login |

Pilot-mustra: Do Not Disturb – 1×00 (2008/09)

2008. 06. 24. 12:22 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2008/09, pilot-mustra,

Vezetők és munkások, a szállodában cselédek, takarítók, egyebek – tipikus komikus alaphelyzet-potenciál, ld. Csengetett Mylord. Ezúttal a helyszín egy szálloda és az upstairs-downstairs szitu inkább a vendégekkel dolgozók és a vendégek számára láthatatlan alkalmazottakra vonatkozik.

DO NOT DISTURB – 1×00 – 2.5/10

A szereplők között más szitkomokból (is) ismert arcokat láthatunk: Jerry O’Connell (Carpoolers), Niecy Nash (Reno 911), Jesse Tyler Ferguson (The Class) vagy Molly Stanton (Twins), kár, hogy nagyjából mindegyik azt hozza, amire az ember számít tőle.

A sorozat adatlapja: leírás, szereplők, képek, elvárások – a Junkie-ról

Első blikkre a történetet maximum a vendégekkel lehetne feldobni, hiszen bármelyik részbe be lehet szuszakolni egy-egy nevesebb vendégszereplőt, aki éppen megszáll az előkelő New York-i szállodában és akkor nem kell majd úgy emlegetni, hogy a “2 Grammy-díjas énekes”. Mondjuk a pilot-ban egy vendéget sem láttunk, so…

Előzetes: Az nincs – ellenben van 4 részlet a pilot-ból. Akinek bejön, annak lett +1 sorozata, akinek nem, az passzolhatja is a hasonló humorral operáló DND-t.

Pozitívum:Ha jól számoltam akadt benne 2 jó beszólás, de azok is max egy mosolyt váltottak ki belőlem. Vagy én vagyok besavanyodva vagy az írók nem értenek hozzá. (Oké, az poén volt, hogy Robert Wagner és Niecy Nash a Ryan Murphy-féle Pretty Handsome pilot-ban is játszik.)

Negatívum: Kezdjem sorolni? Leginkább az, hogy semmilyen és klisés. Meleg klisé (most komolyan! hall egy hajléktalan hosszú szerszámáról és azonnal megkérdi, hogy hol csövezik a fickó? ordas, és nem kicsit dehonesztáló), sovány-jó nő klisé, rátarti fehér klisé, harsány néger nő klisé, kövér nő klisé, stb. De tényleg, annyira tipikus volt az egész, hogy én szégyellem magam. Tessék megnézni az előzeteseket.

Verdikt: 2.5/10 – Írni sem tudok róla sokat, ennyire érdektelen volt és még az sem osztott vagy szorzott, hogy multikamerás szitkomról van szó. Vannak gyenge szitkomok, amiknek megadom a 2. esélyt, hátha, a Do Not Disturb esetében viszont nehezen tudnám elképzelni, hogy valamit is javulhat a sorozat.

Vetítési időpont: szerda, 21.30 – szeptember 10-től, a Til Death felvezetésével.

Túlélési esélyek: 35%. Affene tudja. Alapból minimálisat adnék, egy lehet a bukta FOX-szitkomok közül, de még a Til Death is él és, ha rá tud pakolni a Til Death nézettségére, akkor esélyes. De a 13 rész vagy az 1 évad szinte biztosnak vehető.

Várható változások: Első blikkre semmi. Zene?

Fanfavorit mutató: Ha nem javul fel, akkor minimális, csak nagyobb szitkomőrültek fognak rákattanni. Ha feljavul, ki tudja. Mivel kellőképpen kommersz, van esélye, hogy a legkeresettebb legyen az idei szitkomok között – főleg azért, mert a sztrájk miatt (ABC, NBC) még nem tudjuk, hogy milyen lesz a kínálat.

4 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2008. 06. 24. 12:36

Az a baj nálam már eleve ezzel a szállodás sitcommal, hogy akaratlanul is összehasonlítanám a Fawlty Towers-szel (OK, más környezet, más szálloda, más tematika, de akkoris), és nem hiszem, hogy jól jönne ki belőle. A másik buktató szerintem az, hogy a kisemberekkel operáló humort már a csúcsra fejlesztette az Office meg az Extras, így ebben sem fog sok újat hozni a sorozat.

Egyébként általánosságban ez a gondom az újabb sitcomokkal, hogy már végtelenségig kijátszott témakörökben lubickolnak, pedig nem lenne nehéz kitalálni, egy teljes új alapszituációt, környezetet, majd telepakolni egy-két elvontabb figurával.

Aztán ha mégis befutna a dolog, max ledarálom az első szezont utólag, de ez így a kritika és főleg a kisvideók alapján több, mint felejtős :(

friendsfan - 2008. 06. 24. 17:08

Hogy lehet ilyeneket mondani. Mindenki tudja hogy egy sitcomot nem szabad leírni egy rész alapján. Legalább egy fél évad kell hozzá a legtöbbnek hogy belejöjjön. Ez teljesen alapvető, minden szitkom későbbre érik be.

CyClotroni, persze a Waczak… Na és mivan azzal aki nem csípi a brit humort annyira? Én pl. nem nagyon.

Én reménykedek, mert O’Connell, JT Ferguson, de legfőképpen, mert multi-camos, kell a multicam hogy ne kelljen azt az ótvaros single-t nézni (persze abból is van jó csak idegesít).

winnie - 2008. 06. 24. 17:25

az a legnagyobb hiba, ha akkorra érikbe, mert nem marad néző…

a samantha who példéul az elején jó volt, de elfogyott a kraft.

nem tudom, melyik volt tavaly, de itt is azt éreztem, hogy látszik, hogy mit gondolnak az írók humorosnak és meg sem fordult a fejemben, hogy azok, akik ezt írták, képesek lesznek értelmes poénokat összehozni, túlzottan feltérképezhetőnek tűnt az egész…, ez van.

esélyt lehet, hogy kap, de ha értékelhetetlen marad, akkor kasza. (a back to you-nak is megnéztem a fináléját, de jól tettem a kaszát.)

CyClotroniC - 2008. 06. 24. 18:42

Azért szerintem elég jól állok sitcomokkal van már 20+, amit láttam/éppen nézek, és ez már viszonylag nagy minta ahhoz, hogy rámondhassam a 4 kis videócska alapján, hogy ezt most nem akarom bepróbálni. Ez nem jelenti azt, hogy esélyt sem adok neki, de ahhoz előbb teljesítsen, és ha jön a hype, akkor beadom a derekamat, de nálam mondjuk szerintem minden egyes végignézett sitcommal csak feljebb csúszik a léc, mert egyszerűen egyre több olyan kiemelkedőt látsz már, hogy egy idő után a gyengébbeken el sem fogsz mosolyodni. Az a vicc, hogy nálam már egy HIMYM vagy TAAM is már lecsúszott amolyan töltelék sitcomnak, mert túlságosan konvencionálisak és kiszámíthatóak. Ettől még viccesek, csak hát egy Scrubs vagy egy Office mellett nem férnek be a kedvencek közé.

Egyébként nálam inkább előny a brit humor, mint hátrány. Black Books nálam legjobb sitcomok között van, de imádom az IT Crowd-ot, a Fawlty Towers-t, az Extras-t, MP’s Flying Circus-t vagy a Blackadder-t is. Szóval nekem kifejezetten bejön a brit humor, sokkal verbálisabb és kifinomultabb, mint sok US sitcom. Persze ez is csak egyéni vélemény.

Ráadásul a Do Not Disturb elég jó helyről indult az 1-2 mondatos sztorileírás alapján nálam, mert egy ideig dolgoztam szállodában rendezvényszervezésen, és hát azért ez mégis csak egy húzófaktor a nézés mellett, és még így se :-/ Ettől függetlenül ez is fog valakinek tetszeni, ahogy az én kedvenceimet is marha sokan utálhatják :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz