login |

The Shield: kezdett a 7 . évad

2008. 09. 04. 14:41 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Komolyan mondom, nem is tudom, mennyire hiányzott már egy tökös, no-bullshit sorozat. Az újoncok erre fáradjanak, a régi Shield íráshoz, aztán üljenek neki a darának.

A 7 évad alatt biztosan voltak ebben a sorozatban is logikátlanságok, de valahogy nem nem szúrják ki az emlékeim fóliáját éppen, pedig próbáltam felemlegetni egyet. Egyszerűen lenyűgöz hogyan vesznek elő régi apróságokat és fonják egybe az eddigi történéseket. Bemutatják, hogy “there are no clean getaways”, amely szlogent a No country-ból szedtem, de illik ide. Ha belekerülsz a szarba nyakig, akkor is büdös maradsz, ha kimászol. Ilyesmi hasonlatot képzeljetek el arra, hogy a törvény óvása mellett a saját pecsenyéjüket sütögető zsaruknak mennyire nincs igazán kilábalási lehetősége a bűn mocskából.

És akkor most ideje rátérni a premierre, innentől már spoilerek is lesznek.

A szünet betett, ezt most tavasszal kellett volna adniuk, nem húzni még. Az előző évad fináléja már majdnem másfél éve volt! Kellett vagy 20 perc, mire a sok ismételgetés mellett elkezdett derengeni a Strike team múltja, és a szarkavarás jelenlegi állapota. Azért nem mondom, a készítők igyekeztek visszarázni minket, tényleg voltak megismételt infók bőviben, plusz mellé még egy elég érdekes és feszes aktuál ügyet is belefűztek.

Mondjuk ki, pörgött az egész, mint a ringlispil. Számomra 95%, hogy Shane és az ő papírjai fogják végül elintézni a Strike Teamet (a valóságban, az igaz történetben amire alapul a sorozat valamennyire, ott is letartóztatás lett a vége ha jól tudom). Valahogy kinézem a készítőkből, hogy bevállalják a full darkos véget, Vic Mackey letartóztatását vagy megölését. Ronnie meg talán még előbb fog elhullani, pedig ő az, akire mindig lehet számítani. Persze, főleg saját magával törődik, de pont emiatt, ha valamihez a barátságon kívül még érdeke is fűződik, akkor baromira nem habozik.

Hiába na, az FX sajnálhatja, hogy nincs még egy Shield kaliberű nagyájúja. A sorozat nem véletlenül nyerte a díjakat dögivel, meg hasonlók. Hihetetlen jó hangolatot teremtettek itt megint 50 perc alatt. Pont az a tökös férfisorozat, amiből nagyon kevés van. Én elhiszem, hogy a Damages jó, de az itteni utcai keménykedés valahogy jobban beüt. Viszont fogynak el a macsó cuccok, és nem érkeznek dögivel a helyükre jók. De azt majd bővebben, külön posztban valamikor.

31 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2008. 09. 04. 14:43

jó volt. sokkal jobban bejött mint a finálé aminek a végén “ENNYI?!” felkiáltással ültem fel a székből.

8/10 . amúgy elég sok időbe tellett amíg felszedtem a fonalat, de a végére azért minden összeállt. legjobb jelenet… hát sok volt, de szerintem egyértelműen a hoteles.

Maniac84 - 2008. 09. 04. 15:16

Rendben volt az utolsó évad nyitó része, ahogy Human is mondja hiányzott már a junkie étrendemből egy tökös sorozat. A szünet miatt nekem az első 2 percet (korábban történtek rész) vagy 3szor kellett végignéznem hogy képbe kerüljek hol is áll a történet. Aki eddig szerette a sorozatot bátran nézheti tovább, mert semmit se vesztett a színvonalából. 8/10

JBG - 2008. 09. 04. 15:50

Szerintem is rengeteg, mondhatni túl sok idő tellt el az S6 óta, mondjuk a várakozások csak nőttek sé nőttek. Nekem egyedül az volt homályos a 7×01 elején, hogy a latin faszi kit is zsraolt pontosan meg kit uszított ki ellen?Aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag mindenkit.

Nekem az tetszett, amikor Vic odament a faszihoz kicsit ráfenyíteni. Mondjuk a moteles ronnie-húzásnál is beszartam nem kicsit.

Shane meg… redneck gyökér :)

Na mindegy kivácsian várom az évadot.

“Én elhiszem, hogy a Damages jó”

A Damages iszonyatosan kibebaszottul jó.

Human: minden Shield rész után lesz poszt, vagy csak most, meg majd a finálénál?

johndoe - 2008. 09. 04. 15:56

Ez már hiányzott, mint a sivatagba az eső. Vic a legtökösebb zsaru – all time.
Sztem a legjobb jelenet az volt, amikor belerohant a kocsival a boltba :)

winnie - 2008. 09. 04. 16:01

“Human: minden Shield rész után lesz poszt, vagy csak most, meg majd a finálénál?”

majd human este válaszol, de szerintem a workload miatt ki van zárva, hogy mindig legyen, de 2-3-4 bele fog férni.

zsirfecske - 2008. 09. 04. 16:39

jajj tegnap nem volt érkezésem megnézni, szégyen. alig várom :)

JBG - 2008. 09. 04. 16:44

Winnie: thx. mondjuk nem is tartom indokoltnak a részenkénti kibeszélőt. A finálénál meg nyilván alap, mert az egyben a sorozat fináléja is lesz uyge.

zdawg - 2008. 09. 04. 16:58

isten, isten, isten.
sok sorozatot nézek, de kevésnél ráz ki a hideg, na ennél kirázott. ráadásul social distortion számmal kezdődött, amikor shane kiszállt a kocsiból és ment haza. :)
10/10 nekem.

jack25bauer - 2008. 09. 04. 17:27

zsírfecske, pedig neked meg kell nézned. Ki más készítené, azokat a remek Shield feliratokat. Én megnéztem, és tetszett, és is a darkos befejezésre szavazok majd a season végén. A boltba kocsiberohanás fasza volt.

Sitrep - 2008. 09. 04. 17:45

Comic reliefnek meg zseniális amiket beszólnak Billingsnek meg ahogy szivatták :)

FlasH - 2008. 09. 04. 17:47

meg tavaly nyaron daraltam, de viszonylag eleg jol osszeallt a kep. tetszett, tokos volt, meg minden. mikor Shane fogta a baltat, nem hezitalt, es tette a dolgat, az mekkora volt mar.
darkos befejezes jo lenne, de azert szeretnem, hogy legalabb egyikuk sorsa pozitiv legyen.
de valamit nem ertek. milyen papirjai vannak Shane-nek? ilyesmi nekem nem maradt meg.

Sitrep - 2008. 09. 04. 18:03

leirta a Strike Team összes régi turpisságát, zsarolások, lopások, Money Train, etc. Nehogy eltegye őt Vic láb alól, vagy ha mégis akkor bukjon ő is egy nagyot.

zsirfecske - 2008. 09. 04. 18:20

jack25bauer kösz a bókot, nézni mindenképpen nézem, magyar felirat viszont ezúttal cinkes. a legjobb sorozatoknál nagyon nem kapnak rá a fordítók sajnos :( lásd drót, ill. egyéb nem agyonreklámozott / nem mainstream remekművek.

remélem jó lezárása lesz a sztorinak, a plakát hangulata alapján legalábbis ez garantáltnak tűnik…

JBG - 2008. 09. 04. 18:32

“Comic reliefnek meg zseniális amiket beszólnak Billingsnek meg ahogy szivatták :)”

Óh, igen. Billings maga egy comic relief, mindig is az volt. At a napszemüveg zseniális a fején.

Én annyira nem örülök, hogy a dark felé tendál, de nagyon várható. Azért én remélem, hogy mondjuk Ronnie “az örök rejtély” Gardockie megússza.

“A 7 évad alatt biztosan voltak ebben a sorozatban is logikátlanságok, de valahogy nem nem szúrják ki az emlékeim fóliáját éppen, pedig próbáltam felemlegetni egyet.”

Engem néha az zavart, hogy Vic naponta ötször hazaugrott a családot meglátogatni, közben meg folyton vissza az őrsre, meg megfigyelésre, maszekolni. Persze lehet, hogy 3 percre lakik a Barntől, de kétlem, így meg oylan zavaró, hogy össze-vissza szaladgál kénye-kedve szerint, de nem látod, hogy tellne a nap. Na mindegy, ez legyen a Shield legnagyobb problémája!

symor - 2008. 09. 04. 19:43

Vic körülbelül az első évad első részének utolsó perceitől “halálra” van itélve, amint meghúzta a ravaszt. Kizárt, hogy kihagyjanak egy ekkora romlásba döntő erkölcsi ziccert. Itt nem lesz elMaffiozós elművészieskedés!
A vég talán csak annyira lesz bátran nyitott, hogy kopasz barátunk kelepcébe sétálva dermed meg tétován, mi a rajongói, nézői pedig tudni fogjuk ezzel a kiúttalan perccel zárul le a sorozat legendája.

Kezdhetjük felvértezni magunkat a visszavonhatatlan végefőcímre, egy meghasonlott lélekre, lecsukodó koporsófedélre, vagy becsukodó cellarácsra.

Donnie23 - 2008. 09. 04. 21:26

“Hiába na, az FX sajnálhatja, hogy nincs még egy Shield kaliberű nagyájúja.” Rescue me és Nip/Tuck?
Mindkettő ugyanez a színvonal, csak annyi különbséggel, hogy ott voltak kisebb-nagyobb hullámzások (RM 3. és 4. évad, NP 5.), míg a Shield-nél nem igen.

Én is féltettem az FX-et, hogy mi lesz a nagy sorozatai után, de az HBO-val ellentétben őket kevésbé féltem. A Damages-t ugyan dobtam, de a minőségét nem lehet megkérdőjelezni és bízom benne, hogy a Sons of Anarchy is jó lesz. 7×01-et még nem láttam, de jó látni a sorozatos pozitív véleményeket.

Human Insect - 2008. 09. 04. 21:34

Donnie: mondtam h lesz külön poszt

Sitrep - 2008. 09. 04. 23:02

hát mit mondjak nincs túl sok komment, szomorú ez, azt gondoltam/reméltem lesz akkora érdeklődés mint a Lostnál.
Ennyire nem nézi senki ezt a sorit?
Why isn’t everybody watching??

Human Insect - 2008. 09. 04. 23:05

A Lostnál? azért a Shield rétegebb sorozat (a minőséget most hagyjuk ki a képletből) – alapban sokkal inkább a féfi nézőkra van gyúrva, onnan is a realistább cuccokért rajongókra, és országoson itthon is csak éjjel felé ment.

Sitrep - 2008. 09. 04. 23:18

persze, persze tudom én. De minőségre gondoltam, hogy abszolút ott van, igazán megérdemelne több figyelmet a nézőktől. De persze sose lesz Lost-szintű rajongótábora, dehát mondjuk a Wire se volt egy nézettségi rekorder.
A lényeg hogy nekünk ott van és tudunk róla, és élvezni fogjuk az (újra)nézését évek (évtizedek??) múlva is. Én legalábbis biztos.

fsx - 2008. 09. 05. 02:44

Én lényegébe totál képbe vagyok mert most nyáron kezdtem el darálni és pont szept.2-án végeztem a 6.évaddal.Nagyon faszául indult ez az évad is a minőség tényleg még mindig változatlan.Jöhet a jövő heti adag:P

seven - 2008. 09. 05. 06:54

ezt nem igazán értem, most komolyan, lost meg shield, messze nem egy kategória. minőségileg ok, de könyörgöm, egyik 13as korhátarral megy, másik meg 18al, ráadásul a shield kábeles ergo eleve kevesebb ember nézheti, így a hype is kissebb, stb..

ja meg ugye a női nézők 90% eleve ki is esik, elég megmutatni nekik az első pár percet vagy egy képet Michael Chiklis fejéről hehe

Donnie23 - 2008. 09. 05. 08:22

“ja meg ugye a női nézők 90% eleve ki is esik, elég megmutatni nekik az első pár percet vagy egy képet Michael Chiklis fejéről hehe” – pedig a Weeds (talán 2. évadában) Celia olyan megjegyzést tesz, hogy végre hazamehet és nézheti a kurva jó Chiklist a Shield-ben.
Ráadásul Showtime-os sorozatról van szó :D

Sitrep - 2008. 09. 05. 11:28

ok, szóval röviden csak annyi bajom volt hogy egy Lost 4×01 post után egy órával már van 100+ komment, egy Shield 7×01 után egy nappal is pedig még csak 20+. Azért ekkora különbség nincs köztük. Szomorú, ennyi.

zsirfecske - 2008. 09. 05. 19:02

[ha tudod hogy nem ide tartozik akkro miért offoltad be, a kommentmező felettit olvasd el, tadaaa – human]

zsirfecske - 2008. 09. 05. 20:46

hoppesz jogos.

a lényeg, megnéztem végre és azt kell mondjam sztoriban a legerősebb rész valaha. egyszerűen zseniális, nehéz lesz kivárni ezt a 9 hetet…

payskin - 2008. 09. 06. 00:53

Akik gondolkodnak a darán, egy pillanatig ne tegyék, bontsák, töltsék, nézzék. Én is így tettem a nyáron és nem bántam meg. Jó volt a 7×01 csak az volt a fura, hogy nem lehetett azonnal behúzni utána a 7×02-t. :) Az tetszik, hogy 50 perc alatt fel tudják venni a fonalat, tovább tudják vinni, de még hogy, eközben Dutchék is labdába rúgnak (de még hogy), és az egész együtt egyfajta furcsa szinergiát alkot, amit jó nézni. Nem tudom, hogy jó vagy rossz vége lesz-e, én azt fogom sajnálni, hogy vége lesz egyáltalán.

False - 2008. 09. 06. 14:37

Ez marha jó volt,nagyon hiányzott már,egy igazi nem finomkodós,odabaszós sorozat.A potlást meg úgy oldottam meg,ha S6 finálét újranéztem ez előtt :D

DICKtator - 2008. 09. 07. 02:22

Imádom ezt a sorozatot!! Szuper volt ez a rész is, bár tény a szünet miatt a sok előzménnyel nem volt egyszerű felvenni a fonalat – ha vége lesz tuti újranézem a legelejétől, mert annyi minden történt már, hogy azt lehetetlen fejben tartani.
Igazi üde színfolt a logikai bukfencektől tarkított, meg meseszerű sztorikkal operáló sorozatok között a realizmusával, és bár én végig drukkoltam Mackey-éknek, a darkos vég passzol igazán a Shieldhez…
Ami azt illeti ódákat lehetne zengeni róla, de a magasztos szavakat a sorozatfináléig tartogatom. Egy már most biztosnak látszik: ütni fog ez az évad is!! :)

Amúgy Weeds-ben már az első évadban is volt említve, ha jól emlékszem, szintén Celia mondta, hogy megy nézni a Kemény zsarukat (Weedset szinkronnal nézem, de szerencsére abban sem cserélték ismertebb sorozatra) – nekem is megütötte akkor ez a fülemet, de jó volt hallani :)

PazsitZ - 2008. 09. 08. 10:48

Kicsit lemaradtam, csak most volt időm megnézni az első részt. Már nagyon vártam. És meg is kaptam, volt benne pörgés, akció, Billings napszemüveges jelenetén már a promó videókban szakadtam :).
Remélem többé kevésbé megmarad végig a tempó és nem eresztenek le nagyon, bár nem jellemző.
Az egyetlen fura dolog, amikor Danny-t nagyon megnézte az egyik elkapott csávó és utána pont őt támadták meg. Persze lehet csak véletlen, de nekem fura volt, mintha valami jelentősége lenne… :S.

A finálé? Úgy érzem ezt a sorozatot nem kell félteni, itt meg fognak merni lépni durvább véget is simán szvsz.
Ronnie mondjuk valóban megérdemelne egy pozitív kimenetelt.
Lem meg már nincs :(

Gábor - 2008. 12. 02. 20:41

Az egész sorozat szerintem 10/10, a 6. évad szeritnem lapos volt de a 7-et 1 nap alatt megnéztem, hihetetlenül jó lett.
Kérdésem az lenne hogy azt hallottam hogy befejeződött, de rengeteg elvarratlan szál maradt…
Most akkor így lett vége?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz