login |

Friday Night Lights: kezdett a 3. évad

2008. 10. 08. 23:07 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

A kanyargós csöveknek (internet) és a DirectTV-nek köszönhetően végre megnézhettük a 3. Friday Night Lights évad kezdetét a múlt héten (vagy később. mint én). A DirectTV-nek ugye nem csak a korai sugárzást (az NBC-n midseasonben lesz, január-február magasságában) hanem a sorozat túlélését is köszönhetjük. Minden mormoljon el egy köszönömöt, aztán térjünk erre a bizonyos premierre.


“Ez egy jó évad lesz”, mondta Taylor edző a sajtótájékoztatón, amin a Junkie is részt vett

Emberek, ez nem véletlenül az egyik legjobb dráma, nem is értem, miért nem jelölték agyon az Emmy-n. Olyan mellőzött lesz, mint a Wire volt? A szavazók tinisorozatnak nézik? Komolyan kell venni bárkit, aki csak tinisorozatnak nézi az FNL-t? Odáig rendben, vannak benne tinik, de ez kőkemény dráma továbbra is, olyan feloldozásokkal, amikkel tényleg meg tudja érinteni az embert.

Most is egy jó Friday Night Lights-részt ültünk majdnem végig. Azt gondoltam, ha így lezárják, akkor is már nagyon rendesen megvagyunk és akkor beteszik azt a pluszt, ami miatt csak azt tudtam motyogni, hogy ezaz! Az utolsó 3 percre gondolok, természetesen. A dráma mellé pedig még emberi humort is tettek bele, pl. a smootchies-on nem lehet mást csinálni a rész közben, mint vigyorogni, akár a tök. Meg a bevezető sajtótájékoztatón (képünkön) is.

Ma este második rész, még pont előzöm a kritikával és amennyit halogattam a megtekintést (meg időm sem volt annyi, mint általában szokott), annyira ütött ez a rész. Talán a legjobb évadnyitó eddig, GO PANTHERS!

Amúgy pedig a költségcsökkentést nem nagyon lehet eddig észrevenni. Oké, a premier egy átlagrésznél többet kap nyilván, de mégis, egyedül pár kisebb színész távozott a nagyon nagy gárdából, de mindre adnak magyarázatot, szemben a Dirty Sexy Money-féle “egy mondatot sem vetünk oda” hozzáállással.

24 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2008. 10. 08. 23:18

a kérdést megelőzve, a premiert 400 ezren nézték a 17 milliós elérésű DirecTv-n – az NBC több mint 100 millió háztartást ér el. majd a nézettség posztba megírom, ha lesz plusz infó.

Jans - 2008. 10. 08. 23:44

:( Ez akkor sajnos kevésnek tűnik nekem…
Pedig nagyon jó évadkezdet volt, az ötven percet úgy ültem végig, mint a kisgyerek karácsonykor amikor az ajándékokat bontogatja sorban, és az eufória megmaradt később is. Több jelenetet is visszanéztem azóta, egyszerűen remek, és kellett már.
Tetszett, ahogy az elején a sajtótéjékoztatón a zenével is játszottak, mikor Coach Taylor válaszolgatott füllentgetve a kérdésekre.
Az új QB nem tetszik, bár nem szerepelt szinte semmit, az apuka meg végképp. Remélem nem lesz annyira sablonos, hogy az új átveszi Matt helyét, majd azt Matt évad végére visszakapja, mert a kissrácért nem állnak ki a csapatban, vagy megsérül, vagy bármi más lesz vele.
Érdekes lesz majd Lyla és Tim kapcsolata, mi sül ki majd vajon belőle? Landry-ék szakításának örülök, remélem kicsit háttérbe szorulnak majd, mert az előző évados szenvedés nem kell!!!
De az évadkezdet momentuma, az az autószalonban lejátszott kis videó kezdete volt Budd Garrityvel. :)LOL
Várható majd, hogy a csapat költségvetését megnyirbálják, Tammy academic-re csoportosít majd át jobban ezen felül is, miután járt a kedves férje és a “Homecoming date-je” irodájában.

Több helyet Mattnek, Timnek, meg Taylor Family-t minden mennyiségben!!! :)
Várom a holnapot! ;)

Winters - 2008. 10. 08. 23:55

SPOILER

Bár az első részben nem szerepelt én még visszavárom Jason-t. Elvileg ő már végzett a suliban, de azt mondták, hogy lezárják az ő szálát.

Egyszerűen fantasztikus ez a sorozat. Az első évados hangulatot sikerült visszaadni neki, és nem volt olyan elcseszett az idei évadkezdés mint a tavalyi.

Matt elvileg senior, ha jól tudom, de nem tűnik úgy, hogy ő tovább szeretné vinni a QB képességeit az egyetemre is. Kéne egy jobb running back, mert Timet én inkább fullbackként tudom még mindig elképzelni.

Taylor(Kyle Chandler) meg fantasztikusan játssza a texasi futballedző szerepét :)

kisby - 2008. 10. 09. 00:07

Nem nagyon szoktam felirat nélkül bármit is megnézni de ezt egyszerűen nem bírtam ki már jelentkeztek rajtam az elvonási tünetek. Rendkívül jó rész volt, volt benne vicc dráma minden ami kell, Még várok egy normális Street lezárásra és teljes lesz a boldogságom. Mondjuk még boldogabb lennék ha maradna, de nem férhet bele minden a költségvetésbe:)

kd - 2008. 10. 09. 00:36

Érdekes ez a stílusváltás.
Zeneileg és pl ezekben a bevágásokban is. Lehet, hogy csak az évadkezdetet akarták pörgősebbé tenni vele, de ilyeneket el tudnék viselni a továbbiakban is (persze azért ne vigyék túlzásba, kell a jó kis nyugis hangulat is, meg a péntek délelőtti “kocsiban szól a rádió” vihar előtti csend feeling). :)

xD - 2008. 10. 09. 01:22

Tényleg jó rész volt.Egy kicsit(nagyon) szomorú is vagyok, hogy csak 13 rész lesz és vége a dalnak.

paranoid android - 2008. 10. 09. 01:31

Hú, ennek most nagyon örülök. A Veronica Mars-szal voltam úgy, hogy pont a cancel környékén kezdtem nézni, és mikor már nagyon rákattantam, tudtam, hogy nemsokára vége. A FNL-t is nemrég fedeztem fel magamnak, és attól tartottam ugyan így járok. De nem! Juhú!

seven - 2008. 10. 09. 01:34

nagyon kellemes volt. ütött? dehogy. fnl nem üt, szerencsére. a 2. évadban próbáltak “ütős” epizódokat gyártani dehát nem jött be, nem áll jól neki az ilyen mesterkélt huhú most mi lesz dráma.

9/10-egyik legjobb fnl epizód összeségében.

Arthuro_Adam - 2008. 10. 09. 01:35

Jasonon kívül ki nincs?

Szerintem nagyon jó volt ez a rész, ez alapján simán elérheti az első évad szintjét.

Arthuro_Adam - 2008. 10. 09. 01:35

Ha nem lesz rossz a nézettség, akkor kaphat 4. évadot is, nem?

Castor - 2008. 10. 09. 02:02

A cikk és az angol felirat hatására feleszméltem, h ideje lenne újra visszacsöppeni nekem is texasi ismerőseimhez:D Nem bántam meg.A lányok most is szédítőek, a dráma most is harapható, a poénok új dimenziót kaptak. tényleg thank you direct tv.

Jarlaxle - 2008. 10. 09. 02:04

Én most néztem meg angol felirattal a S3E1-t. Engem picit a második évad első részére emlékeztetett, kb. “sötét felhők gyülekeznek” hangulat több fronton is. Ja és attól, hogy Tyra-Landry csak “barátok” megint (pont, mint egy évaddal korában). Ezt mondjuk kicsit majd a későbbiekben kifejthetnék (szakítás miért, hogy stb..), de mondjuk így is feltünően sokat vannak együtt (hm…)
A csapatszerkezet is érdekes lesz. Jelenlegi tippem szerint JD (új QB)kitúrja Mattet a csapatból, de a végén majd nem bírja a nyomást fiatalsága, tapasztalatlansága miatt és a jó öreg Matt helyreteszi a dolgokat. A fiúnak meg marad még így is +3 teljes éve. Pénzt elvonni a csapattól? Na ez érdekes lesz majd…
Nem lesz 4. évad. Nem maradhatnak örökké középiskolások. Legfeljebb egy One Tree Hill módi 1-2-3-4 évet előre ugrunk az időben és college/profi football? Na de ennek nagyon csekély az esélye.

spedway - 2008. 10. 09. 02:11

Én nem tudom, biztos velem van a baj, de én az első szezonból megnéztem kínszenvedve négy részt, utána hagytam a francba, iszonyú sablonosnak és klisésnek éreztem. Pedig imádom az amerikai focit, ezért is próbáltam be.

Human Insect - 2008. 10. 09. 07:03

Más az ízlésed, ennyi. Remélem nem lesz ebből flame, bár nem is értem amúgy, hogy a 3. évad kezdőposztjánál minek kell írni az első évad abbahagyásáról:) Ott az első évad posztja, tessék oda írni.

lezuzius - 2008. 10. 09. 10:26

Kiraly volt Garrity beszolasa: “don’t worry about the two game rumour.”

rasengan89 - 2008. 10. 09. 10:31

Azért nem lesz ez a JD-Matt dolog ilyen egyszerű.

SPOILER

Valamelyiket ki fogják próbálni WR pozícióban.

lezuzius - 2008. 10. 09. 12:09

Spoiler:

Filmsztoriba belefer, de nem volt tul eletszeru ahogy a meccs vegen a ket iranyito parhuzamba volt allitva. Matt mindig a futonak adta a labdat, az uj csako meg dobalta a hosszu passzokat. Ezeket az akciokat az ezdo hivja, Matt semmivel sem nyujtott rosszabb teljesitmenyt, csak mas volt jatek (amit amugy az ezdo diktal).
Persze kell ez az uj csako agyon nyomja Matt-et vonal, hogy keltse a feszkot, de akkor is.

Thrasher - 2008. 10. 09. 12:30

lezuzius:

Jó, hát az se életszerű, hogy a szoros meccseket csak egy utolsó pillanatban eleresztett 60 ydos passzal, vagy QB-runnal, vagy egy hook and ladderrel lehet megnyerni. :D
De hát ez forgatókönyvekben már csak így van. Összességében így is elég reálisnak nevezhetők szerntem a meccsjelenetek más filmekhez képest.
Mondjuk az kicsit zavar, hogy a második év végére van összesen kb. 7 játékos, akiről tudjuk a nevét, meg a posztját is. Oké, hogy ez nem csak a csapatról szól, de hát akkor is.
Meg amúgy se nyavalygok, örülök, hogy egyáltalán még életben van az FNL. :)

kaito - 2008. 10. 09. 12:43

tényleg első évados a színvonal, nekem egyértelműen a legjobb évadnyitó volt. fel se tűnt a hosszabb (50 perces) formátum, a következő rész sajna már rövidebb lesz.

– clear eyes, full hearts…
– don’t go there.

Drape - 2008. 10. 09. 16:03

A kedvenc sorozatom. Bár el vagyok nagyon maradva mert csak a második évad első négy részéig néztem részenként. De rájöttem ez darálásra kell, egyben pár nap alatt kell az FNL dózis. Azóta várok.

Valaki egy főcímzenét mp3 formátumban tudna produkálni? Megköszönném!

ikatja - 2008. 10. 09. 19:57
FlasH - 2008. 10. 10. 00:08

Az első rész tényleg jó volt, de a második nálam már egy erősebb első évados résznek is megfelelt. végre, végre, a jó öreg fnl hangulat.

Guiness - 2008. 10. 10. 15:52

Kösz ikatja asszem megvan a csengőhangom.

Az első részről pedig annyit hogy már hiányzott :)

FeGa - 2008. 10. 10. 17:39

Gondolom Santiago csak nekem hiányzik.
Viszont ami nem hiányzott szerintem az még egy Buddy. Oké, hogy új QB várható is volt, de azért ha a meccs végén becserélem a backup QB-t annak enm fogok hosszú passzt hívni mert mi van ha int? Jó high school foci más, de attól még túl filmes volt.
Aminek viszont örültem hogy újra írják milyen nap van. Ez anno a pilotban is nagyon bejött. Ha ezt a szintet tudják tartani 13 epizódban akkor azt hiszem nagyon elégedettek lehetünk. De egyébként ez tuti hogy a vég? Nem úgy volt hogy még jöhet ezután is köv évadra a 13 rész?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz