login |

Pilot: The Mentalist (unaired)

2008. 07. 13. 15:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2008/09, kritika, pilot-mustra,

Most annyit kéne ideírni, hogy az ősszel induló évad New Amsterdamje, és meg is lennék. Elég ennyi? Na jó. Röviden a Psych továbbgondolása ez a sorozat, csak sokkal komorabb, már persze az országos adókon megengedett dark szinten.

A főszereplő nyomozó teljesen hasonlít Shawnra, legalábbis a múltját illetően. Borzasztó jó megfigyelő és erre alapozva egy ideig látnoknak adta ki magát. Pontosabban egészen odáig, amíg egy sorozatgyilkos a nyomába nem eredt. Mindez 5 évvel ezelőtt történt, mostanra már a rendőröknek segít bevetve a megfigyelőképességét. Szóval ennyi az alapfelállás: egy speciális ügyekben az országban utazgató bűnüldöző csapat tagja. Egy olyan csapaté, amit a Prison Breakben Veronicaként megismert színésznő vezet.

Igazából semmi kilógó nincs ebben a sorozatban, tipikus nyomozós, mondhatni. A főszereplő egy kicsit cinikus, de nem House szinten, a bűnesetek feldolgozása kicsit Helyszínelőkösnek és kicsit Psych-osnak néz ki, és a szereplőgárda is csak korrekt. Nincs köztük kiemelkedően rossz, de kiemelkedően jó sem. Igazából csak főszereplőnek sikerült jót választaniuk, de ő sem lóg ki a tipikus halmazból annyira (azért a Kitchen Confidentialből jó látni a Thiefet).

Mégis azt mondom, hogy nézném a következő részt. Mondjuk ebben benne van az is, hogy így nyár közepén nem sok nézhető nyomozós fut plusz az, hogy stimmelt a hangulata. Egy dologban kockáztattak a készítők a pilotban és az bizony be is jött. A 7. percnél van egy olyan csavar, ami felrázza az embert illik is winnie múltkori kérdésére. Addigra már megvolt a fejemben, hogy körülbelül hogy fog felépülni a rész, és akkor gyorsan kirángattak ebből a feltételezésből.

Ha értékelni kéne pontszámmal, szerintem egy 6/10-re felkerekíteném. Még 2-3 esélyt mindenképp fog kapni a The Mentalist.

8 hozzászólás Ne habozz!

Gaines - 2008. 07. 13. 16:11

A korai csavar nagyot dobott a piloton, én is pont ugyanígy voltam vele. Simon Baker jó választás, a csapat sem rossz, bár valóban semmi extra, és annak ellenére, hogy igencsak herótom van a szimpla nyomozós sorozatoktól (tehát pl. nem a Monkból:)), ebből még én is elnéznék 1-2 részt, még ha többet valószínűleg nem is.
Még egy jó pont: Zeljko Ivanek. Nuff said. :)

Sonrisa - 2008. 07. 13. 16:12

Ha sorozatgyilkos lennék, ezt a jelet (ld. kép fent) tuti felfesteném a falra távozás előtt:)

varecza lucséró - 2008. 07. 13. 16:39

a címe az világbajnok, az biztos!

Biohazard - 2008. 07. 13. 18:49

Dexter vs Shawn Spencer vajon ki gyozne? :)

Domcsi - 2008. 07. 13. 20:45

nekem teccett, várom a 2. részt

Biohazard - 2008. 07. 13. 22:14

Nekem is teljesen bejott. Mar csak azt nem ertem, miert a New Amsterdam-hoz hasonlitod? En inkabb a Psych es a Life keverekenek mondanam. Felreertes ne essek,nekem a New Amsterdem is nagyon tetszett.

winnie - 2008. 09. 26. 23:31

tippre, azért, mert az volt tavaly semmiből szóló kellemes meglepetés.

Viki - 2009. 04. 15. 14:34

Imádom ezt a sorozatot! A Kedvencem:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz