login |

Flashpoint: jön a 2. évad!

2008. 08. 26. 15:48 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: hírek,

Érdekesség, hogy mivel kanadai sorozatról van szó, amelyet csak átvesz a CBS, ezért nem ők újították meg, hanem a kanadai CTV, de minket ez nem izgat, csak az, hogy 2009-ben érkezik a Flashpoint 2. szezonja. És, akkor most használjuk ki ismét, hogy az embernek blogja van. human írt az első részről kritikát (6/10, biztató), én kiraktam a Flashpoint főcímét, de speciel egy másodpercet nem láttam belőle.

Ergó, most hozzátok fordulok, hogy meséljetek. A pilot-mustra alatt vannak ugyan kommentek, de egy része természetesen spoileres és főleg az 1. részre vonatkoznak, éppen ezért kíváncsi lennék (SPOILERMENTESEN!), hogy a továbbiakban hogy alakult a Flashpoint sorsa. Ki nézi, ki lőtte le és miért? Mennyire hasonlít szegény, megboldogult, nagyszerű Standoff-ra? Ja, és, hogy mennyire kanadai, tényleg más, mint a tipikus amerikai sorozat? (Ha lehet ilyen skatulyáról beszélni:)

Nyilván a szándékom egyértelmű, így megtudom, hogy érdemes-e belekezdeni mihamarabb, hiszen egy jó kis akciósorozatra mindig szükség van. De azért remélem, hogy nem csak önös az érdekem és másnak is segítséget fognak nyújtani a kommentek, ha haasonló cipőben jár, mint én. Aztán pedig, ha belekezdek, nem menekültök a kritikámtól sem, grr!

39 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2008. 08. 26. 15:50

első rész közben toltam neki a cancelt. eléggé klisésnek tűnt , meghát untam.

Human Insect - 2008. 08. 26. 15:51

szép mese volt

sixx - 2008. 08. 26. 15:57

pilot után dead.

3phr4m - 2008. 08. 26. 15:58

Vannak kifejezetten jó részek benne. Tetszik az, ahogy bemutatja, hogy hirtelen felindulásból történnek dolgok. Szimpatikusak a szereplők is, és vannak kifejezetten érdekes részek. Durva volt a 13 éves tinis csajok sztori például. Sokszor mégis nemes cél vezérli az embereket.

Nem érzek egy deka különbséget sem az amerikai és kanadaiak között. A többi kanadait nem komáltam stílusa miatt, ezzel viszont semmi bajom sincs.

Paladin - 2008. 08. 26. 16:15

1-2 résszel le vagyok maradva. Nem annyira jött be, valami akciósabbat vártam, nem pedig túsztárgyalást orrba-szájba (merthogy kb ez a lényeg minden részben).
Van néhány jó arc benne, még nézem ezért, de nem tudom, mikor lesz elegem.

winnie - 2008. 08. 26. 16:19

“nem pedig túsztárgyalást orrba-szájba ”

akkor inkább ilyen… pszichológiai, vagy hogy mondjam?

JBG - 2008. 08. 26. 16:20

Én sem éreztem markáns különbséget, ami kanadai mivoltából fakdat volna. A Pilot után jobb részek jöttek, szerintem adjon neki még egy esélyt, aki a pilot miatt kaszálta. Egyik-másik rész teljesen jó sztorit dobott ki, a figurák egy része valóban szerethető, és nem is az akción van a fő hangsúly, ahogy betörnek pl. egy épületbe és füst+zaj+robbantás+kövöldözés, hanem inkább a túsztárgyalások mechanizmusán, azon ahogy a túszejtők és a túszok lelkiállapota változik, és ahogy ezeket a lelkiállapotokat próbálja befolyásolni, vagy épp ezekhez alkalmazkodik a túsztárgyaló. Illetve azon, ahogy a kiszámíthatatlan véletlen faktor miatt mondjuk borul egy komplett terv, és azokhoz alkalmazkodik A STrategic Response Unit. Klisék valóban vannak benne, de annyira nem sok, és hát miben nincs? Szinte mindenben van valamennyi.

Nem azt mondom, hogy világmeváltó kedvenc, de így nyárra teljesen megfelelt amolyan kajálós-lelazulós sorozatnak, főleg hogy elég gyér felhozatal volt. Egy két igazán drámai pillanatot pedig kifejezetten eltaláltak a készítők.
A túszok és a túszejtők közt is voltak jó színészek, akik megdobták az egészet.

Az epizódvégi zenéken érződött az, hogy kanadai. Nem azt mondom, hogy rossz volt, vagy rosszabb, mint azátlag amerikai zenék, csak más. Tipikus kanadai zenék. ( már amennyire a kanadai az kanadai, és nem egy rakás más nemzet mozaikja )

KTamas - 2008. 08. 26. 16:32

En ugy 4 resz utana lottem le… egyszeruen nem igazan fog meg. Pedig viszonylag jok a karakterek de beloluk sokkal tobbet ki lehetne hozni. A heti challenge meg olyan semmilyen.

Deino - 2008. 08. 26. 16:42

Hát volt már “Hű-de-nem-tetszik” (hajós) “Egész jó” (pilot, szívátültetős, bankrablósos, meg a mostani manhunt) és a “Na EZ Fasza volt” (drogdíleres, plázás-kislányos). Elég vegyes, de végülis szeretem. A végén a zenés részek jók szoktak lenni nagyon.

kaito - 2008. 08. 26. 17:04

követem, kicsit tényleg hullámzó a színvonal. nekem úgy tűnt az első pár rész után “elamerikanizálódott” valamennyire. a pilot nem a legjobb epizód, de az legalább tényleg egyedi volt. a végén érzelmes pillanatok és aláfestő zene nem kedvencem, de valamennyire működik. ezek ellenére a standoff-fal szemben megállja a helyét, jók a karakterek, hasonló helyzetek.

andras123 - 2008. 08. 26. 17:11

Kritika:
4részt láttam belőle, de nem lőttem le csak egyszerűen nem volt időm a következő 3ra.
A sorozat egy speciális egységről szól, akiket kb. akkor hívnak, ha a rendőrség már túl kevés.
Elüt a Unittól abban, hogy ez ugye rendőregység, nem katonaság, nincs annyira jelen az egységtagok családja, de azért mindig előjön onnan is valami.
Alap, hogy minden rész egy a nagyjából flashel kezdődik, majd visszamegy a sztori 3-8órát, és elkezdi mesélni, hogy hogyan alakult ki a szituáció.
Az első részek alapján azért az kijelenthető, hogy nem feltétlenül fog megmenekülni minden áldozat (HÁLISTEN).
Arról most nem írok, hogy kikből áll az alapcsapat, erről már volt szó, de azt megemlítem, hogy a volt Jerichos csapat közül az általam látott részekben már feltünt Kenneth Michell (Eric Green) és Erik Knudsen (Dale) is, és ha jól sejtem, ez a lista bővül majd…

gittagitta - 2008. 08. 26. 17:41

Az első részt láttam, a többire már egyszerűen nem éreztem késztetést.

Red Fox - 2008. 08. 26. 17:41

Nem rossz, de semmi kiemelkedő szerintem. Valahogy hiányzik belőle valami amit nem igazán tudok megfogalmazni, de olyan hiányérzetem van. Néha kicsit nyálas, de vannak nagyon jó részek is mint pld. a bankrablós és a drog dileres rész.

Időtöltésnek nem rossz és van benne lehetőség bőven. Igazi, komoly akció még nem volt benne. Arra gondolok, ahol tényleg komoly bűnözőket kellett volna kidumálni.

Mann - 2008. 08. 26. 17:41

Lenyomtam a kötelező 3 részt, de nagyon a közepes szintjén táncolt, semmi extra nem indokolta a folytatást.

symor - 2008. 08. 26. 19:50

Az első rész ingadozó színvonala abból adódott, hogy nem tudtak döntést hozni az akciósorozat stílusát illetően. Hitelessé akarták tenni az osztag jogi hátterét, végre a túsztárgyaló is úgy nézett ki mint aki kibeszéli a fegyvert valaki kezéből, aztán a második résztől jött a jópofizás, meg hogy vegyük emberbarátira a figurát.

Akció-családsorozattá kezdett sinyleni az egész, a hitelesség elszállt, ahogy az alanyok “áldozattabbá” váltak áldozataiknál. Szappanoperát kevertek bele abba a műfajba, amelybe mérsékletesen is csak óvatosan szabad.

Erre még az sem mentség, hogy kanadai a sorozat, hisz ebböl adodóan lehettek volna komorabbak, káromkodósabbak, bátrabbak. Lassan csúszik az egész színvonala, ahhoz képest amit kihozhattak volna belőle.

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a hetedik mennyország-alakulat akciózása.

U.i.: VIGYÁZAT SPOLER – Kevésszer fordult elő velem, hogy kikapcsolok valamit a vége előtt. Ennél az ötödik epizódban megesett, amikor az alakulat benyomul a bankba, kimenekítve a túszok többségét és a rész legnagyobb “áldozata” (a rabló) rászegezve fegyverét a bankigazgatónőre egy folyosóra szorul vissza a fegyverét rá szegező alakulatos kb. két méterről nem szedi le a túszejtőt – pedig kilóg a túsza melől, sőt fölémagasodik és még a pisztolyát is eltartja a fejétől -, hanem visszavonolót fúj.

Eszembe jutott mit tenne Vic Mackey és kioltottam magamban az érdeklődés legkisebb szikráját is.

darkspell - 2008. 08. 26. 20:18

Olyan, mint a Standoff: más. Sajnos nagyon sokan azt sem tudták megemészteni, ahogy elnézem ezt sem.
Pedig alapjába véve jó sorozat.

Szerintem amit sokan nem bírnak benne, hogy nincs benn annyi akció… Nem az van, hogy lerohanjuk az ellenfelet vagy nyomozgatunk vagy ilyesmi… Színtisztán az emberi oldalát mutatja. És ebből a szögből nézve szerintem igencsak elfogadható.

Ettől függetlenül: a pilotot hagyjátok ki. A 2. rész mérföldekkel jobb.

thingol - 2008. 08. 26. 21:25

szerintem jó kis nyári sorozat, nekem pont a lányos rész jött be a legkevésbé. Az valóban elég tré, hogy áldozatot csinálnak minden alanyból szinte… először még oké, de harmadszorra? az első pár perc utáni “visszaugrást” sem szerettem az elején, de végül egyre rövidebbek lettek, így ez simán elfogadható.

“keith mars” szerintem bomba választás volt erre a szerepre. nem hinném el neki, hogy kommandós, de azt, hogy kidumálja a stukkert mindenki kezéből, azt igen. szerintem a főbb karakterek simán jók, az alanyok néhol sajnos túl… emberiek.

én ajánlom nyugodtan. legalább 2 részt. : )

Biohazard - 2008. 08. 26. 21:49

Amint eltekintunk attol,hogy ez nem igazan akcio-sorozat,hanem inkabb mini-drama maris kozelebb kerulhetunk a megoldashoz. Szinte nem is az egyseg tagjai a foszereplok, hanem akik ellen felvonulnak. Az o torteneteiken van a hangsuly,nem a rendorok torteneten..az egyseg tagjainak cselekedetei egeszitik ki a felvazolt helyzeteket egy komplett tortenette.
A mondanivalo is eleg tiszta: a kommandosok is csak emberek,erzelmekkel es sajat tortenettel ES az ‘elkovetok’ sem mind melyre csuszott bunozo..avagy ‘shades of grey’

ziggyman - 2008. 08. 26. 21:52

Én egyszerűen imádom, de ez lehet hogy abból fakad hogy counterstrike játékos is vagyok szal lehet hogy elfogult vagyok
:)

szucsitg - 2008. 08. 26. 22:04

en sztem. nem volt az iszonyat porgos, de mint leirtak, ez inkabb drama. es annak sztem egesz jo. es legalabb sosem lehet elore tudni a veget, en pedig kimondottan szeretem a flashbackelos megoldast, mert igy tok jol kibontja a tortenetet, holott az ember elso latasra egeszen mast gondolna, pl a bankrablosrol.

Shrike - 2008. 08. 26. 23:30

Főcímig sikerült nézni, és az is sok volt. Jaj, az a gyerek a reggelizős jelenetnél… meg amikor utána danolászik a főhős meg a haverja. Szóval félig fájt, félig meg halálra untam rajta.

JBG - 2008. 08. 27. 00:03

Akkor nézd tovább. Mondjuk a második részt.

Toymao - 2008. 08. 27. 01:04

Szerintem nem nagy szám, de abszolút kellemes, egy rész egy sztori, egész jó figurák, nem sziporkázó párbeszédekkel, Enrico Colantoni, Toronto (bár sosincs nevesítve), elcsúszik. Nekem biztos nem lesz újranézős, de így elvagyok vele.

A kanadaiság meg leginkább abban jön le, hogy PONTOSAN érteni a mrétékegységeket, nem csak kb-s fejszámolás után érezni. Pl. 15 métert mennek, király, nem 17 yardot, 50 lábat meg 590 inchet. :D

NagyZ - 2008. 08. 27. 01:18

hat, en megneztem az elso 3 reszt, szerintem valami iszonat gyenge, max ha nincs mit nezni akkor belehet tolni, de nem sorolnam a jo sorozatok koze.

kew1n - 2008. 08. 27. 08:59

a pilot es haver velemenye 6 resz utan kb egyertelmuve tette, hogy cancel.

PazsitZ - 2008. 08. 27. 09:08

Szerintem egész jó sorozat. Bár másabb, mint amit esetleg elsőre várna az ember. Nem egy “rusholos” csapat van benne.
Mint feljebb írták is az érzelmekre emberi életek fordulópontjára helyezi a hangsúlyt. Bemutatja, hogy sokszor akár egyszerű polgárok, hogy keverednek ilyen helyzetekbe.
Van benne néha lövöldözés is bár nem erre épít, az egység fő mottója, hogy lehetőleg mindenki életét megóvják, lehetőleg még az elkövetőt is.
Plusz részenként egyre inkább megismerhetjük az egység tagjait is, munkájuk során esetleges vívódásukat, mindezt akciók általi feszültséggel fűszerezve.

gabi - 2008. 08. 27. 09:20

Engem a pilot fogott meg és ezért néztem tovább, de nem vált kedvenccé. Minden rész egy kicsit más, de a lényeg ugyan az: túsztárgyalás. Szerintem lehetne benne kicsit ( sokkal ) több akció. Az tetszik benne a legjobban, hogy bemutatják, miből is indult ki a dolog, hétköznapi emberek miért válnak hirtelen dühöngő őrültekké. Ennek ellenére, nyár után lehet cancel lesz, mert az az igazság, hogy csak azért nézem, mert jelenleg nincs nagy választék.

moha - 2008. 08. 27. 09:44

Hány részes az 1. Évad?

szucsitg - 2008. 08. 27. 09:56

asszem 9

winnie - 2008. 08. 27. 10:35

13

3 - 2008. 08. 27. 11:26

Hát nemtudom, sztem nem kéne már ebből még egy évad, nekem most jön a 7.rész, de számomra kezd olyan semmilyen lenni. Nem nagyon hoz újat egyik rész se. Első évadot még vsz kihúzom, de aztán pápá.

thingol - 2008. 08. 28. 09:58

s winnie, mi lesz a döntés? kap egy esélyt? :)

chatelaine - 2008. 08. 28. 14:29

szerintem 2 perc alatt rajon az ember hogy nem amcsi sorozat:)))) lassu, es neha iszonyu gagyi…en kanadaban elek, imadom kanadat de a corner gas-en kivul meg nem lattam jo kanadai sorozatot:))) de az is csak annak esik le igazan, szerintem aki itt el.
visszaterve a flashpoint-ra, van egy baratnom akinek a ferje swat-os volt o pl. konnyesre rohogte magat egyket reszen:))))en neztem mert nem volt mas…

Tranquille - 2008. 08. 29. 01:34

Nem tudom miért, de nekem marhára bejön. OK, kb. mind igaz, amit fentebb leírtak, meg persze, hogy vannak benne hülyeségek (melyik sorozatban nincsenek?), de megfogott a hangulata, meg egyik-másik karakter. Nekem nézős lesz – akár a második évad is.
A szakmai korrektségről meg az a véleményem, hogy naná, hogy nem fogják teljesen valósághűen bemutatni, hogy dolgozik egy taktikai elitegység…
Ja, én egyébként úgy nézem, hogy az elején átugrom a flashback-et, de gondolom, ezzel nem fedeztem fel a spanyolviaszt.

falatka2003 - 2008. 08. 30. 09:37

“egy jó kis akciósorozatra mindig szükség van”

Akkor ez nem a te sorozatod. Ez inkább dráma.

Mindig a Standoff-ot emlegetitek mindenhol, hogy ahhoz képest milyen. Én a Standoff-ot anno nem láttam, A Flashpoint miatt beszereztem a pilotját. Álljon itt egy kis összehasonlítás:

Standoff pilot: a rész szála borzasztó, anyuci nem szeret ezért felrobbantom magam, meg terrorista leszek, kicseszek apucival, aztán könnyek közt vergődök. Gagyi. Csapaton belüli átívelő szál: “Dugunk munkahelyen vagy nem dugunk”. Senkit nem érdekel. Nyálas, unalmas, érdektelen. Nem fogott meg.

Flashpoint: Igen, elég egyszerűre sikeredett, nem tudjuk, ki volt az elkövető, csak fejbe lőtték az elején. És ITT kezdődik a történet. Szokásos belső vizsgálat, vádemelés gyilkosságért, melyet majd persze ejtenek. De mit ÉREZ ilyenkor egy ember, aki megölt egy ismeretlent, csak mert ez is a munkájához tartozik? És milyen ezek után hazamenni a srácokhoz? Ez volt az, ami megfogott. És nem csalódtam. Minden rész elgondolkodtató, emberi sorsokat mutat be, hol jobban, hol rosszabbul, de mindenképpen továbbgondolásra érdemesen.

Aki akcióra vágyik, nem fogja nézni. Ne is nézze, csalódás lesz a vége. Aki szeret emberi sorsokat, élethelyzeteket megismerni, azonnal vállalja be. Az egyik részben volt vmi hasonló: “Nem az a lényeg, hogy lövöldözzünk egy jót, hanem hogy mindenkit hazavigyünk épségben.” Szóval ennyit az akcióról.

Necros - 2008. 09. 02. 08:49

falatka2003, nagyon jól leírtad, én is ezért szeretem. A karakterek és a színészek is nagyon jók, a vendégszereplők is túlnyomó többségben jól alakítanak. Például a szőke plázás lány remélem, még kap sok nagy szerepet, nagyon megtetszett és most nem csak a külsejéről beszélek, jó színésznő. De senki nem lóg ki azért negatív irányba.
Remélem, jön hamar az a második évad. :)

Tices - 2008. 09. 30. 13:06

Régóta vártam valami hasonló sorozatot, nem pont ilyet, de nagyon hasonlót! Első résszel felkeltették az érdeklődésem, a másodikkal már maradásra bírtak, a kilencedik résszel pedig eljutottam a “megtartom” kategóriába, fullos volt! Ahogy szoktuk mondani, engem megvettek kilóra! Nagyon tetszik benne, hogy gyakorlati oldalról közelítik meg a dolgokat, ezt úgy értem, hogy nem úgy van, mint az akciófilmekben, “hogy menjünk be”, erre 10 kommandós beront a házba, itt halljuk rádiózást, ki merre, mit! Persze azért ez sem dokumentumfilm! :) Na és persze maga a (háttér)dráma!
Én ajánlom mindenkinek, aki akció-drámát szeretne látni!

(Standoff még nem láttam, de dolgozom rajta) :)

Üdv mindenkinek!

zs.gothpunk - 2008. 11. 13. 12:12

chatelaine – 2008. 08. 28. 14:29

akinek a ferje swat-os volt o pl. konnyesre rohogte magat egyket reszen:))))en neztem mert nem volt mas…

Megkérdezhetem, hogy miért? Miben hiteltelen, komolytalan a sorozat?

Amúgy nekem bejött, de nem nagyon értem, hol késik a következő epizód. Írtam is róla jól: itten

Pilot - 2008. 12. 05. 10:24

Falatka 2003:
“Flashpoint: Igen, elég egyszerűre sikeredett, nem tudjuk, ki volt az elkövető, csak fejbe lőtték az elején…mit ÉREZ ilyenkor egy ember, aki megölt egy ismeretlent, csak mert ez is a munkájához tartozik? És milyen ezek után hazamenni a srácokhoz? Ez volt az, ami megfogott. És nem csalódtam. Minden rész elgondolkodtató, emberi sorsokat mutat be, hol jobban, hol rosszabbul, de mindenképpen továbbgondolásra érdemesen.”

Végre valaki leírta ezt. Teljesen igazad van az emberi érzésekről szól ez a sorozat. Nem szólhat minden a lövöldözésről és gyilkosságokról. Arra ott van nagyon sok más. Szerintem annak ellenére, hogy kanadai elég jó lett. Nagyon várom már a második évadot, bár ha azt mondod winnie, hogy 13 részes az első évad, akkor még meg kell keressek 4 részt. Jah és szerintem érdemes megpróbálnod nézni, csak ne várj sok akciót. Ennyi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz