login |

Pilot: Eastbound And Down (unaired)

2008. 07. 10. 18:35 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Azzal kezdeném, hogy ebből valószínűleg nem lesz sorozat (január óta semmi hír róla vagy bármilyen forgatásról UPDATE: úgy tűnik, hogy mégis lesz.). Valahol érdekes az ilyen kábeles pilotokat nézni, mert ők ugye amellett, hogy az “átlagtól” eltérő dolgokat rendelnek be alapban, azért mégis többet kockáztatnak egy rossz sorozat esetleges megvásárlásával, mivel egy full évadot előre kell kifizetni.

Ebből azt akartam kihozni, hogy sokkal durvábban kell szelektálniuk, mint mondjuk egy CBS-nek, akik max lelövik a gagyit a 4. rész forgatása közben, mert van 10 másik sorozatuk amit betehetnek a helyette. Hogy ezt miért vetették el? Mert gagyi. És miért érdemes bevállalni ezt a 30 percet? Mert jelenleg nem fut ilyen sorozat így különleges valahol, és mert a végén egy hatalmas jó Black Betty aláfestésű jelenet van. Na és mert az egésznek a producere Will Ferrell.

Oké, odaáig megvan, hogy a Lucky Louie-t alig nézte itthon pár ember, pedig mintha ment volna magyarul is. Mindegy, a lényege, hogy abban kib*aszott sokat káromkodtak hétköznapi helyzetekben. Most akkor képzeljük el, hogy ebben mégtöbbet, és mindezt egy borzasztó asshole-lal a főszereben. Tommy Gavin normális ember hozzá képest! De kezdjük az elején.

Hősünk egy köcsög volt már a suli végén is, viszont olyan jól dobott, hogy baseball sztár lett belőle. Ettől az agya körülbelül felrobbant, és annyira elszállt magától, hogy a földre már szerintem vissza sem talál. Aztán kiégett a sztárság, és annyira lerobbant a csávó anyagilag is, hogy kénytelen a szlőfalujába visszaköltözni, a bátyjához, és tanárkodni a közeli suliban.

Ebből akár egy tipikus “köcsög visszaereszkedik a földre” történet is keveredhetett volna, de itt marhára nincs arról szó. Van egy jelenet, ahol a lelkére beszél a tesója, de azt vonja le belőle tanulságként a főhős, hogy mindenki kis pondró hozzá képest. Rosszul írtam le, de hatalmas kifigurázása volt ez a tipikus “szól a zene, valaki mond valami okosat és nagy megvilágásodás” epizód befejezésekkel operáló sorozatoknak.

A taplóságot említettem, a hülye főhőst is, akkor itt az idő pár szót szentelni annak, hogy mennyire emberiek a szereplők. Egy tipikus szépség nem akadt a sorozatban. A főszereplő egy kövér disznó, a csaj akire ráindul az hatalmas mellú telt menyecske, és a többiek sem lógnak ki ebből a kisvárosi átlagemberek idillből.

Ez a pilot szerintem 6/10 volt, de baromi sokat vigyorogtam rajta, annyira bunkó volt az egész. Néha kell az ilyen is. Sorozatban is nézném simán viszont szerintem a ciciket letakarva tipikusan egy It’s Always Sunny in Philadelphia mellé illett volna az FX-en, nem igazán HBO-sorozat minőség. Mondjuk mostanában mellényúl a régen kedvenc kábeles adónk és a Showtime lenyomja, de ennek a sorozatnak a nem berendelése az jó döntés részükről.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz