login |

Az 1. “Sorozatot a sublótból”-hét

2008. 07. 26. 14:57 - Írta: winnie

59 hozzászólás | kategória: elmélkedés

Először “hét kérdésének” akartam feltenni, de utólag úgy döntöttem, hogy saját motivációm előcsiholására fogom használni, mert ha blogba vésem a szándékomat, azt nagyobb eséllyel valósítom meg.

Gondolom mindenkinek van olyan sorozata, amire ráaggatta az “ez még ráér” címkét. Általában ezt akkor tesszük, amikor valami “jó, jó, de van nála jobb”, s ezzel a felkiáltással félrerakjuk, hogy később elővegyük – a gáz, hogy később sem vesszük elő, mert mindig akad jobb.

Nálam sok sorozat került így parkolópályára, fiókba, pedig semmi bajom a 4400-zal, mégis csak 2 évadot láttam, mint ahogy semmi bajom (sőt!) a Narancsvidékkel, de még nem volt meg a 4. évad, mint ahogy most nézem a 24 5. évadot, hátha utolérem magam a 7. szezon startjáig. (Persze igaz, hogy legtöbbször a pilot után szoktuk parkoltatni a sorozatokat.)

Ráadásul, én különleges állatfaj vagyok (vagy nem, kiderül, hiszen vannak sorozatok, amiket megnézés nélkül halasztgatok, hogy amikor nincs semmi, akkor kezdjem el nézni őket – ezek a szinte mindenki által istenített sorozatok (Dexter, Friday Night Lights, Damages, Mad Men), amiket nem akarok hamar letudni és ki tudja, miért, de érlelem őket. Érlelem, de egyszerűen nem tudom elkezdeni, mert valahogy jó érzés, hogy vannak (írtam erről anno) – és, ha nem rúgom meg magam, akkor talán csak 5 év múlva kezdem el őket.

Szóval, tessék. Most megrúgom magamat – és megrúgok mindenkit, aki ilyen hörcsög, hogy érlel vagy parkoltat sorozatokat, hogy a következő 9 napban, ugyan, kezdjen már el egyet a tartaléksorozatok közül is. Egy biztos, csak jól járhat, hiszen vagy akad egy új nagy kedvence, vagy egyet kihúzhat a megnézendők listájáról, hmm?

Én például most nekivágtam a Damages-nek és már vágom a fejem a falba, hogy miért nem kezdtem neki hamarabb. Tényleg. Esett már meg veletek olyan, hogy egy sorozatot így tartogattatok, tartogattatok és amikor belekezdtetek, akkor jött a felismerés, hogy mekkora ökrök vagytok, hogy ennyit vártatok a sorozattal? Na, most remélem elő fog jönni belőlem az az életérzés az újdonsült darák kapcsán.

Elő, hát a sublótban pihenő sorozatokkal és lehet megosztani a tapasztalatokat – jövő nyáron ismét találkozunk, amikor ismét kiosztok egy újabb rúgást magamnak és a kollektívának. Részemről a Damages már előmászott és a Dexter is elő fog.

59 hozzászólás Ne habozz!

AMS - 2008. 07. 26. 15:04

Narancsvidék 4? A legjobb az egész sorozatban (eltekintve az első pár résztől), Ryan végre nem olyan öpcs…

PancakeSpeedy - 2008. 07. 26. 15:05

4400 -al ugyan így vagyok, a 2. szezon végefelé elakadtam. Dexter s02 szintén pihen. Meg még a Bourne Notice -ba szeretnék belekezdeni. Egyszer :)

Nálam a halasztgatós > megnézem > majd szidom magam, miért nem néztem hamarabb, egyértelműen a Sopranos volt.

CyClotroniC - 2008. 07. 26. 15:09

Én a Veronica Mars-ot már egy éve tároltam itthon, mikor tavasszal után (de még a sorozatok újraindulása előtt) mondom nézzünk bele. 1. nap lecsúszott 2 rész, másnap is mondom megnézek 2-t majd… aha… volt az 8 is :D Aztán 1 hét alatt elfogyott a 3 szezon. Tényleg vannak amúgy olyan sorozatok, amiknek annyira gyengén lehet csak összefoglalni a tartalmát, trailert gyártani belőle spoilermentesen, hogy ember nem gondolná, hogy ennyi minden plusz van benne. A Veronica Mars számomra ennek az etalon példája volt. Eleinte előítéletből szartam le, hogy na a kiscsaj nyomoz, aztán az óriási hype miatt beszereztem, de több, mint fél évig csak porosodott a talonban, aztán 1 hétre volt elég az egész. Nem is az zavar, hogy ennyit vártam vele, hanem, hogy kimaradtam abból az élményből, mikor várom hetente az új részt, mert ez aztán tényleg olyan sorozat, hogy azonnal megnézős.

Egyébként általános igazság nálam, hogy minden új darálni való sorozatra baromi nehezen veszem rá magam, de 80%-ban bejön, és akkor már nagyon sajnálom, hogy vége :)

Nodaba90 - 2008. 07. 26. 15:09

Hat egy fel eve fogtam neki a sorozat biznisznek daralom ezerel de nagyon sok sori van amelyekre nem jut ido es en egyszere szeretek tobb resszt nezni evadokat de mikor igy gyulnek a sorik keves ido marad mindenre pedig napi 4-6 orat daralok.

Na lessz valahogy.

CyClotroniC - 2008. 07. 26. 15:11

Lehetséges, hogy így random eltűnnek szavak egy hozzászólásból? Már többször észrevettem itt a junkien, hogy marhára nem úgy postolódik be a kommentem, mint ahogy arra emlékszem, hogy megírtam, aztán lehet csak én nem vagyok normális :D

dali - 2008. 07. 26. 15:26

x-akták

sedios - 2008. 07. 26. 15:27

Én Dexterrel voltam úgy, hogy sok jót hallottam róla, de vhogy sose akartam elkezdeni, mert nem szeretem a gyilkolászást. Aztán megnéztem pilotot, és az azt követő 2-3 nap alatt be is fejeztem az első két évadot:)

Human Insect - 2008. 07. 26. 15:28

nekem nicns ilyen már, jó pár nagy adósság letudva, pár tartalék meg midnig kell (pl damages nekem pont ilyen, valszeg tetszeni fog, de még jól jöhet nicns nincs néznivaló)

sliderz - 2008. 07. 26. 15:31

Nekem a Battlestar Galactica ilyesfajta, azt mindig évad vagy egy etap után veszem elő. Bár nekem csak akkor üt és nem ha hetente nézem.
A Damagest én is most húztam végig. Azt hittem több lesz a jogi mint a dráma benne. Második évad is csak darálás szinten lesz.

Dohi - 2008. 07. 26. 15:31

folyamatban levo a mad about you s6-7. nem akarom, hogy elfogyjon :(

megnezes nelkul gyulik tovabbra is a 2007-08-as usa evad nagy resze, meg egy csomo uj es regi brit cucc. ezekre mondjuk csak ido hianyaban nem keritek sort.

jött a felismerés, hogy mekkora ökrök vagytok, hogy ennyit vártatok a sorozattal?

elofordul, de en az ellenkezojetol tartok uj sorozatok (vagy barmi ‘uj’) eseteben: gyujtogetem, varok vele, akarmi, aztan elkezdem es esetleg pofara esek, mert nem is tetszik. nem a vilag vege, de ha ‘szeretnem, hogy tetsszen’, mert erdekel, es nem tetszik, az olyan rossz :D

Orso-borso - 2008. 07. 26. 15:38

Nekem nem nagyon van ilyen. Elsősorban persze azért, mert nem akarok gyüjtögetni. A legtöbb sorozatot megnézem és kitörlöm. Amolyan hátha jó lesz tényleg nincs is semmi. Olyanok vannak, amiket már láttam és azért van meg, mert imádtam, vagy azért, mert beterveztem, hogy megnézem, csak idő és energihiányból kifolyólag csúszik a dolog.

BlaiSeCT - 2008. 07. 26. 15:49

Ez kellett ide! Motiváció! :)

Most belecsapok az Alias 5. évadába. Ideje elbúcsúznom Syndeytől és Slone-tól…

Mambesz - 2008. 07. 26. 15:49

Heroes-zal voltam így. Most nyáron végre betoltam. Első évadban kiörjöngtem magam h miért halogattam, 2. csalódás volt, 3. remélem jó lesz. + House és BSG porosodnak már egy ideje. BSG-ből láttam a minit+az első részt,de ott totál leragadtam. House-nak még a pilotját se láttam de tudom hogy bejövős mert tv2-n láttam részeket de úgyis mindig van vmi jobb…

Shawn - 2008. 07. 26. 15:59

Nekem a Heroes 1. évad befejezése van parkolópályán. Hiába a hype, én nemtodom el annyira az agyam ettol a sorozattol. Még szintén az O.C. 4. évadja, meg a Gossip Girl is.

Chrissss - 2008. 07. 26. 16:01

How I Met Your Motherrel voltam így! :) Mikor elkezdem nézni végre már bántam is…

Chrissss - 2008. 07. 26. 16:01

a “hogy eddig nem kezdtem el” lemaradt :D

Sefi - 2008. 07. 26. 16:14

én ma kezdtem a Pushing Daisies-t, már egy ideje halogatom, majd utána pedig buffy-t kéne már befejezni, egy olyan 3 hónapja

Rita - 2008. 07. 26. 16:16

amint megszerzek egy sorozatot, azt azonnal meg is nézem, így soha nem tartozok magamnak, és a sublót tök üres : )

mo - 2008. 07. 26. 16:18

nálam nem igazán van olyan, hogy elkezdek gyűjteni, megnézek pár részt és nem is tetszik, általában azt, amit tudom, hogy jó, letöltöm és akkor nincs csalódás :D most is másfél hónap alatt ledaráltam 6 Helyszínelők évadot és egy Szex és NY-ot és még nincs vége a nyárnak :)

NPeete - 2008. 07. 26. 16:26

hát én egészen 2 héttel ezelőttig így voltam a Losttal, de aztán a nagy semmittevésben belekezdtem :) igazából még pozitívan is csalódtam benne – jobb így darálva nézni mint a tévében hetenként (szerintem)

mcsabee - 2008. 07. 26. 16:27

Hehe nekem rengeteg ilyen sorozat van :-). Most kezdtem el a Gossip Girl s01-et, eddig tetszik, remelem befejezem mire jon a masodik evad. El kene kezdenem a Dexter s02-t is, de lustasag >> en :-D. Hirtelen ez az a ket sorozaz amit meg akarok nezni, de a Friday Nigh Lights s02-t is el kene kezdeni. Most meg akartam emliteni a Day Breaket is, de most neztem imdb-n hogy nincs is masodik evada :o… azt a sorit kaszaltak? :-S

Zsab - 2008. 07. 26. 16:33

En a Houssal es a Hymimmel voltam igy. A hymimet akkor ekzdtem el nezni amikor a kedvenc sorozataimmal vegeztem, nem volt mit nezni, valasztabi kellett valamit. Aztan elkezdtem nezni, megszerettem, egyik best comedym lett. A houssal ugy voltam, h mar nagyon regen midnenki istenitette, de en se Tvben se gepen nem kezdtem bele, mondvan majd, raer. Aztan balszerencsemre a vizsgaidoszak elott beprobaltam es elkezdtem daralni ugy bejott, h nem tudtam abbahagyni, tanulas mellett elott utan mindig volt egy house epizod:D Szerencsere nem bantam meg:P

Sonrisa - 2008. 07. 26. 16:36

Én 3 napja kaptam egy fejlövés, h a Dead like me 2 évadját is megnézzem, az elsőt imádtam, de ezt vhogy mindig halasztgattam.
Jelentem, h tegnap éjszaka végeztem vele és most ez a nr.1 eddig nálam. Fenomenális.

Én a Dark Angel halasztgatom, márcsak tényleg be kéne állítani a lejátszót és nézni. A cikk hatására tényleg neki fogok állni:)

kaito - 2008. 07. 26. 16:49

az entourage-t tologatom egy jó ideje, valahogy nem sikerült belekezdeni. most pedig a skins-szel állok hasonlóan.
nagy terv még a bsg, időt nehéz rá szakítani.

damages must see, de lehet az jár jobban aki második évad előtt közvetlenül tudja le, mert nem kell várnia.

Zsu - 2008. 07. 26. 17:24

uhh nagyon sok sorozattal vagyok így. a legtöbbet még besem szereztem. :(
Alias, Dexter, Office, TBBT, és CSI 8. évadot is húzom egy ideje.

Office-t napokban kezdtem el, Dexterből első 2 részt láttam, de valamiért mindig csúszik.

és a Maffiózokkal is elég rendesen levagyok maradva, de nyáron mindenképpen befejezem. Most tartok a 4. évadnál. :)

a kedvenc sorozataimat (most pl House s2) újra szoktam nézni, és ezért az újak tolódnak :))

JBG - 2008. 07. 26. 17:35

Az In Treatment, a Day Break, a Tilt, és a Sleeper Cell azok, amelyeket már egy ideje tartogatok, halasztgatok ( van emelyiket régóta van emyeliket relative rövidebb ideje, értelemszerűen mert van amelyik új van amelyik régi ezek közül ).

Ezenkívül a Lost 3. évadot is már vagy egy éve halogatom, csak azzal az a bajom, hogy szerintem újra kellene darálni hozzá az első kettőt is mert már régen láttam, és nem fúlik most a fogam három évad losthoz ( pláne, hogy akkor már adná magát az is, hogy a negyedikkel folytassam)

Plusz még a Band of Brothers az, amit már láttam, de újrázni akarom, de valahogy mégis elodázom mindeig.

Talán akkor ezek közül a héten a Day Breaknek ugrok neki.

JBG - 2008. 07. 26. 17:38

“de en az ellenkezojetol tartok uj sorozatok (vagy barmi ‘uj’) eseteben: gyujtogetem, varok vele, akarmi, aztan elkezdem es esetleg pofara esek,”

Ja, az annyira kiábrándító illetve illúzióromboló érzés. Én is utálom az ilyet.

len90 - 2008. 07. 26. 17:50

Lehet, hogy nem pont erre gondolt wiinie, amikor erről írt, de amikor kedd esténként volt a Grace klinika, én soha sem vettem erőt magamon, hogy hétről-hétre leüljek megnézi, de most a nyári pangásban 1 részt nem szalasztanék el, az biztos!!!

mchn - 2008. 07. 26. 17:52

2db 250gigas vinyon nincs mas, csak potlasra varo sorozatok, ezt sem fogom tudni potolni az elkovetkezo 10 evben, nem h meg varjak is vele :D

Bauer - 2008. 07. 26. 17:57

Nekem Mad Men,Skins,4400 3.évadtól,Firefly van így,hogy már régóta megakarom nézni,mégis inkább mindig mást rakok be.De még a nyáron mindenféleképpen beakarom pótolni valamelyiket.

Allain - 2008. 07. 26. 18:04

Én a 24-et halogattam nagyon sokáig, most elkezdtem felhozni magam.
A Damagest is nemrég kezdtem, szerintem baromi jó, majd írhatnál róla, úgy vettem észre itthon méltánytalanul hanyagolt

SunyiMad - 2008. 07. 26. 18:06

nekem a 4400 volt amit tartogattam, aztán amikor a 4. évad elkezdődött magyarul gondoltam bepróbálom, és nagyon kellemesen csalódtam :)

omglol - 2008. 07. 26. 18:18

én CSI:miami s6-al vagyok így….megvan az összes rész,de nem néztem meg egyet sem, mert az előző évados tapasztalataimból kiindulva egy nap alatt kellene megnéznem,mert nem birok magammal :D
Sajnálom na! :D

kla - 2008. 07. 26. 18:19

4400 4. évada, de meg akarom várni, amíg teljesen leadják magyarul. (Tényleg, leadták már?)

Heroes fan - 2008. 07. 26. 18:45

Én a Veronica Marsot halogattam, még most is halogatom, de a Viasat hétfőtől ismétli, igy a TV-vel fogom követni, aztán ha nem adják végig a 3 évadot(amiben biztos vagyok), akkor majd én szerzem be a többi részt.

winnie - 2008. 07. 26. 18:49

“4400 4. évada, de meg akarom várni, amíg teljesen leadják magyarul. (Tényleg, leadták már?)”

jaja, már lement.

Josh - 2008. 07. 26. 18:53

24 3.-4.-5.-6. évad
House 2.-3.-4. évad
Alias összes (láttam belőle kb. 3 részt)
Jericho összes (kb. 3 részt láttam belőle)
Dead Like Me összes (eddig csak a Pilotot láttam)
Supernatural összes (2 részt láttam belőle)

kla - 2008. 07. 26. 19:45

Tényleg, a Jericho 2. évadát (+ a TV2 által le nem adott 4 részt) is meg kéne már nézni…

Fuller - 2008. 07. 26. 21:01

Én a Jericho második évadát raktam “félre”. Nem tudom vajon valaha előkerül e…

Ju - 2008. 07. 26. 21:06

24, 4400, Enterprise utsó évad, Jericho, Pushing Daisies, Hősök, Kaliforgia, Torchwood

na ezek között van olyan, amire más biztos azt mondaná, hogy lehet ezt halogatni? :-)

Deana - 2008. 07. 26. 21:17

Josh, az SNnek komolyan állj neki… minden epizóddal csak jobb lesz :) Anno én is nagyon nehezen kezdtem el nézni barátnőmmel, aztán lement 13 rész is egy nap alatt… xD

Biohazard - 2008. 07. 26. 21:18

Tudom,hogy szentsegtores, de en a Monk-ra nem tudom ravenni magam :o

Sonrisa - 2008. 07. 26. 21:31

Már el is kezdtem, a Dark Angelből megnéztem a pilotot:)
A Dead like me 2. évadja után (miért lett kasza, ó miért??:( ) meg annyit áradotam róla, h tesóm nekiállt az első seasonnak, sodavan érte:)

Josh: SupNat-t én is ajánlom, nekem vele kezdődöttt a kvázi sorozatfüggésem:)

fajro - 2008. 07. 26. 21:42

Dexter 01 és 02 is el van raktározva, igazából nem tudom, mire várok, de még nem kezdtem el. Vagyis mindig azt mondogatom, hogy egyben szeretném megnézni, úgyhogy akkor kell elkezdenem, amikor tudom, hogy egy hétig itthon vagyok tuti. Na de majd jövőhéten elkezdem, most épp house s4-et nyúzom és nem bírom abbahagyni…:)

Donnie23 - 2008. 07. 26. 22:36

4400 utolsó évadot tartogattam elég sokáig, de pár hete végül lenyomtam. De a Huff még jobb példa, mert bár imádtam az első évadot, de amikor beszereztem a másodikat, mindig halasztottam, mert tudtam, hogy gyorsan véget érne.

JBG - 2008. 07. 26. 22:38

Wow. A Tv-ben már lement a teljes 4400? nem mintha meg akarnám nézni, de én azt hittem, hogy levették műsorról. Vagy nem csak a TV2 adta?

Hétfőtől lesz vián Veronica Mars? Mondjuk az sem érdekel, de ez jó, ha adják napiba.

Heroes fan - 2008. 07. 26. 23:20

Igen napiban adják 15:20-tól.

Peter Wiggin - 2008. 07. 26. 23:32

Ezek várnak több mint 3 hónapja:
– Millennium
– Carnivale
– KillPoint
– Unit 2.-3. évad
– Dark Angel 2.évad
– Six Feet Under 2.-5. évad
– Star Trek TOS
– Over There
– Jericho 2. évad
– Space: Above and Beyond
– Róma 2. évad

Persze közben ledaráltam az Aliast, a HIMYM-t és
most a 30 Rock-ot. Bele kéne húzni…

mx - 2008. 07. 27. 02:28

Van több is, dehát..
– Veronica Mars – Szőke barátnő mondogatja már másfél éve, eddig maradt.
– Desperate Housewives – tesó mondogatja hasztalan.
– Lost S03. Röviden: majd.

Mizchris - 2008. 07. 27. 09:53

Igen, hát ilyen sorozatok vannak, de én sem értem magam, hogy mi a fenének halogatom :) Például tegnap nekikezdtem a John Adams-nak, mert a negyedik évadot még nem láttam az Atlantis-ból, még meg is kell ugye azt szerezni, jó, amíg lejön, legyen már a John Adams. Hát, két darab részt úgy le is nyomtam belőle, mint szél, fejenként másfél órásak, hajnalközelben végeztem, a szemeim még most is karikásak. Viszont megérte. Akkora jó az egész. David Morse mostmár megkaphatná azt a kis Emmy-t a mellékszereplős teljesítményéért, megérdemelné. Csak viszonyításképpen mondom, hogy brit sávon végeztem, és az amerikai történelem mindig hidegen hagyott, de ez most remek feldolgozás. Nem kiragadva láttatja az emberi sorsokat, hanem egyesíti a történelmi környezettel, van kiért izgulni, és imádom, hogy nem jópasik-jónőcik gyülekezete az egész. Szerintem érdemes megnézni, most speciel én is ütöttem magam, hogy miért nem kezdtem már el korábban :)

fm! - 2008. 07. 27. 12:21

Burn Notice, Veronica Mars: abszolút pozitív meglepetés sok halogatás után.
Pushing Daisies, Mad Men: ezeket is halogattam, de 2 rész után rájöttem, hogy nem véletlenül. :) Számomra nézhetetlen mindkettő.

Dennis Moore - 2008. 07. 28. 08:00

Everybody hates Chris-húztam, húztam. Aztán megnéztem egyhuzamban.

rivera - 2008. 07. 28. 10:37

Rome

Desmond Wallace - 2008. 07. 28. 12:47

Nekem sok ilyen van. Ezekből kettő most van/volt soron:
Róma: nagy csalódás, 7 vagy 8 rész után cancel
Tru Calling: 5 rész után eléggé tetszik

Még várnak rám:
Jericho: a pilotot láttam
Angel: 5. évad
Felicity
Fear Itself: 1. részt láttam
BSG 1. évad
Greek: 5. résztől pihen már vagy 3 hónapja
Haláli hullák
Veronica Mars
Kemény zsaruk
Deadwood
stb.

Xtian - 2008. 07. 28. 14:26

Én nem a sublótba teszem, hanem a spájzba az igazi CSEMEGÉKET! :)

JBG - 2008. 07. 28. 19:35

Amúgy tetszik a “sublót” szó használata :)

DooM - 2008. 07. 28. 21:37

Fuhh, megszámolni is alig tudnám, hogy milyen nagyágyúk vannak jelenleg parklópályán, különböző mértékben (van amibe még bele sem kezdtem, van aminek csak pilotját láttam vagy az első néhány részt, s van aminek már 1 évadján túl vagyok).
Ilyenek pl. a The Sopranos (1. évadot láttam), The Wire (pilot), Shield (első 3 rész), Rome (még nem kezdtem bele), stb. stb.
Ha időm engedi, akkor a már lefutott nagyágyúkat mindenképp bepótolom, s igyekszem a még futókkal is felhozni magam.

supy - 2009. 07. 17. 20:47

30 rock állítólag jó hát meg kéne nézni plusz x-aktákat már rég meg akarom nézni mert kimaradt az egész csak a filmeket láttam

czibi - 2009. 07. 18. 00:43

Én Scrubs-szal voltam így. Haverom több, mint fél évig rágta a fülemet, h na ugyan kezdjem már el, mert kurva jó tetszeni fog. Aztán másfél hét alatt bedaráltam 7 évadot, azóta kedvenc sorozat. :) Jelenleg Las Vegas 5. évad várat magára, de kb másfél hónapja már :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz