azt hiszem írok is erről egy hosszabb szösszenetet.

Horny Reaper - 2008. 05. 27. 20:05

Én úgy kezdtem neki a finálénak, hogy bátyám már látta, és mondogatta hogy nagyn durva, a House S4 finálé semmi ehhez képest stb. Erre nekem meg pont fordítva jöttek be a dolgok :-) Sejtettem hogy Booth-t (nekem akkor is cask Angel :-) )nem írják ki, de mivel úgy tudtam hogy durva rész lesz, kicsit sokkolt.
Na de a fináléról: mint írták előttem, tényleg összecsapottnak tűnt, ez a Zack mint aprentice túlzás volt, egy ilyen jó karaktert időhiány miatt hazavágni nagy hülyeség szerintem. Meg az egész rész kicsit kilógótt az előbbiekhez képest, legalábbis nekem végig furcsa volt. Meg a nagy mastermind Gormogon kb 30 másodperben történő elintézése megint csökkentette a színvonalat :-S
Ezek ellenére várom a negyedik évadot, mivel egyik legjobb CSI klón sorozat :-) (NCIS-t, CSI:MIAMI-t, CSI:NY-t nem nézek, szóval nekem ez a numero uno a nagy öreg után :-) )

timo - 2008. 06. 03. 10:03

sziasztok!!!
a kommenteket olvasva, örülök, hogy ilyen sok a rajongó…nem is hittem volna:)
szerintem a bones az egyik legjobb sorozat, valahogy ütött. ahogy tapasztaltam, akárki akármit mond, egyszerűen jobb eredetiben. Pl. én először angolul láttam a prison breaket, és utána ahogy elkezdték a tv-ben adni, csalódás volt az egész. a bones-nál pont fordítva volt, mert először láttam egy részt magyarul, és meg kellett szerezzem…el sem lehet mondani a különbséget…
azzal én is egyet értek, hogy össze lett csapva, mert hát így befejezni, ráadásul alig vannak hírek a következő évadról. Zackről én sem tudom elképzelni, hogy tanítvány, de így lett megírva:( ha a 3. évad utolsó előtti részével fejezik be, akkor talán “meghaltunk” volna a nyáron, de feltámadva muszáj lett volna megnézzük, hiszen így nem lehet vége. a szobatársammal majdnem kívülről fújjuk az egyes részeket…Come on Booth…come on:( már alig várjuk a következő részt.

Szepi - 2008. 09. 04. 16:03

Hi!
Valaki tudna írni a 4. évadról valamit, tegnap volt a FOX csatornán egy 2 órás dupla epizóddal.
Aki látta írja már le mi volt róla a véleménye,kössz!

winnie - 2008. 09. 04. 19:04

remélem lesz vendégbloggerünk:)

Dr. McSteamy - 2010. 03. 25. 17:57

Én még csak most jutottam oda, hogy megnézzem.

“Szóval Zack a hunyó és hiába a meglepően racionális okoskodása, valamint annak gyenge pontjának megtalálása, egyszerűen nehezen hihető el ilyesmi az eddigi 3 évad során felépített jelleméből.”
Pontosan ez járt a fejemben…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz