login |

Saturday Night Live: vége a 33. évadnak

2008. 05. 26. 16:01 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Mivel zsellerm, a junkie SNL rajongó ritkán írója eltűnt, és mivel én is kíváncsi voltam, hogy mi van itt, így ezt a Saturday Night Live finálét most bevizsgáltam, hátha jövőre (és nyárra, pótló darálni) akad valami olyan heti viccadag, amire nem számítottam. És akkor most flashforward: nem lett.

Mint a képből kiderül, Steve Carell volt a fináléban a házigazda, és ismét csak megállapíthattam, hogy ez a csávó munkamániás. Szinte mindegyik jelenetben szerepelt. Hú, lehet van olyan, aki nem tudja mi az a Saturday Night Live, szóval röviden leírva körülbelül annyi lenne, hogy rövid vicces jelenetek egymás mögé fűzve másfél órában (reklámokkal). A műsor múltja legendás, a mostani nagy filmes nevetetetőink vagy negyede simán szerepelt benne, két példa ami beugrik: Will Ferrell, Eddie Murphy. Ez utóbbi mára már nem zseni, de azért a régebbi vígjátékait nem veheti el tőle senki.

Na visszatérve a fináléra, hiszen a patinás múlt semmit nem segít azon, hogy nevetni két jeleneten ha lehetett. Természetesen az egyik azé a két a**holé volt, hiszen a mostani SNL legjobbjai ők (egy régebbi példa velük). A másik poén meg be sem ugrik, annyira emlékezetes volt. Steve Carell egy kicsit sok volt itt a fináléban szerintem, pedig a 40 éves szűz és az Office alapján kijelenthető, hogy azért akad benne komikus gén.

De még mindig nem a legnagyobb negatívumnál tartok, hiszen az csak most jön: nem tudják mikor kell abbahagyni a poént! Egy ideig lehet fokozni, még egy lapáttal rátenni esetleg a nevetésre, de utána már csak kínos. Ez most így kicsit ködös volt, így példával szemléltetem. A cold open, azaz a nyitójelenet egy diplomaosztás vagy mi volt. A poén az volt, hogy a pódiumhoz hívott népek neve valami szexuális dologra volt utalás. Jó ötlet? Elmegy. Megdugható Sára, Egygolyós Zoltán satöbbi. Viszont baszki 4-5 percen át ilyen neveket sorolni már nem vicces.

A 30 Rock alapján, ahol író és főszereplő Tina Fey, úgy tűnik a hölgyemény távozása megviselhette a Saturday Night Live-ot. Vele sem lehetett a legigazibb, de legalább pár poén akadhatott, hiszen a harminc kőben bizony van jó pár poén. Itt most nyilatkozhatnak a rajongók, hiszen ők látták vele is a műsort.

Részemről ennek a finálénak 2/10, és nem tudom adok-e még valaha esélyt neki.

18 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 05. 26. 16:00

“és nem tudom adok-e még valaha esélyt neki.”

ha valami nagy spíler lesz a házigazda?

mondjuk carellnél nagyobb nem kell, de esetleg érdekes lehet olyannak, aki nem a humorfrontról jön.

múlt héten shia nyomta, de a soprtolókra kíváncsi lennék: lebron james, peyton manning.

sixx - 2008. 05. 26. 16:10

manny jó volt, de szerintem carrell is. a régi cuccok persze agyonvágjéák a mostani eresztést, bár Kristen Wiig istennővé kezd emelkedni. ledaráltam az első évadot, bazz, az valami eszméletlen volt.

Human Insect - 2008. 05. 26. 16:17

lehet absz nem az én humorom, Lauriesba néztem annó, és az sem votl az igazi

sixx - 2008. 05. 26. 16:34

keress rá a cowbell szkeccsre walkennal. beszarsz.

Human Insect - 2008. 05. 26. 16:38

azt tudom h vannak jó szkeccsek. Valaki összevághatna belőlük 2 órát kb évadonként :D

canaze - 2008. 05. 26. 17:12

Akkor végülis ez ilyen külföldi Gálvölgyi-show, csak nagyobban? :D

Charlot - 2008. 05. 26. 17:36

na akkor én meg nyilatkozom tina-snl-30rock témában, mondjuk az összes snl-t nem láttam. amit igen, az valamivel tényleg jobb volt, bár azért már akkor is erősen hullámzott a színvonal, az utolsó (31.) évad egyenesen kínlódás volt, szerintem akkor már nagyon leszarta, a 30rockkal foglalkozott. nekem a heyday a fey-korszakban a 26-28. évad környéke, még amikor ott volt ana gasteyer, rachel dratch meg will ferrell, és a szkeccsek legalább fele elejétől a végéig jól össze volt pakolva. akkor voltak a politikai viccek is a 30rock színvonalán (9/11 után, bush megválasztása, irak stb.), meg ugye a feminista rantek a weekend update-ben. némelyik vicc a 30rockban tényleg snl-es beütésű (pl. a lifetime-movie celeste cunninghammel, aminek háromsoros címe van, az teljesen olyan, mint egy snl-paródia), sőt sztem van néhány olyan apróság, amit egyenesen kölcsönvettek, hogy eufemizáljak (liz sabor de soledad nevű mexikói sajtos pufija, ami hozzáadott bikaondótól kapja fanyar ízét, egy wu-s vicc, amy poehler mondta.)
na jó ez hosszú lett, bocsi.

Cirmoscica - 2008. 05. 26. 17:38

Inkább a Mi kérünk elnézést!-hez hasonlítanám a színpadi formula miatt, de végülis a Gálvölgyi-show is erre hajaz.

Megnéztem a Laurie-s részt. A nyitómonológ, az orvosos jelenet meg a Haunted House-oson röhögtem halálra magam (többször is).
Lehet, hogy kicsik az igényeim, de alapból tetszik ez a fajta műsor, de ezt lényegében ezen egy rész alapján döntöttem el, többit nem nagyon néztem.

Desperate HOUSEwife - 2008. 05. 26. 17:39

Zenei vendég most ki volt?

A SNL engem azzal tud esetenként megfogni, hogy néha tényleg beletalálnak a százas körbe, ami a házigazdát illeti, ld. Hugh Laurie, Steve Carrell. Csak miattuk szoktam nézni, de ezt az adást még nem láttam.
A műsor humora amúgy nekem abszolút nem jön be, az a tipikus izzadtságszagú amerikai humor, a legkevésbé intelligens fajtából.

Pedig ez az a műsor, ami azár zseniális is lehetNE.

Castor - 2008. 05. 26. 17:42

Már az Office link miatt megérte leírni a post-ot :D

Human Insect - 2008. 05. 26. 18:01

ja, zenei vendég, hát Usher volt, mindkétszer áttekertem :)

Dohi - 2008. 05. 26. 18:08

Will Ferrell, Eddie Murphy. Ez utóbbi mára már nem zseni

ferrellt is eleg nagy butasag annak nevezni :)

en csak random jeleneteket lattam az evek soran (meg az smg-s epizodokat, meg szep :)), de annyi eleg is volt. vannak koztuk klasszikusok (a mar emlitett walken es a kolomp pl.), de valahogy nem hianyzik a heti menetrendbol. raadasul eleg sok ellenszenves arc is van/volt az allando szereplok kozott (ferrell, az egyik(?) szoke csaj, meg mittudomen). carell miatt ezen az epizodon elgondolkoztam, de vegul passzoltam.

winnie - 2008. 05. 26. 18:14

ferrell nem a kedvencem, de zseni, az biztos. az snl-ből is kiugrott, a filmjei is “klasszikus”, aratnak.

Dohi - 2008. 05. 26. 18:32

az snl-bol sokan kiugrottak :) ferrell filmjei pedig nalam tobbnyire a nezhetetlen kategoriaban vannak, meg ha akadnak is koztuk jobbak, vagy kifejezetten jok (pl. a stranger than fiction).

kaito - 2008. 05. 26. 18:35

nem volt ez olyan rossz, kezdő jelenetet leszámítva (meg ushert áttekertem én is). office-osoknak ott volt a japán office, hírekben a tiszteletes paródia, duci showban a bejövetelek. ezeken én jót kacagtam. az elsősegélyes meg a karaokes jelenet volt gyengébb talán.

i'm_rick_james - 2008. 05. 26. 19:41

nem tudom, nekem valahogy a 40 éves szűz nem jött be…
egyébként jó arcnak tartom carellt.

CyClotroniC - 2008. 05. 26. 19:50

SNL-t nem nézek, viszont hihetetlen nagy forma a srác, elég csak rákeresni YouTube-on, hogy miket alkotott díjátadókon, pl Emmy-n, ha valakinek nem elég Michael Scott-ként az Office-ban. Nélküle valszeg nem lenne a kedvenc sitcomom.

Dr.Fünke - 2008. 05. 26. 21:29

Nekem nagyon bejött a kisbabás skech a végén. Will Ferrelhez visszatérve, az ő humora olyan hogy vagy nagyon bejön vagy nagyon nem(nekem nagyon bejön), de atehetségéről vitatkozni nem nagyon lehet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz