login |

Lost: vége a 4. évadnak

2008. 05. 30. 17:24 - Írta: human

782 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Öregem, ezt megcsinálnák, de nagyon. Az előző évad fináléja egy hatalmas WTF pillanathoz vezetett fel, itt meg végig pörgött, kivéve a legvégén, bár azért adtak a kíváncsiságunknak tápanyagot. A “We have to…” jelenetet nem is tudták volna überelni, ez az igazság. Amikor az elején az eddig történetbe vonták bele, már borzongtam újra. Ez a Lost, a sokak által utált időhúzós, a még többek által viszont imádott mindfuck-vasút. Hullám!

Ha eddig nem lett volna tisza, nekem baromira bejött a finálé. A Desmondos részt viszont még így sem üti. Nem cápaugrás volt az, hanem inkább olyan hatalmas kiugrás, hogy nehéz felülmúlni. Sima skálán ezeket már nehéz osztályozni, így csak azt mondhatom, hogy a 3-4. évad kötelező tévé azoknak akik bírják a karakterépítős részeket is. És akkor most spoilerek, innentől vigyázat.


Azért nem kell italba fojtani a bánatotokat, februárban jön az 5. évad!

Azzal kezdeném, hogy homolyan megszivattak a koporsós nevével. Az utolsó 10 percben már én is Locke-ra tippeltem, de előtte meg rohadtul zavart, hogy “nekem ezt a nevet ismerni kéne? lyukas a fejem?” A szereplők úgy használták, mintha nekünk már rég kéne tudni, hogy ez a név így kit takar, és csak én felejtettem volna el. Aztán a Hurleys jelenetnél megnyugodtam, hogy nekünk ezt mégsem kell tudni, direkt valaki álneve.

Checkmate, Mr. Eko.

Mi is történt? Hát gondolom páran tuti jönnek, hogy Jin túlélte, végtére is leugorhatott a hajóról és ott maradhatott a tenger közepén, plusz Sun továbbra is csak kamuból cisnálja ezt a bosszállás misszót. Jaj, előre rohantam. Ben sokáig volt fogságban, lol. Persze jelzett az embereinek a tükörrel, így tényleg lehetett terve, amiben végig az szerepelt, hogy ő mozdítja el a szigetet. Hiába instruktálta Locke-ot, hát az szart sme tudott volna kezdeni ha lejut az Orchidba akkor sem. A rész vicces jelenete is ehhez kapcsolódik. Lemennek a bunkerba, Locke nézi a videót amiben mondja a csávó, hogy ne rakjunk élettelen anyagot a chamberbe, erre Ben mellette meg ott hordja be. Először csak azt hittem, hogy a sok fémtől mozdul el a sziget, örülök, hogy az csak félrevezetés volt, és egy régebbi módszer kellett a feladathoz. Az tekerő bizbasz nagyon Black Rock korabelinek tűnt számomra!

Ezen kívül zajlott a mentőakció is. Egyrészt Jack-ék repdkedtek, másrészt meg Faraday csónakázott. szerintem a csónak még a burokba volt, így nem kerülhetnek azok a túlélők elő. Nem lennék a helyükben amúgy. Már haladnak kifelé, erre előttük felrobban a hajó, a megmenekülés, mögöttük meg a sziget variál. Még ha az elmozdítás során vitte is őket magával (ez a tippem), akkor is madafak lehet a Lostienak, hiszen ugyanott van, csak elhúzták előtte a mézesmadzagot.

Itt említeném akkor meg a negatívumokat is, hiszen azért akad pár, főleg megvalósítási szerintem. Losttól szokatlan bluescreeneket, és gagyibb trükköket láthattunk. Ez gondolom a sztrájk utáni nővített rész forgatásához kapcsolódhat, de a hajó felrobbanása annyira B-filmes volt, hogy szinte fájt. Ahogy a helikopterből kinézegetésnél is az odavetítés. Baromira örülnék, ha a blu-ray verzióra kicsiszolnák ezeket az apróságokat. Tartom, hogy az idővel függött össze, épphogy befértek ugye a májusba így is, de arra kéne még egy kis utómunka, még ha így lement tévében akkor is. Az biztos, hogy ezt tényleg nem lehetett volna 42 percbe sűríteni, annyi minden történt.

Reméltem, hogy Desmond nem marad a szigeten, bár nem tudtam, hogy illik az Oceanic Six hazugságba. Hát így. Egyszerűen Penny elviszi. Azt már tudjuk, hogy ott sem fenékig tejfel az ügy, és valószínűleg kevesebbet lesz a brotha, de amikor Ben és Sayid eljut Pennyhez, akkor azért lesz ott nemulas. Hú, ha már szóba került Sayid, mekkora bunyó volt már? Oké, lenyomta ez a zsoldos, de végre katonásan viselkedett újra.

Innentől viszont wtf, hogy a vörös miért akart visszajutni (i have to go back!), és miről dumált Miles.
Na és persze az is, hogy milyen szörnyűségek történtek a szigeten Jackék távozása után. Locke hogy jött ki a szigetről, miért van a koporsóban, miért nem látogatta ott senki. A halottak a “valóságban” kicsodák satöbbi. Elhintették a következő évad magvait immáron rendesen. Bár kicsit neccesnek tűnik, hogy 1 évad a kijutásról szólt, most pedig egy évad a visszajutásról fog szólni, de teljes bizodalmam a készítőkben és az írókban. A so-so (így visszanézve) második évad kivételével iszonyat magasra tették a lécet, így hiszem, hogy az 5. évadban át fogják ugrani.

Szerencsére nem arról a történetszálról fog szólni az 5. évad, hogy miképp lett Jack mellkasa szőrtelen. Ehelyett inkább a visszajutásról, és hát arról, hogy miképp veszik mind az oceanic six-et erre rá Jackék. Mert hát Sun épp Widmore-ral szövetkezik, Sayid és Jack talán visszamegy magától, Hugo nem akar visszamenni, Kate-nek meg az álmában a sziget (hiszen a kunyhóban volt a csaj!) azt mondta, hogy ne merje Aaront visszahozni oda. Meglátjuk mi sül ki ebből.

782 hozzászólás Ne habozz!

Dark Wolf - 2008. 05. 30. 17:26

ÁÁÁÁ

seven - 2008. 05. 30. 17:29

a sziget eltünése olyna jól sikerült hogy nem nagyon zavart a néhol picit feltűnő bluescreen.

amúgy hatalmas volt.ilyen finálé illet az évadhoz, nem pedig 3. évados – kaptunk egy szép, akciódús konkluziót. míg ugye a 3. évadzáró… hát az egy más kategória :)

Michael-t sajnáltam nagyon, bár ezután az interjú után már nem annyira: http://www.tvguide.com/news/lost-harold-perrineau/080530-03

itt megnézhető hogy mivel bővült a part1:
http://darkufo.blogspot.com/2008/05/extended-oceanic-press-release-scene.html

és 2 alternatív befejezés:
http://darkufo.blogspot.com/2008/05/season-finale-2-alternate-endings.html

ja, és… 10/10

Csabeee - 2008. 05. 30. 17:36

A végén, mielőtt ráfordult volna a kamera Locke arcára,próbáltam föléhajolni a dolgoknak, csak nem sikerült gyorsabban megnézni hogy ki fekszik ott:D

mkata27 - 2008. 05. 30. 17:39

Iszonyatosan jó volt!

CsMisi - 2008. 05. 30. 17:40

Nekem nem jott be. Nem azt mondom h rossz resz, ha mondjuk evad kozepe lett volna akkor simman 8-9-es de igy, hogy evadzaro, nekem 6/10. A hajo robbanas es a helikopter lezuhanas tenyleg kegyetlenul gagyi, s en is remelem h ezen meg dolgoznak az utolagos kaidasra …
De nah, mar valahogy az elozo evad vegen tudtam h a koporsoban Locke van igy … eh … nem volt annyi esz ebben a reszben amennyi altalaban van egy Lost reszben s ez zavart. Szerintem a resz a sztrajk miatt lett ilyen amilyen … erzem benne az osszecsapast … Mindenestre en is varom a kovetkezo szezont, de nem tudom, hogyan hozzak ossze a sziget sztorit. Mar nem azert de figyeltetek, h a resz kozben sorozatosan az a “megyunk vissza az emlekek koze hanghatas” mindig a jelenbol vitt vissza a szigetre? Es nem a sziget hozott a jelenbe … tehat nehogy mar arrol szoljon az egesz 5ik evad, h sziget nincs es Jack kalandjai, hogy visszaterjen a szigetre s csak az utolso szezonban keruljunk ujra a szigetre … S meg mindig nem tudjuk mi az a 4 labuju szobor de megvagyok gyozodve, h koze van a sziget mozditasahoz …

Dr.Fünke - 2008. 05. 30. 17:40

Sayid nem azért szöktette meg Hurleyt, mert már a szigetre készülődött visszamenni? Amúgy a rész nagyon nagy volt, nálam 10 pont. Mostmár kb. azis kiderült hogy a jegesmedvék miért vannak ott, meghogy Bennel került a sivatagba az az egy darab. CGI elég kaki volt, de főleg akkor mikor az égő roncsot mutatták. Ilyen “országos tv-premier” kategória. !. évad blu-ray nekem is kell, csak jönne
már…

CsMisi - 2008. 05. 30. 17:42

Ja, 7 sorozat idezete:

– Is he talking about what I think he was talking about?
– If you mean time traveling bunnies, than yes!

Ezt nagyon imadtam
:D

DZS - 2008. 05. 30. 17:45

Megmondtam, vagy megmondtam, még két héttel ezelőtt, hogy Ben most elteleportálni a szaharába!!! :D Ott van a karján jelzésnek a sérülés + a bunda a jellegzetes logóval, felirattal. Megmondam vagy megmondtam!

Kegyetlen rész volt amúgy. Hogy fogjunk így kibírni februárig? Majd’ egy év van addig… :( És Locke halála nagyon szarul jön… bírtam azt a fickót. Úgyis fogjuk még látni, remélem egy jópár részen át a következő évadban, de akkor is. Pusztán az akció és az izgalom kedvéért nem kéne kiíratni a szereplőket (pl. Charlie esete), főleg nem olyan főfőfőszereplőket mint Locke… nagyon ajánlom az íróknak, hogy gondolják át a dolgokat.

LOST RULEZ!

seven - 2008. 05. 30. 17:47

hát szerintem eléggé átgondolták, és épp ezért lépték meg :P

Jano - 2008. 05. 30. 17:48

Baromira tetszett a rész, most néztem meg a 4×12-t is. Baromi hangulatos, jó zene, szerintem mindenki oda volt tőle, meg vissza, aki eddig rááldozott 83×40 percet az életéből… :)
Az egyetlen dolog, ami igencsak mellbevágó baki volt, az az, hogy a desszantos fickó szivritmusszabályzója hogy a fenébe adott jelet a hajóra, amikor még Ben szerint is “Deep” volt az állomás?! Oda akkora teljesítmény kellett volna, amitől 5 méteres körzetben mindenkinek kihullik a haja… :P

Aki felidézné az epizódban látottakat, klikk. Hogy tetszik?
Jano Labs: Lost 4. évad zárórész – képekben (Előfordulhatnak spoilerek.)

seven - 2008. 05. 30. 17:49

CsMisi: most komolyan, mi volt összecsapva a cgi-n kívűl?

Ádám - 2008. 05. 30. 17:52

A harmadik évad végén a csavar volt az, ami eddig talán a legjobban ütött a sorozat folyamán, ez a három rész viszont hibátlanul konzisztens, gyönyörűen szerkesztett finálé volt.
Csavar viszont majdnem pont akkora volt, hogy a flashforward pontosan onnan folytatódott, ahol a harmadik évad végén. Ott teljesen hátrahőköltem.
Jin felrobbanása rendkívül drámai volt, és Yunjin Kim teljesen jól adta hozzá a reakciót. Jin kiúszni már nem úszhatott ki, mert ahhoz messze volt, hogy odaérjen a villanás környékére, Faradayék viszont nem tudom, mennyivel voltak messzebben, mint Jackék a helikopterrel.
Desmond és Penny találkozása priceless pillanat volt, teljesen váratlan, de gyönyörű.
A hajó-CG engem nem is zavart annyira, kicsit jobban a plusz Jack-mondat a csónakban, amin látszott, hogy nem akkor és ott, hanem utólag, greenscreen előtt vették fel, valószínűleg mert hülyén jött ki hogy ott nem volt valami deklaráló mondat ami lezárja azt a jelenetsort.
Ben és Locke jelenetén többször hangosan felkacagtam. Végig olyanok voltak mint két óvodás: Locke ül és nézi az oktatófilmet, aztán szól a rosszalkodó óvodásnak, hogy hé, a bácsi a tévében azt mondta, hogy ezt nem szabad!

Baromi jól felpörgött a sorozat így a kétharmadára. Továbbra is fenntartom egyébként, hogy kellett, hogy az első két évad olyan lassú legyen, mert így már elég jól ismered az összes szereplőt ahhoz, hogy pontosan jól értsd hogy ki mire mit reagál. Iszonyat sok szereplőt mozgat a sorozat, és ha nincs meg az a két évados alapozás, nem lesz elég hiteles a többi.
Mindezek után azonban már biztosan tudható, hogy az egész történet mindig is ment valahova és a készítők is pontosan tudták, hogy hova megy. Ski elég kitartó volt, hogy végignézze az első két évadot, az filmtörténeti jelentőségű maradék időt kap cserébe. Ami nem rossz. :)

seven - 2008. 05. 30. 17:54

Ádám: egyetértek, de azért az 1. évad így is az egyik legjobb tv-s élmény, hiába volt lassú… a 2. évad már más tészta, elég sokaknak nem jött be.

DaveBrubeck - 2008. 05. 30. 17:55

hát DZS nagy agy vagy már ne haragudj, de ez már teljesen egyértelmű volt. Ehhez nem kell komoly tudás összerakni az elmozdítani a szigetet – Orchid station – Orchid kabát puzzle darabokat. De télleg semmi bántót nem szeretnék írni. A kérdés csupán annyi, hogy időben mennyit ugrik, mivel amikor elkerül a sivatagba akkor Sayid már elvesztette a nejét azt hiszem. Plusz hogy került a kezébe a vipera? Biztos lesz rá válasz. Visszatérve a CGI-ra az is érdekes hogy a hajón a torony alá járkálnak amikor a bombához mennek, a képeken pedig láthatóan a törzs alatt robban valami. De lehet hogy csak én vagyok kukacos.
Locke halála előtt 1 hónappal beszélt Jack-el feltételezhetően egyből vele.
3 éve vannak kint a szigetről a temetésnél, ergo ő még addig a szigeten volt.

Jah és: Whoever moves the island can never come back. – akkor Ben hogy akar visszamenni?

seven - 2008. 05. 30. 17:56

Visszakérte Ben Locke-tól a viperáját.
Ben nem mondta hogy vissza akar menni. Csak az O6-nak akar segíteni. Gondolom.

arabella - 2008. 05. 30. 17:57

szerintem is nagyon jó évadzáró volt, bár azért az érdekes, hogy Locke hogy tudott meghalni, vagyis a sziget miért engedte, ha Michaelt meg életben tartotta…
Sun és Withmore szövetkezése szerintem beetetés, Sun egyszerüen csak bosszút akar állni rajta. Hogy hogyan azt majd meglátjuk a következö évadban.
Az még viszont mindig rejtély a számomra, hogy Jack miért említi az apját a 3. évad évadzárójában ( a kórházban) úgy mintha még mindig élne…

Ádám - 2008. 05. 30. 17:57

[off] seven: Azon kívül, hogy kinyitották a hatchet, nem emlékszem az első évadra :D Lehet azért, mert szinkronosan néztem és nem ragadt meg bennem annyira mintha eredetiben néztem volna. Na majd újranézve.

seven - 2008. 05. 30. 17:58

Ádám: nem az 1. évadban nyitották ki::D:D szvsz nézd újra, én már számtalanszor megtettem, zseniális.

seven - 2008. 05. 30. 17:59

arabella: jack apja az italozásba halt bele, ezért mondta hogy “hívja le apámat és döntse el hogy részegebb vagyok-e nála” vagy vmi iylesmi. csak irónia.

Human Insect - 2008. 05. 30. 17:59

“akkor Ben hogy akar visszamenni?” Talán potyautasként? de inkább neki is lett valami utasítása valahonnan, hogy jackéknek kell segítenie

kla - 2008. 05. 30. 17:59

Öhm…na igen. Kezdjük a könnyebb dolgokkal. (Amúgy pont jókor jelent meg a post, ebben a pillanatban fejeztem be)

Év idézete: Checkmate, Mr. Eko

A koporsó nem volt valami nagy wtf, persze lehetett volna más is, de Locke is a nagy esélyesek között volt. A sziget mozgatása érdekes volt, jobb ez így mintha valami gombnyomkodással kellett volna megoldani a dolgot. A szerkezet viszont szerintem régebbi, mint a Black Rock, inkább a négylábú szobor korára tippelek. (és csak most esett le, hogy mi az a frozen donkey wheel)

Aztán ott volt ugye Christian. Ez azt erősíti meg, hogy tényleg a Sziget védte Michaelt. (RIP)

Flashforwardok. Kicsit erőltetett volt, hogy mindenki csak Jeremy Banthannek hívta Locke-ot, ugyan már. Jó, nyilván ezt csak így lehetett megoldani. Sun valószínűleg csak azért akar szövetkezni Widmore-ral, mert ő az egyetlen, aki segíthet megtalálni a Szigetet. Őt tehát könnyű lesz meggyőzni. Hurley kétséges, valószínűleg Sayid is visszamegy, ha tudja, hogy így segíthet a barátainak. Kate viszont tiltakozni fog, és ne feledjük el, hogy nem hagyhatja el az államot. És ott van ugye Walt. Vajon neki is vissza kell jutnia? Szerintem igen, a többiek meg nem tudom miért nem látogatták meg, miután hazaértek. (talán nem tudták, hogy hol keressék)

Egy dolog, ami kicsit kilóg az eddigiek alapján: Hurley “it wants us to go back” kijelentése a 4×01-ben. Ekkor “Jeremy Bantham” még egyáltalán nem volt képben, az O6 nagy része boldog életet élt, kivéve természetesen szegény Hurley-t. Valószínűleg a Szigetről beszélt, de hogy Charlie mondta-e neki, vagy csak saját maga találta ki, azt nem tudom. Amúgy vajon mik ezek a halottak, aamik látogatják őt és a többieket? Christian, Claire, Charlie. Még az is lehetséges, hogy Ben csinálja őket valahogy.

Akkor a szigetről. Tudjuk, hogy Tunézia pont a Szigettel szemközt levő ponton van, és valószínűleg ennyi magyarázattal be kell érnünk. Ami érdekes, hogy mi történt a Szigettel? (Még jó hogy érdekes) Szerintem nem a térben, hanem az időben mozgott, Hallowax is időutazásról beszélt, a tér meg az idő összefügg, tehát Ben Tunéziába került, a Sziget meg…valamikorra.

A Szigeten történt “rossz dolgokat” talán Miles és Charlotte ténykedése okozta, talán Locke balfaszságai, talán más. Valami nagyon komolynak kellett lennie, ha Locke eljött a Szigetről. (Tényleg, vajon önszántából jött el egyáltalán?) Viszont ismét felbukkant a “mindannyian okkal kerültünk ide” Nagyon úgy tűnik, hogy a 815-ös járat összes utasának (legalábbis a legtöbbjünek) végre kell hajtania valamit a Szigeten.

És végül: hogyan tovább? Szerintem az lesz, hogy mostantól a jövő lesz a jelen (a Ben-Jack találkozástól), és fb-kből (meg akár ff-ekből is) ismerjük meg a részleteket, pl. Locke ténykedését. (aki így még szereoelhet) A Sziget sem marad ki remélhetőleg, el tudom képzelni, hogy azt onnan folytatják, ahol most abbahagyták és így két eltérő idejű történetszálunk lesz. Ha viszont tényleg az időben mozgott a Sziget, akkor lehet, hogy a két szál egy időben fog haladni, és a Szigeten történt eseményeket is fb-kből imserjül meg.

8 hónap…

Kopp4ny - 2008. 05. 30. 18:00

A Sayid-os bunyó nagyon nagy volt. Tátott szájjal néztem végig :D Tök jó, hogy Mr. Eko is visszatért egy picit :D Nekem az évad 10/10.

DZS - 2008. 05. 30. 18:01

Bezzeg akkor sorra lehurrogtatok, most meg mondjátok, hogy milyen egyértelmű volt…. nah, köszi. Csak annyi volt, hogy orchid station – orchid kabát, semmi más, ben akármikor elteleportálhatott a szigetről…. az, hogy most tette nagyon nem volt egyértelmű.

kla - 2008. 05. 30. 18:03

Amúgy voltak hírek arról, hogy Adewale A A visszatér egy cameo erejéig, csak aztán nem volt elérhető. Lehet, hogy ez volt az :D

És most elolvasom Lostfan108 spoilereit.

Human Insect - 2008. 05. 30. 18:05

“Tunéziába került, a Sziget meg…valamikorra.”

Oké, de ez kitnről hogyan? Mármint azt akarom mondani, hogy kintről nem látták a szigetet, ami egy fizikai valami, viszont a kinti a “normál idő”, pedig az elméleted szerint nekik kellett volna változni időben egy olyanra, amikor nincs ott a sziget, még nem alakult ki.

Simán nem időben teleportált, mondják is, hogy időben és térben tudnak teleportálni, direkt figyelmtem, volt “space”. Simán átment valahova a földön. PLusz ha vissza ment volna a sziget mondjuk ie 1000-be akkor Jackék hogy találhatnának rá :)

Lenny - 2008. 05. 30. 18:11

tiszta BSG:D
a sziget nyomott egy “Jump!” -ot:)

seven - 2008. 05. 30. 18:12

amúgy Penny hajóján az első fickó aki feltűnik Henrik, az egyik kutató a 2. évad végéről. imádom az ilyen kis részleteket.

csak ezért az 5mp-ért visszahozták:)

Jano - 2008. 05. 30. 18:13

Amikor Katenél csörgött a telefon, akkor egy visszafelé lejátszott felvételt lehetett hallani. Megfordította valaki?

(Human, a szerkesztésről azt tudom mondani mint Ben Katenek: Fair enough ;)

kla - 2008. 05. 30. 18:13

Szerintem úgy néz ki a dolog, hogy

2004 ott a sziget
2005 nincs ott a sziget
2006

2xxx ismét ott a sziget

Közben a Szigeten levők számára nem telik el idő. És persze mozoghat térben is.

seven - 2008. 05. 30. 18:14

Jano: the island needs you. you have to go back before its too late.

Jano - 2008. 05. 30. 18:18

Me? :)

zoole - 2008. 05. 30. 18:21

Nagyon jól összerakott finálé volt, de a b-kategóriás hajórobbanáson kívül a vágáson is érződött néhány helyen, hogy vagy összecsapott, vagy utólag kellett rövidíteniük, talán a szűkös másfél óra miatt. Mindig figyeltem erre is, eddig penge volt benne a sorozat, most egy picit szerintem gyengélkedett :) No de történetben viszont nagyot alakítanak. Biztos nem csak visszajutásról fog szólni a köv évad, nem hiszem, hogy mellőznék a szigetet :) Viszont így, hogy kint vannak és vissza akarnak jutni, talán megtudhatunk többet a hátteréről az egésznek, hogy mi is az az egész ott, mi alapján és hogyan akarják keresni…

kecsej - 2008. 05. 30. 18:21

Azon gondolkodtam, hogy vajon Sun tényleg komolyan szövetkezni akar-e Widmore-ral? Lehet, hogy csak így akarja kihasználni valami saját tervhez… de az is lehet, hogy Sun megtudta, hogy (közvetve) Ben miatt halt meg Jin. Ha így lenne, akkor ez is érdekes konfliktusokhoz vezethetne amikor össze akarják szedni a kijutottakat, hogy visszamenjenek.

DaveBrubeck - 2008. 05. 30. 18:21

Jano: ez a telefonos szöveg

Csabeee - 2008. 05. 30. 18:21

Mi van ha a jegesmaci úgy került a szaharába,hogy betanították, hogy forgassa el a kereket, mert el akarták mozdítani a szigetet,de nem akartak senkit feláldozni miatta?:D

arabella - 2008. 05. 30. 18:23

DaveBrubeck: ezt honnan tudod? mármint mi volt a telefonos szöveg?

seven - 2008. 05. 30. 18:24

vazz, amit írtam az a telefonos szöveg!

brit: locke van a koporsóban. nézd meg az epizódot!

Pocok - 2008. 05. 30. 18:26

Nem tetszett, sokkal többet vártam az évad után. Nincs bennem az ami 3adik évad végén, hogy mikor lesz kövi évad…

Eleje nagyon jó volt, ahogy folytatták a We need to go back ff-t. Keany Sayid bunyó is jó volt. A sziget “elmozdítása”+ben nagyon jó volt. Penny-Desmond ért külön plusz egy pont jár a végén. Amúgy meg a végén, hogy ki fekszik benne… kb ezt mondtam magamban: “Ja. Oké, és?” Nem éreztem azt a WTF ot amit eddig szoktam.
FF-ek meg összevissza voltak, vagy csak még szoknunk kell ezt a fajta FF-eket.

7/10

Obi1 - 2008. 05. 30. 18:28

Talán az eddigi legjobb finálé, hihetetlenül jóra sikeredett. 999/10

“Bezzeg akkor sorra lehurrogtatok, most meg mondjátok, hogy milyen egyértelmű volt…. nah, köszi”
Hát szerintem is az volt, főleg amikor Ben odaadta Locke-nak a viperáját már teljesen egyértelmű lett.

zoole - 2008. 05. 30. 18:31

Azért felvet pár érdekes kérdést, hogy Locke van a koporsóban. Vajon ő is szigetet mozdított, és úgy került ki? Fellázadtak ellene Ben régi emberei és menekülni kényszerült? :)

kla - 2008. 05. 30. 18:32

Amúgy az nagyon röhejes rész volt, amikor látjuk az előzményekben, hogy Kate elautózik, erre megáll és visszajön. Eléggé kamucliffhanger-feeling :D (éjen a szép magyar nyelv)

seven - 2008. 05. 30. 18:33

abba mi volt a kamucliffhanger? :)nem az volt a cliffhanger hogy Kate elment, hanem hogy Jack kimondta azt a bizonyos mondatot… szerintem marha jól lett megcsinálva

lostaddict - 2008. 05. 30. 18:35

Atlantisz-rulezzz!!

b0mb3rm4n - 2008. 05. 30. 18:39

Úgy érzem már sosem tudjuk meg, hogy került Libby Hugo intézetébe:/

seven - 2008. 05. 30. 18:40

ezt most miért mondod ? :) direkt visszahozták a 4.évadban hogy tudassák velünk hogy nem felejtődött el.

nomeg az évad rövidebb lett mint tervezték – ki tudja mi tolódott el az 5. évadra

Pocok - 2008. 05. 30. 18:40

Sokkal jobb lett volna a vége, ha Jack kinyitja koporsót és utsó secben mutatják, hogy Jack fekszik bele. Minimum ezt vártam volna ilyen jó évad után :P

liliomfi - 2008. 05. 30. 18:42

arabella: elképzelhetőnek tartom, hogy Sun tudja, hogy Ben miatt robbant a bomba a hajón, ezért szövetkezik whitmoreral.

Az nem meglepő, hogy Locke eljött a szigetről, könnyen lehet, hogy nem végleg. Az Othersek is elhagyták töbször is a szigetet az évek során.
Elfogult vagyok, Locke a kedvenc karakterem, de eddig mindíg Jacknek voltak tévedései nem pedig neki. Csakhát őt Ben ahhol tudta átverte eddig.

Sayid tényleg odatette magát, és a Desmond Penny jelenet igazán szép volt. Jinnek drukkolok továbbra is.:) A félszemű csávó aki nem volt az évadban is elég szívós.

Claire meghalt mikor eltalálta az aknavető a házat, és Sawyer csak odaképzelte vagy mi van vele?

A következő évadra az lehet érdekes, hogy a kis vörös, mikor hogyan lehetett azelőtt a szigeten, valamint ki a feka csávó és daliás Other barátunk vajh miért nem öregszik. Nem volt rossz zárás, de csalódott vagyok. Egyelőre nem nagyon érdekel, hogy egy évadon keresztül azt nézzük, hogyan készülnek vissza a szigetre illetve , hogy ott mi után elmult a veszély és minden rendben lehetne mégis nagyon rossz dolgok történnek.

R.I.P. Locke

U. i.: Azért azzal kiegyeznék, ha föltámasztani vinnék vissza.

arabella - 2008. 05. 30. 18:43

Pocok: én Jack apját vártam, neki voltugyanilyen koporsója…

varecza - 2008. 05. 30. 18:44

van rá esély hogy Locke feltámad, hiszen ő Jézus.
amúgy a rész és évad is 5/10

zoole - 2008. 05. 30. 18:45

De eddig elvileg a tengeralattjáróval utazgattak a külvilág meg a sziget között, az viszont mintha felrobbant volna… :) Hacsak nincs még valami egyéb eszközük, amit eddig titokban tartottak, akkor talán mégis lehet meglepő, hogy Locke kint van :)

Sefi - 2008. 05. 30. 18:48

olvasgattam a Lostpedia.com-ot erről a részről, és ott láttam vmi érdekeset: a sziget ahol a halászfalu van tökugyanaz, mint ahol a Lost: Via Domus főszereplőjének a 2. flashbackje:
“As the Oceanic Six arrive on Membata, the scenery of the Membata’s shore seems identical to Elliot’s second flashback from Lost: Via Domus, even the camera angle and position is the same as the game’s.”

Itt meg a telefonos:
During her flash-forward dream sequence, Kate receives a garbled phone call. When played backwards, the message states: “The Island needs you. You have to go back before it’s too late.”

zoole - 2008. 05. 30. 18:49

Jó, mondjuk ez attól is függhet, hogy hova került a sziget. Vajon random változtat helyet ill időt, vagy függ valamitől, hogy hova kerül?

kla - 2008. 05. 30. 18:56

Azt honnan veszi mindenki, hogy Locke fel fog támadni? Én nem emélkszem semmi ilyesmire, de a legtöbben kész tényként kezelik.

Dr.Fünke - 2008. 05. 30. 19:13

Lehet hogy mégegyszer végig kéne tolni a Via Domus-t? Lehet hogy az utolsó jelenete utalás volt arra ahogy visszajutnak a szigetre…

Ádám - 2008. 05. 30. 19:16

Egyébként a CG szempontjából gondoljatok bele abba, hogy ez az ABC részéről plusz rész volt, de az nem jelenti, hogy egy egész résznyivel több költségvetést is kaptak rá.

És eddig nem nagyon támadt fel senki a sorozatban. Az, hogy a halott figurák ott mászkálnak és elég furán viselkednek az inkább a szigetnek tudható be, de Christianre se mondanám rá, hogy él, abból, hogy mindenféle helyen (pl. a hajón) meg tud jelenni. Claire meg Kate álmába ment, szóval szerintem ez nem feltámadás, hanem valami élet és halál közti köztes állapot, ahol a szigeten meghaltak és utána újra látottak vannak.

Tooomika - 2008. 05. 30. 19:33

elnézést a kifejezésért de ez a sorozat egy gecidurva durvadurva wáááááááááááááááááááááá áááá borzongás anyázás stb.
emberek ez rettentő durva volt
a rész legnagyobb pillanata amikor ben eltolja a cuccost és költözik a sziget nagyon zsir zenével.
oh mily messze van február

Anrael - 2008. 05. 30. 19:34

WTF?Ennyit tudtam mondani és csak lestem magam elé egy ideig!Nekem sokkal nagyobbat ütött a tavalyi cliffhangernél, mert akkor elkövettem azt a hibát h megnéztem a finálé előtti riportot Lindelofékkal és ott mondták h lehetséges h felváltják a flashbackeket a flashforwardok!De most kerültem mindent így eszméletlen nagyot ütött!Egész végig a markában tartott és nem eresztett egy pillanatra se!Desmond és Penny jelenete igazán megható volt, legtöbb romantikus film nem vált ki ilyen érzelmeket, de attól félek ezentúl alig fog szerepelni Desmond pedig a kedvenc karakterem!CGI-ről már mindenki elmondta a lényeget így nem is pazarlom rá a szót!Tetszettek az apró poénok és Losthoz képest azért elég sok volt most az évadzáróban pl: Hurley-t amikor megtalálják és épp a dzsungelt öntözi,Lock és Ben az Orchid-ba,Checkmate Mr.Ecko!:)Sawyernek túl kevés szerep jutott,de azért a Hero díjjat megkapja h feláldozta magát és kiugrott a gépből h a többiek túléljék (amikor a partra ért és felrobbant a hajó gondolhatta h sok hűhó semmiért:))!Milesék már jártak a szigeten ezelőtt???Lehet h amikor Withmore!Azt hiszem megtartom a szokásom és ezt az évadot is megnézem még minimum 2x amíg nem jön az 5. évad!1x amikor tvben adják (vagy 2xis mind2 csatornánXD) és a szokásos dara 1-től az aktuális évadig a következő évad kezdéséig!:)The Lost need you!!!!!XD Meg kell nézned mielőtt túl késő lenne!XDDDD Csak ne kéne mindig majdnem 1 évet várni a következő évadra!ÉS MÁR CSAK 2 ÉVAD VAN HÁTRA!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Anrael - 2008. 05. 30. 19:36

Ádám: az lehet h nem támadnak fel de Christian teste még mindig nem került elő mert ugye az első évadban Jack üresen találta meg a koporsót!:)

Fuller - 2008. 05. 30. 19:44

“A végén, mielőtt ráfordult volna a kamera Locke arcára,próbáltam föléhajolni a dolgoknak, csak nem sikerült gyorsabban megnézni hogy ki fekszik ott:D”

Én is! XD
———–
Nekem nagyon tetszett a rész. A végén már gondoltam, hogy az Locke lehet. Az álnév eléggé furfangos volt a “ben” szóval. Csak azon imádkoztam hogy ne Ben legyen, mert az egyértelműnek tűnt.
Mondjuk nem is “Locke” ütött, hanem hogy visszakell vinni mindenkit. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki.

Gábor - 2008. 05. 30. 19:45

NEMHISZEMEL!!!
Már 8,5 órája töltöm és az istennek nem akar lejönni.
Mingyárt megőrülök, pedig még úgy ma meg szeretném nézni.
Lassan ott tartok, hogy elolvasom az összes spoileres kommentet oszt elmegyek kialszom magam végre! :p

zsofiv - 2008. 05. 30. 19:45

én nemtudom, de valaki aki nagy Lost fan, nem tudja miért lett Locke neve Jeremy Bentham??

Fuller - 2008. 05. 30. 19:46

Ja nekem Ben igencsak rövidke mondata ütött. Vág egy bűnbánó képet felnéz Locke-ra: “So?”
És a végén amikor megjelent eléggé “csini” volt XD Ahoz képest jól nézett ki ;)

Tyler - 2008. 05. 30. 19:46

Hát Sawyer és Juliet(többekközt) a szigeten maradt…kiváncsi vagyok mit csinálnak ezután…berendezkednek a szigetre vagy próbálnak menekülni?

Borosi - 2008. 05. 30. 19:47

Kicsit lemaradtam. Miért is kell visszajutniuk a szigetre?

Aradebil - 2008. 05. 30. 19:48

Eléggé simának tűnik az 5.évad: kinti események túlsúlyban+szigetes flashback-ek.

seven - 2008. 05. 30. 19:49

zsofiv: ő is egy filozófus volt,többek között nagy hatással volt rá John Locke és David Hume munkássága(hopppááá!)

Lord "Dwimorberg" Picard - 2008. 05. 30. 19:52

Én is csak azt tudom mondani továbbra is, hogy ütött ez az évad és a finálé is szenzációs volt :)

A sziget eltűnése érdekes dolog, a videóban azt mondta a fickó, hogy lehet majd úgy látják a nyulat, hogy eltűnne, epdig nem… s itt kezdett el visszapörögni a szalag. Mondta, hogy 100 minisecundum ideig lesz bent a nyúl, de ez inkább csak a kísérletre fordított idő, lehet hogy akár 1 napra vagy 1 évre látszólag el tud tűnni a sziget. Érdekes, de egyáltalán nem hülye húzás volt :) Walt jól megnőtt, de ha már Hurley beszélt neki, azért elmondhatta volna, hogy valójában az apja meghalt(?) Nem akarok itt hülyeségeket beszélni, Jin és Michael tutira meghaltak, egyet értek azzal, hogy Christian “szelleme” tartotta életben Michael-t míg el nem végezte a dolgát. Talán Locke is ezért halt meg, volt egy feladata: hogy szóljon a O6-osoknak. Ugyanakkor valami nagy baj lehet a szigeten, mert ugye Ben azt mondja, mindenkinek vissza kell mennie, közben Claire azt mondja, Aaron ne. Lehet, hogy Locke mondott valamit Sun-nak, s tényleg csapdába csalja Widmore-t, vahy nem :) De nyugodt vagyok, alaposan el van tervezve a hátralevő 34 rész :) A CGI megvalósítás nem zavart, ez sorozat s nem a Poseidon :)) Sokkal jobb a történet és a karakterizáció, hogy ilyenen fenn akadjak :D De ha akarják, biztos javítanak rajta a dvd-re, Blue-Rayre. Hmm… 8 hónap, damn it, baromi hosszú idő. Remélem legalább lesz két netes nyomozgatós játék (talán Sam is bekerülhetne a sorozatba – find815-ből), s lesznek Missing Pieces-ek is :)

Fantasztikus évad volt, még kettő ilyet :) LOST 11/10 :)

zsofiv - 2008. 05. 30. 19:53

:D hehe

Ben meg szószerint megforgatta az idő kerekét, nekem az egy kicsit túl meseszerű volt..de azért kíváncsi vagyok mi sül ki belőle

Slugger - 2008. 05. 30. 19:57

Kinyírták Locke-t, a szemetek! >:(
Valahogy nem érzem, hogy ezt a duplarészt újra meg kellene néznem, ellentétben az előzőekkel.

Valaki írta, hogy a Sziget a Föld Tunéziával ellentétes oldalán van. Erre semmilyen utalás nem volt az egész sorozatban! Honnan van az infó?

Bónusznak itt a kimaradt jelenet a 4×12-ből:
http://darkufo.blogspot.com/2008/05/extended-oceanic-press-release-scene.html

kla - 2008. 05. 30. 19:59

Asszem itt az ideje az évadértékelésnek. Ami nagyon jó, hogy – nyilván a kevesebb rész miatt is – egy teljesen kerek, tulajdonképpen lezárt töténetet kaptunk, elképesztő katarzissal. A wtf-ok szempontjából kiemelkedő volt az évad, karakterpillanatokból elég kevés volt, de sokszor a kevesebb több érvényesült. A ff-ok pedig a Lost történetének legjobb pillanatai közé tartoznak, zseniális volt, ahogy a végére összeállt az egész. Talán azt lehet mondani, hogy ez volt a legjobb évad, és ez főleg a kerek, szépen haladó, kodolgozott történetnek köszönhető. (a logikátlanságokat most hagyjuk) Nehéz összehasonlítani a 3. évaddal, mert azt gyakorlatilag teljesen szétspoilerezve néztem. Talán annak az utolsó 5 része még így is verte ezt az évadot, főleg a hangulat miatt, de összességében azt hiszem, ez volt a jobb.
(Egyébként a két finálét ugyanúgy nem tudom összehasonlítani, ez sokkal mozgalmasabb volt, az előző meg utánozjatatlan)

A részek topilstája nálam a következő (jelenleg):

1. There’s No Place Like Home (nem bontom ketté)
2. Cabin Fever
3. The Beginning of the End
4. The Shape of Things to Come
5. Confirmed Dead
6. The Constant
7. Meet Kevin Johnson
8. The Economist
9. Ji Yeon
10. Eggtown
11. Something Nice Back Home
12. The Other Woman (bár az utolsó kettő nagyjából egyenlő)

(A Constantot nem igazán tudom elhelyezni, nagyon jó volt, de rám a fölötte levők nagyobb hatással voltak)

Gracie - 2008. 05. 30. 20:01

Nálam még mindig a 2. évad a csúcs …
… de azért ez is megjárja! XD

kla - 2008. 05. 30. 20:01

Slugger: a producerek mondták, de ha megnézed, tényleg Tunéziával szemben lehet a Sziget.

Anrael - 2008. 05. 30. 20:03

A rossz dolgok a szigeten lehet h azt jelenti h Lockot “megbüntette” a sziget h hagyta elmenni Jackéket!

seven - 2008. 05. 30. 20:05

kla, egyetértek. kicsit aggódtam hogy nem lesz karakterépítgetés az évadban, de azért becsempésztek 1-2 részt.

de ezt a hiányt a sok wtf-el ellensúlyozták.
és valóban. legrövidebb évad, de mégis a legkerekebb.

külön említeném a Desmond szálat, amit gyönyörűen lezártak – majdhogynem teljesen.

Én ennél az évadnál mindig féltem egy picit az epizódok megnézése előtt. Mindig attól tartottam hogy “na most fog kidurranni a lost lufi”.

Mindig csak fokozták, fokozták – és úgy éreztem hogy valamin el fog bukni a sorozat, de csúnyán.

De nem. És ez dícsérendő. A 4×5 és a 4×13/14 bebizonyította hogy lehet 100%osan irracionális a megoldás, ha jól van megmagyarázva, akkor no problem.

nálam lista:

1. The Constant – 10/10
2. Theres No Place Like Home
3. The Shape of Things to Come
4. The Beginning of the End
5. Cabin Fever
6. Confirmed Dead
7. Meet Kevin Johnson
8. Something Nice Back Home
9. The Economist
10. The Other Woman
11. Ji Yeon
12. Eggtown – 7/10

Évadlista:

1. S4 – 9.9/10
2. S1
3. S2
4. S3 – 9/10

Slugger - 2008. 05. 30. 20:08

kla: Akkor oké, ha ők mondták. De még mindig haragszom a készítőkre Lokkbá miatt.

kla - 2008. 05. 30. 20:16

A Desmond-Penny szál tényleg szépen volt megcsinálva. Már 3 évad óta érült ,és mindig csak egy kicsit kaptun kbelőle. Nem volt túlragozva, de mindig fontos pillanatokhoz kapcsolódott. (ahogy a fináléban is) Van egy olyan érzésem, hogy Desmond csak guest star lesz a későbbikeben, mert igaz, hogy Ben bosszút forral, de közben ő és Penny nem igazán csinálnak emmit. (Hacsak nem kell őt is visszavinni a Szigetre)

seven - 2008. 05. 30. 20:25

kla: nem is tudom eldönteni melyik lenne jobb.
1. végre kapunk egy happy endet a lostban(wow!)
2. desmondnak vissza kell mennie….. penny nélkül (nem kicsit lenne drámai!)

meg aztán,azért azt ne felejdük hogy lindelofék mondták hogy vsz. a következő desmond epizódban azt fogjuk látni, hogy hogyan változott meg a múltja a 4×5 hatására!

Ragnar - 2008. 05. 30. 20:25

10/10

Anrael - 2008. 05. 30. 20:30

Most találtam 1 videót ahol azt mutatják be h még 2 szereplővel leforgatták a koporsós jelenetet, az egyik Sawyer a másik Desmond!A 3 kedven szereplőm…Ezek ki akarnak nyírni idegileg!Nehogy már mindhárman meghaljanak!
video: http://www.lostspoilers.org/?p=406#more-406

Ragnar - 2008. 05. 30. 20:34

de sajnálom Michealt :S

ááá mekkora volt már, mikor Jack apja megjelenik és mondja: mostmár mehetsz v vmi ilyesmi
elöször azt hittem nagyba, hogy megmenekül, erre meg nincs mi megvédje a haláltól…

Jin-nek énis drukkolok nagyon, simán leugorhatott, azt tartottam kicsit hülyeségnek, hogy simán felszedhették volna még, mégha kicsit lentebb ereszkedik és a helikopter talpába belekapszkodik az is jó

Sayid vs kími verekedés eszméletlen jó volt, régláttam ilyet egy “filmbe”

Mikor Locke nézi a videót vmiért félbeszakad és ELKEZDI VISSZATEKERNI, pedig TUTI nem lett vége a szalagnak, még ott próbálja is lestoppolni v vmi, meg asszem pont egy érdekes rész jött ott volna a videókazettán…erre Locke feláll és aztvártam, h Bentől aztkérdi, hogy hát mi a WTF van ezzel…FIGYELJÉTEK MEG!

Desmond és Penny jelenet GYÖNYÖRŰ VOLT !!!

Remélem Locke nem hal meg, igazából…és vmi csavart érzek itt, ez majd kiderül…furcsálottam, h ő van a koporsóba

folyt köv. csak vacsorázok vmit :D

Human Insect - 2008. 05. 30. 20:46

azért forgatták le szerintem 3 emberrel, mert semmibe nem került viszont így a spoilereket kicsit megkavarhatták.

Ilyen egyszerűnek tűnik a megoldás erre. Ők végig Locke-ot akarták, csak megzavarták a spoilervadászokat.

Tafaya - 2008. 05. 30. 20:50

Azért Sayid milyen faarccal hallgatta Bent, amikor mondta, hogy Penny hajóján jött el, miközben azon Sayid jött el. Vagy keverek valamit?

Anrael - 2008. 05. 30. 20:51

Hát Human én is remélem h csak ezt akarták vele és nem az van h mind meghalnak és nem tudták eldönteni kit tegyenek a koporsóba!

seven - 2008. 05. 30. 20:52

Tafaya, nem Penny hajóján, hanem Desmond vitorlásán… legalábbis Ben ezt hazudta.

Desmond Wallace - 2008. 05. 30. 20:59

Mit mondjak?
Az évadzáró feltette a koronát a 4. évadra! Eszméletlen jó volt! Tele volt izgalommal, remek jelenetekkel. Mi kell még?
A hajó robbanása tényleg gagyi volt, meg a helikopter lezuhanása is.
Amikor jöttek megmenteni őket, a kutató csávónál már én is tudtam, hogy az Penny hajója.
Amikor lezuhant a helikopter, azért rendesen izgultam, hogy Desmond túlélje.
A Desmond-Penny jelenet is nagyon jó volt.
Bent én továbbra sem bírom, most is bizonyította számomra, hogy egy szemét alak: “És?”
A sziget elmozdítása nekem is már kicsit magas, meseszerű, de a Lostnak elnézem.
Ja és a Sayid-Keamy bunyó is igen jól meg volt komponálva.

Borisz - 2008. 05. 30. 21:14

“dude, i’ve been having regular conversations with dead people, the last thing i need now is paranoia”

hurley for president

Ferragamo - 2008. 05. 30. 21:15

Checkmate, Mr. Eko! Zseniális!
Összefoglalva: Itt állok beszappanozva, víz meg sehol!
Pontosabban, csak februárban lesz víz! Vagy nem!
11/10
LOST 4 EVER!

barom - 2008. 05. 30. 21:16

Locke halála a hit emberének halála. Már a harmadik évadnál is sokkot kaptam mikor Ben meglőtte. Talán vele bánt el az élet a legkegyetlenebbül. A készítők pedig csak azért sem fogják visszahozni ,na de ilyen az élet (igazságtalan)és ettől emberi a Lost. :(

zdawg - 2008. 05. 30. 21:21

jujj ez jo volt, negyedik evad az eddigi legjobb es bar lehet az elso ketto lassu volt, de fene se tudja, azoknak is olyan hangulata volt, hogy a hideg razott vegig…

vannak kerdesek tovabbra is, imadom, hogy van min agyalni, ezt a 8 honapot meg kibirjuk fellabon allva is :)

en ezekre varom a valaszokat :)

– mi tortent a sziget mozgatasa utan?
– miert szorul locke a tobbiek segitsegere?
– a halottak tenyleg halottak, vagy mi a magyarazat peldaul christian shepherd folyamatos felbukkanasara?
– mi lesz penny/desmond sorsa?
– miert akar mindenaron maradni miles es charlotte? ha charlotte a helyet keresi, ahol szuletett es szavaibol esetleg az veheto ki, hogy ez a sziget, hogyan lehet, hogy o ott szuletett, amikor a terhesseggel problemak vannak a szigeten?
– sun vajon csapdaba csalja widmore-t, vagy tenyleg jack-re haragszik, ahogy jack emlitette a vegen?
– miert kapta kate almaban azt az utasitast, hogy nehogy vissza merje vinni aaront a szigetre, amikor szinte mindenkivel csak rossz dolgok tortennek?
– kiternek-e vegre a sziget mitologiara? black rock, az orchid alatti forgatokerek, negylabu szobor? oslakosok?
– halhatatlansag kerdese: richard alpert?
– miert nem olheti meg ben widmoret? esetleg mert halhatatlan, vagy mert vannak jatekszabalyok, amelyek megtiltjak?

rengeteg kerdes, idovel jon rajuk ugyis a valasz, egesz egyszeruen lelegzetelallito sorozat… bar jj abrams nem nagyon van, de sokban emlekeztet hangulataban az alias milo rambaldi vonalra nalam a lost mitologia.

hispan1 - 2008. 05. 30. 21:30

Hmm-hmm.

Michael szerintem tényleg meghalt, mondta neki Christian, hogy mehetsz, meg akart haéni, hát meghalt (akkor Hurley hazudik Walt-nak? – honna is tudná, hogy meghalt-e? hisz ő csak a felrobbanó hajót látta. akkor hazudik! gebasz).
Tartom, hogy Jin is “csatamezőn tűnt el”.

Halott ravasza: Locke miért nem nyomta oda gyorsan a saját kerjához a bigyót? Az ember szíve nem hirtelen áll le csak úgy…

Figth tényleg jó volt, mellény kiábrándító, többiek hol voltak eddig???!!!

Charlotte talán Ben gyerekkori barátnője???

És mi történt Locke-al?

Végülis egész jó volt :D

payskin - 2008. 05. 30. 21:34

Nem volt rossz, de közel sem érzem azt a WTF eufóriát, amit a 3. végén. Még akkor sem ha Locke bácsi van a koporsóban. Mondhatnám: “So?”

A Keamy vs Sajid meccs tényleg nagyon jó volt, de a Keamy vs. Ben már nem annyira, és nem igaz, hogy nem volt annyi eszük az otheröknek, hogy megnézzék, tényleg meghalt-e, amikor jól láthatóan nyakig valami védővacakban van. Keamynek úgy kellett volna meghalnia, hogy az egyben legyen katarktikus és drámai, ez nem annyira sikerült, szerintem, bár utána a Ben féle “So?” 10/10.

A “Jack a mentőcsónakban” bluebox valami rémesen szar volt, a többi elmegy kategória, de nem is ezen szontyolodtam el. Előre tartottam ettől a bombás dologtól, és el is cseszték, ahogy vártam. Így viszont Jin halála teljesen értelmetlen: miért maradna ott hackelni a bombát, amikor már ég a piros lámpa és mindjárt kifogy a tartály? Ahelyett, hogy rohanna a terhes feleségéhez, hogy akárhogy is megmentse? Erre külön figyelmeztetni kell? Miért nem tud leszállni az alig pár méteren levő helikopter érte? Milyen folyékony nitrogén, ami az utolsó adag flötty után pikk-pakk elolvad és máris bumm? Ezek olyan hollywoodi “B”-kategóriás megoldások. Ugyanilyen értelmetlennek találtam a Hurley találkozik Walttal jelenetet: a nagymamára több idő ment el, mint kettőjükre, aztán kimondatik, hogy a többieket kell védeni, miközben azt sem tudják, hogy élnek-e, halnak-e a többiek és ha igen hol, hiszen az orruk előtt vált köddé a sziget.

Vártam volna, hogy felbukkan a fekete fickó, hogy neki lesz még valami jelentősége, de nem.

Na mindegy. Az évad ütött, egy kicsit többet vártam a finálétól, de így sem volt rossz.

Pocok - 2008. 05. 30. 21:38

Meg az, hogy a hajón mindenki csak rohangált, nem hogy fel akartak volna szállni repcsire.

“Charlotte talán Ben gyerekkori barátnője???” Ez egy nagyon jó kérdés eddig nem is gondoltam erre.

payskin - 2008. 05. 30. 21:44

Az, hogy Hurley “hazudik” Waltnak, az arcára volt írva, onnantól már lehetett tudni, hogy Michaelnek reszeltek.

De miért lenne ez gáz? Mennyivel gázabb lett volna, ha azt válaszolja a “Like my dad?” kérdésre, hogy “Ja, nem, az apád az miszlikre robbant néhány száz kiló C4-től, szeva!”? Nyilván nem ő akarta közölni vele.

ream - 2008. 05. 30. 21:58

seven: szerintem te már legóból is karaktereket építgettél!

bugijakab - 2008. 05. 30. 21:59

hát Locke eléggé halottnak tünt,de sztem messze nem kell búcsuzni tőle,100 h végig szerepelni fog,bár nem tudom mi olyat tehetett ami miatt Hugo és Sayid számára szinte örömteli a halálhíre.
a DesandPenny happy endnek örülünk,izgultam a jövőbelátó skótért,bár szvsz a 4/5 telefonos jelenet “meghatóbbra”sikerült mint a nagy találkozás,és sajnos erős a gyanum h Des csak vendégszereplő lesz(ha lesz)ezután.
a Sayid Keamy harc nagyon nagy,soriba ien jó bunyójelenetet még nem láttam.
Sawyer és Juliet maradása várható volt…ellenben Milesé és főleg Vöröskéé(aki nem előszőr van ott?!)
Ben megint fasz volt,az még OK h hirtelen felindulásból kinyirta a lánya gyilkosát,de az az “és?”az olyan “régi”Ben-es volt.
Nem gondoltam h valaha ilyet mondok,de Mike-ot sajnáltam kicsit,az első 2évad ellenszenves Waaaaaaaaaaaaltozó árulója után egy sokkal szimpatikusabb figuraként tért vissza.
Jin otthagyása viszont balfaszság volt,ha nagyon akarták volna,el tudják vinni,vagyis az rosszul lett megcsinálva,akár túlélte akár nem(sztem nem),meghát Sun se volt annyira összetörve egy kis hisztizés után gyors megemésztette férje halálát,ez sem tetszett igazán.
Mi van a fizikus csávóval,hol volt a robbanáskor?
Mi van Clairrel?
Mit kolbászol Jack Locke koporsójánál?
Miért EGYÜTT kell visszamenniük?
10/10 es évad ugyanúgy ahogy a többi .

vargatom - 2008. 05. 30. 21:59

Jó rész volt, de akkora nagy meglepetések azért nem voltak szerintem, az O6 felfedése után már nem nagyon maradt olyan nagy nyitott kérdés – persze a koporsóba került szereplő kivételével. Mondjuk nehéz is volt felülmúlni az előző évadzárót anélkül, hogy túl sokat felfedtek volna a nagy titkokból…

Locke halála viszont tényleg elég meredek, hiszen a Lost egyik gyakran boncolgatott kérdését látszik előre eldönteni (man of science vs. man of faith). Mondjuk a szerzőket ismerve ez még nem jelent semmit, én speciel valószínűnek tartom hogy a kopaszember követni fogja Christian Shephard példáját a sorozat vége felé.

Az ötödik évad várhatóan párhuzamosan játszódik majd a szigeten és a külvilágban. Jack elég csúnyán le van pukkanva és nyilván először össze kell szednie magát, az pedig azért időbe tellik. Sayid és Ben segítségével jó kis titkosügynökös hajszákat is behozhatnak, meg biztos Kate se csak álmában tart pisztolyt a szekrényben. Sun meg ahhoz jöhet jól, hogy újabb szálakat hozzanak be a cselekménybe, ahogy eddig minden évaddal tették.

Jint meglátjuk :) Igazság szerint elég sok szereplő maradna nélküle is játékban, és várhatóan bejön még pár új az ötödik évadban is, szóval nem garantált a túlélése.

Ugyanakkor szerintem Desmondot kihúzhatjuk az állandó gárdából, és
SPOILER
elvileg a kissrác szigeten maradt mamája is vendégszereplő lesz egy évig
SPOILER
szóval még mindig kezdődhet úgy az ötödik évad, hogy Jin partraúszik, vagy felveszik Faradayék a csónakba…

seven - 2008. 05. 30. 22:03

mi kell hogy történjen szegény Jinnel hogy elhiggyétek hogy meghalt? :|

Desmond Wallace - 2008. 05. 30. 22:10

Az érdekes volt, hogy a hajó legénysége nem akart felszállni a helikopterre.
Ez a nagy hazudozás is sántít egy kicsit. Elköltöztették a szigetet, tehát nem tudják megtalálni, akkor nem mindegy, hogy hazudnak vagy elmondják az igazat?
A sziget elmozdítására csak visszatérek: Ez már nagyon fikció.Tudományosan sehogy se magyarázható, mert egy siget nem csak annyiból áll, amennyi kilátszik a vízből. A lemeztektonikát meg a kőzetburok földrajzát egy kicsit kihagyták a számításból.

Human Insect - 2008. 05. 30. 22:10

seven: absz jogos kérdés.

Desmond Wallace - 2008. 05. 30. 22:10

“mi kell hogy történjen szegény Jinnel hogy elhiggyétek hogy meghalt? :|”

Cafatokban akarjuk látni!:D

Waldi - 2008. 05. 30. 22:14

De most oszinten, mekkora balfaszok voltak ezek a Dharmas fickok? Orchid stationt epitettek es nem tudtak a negylabujjuak feregjarat geperol? Otherville-t pont Smokie barlangja fole epitik? Valami kurvara nem stimmel itt.
Mivel Locke le se talalt az Orchid allomasra (a Suiget mozgatasarol, meg meg annyi fogalma sem volt), ezert minimum sejthetjuk, hogy Ben tisztaba volt, hogy ki fogjak szabaditani. Az Orchid videoval jol megetettek, negativ energiaju egzotikus anyag, Casimir effektus, kozben az idoutazos gep, csak a jegbarlangba jutashoz kellett. Maga az idokerek, tobb mint bizar. Vajon csak Ben ugrott elore az idoben 10 honapot Tuneziahoz, vagy az egesz sziget? Es a sziget csak idoben vagy terben mozdult?
Azt hittem, hogy vagy Jack vagy Locke fogja megolni Keamy-t, es ezaltal felrobbantani a hajot. Azt nemi ketkedessel fogadtam, hogy Ben hirtelen felindultsagaban cselekedett volna.
Meg mielott Locke eljon a szigetrol, honan volt informaciojuk az O6-nak a szigeten tortentekrol? Sun honnan tudta, hogy Ben a masik ember, aki felelos Jin halalaert? (Mar ha tenyleg halott.) Honnan tudtak, hogy Locke most Jeremy Benthamnek nevezi magat? (Talan az o reinkarnacioja?) Mivel arrol beszeltek, hogy Jeremy Bentham mondta, hogy az O6-nak hazudnia kell, ezert a koporsos jelenet abszolut egyertelmu volt. Talan veletlen, hogy az O6+Desmond+Lapidus=8-an jutottak ki? Miert mondtak azt, hogy 8-an eltek tul a O815 lezuhanasat?
Penny es Desmond vegre talalkoztak, remeljuk szerencsesebbek lesznek, mint Sayid es Nadia. Bar nem valoszinu, ha Ben-en mulik. 3000 km utaztak egy masik szigetig, az Fiji Mambata tavolsaga kb.
A szigetre valo visszajutashoz ezek szerint legalabb az O6 kell (Walt, Desmond?). Bar mivel Sun Ben-t tartja a felelosnek Jin halalaert valoszinuleg nem egy konnyen fog kotelnek allni.
Miles szerint Charlotte mar volt a szigeten? Sot lehet, hogy ott szuletett? Ezt mar sokan valoszinusitettek amugy rogton amikor a toba esett. Desmond remeljuk nem volt tul kozel a hajohoz. Christian szelleme feloldozta Michaelt a buneiert, a robbanas elott.
Miert kell elhagyni a szigetet annak aki elmozditja? Hogy kerul Ben Tuneziaba? Hogy kerul ki Locke/Jeremy? Miert hal meg? A sziget hozza ra a betegseget?
99 %, hogy meg a sakk allasnak is van jelentosege. Sakkmatt Mr. Eko.

“A középkor büntető társadalmait felváltja a szociális ortopédia egy olyan formája, amely a korábbiaktól lényegesen eltérő hatalom- és társadalomtípushoz vezet, s melynek eszmei modelljét a Foucault által felfedezett, Jeremy Bentham-i panoptikum alkotta.
„A panoptikum egy gyűrű alakú építmény, amely egy udvart zár körül. Az udvar közepén egy torony áll. A gyűrű kis méretű cellákra oszlik, ezeknek kifelé és befelé is nyílik ablakuk. Mindegyik cellában egy személy tartózkodik, aki az intézmény céljától függően lehet írni tanuló gyermek, dolgozó munkás, jó útra térítendő fegyenc vagy tébolyától megszállott őrült. A középponti toronyban egy felügyelő foglal helyet. Mivel a cellákban kifelé és befelé egyaránt néznek ablakok, a felügyelők az összes fülkét átláthatják. .” ő mindent lát, míg őt senki sem láthatja. … A panoptikum egy olyan társadalom és hatalmi működés utópiája, melyet jól ismerünk jelenlegi életünkben, végső soron tehát egy valóra vált utópia””

Mi az Isten ez a sziget? Idegenek altal folytatott kiserlet, Atlantisz, Edenkert? Az Otherek/Watcherek/Smokie itelik meg/terelik jo utra az arra kivalasztottakat? Confess Eco, confess!
Azert remelem, hogy jo oreg Ben csak felelesztik valahogy :)

Ju - 2008. 05. 30. 22:16

hát ez ÁÁÁLLAT volt!
fasza lesz ez a Ben vezette “off-island new-other team”

mikor jött az a koporsó először az arcunkba akkor megfordult a fejemben mi van ha Locke van benne??? aztán elvetettem hogy az nagy f****ság volna! na ennyit a női intuíciókról!

istenkirály finálé volt!!!!!

payskin - 2008. 05. 30. 22:28

“Orchid stationt epitettek es nem tudtak a negylabujjuak feregjarat geperol?”

Hogyne tudtak volna, még a videóban is említik.

“kozben az idoutazos gep, csak a jegbarlangba jutashoz kellett”

Nem, a jégbarlangba jutáshoz fel kellett robbantani az “időutazós gépet”. Nyilván nem ez volt a rendeltetésszerű használata, ahogy a videóban is elhangzik világosan, hogy fémet ne!

“Bar mivel Sun Ben-t tartja a felelosnek Jin halalaert”

Tiltakozom, ez spekuláció. :) Semmi ilyesmit nem láttunk a fináléban.

Waldi - 2008. 05. 30. 22:34

Human:

Amig, nem lattuk, hogy Jin halott, addig 100 %-ra nem lehetunk bizosak benne.
Keamy is latszolag halottan fekszik egy csomo others kozott, aztan szepen elengedik Ben-re vadaszni? :D Amugy az lenne a csavar,ha Ben azzal venne ra Sun-t, hogy mennyen vissza veluk a szigetre, hogy megmondja, hogy Jin el.

seven - 2008. 05. 30. 22:36

a helipadon állt Jin. robbant a hajó. még ha a robbanéást túl és élte volna(haha) akkor is megfulladt volna. lehetett látni a helikopterből hogy nem volt a közelbe Dan mentőcsónakja.

Ha ezt túléli, az gáz.

kla - 2008. 05. 30. 22:38
seven - 2008. 05. 30. 22:39

WTF?

seven - 2008. 05. 30. 22:42

akkor van a comic con, igaz? már megint készülnek valamivel?:)

eight - 2008. 05. 30. 22:44

Úgy látszik, hogy csak engem érdekel, hogy mit sustorgott a vadember Katica fülébe…Már a 3 vagy 4 résszel ezelőtti epizódban is érdekes volt, amikor azt mondta Jacknek, hogy elintézett valamit Sawyernek.
Az egyedüli, ami nem tetszett ebben az évadban az az időzavaros valami, mert ugye a hajóról indított rakéta KÉSŐBB ér el a szigetre, mint ahogy “kellene”, viszont a hajóorvos holttestét ELŐBB sodorta parta az óceán, mint ahogy megölték a hajón.
Egyébként abszolúte zseniális a Lost, és bár a 2. évadot kihagytam, nem bántam meg, hogy a 3. évadtól újra bekapcsolódtam. :-)

Csabeee - 2008. 05. 30. 22:45

Ezzel a linkkel mennybe fogok menni.:D
http://www.designsushi.com/distraction.html

Ju - 2008. 05. 30. 22:51

egyébként filozófia guruk előnyben!
Jeremy Bentham is angol filozófus volt, asszociálni lehetett már a rész elején
John Locke -> Jeremy Bentham
szeretjük a beszélő neveket!!!!

Thrasher - 2008. 05. 30. 22:56

Na, nagyon könnyen lehet, hogy hülye vagyok, de:
mijazistenért kell hazudozni? A Szigetről már nyilván tud Widmore, tehát azt akár el is mondhatnák a nyilvánosságnak, hogy mik folytak ott, ha mindenki tudna róla, már egyből nem lehetne fű alatt kis kommandóscsapatokat küldeni oda hentelni. Bár mivel Ben már nincs ott, Widmore lehet, hogy nem is így próbálná megszerezni magának a helyet. Persze ha napvilágra kerülne a dolog, akkor mindenki megpróbálná kihasználni a Sziget csodás erejét meg blablabla, meg egyebek. De Jacket ez hótziher, hogy nem érdekli, ő tényleg csak a többieket próbálja védeni, arról nem is beszélve, hogy azt úgy se tudja, hogy hol keresék egyáltalán.
Ha azt próbálják elhitetni Widmoreral, hogy mindenki meghalt rajtuk kívül, a Sziget jól ki van takarítva, akkor meg gondolom nem nagy sikerük lesz, lévén hogy Charlesnak van egy felrobbant hajója, meg a Sziget előző koordinátái helyén egy nagy rakás víz.
Szal tényleg nem értem, mi vette rá Jacket, hogy kamuzzon. Az, hogy amikor Locke tényleg elmozdította a Szigetet, az elhitette vele, hogy az öregnek mindig is igaza volt, és hallgatni kell rá?

Thrasher - 2008. 05. 30. 22:58

San Diego, Comic Con, ja. Azért nem igaz, hogy még csak most ért véget az évad, máris ezen pörögnek. :D

Ju - 2008. 05. 30. 23:00

i’m so sorry!

de!
“repetitio est mater studiorum”
(a figyelmetleneknek mint én)

Aribeth - 2008. 05. 30. 23:01

“A Szigetről már nyilván tud Widmore, tehát azt akár el is mondhatnák a nyilvánosságnak, hogy mik folytak ott, ha mindenki tudna róla, már egyből nem lehetne fű alatt kis kommandóscsapatokat küldeni oda hentelni.”

Igen, ám, de ha elkezdenének a sziget csodás erejéről, füstről, időzavarról, Dharma-kísérletekről hadoválni, körberöhögnék őket, és ha sokat erősködnének, egyhamar a gumiszobában találnák magukat. A sziget pedig eltűnt, és nem is szándékozik előjönni, így még nehezebb lenne a bizonyítás.

Szala - 2008. 05. 30. 23:02

Am szerintem Locke olyanná fog válni mint Ben… (pl álnév, stb)… Locknak azért “kellett halnia” mert Jacob azt akarta h Ő mozgassa el a szigetet, mégis Ben mozgatta el. Lehet h Locke-nak kellett volna onnan elteleportálódnia és Bennek kellett volna megmaradni a többiek vezetőjének. A rész 9999/10 az évad úgyszintén :D

Szala - 2008. 05. 30. 23:05

Örülök annak is h Desmondot nem nyírták ki, bírom a karaktert. A sziget elmozdítása meg… szóhoz sem jutottam :D nem tudom eléggé kihangsúlyozni, ez a legjobb sorozat. :D

Sanna - 2008. 05. 30. 23:06

Hú én csak most tudtam megnézni, nagyon jó kis finálé, de a 3. évadit nem űbereli nálam sem. Szerintem Májköl meg Jin nagyon meghalltak, de szerintem látjuk még majd őket, na meg John-t is. Valami szellem izé formájában. Na de hogy van, hogy az a Richard nem öregszik? Az az érzésem, hogy Desmondék még igen komoly pácban lesznek, ha Ben rájuk talál, Alex halála szétrobbantotta az agyát, bosszúra szomjazik. Sun pedig szerintem komolyan gondolja, hogy szövetkezik Widmoreral, hiszen ha emlékeztek, még az apjának is azt mondja, hogy Jin haláláért 2en felelősök, az egyik az apja, és már tudjuk, és sejtettük is, hogy a másik Jack lesz, szóval Sun átvállt Kill Billbe :-)

juhaszvik - 2008. 05. 30. 23:10

akkor most ősszel találkozunk? mi lesz addig? hát miért jó ez? mit tesz a drogfüggő, ha elfogyott a drog? mi lesz velünk? :(

gyerekek! (akinek nem inge ne vegye magára) Jin beugrott a vízbe, és mivel halászfaluban nőtt fel, olyan gyorsan tudott úszni, hogy megelőzött egy helikoptert (mennyi lehet, 200 km/h?).
Most tényleg: ha a helikopter nem jutott be a szigetre, akkor Jin hogyan? ha nem jutott be, akkor hogy élne? (bár most valami beugrik a Find Nemo-ból, hogy teknősháton milyen gyorsan lehet utazni)

a rész(ek) nagyon jó volt, rögtön az elején, hogy az autó megállt (mi van???), már az adott egy kis lostos wtf-et.

Most nem értem: Sun azzal az emberrel paktál le, akinek a megbízásában dolgozott az az ember (Keamy), aki sok másik ember (köztük Jin) haláláról tehet?
Mert ha mondjuk Locke (alias J.B.) elmondta mi volt a szituáció (Ben megölte K.-t, bomba felrobbant), akkor gondolom Withmore-ról is szólt.
Nekem az egész átverés gyanús.

Nem tudom Desmond miért ne lenne továbbra is főszereplő?
Jack (Desmondnak): “Don’t let him find you, Desmond.” (ne hagyd, hogy megtaláljon, D.) gondolom ezt Withmore-ra érti. számomra ez megalapozza, hogy lesz a skót pajtásnak jócskán dolga=szerepe.

seven - 2008. 05. 30. 23:10

nem ősszel, hanem 2009ben!

alien - 2008. 05. 30. 23:14

itt-ot voltak utalasok,h colverfield es lost valahol osszefugg. es ez kiderul a 4. evadban
lemaradtam valamitrol? vagy fake info? vagy nem 4 evadban?

Human Insect - 2008. 05. 30. 23:15

ahogy odaírtam a képalá!

.dot.com - 2008. 05. 30. 23:15

Hogy legyen egy kis ellenvelemeny is: Szerintem a kormanykerekes dolog marhara nem illett az idoutazo szupertechnologiahoz. Meg viccnek is rossz volt.
A masik pedig az a hihetetlen egybeeses, hogy penny hajoja a sotet ejszaka kozepen a vegtelen tengeren pont megtalalja oket. Na erre kb. kisebb az esely, mint hogy kihuzzak Hurley szamait a lotton. Ez is eroltetett volt. (Tengeraramlatok smafu? Nem is probaltak elevezni onnan? Ha nem haladnak valamerre, akkor ott pusztultak volna ehen-szomlyan a semmi kozepen.
Szoval szerintem messze a leggyengebb evadzaro volt ezek miatt az eroltetett dolgok miatt.
Ja igen es meg egy ‘leak’. Ha majkl halhatatlan volt, akkor miert nem hordta ki az osszes robbanoanyagot a tengerbe? Vagy vagdosta el a drotokat.. Ugy sem tortenhetett volna semmi baja…

Human Insect - 2008. 05. 30. 23:16

alien: én nem láttam a cloverfieldre ösezfüggést. Csak a Clover elején volt a Lost logót, de Abrams mondta, hogy csak kikacsintás, nem tényleges összefüggés miatt. Olyna riszpekt pacsi.

Human Insect - 2008. 05. 30. 23:17

.dot.com : mert a hajó felrobbanhatott volna, úgy hogy cska májköl éli túl, mert halhatatlan…

bz - 2008. 05. 30. 23:22

“Innentől viszont wtf, hogy a vörös miért akart visszajutni (i have to go back!), és miről dumált Miles.” Nyílván dharmás szülők gyereke, a szigeten született :)

juhaszvik - 2008. 05. 30. 23:24

Jack (szerintem) azért ragaszkodik a hazugsághoz:
1. mert átváltott a tudomány emberéből a hit emberébe (az orra elől tűnt el a sziget), és ezért azt teszi amit Locke mondott…
2. ki hinne nekik? (azokon kívül persze akik tudják az igazságot) kb ugyanott üldögélnének mint Hugo…

(csak tipp) nem lehet, hogy Locke azért kerül(t) ki a szigetről, mert ő is elforgatta a kereket?

.dot.com - 2008. 05. 30. 23:25

azert azt megneztem volna, hogy nagyban vagdalja a drotokat, majd felrobban a tonna robbanoanyag es ot tuleli. :)

Szala - 2008. 05. 30. 23:26

Én még azt nem értem h Sun miért Jacket hibáztatja Jin haláláért amikor Withmore és Ben az igazi hiábasak…

varecza - 2008. 05. 30. 23:28

Withmore
Witmore
Windmore
Wildmore
Wingmore
Widmore

Thrasher - 2008. 05. 30. 23:28

Jaja, értem én, hogy elég furán néznének rájuk, ha előállnának a sztorijukkal, csak hát őt most nem ez motiválja, az egyértelmű.
Átváltott a hit emberévé? Ez mondjuk teljesen jó, végülis az FF-ek alapján tényleg ilyen lett. Akkor már nem is tűnik olyan furcsának ez a hirtelen döntése.

juhaszvik - 2008. 05. 30. 23:31

már megint február??? :(
most lefordultam a székről…

feb, mar., ápr., máj., ez max 18 hét…
biztos? átmegy júniusba is? vagy több duplarésszel is operálnak? még alternatíva: nem tudok számolni? :)

bz - 2008. 05. 30. 23:32

17 részes az évad (5.) nem?:P

Pocok - 2008. 05. 30. 23:34

Mondta Jack, hogy nincsenek csodák, aztán Locke neki, hogy majd csodát fog látni (vagy valami hasonló most nincs kedvem megkeresni). És a csónakban katinka mondta neki, hogy csoda, hogy a baba megúszta.

Akkor a darmás kísérletnek meg a sziget elmozdításanak semmi köze egymáshoz? Azt hittem, hogy valami ottani kísérlettel fogja elmozdítani, és nem csak arra kell, hogy berobbantsa a falat. Jól meg lettünk vezetve :S

.dot.com - 2008. 05. 30. 23:38

Meg egyébként korábban is azzal operáltak, hogy ha Michael meg akarta ölni magát, akkor tönkrement a stukker. Tehát itt is valami hasonlónak kellett volna történnie – bekrepál a dinamit. Az mindenkinek sok lett volna, hogy atomjaira hullik a hajó, Michael meg kiúszik a partra… (ugye jól sejtem, hogy egészen addig volt halhatatlan, amíg az egyenruhás faszi meg nem jelent előtte a végén?) Okok, nem lovagolok ezen tovább. :)

juhaszvik - 2008. 05. 30. 23:40

ha nem kommentelsz, boom!!! :)))))) (ezt ki találta ki?)

Human, bocs hogy nem vettem észre a képaláírást, máskor igyekszem :)

máskor… hol van az még… :(

csabigee - 2008. 05. 30. 23:43

Ez nagyon durva rész volt!!!! nekem 10/10. Volt elég akció, a Keamy – Sayid bunyó is rohadt jó volt! a sziget teleportálás is nagyon bejött, újra volt fura hang, meg vakító fény mikor Ben forgatta az a cuccot. :D. Meg jó volt az is, ahogy folytatódott a 3. éved ff-jától. Huhh, többször is kirázott a hideg miközben néztem! Kate Clair-es álma is izgalmas volt. A CGI-vel tényleg nem dolgoztak túl sokat, mind1, nem ezért nézzük a LOST-ot. Egyszóval nekem 108/10 -es!!!

juhaszvik - 2008. 05. 30. 23:48

18? én abból indultam ki, hogy az 5. évad már egy normál hosszúságú (>20) évad lesz. bocs, a tudatlanságomért, de nem merek máshol info-t gyűjteni a lostról, mert félek a spoilerektől.
én mindent elhiszek nektek…

ilm - 2008. 05. 30. 23:52

Úgye az nem komoly hogy az 5.-ik évad a visszajutásukról fog szolni??? Már bocs de ez még viccnek is rossz(saját vélemény) Négy évadon át néztűk ahogy az ELTŰNTEK egy relytéjes szigeten csomo meg magyarázhatattlan dolgot láttak és megannyi sok kérdést tettek fel választ meg nem kaptak,(legalábbis a nagy részére) most meg kitalálják hogy kijutnak és nekűnk meg azt kéne néznűnk hogy probálnak vissza menni? na ne
Én inkább a szigeten maradtakat mutatnám, meglátnánk mitől vált rosszá a dolgok, aztán majd az évad vége felé csatlakoznának a kijutóttak, bár lehet hogy sokaknak ez méginkább nem jőnne be.(nekem igen)

Lui - 2008. 05. 30. 23:59

minden eddigi, valaha látott sorozat-részt vert. :O
Pedig már nem kettő odabaszós részt láttam kül.féle sorikból…

10ből 999999999999999999999 pont… :O

Azóta és ráz a hideg. :D LOST 4EVA!

LestatVenom - 2008. 05. 31. 00:05

Ez a finálé valami hatalmas volt. Kb ennyit mondanék csak:D

jah és hét idézete:
– Is he talking about what I think he was talking about?
– If you mean time traveling bunnies, than yes!
kcisit röhögtem rajta:D

DQ - 2008. 05. 31. 00:08

Can’t wait the S5… superb… :)

Platschu - 2008. 05. 31. 00:09

Szórakoztató volt az évadzáró, de már túl sok mindent ellőttek az előretekintésekkel, így az izgalmi faktor nem volt túl magas. Én több fordulatot és választ vártam volna, remélem a következő évadban végre meg is kapjuk.

Human Insect - 2008. 05. 31. 00:09

“ha nem kommentelsz, boom!!! :)))))) (ezt ki találta ki?)”

én ;)

juhaszvik - 2008. 05. 31. 00:10

ijjjjj 18=17 (bocs)

ilm: hogy mi lesz az 5. évadban? szerintem vegyesfelvágott. nem lehet csak az egyikre (sziget vs kintiek) koncentrálni, hiszen odakint 8 kulcsszereplő van (+Penny, Withmore stb.), odabent meg 6 (plussz Claire, others, plusszplussz ami (aki) a nagy bajt okozza).

Sitrep - 2008. 05. 31. 00:10

Human – ha már képaláirás, akkor “fojtani,” pls..

Human Insect - 2008. 05. 31. 00:11

“Én inkább a szigeten maradtakat mutatnám, meglátnánk mitől vált rosszá a dolgok”

Oké, de ezzel akkor se Bent se Sayidot se jacket se kate-t se Hugot nem láthatnád hosszú ideig, csak percekre. A külvilágban is lesz szál tuti, méghozzá jelentős, és mivel Ben segít visszajutni, így a külvilági szál erről kellszóljon. “Vannak ötletei”

rivera - 2008. 05. 31. 00:14

nem feltétlen kellett térben mozognia a szigetnek, a nyulas kísérletben a dharmások is azt mutatták, hogy eltűnik az állat egy rövid pillanatra, de csak számunkra.

nekem kicsinek tűnt a koporsó ezért is lepett meg nagyon lock

sun pedig simán lehet a másik csapattal, ha már a készítők rágják az ember szájába hogy “Miért akarna nekem segíteni?”, meglesz rá az oka szerintem

az ötödik évadban meg bizots sok szigetes rész lesz, én valami plusz csavarra is számítok az idővel kapcsolatban, ahogy a negyedikre megkaptuk az ff-t úgy tuti behoznak valamit az ötödikre

lock persze hulla, szerintem se valószínű semmilyen feltámadás, de biztos lesz jópár rész ahol megismerjük leadership munkásságát, meg kijutását a szigetről

azért remélem ötödik évad vége nem a koporsós jelenet folytatása lesz, mert akkor igencsak lassan fogunk haladni :)

veronel - 2008. 05. 31. 00:15

Richardról szerintem nem azt tudjuk, hogy nem öregszik, hanem azt, hogy valahányszor a külvilágban járt ugyanannyinak látszott. Márpedig, ha a sziget az időben mozog, akkor lehet, hogy neki kevesebb idő telt el a kintlétek között, mint mondjuk Johnnak.
Én az egész finálé alatt azt hittem, hogy Desmond lesz a koporsóban, bár rá telán nem lett volna igaz Jack: se barát, se rokon mondata, az előző évadból.
És nem tetszett a finálé. Kími “feltámadása” baromság volt, John meg ha annyira aggódott a többiekért pumpálhatta volna a csávó szívét mint Boreman a House-ban a kubai lányét.
Szójer sugdosása érdekes, de az a leugrás kiúszás…
Az időanomália meg jön és megy ahogy kedve tartja. A rakéta később esik le, a doki előbb halott a szigeten, a texasi keménycsávó simán kiúszik, Daniel ki-be jár a csónakkal, Penny meg épp arra jár. Ezek szerintem tényleg B kategóriás megoldások. Pedig eddig zseniális volt az évad, csak ez a szokásos, hogy kitalálunk egy nagyon király befejezést, ami üt és mindenki azon fog gondolkodni, hogy és ezt most hogy, aztán nekünk sincs ötletünk, hát kipótoljuk a hiányzó kockákat. Nálam ez 4/10, a poénok miatt. Meg mert Desmond még él.
Nekem ebben a részben egy WTF jelenet volt, mikor Kate felveszi a telefont és megszólal a hang(fülhallgatóval néztem a család miatt) na ekkor a kutyám vonyítva ugatva neki rontott az előszobai sötétnek. Attól bef***stam.
Locke a koporsóban meg leginkább egy vállrándítás. Valahogy addigra már elvesztettem az érdeklődésem.
Pedig a 4. évad zseniális volt eddig.
Én kérek elnézést.

rivera - 2008. 05. 31. 00:22

ja és logikus hogy ben kinyírta keamyt, ő a szigetet védi, egy hajó rajta nagy rakás túlélővel nem tett volna jót a lapulásnak

lock meg szegény mint a vak ember fehér bottal, fogalma sincs semmiről csak gurul mint a billiárd golyó amit meglöknek

kla - 2008. 05. 31. 00:22

Ha 305-ös irányon mész, akkor nincs időanomália. Ha azon mész, akkor ilyen konstansos időugrálás lehetséges, de nem feltétlenül, csak ha arra jár valamilyen elektromos vihar.

Csipi M Lee - 2008. 05. 31. 00:24

bárki bármit mond, objektíven nézve nem volt jó befejezés, sőt ez volt a lenggyengébb, és most nem a technikai részről beszélek. Tele volt fals dolgokkal az egész rész, onnantól kezdve, h Aaron túlélte a zuhanást, egészen odáig, hogy megjelent Penny hajója… Persze ha azt bevette a gyomrunk anno, hogy Hurley kajáldáját agyonb.ssza egy meteorit, akkor akár minden máson is túltehetjük magunkat.
Örülök h meghalt az a köcsög fancsalipofájú Locke, 2 évad óta csak idegesített. Ha a végén Ben amikor Jack megkérdezi, hogy hogyan képzeli a szigetre való visszajutást, nem azt mondja h van néhány ötlete, hanem hogy “nekem mindig van egy tervem” talán megmenthette volna a végét, de így full gagyi lett. Ráadásul innentől kezdve nem is érdemes elméletek gyártani meg hüjje kérdéseket feltenni, mert olyan lett a befejezés hogy úgy folytatják ahogy akarják. Tavaly ilynekor egyébként úgy álltam fel a finálétól, hogy hú baszdmeg te kurva messze van a február, most meg egyáltalán nem érdekel… és ez azért sokat elmond.

Csipi M Lee - 2008. 05. 31. 00:27

Ben is egy nagy kecseg, sztem majdnem magához nyúlt örömében, amikor végighallgatta Keamy monológját.

krisz696 - 2008. 05. 31. 00:28

Szerintem Ben a főgonosz. Szeretem a karakterét, de van benne valami… gonosz. Biztos vagyok, hogy a zsoldos csávót is azért ölte meg, hogy a szigetről se ki, se be.

A következő évadban szerintem a jelen az Ocenaic6 lesz, míg a szigeten történteket fb-kben ismerhetjük meg. Hiszen a jelenben hal meg Locke.

Sun nem dolgozhat a saját szakállára Widmore ellen, mert amit tud azt csakis Locketól, esetleg Bentől tudhatja. A Jin kérdéshez túl fáradt vagyok. Le is ugorhatott/fel is robbanhatott. ‘Kár érte, kiváló ügynök volt!’

A Desmond (Tutu) meg Penny miatt megy vissza a szigetre ez egészen biztos. Ben megöli/elrabolja, a lehetőségek tárháza végtelen. A Penny meg ráadásul a Widmore lánya is azt hiszem, szóval Bennek van miért eltenni láb alól a csajt, hisz két legyet is üthet egy csapásra.

Szkítör - 2008. 05. 31. 00:29

61 perc 50 másodpercig kurvajó volt, nem mint egy Lost rész, hanem mint egy lost film, de ott engem bizonyos szinten elveszítettek… a sziget csak úgyhip hop eltűnik? na neee… ennél azért többet néztem volna ki a készítőkből….. így a vége már nem is ütött, annyira kihegyezték a koporsós emberre, aki lehetett volna bárki, kb ugyanezt a hatást érték volna el… meg a sok 2. és 3. évadfinálés “dolgokat” lőtték el újra, így nem is üthetett akkorát…

szóval nem madosnak a kérdések, nem mondtam a végén a fejemet fogva hogy oh my god vagy what the fuck, nem basztam fel magam….. messze van február de most ez annyira nem is hat meg…

Szkítör - 2008. 05. 31. 00:32

+ ezt a rohadt karakterépítős szöveget hogy a halálba lehet megint elővenni most is meg múlt résznél? az baszott volna be ha fináléban elkezdenek karakterépítéssel picsogni, hát nagy minusz lett volna…szerencsére inkább a történetre helyezték a hangsúlyt, volt esemény rendesen….

hady - 2008. 05. 31. 00:39

10/10 nallam a resz, es kozben olvasom a kommenteket, de ezt megkell kerdezzem, hogy megis honnan veszik eggyesek azt, hogy Claire mar nem él ? egyszeruen csak ejjel felkelt es elsetalt, ettol meg él es virul.

geo - 2008. 05. 31. 00:39

Nekem nem szúrt szemet a gyenge CGI, mondjuk nem HD-ben néztem, de annyira lekötött a történés, hogy nem ilyesmire figyeltem.

Akinek sok a 8 hónap, gondoljon arra, hogy 2 hónapot kell várni, míg kapunk egy kis szomjoltót a comic-conon, utána meg 6-t; meg arra, hogyha minden héten lenne Lost, nem is lenne különleges, szokványossá válna, ez vhol biztosítja a minőséget. Meg nekem elég jól lezárta az évadot, nem érzek olyan ingert, hogy nem bírok várni. :)

A szellemtémában arra gondolok -főleg a favágós jelenetből a 4×11-ből -, hogy aki meghal az bekerül valami nagy közös tudatba vagy Jacob irányítása alá, de korlátozottan önálló. Hogy a favágónál maradjunk, tudatában volt, hogy ő halott, de “az elakadt szalag” felett úgy tűnt nincs befolyása. Ez megmagyarázná a halottak megjelenését is.
Viszont egy olyan feltámadás Locke-tól, ahol rendesen mutatnák, ahogy feltámad, szerintem hiba lenne.

Most, hogy írtátok, mi volt a telefonban, érdekes dolgok következnek belőle. Ugyanazon látomáson belűl Kate ellentétes utasításokat kapott! (Ha feltételezzük, hogy a telefonos visszahívás Aaronra is vonatkozik). Ez is talán a több individumból álló sziget-tudatot vagy ilyesmit feltételez -egy csatornán egyszerre többen “hívták” Kate-et és egymást lökdösték el az undeadek a lélektelefon mellől. :D (Vagy egy skizo Jacob.)

Csak nekem jött le úgy, mikor Sawyer kiúszott, hogy Juliettel sejtetnek valami kialakuló kapcsolatot köztük?
Amit még nem árt észben tartani, hogy a szigeten lévők a hajó felrobbanása miatt úgy tudják, a helikopteren lévők meghaltak.

rivera - 2008. 05. 31. 00:43

“Csak nekem jött le úgy, mikor Sawyer kiúszott, hogy Juliettel sejtetnek valami kialakuló kapcsolatot köztük?” megitták a rumot, aztán hajrá sawyer már csak ilyen. a kérdésre válaszolva amúgy nem. inkább kikacsintás volt a női nézők felé akik sawyer miatt (is) nézik, vízből kimászós eyecandy

ilm - 2008. 05. 31. 00:44

“Oké, de ezzel akkor se Bent se Sayidot se jacket se kate-t se Hugot nem láthatnád hosszú ideig, csak percekre.” Hát vessetek meg de engem nem nagyon zavarna, én sziget válaszaira vagyok kiváncsi, meg most jobban érdekel hogy locke haláláig mi tőrténik, egyébként is a 3. és a 4.-évadban eléggé elvették a figyelmet john-ról, lessz még egy évad ahól a kijutottakat nézhetjűk, jack meg már nagyon unalmas(mondjuk ebben a részben nagyon jó volt).

rivera - 2008. 05. 31. 00:48

szerintem van esély hogy jack most lesz izgalmasabb, tök lerombolták a személyiségét, így most sok minden lehet belőle, legalábbis remélem mert néhány jobb pillanatán kívül eddig elég egysíkú volt

Madmi - 2008. 05. 31. 01:06

Néhányan már felvetették, de lehetne még azon is gondolkodni, hogy Vöröskének mi köze van/volt a Szigethez, mint ahogy Miles is miért maradt ott. Valamit tudnak. gyanús…
amúgy jó kis rész volt, kár, hogy februárig tökölnek a következő évaddal :( remélem, az nem ilyen csonka móka lesz majd.

ignion - 2008. 05. 31. 01:10

ezen rész alatt elfogyott egy egész doboz cigi
de az tény hog ymost nem rohantam ki orditva a folyosóra hogy AZTAKURVAAA mint az elsö flashforwardnál anno

Malachi - 2008. 05. 31. 01:24

Nyugodt lezárása volt ez az évadnak, legalább nem rágjuk a körmünket 8 hónapig. :) Aki elforgatja a teleportkereket gondolom azért nem mehet vissza, mert mellékhatásként “máshová kerül” a szigetet meg a büdös életben nem találja meg, hiszen nem tudja hová mozdult. Gondolom.

mindns - 2008. 05. 31. 01:28

Szerintem a sziget már volt a múltban ezért van anyag mindenkiről.

+ Szerintem Widmore együtt volt Bennel a szigeten. Akkor Ő volt a főnök, de Ben kamatoztatva képességét, rávette Widmoret, hogy mozdítsa el a szigetet. Lehet, hogy akkor még Widmore nem tudta, hogy nem térhet vissza és hogy Ben lesz az utóda (ahogy Bennek Lock, de ki lett Lock utóda?). Erre csak később jött rá, ezért mondhatta, hogy te csak elvetted ami az enyém (vagy valami hasonlót).

Felülmúlhatatlan!

Talán majd az 5. évad! :)

vargatom - 2008. 05. 31. 01:47

Jin sorsát szándékosan lebegtetik, ha akarnák elmondhatnák podcastban vagy lenne interjú a színésszel a távozásról, mint Michael esetében (ez egyébként mekkora marhaság már, csak ennyiért visszahozni?).

Arról lehet vitatkozni hogy miért csinálják, hergelni akarják csak a rajongókat, túléli mint Locke + Desmond + Eko a hatch megsemmisülését (az szinte tök ugyanez volt), vagy valójában épp a fizetéséről vitatkoznak, vagy akármi – de semmibe sem került volna úgy rendezni az epizódot, hogy 100% eldöntsék a kérdést. Nem így volt, és ennek valami oka van – szerintem.

Sawyer és Juliet meg a legjobb jelöltek a 815-ös túlélők vezetőjének szerepére. És lesz vagy három évük a szigeten, már ha nem mozgott az időben is…

vargatom - 2008. 05. 31. 01:48

Amúgy meg WiDmore, D-vel, diszlexiásak itt egyesek vagy mi? :)

bz - 2008. 05. 31. 01:51

mindns azért van anyag mindenkiről mert bennek mindig volt embere a “külvilágban”

seven - 2008. 05. 31. 01:51

csak ennyiért visszahozni? jóvátette a bűnét, kaptunk magyarázatot mi törétnt vele, szépen lezárult a története. ja, jobb lett volna ha nem hozzák vissza még ennyire se…

komolyan nem értem néha az embereket. sírnak hogy jaj nincs válasz sosem. aztán amikor van “jaj minek van válasz?” :DDDD

harold perrineau-nak sem sok joga van felháborodni, mminden epizódban kapott creditet, avagy sok $$$-t.

bz - 2008. 05. 31. 01:53

de ezt már tisztázták … szerintem :))

Hunnenkoenig - 2008. 05. 31. 01:54

Uh…vazz…mar lement? Es en csak hetfön tudom megnezni! :-((

mizeka - 2008. 05. 31. 01:57

én is mindjárt egy sawyer-juliette kavarásra gondoltam! amugy meg… VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez az évadzáró… teljesen kikészített (jó értelemben)… ha a köv. 2 évad is ilyen jó lesz, magamra tetováltatom, h LOST :D

mizeka - 2008. 05. 31. 02:01

és basszus, megint várni februárig… :S

dolgozatlopo - 2008. 05. 31. 02:02

haló! az agyam elszállt,agyhalott vagyok,csak szerettem volna jelezni:) majd pár nap múlva talán irok vmi okosat is,de ennyi voltam..K.O.

vargatom - 2008. 05. 31. 02:08

Locke meg nem betegségben halt meg, Sayid erősen arra célozgatott hogy valakik megölték, öngyilkosságnak álcázva.

Chimera - 2008. 05. 31. 02:46

Nos, ez a rész nem volt rossz. :)

ndavid42 - 2008. 05. 31. 04:26

Háttez…háttez…
Azért ez volt a nemsemmi évadzáró. Sztaqrva! 10/10 meg minden!

Lomexx - 2008. 05. 31. 05:36

Nekem sok losthoz nem illő, gagyi dolog maradt meg.
Sawyer miért nincs a o6-ben? Mert kiugrott a kopterből, h mentse a többieket.(jó, korábban is agyalt, h maradni kéne, de akkor minek szállt fel alapból hezitálás nélkül?)
A zsoldosfőnök, aki láttunk “meghalni” hogy oldotta meg, h lejusson az orchidba? Volt rajta egy golyóálló mellény. Wow…
Arra is vmi ütősebb magyarázatot vártam, h miért nem mondhatják el, mi is történt velük valójában.

seven - 2008. 05. 31. 06:25

mivan?:)

hülye sawyer, miért nem tudta előre hogy nem lesz elég a benzin…

azért ugrott ki hogy mentse a többieket, nem azért mert annyira szereti a szigetet.

wow, volt rajta golyóálló mellény. az a feladata hogy állja a golyókat. mi ezen a furcsa? és őszintén: ez egy sorozat. az extra izgalomért néha elnagyoltan kell nézni a dolgokat. és azt ne mondja senki hogy Keamy alakítása az Orchidban nem volt hátborzongatóan jó :]

A hazugság okát meg nem értem… mármint mi mást lehetett volna várni?

seven - 2008. 05. 31. 06:26

ja… és nem emlékszel Mikhailra? :)

(én egy pár pillanatig azt hittem egyébként ő jön a lifttel :D)

Pocok - 2008. 05. 31. 06:56

Nekem a liftes részről egy random RE utsó boss fight jutott eszembe :P

SirAlex0717 - 2008. 05. 31. 06:58

OMFG! OMFG! OMFG!
Egyenlőre ennyi aztán hétfőn újra nézés HD-ben!
És a lényeget már kiemeltétek!

Desmond Wallace - 2008. 05. 31. 08:00

Majd kiderül az 5. évadban, hogy jin él-e.
Desmond-Lock-Eko is felrobbant egyszer, mégis túlélték. Az is mese volt.
Szóval ebből is lehet akármi.
Sun meg nem csoda, hogy siratja.

seven - 2008. 05. 31. 08:05

hát a hatch robbanás azért teljesen más volt…
azt nem is láttuk.

megaztán jint nem említeném egy lapon azzal a 3 szereplővel. még azt is lehet mondani hogy a sziget tartotta életbe őket. de jint minek? eddig is csak egy háttérszereplő volt.

amúgy jó lett oldalt a gif :]

matula - 2008. 05. 31. 08:45

fíha… hatmillliokétszázezermillió (mint a fiam mondaná….)/10… erre már nincsenek is számok :-)) pedig olyan fáradt voltam de legyurtem..jól tettem…
azért a commentek se semmik.. mellesleg engem a torténet úgy elragadott hogy egyátalán nem érdekelt a blue screenes gyengeség vagy más apróbb malorok…ha egy fickó szaladgált volna mogottuk háttérfóliát lebegtetve akkor is lerágom a 10 ujjam a végéig.

seven - 2008. 05. 31. 08:55

lol :DD egyetértek amúgy. nekem is csak másodjára megnézve tüntek fel ezek.

rivera - 2008. 05. 31. 09:00

az igen gyenge cgi-t el lehet nézni hiszen itt a történet a lényeg, de azért engem rendesen kizökkentett. jobban esett volna ha nem mutatják, kapunk valami hangot, berándult kamerát, füstöt, jajjgatást azt csókolom, így nem is b de c kategória volt a jelenet, vagy a heli zuhanás, ugyanez a cloverfield-ben hatalmas.

remélem blurayre kijavítják, biztos vagyok benne hogy zavarja őket is, kevés idő alatt kellett nagyot gurítani

winnie - 2008. 05. 31. 09:16

én azon néztem nagyot, hogy 4 vágó készítette az epizódot:O

elvileg, anno, amikor a vágós interjúkat (ajánlott olvasmény) olvastam a lost magazinban, akkor mondták, hogy 3-an nyomják a sorozatot rotációban, mert 21 nap alatt vannak meg egy epizóddal, így fizikailag lehetetlen is lenne az egész.

ez is mutatja, hogy melóztak ezerrel. (ahhoz már lusta vagyok, hogy csekkoljam, hogy az egyik asszisztens lépett-e fel vágni vagy kívülről hoztak valakit, de asszisztensről jut eszembe, hogy az újságban az ő munkájukat is részletesen taglalják.)

Mr.James Cryingman - 2008. 05. 31. 09:32

Kész, meghaltam, újjászülettem…
Kiváncsi vagyok mit hoznak még ki ebből.
Egyszerűen fenomenális volt.
Sayid verekedési jelenete nagyon profi volt. Azt hittem különben, hogy a Sawyer gyereknek lőttek, bár mondjuk még közel voltak a szigethez amikor kiugrott…

Ez a Penny csavar tényleg megoldotta a Desmond problémát, viszont én nem sajnálom Michaelt, csak Jin-t. Bár ha jól figyeltem az évadot akkor Jin is megúszta, vagy nem? Én úgy emlékszem, hogy volt egy rész amikor Sun szült, és Jin-t hívogatta, aki ment is csak a főnöke unokájának vitte a macit… hogy ez most mi volt azt nemtom, de ha ebből indulok ki akkot Jin sem halhatott meg.

Az mondjuk nem értem, hogy miért van olyan nagy szerepe Jack apjának a soriban. Jacob-t mikor látjuk végre?

Én egyébként a sziget elmozdításához legalább valami kristályokkal babráló, kicsit misztikusabb, vagy tudományosabb (teszem azt ufo technológia vagy bármi) dolgot vártam, nem pedig egy régi hajókormányhoz hasonlító tekerő cuccot.

De tényleg, nem már, hogy csak ennyi telt az írók fantázájából…

Nem azt mondom, hogy magyarázzák meg már most, hogy egyáltalán hogyan lehetséges egy szigetet elmozdítani, vagy eltüntetni, hanem egy kicsit több látványos effektet bevehettek volna.

Ez az egy ami nem tetszett a cliffhanger-ben. Egyébként rendben volt…

Steve - 2008. 05. 31. 09:37

@Mr.James Cryingman: Javaslom, hogy nézdd meg újra azt a részt amiben Sun és Jin van a FF-ban és a FB-ben, mert úgy tűnik, hogy nem nagyon esett le neked… Jin-nek FlasBACK-je volt, míg Sun egy FlasFORWARD-ban szerepelt!

Butters - 2008. 05. 31. 09:40

nahát igen… ezt hívják évadzárónak… volt benne izgalom, szomorúság, poén, vidámság, akció, CGI(…), sztori, csattanó, stb… 99/10. gondolkodás nélkül :D

u.i.: kissé deja vu: 3.évad végén és az volt h a dolgok rosszra fognak fordulni :D

desfan - 2008. 05. 31. 09:55

Ez aztán ütős volt. Nálam a 3. évad finálé jobb volt. (csaták, FF, jobban kidolgozott halálok)
Mikor Desmondot újra élesztették akkor úgy fogtam a monitor szélét, mintha Des vállát fognám, hogy éledj fel brotha. Ott teljesen megállt bennem is az ütő.Azért a Juliet rummal ül a parton és nézi a felrobbant hajót, és a helikopter a vízbe zuhant jeleneteknél engem megfogtak.
Ben megint vitte színészileg a részt, de most Jack is jó volt, bár kevesebb szöveget kaphatott volna.
Locke váááááááá!Ne!!!!!!! Remélem lesz még az utolsó évadban is.

Bob - 2008. 05. 31. 10:45

SPOILERVESZÉLY!!!!!!!!!!

Azt kell mondjam, hogy volt már ennél jobb finálé is, pl. a 3. évadé, ami nekem 9,5/10, szerintem az év legjobb akciójelenetei voltak ott, akkor a 2.évad fináléja, a hatch felrobbanással, meg az elfogott szereplőkkel 9/10, no meg hát az első rész vége, amikor a hatch-et kinyitották a dinamittal, és ahogy jack meg locke lenéznek, megy le a kamera az arcuktól, hát az nekem fuckin stylish, 9,1/10.

A 4.évad fináléja nekem a sok b-kategóriás megoldás miatt nem jött be annyira.Kezdem azzal ami tetszett.
+ Az ZENE!
+ A sayid kimy bunyó, OMFG!
+ Ben megnyilvánulása(i) pl:”So?” meg a time traveling bunnys, meg úgy komplettan a színészi teljesítménye,
+ Desmond Penny egymásratalálás,
+ Valamennyire elfogadható magyarázatok, de nekem az az érzésem, hogy igazából mindent nem fogunk megtudni a szigetről soha

Akkor ami nem tetszett!
– hajórobbanás
– helikopterbukfenc
– logikai bukfencek
– Kate miracle-s beszólása Aronról miután bemásztak a csónakba, sztem nem kellett volna kimondani, hiszen mindenki tudta, hogy ez miért és kinek szól! Így kicsit szájbarágós volt.
– lots of bluescreen
– a lelőtt, de aztán visszatérő és meglepően jól szereplő kimy, utcsó beszólása, hogy Ben akárhova is megy megtalálja widmore, az utolsó “Will finds you”-t vele együtt mondtam ki…
7,9/10

avatar12 - 2008. 05. 31. 10:47

Csak röviden
10/10

Mefi - 2008. 05. 31. 10:48

Ez nem kicsit jó volt, bár a néhol látható greenscreen tényleg zavaró volt picit. Mi a franc ez a sziget, az a rejtély.

Viszont Locke szerintem nem halt meg.

Carmen - 2008. 05. 31. 10:49

Szuper volt, nagyon nagyon tetszett.
Néhány kérdés azonban felmerült bennem.
Hurley miért mondta pár résszel ezelőtt Jacknek a Santa Rosaban, hogy bocsi, hogy Lockot választottam? Ez számomra egy kicsit következetlen volt, mert bár igen, voltak következményei, mégsem érzem, hogy itt Hurleynek lenne túl nagy jelentősége. Én reméltem, hogy ez ki fog derülni így az évadzáróra…
A kommentekről meg eszembe jutott az a szintén pár résszel ezelőtti kis mondat, hogy Kate Sawyernek intézett el valamit, mi több telefonon csacsogtak.. Akkor most hogy van ez? Ha kapcsolatban állnak a külvilággal, akkor lehet, hogy könnyebb lenne megtalálni őket, nem? Persze ez majd biztos kiderül, 3 év alatt sokminden történhetett.
Azért Jint sajnálom, elég valószínű, hogy meghalt, mert ha a robbanást túl is élte, nem túl valószínű, hogy a partig kitartana. Főleg, hogy utána már part sincs…RIP

Platschu - 2008. 05. 31. 10:57

A CGI gyenge volt, pláne egy olyan sorozatnyitó esetében, mint amit a LOST-nál elkövettek. Ám arra rengeteg idejük és pénzük volt, addig itt nem. :)

Visszatérve a részre. Mivel tudtuk, hogy kik menekülnek meg, így én max. azért izgultam, hogy Desmond és a pilóta mikor nyiffan ki. Erre nem történt meg. :D Így is csodálkozom, hogy a cápák nem hamikáztak egy jót és hogy a baba ilyen simán túlélte a csónakbaúszást.

Nem tetszett, ahogyan Juliet és a 4 új szereplő gyakorlatilag súlytalan volt. Remélem kiderül, hogy mi lett a csónakban lévő tudósokkal és mellékszereplőkkel, bár a junkien filozofáltak arról, hogy a Sziget magukkat vitte őket is. Erről jut eszembe, hogy az egész Sziget elteleportálás butaság. Ha nem ez lesz Atlantisz vagy valamilyen földönkívüli beavatkozás helyszíne, akkor a végén nehéz lesz ezt kimagyarázni.

Michaelt is ennyire hozták vissza? Minek? Remélem a Sziget elvitte magával, de valószínűbb, hogy a halhatatlansága feloldozásával “elengedte”. Jin elvileg még túlélhette a robbanást, így talán csak Sun hiszi halottnak, de ez már picit erőltett lenne. Claire “távozását” is túl könnyedén feldolgozták a társai. Ráadásul nem is teljesült Charlie álma, hogy látja a fiával távozni a Szigetről (6. évadban? ).

A legjobb jelenet talán a koporsós volt, bár nem tetszett, hogy az álnévvel szórakoztak. Kiváncsi voltam, hogy ki lesz benne, így végül meglepett Locke halála. Ezek szerint vagy ő is elteleportál vagy erővel elküldték a Szigetről. Bírnám ha Juliet és Sawyer összejönne a három év alatt.

A köv. évadban kiváncsi leszek, hogy három évig mit csinál Sawyer, Juliet, Locke és Richard a Szigeten. Vajon csatlakoznak az őslakosokhoz? Megismerik a Sziget minden titkát, amíg kint kezdődik a háború Widmore apuka és Ben között? A Desmond és Sun vs. Ben és Sayid felállás már így is necces lesz és Kate, Hurley vagy Jack sem maradhat pártatlan. Pláne úgy, hogy ha Kate viheti vissza Aaront a Szigetre. Talán ennek köze lesz ahhoz, hogy ott született, így Charlotten keresztül az ő sorsát is megtudhatjuk.

Sefi - 2008. 05. 31. 11:00

nem arról volt szó, hogy lesz egy szereplő aki mint micheal kihagy egy évadot, aztán a hatodikra tér vissza? Nem lehet h Jin az?

arabella - 2008. 05. 31. 11:00

Carmen: azt nem tudjuk biztosan kivel beszélt Kate, csak annyit, hogy Sawyernak intézett valamit a rákövetkezö napon. Ebböl viszont még nem következik az, hogy ök beszéltek telefonon.

Jint nagyon sajnálom, mert az egyik kedvencem volt, de szerintem is halott.
Ahogy néztem az utolsó kockákat, amikor Locke-ot mutatják a koporsóban, teljesen olyan, mintha egy viaszbaba lenne csak. Vagy csak nekem tünt úgy? Nehezen tudom elképzelni, hogy Locke meghalt. Mint azt már az elözö hozzászólásomban mondtam, miért engedte a sziget Locke-ot meghalni? Nincs értelme. Michaelt védte, pedig neki semmi szerepe nem volt a sziget életében, ellenben Locke… Személy szerint nem nagyon bírtam a fickót, viszont majdnem mindig vele történtek a legérdekesebb dolgok, úgyhogy kár lenne…na, majd meglátjuk februárban…

fogi - 2008. 05. 31. 11:08

Jaja, én is nagyon aggódtam Desmondért!:)Sztem lesz még neki szerepe a továbbiakban, nagyon jól eltalált karakter. Amúgy a finálé 10/10, hihetelen jó hangulata volt,kiváncsi leszek mit hoz a jövő! Meg mi történhetett a Szigeten…

Szkítör - 2008. 05. 31. 11:09

tényleg februárban folytatják? mert egy 24 részes évad során érthető lenne hogy pont évente van a szezonpremier, de egy 14 részesnél???
Én azt mondom hogy az 5. évadra nem kevés nézőt fognak veszíteni, vagy ha a többség marad is, már tuti nem úgy fogja nézni mint az eddigi évadokat, gyakorlatilag egy átlagnéző számára a fontosabb dolgok megoldódtak (a genyók meghaltak, a hajó felrobbant, a sziget áttevődött, Ben nem térhet vissza, Locke meghalt(?), Ó6 kijutott, a többség nem akar visszajutni, Penny megtalálta Desmondot…/ és a rész nekik kb felért egy végső sorozatfináléval /a we have to ga back-től számított szálat leszámítva/…
Most az 5. évadba mi lesz? szervezik a visszajutást a szigetre? mert a szigeten tulajdonképpen nem maradt ellenség, elvileg élhetnének “boldogan” bár utaltak a “csunya dolgokra”. Szóval ez így elég furcsa, bár Sun szerepe érdekes lesz, valamint hogy miért kéne visszamenni és hogyan lesz rávéve kate meg hurley…

corydoras - 2008. 05. 31. 11:10

Szerintem nagyon jó volt ez az évadzáró.Locke szerintem sem halt meg.Vagy valami olyasmi lesz, hogy visszamennek a szigetre mindannyian és Locke a szigeten újraéled :P A hajófelrobbantós jelenet meg elég fura volt, de nem volt vészes.
10/10

winnie - 2008. 05. 31. 11:11

“nem arról volt szó, hogy lesz egy szereplő aki mint micheal kihagy egy évadot, aztán a hatodikra tér vissza? Nem lehet h Jin az?”

claire, ha minden igaz.

winnie - 2008. 05. 31. 11:12

“tényleg februárban folytatják? mert egy 24 részes évad során érthető lenne hogy pont évente van a szezonpremier, de egy 14 részesnél???”

14 részesnél is ÉVadnak hívják. még a 6 részes sorozatnál is évente vannak az évadok, mert ha nem évente lennének, akkor nem 6 részes lenne.

Szkítör - 2008. 05. 31. 11:17

ez most ugrott be: mekkora sz*pás lett volna ha a sziget pont akkor teleportál mikor Sawyer pont úszik felé, és ő meg kint marad :-DDD
egyébként mikor mondták hogy jól lenne -100 kiló, azt hittem mindenki Hurleyre fog nézni aztán valamelyik kirugja a gépből :-) de aztán Sawyer tette sejthető volt, én azt hittem ezzel ki is nyírták, azért a helikopter nem kevés utat tett meg, ő meg csak úgy visszaúszott, és úgy jött ki a vízből mintha csak pancsolt volna egyet.

Szkítör - 2008. 05. 31. 11:18

winnie akkor is genyóság. egy 3.évados finálé fenntartja az érdeklődést nagyon sokáig, de ez nem fogja… bár ha lesz megint find815 féle játék, de az is csak 1 hónap

Adreee - 2008. 05. 31. 11:37

Szerintem Kate nem beszélt senkivel telefonon Sawyer ügyében. Valószínűleg csak azt tette meg amire Sawyer kérte mielött kiugrott a helikopterből…és amit persze nem hallottunk…

Pétör - 2008. 05. 31. 11:43

nekem annyira nem jött be a finálé de voltak jobb pillanatok

pl sawyer és juliska , kate parás álma , keamy sayid fight se volt olyan szar

az benjamin egy nagy ókori kereket forgatott nekem nagyon bejött ,hátborzongató ez az egész négyujju ősi misztikus lófasz

én pont Michaelt , Charliet , Libbyt , a két vinnyogó sakndináv testvérpárt utáltam nagyon ugyhogy öröm és boldogság hogy pont ők mentek ki eddig :D

jinért mondjuk picit kár

ami nagyon nem jött be ,hogy én ettől az Orchidos finálétól valami olyasmit vártam volna , hogy Richard Locknak elmond valami nagy durva dolgot , a misztikus fátyol lebbentésekkel star trekes elemek vegyülnek , nagyobb pörgés , stb

ehelyett Lock végig egy ügyetlen kis gyökér karakter volt, és a nagy misztikum kimerült abban hogy egy kereket elforgatott beni

nálam 10ből 6

zenéje isten btw

Lázi - 2008. 05. 31. 11:44

háh, ezeken nagyon jól szórakoztam:
“Nekem ebben a részben egy WTF jelenet volt, mikor Kate felveszi a telefont és megszólal a hang(fülhallgatóval néztem a család miatt) na ekkor a kutyám vonyítva ugatva neki rontott az előszobai sötétnek. Attól bef***stam.”
“ha a köv 2 évad is ilyen jó lesz magamra tetováltatom, h LOST!”
“Mikor Desmondot újra élesztették akkor úgy fogtam a monitor szélét, mintha Des vállát fognám, hogy ébredj fel brotha”
nem beszélve h a végén én is felálltam a monitor elé, hátha ettől hamarabb láthatom meg ki van a koporsóban,háh:D
én a sorozatban csak egy embert sajnáltam, h meghalt, de azt nagyon: barátnőmnek azóta is csak azt mondogatom, hogy: “be my guest,plisssz!”
ja és az octagonrecruiting.com hatalmas:D vááá

CsMisi - 2008. 05. 31. 11:44

Seven nezd meg Szkítör es Bob velemnyet … nagyreszt egyetertek veluk. Nekem ez nem volt jo evad finale. Az osszes elozo evad finale ubereli ezt … Sok dolog volt ami nem LOST-os, azaz kimondtak olyan dolgokat amik vilagosak voltak, bizonyos helyeken a parbeszed eroltetett, valahogy volt egy olyan negativ erzesem, hogy az evad folyaman bevezettek igaz-e, hogy hu de nagy katasztrofa tortent amikor menekultek ki a szigetrol. Na most lattuk, hogy hogyan menekultek ki es az a nagy katsztrofa efektiv nem is volt akkora nagy katasztrofa, azaz Lost-ban mar voltak ennel nagyobb katsztrofak es a karakterek megsem voltak ennyire kiakadva. Es santit az egesz hajo robbanas, foleg Jin szemszogebol, mintha a keszitok kiskaput hagytak volna, hogy azt tul lehet elni, es akkor probaljak a karakterekre ravenni a nagy kikeszulest (mar felek a jelenettol, hogy Sun megis visszamegy a szigetre es a nagy boldog viszontlatas Jin-el …)… Nem tudom nah, rosszul volt ereztetve, h miert lattuk tobbszor a jovoben kikeszulve a jovoben a karaktereket, es Jack-nek ez a tulzott “Vissza kell menjunk Kate” kijelentese is eroltetett es megmagyarazatlan. Remelem tobb magyarazata van az egesznek mint amit most kaptunk mert ez igy butusnak tunik … Szoval ezek a nagy bajaim. Valahogy buta magyarazatot kapott egy par olyan dolog amire jobbat vartam … Komolyan mondom h minimum most 5 dolgot feltudnek sorolni amire rosszul sult el a magyarazat ezen a ketton kivul ami a legsulyosabb az en szemszogembol. Erzodik, hogy talan mast akartak s valamiert ujravolt irva, vagy elvolt sietva az egesz vagy ilyesmi … S most nekem santit a dolog, hogy talan az 5-ik evadban nem kapunk szigetet csak az utolso pillanatokban … nem akarok veszjoslo lenni de van egy sejtelmem, hogy nem lesz egy tipikus Lost evad … Remelem bejon ha igy van es megiscsak jo lesz …

mindns - 2008. 05. 31. 11:45

bz igazad van, bár olyan részletes adatokkal rendelkeznek, hogy szerintem ezt már születésük óta gyűjtik.

SPOILER ötlet!

Remélem nem egy időhurok lesz a végső megoldás, hogy az 5. évad azzal fejeződik be, ahogy az első kezdődött, annak nem örülnék, pedig több minden számomra erre utal, pl: a másodlagos protokol honnan tudta, hogy Ben hová fog menni? Faradaynek honnan volt infója a Orchid-ról? Othersek nagyon részletes anyaga a túlélőkről…

Elkezdtem előlről nézni és olyan érzésem volt, hogy a fő karakterek nem előszőr járnak a szigeten… A sorozat úgy kezdődik, hogy a doki a zuhanás után az erdőben ébred, úgy mint Desmond a kulcs elfordítása után.
Sayid azt mondja Hurleynek, hogy “azt hittem, eddigre már ide érnek” Hurley csodálkozott, hogy kikről beszél, de Sayid gyorsan kijavítja magát. Picit olyan, mintha csak kitörlődött volna a memóriájuk és csak néhány érzés maradt volna…

Lesz itt feladat februárig! :)

Pétör - 2008. 05. 31. 11:47

a másodlagos protokolt onnan vágta keamy hogy a főnöke widmore dharmás kötődésü valahogy

Lázi - 2008. 05. 31. 11:47

amugy ez az évadzáró sem volt rossz, de a 3. évadzáró utáni éjszaka csak LOST (rém)álmaim voltak, úgyhogy az a mérvadó az 10/10, ez után jól aludtam, not bad,not bad, but: 8/10
nem mintha valakit is érdekelne, mi?:D

rivera - 2008. 05. 31. 11:47

“egy 3.évados finálé fenntartja az érdeklődést nagyon sokáig, de ez nem fogja…”

mondjuk azért én csak kiváncsi vagyok hogy mi ezt a sziget mozgatás, sziget utáni jeges hely, locke halála, ben kinti ügyeskedése (amúgy mekkora már, egymás mellé kéne tenni a záróképes puccosan felöltözött fodrászolt bent meg azt mikor sayid megkínozta), mit lép jack, lesz-e még sayidos “kémes” rész stb

vargatom - 2008. 05. 31. 11:51

CsMisi – sok mindenben egyetértek veled, ez a flashforwardos történetmesélés hátránya szerintem. Elkerülhetetlen hogy hatalmas elvárásai legyenek a nézőnek, ha egy egész évadon át lebegtetnek ilyen kérdéseket.
És bárki bármit mond a szerzők közül, a sztrájk is biztosan betett az egésznek. Pár hetük volt leforgatni ezeket a részeket, valószínűleg sok mindent kénytelenek voltak kihagyni vagy máshogy megoldani mint ahogy azt eredetileg tervezték.
De így legalább lesz mit felülmúlni jövőre :)

Laccy - 2008. 05. 31. 11:54

Máris hiányzik… :'(

LordThomas - 2008. 05. 31. 12:05

Kiváló rész volt szerintem, elég jól összeálltak a dolgok, ahhoz képest, hogy volt olyan pillanat, amikor az O6 tagai teljesen szét voltak szórva…
Amit én eléggé bénának tartok, az a hajó felrobbanása, tele van logikátlanságokkal:
– a bomba megtalálása után rögtön fel lehetett volna világosítani mindenkit a helyzetről, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni
– a fagyasztás öt percig tart még a piros fény meggyulladásakor, ami bőven elegendő idő lehet(ne) arra, hogy a hajón lévők elmeneküljenek
– ez történhetett volna mentőcsónakkal is (elég irreális, hogy egy ekkora hajónak egy Zodiacja van), de még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy 5 perc alatt lehet annyit úszni, hogy esetleg elkerüljék a robbanás következményeit
– Jackék viselkedése nagyon furcsa volt, hol van az a régi Jack, aki egy vízbe fulladó nő halála miatt teljesen kiborult? Most nagy ívben lesajnálja a többieket, még Jint is. Elhiszem, hogy a helikopter nem korlátlan férőhelyes, de talán még 3-4 ember befért volna, legfeljebb kiugranak mentőmellényben, ha kell (inkább az, minthogy felrobbanjanak a hajón)
– szintén furcsa volt a hajó statisztáinak viselkedése, hiszen láthatólag semmit nem tettek a megmenekülés érdekében, csak álltak mentőmellényben! és várták a biztos halált. Végülis logikus…
– ami reményre ad okot a Jin-pártiak számára (pedig így újra nézve nincs sok remény), az az apró érdekesség, hogy Jin körül mindenki redshirtös módon pirosban van, de Jinen nincs mentőmellény. Hátha…

Minden kritika ellenére nagyon jó rész volt, és egyre több választ kapunk, ami szintén dicséretes dolog.

Évi - 2008. 05. 31. 12:32

Azt nem mondanám,h nagyon rossz rész volt az utolsó, de talán lehetett volna egy kicsit ütősebb is így a végére. Viszont Lock nagyon jó választás volt a folytatás szempontjából…Sayidnak mintha központi szerepet akarnának szánni, nem?!

antalbal - 2008. 05. 31. 12:42

Megnéztem, nem tetszett.Örülök hogy nem vagyok vele egyedül. Nekem az egész addig volt izgalmas, amíg bele tudtam élni magam, a sorozat nézésének erejéig “elhittem” a történetet a képtelenségeivel együtt. Na de kérem, időutazás, szigetteleportálás fakormánnyal??? Ezek a meseelemek nekem nagyon kiábrándítóak voltak. Számomra elvesztette a “komolyságát”, “hitelét” a sorozat. Többé nem tudok izgulni rajta.
Mondom most, aztán meglátjuk mi lesz jövőre :-)

BigBone - 2008. 05. 31. 12:46

ŐŐő szerintem Jin nem halt meg, vagy már mindenki elfeljtette az évad elején azt a részt maikor Sun szül és Jin is rohangál mindefelé a panda macival? :)

varecza - 2008. 05. 31. 12:49

antalbal: nagyon jól megfogalmaztad, ez én problémáimat is.Egyszerűen ezek az elemek azt is elvették, hogy legalább a karakterekért izgulhassak. Nekem Locke volt kedvencem, és most benne volt a kporsóban.Na és? Majd feltámad..

Thrasher - 2008. 05. 31. 12:54

Szerintem Jin még él, mert a Sziget meggyógyította, és egyébként is csak Hurley haluzza az egészet a diliházban, ahova Withdhmore becsukatta, mert neki Hurley a konstansa, ezért nem engedhette meg, hogy szabadon lófrálhasson, és eltűnjön a figyelő szeme elől, ezért küldte Smokeyt is a diliházba Abaddon formájában, hogy figyelje Hurleyt.

varecza - 2008. 05. 31. 13:07

az a vicc, hogy akár igazatd is lehet.

matula - 2008. 05. 31. 13:09

most olvastam újra végig az osszes kommentet, szerintem az egyik legjobb:
Jano – 2008. 05. 30. 17:48
…Az egyetlen dolog, ami igencsak mellbevágó baki volt, az az, hogy a desszantos fickó szivritmusszabályzója hogy a fenébe adott jelet a hajóra, amikor még Ben szerint is “Deep” volt az állomás?! Oda akkora teljesítmény kellett volna, amitől 5 méteres körzetben mindenkinek kihullik a haja… :P…

víígem van :DDDD

arabella - 2008. 05. 31. 13:09

matula: azért szebben is el lehet mondani amit akarsz ;)

dado - 2008. 05. 31. 13:10

nekem tetszett a finálé 11/10.főleg mikor elsőre néztem..pár óráig még nem tértem magamhoz.igaz,hogy lehetett tudni,hogy ki van a kopórsóban,de nem is az volt a nagy cliffhanger,hanem,hogy egyáltalán,hogy jutott ki,miért kellett eljönnie,mi az,amit Jack tett és rossz volt Locke-nak..ezek azok a kérdések,amik az őrületbe fognak kergetni februárig..

“All of you have to go back!!”

matula - 2008. 05. 31. 13:11

oké :-))) dehát már vagy huszan leírták a flasback meg a flashforwardos különbséget.. jin már csak max. mint casper térhet vissza

matula - 2008. 05. 31. 13:15

Desmond Wallace – 2008. 05. 30. 22:10

“mi kell hogy történjen szegény Jinnel hogy elhiggyétek hogy meghalt? :|”

Cafatokban akarjuk látni!:D

na ja :-)))))

ati - 2008. 05. 31. 13:18

Baromi jó volt!
Asszem itt én vagyok az egyetlen aki egy pilanatot se spoilerezett el az egész lost szériából eddig :D
Viszont vmi elkerülte a figyelmem (lehet hogy vhol kihagytam egy részt? :S) Mi ez a négylábú szobor dolog és melyik részben van?

A sziget teóriám ez: Ugye Kate kapja ezt a before its too late-es dumát, mivan ha az időben mozgatta ben a szigetet előre vagy hátra de nagyon és utána történtek a nagy bajok, lockéknál, ő is elment az állomásra és visszaküldte a szigetet de lehet csak akkor indul be a gép megint ha azok akik az időmező határán voltak visszatérnek és így kerülnek vissza… Lockot meg widmore megölette mielött mindenkivel beszéhetett volna (szerintem desmond maradhatott ki, mivel neki is menni kell) Csak attól félek hogy a desmond pennys happy endet tönkrevágják XD
Mellesleg szerintem a sori végén a sziget egy egyszerű ilyen teleporttal örökre eltűnik alias felrobban bennel és widmorral együtt. (ez lenne a logikus, de mint tudjuk a lostban mindig minden máshogy alakul ;D)
A hajó az felrobbant és kész Jin hulla. Köv. évadban már ő is üveges szemel fog Sun képébe vágni mindenféle szigetes dumákat.

Szkítör - 2008. 05. 31. 13:32

a Christian meg olyan a Szigetnek mint Jor-El a Kriptonnak…..

levee - 2008. 05. 31. 13:52

Azta, mennyi hozzászólás.

Baromira erős rész volt, nekem jobban bejött, mint a harmadik évad vége. A lost a második évad óta hihetetlenül jó sorozat lett, nekem előtte volt csak úgy a tévé előtt nézős, a másodiktól fogva folyton követem hétről-hétre a részeket, és ez most megint felpörgetett.

Nem tudok 2009-ig várni. Nincs valakinek egy olyan dharmás időgépe? :)

Chimera - 2008. 05. 31. 13:57

@Évi: Lehet, hogy rosszul látom, de Sayid-nak eddig is központi szerepe volt.

rivera - 2008. 05. 31. 14:05

na megnéztem másodszor, kedvenc mondásom: “It’s dark Jack, very dark”

Zsu - 2008. 05. 31. 14:13

Előttem nagyjából már mindent elmondtak, amit akartam mondani. Nekem ez az évadzáró tökéletes volt. Nagyon nagyon tetszett. Minden benne volt.
Nagyon örültem a Desmond Penny szál lezárásának, és tetszett a sok poén.

Negatívumok:
Persze a robbanós rész és a helikopter zuhanás tényleg gagyi volt, de ami nekem leginkább nem tetszett, az, hogy a többiek a hajón nem rohantak egyből a helikopterhez. Belegondoltam én ilyen helyzetben mit tennék, és valószínűleg rögtön oda rohantam volna…(vagy fogok egy mentőmellényt és beleugrok a vízbe :)) )miközben néztem, azt mondtam:”Aha persze, pont Jackék utaznak a helikopterrel, és senki másnak mégcsak eszébe sem jut”
+Jin milyen önfeláldozóvá vált a végén…gagyi volt, ahogy ottmaradt a hajón és lekéste a helikoptert. Sztm, ahogy eddig megismertük Jin és Sun karakterét, meg ahogy változott is azóta h a Szigeten voltak ők mindenhová együtt mentek. Összetartottak.

nah de ezeket elnézem a Lostnak. Mert ez az évad és az évadzáró is nálam 10/10

Waldi - 2008. 05. 31. 14:22

Jack nyilvan azert akar visszamenni a szigetre, amit Locketol hallott, vagy az apjatol. Az eddigiek alapjan nem latok okot ra.
Sun motivacioja a ferje halalanak megbosszulasa. Ha kozos erdekeik vannak Widmore-al, akkor csak ezt csak Ben megbosszulasara erthette. Mondjuk jo kerdes, hogy miert nem Widmore-t tartja a felelosnek, de vegulis Ben a kozvetlen okozoja a hajo felrobbanasanak. (Kicsit olyan ez, mint a Nagy durranasban, amikor Tapper Harvey azt mondja, hogy miert ram fujsz, nem en ettem az apadbol. De az vadaszbaleset volt. :) )

http://darkufo.blogspot.com/2008/05/extended-oceanic-press-release-scene.html

Mi ertelme, eppen Boone-t, Libby-t es Charlie-t belekavarni? Jin inkabb megerdemelhetett volna, hogy a halalanak a valodi datuma (mar ha meghalt :) ) keruljon a sirkovere.

seven - 2008. 05. 31. 14:22

Zsu, ez nem teljesen igaz, Michael és Jin jóbarátok lettek, 2x11ben is ott akarja hagyni Sunt kockáztatva az életét(igaz, akkor Sun nem engedi)

seven - 2008. 05. 31. 14:24

Waldi, mots komolyan nem kell minden dolog mögött hatalmas titkokat keresgélni.

azért ők mert ők tuti meghaltak, ezért legalább ez nem hazugság.

és azért kell hallotakat mondani, hogy valóságosabbnak tűnjön a sztori.

seven - 2008. 05. 31. 14:28

szkitör, nem értelek, de komolyan. az a genyóság hogy felgönyölítették az évadot? úristen, megáll az eszem. aztán meg az a genyóság hogy nem válaszoltak meg semmit.

eszméletlen. de már hozzászoktam, elég sok lost rajongó kielégíthetetlen.

btw, mi a francnak kell fenntartani az érdeklődést egy finálénak? majd jönnek a promók decembertől, az generálja a hype-ot majd.

kábeles és angol sorik 6-13 részesek, és sokszor nagyobb a szünet mégse vesztenek nézőt.

DrSlappa - 2008. 05. 31. 14:33

Szerintem annak idején maga Widmore mozgatta el a szigetet, és emiatt nem mehet vissza, de erre ő rá akar cáfolni.

A Black Rock meg azért volt a sziget közepén, mert pont aláteleportált a sziget. Szóval a sziget az ősibb, mint a Black Rock.

Na, hogy tetszik?

seven - 2008. 05. 31. 14:33

CsMisi, csak tudod az a baj hogy hiába olvasom el az öszes kritikát,mindegyik ott bukik el hogy nem értek egyet… XD ..csakúgy mint a rajongók nézők legalább 90%a.

Sajnálom(komolyna) ha te nem élvezted a finálét. Megmondot őszintén én a 3. évadzárónál voltam úgy hogy az utolsó 5 perc nélkül 7/10 lett volna. Persze az utolsó 5 perc értelmet adott sokmindennek, de nálam még így is “könnyen” überelte ez az epizód a 3. finálét. a 2.-at nem, de azt nem igazán tudom, hogy mi fogja.

nem igazán érzem, hogy jogos az a kritika, hogy ok nélkül ment a nagy titkolózás.

elmozdították a szigetet, basszameg. ott az orruk előtt.

nem emiatt kell titkolózni, de ez volt az utolsó löket jack számára, hogy beismerje hogy márpedig locke beszédének van alapja.

marcilu - 2008. 05. 31. 14:40

Első kommentem, de hát nem akarok boom-olni.
Az alábbiak jutottak eszembe epizódnézés és kommentolvasás közben.
– Bennek direkt jól jött, hogy felrobbant a hajó, mert abban bízott, hogy így senki nem jut ki a szigetről. Talán ezért volt neki szimplán “fair enough”, hogy Kate-ék elmehetnek a helikopterrel.
– Sun Widmore-t teszi felelőssé Jin haláláért, mert az ő hajója és az ő bombája volt… Ben szerepéről lehet, hogy nem is tud, hacsak Locke nem látogatta meg őt is. Azzal, hogy úgy tesz, mintha segíteni akarna neki, csak cseleskedik. Most kezdett el igazán érdekelni a karaktere.
– Ben miért sírt, mikor az “időkereket” forgatta? Ha már itt tartok, nekem nagyon tetszett, hogy ilyen látványt alkalmaztak a szigetelmozdító szerkezethez. Hangulatos, ősi, misztikus érzést adott, kicsit mint az Indiana Jones filmekben.
– Imádtam a “Szójer kijön a tengerből” eyecandyt, tisztára olyan volt, mint a Davidoff reklám. Juliet a rummal is egy nagyon jó kis kép volt.
– Walt úgy néz ki, mint a kamasz Micael Jackson.
– Kíváncsi lennék, ki tartozik bele az “everybody”ba. Mert ha Locke is, akkor Walt, Desmond, Lapidus is… Lehet, hogy Dez viszi magával Pennyt is, elvégre soha többé nem hagyja el. Végre felszaporodnának az igazi női karakterek a szigeten.
– Ha sok szigetes jelenet lesz a köv. évadban, akkor szerintem elő fognak kerülni a lezuhanás után elrabolt szereplők, mint a stewardess és a gyerekek. Lehet, hogy visszatérnek erre a sztorira, és gyorsan meg is magyarázzák.
– Valaki említette, hogy “de hát nem is volt olyan nagy tragédia a szigetelhagyás napján”. Mindenkitmegkellmentenem Jack szempontjából egyértelmű, hogy elkezdi piszkálni, hogy ott hagyott jónéhány embert. Hurley vissza akart menni Claire-ért. Kate Szójerért. Mindannyian látták kétségbeesetten üvöltözni Jint a hajó fedélzetén, mielőtt felrobbant (ez elég húzós érzés lehet). No meg lehet, hogy Jeremy Bentham nagyon érzékletesen ecsetelte, hogy milyen szörnyűségek történtek, miután eljöttek.
– Lehet, hogy Locke is a kerék megforgatásával hagyja el a szigetet, miután a 3 év eseményei ráébresztik, hogy a többieknek vissza kell jutniuk. Visszateszi a szigetet az eredeti helyére, hogy megtalálhassák, és ezzel kijut, és sorra tudja látogatni őket.
– De vajh hol van a sziget? Lehet, hogy időben mozdította el Ben, mondjuk éppen 3 évet előre?
– Úgy örülök, hogy Desmond életben maradt…

rivera - 2008. 05. 31. 14:50

azt már láttuk mikor michael-ért elment az ősz other, hogy mozgatás és tengeralattjáró nélkül is van kiút a szigetről, szóval nekem nem egyértelmű hogy locke fog-e mozgatni vagy sem.

desmond miatt bennem is megállt az ütő, rendesen megilyesztettek

ilm - 2008. 05. 31. 14:57

Egyébként én nem bírnék ki locke nélkűl egy évadott sem, ő az aki értelmet adott az egésznek és nekem a kedvenc karakterem.

Orionk - 2008. 05. 31. 15:02

Csomó jelenet van, amire nincs még válasz, szerintem nem is lesz.

Mi lesz azzal a két csávóval, akiket élve elástak Sawyer-ék a szigeten?
meghaltak, és kész?

Egyébként szerintem Jack-nek az apja azért lett valami nagy arc a szigeten, Jacob nevében is beszélhet, mert a repülőgép lezuhanásakor ő koporsóban halott ként zuhant le, és a szigeen, meg afféle szellemként tud élni, mint sokan mások.
Az első és második évadban már jelent meg így Jack-nek az apja, akkor jack látta is de azt hitte hogy képzelődik.

Orionk - 2008. 05. 31. 15:06

EZt a nevet honnan találták ki? : Jeremy Bentham
Mert ugy emlékszem, hogy eddig ennek a névnek semmi köze nem volt Locke-hoz.

Ennyi erővel azt a nevet is adhatták volna, hogy Kiss Pista

seven - 2008. 05. 31. 15:18

Orionk, szerinted túllehet élni azt? Egyébként nem 2 csávó volt, hanem egy nő és egy csávó :]

Orionk: olvass vissza, le lett írva.

Gracie - 2008. 05. 31. 15:22

Sose gondoltam volna, h ezt fogom mondani, de a 4. évad csúcspontja a Benes rész volt. OMFG! Zseniális a fickó. Remélélem Terry O’Quinn nagyon megérdemelt tavalyi Emmy-győzelme után idén Michael Emerson megkaphatja a második Emmyjét … mert piszkosul megérdemelné… jobban mint bárki más a 2007/2008-as évadban!!!

Kopp4ny - 2008. 05. 31. 15:22

hmmm…szerintem az lesz a vége a 6. évadnak hogy a szigeten lávők hazajutnak, Penny meg Dezzie pedig a szigetre költöznek és boldogan élnek, míg meg nem halnak. xD

Human Insect - 2008. 05. 31. 15:25

“Szerintem Kate nem beszélt senkivel telefonon Sawyer ügyében. Valószínűleg csak azt tette meg amire Sawyer kérte ”

Most akkor magadnak mondasz ellent?

Human Insect - 2008. 05. 31. 15:28

Durva mennyire alap dolgokra kérdeznek az emberek, de olyanra is ami már a kommentekben meg vannak válaszolva..

Most paraszt leszek, de legalább előtte átgondolnátok, hogy mi lehet a kérdésre a válasz.

Madmi - 2008. 05. 31. 15:28

Na megint megkérdezem. Charlotte-nak szerintetek mi köze lehet a szigethez? valami olyasmit mondott, hogy “még mindig azt a helyet keresi, ahol született”. Nekem ez túl furcsa ahhoz, hogy csak úgy ottmaradjon. Pláne, hogy egy épeszű ember simán elindulna a megmentés irányába…
Valaki amúgy fentebb írta, hogy olyan volt Locke, mint egy viaszbaba. Üzenem neki, hogy tessék Six Feet Undert nézni, 5 évadon át arról szól, miért úgy néznek ki a halottak a koporsóban :D (különben meg lehet, hogy Terry bácsi nem ért rá belemászni a koporsóba a forgatás idejére :))

Az amúgy, hogy valaha jártak már a szigeten, és elfelejtették, vagy elfelejtették velük, szerintem does make sense…

Human Insect - 2008. 05. 31. 15:30

Madmi: alapból a parton nem tudtak a sziget mozgatásról, csak arról, hogy a kommandósók akarnak valmai. De még bízhattak abban, hogy a kommandósoknak lőttek, bár nem tudhattak róla. Szal biztonságosnak ítélhetik a szigetet, és különlegesnek.

Viszont Charlotte és Miles (meg Faraday) is önként ekreste a szigetet. még ha nem is ott született (ha Ben játszótársa lett volna akkor öregebb lenne szerintem), akkor sem véletlenül került oda – pont ő.

ati - 2008. 05. 31. 15:32

rivera mintha az ősz othert lepuffantották volna a “sátorban bomba” incidens után a harmadik évadban szóval nekem már onnan homály hogy hogy került az oda

Davicc - 2008. 05. 31. 15:35

Lejátszottam visszafele a telefonos részt, amikor Kateet felhivják,Jack volt és azt mondta, hogy : “The island needs you. We have to go back, before its too late.”
Bocsika ha valaki már leforditotta, és postolta, de muszáj volt ezt megosztani :D Hú de mekkora WTF volt hallani, halgassátok meg ti is xD

Ez a finálé nagyon ütött, élveztem minden pillanatát :D Tátott szájjal néztem xD Lost rullz

Checkmate, Mr. Eko/ So? / I hope you’re happy now Jacob!/It’s dark Jack, very dark … Mekkora pillanatok :D :D/ Excuse me sir, can you tell me the time pls ? Yeaah, its EIGHT FIFTEEN (8:15) MEKKORA XD NAGY MÁR :D

desfan - 2008. 05. 31. 15:43

ati: az ősz other (Tom) még a lepuffanása előtt volt kint New York-ban Michaelnél, ez pedig a 3. évad eseményeinek az elején-közepén volt. Persze készítői baki lehetne, hogy akkoriban Jack-kel labdázott ádörfalván.

Miles mire mondta, hogy milyen a nyakad Dan?

Madmi - 2008. 05. 31. 15:47

Human nem is arra gondoltam, hogy tudtak a sziget mozgatásáról, hanem mert ugye Faraday is inkább elhúzott onnan, ezért merült fel, hogy Charlotte-nak is talán gyanús lesz az egész, és inkább elmegy.
Az lehet, hogy köze van Benhez, de mivel van köztük vagy 7-10 év, talán csak ott voltak egy brancsban…
Az other-ök pedig… az kiderül majd, hogy a szépszemű csávó miért nem öregszik? vagy erről lemaradtam volna?

Madmi - 2008. 05. 31. 15:50

Ja meg Miles se akart elmenni… szóóóóval. két évad alatt csak kiderül.

Waldi - 2008. 05. 31. 16:06

Seven:

De mi van ha Boone anyja, Libby rokonai vagy Charlie
tesoja, rajongoi el akarnak menni Mambatara, hogy haza vihessek a holttesteket/lerojak a kegyeletuket?
Mi ertelme bonyolitani a dolgot?
Charlie gyuruje vajon Claire-nel van vagy Aaron polyajaban?

Amugy mivel a hajo mar latotavolsagban volt, ha a hajo roncsai+Danielek csonakja elteleportalhatott a szigettel. (Lehet, hogy a helikopter tul magasan
volt.) A Hydra stationos mellek sziget is eltunt, ha jol sejtem?

andi - 2008. 05. 31. 16:25

Charlie gyűrűje leúszott a tenger mélyére, ha jól emlékszem, nem?

Amúgy vannak olyanok kommentek, hogy eldobom az agyam! Pl. hogy amikor Szan szül, Dzsin viszi neki a pandát. Vagy hogy mi lesz a két csávóval, akit Szójőrék eltemettek, vagy Sarlott Ben játszótársa.

DaveBrubeck - 2008. 05. 31. 16:43

midnds korábbi kommentjére hivatkozva: nézd meg a Lost:Via Domus utolsó videórészletét, hogy milyen kisfilmet vágnak be akkor ha végigjátszottad:

http://www.youtube.com/watch?v=NclOOQ4iZDo

eléggé a te ötletedre hajaz.

Madmi - 2008. 05. 31. 16:55

andi szerintem így megfogalmazva a “Charlotte Ben játszótársa” gondolat tényleg kicsit sántít, de azért az megfontolandó, hogy van/volt valami közük egymáshoz, vagy Charlotte-nak a szigethez…

norbucso - 2008. 05. 31. 16:59

Hol van az 1000 komment gyerekek?????

mindns - 2008. 05. 31. 17:14

DaveBrubeck, köszi! Ha azt vesszük, hogy a játék történetének kialakításában mindig az íróké volt az utolsó szó és figyeltek, hogy ajáték és a sorozat összhangban legyen/maradjon, akkor nagyon úgy néz ki, hogy időugrás, amnézia…

kade - 2008. 05. 31. 17:17

birom az olyan kommenteket hogy jajj ez a finálé szar, mert nem üt annyira mint a we have to go back…hát mégis mire számítottatok, most komolyan? hogy majd most jack azt mondja hogy nem kell visszamennünk, vagy most a fb-t meg a ff-t felváltja valami 3. flash…akármi??atyavilág. :) kibaszott nagy volt ez is, ahogy a többi. ennyi

kex - 2008. 05. 31. 17:21

“Miles mire mondta, hogy milyen a nyakad Dan?”

desfan: szerintem csak genyózott vele, amiért így hívja oda és nem szavakkal :)

quacky - 2008. 05. 31. 17:24

de a játék non-canon, nem?

ndavid42 - 2008. 05. 31. 17:37
k00g - 2008. 05. 31. 17:45

Ezek után szinte biztos, hogy a Sziget nem más mint Atlantisz. :P :P :P

Master Tom - 2008. 05. 31. 18:09

Sziasztok! Óriási élmény volt a finálé, ahogy az egész negyedik évad is az volt! Talán ez volt eddig a legjobb évad, meg merem kockáztatni. Egészen a végéig nem tudom miért, de Desmondot vártam a koporsóba, így kellemes meglepetés volt Locke. Azért remélem még sokat látjuk, és a Lostban van is rá lehetőség bőven… Akik csalódtak: most komolyan, mit vártatok? Nem nézve a helyenként gagyik CGI-t, szerintem tökéletes lezárása volt az évadnak. Lesz itt még izgalom bőven, jön még 34 rész..

wave - 2008. 05. 31. 18:13

nagyon jóóóó 10/10

Évi - 2008. 05. 31. 18:40

Igen, eddig is központi szerepe volt. Én úgy értettem, h az esetleges visszatérésnél segít majd a többiek felkutatásában…mint Hurlynél. Persze, ezek csak találgatások :)
Vajon így, hogy Locke került a koporsóba, milyen szerepe lesz a következő részekben? áááá, olyan sokára lesz még 2009 :(

bugijakab - 2008. 05. 31. 18:44

ndavid,pont egy ien trikót akarok!

a miamy style sem gyenge!XD

Dark Wolf - 2008. 05. 31. 18:49

Az első komment tömören kifejezi, mi volt a finálé után bennem. Most a diliház gépterméből netezek éppen.

Kínomban majdnem sírva fakadtam a vége után, olyan ideges lettem. Na nem azért, hogy ki van a koporsóban, mert az nem sokat osztott/szorzott. Inkább azért, mert vége lett.

Nem akarok negatív lenni, mert nagyon jó volt ez a rész is, de mostmár az elviselhetetlenségig fokozzák a káoszt a történetben. A szereplők kurva sok táborra szakadtak, és el sem tudom képzelni, hogy lesz ennyi minden összefésülve. Fingom nincs, merre megyünk tovább az 5. évadban. A görög mitológia ehhez képest Barátok közt.

Isteni évad volt, ahol már addig fokozták a mindfuckot, hogy az nem emberi, felfoghatatlan. És ez a finálé nem egy nagy katarzisként fog megmaradni bennem, hanem inkább egy tökönrugásként, hogy “szenvedj, te rohadék februárig”.

K.O.

rivera - 2008. 05. 31. 19:29

ati, my bad, igazad van totál elfelejtettem.
akkor már csak a sok valuta meg útlevél a kérdés ami ben-nél volt, de akkor lehet hogy tengeralattjárózótt régebben. uhh, kiváncsi vagyok

ati - 2008. 05. 31. 19:42

De akkor most számoljunk, ha Michael nem sokkal a hajó indulása elött kapott infot a “nem dögölhetek meg” szisztémáról akkor sokkal hamarabb a 4. évadnál nem lehetett, és ez bekalkulálva vagy az a pont amikor még a szigeten volt (ottragadt, nuku tengeralattjárú, nuku hajó, illetve ha tényleg van egy olyan nevű hajó hogy via domus akkor lehetséges, de mégis fura) vagy, vaaagy lost (kész nincs ötletem)

Adäm - 2008. 05. 31. 19:49

Egyértelműen az eddigi legizgalmasabb évad volt. Számot nem is írnék, az egész sorozat úgy, ahogy van 10/10, a valaha volt legjobb sorozat.
Jó persze visszanézve lehet, hogy az első és második évad kicsit időhúzósabb volt, vagy nem -ennyire..- izgalmas, de minden résznek meg van a szerepe a történetben, csak így egy kerek az egész.

“Pusztán az akció és az izgalom kedvéért nem kéne kiíratni a szereplőket (pl. Charlie esete), főleg nem olyan főfőfőszereplőket mint Locke…”
Azért azt senki ne felejtse el, hogy mondták micsoda szörnyű dolgok történtek a szigeten mióta elmentek. —–> Ezt ugyanúgy meg fogjuk tudni mi volt sztem a következő évadban (tehát nem csak a visszajutásról fog szólni) Locke tuti, hogy állandó szereplő marad. Max majd a 6. évadban nem fog annyit szerepelni

Ju - 2008. 05. 31. 20:33

Dark Wolf!
hatalmas komment volt :-)

Slukk - 2008. 05. 31. 21:18

jó vége lett, de a cgi írtó égő egy lost-tól. Méltatlan.
Február? Az szép. :(

Platschu - 2008. 05. 31. 21:26

Miles lehet azért nem akart elmenni, mert neki, mint szellemlátó parafenoménnek, a sziget kész kincsesbánya lehet. Rajta keresztül a korábban megölt karakterek is vígan fognak üzenni, bár a jelek szerint eddig is akkor jelentek meg, amikor a forgatókönyv úgy kívánta. :)

ToXeN - 2008. 05. 31. 21:39

Hát a 4. szezon és én még mindig nem tudom hogy tulajdonképpen mi volt a korábbi bunker lényege, amibe nyomkodták a számokat? az mire volt jó? Vagy a mágnes amit szabályzott az mire volt jó? Felrobbant és semmi nem változott meg? Vagy az a szál még nincs is lezárva? Valaki világosítson fel plz… THX

Platschu - 2008. 05. 31. 21:43

Ha jól értettem, akkor egyike volt a teljesen értelmetlen Dharmás kísérletnek, mint a “?” bunkerben, ahol az ottani jegyzeteket se olvasta el soha senki a cső végén. Tesztelték a résztvevőket, hogy mikor adják fel.

juhaszvik - 2008. 05. 31. 21:56

érdekel majd az 5.-ik évadban (sok minden más mellett):
– Lock visszakerül-e tolókocsiba, amikor kijut a szigetről?
– Lock halála tuti valami ütős rész lesz, és valaki olyan öli meg, aki miatt nagy wtf lesz, valaki az O6-ból esetleg?
– meghal-e Penny, és ha igen, akkor Desmond Withmore “katonája” lesz? (lenne egy szakadás az O6(7)-ban: jacksayidhurley vs katesunaaron+des)

mindns - 2008. 05. 31. 21:57

quacky: de a játék non-canon, nem?

Nem tudom, de örülnék neki!

liloo - 2008. 05. 31. 22:01

Nagyon jó évadzáró volt, bár nekem nem ütött akkorát, mint a 3.vége.. Ez valahogy nyugisabb lett. (Ez persze nem baj, sőőt, főleg hogy februárig várhatunk..)
Úgy emléxem azt nyilatkozták az írók, hogy ebben az évadban választ kapunk a 4ujjú szoborra. Vagy csak behalluztam??
Kate lehet, hogy a gyerekével kapcsolatban intéz el valamit Sawyernek, nem? Még vmkor régebben csinált egy babát egy csajszinak, akivel mellesleg utóbb Kate is találkozott. (kamu karórákat vagy fuxokat árult épp asszem)

Madmi - 2008. 05. 31. 22:14

liloo a szoborral kapcsolatban én is végig ugyanezt vártam… talán, ha teljes évad lett volna…

Human Insect - 2008. 05. 31. 22:23

amúgy a kihagy egy évadot az nem biztos hogy claire, mert Patchy nem volt idén, de azt modnták életben van.

avatar12 - 2008. 05. 31. 22:47

Én is örülök annak hogy, nem ütött akkorát a finálé ha olyan lett volna mint a 3.évadban nem bírtam volna ki.

hohó - 2008. 05. 31. 22:57

Követelem vissza a pénzem!

Követelem vissza a pénzem!

Követelem vissza a pénzem!

Oké, megnéztük a rajongói videót, de most már lássuk az igazit!

Bár azt a részt, ahol a hamis Ben erőlködik, egy az egyben át kell venni!

CsMisi - 2008. 05. 31. 23:01

seven engem zavarnak. na de ujraneztem a finalet ma meg egyszer, es oke, tul durva voltam. ha az elozo evadok finaleira mind 10/10-et adtam ez lesz megiscsak egy 8/10 vagy jo indulattal 9/10. Tenyleg nem olyan rossz, de zavarnak a dolgok. De megbocsajtom nekuk, hogy talan a sztrajk miatt lett ilyen amilyen. En is kivancsi lennek a szobor mi az, de sztem szoros osszefuggesben van a “sziget mozgato berendezessel”. Ugyanis abban a teremben az irasok is durvan regieknek, ugymond tobb 1000 evesnek tuntek … Kezdenek felmerulni bennem kerdesek, hogy talan osszefugges lenne ez a sziget es a Husvet szigetes valos vilag mitoszok kozt (moia szobrok erdete)…

geo - 2008. 05. 31. 23:40

Toxen, Platschu: én úgy gondolom a Hattyú nem volt kamu és a kulcs elfordítása után jelent meg a sziget a külvilág számára láthatóan. (ld. Naomi köröz a nyílt óceán felett, hirtelen meg ott terem alatta a sziget) A számok beírkálása pedig ezt a megjelenést fogta vissza; vagy éppen ez kötötte ide, ahhoz, hogy tudjanak ki-be járni.

Friczi - 2008. 05. 31. 23:41

Ez az éved 10/10.
Valam hihetetlen csúcs volt ez a zárórész.
Szerinem nem Jin lesz az aki ki fog hagyni egy évadot, hanem Desmond, mivel az ő sztorija le van zárva. Claire valszeg tényleg halott, meghalt a házban. Michael végre megkapta a büntetését/feloldozását, nem volt fölösleges visszahozni, szerintem.
A sziget “technológiája” meg azért ilyen “kezdetleges” szerintem, mert nem emberek csinálták, hanem valami vagy ősi vagy földönkívüli kultúra (4 ujjó szobor).
De engem egy valami érdekel még nagyon, hogy az istenbe állította át magához a farokrész túlélőinek nagy részét Ben??? Ez azóta bassza az agyam, amióta végetért a 2. évad! Ugye közülük egy csomóan odamentek Jack ketrecéhez a 3. évadban. Hogy lettek ennyire hívők? Félek attól, hogy ez nem lesz megmagyarázva.
A kérdések, amik most felvetődtek (Locke halála, Jin él e, stb), mind kiderül 8 hónap múlva, addig meg felmegyek a himalájára és lefagyatom magam.:)
Ami viszont gagyi volt: ne mondja már nekem senki, hogy amikor mindjárt felrobban a hajó, és ott egy helikopter, akkor egy csomó ember inkább mentőmellényt kap magára és beugrik a vízbe. Meg az is gáz, hogy hogy leszarjálk a készítők ezeket az embereket. izgulunk itt Jack-ért meg Sawyer-ért, közben a többi túlélő mind kinyiffan.:D:D:D:D

vargatom - 2008. 05. 31. 23:54

NEM WITHMORE, HANEM WIDMORE, D BETŰ VAN BENNE!!4!

Nah.

Robotvagyok - 2008. 06. 01. 00:20

Amúgy akárki akármit is mond, ebben az évadban elég sok kérdésre kaptunk választ valamilyen formában. Tisztában vagyunk már a sziget képességeivel, a tér/idő manipuláció kézzelfoghatóságával, smokezillával, ám a dolgok miértje még hiányzik.
Talán ennél fogva annyira nem is a meglepetésre mentek rá a készítők a fináléban, hanem vitték tovább a gondosan felépített történetet. Ahogy az lenni szokott, új kérdések merültek fel, de ezek most valahogy kevésbé tűnnek fontosnak, mint a megválaszoltak.
Jövő februárjáig még kurva sok víz folyik le majd a Dunán, de annyi teljesen biztos, hogy a készítők ügyesen kivágtak számunkra egy hetyke kis ösvényt a dzsungel sűrű aljnövényzetében.

All in all, a harmadik szezonfinálé sokkal keményebben ért földet, de a tavalyi WTF után most valahogy összeszedettebbnek éreztem a zárást. Haladunk a logikus végkifejlet felé az előbb említett kis ösvényen.

numberone - 2008. 06. 01. 00:22

egy dolog ami zavaró Bennel kapcsolatban:
úgy néz ki ő a mindentudója a dolgoknak, mert bár hiába Locke bácsival tárgyal Jacob, és hiába Richard az anti age formula őslakos, továbbra is Ben intézi és tervezi és szervezi a dolgokat. Akkor gondolkoztam le nagyoin amikor a sziget elkezdett durozsolni és Richard haverunk is meg volt lepődve mint akinek fogalma sincs h milesz….

TheSuffering - 2008. 06. 01. 00:45

Én amikor a koporsó fölé kezdett menni a kamera, már nem kaptam levegőt. :D Utánna 5 percig levegővétel nélkül ültem a monitort bambán bámulva, mint aki kísértetet látott. xD Annyira értik ezek a munkájukat, hihetetlen. Bevonulok a diliházba szerintem februárig.

hboy - 2008. 06. 01. 02:20

ami nekem még nagyon tetszett a részben amikor Jack mondta Desdmondnak hogy viszlát egy következő életben…ugye ez már nem elöször hangzott el….:))

Davicc - 2008. 06. 01. 05:00

Vajon mit mondott Sawyer Katenek a helin sztetek ? :D:D:D Vááá nem fogom kibirni februárig… meglátogaton Hurleyt ^^

bp - 2008. 06. 01. 05:41

A dolog pofon egyszerű: Lock sosem akarta, hogy Jack elmenjen a szigetről. Amikor lehetősége volt rá, persze hogy felkereste a megszökött Jack-et, hogy térjenek vissza a szigetre. Nem értem, ki mit nem ért ezen :)

Egyértemű, hogy a további két évad a szigetről, és a lezuhantak nagy cselekvéséről fog szólni, amit végre kell hajtaniuk a szigeten, együtt. Biztos, hogy lesz még 1-2 csavar, de mindenki szépen vissza fog térni…

Ami nem tetszett, az a túl sok hiba. A harmadik évadbeli és az új évadbeli Jack szakálla nem egyezik. Vagyis egyik alkalommal valójában megnövesztette, máskor meg odaragasztották. De könyörgöm, egy országos adón csak tudnak olyan maszkot gyártani ami kinézetre is megegyezik… A mások által is említett durván gagyi CG jelenetek pedig könnyfakasztóan bénák.

Jó lesz ez a LOST, de ez az évadzáró nem tartalmazott sok meglepetés elemet, és igazából pont azt vártam tőle, hogy mutassák be a megszökést. Meglepni sajnos azonban nem tudott, pedig az utolsó jeleneten kívül tartalmazhatott volna azért még meglepetés elemeket (minden más mutatott részt már vagy kitaláltunk korábban, vagy semmilyen izgalmas jelentőséggel nem bírt). Jobban izgat, hogy pontosan mikor és hogyan megyünk vissza a szigetre :)

seven - 2008. 06. 01. 05:53

na mit tqaláltam! David Fury interjú(1. évadban elment a Losttól)

http://lostpedia.com/wiki/The_Lostpedia_Interview:David_Fury

Lostpedia: Was time-travel ever mentioned while you worked on “Lost”? Do you know how long the idea has existed?

There was an exchange (pitched by J.J. when he and I broke the story) in an early draft of “Solitary” when Rousseau tells Sayid she had been part of a research team. Sayid asks her what they were researching. She replies: “Time.” The network saw that draft and asked us to remove the line. They were very timid about anything that smacked of Sci-Fi during the first season. I can only assume they’ve come around.

winnie - 2008. 06. 01. 08:01

“Szerinem nem Jin lesz az aki ki fog hagyni egy évadot, hanem Desmond, mivel az ő sztorija le van zárva.”

ez nem “szerintem” kérdés. már megvan, hogy kinek módosult a szerződése.

betty500 - 2008. 06. 01. 08:09

Desmond le van zárva? Akkor ki védi meg Penny-t Ben-től?

betty500 - 2008. 06. 01. 08:11

Észre vettétek a végére Ben mennyire lefogyott?

betty500 - 2008. 06. 01. 08:16

Friczi, igazad van..Nekem sem tetszett, hogy senkinek nem szóltak a bumm-ról.Ez azért nem volt szép..Volt a hajón mentőcsónak, gondolom, nem is egy..szépen kiüríthették volna a hajót. nem is tudom mire számítottak..Még talán vissza is jutott volna mindenki a szigetre időben.

Nita - 2008. 06. 01. 09:19

Egyszóval összegezve:megőrülök!Nincs még egy ilyen sorozat,el sem tudom képzelni,h egyszer vége legyen!Jint iszonyatosan sajnáltam,nagyon furcsa volt,h eddig Jack,Kate és a többiek is mindig kockáztatták az életüket akárcsak 1ember megmentése miatt is,olyan helyzetekben is,amik már végleg kilátástalanok voltak.Ha az egyikőjük eltűnt,utána mentek,akár az egész szigeten át,nem volt nekik lehetetlen.Most pedig semmi!Meg sem próbálták!Azok után,h Jin milyen változásokon ment keresztül,gyilkosból nagyszerű ember lett,ennek nem így kellett volna végződnie!:(Desmond és Penny pedig már nagyon megérdemelték egymást!Legalább nekik boldog vége lett..

seven - 2008. 06. 01. 09:42
rivera - 2008. 06. 01. 09:44

Nita, 1 – nem ők vezették a helikoptert 2 – nem csak a saját életüket kockáztatták volna

b0mb3rm4n - 2008. 06. 01. 09:50

Jin nem gyilkolt, ha jól emlékszek, csak jól helybenhagyott egy fickót, de azzal is az ő életét mentette meg.

hohó - 2008. 06. 01. 10:19

ha valaki tudja a választ, ne habozzon:

http://www.digitalspy.co.uk/cult/a96650/matthew-fox-keeps-quiet-on-lost-ending.html

mi értelme volt ezt megírni?

ez csak egy promócikk, vagy mi a csuda?

Friczi - 2008. 06. 01. 10:44

winnie: kinek módosult a szerződése és hol lehet utánanézni, hogy kik térnek vissza az 5. szezonra?

ati - 2008. 06. 01. 10:52

Egyébként még tuti lesznek (vagy már voltak) a kates visszafelé lejátszott felvételen kívül hasonlók, ugye J.J. szereti az ilyeneket ezt a Cloverfield óta tudjuk ;D (cf-es off: azért olyat is csak ők tudnak hogy a “help us” a felvételükön visszafelé “It’s still alive!” nak hallatszódjon :D)

seven - 2008. 06. 01. 10:55

a visszafele beszéd már jóval a cloverfield előt tmegjelent a lostban :)

büzsü4ever - 2008. 06. 01. 11:05

Basszus, akkor ki kell belőle szedni LOL… Nem. Mégsem. Enegm nem érdekel előre, szeretem a meglepetéseket…

Amúgy nem akarok felrobbanni, ezért kommentelek :P A finálé sztem is 10+/10 volt, győnyőrű karakterépítések, elvarrt szálak, szép zene, nagyszerű 5-6. évados felvezetés…

Waldi - 2008. 06. 01. 11:25

Human:

Az S3 DVD extraiban azt mondjak, hogy Patchy halott.

snipp - 2008. 06. 01. 11:31

akkor desmond nem ter vissza az 5. evadra?

adam89 - 2008. 06. 01. 11:58

Jó kis finálé volt..
Várjuk februárt..:(

lost_lost - 2008. 06. 01. 12:44

Ki az a Patchy?

seven - 2008. 06. 01. 12:47

mikhail bakunin, the last living member of the dharma iniative (:DDDD)

hirnalon - 2008. 06. 01. 14:44

Amúgy most már minden évadban kapunk egy olyan karaktert, akit alig lehet kinyírni? :P Tavaly Mikhail, most Keamy… 6. évadban Ben lesz az vagy Widmore :D

kla - 2008. 06. 01. 14:56

Érdekes ez a David Fury-interjú. Elég kezdetlegesek voltak még a dolgok az 1.évadban :D

GeRRy - 2008. 06. 01. 15:08

Lehet anno a szigetnek ütközött a Titanic és nem is jéghegynek ? amúgy igen jó évad volt

Olaj - 2008. 06. 01. 15:53

Az évad überfasza volt, csak úgy mint az évadzáró.

10/10

Találtam viszont egy érdekes commentet ehhez kapcsolódva: http://comment.blog.hu/2008/01/31/48_kinzo_kerdes

Ahol linkelnek egy képet: http://bp0.blogger.com/_RrObyQ3XzcY/RlUe-1YihSI/AAAAAAAAFkw/ucINFuG1jfo/s1600-h/newspaperclipping2.jpg Ez az az újságcikk, amin a koporsóban fekvő ember neve található, ami nem egyzeik meg Lokkbácsi álnevével. (HOPPÁ)

Aztán kicsit lejjebbtekerve olvasom, hogy megváltoztatják a cikk tartalmát, gondolom ez azért volt fontos, mert John Lanthamból egyzerűbb kikövetkeztetni Lock-ot mint a Jeremy Benthan-ból, hiszen ez utalhat Ben-re is. Érdkes.

Viszont lehet, hogy itt is variálnak már, és a 3. évad végén látott temetési jelenet nem is Lokkbácsié volt, hanem valaki másé, hiszen Ben miért nem jött el a temetésre?
Miért nem vitték magukkal Lokkbácsi testét ha már betörtek?
Miért kellett megvárniuk a temetést?

Persze csak feltevések, várom az ötleteket, és a válaszokat. :D

Olaj - 2008. 06. 01. 15:54

Még annyit változtatnék, hogy nem ketten törtek be. ;)

Gracie - 2008. 06. 01. 16:55

Hamisítatlan finálé hangulat, minden különösebb cliffhanger nélkül — inkább csak az 5. évad történéseit megelőlegezve.

A Des – Penny egymásra találós jelenetért millió köszönet a készítőknek (hüpp hüpp), mert imádtam.

Ja és még vmi: Jack hiába próbált meg újra a Szigetre zuhanni, mikor a belépője a Szigetre az, ha a poggyászlistáján van egy koporsó is :)
Hehehe…

gergő - 2008. 06. 01. 18:00

komment, nehogy boom.

bmw.fan - 2008. 06. 01. 18:22

Nekem is tetszett, ahogy az eleje a ‘We have to go back’ köré épült fel, azt nagyon eltalálták. Én sajnos megint nem sejtettem, hogy Locke van a koporsóban, ill. engem nem is ütött szíven. Gondolom ha visszaviszik, akkor feltámad…
A tavalyi finálé azért egy hajszállal jobb volt, erre még rátett egy lapáttal az ‘akciójelenetek’ kivitelezése is. (Amikor a gránátot a társához rúgta a kommandós fickó, az is egy erős B-kategóriás jelenetre hajazott, eléggé megmosolyogtatott).

Fuller - 2008. 06. 01. 18:33

“Aztán kicsit lejjebbtekerve olvasom, hogy megváltoztatják a cikk tartalmát, gondolom ez azért volt fontos, mert John Lanthamból egyzerűbb kikövetkeztetni Lock-ot mint a Jeremy Benthan-ból, hiszen ez utalhat Ben-re is. Érdkes.”
Én is Ben-re gondoltam a név alapján. Örülök, hogy megváltoztatták, így csak az utolsó pár percben jöttem rá, hogy az Locke lehet már csak.

“Viszont lehet, hogy itt is variálnak már, és a 3. évad végén látott temetési jelenet nem is Lokkbácsié volt, hanem valaki másé, hiszen Ben miért nem jött el a temetésre?”
Szerintem a Locke-é volt. Ben lehet azért nem ment el, hogy ne találjanak rá. Nem tudom, de sztem itt nem variáltak.

“Miért nem vitték magukkal Lokkbácsi testét ha már betörtek?”
Szerintem vitték, hisz nem láttuk tovább. Azért mondta Ben Jack-nek, hogy őt is vinni kell, hogy na ne menj el vigyük el. XD

“Miért kellett megvárniuk a temetést?”
? Ezt nem értem… Vmi kimaradt nálam?

Fuller - 2008. 06. 01. 18:36

“Nekem is tetszett, ahogy az eleje a ‘We have to go back’ köré épült fel, azt nagyon eltalálták.”
Igen, az nagyon jó lett. Amikor meghallottam a fékhangokat-> wtf?

“Én sajnos megint nem sejtettem, hogy Locke van a koporsóban”
Sajnos? Én azt szeretem, ha vmi váratlant látok. Én sejtettem a vége fele. Nekem inkább Ben megjelenése volt meglepő, mert őt képzeltem a koporsóba, bár ennek örültem.

Human Insect - 2008. 06. 01. 19:03

“Miért nem vitték magukkal Lokkbácsi testét ha már betörtek?”

Te mit néztél? Magukkal vitték a tetemet, modnja is Ben, hogy vinniük kell. Enynire nehéz időrendi sorba rakni? Jack volt nappal a temetésen, éjjel találkozott Kate-tel, utána visszament és betört a tetemhez, feltűnt Ben és tada…

Bentham vagy Lantham – tényleg a betűnek tűnik a belinkelt képen, de mivel el van mosódva, ráfoghatják, hogy e. Lantham az csak következtetés, amikor elmosodóttbetű-ntham látszik.

kisbaba - 2008. 06. 01. 19:03

végigolvastam

tantelo - 2008. 06. 01. 19:04

Nem tudom h említette-e már vki (lusta vagyok ennyi kommentet elolvasni…) :

http://www.youtube.com/watch?v=R5W2-dvSzKk

Sitrep - 2008. 06. 01. 19:12

Nem volt temetésen senki, csak viewing volt.
A temetés mikor földbe rakják, az ez után jönne.

Endroo - 2008. 06. 01. 19:13

Van egy teóriám: Mivan ha Sun gyereke nem Jintől van, hanem Michaeltől?? Volt egy jelenet a fináléban, mikor Sun megmondja Mike-nak, hogy terhes…erre olyan fejet vág, mintha tőle volna :D Szerintetek? :)

d2zoli - 2008. 06. 01. 19:21

ááá csaknem azért az durva lenne :D
Nekem az első reakcióm az volt miután megnéztem hogy rágyújtottam :)
Jézusom, nagyon jó rész volt sok kérdésre választ kaptam, de sokkal több új kérdés lett… és csak februárban folytatják :S

rob - 2008. 06. 01. 19:21

Ejjj, arra senki nem gondol, hogy létezik a sajtóhuba intézménye?:)

(Nem lesz bumm, hihi:))

Kyp - 2008. 06. 01. 19:35

nagy nehezen kis szelektálással végére jut az ember a kommenteknek.
sziget elmozdítás-t láttuk. de milyen lehet amikor megjeleneki valahol? lehet hogy egyszer régebben pár kalóz hajózgat a nyílt tengeren, és hipp hopp serceges a sirályok felől és a seggük meg a black rock segge alatt terem egy sziget

ben kabátján a név, halliwax, nem a doki neve aki a nyuszikkal nyomul a videóban?

a négylábújjú szobor mellé pedig be kell tenni a kérdésbe azt a hieroglifás, ábrás szobrot ami az időkormánynál van a jeges részen amikor ben beesik

bp - 2008. 06. 01. 19:43

Egy dolog nem hagy nyugodni mostanában. A lezuhant repülőgép roncsait megtalálják, benne az összes túlélő holttestével. Az Oceanic 6 ezután menekül meg és kerül be a médiába. Nem tűnik fel senkinek hogy ha minden holttest megvan a roncsban, akkor valami nem stimmel?

DZS - 2008. 06. 01. 20:01

Engem az nem hagy nyugodni, hogy Claire semmilyen helikopterre nem szál fel a kisbabával az ölében, ahogy azt Desmond megálmodta. Mintha a készítők erről a részről megfeledkeztek volna… és most, hogy Claire nem is akarja elhagyni a szigetet, egyre gyanúsabb, hogy soha nem is fogja.

seven - 2008. 06. 01. 20:20

mert a készítők arról híresek hogy elfelejtenek dolgokat…:)

geo - 2008. 06. 01. 20:25

bp, csak azt látták, hogy ránézésre tele van a víz alatti gép, nem hiszem, hogy a kis robot-tengerallattjáróval végigszámolták mind a 300-akárhány ott van-e.

Endroo, az első érdekes felvetés, amit olvasok itt. Értelmet adna annak, miért mondja pont neki Sun, hogy terhes, meg volt egy missing piece is velük, ami ellene szól, hogy a megszületett Ji Yeonon nem látszanak fekete vonások, hanem csak ázsiai és Michaelen se igazán látszott, h aggódik esetleg ő az apa. Meg eléggé lerombolná Jin feloldozását és megváltozását is, amit a baba váltott ki belőle. De jó gondolat.

Bártházi András - 2008. 06. 01. 20:53

Következő évadban szerintem sok infót kapunk a Dharma tevékenységéről is. Sőt, akár azt is el tudom képzelni, hogy csak az utolsó évadban térnek vissza a szigetre, vagy hogy a sziget elmozdítása akár össze is függhet, kihathat a Dharmara. Meglátjuk, mindenesetre a mostani Dharma Initiative reklám utalhat erre is (meg lehet nulla köze is a következő évadhoz).

Adäm - 2008. 06. 01. 20:56

“Claire semmilyen helikopterre nem szál fel a kisbabával az ölében, ahogy azt Desmond megálmodta. […] és most, hogy Claire nem is akarja elhagyni a szigetet, egyre gyanúsabb, hogy soha nem is fogja.”

Hol van még a vége? :)
Amúgy én nem emlékszem már, de lehet, hogy Des csak azt látta előre, hogy Aaron elhagyja a szigetet (de azt nem, hogy Claire is..) Mondom, nem emlékszem, de így teóriának ezt tudom elképzelni.
+ Még nem tudjuk mi történt a szigeten abban a 3 évben, mióta eltűnt, és hogyan jutott ki Locke.
Biztos valami nagy durvulás történt a szigeten, és jobban belegondolva sajnos elképzelhetőnek tartom, hogy Claire meghal(t), vagy ilyen szellem vagy micsoda formába költözött, mint Christian

Gracie - 2008. 06. 01. 21:09

engem is baromira zavar hogy csárli tkp azért halt meg h claire felszálhasson a helikopterre
… elég CIKI lenne ha erről szépen megfeledkeznének (no nem mintha sajnálnám csárli halálát — a harmadik évad második felében már folyton azon drukkoltam, hogy mikor patkol végre el)

Ja és: megmondaná vki h azon kívül, hogy hangzatos, mi értelme a There’s no place like home címnek itt? Mert sztem tökre semmi….
… a Throuh the Looking Glass abszolút rendben volt hisz hangzatos és az értelme is megvan .. de a 4×1-2-3 címében az értelmet sehol se találom … :P

Bártházi András - 2008. 06. 01. 21:09

Egyébként miért is kellett elmozdítani a szigetet? Elvileg úgy indult, hogy a szigetre támadó zsoldosok miatt, de hát végülis ez meg lett oldva másképp.

Butters - 2008. 06. 01. 21:23

utánajártam 1-2 dolgonak és ha minden igaz akkor:

Oceanic 815 lezuhanása: 2004.09.22
Oceanic6 megmenekül, megérkezik Sumba szigetre: zuhanástól számított 108.nap
Ben a szaharában: ???
Ben a Tozeurban(Tunézia): 2005.10.24

na most ha a szaharától nem 200napig utazott Ben Tozeurba akkor volt időbeli elmozdítás is valahogyan :D

bp - 2008. 06. 01. 21:27

Bártházi András: Azért kellett elmozdítani a szigetet, mert Widmore keresi, és ha már egyszer rátalált, akkor másodszor is rá fog, tehát el kellett mozdítani, hogy Bennek megint jobb legyen az alkupozíciója :)

bp - 2008. 06. 01. 21:30

Butters: Ben elmozdította a szigetet, de nem tudjuk hogy csak térben, vagy időben is… Szóval a sziget elmozdult, de Ben is elmozdult vele együtt a szigetről. Szóval az simán benne van, hogy időt is lépett, nem csak teret, így könnyűszerrel lehetne 2005 októberében Tunéziában. Ezt nem látom olyan nagy problémának, plusz ilyeneken még bőven kár filózni, a következő két évad úgyis az idő / tér okozta anomáliákról fog szólni…

vargatom - 2008. 06. 01. 21:35

There’s no place like home – mindenütt jó, de a legjobb otthon – Dorothy ezzel a mondattal varázsolja magát haza Kansasba az Ózban, nem?

A Lost írói sok regényből merítenek ihletet, és ezek között kiemelt szerepe van az Óznak, Man behind the curtain, Henry Gale és a ballon, satöbbi. A másik nagyon gyakori forrás az Aliz Csodaországban, persze van még rengeteg, de ez a kettő tűnik a leggyakoribbnak.

vargatom - 2008. 06. 01. 21:35

Nem biztos hogy csak Ben mozgott az időben, lehet hogy a Sziget is…

Fuller - 2008. 06. 01. 21:40

Amit Sawyer mond Kate-nak az nem Alabama. Vmi hosszú nevű. Nővéremnek egyből beugrott, de nem tudom leírni. Ha vki tudja thx.

Fuller - 2008. 06. 01. 21:45

“lehet, hogy Des csak azt látta előre, hogy Aaron elhagyja a szigetet (de azt nem, hogy Claire is..)”
Volt róla kép is, hogy mit látott Des és Claire fogta Aaron-t.

“Nem biztos hogy csak Ben mozgott az időben, lehet hogy a Sziget is…”
A sziget is elmozdult, ez volt eleve a cél… Ben csak a ráadás XD

Fuller - 2008. 06. 01. 21:51

“”Nem biztos hogy csak Ben mozgott az időben, lehet hogy a Sziget is…”
A sziget is elmozdult, ez volt eleve a cél… Ben csak a ráadás XD”

Hupsz az “idő”-n átugrottam. Na ez nem is rossz feltételezés.

vargatom - 2008. 06. 01. 21:51

Albuquerque vagy mi lehet, város az usákoknál…

“A sziget is elmozdult, ez volt eleve a cél… Ben csak a ráadás XD”

Időről nem volt szó a szigetnél, csak térbeli mozgásra gondolt elsőre mindenki. De lehet hogy ehelyett ugyanott jelent meg, csak 2005-ben :)

Olaj - 2008. 06. 01. 21:54

“Te mit néztél? Magukkal vitték a tetemet, modnja is Ben, hogy vinniük kell. Enynire nehéz időrendi sorba rakni? Jack volt nappal a temetésen, éjjel találkozott Kate-tel, utána visszament és betört a tetemhez, feltűnt Ben és tada…”

Igen, mondta, de nem esett le, hogy az a temetés/látogatás után történt már. :D

vöce - 2008. 06. 01. 22:22

hú bazzeg ez kicsit komoly volt:D:D Remélem azért Locke még fog szerepelni, bár ez szerintem egyértelmű
Még 9 hónap basszus nemtom hogy fogom kibírni:S:D

Davicc - 2008. 06. 01. 22:35

Ezt sugja Sawyer Katenek : http://youtube.com/watch?v=_zTgAqzPDiQ

Naon komoly :D

bp - 2008. 06. 01. 23:07

Jin is alive, és egyéb nyalánkságok a vetítés előtti szpojlerzónából, melyből pipálható hogy mi jött be és mi nem…

http://www.youtube.com/watch?v=CRsssNQgIlY&feature=related

vargatom - 2008. 06. 01. 23:11

Egyébként tényleg kicsit kiszámítható lett az évad vége felé a történet, hiszen mindkét szöveget kábé 100% pontossággal tippelte meg szinte mindenki… Sőt Sawyer kéréséről már Jack flashforwardjában mindenki kitalálta, hogy a lányára vonatkozik.
Én speciel még mindig arra számítok, hogy a befejezés sok szempontból hollywood-i lesz, heppiend és társai, mert túl populáris a sorozat és muszáj alkalmazkodniuk a rajongók ösztönös elvárásaihoz. Ahogy közeledünk a végéhez, egyre inkább várható hogy a csatorna elkezd beleszólni az írók döntéseibe… Bár remélem, hogy nem járnak sikerrel ;)

Sitrep - 2008. 06. 01. 23:15

Nekem ez jutott eszembe:

Emlékeztek, mikor Hurley mondta Jacknek a ffw-ban, hogy “You’re not supposed to raise him.” Namostmár a “raise” az jelenthet halott feltámasztást is. És most már tudjuk azt is kire utalhat, Locke-ot pl. ha visszavinnék a szigetre akkor lehet “feltámadna.”

Egy gondolat.

bp - 2008. 06. 01. 23:23

Sitrep: Ne kombináld túl! Amikor Hurley ezt mondja, Jack még nem ment el a ravatalozóba (bazz Human, ravatalozó, nem temetés :P), tehát nem is tud Locke haláláról.

Ha már belejöttem Season 5 Spoilerek, csak erős idegzetűeknek, elég valós információknak tűnnek, semmi elképzelhetetlen nincs benne, szóval én úgy vagyok vele, hogy valaki tényleg nagyon szivárogtat (ahogy a finálé is kitudódott előbb):
http://ca.youtube.com/watch?v=kklWsrmhlIY

seven - 2008. 06. 01. 23:30

bp,ezt a videót én is csinálhattam volna. nagyon triviális, egyszeű dolgok amiket bárki kikövetkeztethet + olyan dolgok amiket már mondott damon&carlton, hogy lesznek.

Gerik - 2008. 06. 01. 23:31

durva volt.

az idöutazos nyul és a Eko idézet világbajnok. :)

Sitrep - 2008. 06. 02. 00:12

Hurley nem tudja mit jelent az üzenet, csak továbbitja amit Charlie mondott. De mivel az epizódban éppen szerepelt a Jack-Aaron szál, mindenki arra gondolt, classic misdirection.
Szóval ettől még lehet.

kla - 2008. 06. 02. 00:20

lol, ezeknek az “5. évados” spoilereknek a fele már kb. a 3. évad óta kering a neten.

hkim - 2008. 06. 02. 00:24

Eszembe jutott egy érdekes dolog. Egy kis módosítással sokkal durvábbra is megcsinálhatták volna ezt a finálét.

Tegyük fel, mi lenne ha nem mondják meg, hogy pontosan mire készül Locke meg Ben. Mondjuk csak annyit tudunk, hogy Jacob mondta meg a tutit, meg hogy valami csodára készülnek, és hogy Jackéknek hazudniuk kell majd arról, hogy mi történt.
És akkor el lehet képzelni a jelenetet. A hajó felrobban, mennek vissza a helikopterrel a szigetre, aztán hirtelen jön a nagy fény, sziget nincs sehol. Mehet a hajtépés ezerrel.

Nem néztem vissza a részeket, de amennyire emlékszek csak pár soron múlik az egész.
Nem is értem, hogy miért nem így csinálták, lehet túl sok lett volna.

Joey - 2008. 06. 02. 02:40

Nekem igazából csak az fura hogy még az Season3 23 részből állt ez csak 14-ből ez nekem tökre csalódás és ahogy már előttem mondták ezért is érezhető az összecsapás kicsit. Ettől függetlenül jó volt a befejezés még a hibák ellenére is.

payskin - 2008. 06. 02. 03:24

Annyira nagyon nem csapták össze, mert 16 részesre tervezték, ahogy a hátralevő kettőt (ami így 17 lesz).

A David Fury interjúban az tetszett a legjobban, hogy a számok nem jelentenek semmit. Sokan ügyesen belemagyaráztak mindenfélét, de Fury találta ki őket ex has, illetve az előző epizódok (számára) fontosabb számaiból + 42 tiszelgés a Galaxisutikalauz előtt. Óriási! :-)))

seven - 2008. 06. 02. 06:13

a számokat már megmagyarázták a lost experienceben:) egyébként david fury interjú meg vicces, de azért tegyük hozzá hogy ő “csak” egy szimpla író volt, tehát nem volt mindenbe beavatva.

andi - 2008. 06. 02. 07:39

Valaki feldobta, hogy Charlotte Ben játszópajtása?

Mi van, ha a LÁNYA?

vargatom - 2008. 06. 02. 09:00

“Annyira nagyon nem csapták össze, mert 16 részesre tervezték, ahogy a hátralevő kettőt (ami így 17 lesz).”

Ez nem kapcsolódik össze… azért beszélünk összecsapott részekről, mert a sztrájk vége után azonnal dolgozni kezdtek az írók, közben trombitálták össze a stábot Hawaii-ra, aztán ott práhuzamosan több csoport is forgatott, és így is éppen hogy kész lettek a vágással a vetítés előtt pár nappal.
Ha nem lett volna a sztrájk, akkor még hónapokig babusgathatták volna a forgatókönyveket, jobban kitalálhatták volna a korábban felvezetett problémák megoldásait. Plusz bonyolultabb lehetett volna a forgatás, nem kellett volna Jacket greenscreen előtt felvenni, satöbbi satöbbi.

Persze az is igaz, hogy így viszont figyelembe tudták venni az évad első pár részére jövő reakciókat. Kérdés hogy ez mennyire jó dolog…

geo - 2008. 06. 02. 09:46

andi, akkor nem hiszem, hogy le akarta volna lőni.
Esetleg Widmore vagy más régi szigetes lánya lehet. De az is lehet h egyik fontos szereplőé sem.

znono - 2008. 06. 02. 10:18

Én arra leszek kiváncsi, hogy mi történik a sziegten maradtakkal 3 éven keresztül, hiszen Jackék már 3 éve eljöttek a szigetről.Kate azt mondta hogy az utóbbi 3 évet azzal töltötte, hogy próbálta elfelejteni azokat a szörnyűségeket amik akkor történtek amikor eljöttek a szigetről.Elvileg Jackék 4 hónapot töltöttek a szigeten, igaz?Ehhez képest a 3 év nagyon soknak tűnik.

A LÉNYEG!!!:

A sziget eltünése csak az időben történik és nem a térben ahogy a nyuszi esete is mutatja.Ergo nem látod, de ott van.Van egy sejtésem miszerint Ben annyit tekert a tekerőn, hogy 3 évre előre küldte a szigetet az időben.Tehát jackéknek eltelt 3 év, a szigeten lakóknak meg pár hónap vagy valami ilyesmi.Elég durva lenne ha a rendes idősíkon haladva Sawyerék 3 évet töltenének a szigeten.Komolyan be is csavarodnának!!!

Szkítör - 2008. 06. 02. 10:19

akinek meglenne ez a kép nagyban légyszi linkelje már be, vagy ha tud csinálni HD-sból jó minőségű print screent, kösz
http://m.blog.hu/ja/janolabs/image/2008/05/30/lost-season-4-finale-moments-16-sm.jpg
már elég régóta a Tale of two citys nyitójelenetének utolsó képe a hátterem :-)

seven - 2008. 06. 02. 10:42
Orionk - 2008. 06. 02. 10:54

Sziasztok!

Nekem nem volt jó a finálé, sőt nem lepődtem meg semmin, de mindezt saját magamnak köszönhetem, mert minden spoilert elolvastam előzőleg itt:
spoilertv.blogspot.com –> majd a lost fül-re mentek

Többet ilyet nem csinálok, itt most teljes egészében leírták, hogy mi lesz a fináléban, és tudtam előre, amikor néztem, hogy mi fog következni. Elég gáz, többet nem csinálok ilyet.
Az is gáz, hogy van valaki, aki kiszivárogtatja a spoier-eket.

Nincs kedvem egyenlőre visszaolvasni a kommenteket. Miért a Jeremy Bentham nevet találták ki? miért mondjuk nem azt, hogy Kiss Pista :D

seven - 2008. 06. 02. 11:30

nincs kedvem válaszolni =]

Butters - 2008. 06. 02. 11:37

jó, hogy a számok nem jelentenek semmit xD

4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108

108.napon menekültek meg…

vargatom - 2008. 06. 02. 12:08

A számmisztikás marhaságok részben azért működnek, mert egy kis matektudással mindenhez találhatsz összefüggést :)

danzig - 2008. 06. 02. 12:47

Végigolvasva, azt hiszem ezt még senki nem vetette fe:
Ben mikor tekerte a kereket úgy tudta, hogy senki nem jutott ki, mivel a hajót felrobbantotta, vagyis ha mindenre volt terve, akkor az lehetett a célja hogy ne is jusson ki senki… talán ezért engedte el őket a helikopterhez olyan furán/lazán válaszolva.
Viszont ha azt akarta, hogy ne jusson ki senki, akkor talán mág most is ez a célja, hogy szépen visszajuttasson mindenkit – oda ahol a helye van – a szigetre.
Az összes duma rizsa meg csak púder , mindenkit azzal és úgy győz meg ahogy csak akoar, hiszen Johnt is ott bszta át ahol nem szégyelte :)
Ha John is megismerte az őslakükat, akik Bent is tréningezték, akkor neki mint “utódjának” hasonló céljai lehetnek, vagyis mindenki takarodjon vissza a szigetre.
Szóval szerintem lesz egy olyan pont ,amikor mindenki “kitörö örömmel” jut el a szigetre és ott jól pofáraesik :))

A sziget nem lehet hogy valamiféle entitás.. nem is tudom egyfajta alien, olyan mint egy baktérium a világűrből … csak egy kicsit nagyobb. Becsapódott Tunkuszkánál és a tengerbe ment lehülni, utána meg benőtte pár növény és szigetté vált :))

Sigma7 - 2008. 06. 02. 13:51

Nekem a legnagyobb negatívum a helikopteres lezuhanás volt forgatókönyvileg. Egy helikopterrel üzemanyag nélkül egy közepes pilóta is le tud szállni, lásd autórotáció. Erre egy vérprofi pilóta úgy zuhan le vele, mint egy féltéglával? Please …

Amúgy nézhető rész volt :)

dado - 2008. 06. 02. 14:04

Visszanézve így pár részt,azt nem értem,hogy Mikhail -t hogy hogy nem ölte meg a mérges gáz,amit Ben “zúdított” a Dharmasokra?Jó,lehet,hogy távolabb volt az állomása,de utána mikor találkozott vele?Vagy Mikhail nem is volt soha Dharmas?:P

justy - 2008. 06. 02. 14:34

http://uk.youtube.com/watch?v=R5W2-dvSzKk

ez 1 jobb videó…már csak azért is mert milyen hülyeség a másikban h tell her i’m sawyer…semmi értelme…

4, 8, 15, 16, 23, 42 - 2008. 06. 02. 14:43

Én már el vagyok keveredcve “Lost-idöben” de az mikor volt mikor pandát vett Jin a fönökének?
Az nem flaswordben volt?Lehet hogy most hülyeséget mondtam:)

Locke-ról meg annyit mégha meg is halt attól még simán szerepelhet azokon a részeken mikor a “szigeten rossz dolgok történtek”
A sorozatokban akármi megtörténhet még az is hogy “feltámad..”Gondolok itt arra hogy:
__SPOILER___
a prisonbreak-ban is visszatér egy bizonyos sara tancredi a köv évadban
__SPOILER__
szvsz a pénz diktál és sokban befolyásolja hogy alakul a sorozat

Waldi - 2008. 06. 02. 14:56

Ki szavaz arra, hogy a nagyon rossz dolog ami tortenni fog a Szigeten, Jacob kiszabaditasa miatt fog tortenni?

Danzig:

Jeremy Bentham szal szerint, ha komolyan vesszuk, hogy a Sziget a Panomptikum, akkor a fogjok tesztelesere szolgalhat. Elkepzelheto, hogy a csillagok foldmuvesei (ala 2001 Urodusszeia) elszorjak az elet magvait, es minden bolygon hagynak egy szigetet, ami fereglyukakon keresztul kapcsolodik a bolygohoz. A kialakult civilizacio sorsa azon mulik, hogy atmegy-e valamifele teszten (Star Trek, Q), ha elbukik akkor elpusztitjak az eletet. (Ms. Hawking: Every single one of us is dead).
A sziget valami holofedelzet lehet, ami kepes a halottakbol is informaciot nyerni illetve a halottak “lelket” mintegy hologrammokba (vagy replikansokba) masolni. (Yemi, Christian, stb.) Igy a szigeten meghaltak tovabb elnek a szimulacioban/sot akar a szigeten kivul is manifesztalodhatnak. Lehetseges, hogy a O815 valojaban a tenger feneken fekszik, es a sziget feregjarat csapjan keresztul lemasolta a “tulelok” tudatait, hogy erdemesek-e az emberiseg a tulelesre. (Hurley szerint ugye halottak. Miles ugyan ezt mondta Claire-re.) A gyogyulasok a kiserlet erdekeben tortennek, az arra alkalmas egyedeken. Smokie a kiserletet veszelyezteto, vagy a megbukott resztvevok kigyomlalasara szolgalo nanit felho. A szimulaciora utalhat peldaul, hogy Daniel szerint a feny nem megfeleloen szorodik. A Donkey Wheel azert volt hideg, mert a terhajtomu (negativ energiaju reszecskekkel tele, az urallomas aljan, a vilagurrel hatarosan talalhato.) Idonkent a kiserlet esetleg resetelodhet, ismetlodhet. Jacob vagy maga az urallomas az idoben kiterjedten letezo entitasa vagy egy ember aki tulsagosan kozel mereszkedett a tuzhoz. A native-k hallhatatlansaga szinten a kiserletnek, vagy annak mellekhatasanak koszonheto.

Human Insect - 2008. 06. 02. 15:00

“Én már el vagyok keveredcve “Lost-idöben” de az mikor volt mikor pandát vett Jin a fönökének?
Az nem flaswordben volt?Lehet hogy most hülyeséget mondtam:)”

Már több komment is válaszotl rá, és tényleg ilyen nehéz volt azt a részt követni? áhh

varecza - 2008. 06. 02. 15:07

eddigi legjobb teória: Locke nem halott csak megcsípte egy medusa spider, és csak halottnak tűni lol

Waldi - 2008. 06. 02. 15:12

Az ugye mindenkinek megvan, hogy egy “valodi” 25 km hosszu SZIGET, par szaz meter, ha nem kilometer melysegig (How deep? Deep) eltunik, abbol nem egy kedelyes csobbanas lesz, mint a kepeken volt, hanem egy akkora cunami, mint pl. a Szantorini magmakamrajanak beomlasa, ami elpusztitutta kretai minoszi civilizaciot, es feltehetoleg ez a bibliai 10 csapas magyarazata is?

A Marson jartak a Lost negyujju idegenei? :) http://www.nasa.gov/images/content/234813main_phx20080601a-br.jpg

Kyp - 2008. 06. 02. 15:32

azon gondolkozok miért nem mehet vissza ben, és a többieknek miért kell visszamennie?

ben visszamenetele: beugrik elém cristopher loyd feje a vissza a jövő-ből ahogy nem egyszer mondja hogy “megbomlik a téridő kontínum” :) . lehet aki eltekeri a kereket valahogy mégis ottmarad, és csak egy másolat, párhuzamos idősíikból való személy kerül ki, és ben nem mehet vissza mert akkor meetingelhetne önmaga bennel és már bomlik is a téridő :D

vöce - 2008. 06. 02. 16:33

Lehet hogy a hajó robbanáskor gagyi volt de a bunyót azt valami kurva jól megcsinálták azért:D

Dave46 - 2008. 06. 02. 16:46

Sigma, az autorotáció csak bizonyos magasságból működik, nem véletlen van szinte minden helikopternél meghatározva a tartós repülés-magassági minimum.

mojo - 2008. 06. 02. 16:47

Jó rész volt, én meg mondom őszintén, hogy az utolsó másodpercig nem volt számomra világos, hogy John bátyánk lesz a koporsóban… (és reménykedtem is benne!)

Nekem lock a kedvenc karakterem, ő az az ember, aki nem adta fel, ment és vitte előre a csapatot! Ami viszont baromira nem tetszik, hogy annyira erős karakter volt az előző évadokban, most meg annyira kis: tutyi-mutyi, nem tudom, hol van a cabin, mi lesz most, kitől kérjek tanácsot, hogy kell lejutni az orchid-ba… ilyenek. nem ilyen volt és nem értem miért tették ilyenné…

ami még számomra baromi furcsa, hogy ben mindent tudott előre (michael bomba robbantási kisérlete…stb.), de hogyan, hiszen a teleportot eddig nem használhatta (ugyanis a kísérleti cucc, amit berobbantott szerintem nagy ugrásra nem képes) ehhez képest szinte mindig tudta, mi hogy fog történni, ki hogyan fog cselekedni, mindenre volt működőképes terve, ráadásul az is durva volt, hogy a pajszert vitte magával a barlangba, hogy legyen mivel leverni a jeget, meg esetleg eltekerni a kormányt, hogy ha beragad.

ráadásul, ahhoz képest, mikor az előző részben ugrott, egyáltalán nem látszott rajta az a tudat, hogy nem tud visszamenni a szigetre (ugye a sziget ugrásának következénye), ráadásul widmore sem volt meglepődve, hogy mi a fakkot keres ott ben… mikor neki tudni kellett volna, hogy ez a szigetről hogyan lehetséges (persze eközben widmornak már azt is tudnia kellett, hogy keamy meghalt… ugye időben már ott járunk…)

Még annyi, hogy mikor megláttam Lock-ot a koporsóban, rögtön arra gondoltam, hogy megint ugrottak a szigettel és ő volt a “szerencsés” aki működésbe hozta a gépezetet…

hát kíváncsian várom a februárt… :)

lol - 2008. 06. 02. 17:15

szerintem kiraly volt, vegig porgott.
S05-ben szerintem az lesz, h az idoben lesz vmi gubanc, es azert kell visszamenni, Locke halott lesz, es majd visszamennek idoben/terben es mindent visszacsinalnak…szerintem 5ik evadban parhuzamosan lesznek jelenetek a szigetrol meg a kulvilagrol….

Waldi - 2008. 06. 02. 17:32

Az Othersek (Ben, Richard, Tom, Eathan, stb.) kedvuk szerint flangalnak ki es be a szigetrol. Magyarazza mar meg valaki, hogy ugyan mar miert kellene Lockenak pont kereket tekernie egy kis kiruccanashoz?

geo - 2008. 06. 02. 17:35

humanoid életforma, azonosító: Waldi, átmentél a teszten, feljebb léphetsz egy szintet. :)
Nekem tetszik az elméleted, de az egyik podcastban mintha azt mondták volna, hogy a földönkívüli eredet kicsukva.

vicvega - 2008. 06. 02. 18:27

znono: szerintem Sawyer nem csavarodna be, ha három évig ott lennének, hiszen világosan megmondta, hogy ő nem akar elmenni. ezért (is)vesztek össze Kate-el

Ju - 2008. 06. 02. 19:01

kyp! folytatva a gondolatodat…
“megbomlk a téridő kontinuum és megsemmisül a világegyetem”
szerencsés esetben csak ‘a sziget’ fog megsemmisülni…”
(kicsit átírva az originál szöveg)
:-)

Batistuta - 2008. 06. 02. 19:02

10/10

Sztem Locke azért hal meg, mert ismét elbukik a Sziget álltal kitűzött feladaton!
Nem tudja vki, hogy mi az a zene amit Jack hallgat?

karit - 2008. 06. 02. 19:18

Úgy látszik, kezd kialakulni a mindenkori bokafogás-komment: tavaly a purgatorizálás volt a menő, idén a pandázás a sláger… : /

@Waldi
“Magyarazza mar meg valaki, hogy ugyan mar miert kellene Lockenak pont kereket tekernie egy kis kiruccanashoz?”

Jaja, Ben elég otthonosan mozgott az Orchidban, tehát akár a lenti megpatkolt mikrosütő is lehetne a metróállomás – de mivel költői a kérdés: a Margit-szigettel indultunk, ám lassan Grönland is kicsi, annyi a heccs és a fakutya minden bokorban; tetejébe az írók jelezték, hogy ez még semmi…; az a két t-re végződő kívánságláda (száz újabb heccsel) még mindig valahol a sűrűben bújik… Ha pedig Locke 2008 elején, azaz két hét múlva (helyi idő!) rátalál, aztán kikívánkozik onnan, akkor lelke rajta, a Sziget haza fogja röppenteni – talán épp HG léghajóján (ha maradt még egy ballonnyi gáz a Viharban).

@mojo
“Ami viszont baromira nem tetszik, hogy Locke annyira erős karakter volt az előző évadokban, most meg annyira kis: tutyi-mutyi, nem tudom, hol van a cabin, mi lesz most, kitől kérjek tanácsot, hogy kell lejutni az orchid-ba… ilyenek. nem ilyen volt és nem értem miért tették ilyenné…”

Mert így majd az egyszeri tévénézőnek is feltűnik, “hű, mekkorát változott Locke Alperték között!” (egyesek ezt karakterfejlődésnek hívják, de ez már inkább csak kaotikus változás): szóval, ha átesik a “beavatási szertartáson” és úgymond megvilágosodik, akkor mint korábban Bennek, neki is mindig “lesz egy terve”, hisz’ a Sziget segíti majd bizonyos dolgokat előre látni. (Nem irigységből nem mondott Ben a szükségesnél többet Johnnak – és a nézőknek, hehe -, hanem mert a titkok – és a jövő(?) – ismerete a beavatottak kiváltsága.)

“mindenre volt működőképes terve, ráadásul az is durva volt, hogy a pajszert vitte magával a barlangba, hogy legyen mivel leverni a jeget, meg esetleg eltekerni a kormányt, hogy ha beragad.”

Emlékezz Eko álmára, amikor Yemi megkéri, segítsen Johnnak a ? megtalálásában – és el ne felejtse a fejszét… – na ez is hasonló: Ben már utalt rá, hogy ő is kap “hint”-et álmában – talán ezért is ütteti ájultra magát folyton… : )

Ahogy Ben tokkal-vonóval lekutyapicsázta a DHARMA-t (kezdve a “hattyús vicc”-től egészen az “ostoba nyulas kísérletekig”), abból az süt, hogy a Sziget általa ismert képességei – és a VALÓDI rendeltetése – messze az eddig látott tudományos hókuszpókusz felett állnak. A DeGroot-csapat nem foglalkozott a “Rejtélyes elődök” ((c) Nemere I.) közvetlen tudásával; szépen lefalaztatta az általa is megtalált – majd ignorált – titokzatos üreget; azaz a komplett szétszerelés helyett 15 collos sportnyulak könyvespolcon való futtatásában élte ki a tudásszomját. (Nem csoda, ha a lúzereket el is zavarták anyjukba.)

Ja igen, eszméletlen jó a kontraszt a villogó számítógépek és az atlantiszi(?) csodamanufaktúrát idéző mechanikus kormánykerék között: utóbbi mögött ott munkál a titokzatos ősi természetfeletti tudás; amit még jobban kiemel, hogy a “modern tudomány” készüléke sokkal gagyibb az ősinél: míg a DHARMA-s versenynyulak – akár Schwarzi – nem vehették fel szegecses cipőcskéiket az időutazásra az Orchid mikrosütőjében (és a valószínűleg hasonló traumán átesett Desmondról is lerohadt a műszálas pizsama amikor a kulcsot elfordította), addig az eredeti berendezés sokkal kifinomultabb, hiszen Halliwax doktor ködmönje meg se rezzent Benen, miközben vacogva hanyatt vágta magát a Szahara közepén.

De különbség van a hattyúlila és a mostani nyúlfehér ég hatása között is: míg Ben most úgy eltüntette a Szigetet, hogy maga se tudja, hova dugta, addig anno le se pipálta a fail safe utáni ibolyázást, pedig Michaelt akár úgy is útnak indíthatta volna:
– Hát barátom, megszívtad, a 325-ös irányon tegnap még simán hazaértél volna, de ezután a lila szarság után még Dzsékob se tudja, hova jutsz… tudod, mit, pörgesd meg az iránytűt és ha mázlitok van akkor nem jöttök szembe padlógázzal saját magatokkal miközben egy kurva nagy dakosaurus üldöz (hihihi). Na bonvajázs, Michael, aztán ne felejts el tankolni mindjárt az első kútnál!

lol - 2008. 06. 02. 19:24

te mit nyomsz karit?

karit - 2008. 06. 02. 19:31

közel egy mázsát

lol - 2008. 06. 02. 19:38

egyebkent ugye sun ket embert hibaztat jin halalaert…az egyik ugye a faterja, es nekem most esett le, h a vegen mondja jack, hogy sun ot hibaztatja mindenert. szal o a masik.Gondolom widmore-ral szovetkezik es jackek ellen lesz…

Madmi - 2008. 06. 02. 19:48

Andi, Ben olyan 45-50 éves lehet max (Michael Emerson 54 éves, nem néz ki annyinak), Charlotte pedig 28-30 (Rebecca Mader 29 múlt idén). Szerintem vagy valami ifjúkori “maghullajtás” eredménye lehet, vagy a mama volt korosabb, de… nekem sántít picit. Mondjuk játszótársnak tényleg nagy a korkülönbség.

Waldi - 2008. 06. 02. 21:41

lol:

Szerinted Sunnak barkivel is szovetkeznie kell Jack ellen? :) Rakuld par hitmant, azt annyi. Widmorenak miert lenne erdeke Jack megbuntetese?
Feltehetjuk, hogy Jeremy Bentham jart Sunnal is a halala elott, hogy ravegye a visszateresre a szigetre, tehat pontosan tisztaban van azzal, hogy Ben hogy es miert vegzet Keamyvel.
Vajon Jack halhatatlan? Az ongyilkossagi kiserlet es a Csendes ocean feletti repkedes alapjan van egy ilyen sejtesem.

kla - 2008. 06. 02. 22:00

Ha “halhatatlan” alatt azt érted, hogy a Sziget ugyanúgy védi-e, mint Michaelt, akkor valószínűleg igen. (3×22 nyitójelenete)

Azon gondolkodtam, hogy vajon mi volt pontosan Michael feladata? Ugyebár a Cabin Fever-ben még nem lehetett őt megölni. Azutén viszont nem csinált semmit azon kívül, hogy hatástalaní próbálta a bombát. A fagyasztott nitrogénes tevékenykedésének köszönhetően pár másodperccel később robbant a hajó, és így megmenekülhetett z O6. Ha viszont Michael feladata valóban az volt, hogy segítsen az O6-nak megmenekülni, akkor az miért jó a Szigetnek, hogy az O6 megmenekül? Hiszen a távozásuk után rossz dolgok történnek.

Elmélet: szerintem talán azért akarta a Sziget, hogy elmenjen az O6, hogy “hívővé” tegye őket. Ugyebár eddig Jack volt a legnagyobb Sziget-ellenes, de a jövőben megtért. (Kitérő: Vajon Locke nem is a Kiválasztott – nevezzük így -, hanem valaki, aki ráébreszti a feladatukra a Kiválasztottakat?) Valószínűleg előbb-utóbb a többiek is vissza akarnak jutni a Szigetre. Mi van, ha ennek az egész Oceanic 6-cuccnak az volt az értelme, hogy megerősödjön a hitük, és a Szigetre visszatérve minden eddiginél nagyobb erővel hajthassák végre azt, amit végre kell?

MicaHiro - 2008. 06. 02. 22:03

Waldi
A Sziget logikáját nézve szerintem az.Michael halhatatlan volt, mert még dolga volt, és most ugye jack-nek is van még dolga.visszamenni a Szigetre, ahogy Ben mondta.

karit - 2008. 06. 02. 23:01

Ha az az ősi kormánykerék nem lenne, bármit lenyelnék “a Sziget akarja…” legendából, így azonban teljesen a feje tetejére állt minden és még a Black Rock “életben” maradt hajósait sem tartom hihetőnek.

Vajon különleges-e az O6 összetétele? Ha más túlélők jutnak ki, azoknak is vissza kellene térniük a Szigetre? Ha igen, akkor (számomra) egyértelműen mind meghaltak 2004. szeptember 22-én a korántsem (ál)roncsban; és a Szigeten rekedt “másodnyomatok” nem maradhatnak a való életben, mert a kinti oksági rendszer már nem számol velük: ezért halhatatlanok odakint – az ő végzetük a Szigeten van. Ez esetben Ben “bűne” a hajóval bocsánatos és szükségszerű volt.

Ha különlegesek a kijutottak, akkor már inkább valami más legyen. Ha az O6 = A6 (A mint Atlantisz, Mu etc.) akkor mondjuk a sziget ie. 11500-ra saccolt egykori “pusztulásakor” Widmore miatt odaveszett ill. szétszóródott “istenek” reinkarnációinak újra összetereléséről is lehetne szó. Ezért kereste volna ősidők óta és találta meg végre amolyan szigetlakó-MacLeodként Alpert Benben a “Vezetőt”, Johnban a “Kormányost” és a Jacob (főisten?) listáján lévő többi főmufti újjászületett lelkét???
Lehet-e jó és rossz Istenek harca a Lost? Vagy tényleg nyomjak valamit? Pl.: Execute?

figyelő - 2008. 06. 02. 23:04

Batistuta, ezt hallgatja Jack:
Pixies – Gouge Away

doomsnight - 2008. 06. 03. 11:20

Lehet, hogy hülyeség, de most jutott eszembe, hogy a második vagy harmadik évadban volt egy rész, amikor Hurley szőke csaja meghalt, és annak a résznek a végén egy gyogyóban volt Hurley… nem lehetett már az Flash Forward?

Winkie - 2008. 06. 03. 11:52

nem FF, Hurley régen hitte Dave barátját igazinak, és az orvos akkor fényképezte le “őket”, miközben a másik asztalnál ült Libby

Bauer - 2008. 06. 03. 12:06

Amúgy nem az van amikor a 2. évad végén Desmond felrobbantja a visszaszámlálós bunkert akkor is ilyen nagy fényhatás volt,mint most amikor eltüntette Ben a szigetet.Csak a 2.évadban épp az volt hogy onnantól lehetett észlelni a szigetet a radaron meg úgy általába.Mert azt mondták is hogy a sziget nem megy el máshova csak eltűnik.Vagy keverem a dolgokat?

Bauer - 2008. 06. 03. 12:13

Desmondnak meg simán visszakellene mennie a szigetre a többivel.Úgyhogy az érdekes lesz,mert már akkor se ment Sayiddal amikor mentek a szigetre a mentőcsónakkal.Így meg pláne nem hogy ott csaja is már…Locke-ot meg ha visszaviszik akkor feltámad a szigeten sztem…Bár sztem visszamenni már csak az utsó évadban fognak.Az 5.-ben sztem az lesz hogy megmutatják mi történt a szigeten azokkal akik ott maradtak,miért halt meg locke,stb…Addig meg kint gyűjti össze az embereket Ben a visszaútra.

Felhő - 2008. 06. 03. 12:19

Valaki írta, hogy hiába utazgat Jack fel alá, “egy koporsó a belépője”. Most van nekik egy – Locke-al együtt. Szerintem ha Locke-ot visszaviszik a szigetre, ugyanúgy Jacob szószólója lehet, mint Christian (vagy még több).
Amúgy nekem teljesen úgy tűnt a season finale felépítése, hogy az 5. évadban a jelen a ravatalozós jelenet után folytatódik (hogyan jutnak vissza) és flashbackekből tudjuk meg mi történt a szigeten miután elmozdították.

karit - 2008. 06. 03. 12:55

Waldi:
“Szerinted Sunnak barkivel is szovetkeznie kell Jack ellen? :) Rakuld par hitmant, azt annyi.”

vs.

“Vajon Jack halhatatlan? Az ongyilkossagi kiserlet es a Csendes ocean feletti repkedes alapjan van egy ilyen sejtesem.”

Az utóbbiban ott lehet az igazság. Viszont akkor meg is válaszoltad a Sunos kérdést: ezek szerint feleslegesen küldene rá bárkit is Jackre, és érthető lenne, ha kerülő úton próbálna ártani neki. Ezzel együtt nem hiszem, hogy Jacket hibáztatná Jin haláláért: Jack csupán a legésszerűbb dolgot tette, mindannyiuk érdekét fölébe helyezte Jinének, így legalább Sunt és a babáját megmentette: ha ezt nem tolerálja Sun akkor ostobább mint gondolom. (A Jin kérdés amúgyis el lett napolva azzal a dramaturgiai fogással, hogy a Kahana “direkt” közel volt a Szigethez a nagy hoppá pillanatában, így azzal együtt eltűnt a roncs és Jin is: akár egyben, akár darálva.)

Ezzel a halhatatlanosdival van még egy (egy???) probléma: ha a Sziget e “kegye” mögé nem tudatos protekciót, hanem valamilyen különleges fizikai törvényt gondolunk, akkor minden kijutottra érvényes lehet a “védettség” – és ezzel ez ősellenség is tisztában lenne: ez esetben az Economistban Elsa tök feleslegesen lőtte le Sayidot. Viszont érthetővé válna, korábban miért az ártatlan(nak tűnő) Nadián álltak bosszút Widmore emberei.

Hunnenkoenig - 2008. 06. 03. 13:09

“Az ugye mindenkinek megvan, hogy egy “valodi” 25 km hosszu SZIGET, par szaz meter, ha nem kilometer melysegig (How deep? Deep) eltunik, abbol nem egy kedelyes csobbanas lesz”

Pont ez jutott eszembe a jelenetnel…de hat nem vagyok kicsinyes, ezert nem is hözöngtem emiatt :-P

Human Insect - 2008. 06. 03. 13:14

és ha helycserés teleport? ahova ment a sziget onnan elteleportálta ide a vizet

mojo - 2008. 06. 03. 13:55

Hunnenkoenig: na jó, de azt is vedd figyelembe, hogy a sziget eléggé dimbes-dombos (nagyobb hegy is van ott…), és ha jól emlékszem az orchid station is magaslaton van… így aztán a deep, nem feltétlenül a tenger szint alatti deep-et jelenti.

karit - 2008. 06. 03. 13:58

Ha “atlantiszi fejjel” gondolkodom, olyan technológiát választok, ami nem veszélyezteti a volt és a leendő helyszínt: vagyis az “utánam az özönvíz” nem atlantiszi mondás. Hiszen az új helyszín lehetne egy hegy gyomra is, ami eléggé megnehezítené a Lost továbbforgatását…

Emellett az is az “intelligens teleport” mellett szól, hogy míg a távolabb lévő Kahanát magába foglalta a “hoppá”, addig a jóval közelebb és nem túl magasan lévő helikoptert ignorálta a rendszer. Azaz nem gömb alakú teret varázsoltak el – mint egy gigászi fagylaltoskanál tenné -, hanem lencse alakút; így az óceáni talapzat (már ha van ilyen, mert lehet úszó sziget is) nem sérült meg és szerény csobbanás lett a vége.

Azt már csak én sajnáltam, hogy nem szőtték bele a 2004. dec. 26-i indonéz szökőárt, pedig kismértékű Lostos “átdátumozással” még “hitelesebbé” tehették volna a történetet. Igaz, akkor magukra haragították volna azt a nem kis tömeget, akik anno Isaura felszabadításáért is gyűjtésbe kezdtek.

Slukk - 2008. 06. 03. 14:05

elteleportálta a vizet? :D

Gracie - 2008. 06. 03. 14:09

“Szerinted Sunnak barkivel is szovetkeznie kell Jack ellen? :) Rakuld par hitmant, azt annyi.”

… amilyen állapotban Jack van, még hitman se kell :)

Waldi - 2008. 06. 03. 15:09

Karit:

Ha nem idegenek, akkor csak valami osi civilizacio, Atlantisz, Mu, Lemuria maradhat. Kb. igy csoportosithatoak a karakterek.

Az uj generacio: Jack, Claire, Jin, Sun, Desmond, Penny, Hurley
A szulok (“osszeeskuvok”): Chrisitan, Paik, Widmore, akitol Hurley a szamokat hallotta, Dharma Initiative tagok, Claire josa
Osok, “felistenek”: Richard Alpert, a sziget oslakosai, Abaddon?, Ms. Hawking?, Jacob?

Locke (A messias, bar mivel halott nyilvan megse az) lehet, hogy egy osi entitas reinkarnacioja.

Waldi - 2008. 06. 03. 15:38

Egy 400 km^2-es, 250 m krater vizzel torteno feltoltodese soran kb. 10^17 Joule energia szabadul fel, amit a vilag legnagyobb, Novaja Zemjan felrobbantott, Car nevu hidrogenbombajnak energiaja volt.
Ha helycseres teleport volt, akkor miert volt a hullamgyuru? Amugy vannak ilyen talapzatok az oceanban, ahova szigeteket lehet atpakolgatni? :)
Az alitolagos vulkan mit szol hozza, hogy hirtelen kiteleportal alola a magmakamra, vagy a magmakamra, hogy elteleportal folule a hegy?
Az sem latszodott, hogy a Nap ugrott volna az egen (este meg plane nem lett) szoval, ha teret ugrott akkor feltehetoleg idot is a sziget.
Elkepzelheto, hogy maga a sziget nem mozdult el, hiszen nem is a Foldon van, hanem a Foldel osszekoto fereglyuk(ak) topologiaja, metrikaja valtozott. A negativ energia surusegu egzotikus anyagnak a fereglyuk szajanal kell lennie elvileg, hogy stabilizalja a fereglyukat. Lehet, hogy a kerekkel csavart egyet a fereglyukon :)

lol - 2008. 06. 03. 16:13

Ha a sziget moge fizikai torvenyt kepzelunk akkor szerintem az lesz, hogy van egy biztos jovo ami megvaltozhatatlan valamiert. Es ez miatt nem tudnak meghalni bizonyos emberek…tuti, hogy az idovel lesz valami kavaras, ugyanis kotve hiszem, hogy a sziget “akar” valamit, vagy magikus ereje van…

Hunnenkoenig - 2008. 06. 03. 16:57

Waldi: Gondolod, hogy a keszitök ennyire belegondoltak?

SZerintem annyi volt, hogy “teleportaljuk el vaze” oszt kesz.

Kesöbb mindegy mi lesza amygarazat (akar a te teoriadat is felhasznalhatjak), nem hiszem, hogy most barmi jelentösege is lenne. Egyszerüen ennyire tellett a CGI-sek fantaziajabol/fizeteseböl.

gonnhirr - 2008. 06. 03. 17:41

Érdekes módon Keamy pont olyan módon hal meg a Lostban, mint a 3:10 to Yuma c. filmben a színész által alakított karakter.

karit - 2008. 06. 03. 17:54

Waldi:
Szerintem sem konzultáltak Mr. S. Hawkinggal (remélem, csak névrokon), mit szólna egy féreglyukas topometrikához eseményhorizontilag, de ha már a Joule-ok előkerültek: talán olyan magas labda volt, hogy amiatt nem merték leütni:
http://www.west.hu/friss/tsunami1.htm

Egyébként ez a szolid eltűnés jobban illik a Lost “filozófiájához”, mintha a pokol mélységéig eltűnik a talapzat és jön egy 100 méter magas “világvége” – az jobban átgondolva lelombozó lett volna a Sziget vélhetően “jó” szándékát tekintve.

A Sziget “vulkanikus eredete” szerintem nem valódi, az csupán a mélyben kereket hajtó hörcsögök, azaz a csodakütyük ellátását biztosító energiaforrás helye – bár minden esetben tegyük hozzá, a Lost nem egy megvédendő szabadalmi leírása a Csodák Szigetének, csupán egy szórakoztató műsor.

Orionk - 2008. 06. 04. 18:36

Miért volt Locke-nak a neve Jeremy Bentham?

“zsofiv: ő is egy filozófus volt,többek között nagy hatással volt rá John Locke és David Hume munkássága(hopppááá!) ”

De ezek az emberek a valóságban voltak, éltek, nem pedig a sorozatban. Akkor most a sorozatbeli John Locke-nak semmi köze nem volt lényegében Jeremy Bentham-hoz, csak úgy ezt találták ki, hogy
Jeremy Bentham és kész.

seven - 2008. 06. 04. 18:50

persze, ez mind a véletlen műve, hogy nagy filizófusok és feltalálok neveit használják fel.

minden névnek van jelentősége. irányelvek, találmányok, elméletek részben/teljesen egyeznek a karakterekével.

De, igen, teljesen mindegy. ugyanúgy meglehet érteni a sorozatot ha csak egy random névnek veszed.

és miért kellett neki álnév? Hát egyértelmű. Még álnévvel is kinyírták; képzeld meddig maradt meg volna a valódi nevével.

Waldi - 2008. 06. 04. 19:22

karit: Ms. Hawking nem csak nevrokon, hanem azert kapta Stephen Hawking nevet, hogy az idore asszocialjuk a nevebol. Mint a nyakaban levo farkaba harpo kigyokrol.
Daniel naplojat tutti, hogy nem valami wikipedia kid ollozta ossze es amilyen aktivan pl. Michio Kaku nyilatkozgat a Lost fizikajaval kapcsolatban, meg azon se lennek meglepodve, ha o allna mogotte. Egyszeruen tul alapos munka a Lost a rengeteg hivatkozassal, hogy szakember megkerdezese nelkul egy animatorra biztak volna a teleportalas kivitelezeset es kesz.
Charlie fulladasa, ami fizikaileg helytelenul lett kivitelezve, nyilvan azert lett igy leforgatva, mert nem sok ertelme lett volna orakat varni, amig elfogy a levegoje. Igy dramaibb volt es a nezok 90%-a ugyse ertette volna, hogy miert nem megy az ablak szintje fole a viz.
Ok, a Lost nem szabadalmi leiras, de sci-fi. Ami azt jelenti, hogy a fantasyvel ellentetben koherens vilagleirasra kell, hogy torekedjen.

Orion k:

A Jeremy Bentham nev feltehetoleg vagy arra utal, hogy kinek a reinkarnacioja Locke, vagy arra, hogy a native-ktol (Welcome home) megkapott tudas alapjan kive valt. Bentham Panoptikuma meglehetosen pontos leirasa a szigetnek.

Orionk - 2008. 06. 04. 19:24

Szerintem Widmore emberei ölték meg.

Az is lehet, hogy az előzőekben, amikor az apja a nyolcadikról kilökte az ablakon át, akkor azért nem halt meg, mert a sziget védte az életét. Amire ugye mostanság elég sok példát látunk.

Azt hoszem, hogy most a Cabn Fever epizódban volt az, hogy Locke egy kórházban volt, és egy sötét bőrű csávó tolta a tolószékben a lift-hez. Az a csávó is azt mondja, hogy egy csoda volt, hogy akkor nem halt meg.

Egyébként ki az a sötétbőrű csávó, már más epizódokban is volt. Egyenlőre a sorozat készítői szerintem azt sugallják, hogy olyan kapcsolatban van a szigettel, mint Richard(aki gyerekként meglátogatta Locke-ot). Azt viszont nem lehet eldönteni, hogy a sötétbőrű a jó oldalon állhat-e, vagy nem, mert az is valószínű, hogy Widmore-nak dolgozik, hiszen ez a csávó végezte az eligazítást, hogy ki mehet a szigetre Naomi-val. Ő adta ki a parancsokat Naominak, akiket meg Widmore-küldött a szigetre.

Orionk - 2008. 06. 04. 19:26

Waldi:

“Bentham Panoptikuma meglehetosen pontos leirasa a szigetnek.”

Ez alatt mit értesz?

karit - 2008. 06. 04. 19:43

Waldi: Szegény Charlie-t már nem piszkálnám, de mégis; a halála módja fizikailag igenis védhető: mondjuk, hogy a kabin plafonjának eresztéke megrepedt a robbanásban és a levegő ott kibugyborgott az állomásból, és már nem is ordítoznak a fizikatanárok…

De ennél sokkal figyelemreméltóbb, hogy Charlie megfulladt, és nem az ablakon átszáguldó repeszek ölték meg (ahogy egy az arcától egy méterre robbanó kukoricától még a víz alatt is elvárhatnánk)… így ha nagyon akarják, Mikhailt is “megmenthetik”: azt a “kis” légnyomást egy ilyen harcedzett kaukázusi röhögve túlélhetné. ; )

geo - 2008. 06. 04. 20:12

Tsunami azért is durva lett volna, mert azzal gyakorlatilag tömeggyilkost csináltak volna Benből. Eddig is megölt sokat, de 300 000 ember haláláért felelősnek lenni azért már más kategória, azután nem maradna életben.

A teleportálás kétlem, hogy egyszerű fizikai áthelyezés. Valami ilyen féreglyukas dolog, amit mondtatok, hogy nincs is ott sziget, hanem átjáró egy különleges helyre vagy az időhöz van köze, időutazott, azért nem látszik most a sziget, esetleg kiírta magát az időből és más helyen megjelenve pedig beleírta.

Orionk: wikin nézd meg a Panoptikum leírását, egy utópiaelmélet.

karit - 2008. 06. 04. 20:34

“Tsunami azért is durva lett volna, mert azzal gyakorlatilag tömeggyilkost csináltak volna Benből. Eddig is megölt sokat, de 300 000 ember haláláért felelősnek lenni azért már más kategória, azután nem maradna életben.”

Ezért kentem volna Widmore-ékra. : (

karit - 2008. 06. 04. 20:40

Erre gondoltam, na. Kicsit “élőbb” veszélyt jelentett volna a Szigetre mint az a 4 (négy!) dzsiájdzsó.
“Én a Kahanát is minimum atommal robbantottam volna fel: ha már másodlagos protokoll, akkor csinálják nagyba’ (a CG-seknek egykutya, melyik szkriptre kattintanak – na jó, ez kis túlzás…), és úgy a lájtos szigeteltűnést mégis összefércelhették volna a vesszőparipámmal (04.12.26. cunami).”

seven - 2008. 06. 04. 21:10

naa, a tsunamit belevinni a sorozatbe elég… khmm… gusztustalan lett volna, ráadásul azzal még az utolsó reménysugara annak hogy a pilot után lindelofék összeültek és kidolgozták az egész sorozatot elveszne, mivel a tsunami csak hónapokkal késöbb jött.

Waldi - 2008. 06. 04. 21:30

Locke: Ben, you just killed 300.000 inocent human beings!
Linus: So?

almale' - 2008. 06. 04. 21:30

Öm. Intelligens barátommal, mi is megálmodtuk és megalkottuk ennek a résznek a főbb mozzanatait képekben. Csak mi nem teljesen komolyan:
http://islanders.hu/lost-s04.jpg

Ajánlom megtekintésre.

A 4. évad pedig egyszerüen odavágott. Idág szerintem ez volt a legjobb.

geo - 2008. 06. 04. 21:49

seven, te azt gondolod a pilot után megírták végig a fővonalat? Nagyon jók, de azért ennyire nem. Attól nem lesz kevésbé király, hogy csak a 2.,3. évadra állt össze, hogyan akarják befejezni.

kla - 2008. 06. 04. 21:59

Szerintem a 2. évadban állt össze a történet. Az elején még csak egyes szálak voltak meg, bár azt nem tartom kizártnak, hogy a lényeget már akkor is tudták. (bármi legyen is a lényeg)

karit - 2008. 06. 04. 23:03

almale’: intelligens barátoddal igyatok sok kávét. Heti egy ilyennel talán könnyebben kibírható februárig…
Gratula, aranyos. : ))
(((Esetleg egy gépészeti metszetrajz a Szigetről?)))

Sztorilájn: szerintem az elején (még az Experience előtt) választottak, de biztos van pár B-tervük, ha egy betörő ellopná a nagy piros dossziét: Mu/ufo/Teremtő/purg./kóma/sliders/etc.

Mellesleg, akik a négylábbujjú témát számon kérik az évadon: éppenséggel visszautaltak rá, nem is akárhogy! A még mindig működő ősi “kormánykerék” és a mellette lévő hieroglifák (a Füst kazamatájában és a Hattyúban látott “vicces képekkel”) szerintem minden eddigi DHARMA-s videónál orientálóbbak: a Sziget eredetének és ezáltal a rendeltetésének rejtélye egy jóval szűkebb ösvényen halad tovább mint azt a lelelplezett kerék nélkül tenné.
Hogy ez jó-e, az más kérdés.

Hunnenkoenig - 2008. 06. 05. 11:29

Almale: grat a comichoz! Meg ilyet!
———–

A kerek szerintem is sokat elarult a negy labujjrol. Tuti, hogy egy kategoriaba tartoznak.

————-

En ugy ertettem, hogy Locke öngyilkos lett, nem megöltek…

geo - 2008. 06. 05. 11:49

Szerintem Sayid nyírta ki, eléggé cinkosan mondja, hogy állítólag öngyilkos lett.

A hieroglifák is régiek, meg a szobor is, de ez még nem vitt közelebb ahhoz, hogy miért csak 4 ujja van.

Waldi - 2008. 06. 05. 13:13

Geo:

Azert van csak 4 ujja, mert Juliet is megmondta, hogy az idegeneknek epitenek leszallopalyat :)

http://lostpedia.com/wiki/Four-toed_statue/Theories

seven - 2008. 06. 05. 14:23

amíg nincs lost, ezt kell nézni nonstop:
http://youtube.com/watch?v=uoYM0VlaZgc

Waldi - 2008. 06. 05. 15:14

Azert remelem, hogy a sziget nem a Dharma logos capa felett ugrott teret :)

geo - 2008. 06. 05. 19:39

Én is. ;)

tremonti - 2008. 06. 05. 20:43

Nem tudom hogy írta-e már valaki, de ha jól emlékszem akkor Kate 10 év próbaidőn van. Ez eléggé megnehezíti neki a visszautat.

Hunnenkoenig - 2008. 06. 05. 21:50

A video mar nincs a youtube-on… mi volt az?

Donnie23 - 2008. 06. 05. 21:59

Tegnap végre én is megnéztem az évadzárót. Várható volt, hogy a harmadik évad bef. részét nem tudják felülmúlni, ettől függetlenül most sem csalódtam.
A rész 9/10 volt, az évad pedig 9.5/10-et. Szinte perfect :D.
Mintha egy kábeles sorozat lett volna – 14 rész, de nem bánom, mivel nagyon koherens volt az évad, szinte folyamatosan kiváló részek, és még ezek közül is kiemelkedett pár – nálam az 5. és a 9. rész vitte a pálmát.
A finálé hozta, amit vártam, negatívumként csak a rettentően gyenge CGI-t tudom felhozni. Messze van még az a jövő év február :(.

kla - 2008. 06. 05. 22:40

Hunnenkoenig: az agymosó videó, amit Karl-lal mézettek a 23-as szobában. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ki kapta a videó elkészítésének hálás feladatát. :D

vargatom - 2008. 06. 05. 22:44

Tremonti: sztem miután visszatérnek, senki nem fog többé eljönni a szigetről, és így Kate is kábé letojja majd, hogy Californiában körözés lesz ellene.

A hieroglifák és a Dharma között is van valami összefüggés ám, emlékezzetek a Swan visszaszámlálójára, amikor lejár a 108 perc.

Hunnenkoenig - 2008. 06. 06. 08:53

Kla: Ja, köszi!

Akkor nem gond, mert en mar igy is azt dünnyögöm egesz nap magam ele, hogy “Jesus loves you, as he loves Jacob” :-)

Orionk - 2008. 06. 06. 09:49

“Azt hiszem, hogy most a Cabn Fever epizódban volt az, hogy Locke egy kórházban volt, és egy sötét bőrű csávó tolta a tolószékben a lift-hez. Az a csávó is azt mondja, hogy egy csoda volt, hogy akkor nem halt meg.

Egyébként ki az a sötétbőrű csávó, már más epizódokban is volt. Egyenlőre a sorozat készítői szerintem azt sugallják, hogy olyan kapcsolatban van a szigettel, mint Richard(aki gyerekként meglátogatta Locke-ot). Azt viszont nem lehet eldönteni, hogy a sötétbőrű a jó oldalon állhat-e, vagy nem, mert az is valószínű, hogy Widmore-nak dolgozik, hiszen ez a csávó végezte az eligazítást, hogy ki mehet a szigetre Naomi-val. Ő adta ki a parancsokat Naominak, akiket meg Widmore-küldött a szigetre.”

Szerintetek ki a sötétbőrű? Kiváncsi vagyok…

Mocu - 2008. 06. 06. 10:22

Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy ugye Naomi korábban ment a szigetre és azért kellett ejtőernyőznie mert a helikopter belezuhant az óceánba, és ezt úgymond láthattuk/halottuk is, amikor belecsobbant. Viszont a hajós flashbackeknél mindig csak 1 db helikopter volt a hajón. + Ha belezuhant a vízbe akkor Frank-nek megkellett volna hallnia, mivel ő volt az egyetlen pilóta. Namost hogyisvanez? :)

Orionk - 2008. 06. 06. 10:51

ez is jó kérdés. Meg kellene nézni megint az epizódokat, hogy válasz leljünk.

Mocu - 2008. 06. 06. 11:31

Szerintem Abbadon ugyanúgy a szigetről van mint Richard, csak ő Widmore-hoz tartozik, Richard emg Benhez. Valószínűleg ő sem öregszik…

ALIEN - 2008. 06. 06. 12:04

Uh, Átrágtam magam a kommenteken. talán nem kapok bummot:)

Ez az évadzáró nem tartalmazott akkora WTF-t, mint a 3. de legalább pörgött. Végén azt hittem nem mutatják meg ki van a koporsóban, már kezdtem érezni, ez majd csak jövőre derül ki:P

enegem is aszigetes dolog érdekel, az addig “oké”, hogy elteleportál a sziget, de ahol megjelenik ott mi történik? eleve csak olyan helyre mehet, ahol a tenger ugyan olyan mély, mert ha mélyebb a tenger akkor atlantis lesz belőle:)
Ahoz, hogy értsük a dolgot nem szabadott volna a szalagnak visszatekerődnie.

Waldi - 2008. 06. 06. 14:43

ALIEN:

Ha atcserelos teleport volt, akkor a ket terreszen belul az anyag helyetcserel, tehat eleg, ha nem melyebb a tenger, mint az a resz ameddig az anyag megcserelodott. Persze, ha mondjuk a masik hely elotte egy sekely homokos tenger volt, amire most rakerul a sziget, akkor komoly foldrengesekre, csuszamlasokra lehet szamitani, de ilyen nem volt.
Mivel a napszak sem valtozott, ezert valoszinutlen, hogy mondjuk atkerultek volna a Bermuda haromszogbe.

A valoszinubb, hogy nem volt igazabol teleportalas, hanem a Fiji fereglyuk bezarodott, vagy jelentosen meghosszabbodott, es helyette vagy megnyilt/lerovidult egy masik, vagy nem.

Amugy nem cserelodos teleportaciot nehez lenne megvalositani, hacsak nem valami vakumkamraba teleportalsz, mivel lehet, hogy ha a tested atomjainak ugyan abban a terfogatban + 1 atm nyomasu levegovel egy helyen kellene a tovabbiakban letezni annak nem orulnel tulsagosan. Arrol nem is beszelve, ha eppen egy par porszem lebegne az agyad helyen amikor odateleportalsz.

Abaddon valoszinuleg az osibb jatekosok koze tartozik, ala Richard. Ha jobban meggondjuk Locke-t, Lapidus-t, Miles-t, Daniel-t es Charlotte-ot is o juttatta a szigetre. De hogy a O6 kijuttatasa is a szandekaban volt-e az jo kerdes.
Errol a merges gazos szallrol nagyon elhallgattak. Pedig azert nem mindegy, hogy a mi kis draga Ben-unk akart mindenkit megolni (So?), es ha igen, akkor kik kaptak volna gazmaszkot, vagy a Templom ezert szamitott biztonsagos helynek vagy Charlotte-k kavartak valamit.

ALIEN - 2008. 06. 06. 15:40

Én is csak ilyenre tudok gondolni, ami az oktató filmen elhangzott, hogy fizikálisan a sziget nem teleortált, csak a külvilág számára. Bár, Ben meg egész biztos teleportált utána a sivatagba…

Waldi - 2008. 06. 06. 16:12

Az oktatofilmben azt mondja, hogy 100 millisecundumot elore toljak a nyuszit a 4 dimenzios teridoban. Ezalatt egy pillanatra ugy tunik, mintha a nyuszi eltunne, de valojaban …

Valoszinuleg azert nem mehetett tovabb a film, mert akkor kiderulne, hogy hogyan is kepzelik az idoutazast a alkotok.

Valojaban egy alternativ univezumba kerul.
Valojaban imaginarius idobe kerul at.
Valojaban egy feregnyukon keresztul halad.
Valojaban a szigetet hackeljuk.
Valojaban There is no spoon/bunny :)

ALIEN - 2008. 06. 06. 16:44

Még az jutott eszembe, hogy az egyik zsoldost valami elektromos lövedékkel találták el a többiek a helikopternél. Elég hi-tech cuccnak nézett ki…vajon dharma hagyaték?

tantelo - 2008. 06. 06. 17:30

Brainwash video oda-vissza:
http://www.youtube.com/watch?v=_KpOxjUtmew

Hallgassátok csak meg, mit mondogatnak benne ha visszatekerve meghallgatjuk: “Only fools are enslaved by time and space.”

vöce - 2008. 06. 06. 18:26

Nemazért de olyan szavazás nincs hogy legjobb sorozat
bunyó?:D:D Mert a sayid vs Keamy az nagyon odabaszott XD

Orionk - 2008. 06. 06. 19:41

ALIEN: “Ahoz, hogy értsük a dolgot nem szabadott volna a szalagnak visszatekerődnie.”

Ezzel mire gondolsz?

Orionk - 2008. 06. 06. 19:45

Ja már értem a videókazettára gondolsz. :D :D

Jól van na leesett, már az agyammal totál ráálltam a foci eb-re.

Viszont van egy hírem is, most olvastam, hogy mihánt befejeződik a hatodik évad, rögtön elkezdik forgatni a LOST mozifilmet. Azt viszont még nem tudják, hogy a mozifilm a sorozathoz mennyire kapcsolódjon szorosan. Ha a két évad epizódjaiba nem férnek bele, hogy minden kérdésre választ adjanak, akkor úgy akarják, hogy a 6-ik évad után a mozifilmmel zárják le a sorozatot.

Waldi - 2008. 06. 06. 20:15

“Waldi – 2008. 02. 29. 21:51

http://bp1.blogger.com/_D38eBGiDXzQ/R8foJrZWlqI/AAAAAAAAAk8/hS_-Le2c8nk/s1600-h/4×05_chalkboard.jpg

Kerr (metric) might work!
Can it evade Hawking’s chronology protection conjecture?

Magyarul:

A Kerr metrika (forgo fekete lyuk teridejet leiro metrika) mukodhet!
Elkerulheti-e a Hawing fele vedett kronologia sejtes? (marmint, hogy a sors nem valtoztathato meg?)”

Lehet, hogy a Donkey Wheel egy fekete/feher lyukat rejt, es azt forgatta Ben? :D
Egy feher lyukbol elvileg barmi felbukkanhat, ala magic box, bar azt mondta, hogy nem ez a magic box. De miota hisszuk el egy szavat is. So? :)

Winkie - 2008. 06. 06. 20:16

nagyonnagy Lost-rajongóként mondom, hogy a mozifilmet semmiképp nem kéne…

seven - 2008. 06. 06. 20:47

nem lesz film.

seven - 2008. 06. 06. 22:26

vazze, ezt nézzétek meg :DD

http://thisismydestiny.ytmnd.com/

Master Tom - 2008. 06. 07. 08:55

Csak jönne már a következő évad!!!

Orionk - 2008. 06. 07. 14:10

Fényképezzem le, és dobjam fel netre a képet az újsából, ahol írja, hogy lesz film?

tremonti - 2008. 06. 07. 15:11

Blikk? :D

winnie - 2008. 06. 07. 15:21

“Fényképezzem le, és dobjam fel netre a képet az újsából, ahol írja, hogy lesz film?”

jöhet.

Mocu - 2008. 06. 07. 18:09

Erre én is befizetek… De én mondjuk nem bánnám, ha lenne egy “film” is, csak legyen egy rendes lezárás a végén.

kla - 2008. 06. 07. 18:13

Orionk: Mindenképp, hadd nevessünk egy jót. De komolyan, ha lenne filmről szó, arról már rég tudnánk.

Obi1 - 2008. 06. 07. 18:55

Úgy két éve volt utoljára téma a mozifilm, azóta a producerek is belátták hogy lehetetlen elkészíteni, mivel túl sok időt és pénzt igényelne.

Orionk - 2008. 06. 07. 23:37

Sziasztok!

Jól van, na én csak elolvastam a cikket, és rögtön rátok gondoltam, hogy megosztom veletek, erre tessék. Rögtön letoltok… :S

Elismerem, hogy a cikk nem a legmegbízhatóbb sorozat infókat írja, tehát a bulvár szempontból az újság nem a legmegbízhatóbb. Ez egy vajdasági hetilap. Olyasmi újság, mint magyarországon a SzínesRTV, amely újság ugyebár azért van, mert az emberek a műsorújság tartalma miatt veszik meg, és persze van egy kis búlvár cikkes része is. Van benne főzőcskés oldal is :D, van benne még keresztrejtvény, autós, számítógépes cikkek, stb…
Szal a Lost cikk:

http://images.netbag.hu/20080607/23230984441.JPG

A hetilap címoldala:

http://images.netbag.hu/20080607/23265399557.JPG

Üdv. nektek. Nézzétek a foci vb-t.

seven - 2008. 06. 08. 09:01

hol volt a leoltás? nem készül mozifilm; rosszul tudják.

amúgy ne is készüljön. egyelőre. majd pár év múlva.

_e_b-t meg nézzük :D

Waldi - 2008. 06. 08. 10:30

Mondjuk nehezen hiszem, hogy 6. evad utolso resze utan, mikor a 1x millio nezo ul otthon a TV elott (es meg vagy annyi aki torrenten szedte le a Lost.S06E16-17-et)) a foteleben, hogy akkor ez most mi a picsa volt, mar nem azon fognak gondolkozni a producerek, hogy hogyan fejjek tovabb az aranytojast tojo tyukot. Spinoff, mozifilm, jatek, etc.

erix - 2008. 06. 08. 10:31

Én még 1 részt sem láttam a LOST ból, de most úgy felkeltettétek az érdeklődésem hogy nyáron a vakációban megnézem s01-s04. :)

lost_lost - 2008. 06. 08. 10:51

Nem fogsz csalódni, erix! Az S1-S2 kissé lassabb tempójú (karakterépítés stb.), de aztán úgy felpörögnek az események, hogy ihaj!

Gracie - 2008. 06. 08. 13:39

“Azért nem kell italba fojtani a bánatotokat, februárban jön az 5. évad!”

Februááá? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Jöhet a pia…

kla - 2008. 06. 08. 15:38

erix: Azt jól teszed, majd oszd meg a tapasztalataidat. Csak tényleg ne várj “hullámvasútat” az elején. (nem mintha ez baj lenne, csak tény)

seven - 2008. 06. 08. 16:34

hát tényleg nem baj, szerintem összeségében még mindig az 1. évad a legjobb… utána a 4., 2. és 3. de mindegyik 9 pont vagy afölötti:)

hbernadett - 2008. 06. 08. 17:06

hát szvsz most az jön hogy visszamennek mind az időben, mielőtt lezuhantak volna, és talán előlről kezdik??? talán ezért mondta ben hogy mindenkinek mennie kell…

Cute Poison - 2008. 06. 08. 18:00

Lehetne egy szavazás, “ki a kedvenc szereplőd a Lostban?” címmel.

Szkítör - 2008. 06. 09. 00:02

miért seven, mert az az évad volt leginkább KARAKTERKÖZPONTÚ???? (de fel lehet engem b*szni ezzel a kifejezéssel)

Szkítör - 2008. 06. 09. 00:02

nemis, KARAKTERÉPÍTÉS a bűvös szó…. GRRRRRRRR

seven - 2008. 06. 09. 04:27

aha

Szkítör - 2008. 06. 09. 11:17

azért jó hogy a fináléban már nem legóztak a karakterekkel hanem a cselekményre koncentráltak. egyébként a 4. évadban pont azok voltak a legszarabb részek ahol leragadtak egy két szereplőnél és azok szenvedését kellett nézni lassított tempóba, míg a sziget/jövő lényegi eseményei egyáltalán nem haladtak előre.

DICKtator - 2008. 06. 09. 13:03

Már több mint egy hete olvasgatom a hozzászólásokat, de így vizsgaidőszakban hosszú idő volt a végére érni. Szerencsére még nem robbantam fel, úgyhogy ezt megelőzendő nyomban adok egy 10/10-t. :)

Tény, hogy nem ütött akkorát, mint a harmadik fináléja, de tetszett, ahogy az elején onnan vették fel a fonalat – kár, hogy két részt lecsippentettek a sztrájk miatt, úgy talán jobban kidolgozhattak volna egy-két dolgot, de így is bejött.

Személy szerint érdekelne már, hogy a Dharma hogy került a szigetre és miért maradt ott, a külvilágból nem jött senki megnézni, hogy miért purcant ki az egész bagázs? Vagy a Dharma anyavállalat pont egy hasonló ugrás miatt nem tudott visszatérni?
Nem tudom emlékeztek-e, de talán a második évadban ledobtak egy rakat Dharmás cuccot a levegőből (ha jól emlékszem) – azt hogy vitték oda, ha a szigetet nem lehet megtalálni?
Én ezekre a kérdésekre várok választ, plusz arra, hogy mi történt, mióta eljöttek a szigetről.
Meg még ezer másikra, de azt sok lenne felsorolni :P

Személyes véleményem a karakterépítésről az, hogy éppen ebben tudják legjobban verni a filmeket a sorozatok, hogy itt van idő igazán erős karakterek kidolgozására, akiket megismerhetünk, megszerethetünk, meggyűlölhetünk, ezért szerintem nagyon fontos és jó dolog – persze ez szubjektív.
Például én Bent utáltam a második és harmadik évadban, reméltem is hogy Sayid kifingatja, a negyedikben viszont ő lett a kedvencem. :)

Szkítör - 2008. 06. 09. 14:10

Dicktator nézd meg a 21 grammot vagy a Bábelt például, 2 órában simán van idő a karakterekre meg a történetre, is mellesleg mindkét film zseniális.
de tény hogy a sorozatokra több idő áll rendelkezésre ilyenekre

kla - 2008. 06. 09. 15:12

Lehetséges, de a sorozatok abban verhetetlenek, hogy – nyilván – sokkal jobban kötődsz egy idő után a karakterekhez. A legtöbb filmben egyszerűen nem érdekel a sorsuk, szomorú vagy, ha egy szimpatikus alak meghal, és kész, ennyi. (Persze az nagyon jó, ha sikerül 2 óra alatt kötődést kialakítani, de az azért ritka) Meg hát a sorozatokban jobban ki lehet dolgozni az apróságokat, nem ugrásszerűen, egyik pillanatról a másikra változnak a karakterek. (vagy de, viszont a lehetőség akkor is adott)

seven - 2008. 06. 09. 18:34

szkitör, hol írtam olyat hogy a fináléból hiáynzott a character development(csak a te kedvedért írom így =))

nem hiányzott. az évadban meg alig volt. talán a 4×10-ben volt egyedül, amikor megtudtuk hogy épült le Jack, illetve a 4×6-ban amikor Benről megtudtuk hogy igencsak nagy Julirajongó :D

És ezek jó epizódok voltak. Átlagos Lost epizódok.

Igazán ütős karakterép… izé… whatever:)-epizód pl a 3. évados Brig, amiben Sawyer kinyírja Sawyer-t, vagy a 2. évados Orientation, ahol Locke és Jack arról veszekednek hogy megnyomják-e a gombot vagy sem.

a lényeg: az a karakterizé kellett az első 2 évadban ahhoz, hogy most így pörögjön az esemény. persze, lehetett volna úgy is hogy mindenféle előzetes tudás nélkül Locke elkezdi nyomkodni a gombot, mert ő a man of faith, Jack meg nem akarja, meg ő a man of science, de akkor abszolut hiányzott volna a dráma, a feszengés…(mellesleg ez a man of science vs man of faith téma még a mai napig aktív)

arról, meg hogy melyik évad a közönségkedvenc fölösleges vitatkozni.

nyilván mindenkinek megvan a kedvence, de az 1. évad az ami a legelismertebb, legimádotabb, legnézettebb.

Hunnenkoenig - 2008. 06. 09. 20:08

Hehe, ezt most talaltam az IMDB.com-on Forest Whitaker-nel:

“Originally cast in the role of “Sawyer” on “Lost” (2004), but opted out of the role when 20th Century Fox green lighted his film First Daughter (2004).”

fubu05 - 2008. 06. 09. 20:18

Ki tudj,hogy az AXN mikor folytatja tovább?Mivel kicsit szar,hogy a 4.évadot a 8.résznél abba hagyták.

Mocu - 2008. 06. 10. 09:23

Úgy tudom majd szeptemberben. Nyári szünetre ment a Lost is :(

Beiz - 2008. 06. 11. 00:25

A szavazásnál írtakat bemásolnám, ha nem gond:

Vegyes érzéseket táplálok a zárás iránt…

sajnos kitaláltam idő előtt, h ki fekszik a koporsóban:) A harmadik vége sokkal jobban ütött
“we have to go back Kate! We have to go back!!!” :-)

Összességében egy nagyon jó évad volt, remek részekkel és az utolsó kettő iskolásan hozta az elvárt színvonalat.
Csak sajnos nálam elmaradt a döbbenet
Néhány válasz (vagyis amit én gondolok…aztán, hogy mi a valódi válasz???? ki tudhatja, hisz ez a LOST):

“daliás Other barátunk vajh miért nem öregszik.”

Öregszik ő, csak ugye felbukkan itt-ott az időben. Miről is van szó? Időutazó nyuszikról?

“Ben meg szószerint megforgatta az idő kerekét, nekem az egy kicsit túl meseszerű volt”

A feke füst is meseszerű és a sziget eltűnése is…ha jobban megnézzük akkor az egész történet az. Nem volt azzal a jelenettel semmi baj.

“Egyébként a két finálét ugyanúgy nem tudom összehasonlítani, ez sokkal mozgalmasabb volt, az előző meg utánozjatatlan”

detto

“Sayid-Keamy bunyó is igen jól meg volt komponálva.”

Egyet értek. Mikor elkezdték gyapni egymást csak unottam néztem mint Garfield a zoknijait számoló johnt…aztán arra lettem figyelmes, hogy hűha…EZ IZGALMAS!!! Régen láttam ilyen jó kis bunyót, mostanában még igazi akció filmek sem büszkélkedhetnek ilyennel.

“meghát Sun se volt annyira összetörve egy kis hisztizés után gyors megemésztette férje halálát,ez sem tetszett igazán.”

Sun nagyon meg se szólalt az incidenst követően…csak ült és nézett maga elé könnyes szemmel.

“A sziget elmozdítására csak visszatérek: Ez már nagyon fikció.Tudományosan sehogy se magyarázható, mert egy siget nem csak annyiból áll, amennyi kilátszik a vízből. A lemeztektonikát meg a kőzetburok földrajzát egy kicsit kihagyták a számításból.”

Nem használom ezt a kifejezést, de ide illik: LOL :) Igen: a LOST mese szerű, igen egy sziget nem csak annyiból áll…igen, igen, igen:) lehet azonban ott maradt, csak eltűtn pár évre. Lehet helyet változtatott a víz alatti részekkel is (volt a környken némi földrengés…Ben erre csak annyit mondana: “so?”. Lehet ez egy mesterséges sziget. majdcsak lesznek válaszok is:)

“Sun Ben-t tartja a felelosnek Jin halalaert”

Ilyet meg ki mondott? Sun utolsó beszélgetéséből még bármi kisülhet. Lehet már rég Bennek dolgozik.

Nah úgy röviden ennyit…nagyon jó évad volt, már alig várom a következőt.

Fuller - 2008. 06. 11. 14:01

Akinek nem tetszett Ben sziget mozdítása, mert túl meseszerű, annak már a fákat kitépő embereket földhöz csapó ill. föld alá húzó füst megjelensénél kellett volna abbahagynia XD

Fuller - 2008. 06. 11. 14:03
seven - 2008. 06. 11. 18:02

Beiz: ez egy kicsit ellentmondásos lett. Most tetszett az utolsó rész vagy sem ? :)

a we have to go back szintű odabaszást még jó hogy nem hozták. 14 rész alatt nem lehet még egy olyan sokkot összerakni.

Beiz - 2008. 06. 11. 20:58

Igen, éppen ezt az ellentmondásosságot próbáltam érzékeltetni. Összességében tetszett az évad az utolsó részekkel együtt. Lekötött, izgalmas volt és azt hiszem minden résznek sikerült meglepnie valamivel.
Szóval maradjunk annyiba tetszett.

Csak tudod emlékszem amikor a harmadik évaddal végeztem…lepergett az utolsó filmkocka és döbbenten ültem hosszú perceket…és úgy éreztem “ilyen nincs!!!!!!”
Ez a nagy sokk…ez a döbbenet hiányzott.
Összességében azonban szuper volt:)

seven - 2008. 06. 11. 21:03

értem én – de olyan kaliberű fordulatot szvsz fölösleges minden évadban várni:)

Waldi - 2008. 06. 12. 16:04

Ennek a flashforwardos dolognak vegulis ez a hatranya, hogy bekorlatozza a lehetosegeket. Tudod, hogy Keamy nem halhat meg amig Sun a hajon van, vagy hogy Sayid nem halhat meg a verekedesben, mert kijut a szigetrol stb. Es persze a wtf-okat is korlatozza, hiszen nem mondhatnak ellent a megismert jovovel. (Persze lehet, hogy nem lattunk eleget, hogy ertsuk a flashforwardot, ala we have to go back-es jelenet.)
Kivancsi leszek, hogy az 5. evad hol veszi fel a fonalat. Az Oeanic 6 visszajutasa lesz a jelen ido, es az addig eltelt esemenyeket (a nagyon rossz dolgokat) flashback-ekbol ismerjuk meg? Vagy vegigcammogjuk a 3 evet? Vajon flashforwardok lesznek meg?

pyx - 2008. 06. 16. 18:52

aranyos, hogy egy KICSIT spoilerez a jobboldali banner :)

Hunnenkoenig - 2008. 06. 16. 22:52

Mi abban a spoiler? A BOOM? Szerintem rohadtul nem mond semmit annak aki nem latta a reszt.

A hajo a helikopterrel meg lehetne akarmelyik FB-böl…pl mondjuk Desmond hadseregbeli multjabol…

Human Insect - 2008. 06. 18. 14:01

főleg h az elejére értem, amikor a bomba mellett sorolja desmond h mi lesz ha mihez nyúlnak :) a cím is onnan lett.

b0bs0n - 2008. 06. 18. 21:26

ezt a képet Kate-ről nagyon eltaláltátok a “bannerben”
azt hittem a második kép az lesz hogy “Egészségedre Kate”

seven - 2008. 06. 20. 08:56

na, tényleg nem fake
kaptam egy ilyet

Octagon Global Recruiting, on behalf of the Dharma Initiative, would like to thank you for registering your expression of interest in our latest volunteer recruitment drive.

We will be launching in San Diego on July 24th at Comic-Con International offering select registrants the opportunity to take an exciting aptitude test that will give applicants the chance to demonstrate their unique talents.

The Dharma Initiative hopes you will be able to join us to find out more about their ground-breaking new research project. We will contact you closer to the date with more information.

For those not able to join us in San Diego, Dharma’s full recruitment program will be made available online to registered recruits after July 27th.

In the meantime, the Dharma Initiative urges you to spread the word. Invite your colleagues to join the team at http://www.octagonglobalrecruiting.com and take part in this once in a lifetime opportunity.

kla - 2008. 06. 20. 12:45

És ha küldesz egy mailt Hans Van Eeghennek, aki másolatot kap a levélből, kapsz egy ilyet:

“Thank you for your email. I am currently on assignment in the field. I will contact you as soon as I am back in the office.

Sincerely,

Hans”

Nagyon ki van ez találva :D

Hunnenkoenig - 2008. 06. 22. 03:06

Previously on Lost: What?

Zsenialis! Aki esetleg be akarja potolni az 1-3 szezont, annak itt egy komplett recap :-P

Human Insect - 2008. 06. 22. 03:18

már volt a junkien

Hunnenkoenig - 2008. 06. 22. 13:20

Ja, akkor bocs :-) En tegnap talaltam ra.

szala - 2008. 06. 22. 19:37
Waldi - 2008. 06. 26. 20:40
seven - 2008. 06. 27. 08:09
Szkítör - 2008. 07. 16. 22:47

most néztem moziba az In Brugest, és benne van Elsa a The Economist-ból :-)))

seven - 2008. 08. 12. 09:19

úgyse olvassa senki de leírom: lost 5×1 címe: “Because You Left” lesz :)

http://www.ew.com/ew/article/0,,20218344,00.html

szucsitg - 2008. 08. 12. 10:56

en olvasom :P

The_Daemon - 2008. 08. 19. 10:50

Én is :D

seven - 2008. 08. 26. 15:09

elég nagy csalódás egyelőre az új játék, alig történik valami, nincs semmilyen történet…. aztán hátha egyszer beindul, csak a comic con hype miatt kezdték el ilyen hamar.

Mathy - 2008. 08. 29. 09:46

amugy valahol azt olvastam (már nem tom hol:D) hogy négy vagy öt évados lesz a Lost és a végén lesz egy mozifilm is

winnie - 2008. 08. 29. 10:03

roszul olvastad. 6 évad lesz és semmilyen mozifilm.

seven - 2008. 08. 29. 10:39

junkiet kell olvasni nem valaholt :P

szucsitg - 2008. 08. 29. 11:01

en azt olvastam, h csarli el :P meg hogy leszallopalya. :D

seven - 2008. 08. 29. 11:15

most erre mit is írjak..? ja… purgatórium. :D

kla - 2008. 08. 29. 23:23

Yeah, a Lost topic él!

Nitokrisz - 2008. 09. 01. 22:44

Bááár élne…

Xtian - 2008. 09. 02. 11:15

Tegnap fejeztem be az S3-at, hát ez nagggyon durva volt! Föleg ahogy váltottak az idôsíkok között, zseniális!

seven - 2008. 09. 02. 12:01

hát igen, az tényleg ütött. eh, jó lenne megint átélni :)

nade jó szórakozást az s4hez, az mégjobb.

Xtian - 2008. 09. 02. 14:17

Ez annyira ütôs volt(igazi WTF), hogy ilyenkor nem is tudok nagyon másik sorira koncentrálni.
S4-et meg még pihentetem,(maradjon késôbbre is csemege) bár nem enyszerû! :)

seven - 2008. 09. 02. 19:19

eh, türelmes ember :) modnjuk neked van igazad, illik kiélvezni a cliffet.

Nitokrisz - 2008. 09. 03. 02:04

Kiélvezni, naná! Viszont a történet íve szerintem töretlen, úgyhogy a várakozás nem szükséges. Jó szórakozást!! :)

justy - 2008. 09. 04. 08:55

a hd verzióban nem néz ki rosszul a robbanás :) nekem nagyon tetszett az évadzáró. S ok, h nem ülök tűkön azóta , de tudom h egyszer majd folytatódik s én ott leszek :)

vöce - 2008. 09. 04. 20:54

Még 5 hónap:S:S

Nitokrisz - 2008. 09. 05. 00:17

Az már nem olyan sok. És közben még lesz egy Emmy, és a 4. éved magyarul –> lehet újranézni!!

kla - 2008. 09. 05. 14:34

Egyrészt jól hangzik, hogy már szeptember van, másrészt meg még mindig nem vagyunk a felénél sem. De nem baj, (az, de hát nincs mit tenni) én közben újranézem a 2. és 3. évadot DVD-n, az első trailerig pedig talán már csak 2 hónapot kell várni, decemberben pedig talán jön egy hosszabb is. (Emlékszem mekkora élmény volt először látni azt, hogy “Rescuing your people, can’t rally say it’s our primary objective) Kis szerencsével meg az ARG is igazán beindul.

savanah - 2008. 09. 05. 19:59

Megtudja nekem valaki mondani mikor kezdödik USA-ban az 5.éved? Kicsit levagyok maradva Lost-ból, most nézem a 3. évadot.

seven - 2008. 09. 05. 20:12

február eleje

savanah - 2008. 09. 06. 12:31

Koszi :)

Szkítör - 2008. 09. 07. 11:37

seven: milyen új játék?

Szkítör - 2008. 09. 07. 11:41

ja és 3:10 to Yumában benne volt miszter kími, nem kevésbé unszimpatikus szerepben, aztán (spoiler) egy homoerotikus felütése jelenet után (a buzi kovbojok már majdnem pudingot ettek) csúnya véget ért egy villa által…..

kla - 2008. 09. 07. 12:59

A dharmawantsyou.com-on érhető el, a Dharma toboroz új tagokat, de elég lassú tempóban. Érdemes viszont youtube-on rákeresni arra, hogy lost comic con 2008 (vagy valami ilyesmi), és akkor kiad egy érdekes videót.

Nitokrisz - 2008. 09. 07. 13:15

Tudja valaki, miért nem adja az AXN a Lost-maratont???

Szkítör - 2008. 09. 07. 13:31

írok egy kommentet és nem akar bemenni :-)

Szkítör - 2008. 09. 07. 13:31

na ezt meg elfogadta

kösz kla

nitokrisz: asszem comment:com-on megírták pár napja talán a magyar-román axn/digi féle kavarás lehet az oka

kla - 2008. 09. 07. 13:37

Nitokrisz: Valószínű mert Digi TV-d van, mert abban az esteben már tegnap leadták sajnos.

Nitokrisz - 2008. 09. 09. 00:18

Hát ez tökjó! Akkor legközelebb a comment.com-ot nézem a tévéműsor helyett. Az eszem megáll, hogy ezt sehol nem tünetetik fel a földi halandó számára!!! És nem is magam miatt, mert én láttam, de az angolul nem tudó családtagjaim, honnan a csudából szedjék az infót????

Human Insect - 2008. 09. 09. 00:43

akárhonnan, komolyan, nem vagyunk tévéújság

seven - 2008. 09. 13. 13:04
kla - 2008. 09. 13. 13:08

Szépnek szép, de legfeljebb csak annak éri meg, akinek még egy korábbi évad sincs meg DVD-n. A complete series doboz viszont már más tészta :D

seven - 2008. 09. 13. 13:43

meg gyüjtőknek:)nekem megvan összes dvd pal/ntsc kiadásban :D amazonos s1-3 pakk annyira nem tetszik, de ez ütős.

a komplett pak meg kötelező vétel lesz, nincs mese

Witya - 2008. 09. 18. 19:22

az amazonast anno én is nagyon szerettem azért is kezdtem el nézni a lostot anno mert a kezdet hasonlo volt =D

seven - 2008. 09. 22. 19:03

boldog szülinapot Lost :) pont 4 éve volt a premier.

kla - 2008. 09. 22. 20:15

Boldog szülinapot Lost! (Vajon van még egyáltalán olyan sorozat, aminek számon tartják a “születésnapját”?) Sajnos úgy tűnik, hogy Damonék idén nem készültek meglepetés podcast-tel :)

seven - 2008. 09. 24. 10:24

spoilerek

http://spoilerslost.blogspot.com/2008/09/details-on-desmond-penny-and-ben.html

nem olyan nagyon.

az 1. és a 6. mondjuk eléggé kemény.

seven - 2008. 09. 24. 10:30

nagyok*

kla - 2008. 09. 24. 17:31

Az 1-es nem lep meg, bár szerintem azért néha még lesz, ha megköveteli a történet. Valami le kéne állnom azzal, hogy ilyeneket olvasgatok.

kla - 2008. 09. 24. 17:32

(Valami helyett viszont)

seven - 2008. 09. 24. 20:04

ez a kurva hiatus az oka :P ha csak 2-3 hónap lenne akkor könnyű lenne megállni.

ande a 6. évadra egy betűnyi spoilert meg képkockányi promot se nézek….

kla - 2008. 09. 24. 21:20

Nem valami ilyesmit mondtál az 5. évadra is úgy egy éve? :D

Amúgy a 6.-hoz tényleg nagy önuralom kell már előtte is, közben meg kb. tilos lesz megnézni az összes Lostos oldalt, nehogy valaki beregeljen valami olyasmi névvel, hogy LockeIsInIheCoffin. (Erről jut eszembe, hogy remélhetőleg addigra kirúgják lostfan108-at)

seven - 2008. 09. 24. 21:40

jaja,nekem is dereng valami:) de szerintem 3. évad után is megmondtam hogy 4.re semmi spoiler :D (ehhez képest tudtam mindent a premierről 1 héttel az adásbakerülés előtt)

amúgy az imdbs fórumon volt pár LockeIsInTheCoffin és BenTurnsTheFrozenWheel nevű fórumozó, hát nagyon nem tetszett.

mondjuk a legnagyobb LOL azért az mindenképp az volt amikor a 4×3 végét valaki előtte(az is imdbn) én meg röhögtem magamban, hogy mekkora hülyeség, Sayidból hitman és Bennek dolgozik? Ugyan.

És bazz nem esett le 4×3 csak az utolsó 5 percben,hogy tényleg igaz volt a spoiler :D

seven - 2008. 09. 27. 11:29

végre elkezdte az rtl promózni a 4. évadot

Obi1 - 2008. 09. 28. 13:35

Tegnap egész este csak a reklámokat figyeltem az RTL-en, de nem adták le a promót. Gotrombák.

seven - 2008. 09. 28. 18:00

nos, pl msot is volt egy

Obi1 - 2008. 09. 29. 16:01

Na, végre én is láttam a promót. :)
És azt mondják benne hogy MINDEN héten két részt adnak le az évadból, tehát lezavarják 1,5 hónap alatt az egészet..

kla - 2008. 10. 04. 14:12

http://www.youtube.com/watch?v=BVAlVAXoZss

Itt egy 4. évados trailer, ha valakit érdekel. Az RTL csinált már jó promókat is, de ez most szerintem nagyon gyenge. Van másmilyen is?

Human Insect - 2008. 10. 04. 14:47

lol elég spoileres

seven - 2008. 10. 04. 15:44

ez az abc promok mixje

Baby - 2008. 10. 06. 18:32

Csak azt nem értem,a félbagázs mit értetlenkedik azon sawyer mit mondott kate-nek,szerintem tisztán lehetett érteni,hogy arra kéri keresse meg a lányát,és meséljen neki róla. A flashforward-ben pedig sawyer lányával beszélt telefonon,és vele is találkozott,amikor az egyik részben jack számonkérte, hogy hol volt.

Obi1 - 2008. 10. 06. 19:04

Baby: Ha nem vagy elég tájékozódott, ne rajtunk értetlenkedj.
1) Az eredetiben Sawyer ezt mondta: “I have a daughter in Alabama, you need to find her”. Ez nem azt jelenti amit a szinkronban mondtak.
2) Ez a sor nem volt benne a forgatókönyvben, Josh Holloway csak improvizált.

seven - 2008. 10. 06. 19:57

lol szinkron alapján most jól megmondtad x)

Baby - 2008. 10. 07. 14:22

köszi,bármikor x)

indeus - 2008. 10. 07. 17:26

na én most jutottam odáig, hogy megnéztem. összességében jó volt ez az évad, csak rövid.

nekem fel se tűnt az utolsó rész cgi-hibái. van 1-2 dolog, amit erőltetettnek éreztem (pl. claire meg christian a kunyhóban), de ettől függetlenül szórakoztató volt. claire-t kár volt belekeverni az egészbe. claire a szememben egy másodhegedűs (az első évad óta), sosem jutott neki semmilyen kulcsszerep, most meg hirtelen “előléptetik”. bah…..

az egészben a penny-desmond szál volt a legjobban kidolgozva. mondhatnám, hogy sajnos, mert ők nem annyira szerves részei a történetnek, és mondhatnám, hogy dejó, mert tényleg ütött.

várom az 5. évad végét!

egy darálás-fan : )

kla - 2008. 10. 07. 19:31

“claire a szememben egy másodhegedűs (az első évad óta), sosem jutott neki semmilyen kulcsszerep, most meg hirtelen “előléptetik”. ”

Így is lehet nézni, de én iknább örültem annak, hogy végre kezdenek valamit a karakterével.

indeus - 2008. 10. 07. 20:28

hát ebből a szempontból pl. hurley-vel is kezdhettek volna valami konkrétabbat, szerintem a szülinapjára kapott autóban a számok egy kicsit izzadsággyanús. ezt még simán görgethették volna tovább… ja bocs, ha bárki lelkébe gázolok, de én az első évad eleje óta azon drukkolok, hogy claire-t nyírják már ki, mert rohadtul idegesít..

ja és arra lennék még kíváncsi – gondolom nem egyedül – hogy sawyer és locke hogyan jutott vissza. és egyáltalán miért? egyiküknek sincs túl sok oka rá… locke-nak pedig kedve sem. ennek ellenére mégis.

bár persze lehet, hogy kate nem is sawyerrel jár, hanem pl. jack apjával :)))

indeus - 2008. 10. 07. 20:32

[1/2off]
ja még valami. az valami fricska, hogy a prison break john doe c. epizódjában egy Albuquerque c. városban járnak. jin és sun pedig szintén ezt spécézi ki maguknak? (azt sajnos már nem tudom melyik részben, de a itt a 4. évad vége felé)

; ))

seven - 2008. 10. 07. 21:04

lol. claire már az első évadban is fontos volt, főleg aaron miatt.

amúgy meg, hurleyvel is kezdtek valamit, a flashforwardokban az egyik legmeghatározóbb karakter lett.

indeus - 2008. 10. 07. 21:47

mit kezdtek vele? a szülinapi partis autón és az elmegyógyba betevésen kívül? ja és az, h beszélt vkivel, aki már nem él? ilyenek már voltak a 3. évadban is. sokkal jobban ki lehetne/lehetett volna használni hurley számait, meg a sztoriját a 4. évadban, ehhez képest nem sok derült ki róla 2 évad alatt.

ezt bánom, mivel ő az egyik kedvenc “szálam”

amúgy még mindig érdekelne a sawyeres kérdésre a “profik” fejtegetése. : )

kla - 2008. 10. 07. 22:11

OFF: Bocsánat mindenkitől, de ma nagyon sok baromságot olvastam a kommentek közt több helyen is.

Off vége

Sawyer nem jutott ki a Szigetről. Kate csak intézte azt a szívességet, amire megkérte. Azért nem mondta el Jack-nek, mert tudja, hogy azt nem venné jó néven. (és milyen igaza volt) Attól persze éppenséggel kijuthatott Sawyer, de erre semmilyen utalás nem volt.

“ja még valami. az valami fricska, hogy a prison break john doe c. epizódjában egy Albuquerque c. városban járnak. jin és sun pedig szintén ezt spécézi ki maguknak? ”

Szerintem inkább arról van szó, hogy Albuqerque egy viszonylag nagyobb város :)

“mit kezdtek vele? az, h beszélt vkivel, aki már nem él?”

Pontosan.

Obi1 - 2008. 10. 07. 22:22

“ja még valami. az valami fricska, hogy a prison break john doe c. epizódjában egy Albuquerque c. városban járnak. jin és sun pedig szintén ezt spécézi ki maguknak? ”

Szerinted már valami összeesküvés van csak azért, mert két sorozatban is megemlítenek egy amerikai nagyvárost? Ehh..

kla - 2008. 10. 09. 17:08

Kijött pár spoiler arról, hogy miért kevv visszamennie az O6-nak. Én nem olvastam el, és asszem most le is állok a spoilerek nézegetésével.

seven - 2008. 10. 09. 17:33

én megnéztem(komolyan, kinyírom magam egyszer)

nem rossz. azért ha a korábbiakat olvastad akkor ez már nem olyan hatalmas nagy spoiler. :)

még 4 hónap… kurvasok.

seven - 2008. 10. 13. 12:15

jj interjú
http://www.guardian.co.uk/media/organgrinder/2008/oct/10/jjabrams-ustelevision

lostról nincs sok, de azért jó olvasat.

Dark Wolf - 2008. 10. 13. 14:00

Az RTL ugyanúgy hagyta Miles 3 milliós kérését.

seven - 2008. 10. 19. 17:21

úristen rtl 4×5 telefonos jelenet közepén betol egy reklámot

ÁÁÁÁ

kla - 2008. 10. 21. 11:38

spoilerslost.blogspot.com/2008/10/latest-from-kristin.html

Pff, ennyit Kristinről.

seven - 2008. 10. 21. 12:12

igazából szerintem ez jó hír.

Obi1 - 2008. 10. 21. 14:13

Mondtam hogy hatalmas baromságot mondott akkor Kristin. :)

kla - 2008. 10. 21. 16:20

Nekem mondjuk tetszett az ötlet, de az tényleg jó, hogy így legalább megmarad a Sziget egyedisége.

seven - 2008. 10. 21. 19:56

és ausiellótól kaptunk mégl egy kis nuggetet…. nem nagy spoiler, de annál jobb. mi lesz itt, tejósiten :)

über lesz az 5. évad.. csak ne legyen színsézsztrájk :P

kla - 2008. 10. 21. 23:14

Na ez most egy olyan spoiler volt, amit örülök, hogy elolvastam, mert nem igazán spoilerez el semmit, de csak növeli az izgatottságot, az ilyenekért bírom Ausiellót.

Ha lesz színésztrájk, akkor az opcionális, nem? (Valaki valami ilyesmit nyilatkozott) Remélhetőleg a Lostosokat meg lehet győzni :D

Obi1 - 2008. 10. 22. 23:08

Lost S5 promó, S5 promó!!!
:O

kex - 2008. 10. 22. 23:42

Bizony, már van S5 promó!!!!!!!!!!!!!!
:D

http://www.youtube.com/watch?v=JKkygR5OswM

kla - 2008. 10. 22. 23:48

WHAT. THE. FUCK.

Azt hiszem, most már egyértelmű, hogy mi történt a Szigettel. Nagyon durva…bele se merek gondolni, hogy mennyi potenciál van ebben a dologban. Ráadásul ez most teljesen váratlanul ért, úgyhogy…YEAH! Mondjuk az O6-os jelenetek annyira nem túntek érdekesnek, de biztos azt is jól megcsinálják. (Azért remélem, hogy lesz egy hosszabb trailer is december környékén)

P.S.: Ha nem ez lesz holnap a reggeli videó…

P.S.2: Nagyon remélem, hogy nem úgy lesz vége az egésznek, hogy le sem zuhan a 815-ös.

szucsitg - 2008. 10. 23. 00:37

ááááá, ez durva lesz. libabőr, ettől a pár másodperctől is… hol van már az a január?!

seven - 2008. 10. 23. 04:58

áááá ez mehet reggeli, déli, délutáni, esti videónak! bizony ünnapnap a mai! :D

seven - 2008. 10. 24. 15:28
Winkie - 2008. 10. 24. 17:52

5×06 wwwáááááááááááááááááááááááááááá

kla - 2008. 10. 24. 18:10

Elég furcsa címek (vagy mondhatnám azt is, hogy “nem túl jók”), bár az utolsó tetszik. Az 1. és az 5. se rossz, de a másik három elég gagyi.

Winkie - 2008. 10. 24. 22:24

A címek kiválóak.

seven - 2008. 10. 24. 22:38

szerintem remek mindegyik. sok olyan cím van amire elsőre butának hangzik de amint láttuk az epizódot már teljesen értelmes és jó :)

kla - 2008. 10. 27. 19:18

Elvileg már csak 100 nap :D

seven - 2008. 11. 04. 11:11

lol vazz mit találtam

http://www.youtube.com/watch?v=vLhfxI8T2cU

:D

kla - 2008. 11. 06. 22:35

Január 29., csütörtök.

(Számomra a lehető legjobb időpnt amúgy, aznap pont felkelhetek korán, amúgy meg pénteken kényelmesen meg lehet nézni az új részeket :D)

kla - 2008. 11. 06. 22:38

Ja, nem hivatalos amúgy még, de valószínű.

seven - 2008. 11. 06. 22:42

és egy új teaser

http://spoilerslost.blogspot.com/2008/11/destiny-calls-season-5-promo.html

libabőr megintcsak, pedig nem is volt benne újdonság :P

jan 29 meg jó… :)

kla - 2008. 11. 07. 22:15

“ABC have confirmed that the start date of Season 5 to be 21st January, 8/7 central via their Twitter account.”

Basszus, nem örülök a szerdának, mert akkor szinte biztosan csak csütörtök délután láthatom a részeket. (Mondjuk ez a csütörtökkel is így lett volna, de azért pénteken csak kényelmesebb) Annak azért örülök, hogy egy héttel korábban van :D

seven - 2008. 11. 08. 03:38

I can also confirm that Lost’s regular timeslot will be 9:00pm on Wednesdays.

There were a number of rumours going around about the Season 5 Premiere being a 2 hour event. I’ve just got confirmation from ABC that this is infact true.

20:00 – 1 Hr Recap Show
21:00 – Episode 5.01
22:00 – Episode 5.02

meghaltam! 2 lost epizód! ÁÁÁ

kla - 2008. 11. 08. 11:22

WTFWTFWTF…ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Azt azért kicsit sajbálom, hogy így túl hamar vége lesz, és a várakozás hosszúra nyúlik az 5. évad után, de ezzel most ne foglalkozzunk :D (Remélem, ez nem jelenti azt, hogy a finálé nem lesz dupla)

dojng - 2008. 11. 09. 20:29

Episode 5.06 – The Life and Death of Jeremy Bentham

ettől már most kirázott a hideg

ez az ötödik évad amugy gyanus hogy tartalmazni fog egy olyan radikális wtf-et vagy omg-t ami megosztja a rajongókat

borzongás , borzongás

seven - 2008. 11. 10. 18:48
dojng - 2008. 11. 10. 23:49

na ne bassz hogy Julietet meg James bátyót összeboronálják :D

Szvetla - 2008. 11. 11. 19:04

nem lenne meglepő…

Dark Wolf - 2008. 11. 12. 11:03

Most komolyan, erről a képről csak ez jut eszetekbe? Hát vazz.

Batistuta - 2008. 11. 12. 20:49

Nekem erről a képről egy SPOILER jut eszembe :

Juliet,Sawyer,Miles és Charlotte egy bizonyos támadásig együtt vannak…lehet, hogy ez a kép pont abból a részből való:)

pétör - 2008. 11. 14. 22:22

Vajon kinek a reinkarnációja lehet John? Kit keresnek benne Richardék?

kla - 2008. 11. 16. 13:18

Damon és Carlton, valamint Eddy Kitsis és Adam Horowitz tartottak egy-egy 90 perces panelt a sorozat írásáról a Screenwriting Expo-n, érdemes elolvasni az összefoglalót, nagyon érdekes:

spoilerslost.blogspot.com/2008/11/damon-lindelof-and-carlton-cuse-speak.html

winnie - 2008. 11. 16. 13:39

ha nagy leszek, ilyenekre fogok járni:)

“Sometimes, Gregg Nations will come up to Damon and Carlton and say that there is a continuity error with flashbacks where a newspaper date will be inconsistent with the story and instead of trying to fix it through effects for the DVD, Damon just says “Fuck you”.”

seven - 2008. 11. 16. 19:10

– Cuse : “This year will probably be a little bit more science fictiony”
– Lindelof : “Lost has really been about the long con, because by the time we get to season 6, it’s going to be f**king crazy!”

húha.

b0bs0n - 2008. 11. 17. 00:03

valaki nem tudja angliában miért jelent már meg az S4 dvd, az amazon.com (szóval amcsi részleg) pedig azt írja hogy

This title will be released on December 9, 2008.

ebbe mi a logika?

Obi1 - 2008. 11. 17. 13:56

És mi ebben a nagy ügy? Brazíliában pedig már rég megjelent.

Dark Wolf - 2008. 11. 17. 14:38

“a little bit more science fictiony”

Még ennél is jobban? OMG

seven - 2008. 11. 17. 15:07

jó lesz.

drew goddard nélküliséget leszámítva :(

olyan zsenialitások mint flashes before your eyes, confirmed dead, the shape of things to come stb neki köszönhetőek.

seven - 2008. 11. 17. 15:15

bááár legalább christina m kim is távozott, ő volt a másik véglet :D

Dark Wolf - 2008. 11. 17. 18:12

Hehe, nem tudtam, de megnéztem, h Christina M. Kim volt az egyik írója a csodálatos Stranger in a Strange Landnek. (7.93 pont a tv.comon, ennél rosszabb csak a Fire+Water 7.91-gyel.)

kla - 2008. 11. 17. 18:26

Pedig a Fire+Water nem egy rossz rész.

Egyébként Drew Goddard sokszor Biran k. Vaughan-nel írt részeket, ő pedig marad. (és szerintem előléptetik valamilyen magasabb producernek, főleg, ha tényleg sok sci-fi szál lesz)

kla - 2008. 11. 17. 19:38

* Brian K. Vaughan

winnie - 2008. 11. 17. 20:29

lehet, hogy végre lesz saját része vaughan-nak.

egyébként unalmas tőlem hallani ezt, de ugye minden rész közös agyszülemény, a jeleneteket, mindent együtt terveznek meg lindelofék vezetésével – az író nagyjából a párbeszédeket hozza. így, ha egy rész nem gördülékeny, abban béna, akkor az az író sara (de erre vannak a showrunnerök, ilyenkor gatyába rázzák), de ha a koncept, akkor közös sár.

persze az más kérdés, ha alapból x vagy y hozta egy epizód ötletét.

viszont komolyan kíváncsi lettem volna a the constant 5 hetes “break”-elésére. az nagyon durva: 25-30 nap egy rész megtervezésével.

seven - 2008. 11. 17. 21:33

ezt aláírom, hisz én is hangozatom, de akkor is csukott szemmel megmondanám, hogy melyik epizódot ki írta az állandók közül.

elég sokat számít a dialógus, és a történetvezetés, nomeg ahogy mondtad, sok ötletet biztos az adott író(k) dob(nak) fel.

sajnáltam amikor kiderült a 4. évad elején hogy Jeff Pinkner se ír már többet, most meg már szitne kizárt, hogy valaha is fog, mivel elment Fringelni.

Vaughan-ra azért kiváncsi leszek mire képes egyedül. Nomeg a DayBreakes író is jól hangzik.

Winkie - 2008. 11. 17. 21:42

gyerekek, itt nagyon durva eredményen áll a cucc: http://www.tv.com/best-of-2008/show/index.html

Dark Wolf - 2008. 11. 17. 23:35

Winkie: már a jelöltek is nagyon durvák :) Az egyik egy cseppet mintha kilógna a többi közül…

kla - 2008. 11. 18. 16:00

Nem tudok beléni a dharmawantsyou-ra, pedig frissítették. Az e-mail viszont rohadt jó :D A Darkufon mindenki dühöng, hogy ez az egész akkor mégis mi a f*sz volt, de szerintem most jön a lényeg.

seven - 2008. 11. 19. 12:02
kla - 2008. 11. 19. 19:58

Na végre, erre vártam már hónapok óta :D Tényleg jól néz ki, és végre rajta vannak a hajósok is. Jin meg nincs rajta, aztán majd meglátjuk, hogy tényleg meghalt-e, mert Michael sem volt rajta például a tavalyin.

pétör - 2008. 11. 20. 00:47

rosszul emlékszem hogy egyszer negyedik évadban Kate Sawyerrel beszélt telefonon ?

seven - 2008. 11. 20. 18:44

kitsis és horowitz exec producer lett. hmm.

winnie - 2008. 11. 20. 20:21

eddig mik voltak? co-executive-k?

mondjuk staff tagok így is, úgy is, persze érdekelne, hogy mennyi a difi egy ep, egy co vagy egy supervising között.

kla - 2008. 11. 20. 22:24

Igen, azok voltak. Szerintem ez leginkább egy rangsort jelent csak, hiszen a producer egy nagyon tág fogalom.

Ami még érdekesebb, hogy Rebecca Mader (Charlotte) nem lesz főszereplő, pedig rajta van a képen.

seven - 2008. 11. 21. 09:45
seven - 2008. 11. 24. 20:23

izé, fókuszt hallottam félfüllel, vmi magyar szörfösről volt szó vagy mi, és hogy szerepelni fog a lostban? lool???

kla - 2008. 11. 24. 21:02

És tényleg :D

http://www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/cikk/200781

Fel kéne venni vele a kapcsolatot, hátha ír egy exkluzív beszámolót. :D

kla - 2008. 11. 24. 21:06

A lostspoilers.hu-ról:

“A ma esti Fókuszban az RTL Klub meginterjúvolta Fekete Zoltánt, aki elárulta nekik, hogy szerepelni fog a Lost 5. évadában, sőt meg is mutatta nekik a helyszínt, ahol forgatott. Két jelenetben láthatjuk majd (valószínűleg a 7. részben), orvosként, és annyi a szerepe, hogy elmegy Jack (Matthew Fox) mellett a folyosón, amíg ő telefonál.”

Hmmm, asszem erre mondják, hogy uncredited background extra. :)

seven - 2008. 11. 24. 21:20

hehe :)

kla - 2008. 11. 24. 23:56

Basszus, elolvastam véletéenül az 5×04 vendégszereplőinek a listájából kettőt. Én most állok le a spoilerezéssel. (kurva jól hangzik amúgy)

seven - 2008. 11. 25. 05:18

ezt a “most állok le..” dolgot mintha mondtad volna korábban :P amúgy én nem olvastam már el, mióta megjöttek a trailerek már nem vágyok spoilerre. kibírom

kla - 2008. 11. 25. 12:45

http://lostoctagonglobalrecruiting.blogspot.com/2008/11/dharma-special-access.html

Végülis csak lett valami értelme az ARG-nek. Azért kíváncsi vagyok, hogy valójában miért állt le az egész, de az tök jó lesz, ha minden héten kapunk ilyen kis videókat. Csak kár, hogy nem tudja megnyitni a dharmawantsyou-t, és nem derült ki, hogy mi lettem.

(Amúgy most nem is akartam spoilerezni, csak a szörfös cikket akartam elolvasni a lostspoilers.hu-n, erre megszívtam, de mostantól a közelébe sem megyek a spoileres oldalaknak)

seven - 2008. 12. 03. 09:39
seven - 2008. 12. 05. 21:30

volt egy lostos álmom. oké, addikt vagyok, előfordul.

de most olyan álmom volt amiben arról álmodtam hogy letöltöm az 5×1/2-őt és megnézem, és fúdejó. szóval arról álmodtam hogy nézem a sorozatot.

na ez már betegség, azt hiszem… :D

szucsitg - 2008. 12. 05. 22:31

kb, az:P

én kibírtam eddig sneak peak nélkül;) (spoilert meg semmmit nem olvastam az ep címeken kívül) azt hiszem az utolsó két évadra fel tudok hagyni a spoilerekkel, és csak promót nézek. el sem hiszem, meggyógyultam.:D

Obi1 - 2008. 12. 05. 23:26

Én nagyjából minden éjjel a Lost-al álmodok, és néha elég logikusokat. :)
De a legjobb eddig nálam az volt, amikor az afrikai szeretetszolgálat akarta elvinni Waltot a Szigetről. :D
Álmodtam a napokban olyat hogy nagyot csalódtam a premierben, de olyat is hogy le lettem nyűgözve tőle.
Nem kéne úgy látszik minden nap megnéznem egy epizódot.

seven - 2008. 12. 05. 23:33

uh, Obi, tényleg, ilyet én is szoktam premierek és finálék előtt. legdurvább talán a 3. évadfinálé előtti éjszakám volt, megálmodtam hogy hatalmas csalódás lesz, semmi fordulattal meg történéssel. :D mondjuk akkoriban valóban fenn állt a veszélye hogy nem sikerül tartani a színvonalat, illetve felűlmúlni a 3x20at ;) de sikerült :)

szucsitg - 2008. 12. 05. 23:35

úrég:D ez már beteges.:D én akkor is durván ideges lettem, amikor ébredés félórával, olyan f6körül tusolás közben rájöttem, h spanyolul álmodtam. sorozattal nem szoktam álmodni, ennyire még nem junkultam el:P pedig mostanában mindig vmi közben elalszok. ált-ban heroes és fringe, de tegnap dsm:D

seven - 2008. 12. 06. 07:34

hmm, aludni sorozat közben? :D nekem még nem sikerült. olyan volt már hogy elálmosodtam így gyorsan leállítottam, de szerencsére közben még nem sikerült, bár belejátszik az, h gép előtt nézem, ülve :)

szucsitg - 2008. 12. 06. 11:37

éjjel 2-3kor ágyban, amúgy sem kipihentem nem olyan nehéz:P bár múltkor sikerült du 5kor pd közben kb 10-15 percre ülve elbóbiskolnom, du 5kor:D kényelmes a székem:)

Obi1 - 2008. 12. 06. 12:03

Én már Loston is aludtam el, nem is egyszer ( no nem a sorozat hibájából). Múltkor amikor néztem a 3×19-et, csak arra lettem hirtelen figyelmes hogy Locke hurcolássza apja holttestét a dzsungelben. :)

seven - 2008. 12. 09. 08:37
seven - 2008. 12. 10. 14:15

http://www.variety.com/awardcentral_article/VR1117997024.html?nav=news&categoryid=1983&cs=1

Dexter, FNL, Wire, Mad Men, Lost… azt hiszem ugyanígy lett volna az emmy jelölés is akkor nem panaszkodtak volna ennyien :D

seven - 2008. 12. 12. 11:09

karakterpromó képek:
http://darkufo.blogspot.com/2008/12/season-5-100-cast-promotional-photos.html

nagyon jók. kedvencem: http://www.imagebam.com/image/ef6f3f20673596 :)

damon is bekerült a mixbe látom :D

kla - 2008. 12. 12. 15:55

Hangulatos képek lettek, nagyon tetszik, ahogy a hátterekben keveredik a természet és a külvilág. (A legjobbak szerintem a csónakos meg a Miles-os falas, de a Ben-féle szoba se rossz.)

bics - 2008. 12. 12. 23:52

vannak esetleg alternativ linkek a képekhez ? a darkufonál leszedték , ” due to abc “

kla - 2008. 12. 15. 19:11

Kijöttek további részcímek:

5×08: LeFleur
5×10: He’s Our You (várom a magyar fordítást :D)

És a legjobb:

5×09: Namaste

seven - 2008. 12. 15. 20:02

ezek a címek… wtf…
ütősek, nagyon.

seven - 2008. 12. 15. 20:29

megjött a 2. sneek peek, a fanyalgók örülhetnek, mivel ez most szerintem jobb.

aki nem akarja megnézni, annak ott a 2. videó, ami egy kis karácsonyi Darlton adag :D

http://spoilerslost.blogspot.com/2008/12/new-sneak-peek-and-message-from-darlton.html

kla - 2008. 12. 15. 23:18

Ááá, elképesztő ez a két ember. :D Ha vége a sorozatnak, kéne csinálniuk egy sitcomot, főszerepben saját magukkal.

És remélem, hogy Carlton fogja gyomorszájon vágni Damont.

pétör - 2008. 12. 16. 01:28

!! SPOILER !! vagy nem tom micsoda

hm , szal a füst hamarabb volt mint a dharma , érdekes :P
amugy carltonék tényleg jó arcok :D

seven - 2008. 12. 16. 20:08

szerintem ez elég egyértelmű, már egy ideje. nagyon izgatottan várom a dharma előtti sziget történelmet, szerintem az lesz az igazán nagy omgwtf.

AdM - 2008. 12. 17. 12:38

“5×10: He’s Our You (várom a magyar fordítást :D)”

nekünk olyan ez a csávo, mint a ti ilyen csávotok, vagy ilyesmi :D:D:D

Hunnenkoenig - 2008. 12. 17. 14:02

“5×10: He’s Our You (várom a magyar fordítást :D)”

Majd odaraknak valami teljesen irrelevans mondatot, mint peldaul “A titokzatos többiek kalandorai” :-P

Mondjuk igy csak a cimböl en sem igazan ertem, hogy ez mit akar kifejezni. Ez valami konkret kifejezes, vagy csak random összetett szavak?

Mert ha nem konkret kifejezes sajat jelentessel, akkor kerdes ki mondja kinek es kiröl. Ha peldaul Sawyer mondja Bennek Jackröl, akkor siman lehet forditani ilyesmire, hogy “Ö a mi vezerünk” vagy hasonlo badarsag.

kla - 2008. 12. 19. 07:33

Új trailer, sok felvillanó képpel és új jelenettel:

http://spoilerslost.blogspot.com/2008/12/new-promo.html

seven - 2008. 12. 19. 08:10

uh bammeg. libabőr. eddigi legjobb promó…

seven - 2008. 12. 19. 15:45
Davidux - 2008. 12. 23. 19:06

Huh, ez nagyon ott van, eddig méég bírtam, de múlt héten matekon 815 prímtényezős felbontása + ez a videó már kínzás :))
Ez úton szeretnék minden Lost-rajongónak kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánni!
Én meg megyek és megeszem Losttal “fűszerezett” süteményeimet :DD
Amikről itt a kép:
http://kepfeltoltes.hu/081223/IMG_9319_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

seven - 2008. 12. 24. 09:14

aha, boldog karácsonyt neked is!
ha ez a sütemény valami más sorozathoz kapcsolódna, azt mondanám, hogy beteg vagy. de mivel a losthoz, ezért, zseni vagy! :)

dominick87 - 2008. 12. 24. 15:12

tegnap csináltam IQ tesztet…kissé meglepődtem, de pont 108 lett a végeredmény :)

Aragorn83 - 2008. 12. 24. 18:55

Nálam az évek óta már szokásos karácsonyi LOST marathon van. Vagyis az összes eddigi LOST részt újra megnézem. :)

seven - 2008. 12. 24. 19:05

én ma néztem a constantot. jó kis karácsonyi epizód :)

Aragorn83 - 2008. 12. 25. 16:19
kla - 2008. 12. 28. 17:07

Az a jó a Lost-trailerekben, hogy mindig a legváratlanabbb időpontokban jönnek ki.

http://spoilerslost.blogspot.com/2008/12/new-lost-promo.html#comment-933776513209309883

kla - 2008. 12. 28. 17:08

(Bocs, kicsit feljebb kell görgetni az oldalon)

seven - 2008. 12. 28. 19:08

eh, nem tudok mit mondani. fuckin cool. a locke-os földrebukós rész(direkt nem írom… azt, nem akarok spoilerezni :P) nagyon állat.

ezt mindenkinek látnia kéne, és UTÁNA szavazni a jawson :D

seven - 2009. 01. 01. 17:02

amúgy már páran(sajtó) látták az első két részt…(mázlisták) jó lenne egy leak, de úgyse… mindenestre elég pozitívak a kritikák.

seven - 2009. 01. 03. 10:09
szucsitg - 2009. 01. 03. 11:23

ez most felcsigázott nagyon, damn it. dvdscr-t most:D

Aragorn83 - 2009. 01. 06. 02:32

Érdekesen áll a szavazás a seven által belinkelt cikknél:

Which characters are you most interested in seeing?

The Oceanic 6 17%
Desmond and Penny 12%
John Locke 22%
Ben 15%
Daniel Faraday 11%
Sawyer and Juliet 23%

Szerintetek is lesz valami affér Juliet és Sawyer között? Mert van egy ilyen sanda gyanúm… Főleg most, hogy egy időre Kate és Jack kikerültek a képből… :)

seven - 2009. 01. 06. 07:28

Tuti lesz, már az s3 fináléban is megvolt a chemistry.

mondjuk az érdekesebb, hogy az embereket ez érdekli a legjobban, lol

(nyilván, ez is része a sorozatnak, de nehogy ez legyen már a fő dolog…)

Aragorn83 - 2009. 01. 07. 01:17

SPOILER(szerűség)! :)

Bár nem valami nagy spoiler. Michelle Rodriguez az 5×02-ben, Mira Furlan az 5×04-ben fog felbukkanni.

Az előbbit már régóta lehet tudni, az utóbbit épp az imént fedeztem fel… Talán végre megkapjuk a Rousseau centrikus részt? :)
Meg végre Libby titkairól is leránthatnák a leplet. Szegény Cynthia Watros a 4. évadban elvileg több szerepet kapott volna, de a sztrájk miatt kapott két nyúlfarknyi jelenet(töredék)et… :S

seven - 2009. 01. 07. 10:12

elég nagy azért ;)már csak 2 hét basszameg! :D

kla - 2009. 01. 07. 19:56

Király, reméltem, hogy Mira Furlan visszajön. Libby történetét pedig NAGYON remélem, hogy rendesen befejezik. (Damonék nyilatkoztak mostanában valami olyasmit, hogy “már nem sokmindent lehet elmondani róla”, bízzunk benne, hogy csak hülyítettek, mert mindig is azt ígérték, hogy elmondják a történetét)

kla - 2009. 01. 07. 20:43

Ki fog jönni bluerayen a két első évad is. (Már csak be kéne szerezni egy blueray-lejátszót a complete series kiadásáig :))

Sztifi - 2009. 01. 07. 23:06

A 4. évad legjobb zenéje a 4×12, 40. percében! kb 1 perces jelenetsorozat aláfestése, de az igazi “hidegfutkosikahátamon” feeling! Remélem az új évadban is megörvendeztet minket Michael Giacchino (Y)

…és már csak tényleg 2 hét…

Gran - 2009. 01. 07. 23:57

2 hét.. szerintem már sokunk szeme előtt lebeg a kezdés dátuma. :D

Aragorn83 - 2009. 01. 08. 22:13
seven - 2009. 01. 09. 09:18

meg se nézem már, kibírom.

viszont vannak új promóképek kté nagyon fontos karakterről

http://darkufo.blogspot.com/2009/01/new-promo-photos.html

:DD

Obi1 - 2009. 01. 09. 15:43

Indítvány: Damon és Carlton írják be megukat a show-ba.
Legyen szó akármilyen videójukról, az összeset végigröhögöm.

kla - 2009. 01. 09. 15:52

Én egy Datlton-szitkomban reménykedem az utóbbi pár videó óta. :D Mondjuk jövő ősszel, mobizódok formájában.

seven - 2009. 01. 11. 15:15

10 nap még!

Hero - 2009. 01. 12. 15:55

hát igazándiból most 10nap, mert 9nap múlva még csak az amcsik látják:(

seven - 2009. 01. 12. 16:13

vagy a nagyon nagy lostjunkiek, mint pl én :D

Obi1 - 2009. 01. 12. 22:58

Az időeltolódás miatt te is (meg én is) csak reggel látjuk, ami már január 22.

seven - 2009. 01. 13. 07:11

:)…

ha usa-ban most lenne 7:09 akkor még 8nap 14 órát kéne várniuk. ebben az esetben én hozzáadok kb fél órát, tehát még kell várnom 8napot és 14,5 órát.

nekem aztán mindegy, hogy az már 22-e, a lényeg az, h ~8nap! :P

ancsie18 - 2009. 01. 13. 11:10

Na mi újság, Lost-hívők, rágjátok a körmötöket? :) Szerencsére engem leköt a vizsgaidőszak, nem érek rá várni, de azért gyakran eszembe jut, hogy mindjárt itt van. :P

kla - 2009. 01. 13. 11:39

Én meg csak délután láthatom a részt. :( Ha nem csütörtök lenne, vagy nem két epizód, akkor megnézhetném reggel, de így nem megy. (Mondjuk az egyiket megnézhetném reggel, a másikat meg délután, de akkor a kettő között semmi értelmes dologra nem lennék képes. Bár…na majd meglátjuk. :D)

seven - 2009. 01. 13. 12:46

lostfan haverom meg 22-én vizsgázik :)) jó lesz neki :D

Dark Wolf - 2009. 01. 13. 18:33

Na és az durva-e, h én meg a Lost köré alakítottam az egész vizsgaidőszakomat: 21-e utánra nem vettem fel semmilyen vizsgát, és eddig úgy néz ki, sikerül is tartanom a tervet. 20-án végzek (ha igaz), utána másnap a Fringe-dzsel még enyhítem a várakozást, aztán 22-én rock N’ roll!!!

Hero - 2009. 01. 13. 18:47

\,,/ Mától elkezdem az első évadtól, a pilotot még úgy sem láttam soha:DD

Aragorn83 - 2009. 01. 13. 19:21

Én már a 4. évadnál járok, a téli pihenés alatt csak nem volt annyi időm LOST-ot nézni, mint szerettem volna.

Egyébként ezen hsz írásokor is épp LOST OST szól nálam! :D

seven - 2009. 01. 13. 21:08

Hero: komoly… nem is hittem volna, hogy van még ilyen ember a földön :D

Babesz - 2009. 01. 13. 21:31

Már nincs sok hátra. Mostanában annyi lostot néztem, hogy valamelyik éjjel azt álmodtam elkezdődött az új évad, és én is szerepelek benne :) Bevoltunk zárva egy fura helyre, és onnan kellett elszöknünk /robbanás, gránátok, sok futás – inkább hasonlított háborús filmre, de akkor is a lost volt/ – mindeközben az járt a fejemben, hogy dejóóó, elkezdődött az új évad, végre.. :) Aztán felébredtem, és megállapítottam, hogy bekattantam.. de legalább láthattam közelről a szereplőket :)))

kla - 2009. 01. 13. 22:18

Én azt álmodtam egy-két hete, hogy a premiert nézem. (érdekes módon DVD-ről, pedig a premier napja volt, és az első részt a megnézés után nem lehetett mégegyszer elindítani) Már nem emlékszem nagyon, de rohadt nagy baromságok voltak benne, volt valami csata az Otherökkel, amiben elkapták Hurley-t, és Ben nagyon gonoszan nézett. Az Otherök egyébként furcsa állatokat tartottak rabszolgaként; Jack meg Kate-et kereste egy nagyvárosban, éjszaka, kihalt irodaházakban. (És folyton megzavartak mindenféle hülyeséggel a rész nézése közben. :))

Amúgy ma láttam könyvtárban pér Lostos regényt, amik az 1. évad alatt játszódna.k (Veszélyeztetett fajok, meg még valami) Nyilván Damonéknak semmi köze hozzá, de valaki tud róluk valamit? Érdemes elolvasni őket?

Bruzsy - 2009. 01. 13. 22:33

Na, akkor már én is beszállok az álommesélésbe. Kb egy hete kapott el egy éjszaka, valami régi pajtában voltunk együtt Bennel,és Jacobot kerestk, szétváltunk, de Jacob elbb talált meg minket… Kár hogycsörgött a vekker, kíváncsi lennék mi lett volna a vége. :-D

Aragorn83 - 2009. 01. 13. 22:36

kla – 2009. 01. 13. 22:18

Amúgy ma láttam könyvtárban pér Lostos regényt, amik az 1. évad alatt játszódna.k (Veszélyeztetett fajok, meg még valami) Nyilván Damonéknak semmi köze hozzá, de valaki tud róluk valamit? Érdemes elolvasni őket?

Alternatív LOST történetek kellő flashback mennyisséggel körítve mindeddig ismeretlen szereplők szemszögéből. A könyvben szerpelnek párszor kedvenceink is. Egyszeri olvasást megéri, de nem voltam elájulva tőle…

Aragorn83 - 2009. 01. 13. 22:37

De jó nektek. Én még soha nem álmodtam LOST-osat… :(

Obi1 - 2009. 01. 13. 22:59

A Lostos könyvek elég gyengék, de ha van felesleges időd és pénzed akkor elolvashatod őket.

Én tegnap arról álmodtam ahogyan a Othersök átvették az irányítást Othersville felett, és lemészárolták a Dharma-s népséget, a négyujjú szobrot pedig eltolták a partra (?). Azt hiszem én Dharma-s voltam, de megúsztam a dolgot. :)

Winkie - 2009. 01. 13. 23:31

én nyáron álmodtam meg az 5.évadzáró végét:
néztük a részt a haverokkal, de mégis olyan volt, mintha benne lettünk volna; nem történt semmi egetrengető dolog, az utolsó 5 percig, arra emlékszem tisztán; a Szigeten voltak a túlélők, és egy dombos tisztáson voltak, mindenki összevissza rohangált, mert volt valami káosz, aztán Locke-ot mutatta a kamera, ahogy ül a földön teljesen nyugodtan és mosolyog (közben elkezdett az a zene szólni, amikor valami igazán váratlan dolog történik), aztán felállt és ásott egy lyukat, kiásott egy dobozt, abból kivett egy telefont és felhívott valakit, azt természetesen nem hallottuk, hogy mit beszélnek, aztán Jack és még valaki lementek ebbe a lyukba é egy másik világban találták magukat, ugyanúgy kint voltak a természetben, a szabadban és egy hatalmas nagy tér volt, az is tisztán látszott, hogy az egész mintha a nagyon távoli jövőben lenne (pl. nagyon magasan a fejük felett modern magasvasút húzódott), aztán megjelentek emberek védőruhában (vegyvédelmi ruházat) és elvitték azt, aki Jack-kel volt, ő meg ott maradt egyedül, ottragadva abban a világban; és vége lett a résznek.

…mi meg ültünk a haverokkal, aztán néztünk, hogy ezt 1 évad alatt, hogy a fenébe magyarázzák meg.

seven - 2009. 01. 14. 07:34

na, jó, sokan vagyunk betegek akkor :))

Vash - 2009. 01. 14. 09:26

Na most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül…Pár hete már én is megálmodtam az 5. évad premierjét. Sajnos már semmi konkrétumra nem emlékszem(igyekeztem elfelejteni, mert ez már tényleg beteg).
Nálam már hagyomány egyébként, hogy 1-2 haverral 1 tál popcorn és 1 üveg bor mellett indítjuk az évadokat :D Beteg ez az egész…nagyon beteg…

Aragorn83 - 2009. 01. 14. 18:16

Miért lennétek betegek? Rajongók vagytok, ennyi…

Dark Wolf - 2009. 01. 14. 22:41

“1 tál popcorn és 1 üveg bor”

fúj, ez így együtt tényleg beteg :)

Obi1 - 2009. 01. 15. 22:06

http://darkufo.blogspot.com/2009/01/is-lost-going-to-get-killed-in-ratings.html
Hát ha nem is hal bele a nézettségbe a Lost, elég megcsappanhat. Mindenesetre kíváncsi vagyok.

seven - 2009. 01. 15. 22:23

na, azért nem kéne elfeledni hogy másfél évadon át a lost az ai ellen volt, és bár mindig vesztett, jól megvoltak együtt.

erix - 2009. 01. 16. 13:22

Hány órás lesz a premier? kettő?

És lesz valami visszatekintés, nem?

oooh…

Obi1 - 2009. 01. 16. 14:30

Duplarész, plusz egy összefoglaló előtte (Lost: Destiny Calls). Tehát három órás lesz a premier.

szala - 2009. 01. 17. 12:02

Legyen mááár csütörtööööök :D

seven - 2009. 01. 18. 07:33

na most már aztán tényleg nem kell sokat aludni :) sőt, egy kis koffein támogatással simán ki lehet bírni csütörtök hajnalig :D

Obi1 - 2009. 01. 18. 10:25

Én inkább végigalszom a napokat, gyorsabban telik úgy az idő.

kla - 2009. 01. 18. 12:24

Ja, amíg alszol, addig sem kell várakoznod. És szerencsére most volt BSG, szerdán meg Fringe, amik elterelték a gondolataimat (Csak a csütörtöki nap lesz majd kicsit érdekes, reggel egyik rész, délután másik, de a kettő között…jaj :))

seven - 2009. 01. 18. 12:46

BSG-t nem nézek, Fringe meg nagyon fasza, de túl későn van, beárnyalja majd a Lost ezért nem fogom úgy élvezni mint egyébként :D

kla - 2009. 01. 18. 15:18

http://www.sl-lost.com/2009/01/17/31-video-interviews-with-the-season-5-cast/

Nagyon sok interjú majdnem mindenkivel. (Kicsit spoileres, de csak annak, aki az elmúlt 8 hónapban burokban élt)

seven - 2009. 01. 19. 12:48

http://spoilerslost.blogspot.com/2009/01/doc-jensen-with-damon-and-carlton-part.html

Damon és Carlton beszél egy kicsit a rajongók által kiválsztott top6 epizódról. Szerintem kurvajó:)

seven - 2009. 01. 19. 13:37

amúgy dvd extrákat néztek? mert én még csak most kezdtem(shame on me) de OMG, ez a LEGJOBB!

dokumentumfilm, conspiracy theory az oceanic 6-ról. nagyon király :)

part 1: http://www.youtube.com/watch?v=Y-PGaWC6_OU&feature=related
part 2: http://www.youtube.com/watch?v=Y7oScYKi4l4&feature=related
part 3: http://www.youtube.com/watch?v=wqGjaJDH7Ek&feature=related

Babesz - 2009. 01. 19. 16:14

Én már csütörtökig semmit nem nézek, inkább nem gondolok a lost-ra, mert úgy lassabban telik az idő :) Tegnap befejeztem a 4. évad újranézését is, közben a páromat is rávettem, hogy nézze velem együtt, pedig ő nincs oda a sorozatokért, a lostért meg aztán főleg :) Miközben én bőgtem a megható jeleneteken, addig ő azon filozofált, hogy milyen hülye sorozat az olyan, amiben egy füst embereket öl :)))

kla - 2009. 01. 19. 18:31

Az O6-film biztos nagyon jó, de azért én megvárom a DVD-t a DVD-extrákkal. :)

seven - 2009. 01. 19. 20:37

http://darkufo.blogspot.com/2009/01/previously-on-lost.html

akkor ezt :) na ezen jót nevettem :)

Dark Wolf - 2009. 01. 19. 21:09

Na, amikor végre felhangzik a “previously on Lost”, én is valahogy úgy fogok reagálni.

Hero - 2009. 01. 19. 22:18

seven: a top 6-os linkednél mit mondanak mikor szóbahozzák Nikkit meg a pasiját akit annyira rühelletem, hogy már a nevére sem emlékszem? Más is válaszolhat:D

Totál kikészít ez a várakozás, ha nem löknék a pofám alá a sneak peakeket(amiket nem nézek meg), meg promókat, meg “az ötödik évad az olyan lesz bazdmeg, hogy kész, istenkirály, majd meglátjátok” – kijelentéseket az alkotóktól, akkor egész jól viselném.

Belegondoltatok már, hogy mit tennétek, ha a legutolsó részben kiderülne, hogy az egész Hurley fejében van? Tudom, hogy 100%, hogy nem így lesz, de egy időben téma lehetett, úgy a 2.évad környékén, gondolom. Én minimum embert ölnék:D

kla - 2009. 01. 19. 22:53

Ha Hurley fejében is összeáll a történet, akkor végüls mindegy, csak azért zavarna, mert ezzel valahogy csökkentenék az egész értékét.

Paulóról és Nikkiről valami olyasmit mondanak, hogy néha követtek el hibákat, de kiküszübölték őket, és bevágják az élve eltemetést :D

Babesz - 2009. 01. 20. 01:02

Hero az nekem olyan lenne mint fiatalkoromban a Dallas, mikor Pamela felébredt és a fürdőszobában meglátta Bobbyt… Akkor egy életre elment a kedvem a sorozattól, pedig abban az időben sok jó műsor nem volt a tévében, de az akkor is betett egy életre :) Nem Hurley fejében van, nyugi :)

seven - 2009. 01. 20. 16:01

finishben vagyunk :)

pétör - 2009. 01. 20. 19:13

ahogy most ujranéztem a Pilottol a Lostot, megintcsak az az érzésem támadt hogy nagyon össze van rakva , teljesen stabilan áll, tudják a készítők mi fog történni csak apróbb változtatások, terelgetések , simítgatások történnek amíg halad a maga útján a sorozat

de most néztem egy Dalton interjut ahol azt mondja Lindelof hogy megírtak pár részt aztán úgy gondolták ez tuti bukta lesz, és egy soha be nem fejezett érdekfeszítő legenda lesz , aztán mikor kiderült hogy sikeres, akkor nagyon elszomorodott hogy basszus most akkor ezt ki kéne találni hogy is van

nekem ez annyira hihetetlen, mintahogy az is hogy minden részt más ír

jee és már csak két nap :D:D

we have to go back mostmár nagyon

Hero - 2009. 01. 20. 19:51

“csak” 2 nap? the longest 48hours ever

kla - 2009. 01. 20. 21:42

“nekem ez annyira hihetetlen, mintahogy az is hogy minden részt más ír”

Igaz, de ők ugye csak a forgatókönyvet írják, a rész cselekményét együtt találják ki az írók. (A 2. évados DVD-n a Fire+Water készítéséről van egy extra, abban lehet látni, hogy elég részletes vázlatot írnak.)

34 óra, és már láttam is a premiert. :)

seven - 2009. 01. 20. 21:53

áh, “nemsoká” fringe, azzal elleszek holnap, aztán csüt hajnalban lostocska :)

Dark Wolf - 2009. 01. 21. 10:00

Tonight’s the night…

seven - 2009. 01. 21. 12:23

ezt a napot végigbírni a legnehezebb…

Waldi - 2009. 01. 21. 14:31

Ezt nem hiszem el, mar csak egyet kell aludni :)

Hero - 2009. 01. 21. 17:52

ez volt az eddigi legrosszabb Fringe rész. nem off topik, mert nem nagyon csökkentette a Lost éhségem, pedig nem ártott volna…

seven - 2009. 01. 21. 17:59

szerintem meg top3, azt nem tudom eldönteni, hogy a pilotnál jobb volt-e, vagy sem :)

áá és már tényleg nincs sok a lostig.

dominick87 - 2009. 01. 21. 18:04

kb. hánykor lesz lesz érdemes csekkolni a torrent oldalakat? 4-5 óra körül?

kla - 2009. 01. 21. 18:36

Nem is volt olyan kemény ez a 8 hónap. :) Főleg az utolsó 2 – Damonék viszont eléggé megszegték a radio silence-üket. :D (egyébként a Darkufo-n van velük egy sokadiik, és elég alapos interjú)

Amúgy elég durva belegondolni, hogy már egy éve láttuk a 4×01-et, sokkal többnek tűnik.

kla - 2009. 01. 21. 18:36

* akarom mondani, kevesebbnek

seven - 2009. 01. 21. 19:30

az a gáz, hogy nemsoká vége a lostnak teljesen. azt hogy fogjuk kibírni? :)

amúgy ez lesz nekem az eddigi legjobb premierem spoiler szempontból. jó, pilotot úgy néztem hogy azt se tudtam mi aza lost, tehát nem számít :) 2. évad premiert ellőtték nekem teljesen, harmadikat saját magamnak, negyedikről meg elég sok infót tudtam. erről viszont… láttam 2 sneak peeket, pár promót, és nagyon kevés infómorzsát, kb 5 percnyi random jelenet részletet az első részből.

tehát – fogalmam sincs mi lesz, és ez nagyon durván jó érzés :)

Waldi - 2009. 01. 21. 19:37

Az elso evadot az RTL-en tok naivan kedztem en is. Utanna a masodik evad karacsonyi dara lett. A harmadik evad nemsokra kezdodott is. A negyediknel megneztem a bemutatot, de most megalltam, hogy ne nezzek bele. Meg kb. 8 ora es nezhetjuk :)

Hero - 2009. 01. 21. 19:42

én se spoilereztem, amikor az RTLn ment akkor meg egy részt se néztem, csak szidtam az osztálytársaimat, hogy mi a faszom az érdekes abban hogy lezuhant pár ember egy kibaszott szigetre? Azóta ők már nem nézik és szerintük a Lost egy kész káosz. hehe:D

Obi1 - 2009. 01. 21. 20:34

Én szinte mindent tudok az első részekből, de már megszoktam. A második évad óta spoilerezek, és bár nem vagyok büszke rá, egyszerűen ilyen türelmetlen a természetem. A részeket még mindig ugyan olyan élvezet nézni mint annak idején a tv-ben, és így legalább 8 hónapon keresztül el voltunk azzal hogy spekuláltunk a spoilereken, ami szintén szórakoztató.
De most megígérem, a 6. évadnál spoilerzáratot tartok. Az utolsó évadot nem fogom elrontani.

Hero - 2009. 01. 21. 21:40

Uh, kéne a segítségetek.

Melyik az a rész amiben készül az a kép Desmondról és Pennyről? Van benne valami öreg nő is, meg egy csomó wtf, emlékszem anno nagyon nem értettem azt a részt és most nem találom. Vagy csak keverem valamivel.

Onnét jutott eszembe h mikor Charlie írja élete legjobb pillanatait, akkor a 2. mikor hősnek nevezik, de eszembe jutott, hogy abban a Desmondos részben látja Charliet gitározni, vagy legalábbis közel voltak egymáshoz.

Ugye nem csak én könnyeztem meg Charliet anno?:(

Aragorn83 - 2009. 01. 21. 21:47

3×08 Flashes Before Your Eyes

kla - 2009. 01. 21. 21:48

Flashes Before Your Eyes (3×08)

Most én is nagyon keveset tudok előre, azt is csak trailerekből. Pár fordulatról tudom, hogy be fog következni, de fogalmam sincs, hogy a részek felépítése hogy fog kinézni, vagy, hogy – és ennek nagyon örülök – mi lesz a nyitó jelenet.

Pedig a 2-3. évadnál mindent tudtam előre, és a 4.-nél is azért néha olvasgattam spoilereket. (Bár ott elég sokszor nem én voltam a hibás abban, hogy előre megtudtam dolgokat)

seven - 2009. 01. 21. 21:48

Charlie-t megkönnyeztem a 3×21-ben, 3×23-ban és 4×1-ben is… pedig, a 3×21-ig nagyon közömbös volt számomra a karakter. dehát…

Hero - 2009. 01. 21. 21:48

köszi

Hero - 2009. 01. 21. 21:56

Boone-nál volt elösszőr hogy nagyon elszomorodtam, én őt nagyon csíptem, meg én nem voltam Locke párti, szóval szidtam is a búráját.

A Greatest Hits-t meg valamilyen oknál fogva nem láttam és tök rossz volt látni ahogy Hurleyt átöleli.

A spoilerekről: Párat nézegettem 3. évad előtt, de a finálét csúszással néztem és azt hiszem kint volt a Junkien h “We have to go back – Lost”, na mondom:D

Dark Wolf - 2009. 01. 21. 23:24

Akkor én vagyok a fehér holló, aki semmit, de semmit nem tud a premierből. Egyet, azaz egy db sneak peeket se néztem meg. (Én mindig nagy spoiler ellenes voltam.)

Dark Wolf - 2009. 01. 21. 23:25

Egyébként kibírjuk, h ne kommenteljük ide a premierről? Jó lenne szerinem kivárni a postot.

seven - 2009. 01. 21. 23:29

szerintem lesz időzített ideiglenes post, múltkor is volt.

Waldi - 2009. 01. 21. 23:47

Na en mentem aludni. Happy premiert mindenkinek!

AdM - 2009. 01. 22. 00:00

Hehe, IMDB-n az első 2 rész(5×01, 5×02) 9.9 ponton áll:D
Nincs kedvem lefeküdni(pláne ha nincs kivel…) a premierig:D

kla - 2009. 01. 22. 00:06

Jó premiernézést azoknak, akik fennmaradnak/korán felkelnek, én megyek aludni, hogy majd olyan 7 körül megnézzem.

(Amúgy ma, azaz tegnap 8:15-kor keltem :))

Babesz - 2009. 01. 22. 00:14

Én szinte semmit nem tudok az 5. évadról, nem nézegettem, nem olvasgattam semmit, így tök szuper lesz :) Ha belenéznék előtte mindenbe amit csak kitesznek a netre, akkor az nekem olyan érzés lenne, mint amikor karácsony előtt felkutattam minden ajándékot, és az osztogatásnál már semmivel sem tudtak meglepni. Holnap este lostot nézek, hurrá hurrá hurrá, addig már nem is jövök ide, mert tuti lesz aki spoilerezik ezerrel :)

seven - 2009. 01. 22. 00:33

én is megyek most aludin, de nemsoká kelek is. :D

szucsitg - 2009. 01. 22. 00:35

i’m back :P de nehéz mostmár várni… sebaj, kibírom.

és spoilermentesnek nevezhetem magam: nem láttam az összes promót, asszem 2t (max3), 0sneak peek, amit olvastam spoiler meg csak annyi, h válaszolnak a kérdésekre, és foglalkozni fognak az időutazással. ütni fog :)

szucsitg - 2009. 01. 22. 03:03

és elkezdődött az 5. évad.

Obi1 - 2009. 01. 22. 03:13

Baromira jól kezdődött!

Obi1 - 2009. 01. 22. 03:56

Na vége az első résznek. Már az egyik kedvencemmé vált az epizód. :)

szucsitg - 2009. 01. 22. 04:00

h a fenébe nézted?

seven - 2009. 01. 22. 04:55

Obi ellebegett amerikába :))

szucsitg - 2009. 01. 22. 05:01

good for him ;)

Obi1 - 2009. 01. 22. 05:38

Lebegett a halál. :P
Stream-ről néztem, egész jó volt a minősége az adásnak, csak sok volt a reklám egy kicsit.

Waldi - 2009. 01. 22. 06:42

Lost.S05E02.The.Lie.HDTV.XviD-2HD

Ugye nem ez az elso resz?

seven - 2009. 01. 22. 06:54

bizony nem.

Borcsa_harcsa - 2009. 01. 22. 09:33

de mikor lesz elso resz vegre fent már, ááá lent van a masodik, de addig nem nezem meg. na ez a kinzas bakker.

winnie - 2009. 01. 22. 18:36

lehet búcsúzni a topiktól:) nemsokára váltás az oldalsávban.

kla - 2009. 01. 22. 19:09

Pedig már hogy megszoktam nyolc hónapon keresztül a Dharma-rumot. :)

seven - 2009. 01. 22. 22:16

pápá topik. jöhet az új, most úgyse nézték annyian meg még az 1. napon a khm “fennakadások” miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz