login |

Pilot: Leverage (unaired)

2008. 07. 02. 17:27 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Visszatért a Szupercsapat (A-Team) és karon ragadták az Igazságosztót (Vengeance Unlimited). majd az egészet nyakon öntötték egy kis Ocean’s esszenciával, és kisütöttek egy közepes sorozatot, amit Leverage címen láthatunk.

Ezúttal nem egy őszi nagy tévés pilotot vizsgálhattunk be, hanem egy kábeleset, ami a TNT-n lesz valamikor. Tudjátok, hogy a TNT meg én szakítottunk, mert annyira semmilyen vagy nekem nem tetsző sorozatokat csináltak, de egy kis etyepetyére mégis visszacsábított a… most azt akartam írni, hogy cafka, de inkább hagyom ezt a gondolatmenetet. A lényeg, hogy mivel heist a cucc, egy pilot vizsgálatának erejéig visszatértem.

Röviden a történet: egy okos, de becsületes embert megbíznak pár tervrajz beszerzésével, és ehhez három bűnözőt kell felhasználnia. Innen nyilvánvaló, hogy a becsületes palit felültették, szóval bosszút kell állniuk.

Az egész alatt azt éreztem, hogy itt nem is az angol Hustle-t akarják másolni, hanem csak simán a modern Ocean’s filmeket, de úgy hogy a zene is tök hasonló volt (vagy egyenesen onnan vették az unalmasabb számokat?). Nyilván esélyük sincs rendesen lemásolni, de ez legyen a legnagyobb gondjuk. Azt hiszem, ezzel a pilottal a készítők nagyon bajban lehettek, mert kitalálták, hogy milyen jó átverős showt csinálnak majd, megalkották a csapatot, csak aztán döbbentek rá, hogy valahogy össze is kell hozni őket. Nos, a bevezető résznek ez a legnagyobb hibája, egyszerűen túl képtelen ahogy megalakul ez a csapat.

Hogy ne legyek végtelenül negatív azért ide vésem, hogy a második részt tuti megnézem. Egyszerűen heist hiányban vagyunk, így még a gyengébb tévések is érvényesülhetnek a kihalt terepen. Értékeléseknek egy 5/10-et aggatnék a pilotra.

Amúgy a bevezetőben komolyan gondoltam azt az A-Team és VU hasonlatot. Az első rész végén felvezették a sorozat irányát, és ingyen fognak dolgozni olyanoknak segítve, akiket valahogy igazágtalanság ért. Mindezt ugye a különleges, átverős eszköztárukkal. Nyilván nem abban fognak hasonlítani a szupercsapatra, hogy egy épületbe bezárva valami extra cuccot barkácsolnak össze, de mégis hozzájuk hasonlítanám valami miatt. Igaz, itt több az eyecandy csaj. Máris mekkora eltérés!

7 hozzászólás Ne habozz!

FeGa - 2008. 07. 02. 18:12

Majd ha elindul a sorozat megnézem, ez a supercsapatos megoldás jónak hangzik.
(Egyébként mekkora durva a képről egyből megállapítottam, hogy a hátsó feka arc Voodoo az FNL-ből heh éljen a fanatikusság)

Malen - 2008. 07. 02. 18:14

Én megnéztem, nekem tetszett. Lehet, hogy a heist hiány lenne az oka? :)
De mindegy is. Az egyetlen összetartást szorgalmazó motivációnak azt a hatalmas összeget érzem, amit a fekete tag mutogathatott a csekkeken. Nem tudom, mennyi lehetett, de visszavonulást is emlegettek… kár, hogy nem mindenkit mozgatott elsődlegesen a pénz (verőemberünk ezt ott adta elő, amikor… aki látta, tudja. Persze, másabb a szituáció, de akkor is)

Végeredményben én határozottan várom ezt a sorit, még jobban is, mint a Fringe-t.

winnie - 2008. 07. 02. 18:41

én meg pár napja le is írtam, hogy mennyire bejött:)

Deino - 2008. 07. 02. 19:00

én Gina Bellman-t szúrtam ki kapásból, ő a Coupling kedvenc Janem :D

Malen - 2008. 07. 02. 19:22

Tudom, Winnie, miattad néztem meg, mert amúgy a híre sem jutott el hozzám. Vagy ha el is jutott, valahogy felejtős kategóriába soroltam :)

Most hogy mondod, az lehet, hogy tényleg Ray “Voodoo” Tatom. Most nem nézek utána a szereplőnek, de majd nemsoká…

evenorbi - 2008. 07. 03. 13:04

Én Christian Kane miatt néztem bele, és nekem tetszik is. Nem veszik magukat komolyan, ez a titka szerintem (és persze, hogy képtelen, lásd a táska+bunyó jelenet). Jó szórakozás, szerintem.

Diamond - 2008. 07. 03. 13:49

nekem is a coupling jutott eszembe janeről alias gina bellmanről
épp minap olvastam az oldalon hogy folytatják a ki vagy dokit – mondom magamban mééé nem a couplinget folytatják mivel steven moffat az 1ik író a ki vagy dokiban és ő írta a couplingot ezért állt le elvileg a coupling

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz