login |

Pilot-mustra: Leverage – 1×00

2008. 06. 29. 11:01 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: pilot-mustra,

Mondtam már, hogy heist-sucker vagyok? És azt, hogy nem minden sorozat találja meg a helyét a megfelelő csatornára? Akárcsak a Middleman és az ABC Family, úgy a Leverage és a TNT esetében is ez járt a fejemben, de ez majd kiderül. A lényeg a lényeg, hogy ismét csak egy remek pilot-ot kaptam, de mint a legelején utaltam rá, a pontszámot kezelje mindenki a helyén, lévén elfogult vagyok (human azt mondta, hogy nála max 5/10).

LEVERAGE – 1×00 – 8/10

A Leverage-et Dean Devlin rendezte, aki hajdanán Roland Emmerich társa volt a bűnben és az IMDb szerint életében nem rendezett semmit. Ehhe képest remek az eredmény, még akkor is, ha minden bizonnyal egy eredeti megoldás sincs a pilot-ban – simán el tudom képzelni, hogy még a nagyon hangulatos felülről készített, képből kigyalogolós felvételeket is más ihlette.

De ettől még nagyon tetszett a pilot, amely a klasszikus nyomvonalat követi. Titokzatos megbízó felkeresi hősünket (Timothy Hutton), aki volt biztosítási nyomozó és munkát ajánl neki, hogy legyen ő az agy egy rablás mögött. A melóhoz összeszednek még három, szokás szerint egy bizonyos területen brillírozó megélhetési bűnözőt és indulhat a mandula.

A csavar, hogy ezek a bűnözők mindig is egyedül dolgoztak és a csapatmunka meglehetősen nehézkes a számukra, de én már ott meg voltam véve, amikor flashback-ekkel bemutatták őket: a később egy Gina Bellman-nel kiegészülő két férfi + egy nő felállás meglehetősen fura karaktereket takar, akiket szokni kell, de igazi felüdülés volt, hogy végre a néger karakter nem valami közhelyes, keménykedő, gettószülte arc volt, mint ahogy a verőember is érdekes figura.

A tipikus rablós-átverős mókát már csak miattuk is remekül lehet élvezni, s bár a párbeszédek nem túl gördülékenyek (értsd: amikor lelassulnak, akkor aztán nagyon lelassulnak), de a rém közhelyes, rablós-kémes zene fura módon abszolút működik. Az más kérdés, hogy aki ismeri az angol Hustle-t, az talán a Leverage-et sima koppintásnak fogja tartani – meg kell próbálni elvonatkoztatni és tapsikolni, hogy végre megint egy heist-sorozat kapott esélyt a tévés főnököktől.

Az egyetlen gondom a felvezetéssel a motiváció hiánya volt, engem nem sikerült meggyőzni arról, hogy a pilot végén ezek a magányos farkasok továbbra is együtt akarnának dolgozni, de ez legyen a legnagyobb baj. Hol van már a hivatalos premier?

11 hozzászólás Ne habozz!

kd - 2008. 06. 29. 13:10

Már csak Lindsey miatt is megnézném a pilotot, de az ilyen tervezős-átverős sztorik amúgy is a kedvenceim.

Human Insect - 2008. 06. 29. 14:05

amúgy az elején a nagyrablás – olyan nincs a hustleben nagyon, meg fizikai erőszakra is egy fenekelés ugrik be hirtelen csak :)

kaito - 2008. 06. 29. 14:06

hustle-t nem ismerem, de végig volt egy olyan érzésem hogy nem látok semmi újat. ez persze nem biztos hogy baj, a vége kétségtelenül ötletes volt, flashback-ek nekem is bejöttek. a karakterek timothy hutton-on kívül már kevésbé, szerintem a néger igenis közhelyes, csak nem gettóarc hanem geek figurában. nálam még a smith a menő, nagyon sajnáltam anno. 6/10

winnie - 2008. 06. 29. 15:31

“szerintem a néger igenis közhelyes, csak nem gettóarc hanem geek figurában.”

ezzel nem is vitatkozom. a kemény gyerek karakter is közhelyes, meg a többi karakter is – sőt, mindenféle karakter az lenne, hiszen eredetit nehéz nyújtani.

egész egyszerűen a geek néger geek volt és nem néger. ennek örültem, mert elég sok sidekick, sőt geek néger karaktert láttunk, akik “négerek” voltak. az itteninél viszont nem mentek bele a bőrszin felkínálta sztereotípiákba.

sixx - 2008. 06. 29. 15:37

az oceansx-ben sem tipikus keménygettó négert hoz a cheadle.

Mann - 2008. 06. 29. 17:59

Az egész klisékből lett összerakva, még a “csavarok” se voltak ütősek, hanem kézenfekvőek, de ettől függetlenül nagyon kellemesre sikerült szerintem is… Talán mert laza és nem próbál komolykodni.

Nem ugrott be honnan ismerős a srác, pedig tényleg Lindsey :)

karret - 2008. 06. 29. 20:02

Egyetértek az előttem szólóval. Lightos, de ötletes sorozat. Az a jó kis délutáni sziesztázós, mégis tutira lesz valami erős cliffhangerezgetés benne, legalábbis lehetőség adódik, és mint a Prison Breakben, itt is csak évad végén esik le, és akkor lesznek a szokásos, We have to go back-ek :D
Legalábbis remélem.
7/10 részemről. Kellett már egy ilyen.

Mann - 2008. 06. 29. 20:28

Én nem hiszek a cliffhangeres dolgoban, inkább olyasmi lesz szvsz, mint az Eyes… csak remélem tovább kitart.

karret - 2008. 06. 29. 22:01

A lényeget nem is cliffhangertől várom, de sokat dobna számomra egy átfogó sztori. Mondjuk a lényegen nem változtat: A pilot bejött nagyon :D remélem sokáig tartja a szintet.

Ghostika - 2008. 06. 30. 12:06

Nekem eddigi felhozatalban a legjobban ez jött be , tuti nézős lesz az első évad:)
Persze tudom hogy klisés, de a végén úgy álltam fel mellőle hogy nem éreztem elpocsékolt időnek, és nem néztem 5 percenként azt hogy mennyi van még belőle.

kecske - 2008. 06. 30. 20:41

Nem értem,hogy lehet az, hogy még senki se viccelődött ezzel a sucker dumával.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz