login |

Boston Legal: vége a 4. évadnak

2008. 05. 28. 19:22 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Tegye fel a kezét az a rajongó, akiben nem állt meg az ütő, hogy a sorozat gerincét fogják megroppantani a fináléban egy ócskább cliffhangerért? Ez most apróbb spoiler lesz, hiszen csak a 10. percben derül ki a lépés, de azért aki máig nem látta a múlt heti finálét, az nem is rajongó. Szóval az utolsó részben Denny lesz Alan ellenfele egy ügyben, és a barátságuk kerül fenyegetettségbe.

Azért áll meg az emberben az ütő, mert miattuk, a barátságuk miatt működik a Boston Legal még így, a 4. évadban is. A törvényhez már annyi köze sincs, mint az első évadban. A képtelenebbnél képtelenebb ügyek csak apropóul szolgálnak arra, hogy a politikai és emberi tragédiákhoz kötődő véleményeit kiírja magából a stáb. A sorozat alapvetően demokrata, többnyire azt az oldalt is éltetik, de mint a West Wingben, a republikánus szereplők itt is okosak. Ha kell egyetértenek demokratákkal kérdésekben, nem ellenkeznek automatikusan csak azért, mert a másik oldal ötletéről van szó. Izé…, kicsit elkalandoztam.

Ami tetszett a mostani évadban igazán, hogy végre elkezdték Denny-t pariódiából újra ügyvéddé formálni. Azért lássuk be, a harmadik évadban és a negyedik elején volt némi leépülés, csak komédiázott, meg néha szenilis öregurazott, de itt végre visszaformálták igazán Denny Crane-né. Ezzel meg is mentették ezt a közepes évadot attól, hogy végleg cancelláljam. Nagyon közel voltam már hozzá, mert a véleményekkel semmi gond, hozzá tartozik, de amikor 2-3 komoly témával foglalkozó ügy volt a részekben, és mindkettőben tök kioktatón magyarázták az ügyvédek az igazukat, akkor azért majdnem betelt a pohár.

Összeségében így csak 5/10 az évad, de azért nem bánom a megtekintést. Messze van az első, de még a második zsenialitásától is. Szerencsére David E. Kelley, a sorozat létrehozója, visszatér az 5., valószínűleg legutolsó évadra, így reménykedhetünk, hogy 13 felejthetetlen részt szállít.

És végü arról pár szó, hogy belementek-e a cliffhanger vadászatba? A tovább mögött kiderül. Oké, ez olyan hiradós volt, de nem akartam senkinek csak úgy ellőni. Szerencsére nem. Így kicsit olyan végleges lezárás, series finálé hangulata volt az egésznek, semmi levegőben lógó szál, de ezzel semmi probléma nincs. Több nézőt vesztettek volna, ha Denny és Alan összeveszik, látszólag végleg.

14 hozzászólás Ne habozz!

Sman - 2008. 05. 28. 19:41

Én is egyetértek.Ott ment el az egész sorozat, hogy Denny Craneből szenilis idiótát csináltak. A másik dolog meg hogy minden ügy pitiáner társadalmi dolog míg az első és második évadban komoly pénzeket arattak. A 3. 4. évadban azt sem tudom miből tartotta fent magát a cég mert szinte mindenki csóró volt azok meg ugye nem a legjobb fizetős ügyvelek…:D

Hát már én is majd nem feladtam de az első és a második széria zsenialitása miatt tutire megnézem a záró 5. szériát is.

winnie - 2008. 05. 28. 20:04

és, aki elindul az 5. évad felé, elkezdhet kacsingatni visszafele is, ha elfogy a manna, mert nem hiszem, hogy mindenki tudja, hogy ez az évad kvázi a The Practice 12. szezonja volt, csak ugye a Practice 8. évad után ugyanazokkal a szereplőkkel indult a Boston Legal 1. évadja.

kopika - 2008. 05. 28. 20:32

az első 3 szezon a kedvenceim közé tartozott, de a Wolf Blitzkrieg-es rész közben nyomtam egy nagy x-et a bsplayeren és a fináléig vissza se tértem. Ez a rész tetszett, szerintem kiemelkedett az évad többi része közül, nem utolsó sorban azért mert a háttérbe szorult a szerintem rémessé vált kísérőgárda. Jerry meg a többiek egy résznek jók voltak, de állandó szereplőként kicsit kevés, hogy egy-egy elmebetség vagy múltbéli titok definiálja a szereplőket azt annyi.
Ha másért nem is, már a klasszikus Danny Crane produkció miatt megérte megnéznem ezt a részt, azok a sorozat legjobb pillanatai amikor ő a tárgyalóteremben szabad kezet kap, csak azt sajnálom, hogy a Legfelsőbb Bíróság előtt erre nem volt alkalma.

chabba - 2008. 05. 28. 20:58

naja, az első évadot még DVD-n is megrendeltem. egyébként azt nem tudja valaki, hogy ha nem Kelley volt az utóbbi időben a showrunner, akkor kinek “köszönhetjük” ezt a hatalmas mélyrepülést?

winnie - 2008. 05. 28. 21:00

tudtommal kelley készítette végig a BL-t.

Human Insect - 2008. 05. 28. 21:08

akkor is amikor wedding bellst írt? én tökre azt olvastam h kelley az 2. éva dután magára szotka hagyni a cuccait és midnig másfelé terelődik a figyelme

Platschu - 2008. 05. 28. 21:39

“A törvényhez már annyi köze sincs, mint az első évadban. A képtelenebbnél képtelenebb ügyek csak apropóul szolgálnak arra.”

^ Ez teljes mértékben illett az Ally McBeal sorozatra is. :D

winnie - 2008. 05. 28. 21:43

“akkor is amikor wedding bellst írt? ”

kelley munkamániás vaddisznó:) de passz, én úgy hiszem, hogy végig ő volt a showrunner, de bevallom a bl-t annyira nem követtem. (de pl. az imdb szerint a parctice utolsó évadait még ő is írta végig)

Toymao - 2008. 05. 28. 22:14

Én úgy tudom, gyakorlatilag mindent Kelly is ír, nem hogy showrunner. Általában, ha felbassza valami politikai-közéleti dolog idegi alapon, akkor van Alannek egy nagy védőbeszéde.

Apró kekeckedés: Nem Danny, hanem Denny Crane (a Dennis becézése, nm a Daniel-é).
http://en.wikipedia.org/wiki/Denny_Crane
http://www.imdb.com/character/ch0021033/
http://abc.go.com/primetime/bostonlegal/index?pn=bios#t=character&d=30236

Platschu - 2008. 05. 28. 23:03

A hapsi egy zseni, ami tényleg megérdemli a tízszámjegyű összeget. Picket Fences, Chicago Hope, Ally McBeal, The Practice, Boston Legal. Szép lista. A 10 Emmy-díj is méltó elismerés. Biztos Michel Pfeiffer doppingolja. :)

Sitrep - 2008. 05. 28. 23:34

Boston Public, ne felejtsük ki, az is jó.

Practice-t épp most darálom, nagyon ütős, jó, kemény ügyek, semmi (kevés) humor, nekem az talán még jobban bejön.

kisqqcs - 2008. 05. 29. 06:11

Igaz, tényleg nem olyan jó már, mint az első 2 évad volt, de vannak olyan részek, amik kitűnnek, noha nem feltétlenül humor szempontjából, hanem elgondolkodtatóak. Pl. nekem ilyen volt idén az oktatásos a “standardized” tesztekkel, illetve az eutanáziás, amiben szerintem Spader nagyon nagyot alakított. És tényleg jó újra látni Denny-t ép ésszel :).

carlos - 2008. 05. 29. 07:04

Nem volt olaan jo ez az evad,de hat akkor is kotelezo volt nezni,sosem tudnam lerakni.Dennynel valoban kicsit tulzasba vittek a hulyeseget,nem veletlen,h nekem azok a reszek tetszettek,ahol Denny komolyabb szerepet kapott.A Legfelsobb Birosag es a zaroresz nagyon jol sikerult.

VR - 2008. 05. 29. 16:37

“Boston Public, ne felejtsük ki, az is jó.”
Hát igen főleg Jeri Ryannel az egyik kedvencem. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz