login |

Californication: kezdett a 2. évad

2008. 09. 08. 14:32 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Őszintén szólva engem az első évad fináléja után valahol belül mégiscsak rágott az a cliffhanger, így ebben a minőségében azt hiszem jót húztak az írók. Mint történés? Hát azt most fogjuk megtudni végre.


Not the balls!

Na jó, még a spoileres rész előtt elárulom, hogy láthatóan így is tudnak mit kezdeni a szereplőkkel, itt is van még sztori. Ha ehhez az új karakter kellett, hát legyen úgy. Az írók iránt támasztott bizodalmam újra a helyén. És akkor most spoilerekkel tovább.

Na szóval, igyekeztem ködösen fogalmazni a bevezetőben, hogy aki még csak épp most nézi az első évadot annak ne lőjek el semmit, de az a helyzet, hogy a szöktetés után egész jól tartották itt a szintet. Egyrészt simán toltam volna be a 3. részt, mert érdekesnek tűnik a felkavart állóvíz sztorija, másrészt pedig maradtak a cicick meg a puncik meg a Moody hangulat.

Igaz, kellett az a rocker, meg a véletlen erőszak szájjal, meg az éttermi cucc, de alapvetően működik az egész. Egyedül az ügynökék kokózása volt szar, de amikor kirúgták az hatalmas volt. “Egy hiba miatt kidobnál x év tapasztalatot az ablakon” és a csávó rányom playre. Ott hangosan röhögtem. Húú.

Amit le kéne már zárni valahogy, hogy a 16 éves lány kvázi zsarolhatja Hank-et bármikor. Nem tetszik, hogy ott lóg és mondjuk előfordulhat, hogy szétrobbantják a családot a 2. évad végén azzal a bombával.

És mivel Mary-Louise Parker is levetkőzött, így felmerül a kérdés és feldobná a Californicationt, hogy Natascha McElhone bevállalja-e? Majd a 4. évadban? Egyelőre csak csökkenti a találgatási lehetőségeket, mert egyrészt tipikus vígjátéki fodulat volt, hogy Hank rossz sötét szobába megy, de mivel látszott a cici így még biztosabbak lehettünk benne, hogy nem az ő nőjét találta meg a sötétben. Na, ez az utolsó bekezdés olyan pasis lett, de hát alapvetően kevés lány fog idáig olvasni.

13 hozzászólás Ne habozz!

Tamass - 2008. 09. 08. 14:39

Nekem bejottek az elso reszek, en is toltam volna tovabb…

Kar, hogy a preair cuccokkal az ember sajat magaval tol ki, hetekig nem lesz uj Moody

Bruzsy - 2008. 09. 08. 14:44

Human, newlow? ;-)

DaveBrubeck - 2008. 09. 08. 15:04

tényleg newlowba lehetne Californication collection’ Amúgy szerintem maximumra összerakták eddig a történetet, nem volt shark amitől előre féltem, és a beszólások még mindig a régik!

Sitrep - 2008. 09. 08. 16:07

nekem is marhára bejött, frissnek tűnik minden, birom szinte az összes szereplőt, és marha vicces meg jó beszólások vannak. Sztorit is jól fűzik, nem uncsi, és élvezhető – heh, unintended, de jó pun :)
Mindeközben Weeds pl. nekem már kicsit uncsi, nem is annyira vicces, és csak néhány karaktert birok feltétel nélkül.

varecza - 2008. 09. 08. 16:09

első rész elég langyi volt 5/10.
A második viszont már jó volt, a hokizós jelenet az nagyon nagy. 8/10

Human Insect - 2008. 09. 08. 16:12

sztem kicsit douche kiemelni h valami direkt pun vagy nem. Hank nem csinálna ilyet talán :)

Harper - 2008. 09. 08. 16:23

Kár hogy ezekhez a részekhez nem készetenek feliratot jó angolos vagyok de valhol ez az amerika angol eléggé számomra legaláb is érthetetlen volt sajnos,de azé meg néztem nem volt rossz csak kár hogy a poánok felét nem nagyon vágtam,azé Before you cum call me BillXd azé befigyelt

Human Insect - 2008. 09. 08. 16:44

legalább lesz okod újranézni a premierkor

Watchman - 2008. 09. 08. 20:08

Egyszerűen zseniális.. Az első évadot 2 nap alatt néztem meg. És ezen a két részen is vinnyogva röhögtem. Nem hittem volna, hogy Mulder ügynök ekkora arc. :)

Bauxit - 2008. 09. 08. 22:23

Az első végén van egy country szám, hátha más is kereste My Shit’s Fucked Up – Warren Zevon.
lehet h csak én nem ismertem..

Biohazard - 2008. 09. 09. 11:04

Nem tetszett az elso evad,de eddig erdekesnek tunik a masodik!

thestud - 2008. 09. 11. 11:35

nagyon jo — megegy sorozat, amit nagyon vartam!

Heckler - 2008. 09. 14. 15:53

Szerintem nagyon ott van az új évad, az évadnyitó végén a batonnal tökönverős, durván elterülős, country zenés rész szinte már könnyeket csalt a szemembe. :]

Hank megint itt van, jobb formában, mint bármikor :P

A cikk alatt pont Tom Petty Wake Up Time c. számát hallgattam, ami meg a második rész záró zenéje.

A Warren Zevon féle számot én is megtaláltam szöveg alapján, de letölteni sajnos nem sikerült… azért youtube-on párszor meghallgattam. Nagyon eltalálták, hogy azt akkor oda…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz