login |

Pilot-mustra: Knight Rider – 1×01

2008. 09. 20. 19:33 - Írta: winnie

54 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Hogy az erre vonatkozó kérdéseket megelőzzem, pár napja írtuk, hogy az NBC feltolta ingyenes megtekintésre a netre a Knight Rider-pilotot, a részletek itt. Hivatalos premier: szerdán.)

Kezdjük azzal, hogy felejtsük el a filmet (kritika itt). Gary Scott Thompson komolyan gondolta a reboot-ot, s bár a lényeg nem változott, de látszik a keze nyoma (ld. még Las Vegas, Halálos iramban). A filmből megszerzett tudás nagy része például feleslegessé vált, mint ahogy pár szereplőt is kiradíroztak (cserébe kaptunk 2 újat), szerencsére a csere minőségi volt, mert bár két geek érkezett, de mindkettő korrekt, ráadásul az ázsiai lány igazi telitalálat.

Mint az előzetesekből is kiderült, az egyik legfontosabb változás nyilván az, hogy KITT-ből egy kvázi-Transformer lett a korszellemnek megfelelően (idézi is Thompson a pilot-ban sajátmagát, miszerint ma már nem kunszt egy beszélő kocsi. Ma már mástól petézik le a fiatal), így azt borítékolni lehet, hogy a klasszikus rajongóinak egy része, főleg akik már a márkaváltásba sem nyugodtak bele, rövid úton fogják elsüllyeszteni az új sorozatot.

KNIGHT RIDER – 1×01 – 7/10

Igen, én sem értem, de beütött egy ilyen széria: előbb nem jönnek be olyan pilotok, sorozatok, melyek szinte mindenkinél okésak, majd pedig bejön egy olyan, amit lehet, hogy sokan lehúznak a…, nem is tudom hová? Előfordul. A csontkommersz mindig is megvett és az sem zavar sokszor, ha egy sorozat buta, mint a főd, a lényeg, hogy szórakoztasson. És a Knight Rider pilot-ja ebben hozta magát. Szórakoztatott, s ezért az érdemjegy, mert nyilván nem a mélységét díjaztam. Míg a tévéfilm nekem merő unalom volt, addig ez a pilot pörgött, de mi mást csinálhatna, ha a játékidő felében Michael barátunk ül KITT-ben és száguldozik.

Maga a sztori nem volt egy nagy eresztés, de sikerült felturbózni pár jó (és pár rossz) poénnal, valamint hihetetlen mennyiségű coolnak szánt, ultra-hitech kütyüvel (“csillagkapu”, KITT érintős szélvédő monitora), melyeknek a hatása megjósolhatatlan, hogy kin miképp fog lecsapódni. Ezzel kapcsolatban muszáj kiemelnem, hogy a stream miatt a különleges effektek minőségét nem tudom megítélni, de olyan sok van a pilot-ban, hogy nem tudom elhinni, hogy ne lennének köztük gagyik. Nekem ez persze nem mérce, hiszen még ma is szívesebb játszom régi C64-es, nullgrafikás játékokkal (reflexjátékok, Creatures 2, Rátkai átkai és tsai), mint egy-két mai csilivilivel, de tuti, hogy másnak számíthat.

A sorozat nyilván ezerrel epizodikus lesz, de biztos, ami biztos, a pilot-ban meglebbentettek egy Michael múltjára vonatkozó szálacskát, melynek kibontása biztos, hogy bele fog telni némi időbe. A készítő ráadásul abban sem tudja letagadni a múltját, hogy a főszereplőket már az első részben neglizsére vetkőzteti és mellékszereplők is menő sportkocsikat vezetnek. Párbeszédek szintjén sokszor süt az egészséges önirónia a sorozatból, bár olykor még így is halálcikinek hat, ami elsőre annak hangzik – idővel remélem megbarátkozom KITT stílusával is.

Hogy a Knight Rider-ből egy Bionic Woman-szerű Titanic lesz vagy a készítő előző sorozatának, a Las Vegas-nak a nyomdokain fog haladni, az hónap végére kiderül, de addig is még egyszer mondom, már csak saját példámból is kiindulva: aki szerint a februári tévéfilm gyenge volt, az is adhat egy esélyt a sorozatnak. Maximum örökre megbizonyosodik róla, hogy az új Knight Rider nem lesz a szíve csücske.

54 hozzászólás Ne habozz!

rheinfuss - 2008. 09. 20. 19:46

Nekem bejött a februári film is, de a nagyon lelkes kritikád után most már az “új-új” sorozat is érdekel. Bár az előzetesekben látott transformers-es alakulgatás nem annyira szimpatikus (ebben benne lehet, hogy én nagy rajongó voltam anno), de majd meglátjuk.
És talán a készítőknek nem is az a célja, hogy a régi rajongókat megnyerje, hanem hogy egyrészt újakat szerezzen, másrészt meg egy akciósorozatot adjanak mindenkinek. Mivel a készítő korábbi sorozatait nem ismerem, ezért nem tudom, hogy milyen mélységű szériákat szokott csinálni, de ha csak annyira megy mélyre, mint a pl. a szökés, akkor már jó. De ha nem akkor is. :)

winnie - 2008. 09. 20. 19:55

remélem, hogy a lelkességemben nem csak a tévéfilm csalódottsága utáni kellemes meglepetés érzése a ludas.

a többiek véleménye majd kellőképpen árnyalni fogja a mondandómat.

arra speciel kíváncsi leszek, hogy van-e út a másik irányba, vagyis akinek bejött a tévéfilm, az most be fog-e hányni.

Kovász - 2008. 09. 20. 19:56

Hát, azért az eredeti széria se a mélységéről volt híres:) Ennek ellenére nekem máig nagy kedvenc, a filmmel se volt nagy bajom, úgyhogy valszeg ez is tetszeni fog (de én megvárom a normális minőséget).

SirAlex - 2008. 09. 20. 19:57

Ha csak annyira lesz szórakoztató mint a film volt, én már akk is nézem egy ideig. HA viszont olyan érdemeket vonultat fel mint a Vegas, akk még várós is. Jah és nem kell ide semmi “mélység” az a régiben sem volt, mégis néztük (kár h azóta sokat öregedtem :( )
Tom én vok a hülye, de mi az a “neglizsére”?

Lewis - 2008. 09. 20. 20:06

Klasszikus kérdés: Winnie, Te melyik magyar TV csatornára jósolod ezt a sorozatot?

kopa - 2008. 09. 20. 20:10

Lewis: Bár én nem winne vagyok, de ez nekem egy tipikus TV2-es sorozatnak tűnik….

anaqer - 2008. 09. 20. 20:29

SirAlex:

“pizsire” ( http://en.wikipedia.org/wiki/Negligee )

isti89 - 2008. 09. 20. 20:32

Sokkal jobban bejött, mint a film. Végre pörgés volt és nem unalom, mint a tévéfilmben. A Transformers-es átalakulás nekem bejött.

Lewis: Meg kell nézni a gyártót és akkor nagy valószínűséggel el lehet dönteni hova megy.

Lewis - 2008. 09. 20. 20:38

Ezt hol tudom megnézni isti89?

Witya - 2008. 09. 20. 20:44

Lol a mustang nagyon durva =O=O de ott van a toppon =D=D…Nálam az egyik kedvenc sorozat a knight rider…és szerintem tarolni fog rendesen.

Shawn - 2008. 09. 20. 21:00

Melyik szereploket “nyírták” ki?

iverson2 - 2008. 09. 20. 21:11

De ugye nem alakul át KITT Optimussá, mert akkor nem nézem meg.

mkfad - 2008. 09. 20. 21:21

Kiderült már hogy KITT-e az utolsó cylon? :D

SirAlex - 2008. 09. 20. 21:25

anaqer: THX!

Rossy - 2008. 09. 20. 21:30

Üssetek érte agyon, lehet, hogy én nem haladok a korral, de nekem nagyon sok volt ez a “transzformeresdi”. Nekem ez a tech már nagyon high. :D

Balee - 2008. 09. 20. 21:31

Sziasztok!
Engedjétek meg a személyes vélemény kifejtését.
A februári pilotot nagyon vártam, de már az is csalódás volt, a sorozat pedig még inkább :(
Egyetlen pozitívum talán hogy visszahozták az eredeti scanner hangot.
-A Turbo Boost (http://www.youtube.com/watch?v=SjH5vSlI-70) egyszerűen gagyi volt, KITT alján lévő KR felirat… lol.
-akció az volt, csak azt nem értettem miért akkor kell magyarázkodni-lelkizni amikor éppen üldözi az ellent. (http://www.youtube.com/watch?v=-n2zsq7nXPU)
-KITT Cave-t is hülyeségnek tartom, a csillagkapus emelő-pörgő szarral együtt
-alig emésztettem meg KITT-et mint Mustangot, az Attack KITT már annyira alpárian néz ki, a kék neonokkal, a teli-felnivel… lol. Amolyan egyszereplős Halálos iramban… (Gary Scott Thompson miért ragoszkodott ehhez a stílushoz? Nem látta az eredeti Trans Am-et?! Ami szerény és mégis látványos volt.)
-a transformers-es dolog OK, csak néhol felesleges volt, erőltetett: Nincs idő hogy KITT megálljon és beszálljanak ezért átalakul, de közben amíg ezt megbeszélik állnak egy helyben(http://www.youtube.com/watch?v=VLwnsl20CUk)
-Az akció részek túlságosan pörgősek, az össze jelenet amikor a szereplők KITT-ben ülnek, kék-hátteres, és ez még a rossz minőségű videón is látszik hogy nem túl realisztikus
-Deanna Russo nagyon helyes csaj, de a koncepciót nem értem, miért kell hogy együtt legyen Micheal-al.

Számomra csalódás, 1×01 – 2/10

kill3r21 - 2008. 09. 20. 22:03

winnie grat neked..jo kis cikk lett :)

Hunnenkoenig - 2008. 09. 21. 01:08

Nekem ez nagyon bejött. Nagy rajongoja voltam az eredeti sorozatnak is es ez szerintem sokkal jobb, mint a film volt.

En nezni fogom. Amugy a hotspot shield ugy müködött, mint a charm. Siman neztem streamben amazonrol.

Dohi - 2008. 09. 21. 02:54

en elvoltam a filmmel is, bar valszeg a nosztalgia faktor is bejatszott. ugyhogy a sorozat is varolistara kerult (persze csak modjaval), aztan majd meglatjuk.

spedway - 2008. 09. 21. 02:59

Már nagyon várom a jövőhetet, hogy “rendes” minőségben láthassam, én odavagyok a spec effektekért ezért nem kínzom magam a streammel:) Örülök a pozitív kritikának, ez jó érzéssel tölt el, nálam a transformerses átalakulósdi nagy plusz, és bár a régi sorinak is nagy rajongója voltam nem azt várom el ettől a modern KR-től mint attól. A Mustang pedig dögös gép, nincsen vele semmi baj. :)

timbaland-fan - 2008. 09. 21. 03:02

Na én most néztem végig. Szerintem fantasztikus lett! Semmivel sincs bajom, egyedül talán Mike karakterével egy picit,de hát majd változik az majd. Részemről 9/10

canaze - 2008. 09. 21. 11:59

Aszittem a filmet fogják folytatni, ez most egy kicsit furcsa lesz így… majd megnézem előbb vagy utóbb… :)

winnie - 2008. 09. 21. 12:11

azt folytatják, csak nem mindent vesznek át, amit ott feldobtak.

spike0007 - 2008. 09. 21. 12:12

Húú winnie a kritikád után méginkább várom hogy lássam!:))

bokesz - 2008. 09. 21. 12:38

hát nemtudom, hogy mit is várjak tőle…
én még ma, felnőtt fejjel is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, igaz mostmár kissé gyermetegnek tartom, meg az akciók is inkább viccesek benne, mint igazi akciók, de azt a sorozatot ez tette azzá, ami…
ennek a pilotjában nemsok jelenet volt, ami tetszett, talán csak az elején, amikor mutatják a garázsban a régi KITT-et, meg a végén, amikor bejön Mr. HOFF is :D
Ennek elenére talán adok egy esélyt az első pár résznek aztán, ha jó lesz, akkor nézem tovább.
Amúgy még a Knight Rider premier előtt egy nappal (23.) is lesz egy, az NCIS-é.
Arról is meg fogunk tudni valami érdekeset, vagy kapunk róla kritikát?
Engem érdekelne :D

Necros - 2008. 09. 21. 13:05

Még ezt nem néztem meg, ennél meg tudom várni a rendes verziót. De már belenéztem és Deanna most még gyönyörűbb, mint a februári pilotban. :)

Startmenu - 2008. 09. 22. 11:21

Elég szarul néz ki ez az új kocsi a régihez képest, de ha elég sokat alakvált, talán még elviselhető lesz ;)

spike0007 - 2008. 09. 22. 12:04

Hát párszor alakot vált! Amugy szerintem szuper lett az első rész, majdhogynem tényleg én is azt mondom a backdoor pilotot el lehet felejteni,mert ez ezerszer jobb volt! Mondjuk felvezetőnek az jó volt! Ez meg Knight Rider volt!:)) Párszor elkapott a Knight Rider érzés! Jó volt és szerintem lesz ez még jobb is! Engem meggyőzött!

Tibi - 2008. 09. 23. 11:47

En meg nem lattam, de mar nagyon kivancsiva tettetek ezzel a cikkel :P

Tibi - 2008. 09. 23. 11:49

Itt egy terjedelmesebb és cinikusabb cikk az első részről:
http://knightrider.hu/hirek/109_pe-s01-e01.htm

Ghostika - 2008. 09. 25. 22:04

And I speak 9 language, we should make a baby :D:D

spedway - 2008. 09. 26. 02:21

Én azt mondom ebben a Knight Riderben megvan a potenciál, simán lekötött és hipp-hopp elrepült a 41 perc, effekteztek és akcióztak ezerrel, simán jó volt. KITT sokat dumál ami jó mert tetszik a hangja, nekem egyedül ez az ablokos beszélgetés nem nagyon tetszik, de majd csak megszokom. :) Szóval így tovább én maradok a sorozattal.

nolan - 2008. 09. 26. 09:56

soha életemben ilyen rossz pilotot még nem láttam pedig haverokkal néztük sörrel meg minden jóval de még így is vacilláltunk a végén hogy akkor ez most komédia, önirónia vagy komolyan gondolják…

a cgi silány volt nagyon :(

viszont dög a zene az opening alatt

bokesz - 2008. 09. 26. 16:44

hát nekem a legkisebb elvárásaimat is alulmúlta, pedik a februári felvezetés után igazán nem vártam sokat…
Voltak benne jó poénok/jelenetek elismerem, de ebből bőven elég volt ez az egy rész.
Nemtudom, hogyha már egyszer hozzányúltak a sorozathoz, akkor miért nem gondolták át rendesen, hogy mit lehet és mit nem, mi az ami még megengedhető és mi nem…
Oké lehet, hogy ezzel a sorival nem kizárólag a régi sori rajongóit célozták meg, hanem újakat akarnak, mert a mai fiatalságnak ez kell (speciális efektek, Transformers, lángolva száguldó autó, meg tuningnak egykis kék neon a kocsi alján), de nekem ez nem jött be.
Én a régi sorin nőttem fel és még mai szemmel is (pedig csak 18 vagyok) többre tartom azt, mint ezt a silány, minősíthetetlen katyvaszt.
Nagyon sajnálom, hogy odáig jutottunk, hogy egy ilyen legendás sorozatnak, ilyen silány folytatást csinálnak…
Remélem, hogy Glan Larsonnak sikerül a terve és tud csinálni a régiekkel (kivéve Devont R.I.P.) egy lezáró mozifilmet a régi sorozatnak, bár erre nagyon kevés esélyt látok sajnos.
Na mind1, száz szónak is egy a vége, én a februári felvezetővel két részt láttam, ami nekem elég is volt..

des - 2008. 09. 26. 17:02

nálam cancel. már a 8. percnél eldöntöttem, de azért végignéztem.

zizou fan - 2008. 09. 26. 19:21

Ez nekem nagyon bejött. Az effektek, az ázsiai csaj karaktere, a látvány, de még a történet se volt rossz. Tetszett, na. A következő rész mindenképp várós. 8/10.

bokesz - 2008. 09. 26. 22:19

már csak azoknak az életkorára lennék kíváncsi úgy átlagban, akinek tetszett a pilot meg az 1×01 :D
Ja meg persze, hogy az eredetiből, akár csak 1 részt is láttak-e… :D
átlag életkort én úgy 14-18 év közé saccolnám, az utóbbira bpedig a válaszom az esetek mondjuk 70%-ában nem lenne. :D
Erről ennyit :D

winnie - 2008. 09. 26. 22:24

én épp fordítva gondolnám. sok KR-fanatikusnak bejött a pilot, mert elfogultak, illetve az idősebbeknek, mert inkább a 14-18 évesek gagyiznak le valamit azonnal, ha nem úgy néz ki, ahogy elképzelik (tisztelet a kivételnek), míg pl. én (30 vagyok, láttam kr-részeket bőven, de nem vagyok rajongó) simán élveztem az tempót meg az ökörködést.

UndokBeka - 2008. 09. 27. 01:10

Bevallom engem simán levett a lábamról az egész. A tempót ha így tartják végig, akkor állat sorozat lesz, a főcím zenéje még mindig nem annyira bejövős, de ez van. Amennyire rossz volt a pilot, annyira jó volt ez. A pilotnak az első 10-20 perce mondjuk jó volt. :) Szóval nálam nézős lesz a sorozat, ismerem az eredetit, azon nőttem fel, nyilván ahhoz hasonlítani kár lenne, mert fiatalabb voltam meg minden, de simán jó ez is. Mondjuk David Hasselhoff feltűnhetne majd párszor, az nagyon állat lenne. :)

Bubbles - 2008. 09. 27. 02:25

Gagyi volt. Béna volt a történet, a szereplők és főleg az effektek, de azok nagyon!

spedway - 2008. 09. 27. 02:57

bokesz

Én meg az ilyen okoskodók életkorára lennék kíváncsi, akik azt hiszik, ők szxxxják a spanyol viaszt.

seven - 2008. 09. 27. 03:40

csalódtam benned winnie, ennek 7/10?! :P

Narg - 2008. 09. 27. 08:51

nekem nagyon bejött, sztem teljesen mókás volt

spike0007 - 2008. 09. 27. 12:55

Ha osztályozni kell akkor 9/10, nekem nagyon bejött és remélem sokáig fut majd a sorozat!:)

bokesz - 2008. 09. 27. 14:04

Kedves Spedway! :)

Nem titok, 18 vagyok, de ha lenneannyi értelem, abban az okos, beszólogatós kis buksikádban, akkor visszaolvasnál pár hozzászólást és láthatnád, mert már egyszer leírtam, és akkor nem hinnéd magsdról, hogy te fingottad a passzát szelet…
Másodszor, ha már itt tartunk, akkor kíváncsi lennék a te életkorodra is, hogy hány éves lehetsz (kommented alapján agyilag nem léptél túl még az óvoda nagycsoportján sem…), ha már egyszer azt hiszed magadról, hogy te hugyozta a Mississippit… :)
Harmadszor én nem személyeskedtem senkivel, leírtam a véleményemet és ennyi, de látom, hogy kár volt…
Megnyugodhatsz, többet nem teszem.
Sziasztok.

seven - 2008. 09. 27. 16:22

cia

mike - 2008. 09. 27. 18:16

végül mégiscsak megnéztem, pedig nem akartam. hát… nem mondom, hogy kár volt, mert elég jól szórakoztam. de ez elsősorban a csajoknak és az autós részeknek volt köszönhető. :D nagyon rágyúrtak az eyecandy-re a készítők, nem biztos, hogy ez elég lesz. a történet és az effektek nem tetszettek, a főcím viszont jó. nem kéne, de megnézem még a következő pár részt is, erre pedig adok egy 6/10-et.

SpockCooper - 2008. 09. 28. 13:54

Személyes véleményem az, hogy ez még sokkal rosszabb lett, mint az előző. Ha nem láttam volna már egy rakás sorozatot és mondjuk 15 évesen nézném akkor talán tetszene.

Midnight - 2008. 10. 01. 16:53

Akkor most az én véleményem: 29 vagyok, rajongó, és 10-ből 10-et adok ennek, minden részét nézni fogom. Sztem nagyot dob a nézhetőségen az a tudat, hogy sok nanitos filmet/sorozatot láttam, és emiatt bírom az átalakulásos részeket is. Sajna a régi KR most olyan már, mintha a régi 2d-s Transformerseket néznénk számítógépen

Káté - 2008. 10. 02. 19:37

Nekem is bejött: 3.5/10et kap is.

Sztori: 1/10, látvány: 8/10, dzsippé alakulás -4, csajok, kocsik +3…

Körülbelül olyan módszerrel értékelhetek, mint ahogy a sorozat írói írták a történetet… :D

Már-már azon gondolkodtam, hogy alá kellene szinkronizálni, mert minden pillanatban olyan orbitális baromságot mondtak, csináltak, hogy az már teljesen szórakoztató volt.

Mintha egy comedyt néztem volna és pont ezért jött be… :P

Kár, hogy kb ez egy-két rész erejéig fog tartani, utána cancel lesz…

Lobster - 2008. 10. 02. 23:59

A pilot annyira nem jött be, olyan közepes volt(persze kellett a bemutatás), de a második rész már kifejezetten tetszett. Fun, cool beszólások, jó kocsik, bikinis csajok, verseny. Igazi agyatlan guilty pleasure. Az átívelő szál még mindig nem kéne bele, inkább a lazaságot kellene az arcunkba tolni folyamatosan, az átívelős múltkutatást meg hagyni a fenébe.
1*01 – 5/10
1*02 – 8/10

rheinfuss - 2008. 10. 04. 21:05

Nekem csak most sikerült megnézni az első részt, de megmondom őszintén, hogy régi nagy rajongóként tetszett. Nyilván egy csomó gagyi dolog volt benne (nem részletezném, a fenti kommentekben elhangzottak), és a transformerses megoldás nem nagy kaland, és nem is nagyon fontos, igazán nem hesználható ki, vagy rosszul használják, szerintem. Mindenesetre megnézem a második epizódot is, tuti. Aztán meglátjuk. Bár, ha jól emlékszem, nézettségben sem hozta a tőle vártat. A végén nem én lövöm le, hanem a csatorna…

kbence - 2008. 10. 10. 01:19

Legújabb rész nagyon üt!
Tök olyan a hangulata (eszméletlenül durván jó csajok, jó kocsik, tengerpart), mintha ez lenne a 21. század Baywatch-a:)
Igaz, hogy gyakorlatilag nincs története, de teljesen a képernyőhöz (monitorhoz) ragaszt.
Nagyon feelinges

Zagloba - 2008. 10. 26. 15:50

A pilot még úgy, ahogy…
De amikor két egymás utáni részben fegyvert/technikát csempésztek a rosszfiúk: egyszer ki, egyszer be…hát…mit mondhatnék?
Amikor az atomerőműre lövik a rakétát a rosszak, nyilván hatótávolságon kívül vannak, bár KITT elmagyarázza, hogy sokkal rosszabb lesz, mint Csernobil?!
A sztori nulla, a szereplők /különösen Sarah/ egyszerűen idegesítő/ek/, a trükkök nevetségesek. Kitt átalakulásai??? No comment.
Lehet, hogy régimódi vagyok,de valahogy jobban bírom, ahol van sztori, és kidolgozott karakterek.
Cancel, és R.I.P.
Ahogy hallom lassan a nézettség is bukik lefelé :)
Még jó, hogy ott van nekünk a régi KR :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz