login |

Pilot: Fringe (unaired)

2008. 06. 15. 17:48 - Írta: human

70 hozzászólás | kategória: 2008/09, kritika, pilot-mustra,

Látjátok, az ilyen meglepetések a jók. Általában jó a FOX promóvágó csapata, de a Fringe-nél abszolút nem tudtak eltalálni. Minden képkocka ami a netre került belőle at sugallta, hogy ez valami közepes cucc lesz, FOX-osan kiherélve. Erre a pilot, így magában, beütött.

Azért mondom, hogy a pilot, mert a felvázolt sorozatirány annyira most sem fogott meg. Lehet, hogy pozitív csalódás lesz, könnyen előfordulhat, de akkor a Fringe a “legnehezebben további figyelmet felkeltő” sorozatok közé kerül nálam. Egy biztos, ez a 80 perc olyan volt, mintha egy filmet néztem volna, egy modern X-Akták filmet – persze alienek nélkül.

A technikai fejlődés már olyan magas szinten van, hogy nem lehet rendesen követni. Az egyik szereplő mondja is, hogy a hagyományos, FBI-os nyomozók, akik nincsenek rendese tájékoztatva, azok szinte semit nem érnek az ilyen nyomozásoknál. Nehéz bárminek a végére járni, ha nincs elég infomáció, és ha cégeknek magasabb hozzáférési szinje van az adatokhoz, mint a utánuk nyomozóknak. Ahogy említettem, ez előkerült a részben, hogy konkrétan ilyen hozzáférés különbségbe futott az FBI-os lányka, és azt hittem a falat kaparom a tipikus összeesküvés illatú szálon. “Ezt nem mondom el, mert nem” – ezzel viszont az egyetlen nagyon nagy negatívumon túl is vagyunk.

Maga a rész egy nyomozást foglalt magába, s egy repülőgép biztonságos landolásával kezdődik. Az a bibi, hogy a robotpilótával tették le, mivel minden utas meghalt valami fertőzésben. A tünetek: átlátszó bőr, elrohadt csontok. És ezt így be is mutatják, még az FCC vágás előtt, mert ha ez lemehet sima TV-14 besorolással, akkor az vicces lesz. Hősnőnk megérkezik a helyszínre, és elkezdi a nyomozást egy több ügyosztály összefogásával alakult csapatban. A társával követnek egy nyomot, és kamerarángás kamerarángást követ, máris a társa sérülésére kell keresnie az ellenszert, és itt jön a képbe Pacey Joshua Jackson, aki a legjobb casting az egész csapatban. A történet folyatását majd meglátjátok.

És ahogy a bevezetőben említettem ez jó lett. Szinte végig lekötött, ahogy azt kell. Külön jópont hogy szinte végig hidegben, téli helyszíneken történtek a dolgok. Nagyon stimmelt a jéghideg hangulathoz, a technológia ridegségéhez. Még külön kiemelném a lebegő betűket. Mit? A helyszínek kiírása nem ilyen tipikus jobb alsó sarkas megoldás (Washington – Pentagon), hanem ilyen 3D-betűk belehelyezve a jelenetbe. A Heroes ihlette valószínűleg a részcímeivel, de ez a megvalósítás jobban tetszik.

Azt már említettem, hogy Jackson beválasztása milyen jó húzás volt, akkor kitérnék arra, hogy az FBI-os csajszit segítő professzor szerepére is jó színészt választottak, hiszen még a humor is egész jól megy neki, a sok őrültprofesszorozás közben. Sajnos a főszereplő nőről már nem lehet túl sok jót mondani, hiszen a színészete egyelőre abból áll, hogy megvetően/mindjárt sírok/mostmivan arccal néz. Tök fura.

Értékelésileg ez nekem 7/10 lett, de csak mint pilot, mert az ezután jövő részekbe egyelőre nem láttam sokkal nagyobb potenciált. Aztán jöhet majd a pozitív csalódás.

Amit sajnálok, hogy a zene le lesz cserélve, valószínűleg valami tipikus FOX-osra. Tudom, izé ezt így kijelenteni, de a FOX-os sorozatok zenéje általában baromi hasonló. És hát az is biztos, hogy a végén felhasznált Sunshine soundtrackhez hasonló kaliberűt nem tudnak majd alkotni. Ja és aki nézte ezt a változatot, az ne féljen, a főcím tuti le lesz cserélve. Főleg ha a későbbi lebegő feliratokat nézzük.

70 hozzászólás Ne habozz!

bakfitty - 2008. 06. 15. 18:43

még nem láttam, de ezek a 3d betűk a pánikszoba stáblistájából is jöhettek.

Tyler - 2008. 06. 15. 18:47

Még én sem láttam de ez már csak idő kérdése:D nagyon várom…így látatlanban is imádom :D

seven - 2008. 06. 15. 18:48

szerintem kurvajó volt. a lost óta talán ez a pilot fogott meg a legjobban.

a zene ugye jelenleg a lostból és az aliasból van összeollozóva, kiváncsi vagyok hogy megtartják-e Giacchinot(remélem igen).

maga a sztori nagyon jó, bár pilot alapján nehéz edlönteni hogy high concept lesz vagy epizódikus és kisadagokban kapjuk a főszálat.

a karaktereket is nagyon eltalálták, a színészek is jók voltak… mit mondjak még? nagyon bejött.

erős 8 pont

kla - 2008. 06. 15. 18:49

Erre már rohadt kíváncsi vagyok, számomra az év legígéretesebb sorozata.

winnie - 2008. 06. 15. 18:52

érdekel, naná, hogy érdekelni fog a sorozat de a pilot egy erős 5/10, max 5.5/10. egyszerűen nagyon hosszú. kell a hossz, de nagyon hosszú és ha erre még ráhúznak 10 percet… szóval félek, hogy a casual nézők nem tartanak ki.

holnap-holnapután jön az én nézőpontom is. de kudos a főszereplőnek.

“még nem láttam, de ezek a 3d betűk a pánikszoba stáblistájából is jöhettek.”

jaja. biztos volt már előtte is, de egy az egyben pánikszoba kiírások. frankó nagyon.

Human Insect - 2008. 06. 15. 18:54

na arra már nem nem emlékeztem, szégyen.

seven - 2008. 06. 15. 18:59

érdekes meglátás winnie… én valahogy nem éreztem hogy hosszú lenne, elöszőr azt is hittem simán 42 perces :D

Sasha - 2008. 06. 15. 19:17

Akkor ezek szerint JJ jól hozza a figurát, s le tudta vetkőzni a Pacey-asszociációt? (Bár, a postban ez nem egyértelmű.:-) hamarosan én is csekkolom, a Lost engem nagyon nem fogott meg, remélem, ez nem okoz csalódást.

Domcsi - 2008. 06. 15. 19:33

fú.
az a baj, h k*rva jó volt, de nem tudom elképzelni, hogy ezt X részen, X évadon át lehet húzni.
Joshua 10/10, meg az apját játszó színész is, a főszereplő pedig bár nem adja vmi. jól a szerepet, de azért jócsaj :D
a 3D-s szövegek megőrjítenek – a főcím sem jön be, a zene jó – kár, h cseréni fogják
7/10, de nagyon várom a folytatást!

Barbell - 2008. 06. 15. 19:44

Az állam leesett! :) (Aki látta…)

Nagyjából minden bejött, kivéve a lebegő feliratokat, totálisan “kiragad” a film világából vissza az igazi valóságba, mert nagyon elüt, “természetellenes”. A főnök attitűdje volt nekem kicsit nehezen emészthető a főcsaj felé, későn jött a magyarázata.

VR - 2008. 06. 15. 20:12

Hogy legyen valaki, aki lehúzza a sárga földig. :P
Aki nem akar fikázást olvasni ne olvassa tovább.

Ebben a formában csak egy szó jut eszembe: Lost2
Így önmagában túl hosszú, sok öncélú, hatásvadás ürsjárattal, egyszerűen nagyon sok jelenetet feleslegesnek érzek. A legzavaróbb számomra, hogy a karakterek teljesen érdektelenek(Pacey és a örült prof ok, bár ő is necces, de a többieknek 0 alakításuk van.), ez lehet a rideg, sivár, téli környezet miatt is. (Ja igen sivárság, Massive Dynamics iroda: 200m2+ hullafehér fall, bár minden fehér. Ehhez jön 1 íróasztal és 2 szék, mondhatom jól kitöltik a teret. Szinte fájt…) Zenét nagyon remélem, hogy lecserélik, mert halál unalmas, borzalmas. 3D felirtok szerintem szintén rosszak, mert ugyan az a jellegtelen sivárság jellemző rájuk, volt hogy alig vettem észre az egyiket. Ehhez jönnek a Lost-os kis info mozsák, amikből majd kirakózhat mindenki, persze még nem annyira bonyolultak. (FOX szinthez kellet igazítani. :P)
Sajnos nem kellet volna megnézem a trailereket, mert így mindent tudtam előre talán, ha 2 újdonság volt benne.

Pozitívum:
Kezdő jelenet jó, az átlátszó hullákat szépen megcsináltak.
A tvnézés + tehénen, azért jót röhögtem. (Ja igen, minek kellett az elején a profnak a tehén? Nagy magyarázat volt, mit nem mondjak…)

2/10

Jó szórakozást annak, aki nézni fogja. (2. rész megnézem, mert talán 40percben nem unalmas.)

Biohazard - 2008. 06. 15. 20:12

Erosen tetszett. Akar a kovetkezo x-aktak is lehet belole..csak persze modern kornyezetben.
Az orult tudos es a fia szerepet jol eltalaltak,a fohosnotol nem vagtam magam hanyatt,remelhetoleg fog javulni :)

SPOILER
Az nekem nagyon fura volt,hogy a fonokno egy laza mozdulattal lehuzta a bort a kezerol es ott viritott egy cyber-kez..erre a csajszi meg se nyikkant. Se egy ‘wow’ vagy ‘hat ezt hogy?’. Ki akar velem fogadni,hogy a halott ‘ikrek’ tulkeppen klonok voltak? :)
SPOILER

evilous - 2008. 06. 15. 20:15

szerintem baromi jó volt. a dokit és fiát játszó színész telitalálat, és nekem a csajjal se volt bajom, pacsi a castingnak.
a rendezés is kitűnő volt, gyorsan eltelt az a 80 perc. alig várom a második részt.

Tamass - 2008. 06. 15. 20:16

Nekem bejött a pilot, az elején szinte leesett az állam :-))

seven - 2008. 06. 15. 20:17

Az elején a sorozatban is esett áll… :D

Tamass - 2008. 06. 15. 20:18

Ja és LOTR fanok – Denethor rulez!

Human Insect - 2008. 06. 15. 20:19

erre már utalt egy kommentelő :Ö

lynx - 2008. 06. 15. 20:34

Én nem láttam a sorit még, de VR “negatív” kritikájára reagálnék:

Hát ahhoz képest, hogy 2 pontyot adtál rá, nem sikerült elvenned a kedvem a soritól, mert nem nagyon tudtál olyan sok ‘rossz dolgot összeszedni’.
Ha csak a kritikádat olvasom, és nem látom az értékelést, én olyan 5 pontra gondolnék.

winnie - 2008. 06. 15. 20:37

“Ja igen sivárság, Massive Dynamics iroda: 200m2+ hullafehér fall, bár minden fehér. Ehhez jön 1 íróasztal és 2 szék, mondhatom jól kitöltik a teret. Szinte fájt…)”

szerintem az nagyon ász volt, tudatos koncepció:)

winnie - 2008. 06. 15. 20:37

“Hát ahhoz képest, hogy 2 pontyot adtál rá, nem sikerült elvenned a kedvem a soritól,”

egy negatív kritika nem is az a dolga, ergó jó vr kritikája:)

FlasH - 2008. 06. 15. 20:41

tipikusan egyszer elmegy. tul hosszu volt, s egy ido utan szamomra erdektelen. (annyira hogy a kozepenel inkabb mixtapet hallgattam…) nincs is tobb hozzafuznivalom, 6/10.

seven - 2008. 06. 15. 20:43

az irodás jelenet szerintem is kurvajó volt.

Sefi - 2008. 06. 15. 21:03

sztem nem volt rossz én biztosan nézem tovább. Sztem az egy ügy epizódonként+évadot átívelő storyarc egész jó lesz (de vajon mi baja van JJnek a repülőkkel o0?)

VR - 2008. 06. 15. 21:04

Persze tudom, hogy koncepció, csak nem tetszik. :)
Amúgy a sivárásgal még az a gond, hogy kiemeli a szinészijátékot, és hát annak a főszereplő enyhénszólva híján van. Pont a műkézre adott reakción látszott, hogy nicns a helyzet magaslatán. (Jó nézni a semmibe jól tud. :P)

lynx: Távol álljon tőlem hogy ne nézd meg, hisz 1 vagyok akinek nem tesztett és 10-nek igen, szóval ha az elvárásaidat lejebb tudtam vinni, akkor talán még jobban szórakozol rajta.

benskifater - 2008. 06. 15. 21:10

“excellent! let’s make some LSD!”

VR - 2008. 06. 15. 21:35

Tényleg a hét idézet. :P Bár kell hozzá az az őrült arckifejezés, ahogy mondja. :)

CsMisi - 2008. 06. 15. 21:37

Hat nah … egyetertek a 7/10-el. Aki csak az elso 20 percet nezi meg mondjuk s utanna feladja megertem. Az elso 20 percben szinte mindent kitalatam, annelkul h valami nagy adag tudasom lett volna a sorirol. De amiko megjelent a prof megvaltoztak a dolgok. En adok eselyt ennek a sorinak, kivancsi vagyok milyen lesz a vegso vagas. De mindenkepp nekem bejott, annyi, h nalam a foszereplo csaj is bejott. Nem mutat ebben a reszben sokat, de nem is nagyon volt amit tobbet mutasson. S en is ketelkedem, h hosszan tudjak huzni a szalakat ahogyan Domcsi mondta, de oszinten amikor lattam a Lost elso reszet azt mondtam ez a sori halalra van itelve. Nem tudtam elkepzelni, hogy hogyan tudjak majd huzni h rendesen porgo sori legyen. hat ime, a Lost megy es nagyon is elvezheto. Remelem ennek is ilyen sorsa lesz.

Risi92 - 2008. 06. 15. 21:53

mindent eltaláltak. nagyon jo volt. 8/10-et adok.:D

kaito - 2008. 06. 15. 21:58

bejött. vége nekem összecsapott volt, onnantól hogy a hapinkat elkapják. továbbá nem értem, miért 20 éves laborban kell high tech science dolgokkal foglalkozni, meg lehet figyelmetlen voltam, de az kiderült hogy a repülő utasai hogy fertőződtek meg?

winnie - 2008. 06. 15. 22:10

“de az kiderült hogy a repülő utasai hogy fertőződtek meg?”

az inzulincerka miatt.

“Amúgy a sivárásgal még az a gond, hogy kiemeli a szinészijátékot,”

ehh, pedig ő is nagyon bejött. érdekes módon nem is a karakter tűnt izgalmasnak, hanem maga a színésznő, bár végig ott motoszkált bennem, hogy ő a szegény ember mira sorvinója.

viszont most csekkoltam újra a stábképet, hogy kik lesznek az állandó szereplők és az, hogy a gépkezű is az lesz, előrevetít egy alias-os felállást, ahol a jók meg a rosszak egyszerre hajtanak a heti témával kapcsoaltban.

Human Insect - 2008. 06. 15. 22:17

a rész végén is kiderült h lesz a gépkezű még bőven

winnie - 2008. 06. 15. 22:19

persze, csak nem állandó jellegre számítottam.

ergó minden részben fog szerepelni a massive, ami csak úgy lehet gondolom, hogy a pasi neki fog jelenteni, miközben meg akarja akadályozni a jókat?

nem tudom:)

viszont örültem, hogy a nagykutyát nem mutatták meg, így majd lehet meglepődni, hogy ki lesz (annak, aki nem olvassa a castinghíreket:)

seven - 2008. 06. 15. 22:20

csak tartson ki a sorozat legalább addig amíg megmutatják :D

varecza - 2008. 06. 15. 22:21

a promó alapján ez egy kimondottan érdekes sorozatnak tűnt, ahhoz képest ez valami ultragyenge volt. Még a zombiember is feltámadt, de aztán hamar meg is halt. Azok a feliratok öcsém, azt tényleg komolyan gondolták. A főszereplő csaj teljesítménye valami durván gyenge. JJ, ez vékony nagyon. De nagyon jó, hogy már így kiszivárgott, legalább kicsit se kell várnom rá.
3/10

matthews - 2008. 06. 15. 22:27

Nem nézitek a meccset?
AMúgy nem volt rossz..
De csak 6/10….

tnm - 2008. 06. 15. 22:49

VR kritikájával nagyjából egyetértek.
Főleg a Lost2 megjegyzéssel. Lostot nem nézem, mert nem szeretem az olyan sorikat, ahol nincs agytorna, Lost-nál pedig nincs. Mielőtt valaki félreértene: nem arra gondolok, hogy nincs rejtély, meg nincsenek lassan csepegtetett nyomok, nem lehet találgatni, meg kombinálni, stb…, leírom, hogy pont az zavar, hogy agyalhatok bármennyit esélytelen, hogy kitaláljam, mert bármikor behozhatnak bármilyen misztikus baromságot megoldásként, vagy egy újabb problémaként. Attól tartok, hogy hiába fut itt hivatalosan minden a “tudomány” adományaként, hasonlóan lesz itt is. Úgy pedig, könnyű “think outside the box”-ni, ha nincs még egy vázlatos “box” se. Ez sajnos nagyon nem az én világom. :(

Aztán ehhez nagyon hasonlóan, sztem az is kb a semmiből jött, hogy SPOILER a viasz testű csokánk mégse az, akinek látszott. Egy kreatívabb sorozatnál azért ehhez lettek volna korábban utalások (egy nagyon kreatív sorozatnál meg olyan utalások lettek volna, amik csak utólag esnek le, nah az az igazán jó TV). Meg az se teljesen világos, hogy miért zajlott a konténereknél életre-halálra kergetőzés, meg miért kiabálja, hoyg fegyvere van, mikor amúgy is tudja, hoyg hogy kell elérnie a gyanusítottat.

Az meg már csak sablonosság okán zavar, hogy mindig minden női föszereplős pilot, ha van szerelmi szál, akkor azt fel kell bontani, általában a pasi elhantolásával (ld Bionic Woman, meg ezermás).

Pontozni nem szoktam, illetve csak “digitálisan”: maradok/nem maradok, nagy ritkán: még egy-két részig maradok (esetleg később egyben tesztelve).
Fringe-et csak azért nem kaszálom el egyből, mert azért annyi esélyt adok neki, hoyg meg fogom nézni a végleges első részt, de attól tartok, nem az án szájam íze szerint fogják alakítani. Nah, nem baj, most majd mégjobban fogom várni a Dollhouse-t! :)

etiop - 2008. 06. 15. 22:50

Van új mixtape?

Human Insect - 2008. 06. 15. 22:50

nehéz megnézni ;>

Human Insect - 2008. 06. 15. 22:54

“SPOILER a viasz testű csokánk mégse az, akinek látszott. Egy kreatívabb sorozatnál azért ehhez lettek volna korábban utalások (egy nagyon kreatív sorozatnál meg olyan utalások lettek volna, amik csak utólag esnek le, nah az az igazán jó TV). Meg az se teljesen világos, hogy miért zajlott a konténereknél életre-halálra kergetőzés, meg miért kiabálja, hoyg fegyvere van, mikor amúgy is tudja, hoyg hogy kell elérnie a gyanusítottat.”

Alibiből? Hogy ha lelövi akkor is mondhassa h követte az előírást.. De a másik volt okosabb, és csapdába csalta. Az meg h tudja hol érheti el, hát attól még a csaj előtt meg kell őriznie a látszatot

VR - 2008. 06. 15. 23:16

“miért zajlott a konténereknél életre-halálra kergetőzés”
Na azt az életben nem amgyarázza meg senki hogy mért kellett. :P

“De a másik volt okosabb, és csapdába csalta.”
Hogyne, ha nem jobbra fut és futnak egy kört a konténrek körül, hanem balra és megnyomja a gombot úgyan úgy felrobban. Bár nem tudott volna drámainan visszanézni, a csaj ugyan úgy messze lett volna, szóval volt + 2-3 perc fogócska, amúgy dettó ugyanezt játszották le az ikertestvérrel…

Amúgy volt utalás, mivel mikor a csaj elmegy az első jelentben és egyből utána titokzatosan csörög a csávó telója is. Akkor először az azonos munkára gondoltam, csak akkor mért a csajt hívták elöbb, csávót kellett volna elöbb hívják. (Nem vicc ez volt az első gondolatom. :P)

Human Insect - 2008. 06. 15. 23:25

Te valami más pilotot néztél? Két szembe raktárból indultak, azaz még be kellett ütnie a számot is a telefonba plusz ő is sokkal közelebb lett volna, ami veszélyebb, mint látjuk.

VR - 2008. 06. 15. 23:47

De ugyanazt. :)
Szépen nyitogattás sorban a raktárakat, és ugyanazon a soron futnak fégig a robbanás elött, látszik is, hogy kettő ki van nyitva, amiben találtak valamit. Igen a számok beütésére mondtam, hogy nem tudott volna megállni és drámaian visszanézni. (Persze ez már csak kukacoskodás nagyon. :D)

vargatom - 2008. 06. 15. 23:53

Ez télleg nagyon úgy néz ki, hogy valaki X-aktákat akar csinálni földönkívüliek nélkül, kicsit a korszellemhez igazítva a témákat… Ha bejön nekik akkor tarolni fog, bár a Mulder-Scully páros ennél talán jobb/szimpatikusabb volt, nem?

Human Insect - 2008. 06. 16. 00:21

oké, de nem a drámai visszanézés miatt futott, hanem hogy nyerjen egy kis előnyt, így ő távolabb lehessen a robbanástól. És azért oda csalta vissza, mert csak ott volt bombája, amivel lenyomhatja az FBIosokat – míg ha kifut a pusztába akkor két ügynököt kell leráznia valahogy, mindenféle bomba vagy fegyver nélkül. Egyszerűen a maga irányába fordította a sakkjátszmát. A visszanézés drámai volt, de hogy a menekülő terve logikus, az szerintem vitathatlan.

Tomi - 2008. 06. 16. 00:41

A Post hatására leszedtem, de mivel az Alias és a Lost a két kedvencem sejthető volt, hogy ez is be fog jönni. :)

Szerintem epizódikus lesz. Márha nem akarnak gyors buktát akkor epizódikus lesz. Egy modern X Akták, egykis Alias-os beütéssel. :) Jó lesz ez. :)

kew1n - 2008. 06. 16. 00:52

en azon nevettem, hogy egesz reszen at probaljak megmenteni szegeny csokat, aztan 2 perc autos uldozesben kinyiffan:) azert ez ironikus volt.

ami nagyon tetszett az az orult prof, plane a “tvzes tehennel” jelenetben, az uberelt mindent:))

6.5/10, varom hova fajul

Pocok - 2008. 06. 16. 03:53

Egyet kérnék csak. Cseréljék le a szőke csajt, nagyon megköszönném. Valahogy nem érdekel mi lesz vele, és így nem is nagyon nézném. Valami “keményebb” kinézetű nőre.

Az eleje nagyon jó volt, bár a lost után.. ahh megint egy gép, lezuhan.. bla bla. Nem lehetett volna kitalálni valami mást, pl egy vonat, hajó vagy mittomén, ez a repülőgépes dolog nem tetszett.

(A Zene nagyon zavaró volt, volt olyan rész amihez kapásból el tudtam volna mondani melyik lost résznél volt. Jó lesz ha lecserélik.)

Kicsit fura volt látni a fekete csávót. (haha mostmár tudjuk ki ő és kinek dolgozik :P )
A másik viszont a Dawson és a Haverokból ismerős? Jól gondolom?

Története érdekes lehet (de a szerelmi szál nagyon rossz volt). Soroltak ott fel jó sok dolgot, mikkel foglalkozott, lehetnek még érdekes dolgok.

A robotkaru csajról még nem döntöttem el milyen. :P

6/10

Solmyr - 2008. 06. 16. 09:38

Nekem tetszett, bár nem ájultam el tőle. A 2 promó lelőtte kb. az összes helyszínt és 1-2 kivétellel a fordulatokat is, úgyh az jelentősen rombolta az élményt, ezenkívül sztem is túl hosszú volt. 3D betűk engem nem zavartak, de nem is voltak olyan ötletesek (Heroes-féle megoldás nekem jobban bejön).
A csavar a végén üt, mondjuk egy kicsit egyértelmű volt (John volt az egyetlen “elég, hogy vmennyire kidolgozzuk és megszerettessük a karakterét” mennyiségű screentimeot kapott FBI-os).
Pontszámra így, ilyen formában kb. 6/10-re értékelem, főleg a tempó miatt (ezen sürgősen gyorsítani kell). A zene engem is zavart, mert megvan mind az összes Alias-, mind az összes Lost OST :D Valami egyénit kéne alkotni zenéből is a bemutatóra, mert így baromira nem egyedi hangulata volt.

tnm - 2008. 06. 16. 09:42

“Alibiből? Hogy ha lelövi akkor is mondhassa h követte az előírást.. De a másik volt okosabb, és csapdába csalta. Az meg h tudja hol érheti el, hát attól még a csaj előtt meg kell őriznie a látszatot”

Nah, de most akkor meg akarta őlni az elején az ikertesót vagy sem? Mert most vagy azt akarta, hogy elszökjön, vagy azt, hogy meghaljon (egyéb esetben a szökevény elárulja, hogy a másik is benne van.) De ha megakarta volna ölni, akkor nem figyelmezteti kétszer, hogy fegyvere van, hanem két tárat beleereszt, és később valahogy megmagyarázza csajnak, hogy miért kellett feltétlenül megölnie. Ha meg azt akarta, hogy meglógjon, akkor meg már a kergetés első 10 percében (:P) megbotlik a hóban…

“Amúgy volt utalás, mivel mikor a csaj elmegy az első jelentben és egyből utána titokzatosan csörög a csávó telója is. Akkor először az azonos munkára gondoltam, csak akkor mért a csajt hívták elöbb, csávót kellett volna elöbb hívják.”

Én egyből arra gondoltam, hogy mindjárt megszólal az ürgéjé is. Azon csodálkoztam, hogy ennyi ideig tartott, de /bár ezt lehet félreértettem/ ők eredetileg két külön departmen-ben dolgoznak, szal az is rendben van, ha a két FBI-oshoz más terjedési sebeséggel jut el egy-egy hír. LSS: nekem az még kevés “utalásnak”.

Human Insect - 2008. 06. 16. 13:09

jah, főleg h az ürge is megjelent a helyszínen utána, azaz biztos értesítették

büzsü4ever - 2008. 06. 16. 23:00

Már nem azért, de nem a Jelek zenéje van alatta? Nagyon ledöbbentem ezen… :D

büzsü4ever - 2008. 06. 17. 01:25

Ja meg vannak részek ahol a LOST zene megy… basszus….

Human Insect - 2008. 06. 17. 01:59

mivel pilotokban mindig ezt cisnálják. Azért jöhet még 10 komment, végtére is csak tutira le fogják cserélni a zenét.

bakfitty - 2008. 06. 19. 12:04

szerintem rettenetesen unalmas volt, sablon dialógusokkal (“Now? Now we wait.”) és szereplőkkel (a prof nagyon-nagyon-nagyon klisé), a gyalogos és autós üldözés követhetetlen volt, a greenscreenes álom/LSD/tudatolvasós jelenet gagyi, a színészcsaj érdektelen, és különösebben semmilyen utalást nem tettek a folytatásra a “pattern” emlegetése meg az utolsó “this is just the beginning” monológon kívül.

de a massive dynamics (ez a név is, bleh) irodája tetszett.

Desperate HOUSEwife - 2008. 06. 25. 17:38

Megnéztem, nagyon tetszett. Számomra a folytatás is ígéretes, tetszett a kis előrevetítés, hogy a rémület, amit a Pilotban láttunk csak egy apró darabkája a teljes képnek. És a nyitójelenet? Wow. Éljen a bevállalás.
A zseni apa-fiú páros nagyon jó, a casting is, kicsit Indiana Jones utánérzésem volt, ahogy próbálnak egymás ellen “küzdeni”, de közben nagyon is egy húron pendülnek. Ez a két figura üde színfolt a szereplőgárdában, csak azt remélem, hogy Pacey dacos visszaszólogatásából visszavesznek, mert akaratlanul is azt éreztem, hogy túl sok Sawyer van a karakterben. A zseni oldala érdekesebb. A főszereplőnő valóban kicsit sokszor vág “mindjárt elsírom magam” fejet, de nem volt rossz, a karakter még színesedhet.

Utolsó jelenet is nagyon ott volt.

Az biztos, hogy nagyon várom a folytatást.

marcipan - 2008. 06. 26. 12:19

Nekem nagyon bejött, hiába volt hosszú a pilot…Bár a csaj néha kissé idegesítő volt, de JJ és főleg a prof elfeledtette…Én várom a folytatást

Pip - 2008. 07. 02. 03:45

Nekem szintén tetszett! Egy az egyben film érzésem volt, kiváncsi leszek meddig és miként tudják majd fenntartani az érdeklődésemet. Én nem mondanám h Lost2, inkább hajaz az x-aktára és ahogy pl a Lostban már kifejezetten irritál a sok info morzsa, itt alig vártam h kiderüljön valami részlet. Az wire főnök által felsorolt furcsaságokon csak pislogtam, ahogy a faszán megcsinált művégtagon is.
A minimalista iroda pedig ultra pöpec!
Nem úgy, mint ez a cégek kezében van a hatalom sztori. talán ez az egy dolog ami számomra negatívum….a leggazdagabb, a leggazdagabb, a megközelíthetetlen fő-fő főnök és kiderül róla h anno benne volt a keze ebbe és abba blabla….nekem ez már fáradt sztori…

De összességében fasza, várom a folytatást!

Andrew - 2008. 09. 10. 17:02

Magyarország elsőszámú Fringe fóruma:
(még csak most indult, úgyhogy ne szóljál be!)

http://fringe.forumx.hu/

samedi - 2008. 09. 11. 22:09

végülis nem volt rossz, meg lehetett nézni, de nekem is az a gyanum, hogy nyuszi a kalapból títúpsú sorozat lesz, amibe bele lehet vetíteni vmi logikus építményt, de inkább a kulcs információk kihagyása miatt rejtéjes és nem szolgáltat ravasz agytornát senkinek. Mesmeg azt is eltudom képzelni, hogy még ufók is megjelennek, vagy a valami.. kicsit katyvasz jellege van a dolognak. Nekem az x atkákba sem tetszett, hogy a központi, amúgy nem nagy szám összeesküvés elmélet is 14 év alat derült ki… A másik félelmem az az, hogy az ilyen szuper, meg természetfeletti, meg írtó hightek dolgok olyan magasra lövik fel a lécet, hogy a kreatív csapat képtelen megfelelni egy ennyire fejlett világ támasztotta feltételeknek, és a jó régi szupergagyi szitukat próbálják meg átszinezni… kb mint ezer éves batman sorozat, csak bammm felirat helyett viaszhulla

frome - 2008. 09. 19. 15:00

Hát én J.J. miatt voltam csak kíváncsi erre a sorozatra, ezért vártam, a történet maga nem igen fogott meg így olvasásra. De azt kell hogy mondjam kellemesen csalódtam, hisz úgy néz ki elég jól össze van rakva ez a sorozat, és a történet is izgalmasabbnak igérkezik a vártnál. Szvl én kivácsian várom a következő részeket :D

dzsordzso - 2008. 09. 23. 08:48

Első két rész után azt kell hogy mondjam köszönöm nekem ennyi elég volt. Nagy hype után mindenképp csalódás. JJ Abrams miatt adtam esélyt, de egyszerűen most ilyen sorozat nem hiányzik nekem. Unalmas volt az egész, túl sok újdonság sem volt benne. Hangulata volt viszont, ezt el kell ismerni. Pozitívum volt Boston és a tél is.

DelMare - 2008. 10. 02. 01:59

pilot-ot most néztem meg, nekem abszolút bejött, de úgy nézem h sokan lehúzzák a további részeket. mind1 ennyi belefér. attól én nem félek h ne lehetne szintentartani a feszkót, de tény h lazsálással pikkpakk k*rva unalmas lesz.

Jackson zsír, nem is gondoltam volna, az öreg még egy kicsit zavaró a bogarassága miatt, a csaj meg 90%ban tényleg egy arcot tud vágni. amúgy jó megvilágítás mellett kicsit hasonlít Kate Hudson-re :)

teddyrush - 2008. 10. 09. 13:11

Most vagyok túl az összes részen. Nekem bejött, segít betölteni az “X-aktás” űrt. Bár nekem egy kicsit tú máccs a doki, aki pályafutásán minden létező tudományba belenyalt. Bár annyi érdekesség kiderült már a két világháborús kutatásokról, hogy miért ne pont ez ne férne bele az évtizedekik tartó hidegháborúba. Érdekesek a storyk, bár engem egy kicsit zavar, hogy már most tudhatjuk, hogy a háttérbe van valami, ami összeköti ezeket.

A lényeg, hogy nem sajnálni azt a pár órát a letöltése!

Üdv all

bmw - 2009. 01. 06. 03:00

Hat ez az utolso resz azert mar eleg mese.:)
Meg erdekes, hogy az FBI ugynokok egyedul mennek meg egy nagy bevetesre is mi? Hat eleg gyenge igy azert.

Bruzsy - 2009. 01. 06. 13:43

LOL, mert az első rész az valóságos volt, mi? Nem mértem, miért akadnak fel az emberek azon, hogy ha egy sci-fi sorozat nem reális?

Molnár Gábor - 2009. 02. 04. 13:16

Mindenképpen érdemes megnézni! Szórakoztató fantasztikus sorozat igaz hogy csak az első öt részt láttam, de ajánlom mindenkinek, a figyelmet mindenképpen eltereli a mindennapi gondokról.

nen - 2009. 03. 05. 23:01

Üdv.

Aki szereti a Lost-ot, nos ezt is szeretni fogja. Be kell, hogy lendüljön, de szerintem elég jó:)

Waluka - 2009. 03. 17. 22:14

Szerintem a legjobb sci-fi sorozat az X-Akták óta. Amúgy a Lost nézettsége is a 2. rész után nőtt meg és tették be főműsor-időbe. A sorozat cselekménye nagyszerű,az ötletek és történet megmozgatja az ember fantáziáját(Meg lehet figyelni az apró jeleket, elhelyezve a filmben,az valami fantasztikus, pl lámpa villogás=morze jel, vagy pedig Olivia álmában amikor a kajak megjelenik és a rajta levő jelek egy-egy részben lesznek fontosak, vagy a repülőgép turbinában a Massive Dynamic logó lapul). Szóval iszonyat jól összetett sorozat,következetes és a legfontosabb(szerintem), hogy a történetnek van eleje és vége(akár az X-Aktáknál).

Mac1978 - 2009. 04. 29. 12:18

Nagyon kezd izgalmas lenni a 16. résznél járok [ 1.évad :) ] és most kezd kialakulni a lényege sorozat története.

Tetszik a kialakítása.

I LOVE SCI-FI :D

ÜDV üdv

kaRFiol - 2009. 08. 20. 13:09

Winnie: én tudom ki lesz a főkutya, pedig az első részt néztem csak meg. ;-)

F.O.X. Mulder :)))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz