login |

Pilot-mustra: Raising The Bar – 1×00

2008. 06. 22. 11:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

A TNT legújabb sorozatában, a Raising The Bar-ban, előző próbálkozásaikkal ellentétben (The Closer, Saving Grace, Heartland) végre a fiatalokat próbálja megcélozni és, ha magamat ebbe a korosztályba sorolhatom, akkor ki kell jelentsem, hogy nem is lőttek rossz irányba: Steven Bochco sorozatában, mely 10 részes első évados megrendelést kapott.ólehet potenciák.

RAISING THE BAR – 1×00 – 6/10

Bár semmi felkavaróról nem számolhatok be, de mégis csak egy tisztességes pilot-ot produkált a Raising The Bar, mely műfaját tekintve jogi dráma lenne (az olvasók fele be is zárta a böngészőt…:). Ez persze önmagában nem lenne elég egy sorozathoz, így mindenféleképpen kell egy csavar bele: pár jóbarátról, egyetemi csoporttársról szól a sorozat, akik közül némelyik védőügyvédként dolgozik, mások az ügyészségen és van, aki a bíró “alatt”.

Pár fiatal (Melissa Sagemiller, Mark-Paul Gosselaar, J .August “Gunn” Richards) ugyanolyan végzettséggel, a törvény ellentétes oldalán – és a nap végén egy asztalnál sörözgetve. Naná, hogy a stresszes meló kihat ezekre a sörözgetásre meg egyébként is a főhősök magánéletére, kapcsolataikra, és, hogy az átlagéletkort cseppet felvigyék, kiegészítenek pár ismerős arcú/nevű főnökkel/mentorral: ügyvédéknél Gloria Reuben, ügyészéknél Currie Graham, míg a bírói oldalon Jane Kaczmarek.

A tipikusnak tűnő felállást a pilot-ban megfejelik két üggyel, melyek szerencsére nem két teljesen külön szálat képviselnek, példásan sikerül minden szereplőnek mozgásteret adni, nagy kérdés, hogy a továbbiakban képesek lesznek-e a készítők hasonlóra. Mindenesetre a sorozat szerencséje, hogy a karakterek nagyrészt bejöttek, így nem fulladhatott unalomba az 1. rész – vagyis a 0., bár nem hiszem, hogy lenne különösebb változtatásra ok, főleg, hogy pár pofás effekttel tetszetős kinézetet adtak a sorozatnak.

A korrekt, de mint írtam nem túlságosan felkavaró sztori végére mézesmadzagként betoldanak pár továbbgondolásra alkalmas csavart, melyek közül az egyik érett eléggé, bár bevallom, hogy az általam áhított csavar végülis nem valósult meg, pedig úgy beírtam volna, hogy “hehe, én tudtam!”.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2008. 06. 22. 11:55

ez a par jobarat ugyved felallas ismeros a brit this life-bol, amit fel epizod utan elkaszaltam, ugyhogy ennek eselyt se adok. bar valszeg nem sok kozuk van egymashoz, de megis ugyvedes, brrr :)

castro - 2008. 06. 22. 12:04

Bár én igencsak fiatal vagyok, engem mindig éppen az olyan sorozatok riasztanak el, ami elsősorban fiatalokat célozza meg. 10-ből 8-szor ez történik, a maradék kettő pedig kellemes meglepetés.
Ez a téma egyébként ismerős a The Round Table-ből is, amit tavalyelőtt az M1 adott itthon.

R. - 2008. 06. 22. 12:59

Érdekesnek tűnik, lassan magam is a jogászok körét bővítem :)

Hunnenkoenig - 2008. 06. 22. 13:18

En gyermekkoromban imadtam az olyan filmeket, amik a birosagon jatszodtak. Most hirtelen csak a Petrocelli ugrik be mint olyan, de altalaban csiptem mindent, ami egy targyalast mutatott be.

Ma mar ra sem tudok nezni az ilyesmire. Talan az Ally McBeal volt az utolso ügyvedes sorozat amit szivesen neztem.

Shawn - 2008. 06. 22. 13:20

Jelenleg 1 ugyvedes sorozatot nezek, az a ELI STONE, de azt is foleg mert eleg mokas sorozat :)
…de a kririkábol elégge megtetszett ez a RtB. Bepróbálom…

kaito - 2008. 06. 22. 23:58

engem a főszereplő (gosselaar) már idegesített. kicsit “túlírták” a karakterét, vagy túljátszotta.
ez egyébként valós felállás lehet, hogy da alkalmazottak védőügyvédekkel meg bíró segédekkel bratyiznak, ráadasul amikor egy ügyün dolgoznak? az oké, hogy barátok, de kábé csak a munkáról dumáltak…

fm! - 2008. 06. 23. 08:54

Ügyvédes, nyomozós már annyi sorozat volt, hogy megszámlálni se lehet, speciel én is Ally McBeal-t láttam utoljára nem is tudom hány évvel ezelőtt. Szerencsére sok eredeti sorozat van ezeken kívül. :)

winnie - 2008. 06. 23. 08:55

azért va sok, mert szereteik az emberek. ergó jók.

fm! - 2008. 06. 23. 09:23

Szerintem én már eltömődtem velük, pl. CSI meg NSI (vagy vmi ilyesmi) mennek mindenhol, de engem csak az tud már lekötni, amely valamiben más, mint a többiek (The Wire például nagyon nagy). Most az ajánló alapján bevállaltam a Life-ot is, már a 6. résznél tartok, de csak nem jön a meglepetés, hogy ez miben más, mint a többi. :)

winnie - 2008. 06. 23. 09:34

nekem sem, hidd el:)

fm! - 2008. 06. 23. 09:36

:))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz