login |

The Office: kezdett az 5. évad

2008. 09. 30. 12:12 - Írta: CyClotroniC

28 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Na, ez már szitkom-premier volt a javából! Tény, hogy még van, ami nem startolt el (lásd 30 Rock), de eddig a The Office 5×01-nek nem kicsit sikerült rávernie az egész mezőnyre, már ami az évadkezdést illeti. A hétfői adagból 4 CBS-szitkomot is végignéztem és összesen nem röhögtem annyit, mint ez alatt a 40 perc alatt. Annyira tömény és tartalmas volt ez a rész, ahol egyszerűen az összes karakter megkapta a maga kis 5 percét, továbbvitték az évadzáró cliffhangereit és még egy egész emlékezetes epizód sztorival is szolgáltak az írók.

A The Office-t nyugodtan nevezhetjük megosztó sorozatnak, hiszen a legtöbb ember kategorikusan tudja imádni vagy utálni a show-t. Van, aki számára klasszisokkal veri a konzervkacajos konzumvonalat, míg mások el sem mosolyodnak rajta, sőt már ők feszengnek kínosan a székben a karakterek helyet.

Ebből az életérzésből is jócskán jutott az 5. szezon 1. részébe, ami annyira tipikusan office-os, hogy a pilot helyet ezt kéne mutogatni mindenkinek, aki még nem látott egy részt se a sorozatból… Kéne, ha nem lenne ennyire spoileres az átívelő szál szempontjából, így folytassuk tovább mögött, saját felelősségre.

Mint tudjuk a 4. évad végén Andy lelopta Jim kezéről a leánykérés ziccert, térdre ereszkedett Angela előtt, Toby-t Holly (Amy Ryan) váltotta a HR-es székben, Dwight és Angela összejöttek az irodában, míg Ryan bebukta a vezetői állását a cégnél.

Ez az a szituáció, amire hetekig vártak a rajongók, hogy megoldódjon/tovább fejlődjön, és nem kellett csalódniuk az évad premierben egy kicsit sem. A The Office életében egyre többet láthattunk már eddig is 40 perces részeket, amiket nem mindenki szeret ugyan, de a mostanival garantáltan elégedett lehet mindenki, hiszen a történet egy epizód alatt több hetet is ugrik az időben, kvázi megtudhatjuk, hogy mit csináltak a srácok Scrantonban a nyáron.

Ami az egész irodát érinti, nagy fogyókúra verseny indult a kirendeltségek között, Ryan visszatért Scrantonba recepciósként, Pam pedig beiratkozott egy szemináriumba önmegvalósítás címén. A legdurvább mégis az egészben, hogy annyira belakták az írók ezt a 40 percet, hogy fel se tudom hirtelen sorolni az összes emlékezetes jelenetet, amit belesűrítettek ebbe a játékidőbe. Michael életmód tanácsai a sumo-ruhában, Pam bejelentkezése a laptopon, Jim és Pam az esőben a benzinkútnál, Dwight interakciója Stanley szülinapi tortájával és a szakállas poén, amit hétről hétre sikerült folyamatosan kibontani. Egyszerűen briliáns volt az összes és még biztos van olyan, aminek a fenti listában lenne a helye.

Próbálom, de nem tudom nem túl dicsérni a show-t, mert egy átlagos szitkomhoz képest jóval több karakterrel kell megoldaniuk, jóval jelentéktelenebb hétköznapi eseményeket, és mégis sokkal viccesebben teszik, mint sok jelenleg is futó szitkom-társuk. Hiába na, az 5 szezon és a 18-49-es nézettségi adatok magukért beszélnek.

Bár idén elkerülte a díjeső a sorozatot az Emmy-n, de ha végig ezt a szintet tudják tartani a mostani szezonban, akkor be kell érnie a belefektetett munkának egy-két szobrocska formájában. Ráadásul a The Office-t nem kell félteni e téren, hiszen ellaposodás helyett folyamatosan magasabbra pakolják maguknak a nívólécet. Számomra simán 10/10 volt az epizód, de ha kivonom belőle az elvakult rajongói faktort, akkor is egy 9/10-et kell adnom ennek a résznek, akár önmagához, akár a többi szitkom premierjéhez mérem a teljesítményt.

28 hozzászólás

ziggi - 2008. 09. 30. 12:33

Nagyon jól beszélsz. A csütörtöki NBC szitkomokbol ezt várom mindíg a legjobban. Remélem tartani fogja magát az évad ehhez a szinthez.

SPOILER

Jobbulást Tobie-nak :)

winnie - 2008. 09. 30. 12:36

úgy terveztem, hogy én írom a kritikát, de szerencsére cyclotronic megelőzött és kábe ugyanazt írta le, amit én is gondoltam – végig szerettem a részt, de nem gurguláztam annyit.

annyi a difi, hogy én kicsivel lejjebb osztályoztam volna a részt és kiemeltem volna, hogy egy újoncnak tuti nem ezzel kell kezdenie, mert ez inkább bennfenetes, de úgy tűnik, hogy más másképp látja.

ráadásul én is a pam a széken képet emeltem volna ki:)

ziggi - 2008. 09. 30. 12:45

Az igaz Winnie eléggé bennfentes epizód, ujonc ne evvel kezdjen.

borleszk - 2008. 09. 30. 12:50

én két napja nézem csak, az első részt kikapcsoltam annyira rossz volt (pláne az eredeti UK után) de tegnap este semmi darálnivaló nem maradt így folytattam a 1×02 Diversity Dayel és kapartam a falat a vinnyogó röhögéstől a továbbiakban.

restecp

seven - 2008. 09. 30. 12:50

7/10, mondjuk

szerintem sikerült túldicsérni :P

extended sima epizódként jobb lett volna(30perc)

szerintem.

superr0x - 2008. 09. 30. 12:52

szép vót csiklóó

Dr. Fünke - 2008. 09. 30. 13:08

Szerintem is a legjobb évadnyitó volt az idén eddig,
és nekem külön öröm, hogy a titkos kedvenc karakteremnek, Andynek nagyon jó részeket írtak.
Vajon Angela terhességét miért nem írták bele az írók a sorozatba? Egy Schrute baba, na az lett volna
hatalmas.

KTamas - 2008. 09. 30. 13:11

Nagyon állat volt az évadkezdés, hiányzott már a sok röhögés… messze a legjobb 40-perces rész, sztem pont elég dolog törtent benne. Egyéb highliteok pl. Michael szakálla (ami Gervaisos UK főnökre hajaz), az esős leánykérés (sztem faszán behúzták a készitők miután már majdnem elhitte az ember h akkor Pam az egyetemen fog majd vkivel kavarni… bár ki tudja…), a Mad Menes csávó, az új főnök a party-planning committee-ban, Stanley… csak így tovább, na.

KTamas - 2008. 09. 30. 13:15

@Dr. Fünke: azt én se értettem, azt meg méginkább nem, hogy vannak jelek h Angela most lesz terhes a sorozatban (van egy ilyen beszólása h “Nekem azt mondta az orvos hogy többet kell ennem”).

daniba - 2008. 09. 30. 13:16

messze a legjobb comedy sorozat amcsiban. aMúltheti comedyk közül csak a Two half hozta a szintet. A többi rakás sz@r.

one - 2008. 09. 30. 13:55

azért az Andy+Angela szenvedés kicsit el volt túlozva, kb 6-8perc velük ment el, amúgy nagyon ott volt a topon a premier, hozta az office szintet

rhynn - 2008. 09. 30. 14:00

Kemény rész volt, nagyon tetszett, bár talán kevésbbé volt vicces, jobban történetközpontú volt. de a szakállas rész az zseniális volt, főleg Dwight képével :D

koac - 2008. 09. 30. 14:33

Szakállas Dwight FTW! Hahaha. Totál jó rész volt. Én személy szerint nagyon csípem a 40 perces Office epizódokat, úgyhogy sok ilyet még. Egyedül Tobie megjelenésének nem örültem túlzottan. A csávó annyira lehangoló, hogy az már fizikailag fáj. :)

rhynn - 2008. 09. 30. 14:43

koac: szerintem az a akarakterének a lényege. Én nagyon bírom, nála már csak Stanley unja jobban az életet :)

koac - 2008. 09. 30. 14:49

Persze, nyílván a karakteréből fakad, ráadásul a fickó zseniálisan játsza ezt a szerepet. Csak míg Stanley “telibefosok mindent” stílusán röhögni támad kedvem, addig Tobie-tól inkább kiver a víz. Ahogy Pam térdére teszi a kezét. Brrrrr. Hehe.

Pizsama - 2008. 09. 30. 14:56

Az én kedvenc pillanatom: Jim megrémül Pam nyári projectjétől! XD

BigBone - 2008. 09. 30. 16:13

És még Jo-ker 2006-ban azt írta hogy elcseszték az Officet… hát nem, a legjobb sitcom remake :)

anaqer - 2008. 09. 30. 16:24

A vágás azért elég satnya lett ebben – Michael eltűnő szakálla (amikor Jimmel és Hollyval eszik), Meredith arcán a ragya, amit még csak meg sem próbáltak kimagyarázni… wtf.

Desperate HOUSEwife - 2008. 09. 30. 16:41

IMÁDTAM. Nekem idén magasan a legjobb évadkezdő rész, komádia és dráma vonalat egybevéve. Ahogy mondod, Office a maximumon, volt benne minden, amiért imdáni lehet ezt a sorozatot (akinek nem jön be ez a típusú humor, annak úgyis mindegy), minden karakter kihozta magából a legjobbat. Az évadzáró cliffhangert is zabáltam, de ahogy most továbbvitték, az még jobb volt. Illetve nagyon tetszik Holly karaktere is, pedig nem gondoltam volna, hogy az Office-ba még be lehet hozni egy jó új karaktert a 4. évad végén, de nálam ő máris szerves része a csapatnak, úgyszerű figura, és nagyon jó. Csak így tovább, Office.

Pizsama - 2008. 09. 30. 17:59

Jah, és a tény, hogy Dwight “ha nem bírod lenyelni, tartsd a szádban” beszólására Michael még egy “That’s what she said”-et se nyögött be, akkora WTF, hogy még Jim is rákérdezett! XD

sel - 2008. 09. 30. 18:35

Na jó, Pizsama, de valamivel ki kell hangsúlyozni, hogy Michael mennyire komolyan veszi Hollyt. Már második alkalommal hagyta ki Holly jelenlétében a 100%-os ziccert, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.

TorrenteXY - 2008. 09. 30. 19:55

Istenem hozzák már össze Hollyval Michaelt, legalább egy.két részre. Tudom hogy bonyolítanak mindent erősen, de úgy megnézném ahogy járnak. Akkora ziccer. Már annak is örülnék ha valamennyire úgy jönnek össze mint Jim-ék az 1-2. évadban.

zdawg - 2008. 09. 30. 20:04

na ez odab@szott :) tele volt zsenialitással, michael féle kellemetlenkedéssel, dwight továbbra is isten, jim és pam még mindig imádnivalóak, toby megjelenése is remek, ráadásul nagyon bírom hollyt, michaellel remek páros lehet, ami sok jót jelent a jövőre nézve…

CyClotroniC - 2008. 09. 30. 22:05

seven: Lehet, hogy tényleg túldicsértem, de ezt direkt írtam is, viszont a 30 perccel nem értek egyet, nem tudtam volba belőle kivenni semmit kb, ez most nagyon tömény lett.

Ja és persze jó látni, hogy ennyi Office fan. Tudom, hogy ez se sok, de még kevesebbre számítottam. :)

kex - 2008. 10. 01. 00:36

Nagy jó rész volt! :D :D Sokat röhögtem.
A legjobbak és ha jól láttam még senki nem említette:
– Kelly elájulása :D
– Pam, ahogy leszállt a mérlegről, egyből kalkulálgatni kezdtek, hogy hány font :D
– Jim 65 fontot (majdnem 30 kg) akar fogyni :D :D

ziedrich - 2008. 10. 01. 19:09

– “Do you think that I’m retarded?”
– “Cryogenics, spare me five”
– “If you gain weight, you will die”
– “That wasn’t a tapeworm”
– “ela ela ela, eh eh eh” :DDDD
Best show ever

Karesz - 2008. 10. 03. 22:01

És amikor Ryan jegyzeteli, hogy kivel csesszen ki, ha majd megint vezető beosztásba kerül? :))))

Egyébként csodálom, hogy a csalást megúszta mezei közmunkával… a drogok szerintem képbe sem kerültek az eljárásban.

vermine - 2008. 11. 04. 22:58

5×05 is embertelen jo volt!

Lets put a smile on that face!
Damn it Creed! :D:D:D