login |

Pilot: Life On Mars U.S. (Unaired)

2008. 06. 19. 17:21 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2008/09, kritika, pilot-mustra,

Nos, ez nálam a legjobban várt pilotok között volt, talán ezért is a hatalmas csalódás, amit a megnézése alatt éreztem. Általában a remake-ek ellen vagyok, ez is az ugye, de szerintem az amerikai és az angol popkultúra között van akkora eltérés, hogy működjön ez a felújítás. Láttuk az Office-nál, hogy lehet legalább ugyanolyan jót írni, ellenben itt… nem kerülgetem a bokrot tovább (hahh), bizony nem sikerült.

Először gyorsan az alapokat. Főhősünk egy nyomozó az új évezredben. Valaki foglyul ejti nőnemű társát, és amíg elmeredten filózik az ügyön addig autóbalesetet szenved. A rádióban David Bowie-tól szól a Life On Mars, és hősünk, Sam visszakerül 1972-be. Időutazás? Kómába került a balesettől? Mindkettőre van utalás a pilotban, de a 13. rész utáni cancelig nem fog szerintem kiderülni. Ja igen, a múltban is nyomozó, szóval dolgozniuk kell azon, hogy ne csak “Egy újabb nyomozós” ítéletet kapjon az emberektől. A 70-es évek jó indítás, hiszen a technika nem segíti a detektíveket annyira, aztán meglátjuk, hogy Amerikában meg lehet-e csinálni a múltidézést kevés pénzből jól.

Az egyik leghányattatobb sorsú pilotnak tűnik amúgy, de most teljesen amellett vagyok, hogy ide bizony kell még faragás bőven. Mindezt úgy, hogy mi már az újravágott pilotot láttuk! Persze innen még muszáj változtatniuk, mert a pilot után elvesztett nézőket nehéz visszacsalogatni azzal, hogy bezzeg később jó lesz. Alapból Kelley, a Boston Legal istene lett volna a showrunner, de passzolta az egészet a fenébe, úgyhogy jönnek az October Road készítői. Ezzel nem nőtt a bizalom, mi? Nagyon rossz szerelmi szál alert?

A szereplőgárda rendben lenne amúgy, kívéve a főszereplő, akit szerintem le kéne cserélni marha gyorsan. Az a baj, hogy kicserélésével az egész pilotot újra kéne forgatni, hiszen szinte minden jelenetben szerepel. De igazából a ritmusán úszik a pilot. Néhol olyan érzés, mintha valaki elvesztette volna a vágóollót, néhol meg olyan, hogy túl sokat használta. Döcög az egész. Erre jön rá az is, hogy egyszerűen nem használják eleget a kort. Klasszikus rockból ha kettő, max három jelenet van, és akkor lehet, hogy sokat mondtam, plusz azok sem túl hangulatosan fényképezettek. És hát igen, a humorból semmi nem maradt.

Értékelni és kéne, szóval a mostani állapot alapján egy 4/10-zel már túl is pontoztam sajnos. Dolgozzatok még ezen srácok, de ha minden ugyanígy marad, a múltban felébredés effektjét mindenképp újra kell csinálni. Mindenképp! (SPOILER! Aki a nő eltűnésekor az ablakon levő lyukon kinézős jelenben nem találta ki, hogy a szomszéd házban rejtegeti az áldozatait a gyilkos, az pedig most rögtön adja vissza a nyomozós sorozat nézői igazolványát) Itt meg a vége, fuss el véle. Beszedem a kovászos ubit az ablakból, már nem olyan zöld.

15 hozzászólás Ne habozz!

las - 2008. 06. 19. 17:40

első rész után cancel, talán egy részt még kap.

Tomi - 2008. 06. 19. 17:43

Nem úgy volt, hogy a produkció átköltözik New York-ba és emiatt az egész pilotot újra fogják forgatni és a szereplőgárda is erőteljesen átalakul? Vagy az egy másik sorozav volt?

Amúgy mivel nyomozós annyira nem érdekel, hogy letöltsem. Majd ha jön magyar TV-be majd talán akkor. :)

JBG - 2008. 06. 19. 17:52

Engem a kritika-szándékával ellentétben-teljesen felcsigázott. Idáig nem érdekelt, de most úgy döntöttem, hogy hamarosan meglesem. A nyomozósokat alapból szeretem.

Human Insect - 2008. 06. 19. 18:01

JBG: nem az volt a célja, rengeteg lehetőség van benne. Remélem élnek a készítők majd vele, tőlem tuti kap még 2 résznyi esélyt.

JBG - 2008. 06. 19. 18:10

Oké, úgy értem, hogy a hibák felsorakoztatása ellenére rám inkább a potenciálok meglengetése hatott.

Bár látatlanban azt mondom, hogy tényleg nem volna baj, ha rősen ráállnának a kor “szerepeltetésére”, mert a rengeteg nyomozós széria mellett itt érdekes lehetne a technikai (hiánya) plusz nekem rohadtul bejön a 70-es évek amerikája.

bakfitty - 2008. 06. 19. 18:11

a negyedik bekezdés pont az ellentéte annak, amiért az eredetit szerettem, szóval asszem kihagyom.

JBG - 2008. 06. 19. 18:12

Már ettől a bőrjakó meg zakógallér kombótól készen vagyok, ami a faszin van a képen. Teljesen állat.

winnie - 2008. 06. 19. 18:16

kíváncsi leszek, hogy engem, aki idáig képes volt tartogatni az eredeti angol, így szűzen el tudod-e kapni.

Dark Wolf - 2008. 06. 19. 19:15

Imádom az olyan nyomozósokat, amikben van valami nagyon különleges, egyedülálló (pl. Cold Case, Boomtown), és látatlanban erről is ezt gondoltam. Egy megnézést megér.

seven - 2008. 06. 19. 19:20

engem a kritika meg pont arról győzőtt meg hogy ne nézzem :]

Dohi - 2008. 06. 19. 21:27

mivel az eredeti tetszett, mindenkepp csekkolos lesz, de nem ez, hanem majd a vegleges. aztan hogy meddig birja, az egy masik kerdes, bar ha az office us-t is elkaszaltam volna az elso par epizod alapjan… jujj, belegondolni is rossz :)

Donnie23 - 2008. 06. 19. 21:47

Ezek szerint nem hiába forgatják újra a pilotot, a csatornának sem tetszett. Bár a Razorból ismerős csajszi maradhatna :).

Brigi - 2008. 06. 19. 23:03

Azt hiszem, nem fogom kibírni, hogy ne nézzem meg, de sok jót nem várok tőle, főleg ezen sorok után.

Majd inkább újranézem az eredetit. Abban van John Simm. (Tudom, hogy érdekes arca van és sokan csúnyának tartják, de ennél a pasinál ő is szebb. És én valamiért nagyon imádom.)

Lehet, hogy az is bennem van, hogy hiába nézek nagyon sok amerikai sorozatot, így is az angolokba vagyok szerelmes… :)

Raziel Anarki - 2008. 06. 20. 00:27

én nem láttam az angol verziót, és nekem bejött az alaptéma

viszont sok helyen olvastam hogy gyakorlatilag egy “carbon-copy”, ami sokak szerint sem sikerült olyan jól, szóval már “berendeltem” az eredetit, az első 20 perc meg is volt, ami sajnos nem jött át annyira mint az amcsi ver, de ezt a tegnap-láttam-ugyanezt számlájára írom, ha lesz egy kis időm befejezem és megnézek még min 1 részt.

viszont elég erősen látszott hogy ez csak az studio execeknek volt szánva, pl a bleh cgi panoráma a 72-es LA ról, meg a biztonsági kábelt sem montírozták ki az utolsó jelenetből :)

mindenesetre az újraforgatott NYC-s pilotot is bepróbálom sztem mindenképp

én az eredeti ismerete nélkül egy halovány 7/10-et megelőlegezek neki, remélem az új showrunnerek nem baffák majd el.

Bandi - 2008. 06. 24. 20:15

Hamár LoM, akkor én inkább Detroitba helyeztem volna a sztorit…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz