login |

Második blikk: Swingtown és Fear Itself

2008. 06. 16. 10:44 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, ,

Swingtown – 1×02: 6.5/10. (Pilot-kritika itt) Nekem bejött, human utálta és a 2. rész megerősít benne, hogy igazam volt, amiko azt írtam neki, hogy a Swingtown nem a szexről szól, hanem a 70-es évekről. Talán kicsit túlságosan is beleszerettek az időszakba a készítők, hiszen annyi a kikacsintás és utalás benne, de ritka az olyan sorozat, ahol az összes fő karakter megvesz, a színészeknek köszönhetően..

Egyelőre még csak a felszínt karcolgatja a sorozat és a gyerekkarakterek egy kivétellel gyengécskék, de egész egyszerűen feelgood a sorozat, jó nézni, még ha kicsit szappanosnak is hathat.

Fear Itself – 1×02: 2/10. (Pilot-kritika itt) Ez van, antológia. Az 1. rész lekötött, ez viszont iszonyatosan untatott. Modernebb történetet kapunk, rémek helyett egy titokzatos házat és pár valóban ötletes megoldást (festmények), valamint Cynthia “Libby” Watros-t és Eric Roberts-et. Utóbbi bér korrektül kezd, de tehetségtelenségével totális keresztbe tesz az epizódnak, amely egyébként is szinte minden hangulattól mentes.

Persze lehet, hogy valakinek inkább ez a megfoghatatlan félelem jön be, de a Spooked címet viselő rész szerintem botrányosan gyenge volt, előrelátható, egyenesen röhejes befejezéssel… Az ígéretes alapból sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni. Ítélet: Nézem tovább, hátha.

10 hozzászólás Ne habozz!

lynx - 2008. 06. 16. 10:57

Hát ha a Fear Inself megüti a Masters of Horror színvonalát, akkor érdekel :-)

deus - 2008. 06. 16. 11:00

Fear Itself kapcsán totálisan egyet kell értenem Winnievel…
Rémséges és szörnyűséges volt, csak nem ugy ahogy azt ők akarták. Az unalom felsőfoka. A telefonom 5 perces csipogásra volt beállítva, hogy ha bealudnék, akkor azért olyan sokról ne maradjak le.
Komolyan fegyverrel kellett a képernyő előtt tartani. Kiszámítható, semmitmondó, rettentő unalmas rész volt. Para megint elmaradt.
Karakterekről ne beszéljünk, nekem már az alkoholista Jack Bauer betett, sejthető volt, hogy sok jó nem sül ki belőle.

2/10 nálam is, de csak azért mert 1/10-et nem szoktam adni…(ahogy az egyik tanárom mondta, “én nem buktatok senkit, de ha 2-t kapsz nálam vedd úgy, hogy megbuktál” – na ez kb ez a kategória)

És a vicc, hogy én is nézem tovább, mert belül még mindig reménykedek, hogy ebből valami jó csak kisülhet…

Biohazard - 2008. 06. 16. 12:36

5/10-re azert csak jo volt. Szoke csaj tortenetet hamar kitalaltam ugyan es az is tiszta volt,hogy a vegen a tarsa lovi le, de valami atjott a hangulatbol. A falfestmenyek kifejezetten jopofak voltak.

Josh - 2008. 06. 16. 13:33

Fear, Itself a címe, nem? Csak mert az a vessző sokat számít. ; )

Még nem tudom, megnézzem-e… ha megnézem az is csak Cynthia Watros miatt lesz.

winnie - 2008. 06. 16. 13:37

3 jelenete van kábé, szóval ha csak miatta, akkor gondold meg.

kaito - 2008. 06. 16. 13:41

swingtown nálam cancel lett: néztem 2. rész feléig, meg kicsit még beletekertem. azzal egyetértek, hogy a hippi korszak átjön remekül, csak a téma/sztori hagy hidegen. hasonló volt nekem a mad men-nel is helyzet.

JBG - 2008. 06. 16. 14:20

Eric Roberts??? akkor megnézem! az egyik legnagyobb B-arc. Ronggyá röhögöm magam, ha csak a fejét meglátom.

Josh - 2008. 06. 16. 15:01

“3 jelenete van kábé, szóval ha csak miatta, akkor gondold meg.”

Ja, kösz, akkor lehet, hogy ezt most kihagyom.

kisby - 2008. 06. 18. 00:31

Én inkább Biohazardal értenék egyet. A hangulat átjött nagyon, emiatt kaphatott volna 8/10et is az epizód, de Eric Roberts személye, meg a kiszámítható végjáték miatt végülis csak 5/10. Az előzőben meg a hangulat nemjött át viszont a körítés volt nagyon jól megcsinálva. Remélem legközelebb összejön mindkettő, mondjuk engem már az openingel megvettek kilóra, úgyhogy ennél rosszabb rész esetén is maradok szerintem a sorozatnál:D

kisby - 2008. 06. 18. 00:43

Jah még annyi hogy amíg Harry kezébe nem került a stukker a végén, elképzelhetőnek tartottam azt a verziót is hogy Libby megint a pisztly rossz oldalán áll, és egy hirtelen betoppanó fegyveres néger vet véget a karrierjének:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz