login |

Pilot-mustra: Kath & Kim (US) – 1×01

2008. 10. 14. 12:47 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább, pilot-mustra,

Előrebocsátanám, hogy az eredeti ausztrál szitkomot nem láttam, de ahogy olvasom, abban a karakterek szerethetőek – nos, az amerikaiban abszolút nem. Pedig a Molly Shannon – Selma Blair alapfelállás abszolút kecsegtető volt és az sem zavart volna, ha a My Name Is Earl mellé egy újabb, prosztóhumorral operáló szitkom fut be (a műfajmeghatározást nézzétek el, nem dehonesztálás, csak valamiért így emlegetem.) Az esély megvan, de…

KATH & KIM – 1×01 – 3.5/10

Adva van egy idegesítően ostoba anya és annak egy még idegesítőbben ostoba lánya, aki faképénél hagyja a férjét és hazaköltözik előbbihez, mert kiderült, hogy a házasságban “dolgokat is kell csinálni”. Arra persze nem számít, hogy azóta anyunak is akad valaki az életében. Alapszitu pipa, lapozhatunk.

Attól, hogy buták, idegesítőek, kvázi rajzfilmfigurák a fő karakterek, még lehetne a sorozat jó és látszik, hogy az írók ráfeküdtek a témára, mert próbálnak viccesek lenn. Egy a gond: jórészt a szereplők alacsony IQ-jára kihegyezett poénok (talán azért is, mert nincs felvezetés, nincs aláröhögés) hangtalanul puffannak, elsikkadnak a sok sírás-rívásban – papíron biztosan nagyobbat ütnek. És az meglehetősen bosszantó, ha egy szitkomon nem nevet fel az ember, csak nyugtázza, hogy itt volt egy poén.

Ez pedig lehet, hogy a színészek sara, mert hiába vagyok Selma Blair-párti és hiába hozza megfelelően a színésznő az elkényeztetett, ostoba libát, valahogy Parker Posey-ra emlékeztet, aki a The Return of Jezebel James-ben is irtózatosan túljátszotta, elripacskodta a karakterét.

Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy felkészültem arra, hogy nem fog bejönni a Kath & Kim, én lepődtem meg leginkább azon, hogy bár lehetne benne potenciál, mennyire mást kaptam tőle az elváráshoz képest. Azért egy második esélyre jó lesz, viszont a humor másfélesége és a kézikamerázás miatt nem hiszem, hogy sokan rácuppannának itthon.

12 hozzászólás Ne habozz!

zsemlye - 2008. 10. 14. 13:02

Hát ez gyökkettő volt minuszban
Selma Blairnek mekkora bele volt már a haspólóban
És a mama is riasztó volt a tornaruhájában…

Effie - 2008. 10. 14. 13:05

nekem ez nagy csalódás volt, végig se bírtam nézni -.-

Steve - 2008. 10. 14. 13:34

Kínzásnak tökéletesen megfelel… Bevallom őszintén én sok “szemetet” meg tudok nézni, de hogy ebből a sorozatból az első rész volt az utolsó a számomra, na az biztos.

Shrike - 2008. 10. 14. 13:35

Borzalmas, életem egyik legrosszabb sorozatos élménye, mindenféle túlzás nélkül. Selma Blair miatt néztem bele, de hát ez szégyen, minden résztvevőnek. (Wayne Jarvisnak is.) 1/10, de csak mert 0 nincsen.

SP - 2008. 10. 14. 15:34

Alapból utálom mindkét színésznőt de azért belenéztem mégiscsak szitkom. Ekkora csalódást.. 1/10

Scarpetta - 2008. 10. 14. 15:54

“hiába vagyok Selma Blair-párti és hiába hozza megfelelően a színésznő az elkényeztetett, ostoba libát..”

Igazából nem kéne hogy elkényeztetett libát alakitson. Vagy ezek szerint ez csak valami eltolt remake-je az ozzi változatnak?
Tény, hogy az eredeti sem egy nagy etvasz, de egész nézhető. Alkalmanként még hangosan nevettünk is rajta.
Igazából nem is értem az Usa beli szereplőválasztást, szerintem eléggé mellélőttek.

Dr. Fünke - 2008. 10. 14. 16:12

Nekem 7/10, marha jókat kuncogtam rajta, bejöttek a prosztó poénok. Én biztos nézni fogom.

Dohi - 2008. 10. 14. 19:11

par hete megneztem mind a 4 ausztral evadot a tevefilmmel egyutt. nem annyira jo, de kaja meg netezes kozben el lehet nezegetni, es hat az ausztral akcentus is jofajta, prue & trude pedig halali :D

molly shannont nagyon nem birom, es mivel o alakitja kath-et (es kim az ‘utalatos’ karakter), ez bizony nem jo kiindulopont. ettol fuggetlenul megnezem majd, ha mar ennyi elotanulmanyt folytattam :)

Juliette - 2008. 10. 14. 20:08

Worst. Ever.

winnie - 2008. 10. 14. 20:51

vigyázni az ilyen kijelentésekkel, hiszen tavaly volt egy caveman-ünk, csütörtökön meg egy másik prosztószitkom, a testees:))

BBB - 2008. 11. 03. 23:17

hú nem tudtam hogy honnan volt ilyen ismerős molly shannon de rájöttem, hogy a diszkópatkányokban ő volt a lámpabolt tulajdonos lánya :D idegesítő egy karakter! selma blair már a kegyetlen játékokban is annyira jól játszotta a buta libát. miatta énis belenézek ebbe a sorozatba, ha úgy adódik!

Frank Luck - 2008. 12. 07. 20:49

Oké, tudom, hogy már senki nem olvas ilyen sokat hátra, de azért bevallanám, hogy nekem 7 rész után bejövős. Oké, nem erős, de nem is WORST Week.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz