login |

Back To You: vége az 1. évadnak

2008. 06. 05. 18:10 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Mivel kifogytam a sorozatokból, így a kötelezően nézendő sorozatok fináléja után nekiálltam esélyt adogatni azoknak, amiket a premierkor leírtam a fenébe. Elsőbbséget ezek közül is a sitcomok kapnak természetesen, hiszen a 20 perces komédiákért én oda vagyok. Most, hogy végeztem az évaddal az kell mondanom, hogy az első 11 része után sajnáltam volna a cancelt, aztán meg elrontották. Vicces, hogy pont azokkal a húzásokkal, amikkel a jövőt akarták megalapozni, a normálisabb évad folytatást.


Nem kell megijedni, nem animált. A kép a főcímből van.

Nem is tudom, hogy a készítő mire gondolhatott, amikor a FOX-ra ment ezzel a sorozattal. Ahogy néztem, annyira szúrta a szememet “CBS ragyogás”, hogy tényleg nem fel nem foghatom az adóválasztást. Főleg, hogy az évad végekor kitálalta azt az infót, miszerint a FOX mellett még a CBS is érdeklődött a sorozat iránt. Oké, ebből is csak nyugdíjas adó oltással keveredhetek ki, de egyszerűen idősebbekre van tervezve a sorozat. Hogy szerintem miért elfogadható mégis? Na mindjárt. Előbb a történet röviden.

Chuck Darling, a nagymenő hírbemondó visszabukik a nagy adóktól arra a csatornára, ahol annó a karrierjét kezdte. Szinte mindenki ott dolgozik még abból az időből, meg persze vannak újak is. Ezen kívül annak a bemondónőnek van egy 10 éves gyereke, akivel 11 éve kavart főhősünk. Itt mindenkinek megjelent a feje felett egy 60 wattos égő gondolom. Már az első részben felfedik a nagy titkot, szal annyira nem spoiler.

Sajnos pont az említett gyerek sztorin vérzik az egész. 10-11 részen át az a nagy főtéma, hogy nehogy rajtuk kívül más is megtudja. Titkolóznak na, és erre épül a feszültség. Még lehetne ostorozni a sorozatok a negatívumokkal, rengeteg van belőlük, de most inkább hagyjuk.

Térjünk át arra, hogy miért működik a sorozat? Hát persze, hogy Kelsey Grammer miatt, aki nagyképű taplót alakít, és teljesen hihetően. Igen, még azt is bevettem, hogy csak mert tévés buknak rá a jobbnál jobb nők. Merthogy azért a nagy apai ösztönök feltámadása mellett van itt cinizmus meg csajozás is ezerrel. Most akkor meg is lehet pendíteni, hogy Tia Carrere is a hódítások közé került az egyik részben. Ezen kívül természetesen még a mellékszereplőkön is sok múlik, és hát szállítják itt a poénokat ezerrel.

Leginkább az tetszett, amikor ilyen News insider szerűségekkel poénkodnak. Például amikor Gary (a kihelyezett tudósító) elmondja, hogy a hajnali showt milyen nehéz volt csinálni, és mennyire nem nézte senki. Ebben semmi extra nincs így leírva, de amikor megemlíti, hogy az egyik adás alatt egy őz rohant át a stúdión, és egy telefon sem jött, hogy valami néző kiszúrta volna, ott én majdnem leborultam a székről. Nem jól idézhető poén, de szerintem a sorozat legjobbja volt. Hát igen, ezzel már el is helyezhető sokaknak, hogy mennyire izgalmas dologról van szó. Kíváncsi vagyok, hogy ember nézte végig?

Bár nem akartam, de mégiscsak fel kell hoznom a legnagyobb negatívumot. Az évad közepén kiírták a weather girlt (nyilván szexi csaj, aki időjárást mondja be) azzal a felkiáltással, hogy más irányba halad onnan a sorozat. Ezzel megmenteni akarták a Back To You-t, de nálam pont az ellentetjét érték el, és az utána jövő részekben már csökkent is az érdeklődésem. Ide még becsúszik a FOX féle részvariálás, azaz nem sorban adták le őket, pedig van átívelő sztori, és máris kész a cancel…

Összeségében egy 5/10, de a befektetett időt annyira nem bánom. Jó kis kajálás mellé való, vagy “van 20 percem elütöm” stílusú cucc. Kicsit öreges, de belefér.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 06. 05. 16:59

a finálét csekkoltam az első 2-3 rész után, de én human-nel ellentétben bánom a beléfektetett időt. majd írok róla, de nekem annyira öreges és konvencionális, hogy majdnem sírtam.

persze a fináléban van jó poén és a peches riporter minden részben jó volt, de én a falramászok az ilyen tervezőasztalon készített fősztori és egy hozzá semmiben sem kapcsolódó 1-2 melléksztori felállástól, pedig tudom, hogy a legtöbb sorozat így működik.

Narg - 2008. 06. 05. 19:08

nem tudom, én az első rész után leírtam, annyira unalmas volt

Human Insect - 2008. 06. 05. 20:37

az értékelésből azért látszik h szerintem sem váltja meg a világot :)

friendsfan - 2008. 06. 05. 21:08

Sztem csakis Kelsey Grammer miatt működhetett. Ő meg a Cheers és a Frasier óta tudom, hogy zseni. Sajnálom a kaszát, főleg úgy hogy a Til Death folytatódott, érthetetlen módon… (tudom a pénz)

herozs - 2008. 06. 05. 22:00

valaki okos megtudja mondani miért jó variálni a részekkel? tehát egyszerűen semmi értelmét nem látom, hogy mondjuk készvan a 6. meg a 7. rész, és a fox fejese azt mondja na, rakjuk be a 7est először hagy nézzenek nagyot a köcsög tévénézők :D

biztos vmi egyszerű oka van de most nem tudok rájönni

loryb - 2008. 06. 06. 03:19

Hát eléggé hullámzó volt számomra a sori. Volt mikor tetszett, de volt mikor néztem az órám, hogy mikor lesz már vége. Azt hiszem nekem főleg a sportriporter és a szemüveges srác poénjai tetszettek.

leaping cat - 2008. 06. 06. 09:46

Nem láttam, de biztos, hogy őz volt? Az USÁ-ban nincsenek őzek, Bambi is szarvas, mégha sokan őzikének gondolják is.

justy - 2008. 06. 06. 15:42

jé egy ilyen poszt is van :D én végignéztem akárcsak az unhitchedet s nem bántam meg. Idén ezt a kettőt raktam hozzá a többihez, de már nem kell tovább vesződnöm velük. A kislányos fősztori annyi jó percet vett el az egészből…a munkahelyi részeket kifejezetten élveztem. Marsh meg a Gary poénjai tették nézőssé, Kelsey meg hozta, amit szokott…de hát ez nem a Foxra való…

cyberina - 2008. 06. 06. 20:50

Pedig jó volt, ízlések és…de Kelsey-nek mi köze is volt a Cheers-hez? Vagy nézzek IMDB-t?

winnie - 2008. 06. 06. 20:59

“de Kelsey-nek mi köze is volt a Cheers-hez? Vagy nézzek IMDB-t?”

:) csak annyi, hogy a cheers-ben 11 éven át alakította frasier crane-t. hogy utána a frasier-ben is 11 éven át alakítsa frasier crane, s ezzel minden idők legtovább képernyőn lévő karakterét birtokolja.

cyberina - 2008. 06. 06. 22:18

és már szórom is a hamut a fejemre, rájöttem :) én kérek elnézést a butaságomért :)

primo - 2008. 06. 07. 14:45

Jó volt ez, én nagyon bírtam. Az egyik kedvenc részem a temetéses volt, ahol a hírigazgató csávónak fogalma sem volt, hogy ki is az elhunyt és végig csak találgatott. Meg a sporthíres fazont is bírom.

Necros - 2008. 08. 04. 12:35

Az nekem is nagyon tetszett. :D Vagy mikor ugráltatták, hogy hívja a főnököt-ne hívja, menjen oda Darlinghoz-ne menjen… :D

Szerintem jó kis sorozat volt, de az nekem sem tetszett, hogy Montanát kiírták, plusz a kislányt is lecserélték egy fiatalabbra, aki ráadásul közel sem volt olyan jó. :(

Olyan 7/10-et adnék rá, ha nem cseszik el, akkor meglehetett volna a 8-as.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz