login |

Desperate Housewives: vége a 4. évadnak – írta Gaben

2008. 05. 23. 16:56 - Írta: vendegblogger

66 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Szép csendben (na jó, ez legfeljebb Junkie postszám szempontból csend, odakinn azért nézték jópáran) befejeződött a Született feleségek 4. évada is egy duplaepizóddal (4.16-17). A tovább mögött, a kép alatt részletesebben, talán néhány spoilerrel is.

A duplarész legjobb tulajdonsága mindenképpen az volt, hogy jónéhány történetszálat lezárt. Sőt, őszintén szólva azt se tudom, hogy van-e jelentősebb átívelő szál a következő évadra – most nem volt durva cliffhanger és szerencsére (sajnos?) új lakó sem érkezett.

Az évad fő rejtélye, azaz Katherine és lánya körüli ködös dolgok szépen megoldódtak, végre eltűnt az egyik legidegesítőbb szereplő (Kayla), és… hát kb. ennyi. Így utólag nem is értem, hogy a harmadik évadról anno mit tudtam annyit pofázni – annyival több minden történt volna?! Mert most tényleg nincs szinte semmi kibeszélnivaló, és ez nem csak a fináléra igaz, de az egész évad olyan volt (leszámítva 1-2 jobb pillanatot), hogy másnap már el is felejtettem az egyes epizódokat.

És még így is sűrítettek. Ha nem lett volna a sztrájk, akkor 4-5 plusz epizóddal gazdálkodhattak volna az írók – ennek a hiányát szerintem Ellie (Solisék albérlője) történetszála bánta meg, sokkal jobban ki lehetett/kellett volna bontani, nem ilyen gyorsan elpuffogtatni a meglepetéseket, majd szegény Justine Batemant. Gary Cole-t is néztem volna még egy ideig mint brutálzsaru, de így legalább vége a Katherine-rejtélynek.

Most egy kis pause a szezonzáró kivesézésében, megpróbálok mégis belegondolni, hogy mi is volt a negyedik évadban. Néhány pozitívum ugrik csak be a 4. évaddal kapcsolatban, ezek volnának:

– Bree és Katherine – állati jó, ahogy a két Martha Stewart klón gyilkolja egymást, de a legjobb, hogy mivé lett mindez az évad során.

– Orson, minden jelenetben.

– a tornádó (nem emlékszem már, hogy konkrétan kivel mi volt, de azért durva volt a látvány az epizód végén… majd jött a sztájk és az időugrás, így lemaradtunk a közvetlenül tornádó utáni dolgokról)

– Bree álterhessége, főleg amikor a műhasba beleállt egy kés, na de leginkább:

– a Halloween-jelenet szüléssel… ha van az évadnak klasszikussá nemesedhető pillanata, akkor ez az.

Ennyi. Ebből is látszik, szegényes évad volt olyan szempontból, hogy kevés a kibeszélendő, de azért meg kell jegyezni: a Született feleségek beállt egy szintre egy jó ideje, és ezt minden epizóddal tudja hozni. Néha vannak olyan csúcspontok, mint az áruházi epizód a 3. évadban, de leginkább kiszámítható 42 perceket kapunk, korrekt humormennyiséggel. És ne higgyük, hogy már nincs az, amit az első évad hozott – nevezetesen: az amerikai látszatidill szurkálása -, csak valahogy… megszoktuk.

Visszatérve a szezon utolsó két részére…

Már a 3. évad kapcsán is megállapítottam: egy ideje már nem megy eseményszámba a DH évadzárója. Nos, idén ezt úgy próbálták feldobni az alkotók, hogy az utolsó 3-4 perc egy Lost-szerű flashforward lett, azaz „Mi lesz 5 év múlva”. Mikor először hallottam ennek tervét, sokkal eseménydúsabb időugrásra számítottam („We have to go back… to Wisteria Lane!”), de lényegében semmi durva nem derült ki (leszámítva az utolsó 5 másodpercet, amikor az egyik feleség egy új férj karjaiba érkezik haza), sőt, megkockáztatom, inkább volt önparódia ez az egész flashforward (gondolok itt elsősorban Gaby családjára), mintsem tényleges sokkolás.

És öt év múlva is ugyanaz az öt nő lesz. Már most hiányzik Edie.

66 hozzászólás Ne habozz!

Bullitt - 2008. 05. 23. 17:11

Azt lehet már tudni, hogy az 5. évad folytatja a sztorit, ott ahol abbahagyták, vagy az 5 évvel későbbi időben láthatjuk majd a feleségeket? Utóbbi eset szerintem bukás, a gyerekeket lecserélni felesleges lenne…

winnie - 2008. 05. 23. 17:13

5 éves ugrás lesz és a gyereke mennek a levesbe. elvileg.

Tibi - 2008. 05. 23. 17:15

Szerintem ez a 4.évad jobb volt mint a 3. Nálam a tornádós rész mindent vitt.

Viszont amiből kurvára elegem van az Gaby. Annyira megutáltam azt a kis luvnyát, semmi érdekes nemtörténik vele. Azonkívül hogy dögös és van aki legelteti rajta a szemét, semmi jót nemcsinál…

Kayla bár egy kis dög volt (de nagyon…) de izgalmas volt, és Rachel Fox alakítása simán lesöpörte Evcsikét.

Most hogy belegondolok ez az Évácska iszonyat tehetségtelen. Elég megnézni az Over her dead body-t megerősítésképp…

deus - 2008. 05. 23. 17:42

Szerintem nem volt egy rossz évad. Nálam a 3. volt a favorit. Klön tetszett, hogy az évad vége előtt megoldódott a story, és az utolsó pár szében, csak ilyen kis feel good dolgok voltak.
Reméltem most is igy lesz, de nem.
Amúgy annyira nem votl rossz, mint ahogy azt sokan mondták. Persze idén nem is pörgött annyira (bár én ezt az összes idei sorozatra el tudom mondani)

Kayla eltávozása volt a tetőpont. Az ilyen fajta bonyolításokat és szemétkedések nekem unalmasok.Az Edie félével ellentétben, ami mindig szórakoztató volt. Kayla inkább bosszantott. Végre vége,huhh…

5 év előre?! Én először érdekesnek tartottam, tetszett a OTHnél is, bár ők nem sokat hoztak ki végül belőle. Rem itt jobban forgatják majd a kártyákat.
Amúgy Edie szerintem visszajön, és hangsúlyozom szerintem, ez nem spoiler, csak tipp.
Főleg hogy pár helyen hangoztatták, hogy “pár évre elmegy”…ezt simán lehet ugy érteni hogy itt volt az 5 év:)
Amúgy a gyerekek levesbe dologhoz, gondolom új színészek játszák majd a Parkerékat, de flashbackben 100% hogy láthatjuk még őket, és szerintem rendszeresen.

Évadfinálé nálam 9/10…idén a legjobb finálé véleményem szerint.

^Sunrise^ - 2008. 05. 23. 18:01

Nekem nem tetszett se az 5 ev elore, se az uj ferj dolog. Pedig az elotte levo 88 perc szimpatikus volt.
Ettol fuggetlenul nezni fogom jovore is, de kulonosebben nem varom.

Gábor - 2008. 05. 23. 18:31

best season ever :D
nekem legalábbis, bárki bármit is mond
(az 1. talán csak 1%al volt gyengébb)

Shadow75 - 2008. 05. 23. 18:35

Szerintem meg jó volt. Bár ahogy az írónak, nekem is tetszett a 3. évad is, sokakkal ellentétben, amit azóta se értek, és a 4. sem volt rossz. Most meg sokan azt mondják, hogy a 4. mekkora csúcs. Szerintem mindegyik jó. Bár mondjuk van pár hülyesége a szerzőnek, mi az, hogy nem emlékszik, kivel mi történt a tornádós részben? Lynette pl. olyan felejthető volt? Összességében jó évad volt, jó volt Kathrine története, és mellesleg az ő személyében csatlakozott Marcia Crosshoz és Felicity Huffmanhoz még egy kiváló színésznő. Dana Delany és Marcia marha jók voltak együtt. Nekem az 5 év előreugrás is tetszett, nem volt azzal semmi baj, és tulajdonképpen olyan sok mindent nem is tudtunk meg belőle, azon kívül, hogy Susan más pasival van, meg hogy Gabynak lesznek gyerekei, szóval fölösleges lehúzni előre.

Feri - 2008. 05. 23. 18:58

Megnéztem az évadzáró duplát! Jól sikerült a rész , viszont az utolsó 2,5 perc nem igazán nyerte el a tetsztésem , eleve hülyeségnek tartottam az 5 éves ugrást , de gondoltam adok egy esélyt. Persze attól hogy ez a pár perc nem tetszett , Marc Cherry van olyan kreatív hogy összehozzon egy jó évadot.

De hát…

* Egy világ dölt össze bennem amikor megláttam hogy Gabinak gyerekei vannak

* Nem tetszik hogy Gabi szakadék kinézete

*Nem tetszik hogy Gabi anya lett , még hozzá 2 ilyen gyereké.

*Nem tetszik hogy Gabi nőies eleganciájából és csinos megjelenéséből ez lett.

*Nem tetszik hogy Lynetettet enyire megőregítették

*Nem tetszik hogy Lynettnek már nincsenek kisgyerekei

*Nem tetszik hogy Lynette ikrei bűnözők

*Nem tetszik hogy 3 év szenvedés végignézése után Mike és Susan a végén csak nem marad együtt

*Nem tetszik hogy Susan szerencsétlenkedései, baklövései , bénázásai lassan már nem is láthatóak.

*Tetszik hogy Kathrine Mayfair sorozatban maradt

* Tetszik hogy Breenek beindult a karrierje

*Tetszik hogy Andrew végre felnőtt

*Tetszik hogy elvitték a Kaylát

*Tetszik hogy Kathrine titka kiderült , és nagyon izgalmas volt ( legjobb évadrejtély)

de viszont olyan mintha Lynette fején megint paróka lenne

vagy csak nagyon elcseszett hajat vágtak neki:D

remelem nem volt megint rákos… vagy nem az megint….

Egyebkent a legnagyobb csalódás Gabi , mármint gaby 5 év múlva:D

De nem értem 5 év alatt hogy lehetett belőle egy ekkora roncs:D eleve mire rálehetett venni a Gabit 2 GYEREKRE + mire megszüli , az az orrszarvú pedig kinézett minimum 8nak…

de Gabriellre tényleg rosz volt ránézni:D

Bettina - 2008. 05. 23. 19:11

Hát nem tudom
Nekem ez az évad volt a legjobb , Igazából itt minden részben volt valami jó , és minden részt izgalmasnak találtam leszámítva 8.at és a 13.at
De nekem a többi nagyon tetszett , és a dupla évadzáró is nagyon izgalmas volt . És az évadrejtély is pöpec volt.
Egyedül az az utcai hangulat hiányzik mint ami az 1.évadban volt mostmár így nem is történik szinte semmi az utcán…
Dana Delanyt imádom
Gabrielle hát , igazából nekem a 4.évadban is tetszett az alakítása, kivéve az hogy kb mostjött össze a harmadszorra Carlossal … de jó volt
és igazából mostmár tényleg kellet vele csinálni valamit az 5 évesben , mondjuk nem biztos hogy ez hogy ennyire elrondítják de hát ez van.
Breenek biztos jól fog állni ez a nagy üzlet asszony szerep:D
Susan részéről idegesített engem is hogy ezerévnyi szenvedés után Mikeal csak nincsenek már együtt 5 év után . Remélem nem halt meg

De nekem ez a top :
4. ÉVAD
1. ÉVAD
3. ÉVAD
2. ÉVAD

betty

Josh - 2008. 05. 23. 19:11

Maga az évad és az epizód jó volt. Csak a vége nem jött be annyira, de az is csak Susan miatt van. (új pasi) Örülök, hogy Gaby-nak vannak gyerekei, mert amúgy mostanában nem igazán csinál sokat.

Edie remélem visszatér jövőre.

Bettina - 2008. 05. 23. 19:16

Sztem nem fog visszatérni…
legalabbis nekem ez jött le a 15.részből
mondjuk a 3.végén is mindenki azthitte hogy meghal az öngyilkosságban.Dehát mégsee:)

Shadow75 - 2008. 05. 23. 19:34

Feri, szerintem kifejezetten jó lesz, hogy Gabynak lesznek gyerekei, végre már nem csak a saját önzéséről fog szólni az ő sztorija. Plusz gondolom a gyerekekkel is lehet sok vicces történetet összehozni, pláne ilyen anyával:) A kinézete meg nyilvánvaló, úgymond, Lynette is tök ilyen volt az 1. évadban, lestrapálják a kölkök. Lynette-nek meg van kisgyereke, Penny, olyan 9 éves körül lehet akkor majd. És az ikrek is csak olyan 14 év körüliek lesznek. Meg ha lesznek visszaemlékezések, akkor nyilván fognak szerepelni a gyerekek, azért nem hiszem, hogy eltelne ennyi idő anélkül, hogy ne mutatnának gyerekeket. Susannek is lesz, ugye. Edie szerintem is visszatér, Marc Cherry azt mondta, elmegy pár évre, az meg ugye eltelt. Szóval simán visszajöhetett/visszajöhet. Szerintme van olyan kreatív fazon, hogy az újabb évadok is jók legyenek.

Santa - 2008. 05. 23. 20:18

Nicolette Sheridan (Edie) tudtommal terhes. Ugyhogy míg meg nem szüli a gyereket, gondolom nem lesz benne és miutan mar megint Edie-alkat lesz, visszahozzak. Hangsúly a szerintemen…

Josh - 2008. 05. 23. 20:34

Santa, Nicollette nem terhes.

mizeka - 2008. 05. 23. 20:36

Gaby sztem vicces lesz anyaként! Viszont kiváncsi vagyok, hogy Carlosszal mi lett. Remélem, az, hogy Mike Delfino már nem lesz, csak valami nagyon rossz vicc!! Szerintem jó volt ez az évad is, de lehetne pörgősebb a következő, szerintem ezt amúgy meg fogja hozni az 5 éves időugrás.

Shawn - 2008. 05. 23. 20:48

Most miert kell eltuntetni a kolykoket? Legjobban Julie fog hianyozni meg Andrew.

Breefan - 2008. 05. 23. 20:54

Shawn pont az hogy szerintem a 17-20 éves “kölykök” maradnak , sőt Andrewt még mutatták is ebben a 2,5 percben , és ők simán benne lesznek Danielle , Andrew , Julie… Inkább az ikrek vannak bajban meg a másik fiú ls a kis Penny:)
Nagyon kiváncsi leszek

Nektek mi a véleményetek Kaylaról?
Én éljeneztem amikor végre elvitték

csaba - 2008. 05. 23. 21:08

nyugi
kitalálják majd az 5. évad végén, hogy mindezt csak álmodja valamelyik feleség és minden visszaugrik ennek az évadnak a végére (leszámítva az utolsó 2,5 percet

Shawn - 2008. 05. 23. 21:09

Julie a hirek szerint mar nemlesz: http://www.imdb.com/name/nm0878768/

Shawn - 2008. 05. 23. 21:10
Josh - 2008. 05. 23. 21:23

Kösz a linket, Shawn. Lehet, hogy mondjuk Julie és Mike valamilyen autóbalesetben meghalnak? Az szerintetek elképzelhető? Bár én 5 évvel a baleset után sem tenném túl magam rajta… De ezzel lehet, hogy csak én vagyok így.

Linie - 2008. 05. 23. 21:26

Mondasz vmit Josh!

Csi - 2008. 05. 23. 21:28

Én alapvetően szeretem, ha “felrázzák” az állóvizet ilyen húzásokkal, teljesen új vágányra lehet így áttenni egy (lassan langyosvízbe átmenő) sorozatot. De csatlakozom az egyik előttem szólóhoz: az, hogy Susan és Mike három évig bonyolódtak ki és be és össze és vissza, míg végül nyugi lett, erre Mike eltűnik??? ez kicseszés. A naiv lelkem tiltakozik :) (Holott tudom, teljesen realisztikusan meg lehet csinálni, hogy elüti egy busz, újra dzsanki lesz és Susan otthagyja, elköltözik Edie után :-P stb… de akkor is.)

morris - 2008. 05. 23. 22:33

Nekem Bree álterhessége tetszett a legjobban, persze
Katherine után. Ő volt A karakter, aki ezt az évadot elvitte. Nem csak a rejtély miatt, hanem a játéka miatt. Nagyon jól adja a perfekcionista, mégis laza,
rideg, mégis kedves személyiséget. Egy korábbi sorozatban is láttam már.
Ediet baromira sajnálnám, hiszen ő a másik kedvenc. Nagyon remélem, h visszatér.
Az időugrás. Nos, mindenképp adok neki esélyt. Klassznak tűnik, csak Gaby nem kóser. Hol van a kis mindig pöpec csajszi?! ÁÁÁ! Nah, az katasztrófa.

Enikő - 2008. 05. 23. 22:47

Hát igen nekem is hiányzik nagyon a régi Gabi
de hátha visszanyeri a régi külsőjét az 5.évadban:)
de ezt majd csak 4 hónap múlva tudjuk meg:S

Risi92 - 2008. 05. 23. 23:10

imdb-nek nem kell bedőlni. azt szerkeszt rajta az ember, amit csak akar. :) tehát nevegyétek komolyan julie kiszállást. [hozzáteszem bármi lehet:D]

payskin - 2008. 05. 23. 23:31

Speciel ezt a USA Today írta meg.

De az is kiderül belőle, hogy nem hal meg, ha Marc Cherry azt mondta Bowen szüleinek, hogy később *akár* még is visszahozhatják, *akár* meg is nősülhet és így ő is született feleség lehet a Lila Akác közben.

adam - 2008. 05. 24. 09:31

Szerintem Gaby lerongyolódását ynnak is be leet tudni, hogy már nincs annyi pénzük (Carlos állástalan, stb.) igaz, hogy a maciból megszedték magukat, de mégiscsak 5 év és Gabi stílusával bármennyi pénz elmegy ennyi idő alatt:-)

Shadow75 - 2008. 05. 24. 11:25

adam, akkor nem hiszem, hogy fenn tudnának tartani egy akkora házat, plusz még 2 gyereket.

Jessy - 2008. 05. 24. 12:32

Nekem azért fura volt, hogy nem mutatták Carlost…Az évadban az tetszett legjobban amikor Bree elmondta a feleségeknek, hogy kamu volt a terhessége és ők kiálltak mellette(bár sajnálom, h Edie eltünt) az utolsó részben meg az amikor hazudtak a rendőröknek, hogy segítsenek Katherinen. Vki írta, h hiányzik neki Susan bénázása…Hát az egész “névadás a gyereknek” arról szólt, h mit össze nem bénázott, h ne azt a ciki nevet adják a fiának. Összeségébe nekem tetszett az évad és végre elhúzott az az idegesítő kis Kayla.

Jessy - 2008. 05. 24. 12:35

Ja és örülök, h Orson és Bree újra együtt van. Szerintetek Orson feladta magát?

MaRC1 - 2008. 05. 24. 13:46

nekem a legfájóbb pont volt a 4.évadban, mikor Carlos megvakult és csóró lett…
vhogy szimpatikus volt végig, de remélem ez megváltozik végre:D
Ha újra látni fog és gazdag lesz, megbocsátom h Gabynak kövér és gyerekei lesznek:P

b0mb3rm4n - 2008. 05. 24. 14:00

egy kis help kéne: konkrétan melyik volt a tornádós rész: 4×08? köszi(:

deus - 2008. 05. 24. 14:37

A 4x09es, a Something’s Coming volt…

5 év előre:
-nem tetszett Gaby…szűlt egy tehenet? lehet adoptálta, lopta, vette, mert ugye elvileg nem lehet neki.
ő is kb tehén lett…nagy nagy minuszpontok
-Bree család tetszett, Andrew felnőtt tényelg. Ott egy negatívum volt, hogy Bree-t szerintem már nagyon korosra maszkolták (vagy csak nem sminkelték ki annyira:) )
Az tetszett benne, hogy fiatalos volt idáig.
-Katherinenek örülök, én szerettem, főleg mikor Breevel lőttek, vitatkoztak, rivalizáltak…plusz pont
-Lynette család…bűnöző gyerekek??? ugy érzem Marc Cherry jó pár lehetőséget meg akart ragadni, hogy legyen miről epizódokat írni. Ha lúd akkor legyen kövér?
minus pont
-Susan új pasija? Passz, bármi lehet belőle. De a biztoság kedvéért láttatlanban minusz pont:)

Ugyhogy íyg összességében ez a kis pár perces felvezetés nekem inkább negatív volt…rem. a köv évad majd visszavonatja a pontjaimat

Shadow75 - 2008. 05. 24. 15:02

Az meg ugye elég gagyi, hogy látatlanban mínuszpontozunk, mer’csak…

szoszilany - 2008. 05. 24. 15:30

Én csatlakozom a pozitivistákhoz,tetszik az 5 év előre ötlet:) Meg lássuk be,nem lehet az örökkévalóságig húzni, hogy a bűnöző, naaagy titokkal rendelkező szomszéd helyére egy másik naaagy titokkal rendelkező szomszéd költözik-.-
Mike eltűnése nekem se tetszik…
arra gondoltatok,hogy 5 év pont elég ahhoz, hogy Kayla (Keila?) felnőjön és visszajöjjön bosszút állni?Saját vélemény,de én számítok rá…
Az ikrek meg jóhogy bűnözők lettek,hát felgyújtottak egy éttermet és mi volt a bünti??Mosogatás…

adam - 2008. 05. 24. 16:21

csak kaylát ne, baromi idegesítő volt… bár lehet, ez privát vélemy, de ahogy olvasom, mindenki hasonlóan érzett:-)

deus - 2008. 05. 24. 17:06

Shadow: látatlanba minusz pontos megjegyzése…
hogy a fenébe lehetne máshogy ha még nem jött ki a premier?! ebből a 3 másodpercből nekem nem tetszik az ötlet és inkább negativ a véleményem, de még bármit kihozhatnak belőle a köv évadban, amitől esetleg változik…
(látatlan a köv évadra vonatkozott magyarul)

Kinguccia - 2008. 05. 24. 17:44

Elég merész húzás ez az 5 év előre. Szerintem elég kiábrándító, ha ennyire a jövőbe látunk mi, nézők. A Nip/Tuck-ban is volt egyszer egy ilyen rész, az sem tetszett, de ott szerencsére tényleg csak egy részről volt szó, aztán visszatértek a régi kerékvágásba.

Shadow75 - 2008. 05. 24. 18:08

“Lynette család…bűnöző gyerekek??? ugy érzem Marc Cherry jó pár lehetőséget meg akart ragadni, hogy legyen miről epizódokat írni. Ha lúd akkor legyen kövér?
minus pont
-Susan új pasija? Passz, bármi lehet belőle. De a biztoság kedvéért láttatlanban minusz pont:)” Hát ez azért “kissé” szigorú így előre, de hát te tudod…

Savanah - 2008. 05. 25. 09:36

Kérdés: Susan pasija nem játszott már valamiben? Olyan ismerös.

winnie - 2008. 05. 25. 10:19

fiúk a klubból, vanished. gale harold.

Naomi - 2008. 05. 25. 11:14

Szerintem Gabinak nem ket gyereke van,hanem az egyik (a dagi) a kislanynak a baratnoje,en siman kinezem. :)
Amugy nekem is tetszett az evad,varom az 5. :)

„We have to go back… to Wisteria Lane!”)—-ev valami allati…meg mindig rohogok :))))))))))

Zsuzsi - 2008. 05. 26. 22:40

nekem az egész évad nagyon tetszett, az évadzáró is klassz volt, kivéve az utolsó 1 percet. nekem az időugrás agyon nem jött be :( ha “5 év múlva” folytatják a sorozatot, sztem nagy gáz lesz. kicsit úgy érzem, h megakadtak az írók, ha innen nem tudnak tovább haladni.
Gaby szenvedni fog a két kölyökkel és a ?még mindig vak? Carlossal? Lynett és Tom is szenvedni fognak a gyerekekkel? hogy lesz ez??
Bree legalább jó passzban volt (örültem, h Orsonnal együtt vannak) és Andrew is tényleg felnőtt!!
hát kíváncsian várom az őszt, és csak remélni tudom, hogy nem baltázzák el az írók!

u.i.: Ja, és köszi a téma indítását!!

winnie - 2008. 05. 27. 09:31

“ha “5 év múlva” folytatják a sorozatot, sztem nagy gáz lesz. kicsit úgy érzem, h megakadtak az írók, ha innen nem tudnak tovább haladni.”

épp ez az ötlet, ráadásul gondolom egy csomó minden van a tarsolyukban. úgy érezték, hogy érdekesebbek az 5 éves ötleteik, mintha most folytatnák a szokásos új lakók, rejtély dolgokat.

Marci - 2008. 05. 28. 13:01

Egyetértek az Orson-dologgal. Most, hogy már nem raajta volt a hangsúly a drámai bonyodalmaknál, szinte csak komikus jelenetei voltak: az evad legjobb jelenete 4×04-ben, ahogy motorozik :D. http://youtube.com/watch?v=CoUOPOmgU6Y

Orsi - 2008. 05. 29. 11:49

Sziasztok!

Valaki lécci mondja el mi lesz a Keilával? Ki viszi el és miért?
Előre is köszi!

Mangerd - 2008. 05. 30. 14:58

Orsi:

A nagyszülők viszik el, azért mert nagyon-nagyon gonosz volt, főleg Lynette-tel. (részletekért elég ha megnézed a szezonzáró duplát :) )

zsofiv - 2008. 05. 30. 21:07

belenéztem az évadzáróba, elég érdekes, nem mindent értek, jó lenne egy felirat, nem tudna valaki segíteni?

Phoebe - 2008. 06. 01. 20:12

Edie visszatér az 5.évadban…

Mefi - 2008. 06. 01. 22:40

Ez a flashforward eléggé gyengére sikerült, nem igazán látom jövőjét a dolognak.

Viszont a sorozat még mindig hozza magát, dráma szempontjából. Szerintem még mindig fantasztikusan adja vissza azokat a szituációkat, amikről szó van: család, házasság, gyerekek, szerelem stb.

Viszont a tornádós rész, és különösképpen Lynette szereplése valami fantasztikus volt.

Koga - 2008. 06. 02. 11:19

Az évadzáró maga tetszett, szépen lezárta a cselekményt, pontott tett oda ahova kellett. Kiderült Cathrine története, vicces volt Susan név problémája, és végre eltüntették Keilát, aki már nagyon idegesített.
De az utolsó 2 perc, úgy lehúzta a részt, hogy hihetetlen. Annyire örültem, h Susan és Mike végre boldog, erre behoznak vmi ronda pasit Susan mellé. Szörnyű. Aztán ott van Gabrielle. Nem tudom elhinni, h hagyná magát ennyire lestrapálni. Az még oké, h kicsit hétköznapibb lesz, de az, h csináltak belőle egy Lynette 2-t, már kicsit sok.
Egyébként biztos, h 5 évvel később folytatjuk a cselekményt? Nem lehet, h csak megnéztük mi lesz, aztán visszaugrunk, h megtudjuk hogyan? Mert azt azért ki kéne bontani, h pontosan mi történt Mike-kal, h fogadta vissza Orsont Bree, Gabi, h ment bele 2 gyerekbe, stb. Mert, ha csak vissza utalgatnak a történtekre, annyira nem tudják majd bemutatni, a flashbackek meg vhogy nem illenek a Született felépítéséhez, szerintem.

Ms Phantom - 2008. 06. 02. 12:22

Nekem nyilvánvaló volt hogy Susan és Mike nem lesznek együtt, mert Susan állandóan hazudik, nem tűnt fel? Valamit mindig kavar és annyira béna hogy az döbbenet. Egyszer fogja a gyerekét és lelép Mike, szerintem az ő tűrőképességének is van határa…

Kíváncsian várom ezt az öt évet, és sok kérdésem lett.
Lehetett látni, hogy Katherine jól van és nagyon jól néz ki, ő nézett ki a legjobban köztük, utána jön Bree, aki író lett, és ott van Orson a kádban, ennek örülök! Legalább ők rendben vannak.

Susan akinek új pasija van, aki kb. Julie-val egyidős. Hol van Mike? Lelépett? Meghalt? Megvan-e a közös gyerekük? Lehet, hogy ez a srác csak a szeretője Susan-nak?

Gaby-n sokkot kaptam, mikor megláttam, aztán a gyerekeket is… úristen! Sokkot kapott a szemem! Biztos, hogy szegények lettek, és mondjuk lehet hogy a két kislány ikrek, mert Gabynak már terhesnek kéne lennie, az ágyon ülő kiscsaj nem öt éves az tuti…, vagy valami rokonuk meghalt és annak befogadták a gyerekeit. És hol van Carlos? Lehet, hogy meghal és Gaby terhes, és azért tartja meg a gyerkeket hogy rá emlékeztesse őket? És egyedülálló anya lesz?

Lynette pedig a nevelőintézetes gyerekekkel, hát azok a gyerekek brutálrosszak voltak az első évadban emlékeztek?

Egy biztos, amire most gondolunk hogy lesz/van, az tuti nem úgy lesz :-)

zsofiv - 2008. 06. 02. 15:57

ez az 5 év mulva..elég béna, könyvekben se bírom az ilyet, itt meg pláne.
Susan hapsija ki lesz?nem Adam?hasonlít rá

Horny Reaper - 2008. 06. 02. 17:26

Egész erős évad volt, bár kissé hullámzó. Nathan Filliontól többet vártam, furcas volt hogy nem lő le senkit vagy nem szúr le és nem káromkodik kínaiul :-) A Something Comin rész az valami zseniálisan jó volt, az idei sorozatok egyik legjobb részévé vált nálam, főleg a vége miatt, amikor Lynette meglátja a a házat és elkezd ordítani, a hideg is kirázot..(Oscart Felicity Huffmannek!) Utána már egy kicsit elkapkodottnak tűntek a dolgok, Kaylea-t egy kanál vízben meg tudtam volna folytani Edie-vel együtt, én sosem bírtam azt a nőszemélyt, Gabi-ból eg kicsit sok volt már, túlságosan felszínes és önző volt, míg a harmadik évadban egész tűrhető. Aztán jött ez a finálé, amiben voltak kiszámíthastó elemek, de ettől függetlenül igen kellemesre sikeredett, egészen az utolsó 2 és fél percig, ami utána megkérdeztem magamtól: folytassam így a sorozatot?… Olyan szinten nem jöttek be a záróképsorok hogy az valami hihetetlen, ezt most komolyan gondolták? Gabi mint anya az oké, na de az a kislány hozzá… hát érdekes volt, a bünöző gyerekeknél ott lepődtem meg hogy Portert emlegették elsőnek, aki ugyebár eddig nekem a legjózanabbnak tűnt a kissrácok közül, Bree meg Orson oké, Susan meg az új srác, hát itt lett elegem a Susan szálból. Lehet hogy az alkotók élvezik hogy hülyére vesznek minket ezzel a Mike+Susan dologgal, ami már majdnem Clark+Lana szinten van, de kiváncsi vagyok hogy most mi volt a baj köztük. Összeségében jó évad volt, jó fináléval, -az utolsó két és fél perc…

Fj0d0r - 2008. 06. 02. 19:34

A Susannak az új pasija olyan ismerős. ki ő? Vagy ebben szerepelt korábban vagy máshol láttam, de nem tudok rájönni hol.

Azt soha nem értettem, hogy ha Gabyék ennyire le vannak égve miért nem adják el a házat és vesznek egy kissebbet és az Aston Martint miért nem cserélik mondjuk egy Cadillacre? De hát ez csak egy sorozat. :D
Gaby anyaszerepben nagyon kemény lesz. Pont azért mert nem az a kimondottan anyatípus. Hatalmas lehetőségek vannak ebben. Mellesleg van egy olyan rossz érzésem, hogy Carlos meghalt valahol az elmúlt 5 évben. Mindegyik csajnak mutatták a férjét/pasiját vagy legalábbis hallatták neki nem. Bár elég felelőtlen anyuka ha egyedül otthonhagyja a gyerekeit míg ő elmegy kártyázni. Még az első évadbeli Gabyból simán kinézhető lenne ez most már talán nem. Nem tudom. Bízom benne hogy nem lesz igazam. Nagyon csípem ahogy ő és Carlos marják egymást. :D

Phoebe - 2008. 06. 03. 16:13

Fj0d0r Gaby házában kártyáztak, azért mondta h “a barátaim elmentek”…, szal nem hagyta őket otthon egyedül

vape - 2008. 06. 03. 17:50

Az imént végeztem az évadzáróval, szerintem ennyi volt a sorozat (az évugrás egy nagy marhaság, tiszta felesleges dolog volt. Most akkor 2013-ban játszódik???), az 5. évadnyitót nem is várom, mint ahogy eddig tettem (bár, Brian “A fiúk a klubból” Kiney behozása szerintem jó ötlet volt).

Winnie írta, hogy rengeteg minden van a tarsolyukban. Ezt hittem a Kés/Alattnál is, és véleményem szerint botrányosan hullámzó, gyenge évadot kreáltak a készítők. Remélem nem kaszálják el a sorozatot (bár, annyira csak nem tudják elrontani…)

vape - 2008. 06. 03. 17:54

Remélem Gale Haroldnak Damu Roland lesz a magyar hangja, mint A fiúk a klubból sorozatban… az baromira passzolt.

Horny Reaper - 2008. 06. 03. 17:57

Off
Gyenge hullámzó ötödik évad? Az eddigi legjobb vlt véleményem szerint…
ON

Az időugrás tényleg baromság, ebben egyetértek :-)

Santa - 2008. 06. 12. 22:23

Szerintem tuti, hogy a készítők palira vettek minket és egyik törétnetszál sem ugy folytatódik, ahogy tűnt (kivéve Lynette meg Bree) lehet, hogy az 5.évad ugy fog kezdődni, hogy megmutatják, hogy mi történt a kártyaparti előtt és lehet, hogy totál nem az, mint amire számítottunk.:)

Santa - 2008. 06. 12. 22:24

Ja és azis lehet, hogy ez egy ízelítő volt 5 év mulvátol aztan nm is 5 év mulva megy a tortenet tovabb, hanem rendesen és meglatjuk, hogy hogy alakuldtak ezek ki…:)

Marcell - 2008. 06. 16. 17:30

Santa már vagy 1000szer megerősítették h 5 év múlva fog folytatódni…

Santa - 2008. 06. 22. 02:05

Észrevettétek, hogy senkinek nem tetszik semmi, de Bree-vel sosem volt és nem is lesz senkinek baja:) BREE FOREVER(L):)

Dani - 2008. 07. 21. 17:47

Akárki akármit mond, szerintem eddig magasan a 4.évad volt a legjobb! Az évadrejtély nagyon izgalmas volt és tök jó volt, hogy most szerencsére a 3.évaddal ellentétben csak az utolsó részben derült fény mindenre. És hosszú ideje először (kb a 2.évad óta kicsit leültek a poénok), a 4.évad pár jeleneténél, kész voltam a röhögéstől… Az eddigi évadok értékelése sztem:

1.évad 8/10
2.évad 7/10
3.évad 6.9/10

A mostani évadot én 9/10-re értékelem. Mert sztem most kezd megint fellendülni az egész sorozat. Ez az öt éves időugrás nekem kicsit érdekes, bár imádkozom, hogy valami jót és izgalmasat hozzanak ki belőle az 5.évadra, bár engem annyira nem fogtak meg az évadzáró végén látott 5 év múlva képek. Ha valami negatívumot akarnék említeni az nekem a Haloween-os rész volt, ami véleményem szerint kissé gázra sikeredett, de ettől függetlenül még pont beleillik a képbe.

TAMÁS - 2008. 10. 15. 17:48

NEKEM CSAK AZ ELSŐ 2 ÉVAD TETSZETT…DE NÉZEM MERT MEGSZERETTEM EA SZÍNÉSZEKET.REMÉLEM A HÁTRAMARADT ÉVADOK JOBBAN SIKERÜLNEK.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz