login |

Pilot: Generation Kill

2008. 07. 21. 20:59 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Welcome to Iraq, bitches!

Húztam-halasztottam ezt az írást, mert én vagyok az a botor lélek, akinek nem tetszett a Jarhead (ahogy pár kritizálóm megjegyezte ott: nem értettem), meg úgy nagyjából minden sivatagi, közel-keleti film és sorozat (Over There pl.) hidegen hagyott eddig, ez alól csak a Black Hawk Down és a Three Kings a kivétel. Az első mert baromi jó akciófilm, a másik mert van benne stílus meg őrület, és az egyik legjobb a témában.

Na, ilyen előzményekkel ültem le a klasszikusai leköszönése után gyengélkedő HBO új sorozata elé. Abban lóg ki a sima sorozatok közül, hogy bár nem annyira grandiózus, de mégis az Elit alakulatra hasonlít valahol, legalábbis abban, hogy kerek a történet, lezárják a 7. rész végén.

Titkolhatnám még pár bekezdésnyit, de nincs értelme: ez nekem rohadtul bejött. A történet szerint a tengerészgyalogosokat követjük amint megszállják Irakot. Aki háborús akciófilmre vágyik, az az első rész alapján nem biztos, hogy megkapja, hiszen végig a kiképképző bázison várják a bevetési parancsot, miközben mindenféle hülyeséggel foglalják el magukat. Itt meg kell említeni azt is, hogy az osztag vagy század, akiknek a sorsát követhetjük, soraiba kell fogadjon egy újságírót is a Rolling Stones-tól, aki majd jól beszámol az egyszerű népnek a harcokról, addig meg a legtöbb vicces jelenet szinte csak hozzá kötődik. Na jó, nem.

It’s lack of pussy that fucks countries up.

Mint említettem, ez nem egy Black Hawk Down, bár egy lövöldözős gyakorlattal indul az egész, de utána végig egy kerítéssel körbezárt sivatagi laktanyán játszódik. Láthatjuk, hogy mennyire nincsenek tökéletes ellátva, meg mivel ütik el az időt unalmukban, ami miatt mégis jó, azt annak köszönhetjük, hogy a zseniális Wire-t készítgető David Simon és Ed Burns kellő hozzáértéssel nyúlt a minisorozat alapanyagául szolgáló könyvhöz, és így a párbeszédek egyszerűen valóságszerűek, és marha jók.

Abban biztos vagyok, hogy később lesz részünk lövöldözésben, meg a háború borzalmában, hiszen azért haltak meg katonák mióta folynak a jelenlegi harcok, de egyáltalán nem csak arra van kihegyezve a Generation Kill. Bár nagy szereplőgárdát mozgatnak, így nehéz kedvencet találni elsőre, de pont ezért jár gratuláció a castingosnak, mert szinte mindenki megfelelő a szerepére, nem lógott ki senki. Még kisebb szerepekben is baromi jó arcok jelennek meg

Értékelésnek ez a pilot egy 7/10-et kap részemről, és akkor most esti szórakozásnak induljon a második rész.

16 hozzászólás Ne habozz!

zero - 2008. 07. 21. 21:32

word human! zsir a sori

boardlord - 2008. 07. 21. 21:58

Hát igen, Mr Simon és Mr Burns ismét megcsinálta. Nem kevés hét idézete-gynús beszólás van benne :)

evilous - 2008. 07. 21. 22:01

tényleg nagyon eltaláltak a karakterek, akkor is baromi jó lenne, ha egy golyót nem lőnének ki az egész sorozatban.

Hunnenkoenig - 2008. 07. 21. 23:17

Na ezt megnezem. Jarhead-ert meg szegyelld magad. A vilag egyik legjobb filmje es az antihaborus filmek közt mindenkepp benne van a top 3-ban es minimum a Full Metal Jacket szintjen van.

wgffwgf - 2008. 07. 22. 03:15

köszönöm az ajánlást, most lett vége a második résznek, egyértelműen moar kategóriás :)

fm! - 2008. 07. 22. 11:24

OFF lesz, de a Jarhead az amikor az égegyadtavilágon semmi nem történik a filmben? Annyira unalmas volt, hogy 5 perces belepörgetésekkel bírtam végigszenvedni…

winnie - 2008. 07. 22. 11:29

OFF: az. más háborús film, szó mi szó. nem volt rossz részemről, de sam mendes-től többet vártam. de az tény, hogy a többség meg fog szakadni rajta az unalomtól:)

Hunnenkoenig - 2008. 07. 22. 12:05

Hat en a Jarhead feliratat csinaltam (hallas utan nem hivatalosat) es ezaltal kb 10x neztem meg a filmet es nem tudtam igysem megunni. Pedig alapbol utalom a haborus filmeket.

Talan az volt a baj, hogy belepörgettel. Na mindegy, izlesek es pofonok.

kla - 2008. 07. 22. 12:37

Amúgy hidegen hagy a téma, de a készítők miatt megnéztem, és tetszett. Mondjuk kicsit zavaró, hogy a katonák 50 %-a ugyanúgy néz ki (szar az arcmemóriám, de legalább a neveket könnyen megjegyzem), de az 1. rész végére azért tiszta lett a dolog. Egyébként a sorozat honlapján van egy lista arról, hogy ki kinek a főnöke, meg egy szómagyarázat, érdemes megnézni.

Foxy - 2008. 07. 22. 19:33

Hát, nálam tuti megnézős lesz. Imádtam a Jarheadet, Over There is favorit volt, a Black Hawk Down pedig még mindig Húúúúúúúúúúú!

baker - 2008. 07. 24. 01:00

Yeah! Get some!

b0bs0n - 2008. 07. 24. 16:07

kla a szómagyarázatot nem találom sehol, tudsz segíteni hogy merre van?

^Sunrise^ - 2008. 07. 25. 09:13

Elso ket resz megnezve, es azt kell mondjam, hogy nagyon jo ez a sorozat.

toszi - 2008. 11. 05. 10:08

nézem is… érdeklődés felkeltve. Köszi

a rend kedvéért pedig: Rolling Stone

kroovy - 2010. 02. 17. 21:34

én most szereztem be ezt a filmet, sajnos eddig nem hallottam róla, véletlenül találtam rá.
de nagyon tetszik. és nekem is az Elit alakulat ugrik be róla….nagyon jó!!

Most neztem - 2011. 11. 07. 18:10

Skacok, imadom a haborus filmeket, de ezt a szart kar volt letoltenem es vegigszenvednem.
Egy budos nulla a film. Az elit alakulat vagy a pacific fenyevekre veri ezt a semmi nem tortenik benne fost.

brrr.

reszemrol 1/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz