login |

NCIS 6. évad premier: Who is the last man standing? – írta darkspell

2008. 09. 25. 17:00 - Írta: vendegblogger

28 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Elkezdődött, immáron hatodszor. Amerika egyik kedvenc nyomozós sorozata (na meg ugye a miénk is) immáron hatodszor gyürkőzik neki, hogy meghódítson minket. Sikerül? Kiderül.

Honnan indulunk?

Adott ugye egy karakterközpontú sorozat, szemben úszva a sok sikeres, szintén C, I és S-betűkkel operáló sorozatokkal. Ha valami szép kis cliffhangert akarunk keríteni a végére, akkor két lehetőségünk van:

Ad1) Kerítünk valami jó nagy ügyet, amire mindenkit rá kell állítani hogy még véletlenül se következzen be az, amit a rosszfiúk szeretnének (ld. az 1. évd fináléja – very-very bad guys akar megölni PotUS-t, alias Elnök Urat), vagy…

Ad2) Teszünk bele valamit, amitől drámává válik a dráma: DRÁMÁT. Ilyen volt már többször: hol meghalt a csapattag (Kate, R.I.P) vagy éppenséggel „visszavonult” (á’lá Gibbs). Tavaly viszont megkaptuk az egyik verziót, kombinálva a harmadik legjobban szeretettel – aki esetleg már elfelejtette volna mi történt, ITT olvashatja winnie szösszenetét róla, aki viszont még nincs képben az 5. évad történéseivel, az kerülje messze. Na, de csapjunk a lecsóba, a tovább után jöhet spoileresen az elmélkedés.

Hol vagyunk most?

Jenny-től ugye búcsúztunk, de ezt már egy ideje láttuk előre, a meglepőbb része csak ezután jött: a Gibbs nevű Special Agent kap egy rakat aktát, hogy ők az „új” csapata. Új annyiban, hogy hármójuk közül kettő már eddig is volt, tehát régiek. A harmadik tényleg új, de szintén régi: szinte kiált a névért: Timothy McGeek #2.

Természetesen azt már az előző évad végén is tudtuk, hogy ez bizonyos szempontból kamu: Gibbs csapata marad Gibbs csapata, történjen bármi, vagy akár be is fejezhetik az NCIS következő évadjának forgatását. Nos, az évadnyitóban ebből a szempontból nem csalódtunk, szép lassan visszakaptuk az összes szívünkhöz közel állót.

Az írók zseniálisan szedték össze a sokfele eldobott szálakat, minden szép lassan a helyére került. Sőt, külön pacsi illeti őket, hogy az olyan apró dolgoknak is adtak egy kis jelentést, mint Palmer hódítása, vagy Tony-t még 4 hónap után is egy csomó nő hívogatja. Természetesen érezzük, hogy nem-van-ez-így rendjén… Ducky meg is mondja, ahogy azt kell, saját humor-stílusában: – Mr Palmer, tell Agent Gibbs he can send in the B team.

Nem árulok el nagy titkot amikor azt mondom, hogy a status quo helyreáll a rész végére, de ehhez persze kell egy kis kémsztori. Itt talán egy kicsit alkothattak volna nagyobbat íróink, körülbelül akkor rá lehet jönni az áruló kilétére, amikor kiderül hogy áruló van. De hát ugye ne legyünk telhetetlenek, tudtuk hogy ez a rész erre van. Put the (A) team back together.

Hova tartunk?

Sejtjük? Talán. Nem. Igen. Talán. Egy nyomozós sorozat hatodik évadjánál természetesen adott a kérdés: merre tovább? Hát, ez most még nincs annyira kikörvonalazva, de elnézve az NCIS nézettségét (ami nem volt rossz) az írók meg fogják erőltetni magukat, hogy továbbra is színvonalas részeket kapjunk. Sejtjük? Igen. És ha vesszük az eddigi részeket, elég jó esélyünk van még pár jó részre/évadra.

Értékelés

Résznek kicsit lassú, de hát ugye ez várható volt, mert a négy csapattag négy külön helyen kezdett. Viszont az összehozásuk bravúrosra sikeredett, és a többi úgyis jön majd magától.

Pozitívumként említhető a szétszakadozottságból fakadó poénok, míg negatívumként inkább a rész kiszámíthatósága. Mindezzel együtt egy korrekt, kellemes részt kaptunk. Saját elfogultságomat is belekalkulálva egy 6.5/10-et simán megszavazok, és nagyon erős a gyanúm hogy ez évad közben inkább felfele mint lefele csúszik majd. Mit gondoltok?

28 hozzászólás Ne habozz!

Necros - 2008. 09. 25. 17:08

Én nem ilyen módon értékelek, ezért az én skálámon 8/10 a premier. :) Kellemes, hangulatos NCIS rész volt, a korábbiaktól eltérően most nem nagy durranással kezdtek. A továbbiakban szerintem is lesznek még ennél is jobb epizódok, ahogy arra is számítok, hogy még legalább 1-2 évadot kapunk ez után.
Cote gyönyörű volt az elején és nagyon szépen énekelt. :) A Megasz*rt simán nyerné. :D
Tony megint nagy volt, McGeek, mint Boss: LOL.

A végén azért engem meglepett az az SMS. De remélem, a következő 1-2 részben ezt lezárják és jön valami új nagy átfogó téma a heti ügyek mellé.

Don Jr. - 2008. 09. 25. 17:18

Szerintem is elég jó rész volt. Ha kikéne emelnem jelentett akkor Tony videó beszélgetése lenne az és abból is a válasza McGeek kérdésére “Egyedül vagy?” :)

Pocok - 2008. 09. 25. 17:20

Nálam is 8/10et érdemel. Sajnos az új csapatot nagyon gyorsan lezárták… mehetett volna pár részig.

Rutinos ncis nézőként egyből tudtam ki lesz a hunyó. De amúgy végig élveztem a részt.

Ami leginkább nem tetszett, az hogy az FBIos srácból Tony-t akartak csinálni (az elején az a rész amikor elvette a csaj aktáját). A főszereplők amúgy hozták a karakterüket. McGee mint “BOSS” :P Meg a liftes részek is jók voltak.

Eddig a hét idézete: “…down with the geeks” :P

winnie - 2008. 09. 25. 17:27

“Rutinos ncis nézőként egyből tudtam ki lesz a hunyó. De amúgy végig élveztem a részt.”

most már kíváncsi lettem. pár sorban, de tényleg nagyon röviden, leírná valaki, hogy mi történt?

Pocok - 2008. 09. 25. 17:38

SPOILER

Azért lett új csapata Gibbsnek, mert az egyik hazaárúló, és gondolta majd ő kideríti.

bokesz - 2008. 09. 25. 17:39

végigolvastam a kritikát is, a hozzászólásokat is, és nagyon kíváncsi lettem.
Egy sejtésem van, hogy mi lesz a végkimenetel az 5. évadzáró után, de nem merném megfogadni 30:1-hez :D
kíváncsi vagyok, megnézem :D

Tschöppy - 2008. 09. 25. 17:47

Az elején meglepődtem kissé, amikor Cote elkezdett énekelni, de határozottan jó látvány volt :)

A LaPlaglia gyerek túl hamar halt meg szerintem, benne volt még néhány rész a karakterben.

Én mint NCIS addikt 6/10-et adok, nem tudom megmagyarázni miért, de nem fogott meg annyira ez az évadnyitó, mint a korábbi részek.

Raveena - 2008. 09. 25. 18:32

Az NCIS-be azt imádom, hogy nem olyan száraz, mint a többi CSI sorozat. Az összes karakter szimpatikus, és humoros. A 6.01 rész elején megijedtem, hogy Zivanak most annyi /távol tartottam magam nyáron a SPOILERektől/, de a főcím mindent elárult. Az kiveszett a részből, hogy izgulni kell, hogy visszaáll a csapat. Egy-két részig még húzhatták volna. Legalább nem az első öt perc állt össze újra az egész csapat. Abbs “parancsa” Gibbsnek nagon aranyos volt :) A végén, amikor Lee felhívta Gibbst, és sikongatott azonnal világossá vállt, hogy ki is a hunyó.
Összeségében 8/10, és nagyon várom a következő részt :)

Kaktusz - 2008. 09. 25. 18:43

ó, hát én meg szárnyalok:) már rákészültem hogy az új csapat 3-5 részen át fog szenvelegni, és hogy úgyis elszúrják a készítők, erre ezt a részt kaptam. én most teljesen könnyű szívvel adok rá egy 8/10-et, mert azért a 4. évad vége-5. eleje méretű bummot nem hozta, de baromi jó volt. én egyébként úgy tippeltem, az lesz a hunyó, akinek a táskájában megtalálták a kártyát. és sajnálom, hogy végül az lett, aki, mert nagyon szimpi volt. mind1, ez van:) all in all, nagyon bejött ez az évadkezdés, és hogy végül kiderült Vance-ről, hogy nem is olyan gonosz (:P), meg hogy valójában miért szedte szét a csapatot. remélem, tudnak még vmi értelmeset kezdeni ezzel a kém-szállal, mert eddig nem csalódtam.

RIP Jen: annyira elfeledkeztem róla hogy mi történt, amikor Gibs az elején felnézett a “balkonra”, annyira Jent vártam… aztán persze azonnal leesett, de egy pillanatig mégis… *szip-szip* hiányozni fog, h csak egy nő van (Abby egy külön kategória:P)

Castiello - 2008. 09. 25. 18:44

8/10, nagyon korrekt rész volt.
SPOILER

Ráadásul a végén a kis csingcsang hogy megúszta. Lesz ebből még fatal.

Sanna - 2008. 09. 25. 19:00

Nálam szintén 8/10et érdemel. Nekem tetszett, igaz a nagy nyári NCIS szárazság után üdítő volt ez az évadnyitó. A poénok azért megint ott voltak: liftes jelenet az elején, McGee főnök, I am NEVER alone! hát ezen dőltem :-), Abby is hozta a formáját, jó rész volt na. Igaz valóban húzhatták volna még a csapat visszahozását, dehát ez van. A kémsztori bizony még nem zárult le, Gibbs gyanakszik még, szerintem ő tudja, hogy Langer nem használt volna párnát a fickó megölésénél, na meg Ziva nézése a végén Lee-re szintén elgondolkodtató. Érdekes infók voltak a részben, pl. Ziva apjának a beszélgetése Leon-nal, szimpatikus volt, hogy ő nem akar a lányának olyan életet, amilyen neki volt, azt akarja, hogy megöregedjen, az azért a Tony-Ziva fanoknak ad egy kis esélyt :-)
Másik érdekes dolog: mint kiderült McGee tudja, hogy miért repítette szét a csapatot Leon 126 nappal ezelőtt, és hát Ziva is tudta, de mi van szegény Tony-val, aki ugye 5000 igen közeli barátot szerzett az elmúlt hónapokban :-), szóval őt csak szivatta, hogy egy hajóra küldte? mert szerintem ő nem tudott semmit!
Asszem jó évad elé nézünk, és a nagy kérdés, vajon kinek dolgozhat Lee ügynök, lehet hogy egy nagyot üt majd, mikor kiderül, hogy ki is valójában a HUNYÓ! Meglátjuk :-)

Necros - 2008. 09. 25. 19:13

Pocok, hát nem éppen…

Tschöppy, én is jobban szerettem volna, ha marad még néhány részt LaPaglia, a Seven Days-ben nagyon jó volt.
De annak meg nagyon örülök, hogy hamar visszaáll a rend, már csak Tonyt kell hazahozni a következő részben, nehogy Abby megegye Gibbst reggelire. :D

Jenny nekem is hiányzik, kár érte. :( De az új főnök is jó lehet, már mondtam korábban is, hogy én nem veszem biztosra az ő rosszfiú szerepét és lám, igazam lett. :) A kémes szálat viszont 1-2 részen belül le kéne zárni, Lee nem olyan jó karakter, hogy sokáig húzzák a dolgot.

winnie, röviden ennyi:
Az elején Marokkóban Ziva próbált beépülni, amikor felrobbant az étterem, de nem sérült meg komolyan. USA: Tengerész hullát találtak, ami hónapok óta ott oszladozott. Gibbst előbb megfenyegette Abby, hogy vagy összekaparja a csapatot tizenvalahány napon belül vagy baj lesz. : Ezután elárulta az új főnök neki, hogy azért kapott új csapatot, mert valamelyikük kém. Egy kis nyomozás, McGeek a cyber egységnél volt “Boss”, Tony a hajón kutatott infó után, Ziva fontos dolgokat árult el. Palmer gyanúba került, de gyorsan tisztázták, némi kellemetlen szitu után. :D Az új geekre kezdtek el gyanakodni, Lee meg LaPaglia elmentek saját szakállra nyomozni, Lee megölte az ex-FBI-ost, úgy tett, mintha az lett volna a gonosz (én megettem :D) és kisétált a végén, miközben Ziva és McGeek visszatértek. Majd jött az SMS, amit fent láthatsz. :)

Nem lett rövid, szorri. :D

winnie - 2008. 09. 25. 19:15

köszi.

Necros - 2008. 09. 25. 19:22

Nincs mit, :) remélem, nem hagytam ki semmi nagyon fontosat.

Sanna, lehet, hogy Tony nem tudott semmit, de mi van, ha ő azért volt ott, hogy a tengerészek után nyomozzon.

Sanna - 2008. 09. 25. 19:29

Necros igazad van. Olvastam valahol, hogy a Lee-t játszó színésznő az egész évadra szerződést kapott, szóval nemtom, hgoy lezárják-e 1-2 részen belül, van ennek az évadnak ez lesz az egyik fő szála, majd kiderül.

Necros - 2008. 09. 25. 19:56

Basszus… Akkor remélem, jól kidolgozták a karaktert, mert eddig elég lapos volt. Kár lenne egy gyenge gonoszra fókuszálni. Mondjuk, ha csak kisebb szerepet kap és néha tűnik fel, akkor lehet, hogy jó lesz.

Seeley Booth - 2008. 09. 25. 20:00

Nem bírtam ki, így elolvastam: örülök hogy újra jön a rendes csapat%!!! Imádom őket, főleg DiNozzo-t :P Holnap nézem amúgy én is :)

Tschöppy - 2008. 09. 25. 20:05

Sanna: szerintem Tony-t csak falból külték el, hiszen a cél az volt, hogy Gibbs új csapatot kapjon, hogy ki tudja találni, ki az áruló a háromból. Ha meg Tony ottvan, nehezen tudták volna ezt összehozni (gondolom valami szabály a háromfős csapat plusz főnök).

SPOILER:

Az IMDb szerint LaPaglia a 6×06-ban szerepel még, gondolom valami flashback jellegű szereppel (vagy kibontják a halálát még jobban), akkorra tippelem, hogy kiderül Lee ügye.

Sanna - 2008. 09. 25. 20:29

Most vettem észre a képen a 09/23-at, hát külön piros pont a készítőknek, hogy odafigyelnek a részletekre, igaz ugyanez a szitu volt a Supernaturalban az újsággal.
Valóban Tony felesleges volt ebben a helyzetben :-)

Ghostika - 2008. 09. 25. 21:06

nekem olyan 7/10. Ziva nagyon szép látvány volt és úgy általában mindenki leírta a dolgokat.
Rendszeres néző vagyok, és ha tippelnem kellett volna hát a csaj lett volna, de esk csak azért mert anynira bizonyították hogy nem ő az, és a végén néztem egyet mikor az sms jött, de talán picit még gondolkodtam közben hogy miért is csak ennyivel zárták le, de örülök hogy meignt van valami a háttérben, de modnjuk 2 részig még lehetett volna húzni a nyomozást. De ennél nagyobb átívelő szál kell.

Kíváncsi vagyok hogy ezt a készítők mikor döntötték el hogy ő akkor most áruló lesz.

darkspell - 2008. 09. 25. 22:01

Szerintem is túl feltűnő volt, ahogy próbálták az FBI-os csávóra terelni… És ugye amúgy is a csajnak lett volna a legértelmesebb választás.

Szisz - 2008. 09. 25. 22:33

Most néztem meg a részt, s nálam megérte a várakozást, tetszett. Az új csapat viszont tényleg maradhatott volna kicsit tovább.
Ráadásul pont LaPaglia-t nyírták ki; pedig reméltem, hogy őt megtartják még pár részen keresztül. Azért kíváncsi vagyok milyen lesz Lee karaktere a jövőben, eddig nem tett rám jó benyomást. Kicsit semmilyen volt.

CalverKelevra - 2008. 09. 25. 22:59

“Don’t be such a girl!” és hozzá az arc… epic :D

nem rossz rész, egy 7/10-et megérdemel, de lesznek még ennél sokkal jobbak is az évadban, biztos vagyok benne.

Castiello - 2008. 09. 26. 14:39

Vááá a legjobb a párbeszéd :D

McMatróz: – Mit látsz?
Tony: – Rövid életet, McGee.A tiedet, ha elkapnak.

ucnlm - 2008. 09. 26. 15:22

Lehet, hogy pusztán az elvonási tünetek miatt, de nekem nagyon tetszett a premier! Ami azt illeti, nem ismerem a színészeket (Lee-t leszámítva) az “új” csapatból, de jók voltak. Bár nem bánom, hogy már az első rész végén visszaállt a rend, csak annyit szerettem volna, ha nem az első 5 percben kerül elő mindenki. Ezügyben maradéktalanul elégedett vagyok. Nem is bánom, hogy visszaáll a rend, csak hozzák a szokásos színvonalat a történetek tekintetében. Azzal, hogy éreztették itt bizony már 4 hónap eltelt, jól átjött a hiányérzet, amivel úgy gondolom az 5. évad végén keletkezett űrt, és a feszült várakozást igazán jól kiaknázták. Kicsit lassúbb volt a megszokottnál az epizód, de az ötödik évadban is volt jó pár ilyen, és nem tartom vészesnek, csak ennél ne lassuljon le jobban. Leonról eddig issejtettem, hogy nem az a kimondott “gonosz”, akit utálni kell, nagyon jól beleillik a karaktere az eseményekbe, és épp annyira szokatlanná teszi a helyzetet, hogy érezteti a változás szelét, azt, hogy semmi nem maradhat örökké ugyanúgy. Ez nálam megadta a kellő érzést, ahogy megsínylik a karakterek a változást, de kihozzák belőle a legjobbat. Ez nem tudom mennyire érthető, nem tudom jobban leírni. Lee-t én sem tartom különösen jó választásnak z események továbbvitelére, legalábbis pár résznél tovább, ugyanakor simán el tudom képzelni, hogy megindult egy az évadot átívelő szál, ami azért nem lehet baj, mert egyértelmű, hogy Lee csak egy kis része az eseményeknek, valaki itt a háttérből mozgatja a szálakat, amiben még rengeteg lehetőség van (az eddigiek alapján, meg ahogy azt a telefonbeszélgetést ilyen megindítóra, és szépre vették, akár még azt is el tudom képzelni, hogy Ziva apja kavar a háttérben :D – najó, csak megfordult a fejemben). Elég egyértelműen Langer-re akarták terelni a gyanút, ez már szokássá vált a sorozatban, hogy csakazért sem az a rosszfiú, akiről hisszük, a “hívést” pedig a történet állítja elő, nem a néző, ezért én sem dőltem be nekik. De, hogy Lee volt az, engem is meglepett. Nagyon tetszett McGee boss pozíciója :) és az, hogy fontos szerepet kapott azáltal, hogy az egyetlen volt aki tudta valójában miért oszlatták fel a csapatot. Nem teljesen egyértelmű, hogy Tony-nak mi is volt a szerepe azon a hajón, a történet szerint ugye csak egy kanyar volt a hackelés körútjában, de azt jól vette, a szokásos modorában persze. Mindazonáltal szerintem az, ahogy mindenki csinálta a maga dolgát, egyértelművé teszi, hogy a csapat tagjai nőnek fel. Mindent összevetve egyáltalán nem vagyok csalódott, boldogan nézek az elkövetkezendő 27 rész elé :D
UI: hatalmas hála, amiért a magyar felirat ilyen rekordsebességgel készült el, hozva a szokásos minőséget! :)

Raveena - 2008. 09. 26. 20:31

A köv. rész promójába Tony még a hajón van, és ott lesz egy kis gond. Szóval szerintem azaz ok, amiért őt elküldték még csak most jön :)

Kaktusz - 2008. 09. 26. 20:44

“egyértelmű, hogy Lee csak egy kis része az eseményeknek, valaki itt a háttérből mozgatja a szálakat, amiben még rengeteg lehetőség van”

legyen így:)

Karesz - 2008. 09. 26. 22:17

Azért nem semmi. Úgy 6 pontot ajánlottam volna meg az epizódra… egészen az utolsó húsz másodpercig. Azóta 8.5. :)

DiNozzón nagyon röhögtem, szintúgy McGoo főnökségén.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz