login |

Pilot-mustra: True Blood – 1×00

2008. 06. 23. 11:21 - Írta: winnie

65 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Szeptember 7-én startol el az HBO legújabb sorozata, a True Blood, mely egy vámpíros dráma lesz és egy regényciklus alapján készül, de nem kisebb név az alkotó, mint Alan Ball, aki nem egy David E. Kelley-termékenységű író, de mégis csak ő hozta össze a remek Six Feet Under-t és az American Beauty-t. Ezért is voltam kíváncsi, hogy vajon egy 50 év fölötti írónő, Charlaine Harris könyvsorozatából, a The Southern Vampire Mysteries-ből mit sikerült kihoznia.

TRUE BLOOD – 1×00 – 3.5/10

Pedig semmi bajom a vámpíros sorozatokkal, de a True Blood szinte semmit nem kínált fel, amiért tovább akarnám nézni – ettől még tovább fogom, mivel kíváncsi vagyok rá, hogy sorozatosul, de a csalódásom határtalan. A sztori felütése, miszerint a vámpírok “kijöttek a budiból” és “teljes jogú” tagjai a társadalomnak, mivel már nem kell emberekből inniuk, hanem egy japán, True Blood nevű vérkészítmény is enyhíti szomjúságukat, még okés.

Az is okés, hogy az Anna Paquin által alakított, gondolatolvasó képességekkel megáldott pincérnő, Sookie Stackhouse megismer egy vámpírt – az már kevésbé, hogy vagy én voltam felületes vagy csak tényleg erről szólt az első rész. Ha pedig csak erről, akkor nem sikerült felkelteni a figyelmemet.

Oké, megismerjük a louisiana-i viszonyokat, az emberek vámpírokhoz való viszonyait (rasszizmus 2.0), a második metszőfogból kinövő vámpírfogakat, de egyébként csak hömpölyög cél nélkül a pilot, hogy majd a 2. részben (remélhetőleg) begyorsítson. A könyv ismerete nélkül egyelőre a műfaj sem tiszta, hiszen eleinte rejtélyeket ígértek, de ezúttal horror, szex, dráma és poén is került a mixtúrába.

Ha lesz magyar verzió, akkor mint oly kevés alkalmakkor, csak jót fog tenni a sorozatnak a szinkron, mert bár nem vagyok én semmi jónak az elrontója és tudom, hogy Délen déli akcentussal beszélnek, de sajnos nem mindenki űzi jól a műfajt és kissé idegesítően viccesnek hat az olykor echte falusias diskurzus.

Ja, muszáj megjegyezni, hogy a kiszivárgott pilot-ból hiányzik 1 snitt és 2 rövidebb jelenet, de semmit nem von le az élvezeti értékből, plusz, ami kiderült, hogy a Tara-t alakító Brook Kerr-t lecserélték Rutina Wesley-re, amit én nagyon sajnálok, de nyilván más irányba akarják vinni az elég tipikus “felvágott nyelvű néger csaj” karakterét. Szerencsére Chris Bauer marad.

65 hozzászólás Ne habozz!

kaito - 2008. 06. 23. 11:48

bezony, ezen bőven van mit változtatni. a hiányzó részig még elhömpölygött vmennyire, de végül unalomba fulladt az egész. pedig hát vámpírok meg anna paquin…

sixx - 2008. 06. 23. 11:49

én is behánytam tőle, sőt, a könyvtől is, mert beleolvastam. kiégett a szemem tőle.

Sitrep - 2008. 06. 23. 11:57

érdekes, én amúgy tökre szeretem Paquint, de ez alatt és mialatt beszélt egy szót se hallottam, mert állandóan csak a Grand Canyont láttam a fogai közt.. sorry. Persze ha sztori lekötött volna akkor lehet nem erre koncentrálok.
De mivel Ball azért adok egy majd az újraforgatott verziónak +1-2 résznek, hátha.

Sitrep - 2008. 06. 23. 11:57

adok egy esélyt, I mean

winnie - 2008. 06. 23. 12:03

“állandóan csak a Grand Canyont láttam a fogai közt.. ”

most mondd azt, hogy nem volt tök aranyos az a rés:) mondd azt:)

Sitrep - 2008. 06. 23. 12:09

aranyos, csak kicsit distracting volt nekem, na de én bajom :)

nyuszisz - 2008. 06. 23. 12:23

Nekem tetszett a vidékiesség és az kis humor, ami az első részbe jutott. Nemcsak arról szólt a pilot, hogy Sookie megismert egy vámpírt, hanem történt egy gyilkosság is, meg volt egy gyilkossági kísérlet is, meg a végén is volt valami, szerintem be fog gyorsulni a történet (remélem, mert én szeretném nézni).

Shrike - 2008. 06. 23. 12:30

Pöttyet nekem is csalódás, ezt kár lenne tagadni, értve ez alatt azt, hogy az eddigiek alapján ez bizony nem Sírhant művek minőség, ugyanakkor nekem ennél sokkal jobban tetszett. Abban, hogy nem pörögnek maximumon az események, semmi rosszat nem találok, ha jó a megvalósítás, ezt észre sem veszi az ember, és én így voltam ezzel most is. Oké, csak részben volt jó a megvalósítás :), de vámpíros sorozatok közt így is messze a legjobb vsz, illetve komolyan hiszek benne, hogy ez még javulni fog a végleges változatra.
Szóval én is bele tudnék kötni ebbe-abba, és amilyen hülye vagyok, szokás szerint a negatívumokat sorolom, mégha tetszett is az összhatás: a legnagyobb meglepetés az volt, hogy vártam, hogy Alan Ball majd szépen kijavítja a könyv gyengébb aspektusait (elolvastam az első pár fejezetet, ponyva, de sixx túloz), ezzel szemben volt, amin szerintem még rontott is (Sookie és Sam kapcsolata). Heh. Aztán ott van az a néger kukta, nem éppen a kedvenc karakterem, a pincérnőkkel évődős jelenete minimum ultrakínos volt. Vagy ott a vámpíros videojelenet, mint sokan megállapították, kicsit komolytalanra sikerült.
Na jó, ha már amúgy is ilyen bő lére eresztettem: a két főszereplő jeleneteinek azért simán megvan a beszippantós hangulata, főleg a másodiknak, a “kémiával” együtt, ahogy winnie nemrég emlegette :), pedig hát nem is vagyok egy Anna Paquin csodáló, szóval nem azért. A színészek közül még hirtelen a Macket játszó James Parksot emelném ki – no meg alig várom, hogy többet láthassak William Sandersonból, aki a Life-ban ugyan rém gyengén teljesített, szerencsére E.B. Farnumként él emlékezetemben. :) A nyitójelenet poén, a zárójelenet meg nagyon erős.

Akcentusok: ezt lepasszolom, engem is idegesített elsőre, aztán már nem; hogy mennyire hiteles, ahhoz meg igazi viszonyítási alap híján közöm nincs, az az igazság.
Brook Kerrt meg én is sajnálom, azt hiszem.

“most mondd azt, hogy nem volt tök aranyos az a rés:)”
LOL :)

Shrike - 2008. 06. 23. 12:31

“nyitójelenet”
Vagyis inkább teaser.

Sigma7 - 2008. 06. 23. 13:08

Jól leszóljátok a részt, nekem viszont egészen bejött. LEgalábbis ez alapján elkezdem nézni. Bár eddigi hollywoodi írói vénámmal előre sejtem, hogy fog indulni a második rész.
Összességében szerintem jó kezdés volt, és pont amiatt, hogy “most jöttek ki a szekrényből” a vámpírok, elmarad a ma már túlságosan is divatos “in medias res” érzés. Lassan itt az elején derül ki, mi történik, nem pedig “hagymát hámoznak”. (bár ide stílszerűen a fokhagyma illene :) ). Talán sokakat az hangol le, hogy “jó, és akkor most mi van?” … Ez alapján derül majd ki nekem is, hogy nézem vagy sem. Mi lesz.

FeGa - 2008. 06. 23. 13:19

Heti kérdés: Mikor támad fel az HBO?

Shrike - 2008. 06. 23. 13:49

FeGa, válasz a kérdésedre: szeptemberben indul a True Blood. :)

Biohazard - 2008. 06. 23. 15:50

Kellemesen csalodtam. Erdekes a setting es az ujfajta megkozelites. Gondolom ki fog derulni,hogy a vampiroknak vannak ‘gyerekeik’ es ok orokolhetnek a vampir-tulajdonsagokat :)
Sot, Billrol kiderul,hogy a csajszi apja :)

Nah igen..a ket hetes szunet a foszereplo fogai kozt. Jah, ‘aranyos’ :)

nagbee - 2008. 06. 23. 15:58

Szerintem nincs komolyabb baj a sorozattal. Bár tényleg elég lassú víz, dehát volt már olyan sorozat ami nagyon vontatottan indult (pl. Hex).
Ami nekem nagyon nem tetszik, hogy egy ilyen kis elhagyatott helyen játszódik, ahol nem nagyon történik semmi. :( És a legtöbb szereplője nem egy észlény. Még a főszereplő se túlzottan.

Aki olvasta a könyvet nem tudja véletlen, hogy nagyjából merre fog haladni a történet?

winnie - 2008. 06. 23. 16:26

ha angolos vagy, akkor a wikipedian sookie stackhouse címen leírják a 8 könyv tartalmait, a karakterekről idővel kiderülő dolgokat, stb – elvileg a sorozat saját kitaláció lesz, csak nem fogják a könyvet másolni.

nagbee - 2008. 06. 23. 17:56

köszönöm winnie!
nem vagyok angolos, de egy fordítóprogrammal megértettem a lényeget. Ami ha jól értettem úgy se ér semmit, mert nem követik teljesen a könyvet. :)

Shrike - 2008. 06. 23. 18:03

nagbee: állítólag ez első pár részben elég jól követik, aztán később nem tudni, mi lesz, arról már nem jött hír.

Más, itt egy főcímterv, nem tudtam leszűrni, mennyire hivatalos, de mindenképp érdemes megnézni szerintem:
http://tobequitefrank.com/?p=17
Részemről hűha. :)

nyuszisz - 2008. 06. 23. 20:30

Ezt a főcímtervet futólag már láttam valahol, de nem néztem meg mi ez. Hangulatos. Nekem az is tetszik, ami most van, meg az a country zene, már meg is találtam, remélem ezt nem cserélik le:
http://www.youtube.com/watch?v=9osYNb5jmGQ&feature=related

Mann - 2008. 06. 23. 20:41

Én csípem a vámpírokat, de nem tudtam továbbmenni a könyv negyedén sem, még unalmasabb volt, mint a pilot. :) + Anna erősen irritál ebben.

Biohazard - 2008. 06. 23. 22:14

Valaki emlitette,hogy igazabol nem is a robogo tortenet kellene,hogy magaval ragadjon,hanem a ‘kemia’. es ez szerintem megvan a szereplok kozt is es az egesz tortenetben.
7/10 elso blikkre es feltetlemu; meg fogom nezni a 2. reszt

Cameron - 2008. 07. 24. 03:55

huu baszus nekem bejött a pilot, nem vértam sokat de tetszettés ezt a Main title zenét nagyon eltalálták..tán lehet a legjobb sorozat nyitó zenéje dijat is kaphatna ( Bad things:))
város a szeptember nálam (supernatural, prison és most már ez is ..na de elhet dobom a sorozatot ha Bauer ügynök jön:D)

wice - 2008. 07. 27. 21:45

SPOILER

most neztem meg, hmmm, hat, nekem vegig olyan erzesem volt, h “WTF, most miert igy viselkedik x vagy y ebben vagy abban a helyzetben?”. pl: ha vkinek beviszi a rendorseg a tesojat gyilkossag gyanujaval, akkor nem az lenne az elso dolga, h “bocsi, nekem most el kell rohannom meglatogatni, ugye megerted, fonok”? vagy: csajszi elmegy (nem rohan, megy, szep komotosan!) megmenteni a vampirt ket hillbillytol (igaz is, minek sietni, vegulis csak majdnem az osszes veret csapoljak le, mielott odaerne), puszta kezzel (jo, mar odakint, menet kozben felvesz egy tok random vaslancot, de mit csinalt volna, ha az epp nincs ott? a barban siman talalhatott volna ennel faszabb fegyvert is, konyhakest pl), a fulig szerelmes fonoke meg megy utana, aztan ahelyett, h kovetne, ott var ra a bar elott, mikozben epp, h csak ki nem nyirjak a csajt. a megmentes utani diskurzus a vampirral olyan erthetetlenul vontatott, mintha a jelenet felvetele kozben irtak es ugy sugtak volna a szineszeknek. es igy tovabb.

monnyuk lehet, h ez meg csak egy nyers vagas, arral nem beszelve, h a nagy reszet, talan az egeszet ujraforgatjak, ha mar a felvagott nyelvu idegesito picsat alakito csajt amugy is lecserelik, szal meg lehet belole valami, de egyelore apu felhuzott szemoldoke vagyok.

Shrike - 2008. 07. 28. 01:52

Engem is nagyon tud idegesíteni a hiteltelen viselkedés a karakterek részéről, de a True Bloodban nem nagyon találkoztam ilyesmivel.

“bocsi, nekem most el kell rohannom meglatogatni, ugye megerted, fonok”
Hát a leggyorsabban a testvére haverjaitól tudott információt szerezni, akik épp ott lebzseltek a bárban, és rögtön ez is volt az első dolga, amint értesült a dologról. Aztán meg elterelte a figyelmét Billy Boy, szóval… :)
Oké, kicsit kétesélyes, nekem belefér ez a reakció, neked nem, ez van. (Tény, hogy a könyvben nem volt ilyen probléma, mert nem vitték be Jasont, legalábbis addig nem, amíg elolvastam.)

“nem rohan, megy, szep komotosan!”
Nem rohan, mert fél, nem biztos a dolgában stb, semmiképp sem irreális.

“a barban siman talalhatott volna ennel faszabb fegyvert is, konyhakest pl”
Nem látom, mitől előnyösebb a konyhakés. Jobban is járt így, késpárbajban szinte biztos, hogy ő húzta volna a rövidebbet, a lánccal viszont távolabbról lehet támadni. Na és megölni sem állt szándékában senkit.
Az is teljesen hihető, hogy már csak kint jutott eszébe, hogy fegyvert vegyen magához, hiszen izgul. És igen, talált egy láncot az egyik kisteherautó platóján, nem hiszem, hogy ez csodaszámba menne. (A könyvben amúgy a testvére is a bárban van, és övé a kisteherautó.)

“a fulig szerelmes fonoke meg megy utana, aztan ahelyett, h kovetne, ott var ra a bar elott”
Mire kiért, már eltűnt, szóval követni nem tudta, de azon én is fennakadtam, hogy akkor ő mit is csinált addig, amíg a harc meg a beszélgetés lezajlott. Mert hát nem akkora terület, hogy futva ne járhassa be, meg éppen kiabálhatott is volna, szóval ha hirtelen nem szállt teljesen inába a bátorsága, akkor ez valószínűleg hiba. (Azért csak valószínűleg, mert egy fórumon félig-meddig elcsíptem egy spoilert, ami esetleg magyarázatot adhat erre.)

“a megmentes utani diskurzus a vampirral olyan erthetetlenul vontatott”
Vontatott, mint nem ritkán a való életben lezajló beszélgetések? :)
Szerintem teljesen jó volt.

hungromit - 2008. 09. 21. 03:22

hát, valószínűleg már senki sem fogja itt olvasni ezt, de én most néztem meg az első részt (már a tv-ben leadott rendeset) és egyszerűen el sem hiszem, hogy ezt ugyanaz az Alan Ball csinálta, mint a Six Feet Undert (egyedül a főcím emlékeztett rá). Előismeretem annyi volt, amikor leültem, hogy Alan Ball készítette és vámpírokról szól, de semmi több, szóval még csak azt sem mondhatnám, hogy műfajilag tudtam volna milyen lesz – igaz, ez még most sem tiszta – , mivel ez valami olyan elcseszett mix lett, hogy csak na. Egyszerűen se nem ez, se nem az, de ezt még lehetett volna jól is csinálni, csak nem sikerült. A pilottal nekem nem is igazán a sztori hiánya volt a fő problémám, hanem az, hogy rohadtul stílustalan volt, na meg (amit nem is értem, hogy nem említett senki) az iszonyat sz*r színészi játék. Nem tudom, hogy én néztem-e be valamit nagyon, de ekkora fos alakításokat rég láttam, mondjuk még kb Bill vámpíré volt a legelviselhetőbb. Ez meg a másik: ‘Bill, a vámpír’. Oké, elfogadnám, de akkor legyen egy nyomorult sitcom, ne pedig egy ilyen b-szagú drámai valami. A folyatást azért erősen gondolkozom, hogy csekkoljam, mert tényleg képtelen vagyok elhinni, hogy két ilyen nagy kedvencemből (vámpírok és Alan Ball) egy ekkora (elnézést a szóhasználatért, de tényleg) sz*r készült.
Bocsánat, ha durván fogalmaztam és nem szeretném szítani a flamet sem, de ez egyszerűen ledöbbentett.

regg69 - 2008. 09. 26. 23:49

Nekem bejött, folytatni fogom! :)

VforVix - 2008. 09. 30. 22:40

csatlakozom a négy nappal előttem szólóhoz: én is nézni fogom.
mert tudom miről beszélek…vagy egy hónapja találtam rá a PREVIEW változatra, ami egyáltalán nem tetszett, de érdekelt, ezért megkerestem és elolvastam a teljes Stackhouse sorozatot – szó mi szó, van muníció bőven, de akció nem lesz soka sorozatban, mégiscsak egy ötvenes, duci, többgyerekes amerikai anya írta a könyveket

Niksleton - 2008. 11. 25. 09:11

Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Nekem bejön, rákattantam. ennyi.

winnie - 2008. 11. 25. 09:18

nem kövezünk, a közönság is szereti meg a kritikusok is:)

asdf - 2008. 12. 01. 21:46

Egesz jo sorozat volt, egesz addig amig a farkasemberes (shapeshifter) vonulat be nem jatszott. Eleg lett volna ha csak a vampirok maradnak mint exotikus lenyek. Meg a vege is eleg gagyi lett, amikor Bill nappal elojon megmenteni Sookiet, majd miutan megperzselodott, csak elassak es este egy kis verszivas utan mar semmi baja sincs…
Szinten kicsit tobbet gondolkodhattak volna azon az epizodon amikor Billt meg akarjak buntetni amiert megolt egy vampirt. Alapbol 5 evet lett volna lezarva egy koporsoban, de kreativ bunteteskent inkabb egy csajbol kell vampirt csinalnia. Persze megertem, hogy vissza kell ternie, de igy hirtelen eleg kovetkezetlen a valtas.
Szinten gaz, hogy minden epizodban kinyir valakit a titokzatos gyilkos (aki nyilvan a fo karakterek kozul valaki, es amikor mar alig marad szereplo, mar nem sok talalgatasi lehetoseg van, hogy ki lehet) es meg a vegen is csak a ket toketlen helyi seriff “nyomozgat” eleg kis intenzitassal es eredmenyesseggel. Legviccesebb amikor Jasonert bejon tanuskodni a pincercsaj, es ezutan egy szo nelkul elengedik pont a budirol visszafele tartva. :)
Amugy a vampirok szocializacija a tarsadalomba erdekes problemafelvetes volt, az egyetlen momentum, amiben a sorozat ujat tudott mutatni. Megyek is beszerezni egy kis V-t, hatha kinyitott mar a Fangtasia ma este. :)

Algieba - 2008. 12. 02. 00:22

Eleinte érdeklődve vártam az újabb részeket, de a vége felé elöntött az unalom. Két részt ki is hagytam, aztán az évadzáróval ki is húztam a várva-várt folytatások közül.
Tele van idióta fordulatokkal, jelenetekkel, idegesítő szereplőkkel és kispolgári emós-metálos vámpírokkal, akik semmiben sem térnek el az ostoba, korlátolt, idegesítő ember szereplőktől.
A fináléban a csaj minek sikít a hulla láttán? Minek? Egy hullával jár, szeme láttára rohadt szét egy vámpír, lazán beszólogat a többi hullának is, rátámad a nepperekre, akik könnyedén elbántak egy ezüstlánc segítségével a “tornádó-erejű” vámpírral… Ja, és a kutyuli “farkasembertől” padlót fogtam. Sírva röhögés a padlón elterülve és felettem lebegve a felismerés, hogy: ez mekkora #&@#&@@
Az mekkora ostobaság még, hogy minden útszéli drogos ismeri a vámpírok összes titkát pl. a vérük csodás gyógyító hatását vagy az ezüstérzékenységüket, DE a többiek nem. Különben már rég kihalt faj lenne a vámpír. Vagy laborokban tartanák őket fejve a vérüket. :D De tutira nem flangálnának és metál-kocsmákban merengenének az élet hétköznapi ostobaságain, mint pl. egy vérrokonunk csesztetése a halandó szerelme miatt.
Az a jelenet a parkolóban annyira ócska volt. Mennyire cool arcok a True blood világának a vámpírjai. Csövesek, piti alakok, akik csoportos erőszakban élik ki perverzióikat. Arra kényszerítve egyik társukat, hogy az áldozat vámpírrá tételével (jelképes nemi erőszak) bűnhődjön a “tiltott” szerelem miatt. Most komolyan, egy halhatatlan alakot mi a túróért izgat a másik “nemi” élete??? Nem mindegy, hogy kivel jár? A csaj pár év alatt megöregszik és a romantikus vámpír tovább lép, újabb szerelembe esik. Ennyi.
Az összes fordulata a sorozatnak gyenge, előre kiszámítható és érdektelen.
Elástam a True bloodot. És tutira nem támad fel.

winnie - 2008. 12. 02. 00:44

“A fináléban a csaj minek sikít a hulla láttán?”

a legvégén? azért sikított, mert egy bizonyos ember hulláját látta meg gondolom.

Algieba - 2008. 12. 02. 00:50

Oké, akkor a csaj teljesen idióta, mert ennél sokkal rosszabb helyzetekben nyugodt maradt. Ráadásul ez már a sokadik sikolya, amikor előre tartott fejjel (a rendező vezényszavára) sikít irritáló módon.
Vagy, mivel hidegvérű hülye a csaj, közelebb mehetne bánatos arccal, sápadtan, a hulla pulzusát keresgélve. “Hiszen, még él, hiszen annyira kedveltem”, vagy valami ilyesféle szöveggel. Ripacs sikítás helyett sok minden mást tehetné.

ot002 - 2008. 12. 02. 23:11

1. Szerintem ez egy baromi jó kis vámpíros cucc, teljesen rákattantunk, milyen gagyi volt már ehhez képest a Buffy v. az Angel?
(2. “kijöttek a budiból” nem a budiból hanem a ruhás szekrényből, emlékezzetek a south park tom cruise-os részére!)

mirjam - 2008. 12. 29. 21:43

Szerintem is vannak (voltak) ennél rosszabb sorozatok is, amelyek sokak kedvencei lettek. Nekem tetszett, tuti nézni fogom. :-)

Mortiis - 2009. 02. 03. 20:43

Láttátok már a weboldalát? Érdemes megnézni, van egy nappali és egy éjszakai arculata is. Plusz elég karvaly az átkötő anim.

http://trueblood.hbo.hu

Detti - 2009. 02. 04. 12:41

Haaaat, nekem nagyon nem jott be….Tegnap neztem meg a pilot-ot az HBO-n. Az a baj, hgy egyaltalan nem kotott le, es mar az elejen azt kezdtem el szamolni, hgy hany unszimpatikus szereplo van, aztan rajottem, hgy mindenki az… Atkapcsoltam angolra, hatha javit valamit az eredeti hang, de meglepodve tapasztaltam, hgy ez az elso olyan sorozat, amit (ha mar nezi valaki), csakis szinkronosan szabad nezni! Idegesitoen eltulzott ez az akcentus… + azon kivul,hgy az alapotlet tenlyeg jonak tunik ( vampirok beilleszkedese a tarsadalomba), nekem olyan B kategorias bena lovestory az egesz. Jo, persze nem neztem vegig a sorozatot, es bizonyara lesznek meg benne “meglepo” fordulatok. De nekem se az atmoszfera, se a szereplok nem jottek be.. persze ez csak az en velemenyem..Ha mar vampir sorozat, akkor Moonlight! :)

Syro - 2009. 02. 08. 18:03

“.Ha mar vampir sorozat, akkor Moonlight! :)”

Ezzel egyett kell értenem, milyen kár hogy nem rendelték meg a második évadot belőle, felháborító.Mert az legalább jó volt.
Ebből láttam pár részt de nem jött be pedig már pár sorozaton és filmen túl vagyok. Valahogy eröltetett a dolog és ANNA is inkább idegbetegnek látszik benne. Úgy hogy ez kimarad most az életemből.
Akinek meg tetszik annak jó szórakozást.

stegoo - 2009. 02. 17. 15:16

Hát…ízlések… Én azt hittem, hogy egy fos lesz, csak a tesómnak szedtem le, de nekem nagyon bejön. Még épp, hogy csak elkezdődött, hová pörögjenek még az események? A déli tájszólás nekem kimondottan bejött (főleg a néger csajé, az vmi haláli), Anna fogai pedig… hát a föld lakossága kb 12%ának van szabályos fogsora…ez ilyen. Viszont a vámpírfogat tényleg elszúrták, jobb lenne a szemfog. Dehát…apróság, attól még abszolút élvezhető. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mindenképp jobb, mint a 4 falat bámulni.

manolány - 2009. 02. 17. 17:56

nem értem miért nem tettszik senkinek szentem nagyon állat a sorozat és ami sookie és bill között van és hogy probálják megoldani ezt a “bonyolult”szerelmet,a történet extra király vegyitve az alakváltoval(vagy ki tudja még hánnyal a köv évadba:)én már alig várom a következö évadot nem is tudom hogy fogom kibirni:):Degy nap alatt néztem végig az egy évadot bepakoltam magamnak minden fincsi dolgot és annyira lekötött hogy wc-re is csak 5 oránként mentem,szerintem nagyon jo én abszolut mellette rakom le a voksomat:)

manolány - 2009. 02. 17. 17:59

ki tudja mikor lesz a második évad,olvastam már hogy nyáron,összel,jövöre?????

calcifer - 2009. 02. 18. 13:15

Eddig csak ahbo-n lefutatott részeket sikerült megnéznem, de azt hiszem ez a sorozat is egy dvd-n fogja végezni. De szerintem nagyon jó sorozat. És hát persze midnen sorozat cask úgy belevág a lecsóba. De még van esélye kialakulni. Persez azok könnyen vannak, akik végignézték az első évadot, de én aki most inkább nem szerettem volna letölteni, és hagyományo uton végig szerettem volna izgulni a hetet a következő rész miatt….ecetera
Rövidre fogva, nekem tetszett :)

Ági - 2009. 02. 19. 17:26

Nekem írtózatosan tetszik… Nagyon nagyon nagyon!!!!Csak a vége ne lenne az ami… azt megváltoztatnám. legyen jó sok epizód belőle…Nagyon szomorú leszek, ha az lesz a vége ami! :(

I - 2009. 02. 28. 19:58

Szerintem faca sorozat és nekem nagyon teccik. De lehet, h csak azért, mert szeretem a horrorokat meg a trillereket és az Underword is jó volt. De nekem teccik, h 1 ilyen természet feletti csaj megismerkedik 1 vámpírral. Szerintem nagyon jó és már láttam belöle néhányt részt és várom a következőt, mert nekem ez a kedvencem.

danNN - 2009. 03. 06. 01:16

anna igazán megcsináltathatná a fogait…

Whippet - 2009. 03. 17. 11:18

Szerintem is nagyon jó sorozat!Szinkronosan kezdtem de aztán nem tudtam megvárni míg leadják így ledaráltam én is angolul.Szuper!!!Mindenesetre a vége nekem sem jött be,de alig várom a folytatást:)

ren14 - 2009. 03. 21. 14:59

Nekem is a kedvenc sorozatom de amuyg ti hol nézitk meg angolul??
Mert én is nézem a HBO-n de ott csak heti egyszer van na meg 1-2 részt nem is láttam légyszi valaki irja már meg nekem ide:
ren14@citromail.hu
Elöre is köszi annak aki ir örök hála neki:):)
De akkor irjatok:):)!!!!!!!!!!!!!!!!

viknabb - 2009. 04. 03. 01:00

Szerintem magyar szinkronnal nézhetetlen,és Annnában is csalódtam!

Whytrimort - 2009. 04. 13. 21:09

Anna Paquin és Stephen Moyer közös játéka a későbbi részekben nagy fejlődésen megy keresztül, nekem igazán az évad közepe felé fogta meg a szívemet a sorozat ( na jó, az elejétől kezdve nagyon szerettem, de akkor van egy drámai változás)
A történet később felforrósodik, de nem olvad el és le tudja kötni a nézőt, olykor erős hatást gyakorolva
Igaz, a Sírhant Művektől elmarad, de Alan Ball azzal elég magasra tette a lécet
Engem eddig meggyőzött…

peacebaby - 2009. 04. 20. 19:18

Nekem nagyon tetszik a sorozat(pont)és(felkiáltójel).Ennyiih:D

Triri - 2009. 04. 23. 08:55

Én nagyon szeretem a vámpíros sztorikat, és bár a történet nem nagy szám engem nagyon lekötött a film. Bár tény a kivételezés nem tökéletes, de megint másképp világítja meg a témát ami számomra nagyon vicces volt. Hiszen végre van még egy olyan vámpiros sorozat amin nem csak a rettegés és az izgalom hajt. Hanem számomra a humort is megadja mégha nem is ez az igazi célja.

Atilla - 2009. 04. 25. 23:41

Megnéztem az elsőt (pilote) kár volt.Finoman szólva egy nagy rakás fos persze azok akik rajongtak a hasonló jellegű ultraszarokért, mint a Buffy,L.K.H.vagy a S. Meyer twilight féle szemetek azok ezen fognak lihegve olvadozni nyáladzani.Imádom az H.B.O sorikat a Sopranos,Róma vagy a Deadwood,vagy akár a Drót visznek mindent,bármikor bármelyik részt megnézheted,ha már egyszer láttad egyben az egészet,de ez a minősíthetetlenül erőltetett katyvasz amire ostoba dialógok,hasonszőrű unalmasan primitíven öntudatos szereplők,ásítást kiváltó fárasztón vérszegény még a humort is erőltetetten tálaló felütés sütötte rá bélyegét -ami egy vérszipoly mesében több mint kínos.Az ejcs bí óú-tól nem ezt szoktam meg,m ez bizony mélyrepülés,a két fekete, a langyos szakács meg nagypofájú bics kifejezetten ellenszenvesen sematikusan túljátszott karakterek,bár passzolnak a történet tahón altató fonalához,ami lehetne bármelyik tucatvacak délutáni szappan; a vámpírokat kivéve.Bizony nem egy Interjú a vámpírral ami talán az egyetlen mérföldkő-a paródiákat ne vegyük ide,Herzogot se illetve a némafilm műremekeket se-a vérszipolyos filmek hatalmas sorában.Remélem mihamarabb cancelezik és az erre a rakás szarra fordított összeget pl a Deadwood utolsó évadjára fordítják,vagy a hőn áhított Trónok harcára, ami G.R.RM nevével fémjelzett; Martin neve garancia a lebilincselő történetre,még akkor is ha pusztán bábáskodni fog édesgyermeke felett -talán ez utóbbi a témához inkább illőbb, hisz ott a Mások olyan félelmetes vámpírlidércek,akik megfagyasztják a halandók vérét is.Mindent összevetve,pusztán azért m az Há Bé Ó-ról nem hiszem el h ilyenre is képes megtekintek még egy részt,és ha kellemes meglepetésben lesz részem akkor azt sem fogom véka alá rejteni.Bár az eddig látottak alapján inkább hajlok arra h fokozódni fog a dolog a bugyuta természetfeletti tini thrillerek,alapos nyálas álromantikus természete szerinti elvárásoknak megfelelően.

Atilla - 2009. 04. 26. 00:45

Mikor a nagyanyó porszívózta a lakását ott fogyott el a cérnám,bár már előtte is megkísértett a gondolat, h minek szarom el ezzel az időmet…
A dolog kapálva részemről R.I.P…
Pedig felfedeztem két nagyszerű színészt is mind a Deadwoodból mind a Wire-ből,és ez sem tudott rávenni a folytatásra…
Tévedés ne essék nagyon kedvelem a vámpiroskás meséket,és ha valaki tud egy jót ajánlani azt szívesen veszem,csak ne valami hexen szerűség legyen m az is alaposan lapos,igaz csak természetfeletti marhaság.Bárki megkövezhet nekem nagyon tetszettek az Őrségek filmen,jóllehet a könyvek azért valljuk be ütősebbek,de a mozikat többször is el lehet fogyasztani. várom és köszönöm az ajánlatot

Nóri - 2009. 05. 02. 17:38

én is végignéztem az első évadot,de szinte végig tekertem.a főszereplő csaj nagyon szar,de Stephen Moyer szerintem baszott jó pasi.

legikutya - 2009. 05. 23. 11:19

Magyar szinkronnal sose nézd! Nagyon nagyon nagyon szar! Az első részt néztem úgy, szinte minden szereplő idegesített a hangja/beszédstíluisa miatt. Többit felirattal néztem, sokkal jobb úgy.
Főszereplő csaj iszonyatosan idegestíő szerintem, főleg a járása-nagyon rázza magát, cska nem értem, hogy minek:-)
Amúgy tetszik a sorozat, az első pár részen kell csak túljutni,utána jobb a sztori is-bizony,bonyolódik:D-, meg a színészeket is megszokja az ember:-)

winnie - 2009. 05. 23. 11:36

mármint azt akartad írni, hogy CSAK magyar szinkronnal szabad, nem?

eredetiben ugyanis a fülhasogató déli akcentus ugyan autentikus, élvezhetetlenné teszi.

megnéztem magyar szinktonnal és teljesen élvezhető volt.

legikutya - 2009. 05. 27. 21:43

nem, nem azt akartam írni. Engem abszolút nem zavar az általatok említett “déli akcentus”-az igazat megvallva fel sem tűnt:D Mivel leginkább a feliratra figyelek, nem arra, hogy mit hogyan mondanak, így megkímélem magam az ilyen problémáktól. Meg sztem fel sem ismerném a déli akcentust. vagy a “déli akcentust” :-)

Emosx23 - 2009. 06. 07. 18:09

Nekem is tetszik a sorozat bár egy kicsit pörgősebb is lehetne a sztori.

Black Rose - 2009. 07. 14. 01:06

Ehh…aki ezt fikázza…na mindegy szerintem nagyon jó sorozat, nekem legalábbis nekem tetszik :)

winnie - 2009. 07. 14. 08:00

aki ezt fikázza… annak nem tetszik. nem ördöngösség.

deya - 2009. 09. 09. 18:09

Szerintem nagyon jo a sorozat, engem magával ragadott. Viszont ami rendkívül idegesitett benne, az Anna Paquin. Én pont inkább amondó vagyok, hogy letöltöm feliratosan, mert a szinkronhagja idegesitö, affektál folyamatosan, tul van játszva a dolog, nevetséges. A könyvvel ellentétben hihetetlenül ostobának tünik Sookie a képernyön, mint 1 igazi buta liba, mindenbe beleszol, semmit nem fog fel, sikitozik össze-vissza. :D Ráadásul szebb lányt is találhattak volna… :D

debi - 2010. 01. 05. 18:36

nekem tetszik mind kedden este tíztől nézem érdekes sorozat mert élők és holtak eggyütt fura

helcsi - 2010. 03. 02. 20:40

hy!
én imádom billt meg a többieket is.
mikor lesz folytatása??
valaki tudja?
király film

Alin - 2011. 02. 28. 14:08

Szerintem nagyon jó a sorozat. Már az első részétől elkapott a hangulata. Érdekes alaphelyzet (vámpírok – emberek által elfogadva) Lendületes, fordulatok is vannak benne.
Soozie néha idegesítően együgyű de ez is része a karakternek. Nagyon jó a téma is, a szereplők is meg a cselekmény is.
Az egyik nagy kedvencem.

Gina - 2011. 03. 06. 13:52

Én imádom! Amikor az első részt megnéztem, azt gondoltam: Mi ez a szar? Hogy lehet ezt szeretni? De hajtott a kíváncsiságom és továbbnéztem. És meg is tetszett. Szerintem az első évad egy nagy rakás… de egyre izgalmasabb. Elkezdtem a könyvet olvasni, már a 7-nél járok. Nagyon tetszik és a sztorija sokkal jobb, mint a filmnek. De majd kiderül mit hoz a 4. évad… Már alig várom.

Zita87 - 2011. 11. 30. 22:33

Szerintem egyszerűen borzalmas volt, nem tudok egyetlen pozitívumot sem találni benne. Ki kellett volna nyomnom az elején, nem is értem miért néztem végig az epizódot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz