login |

Pilot: Crusoe

2008. 11. 10. 18:02 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Igazából azt nem tudtam az utolsó percek után eldönteni, hogy ezzel mi a fenét akart az NBC. Egy sima kalandsorozat, nincs benne semmi extra, de az első 80 perc után még azt sem látom miképp nyújthatták tovább. Ezzel mondjuk elérték, hogy a harmadik rész is bevizsgálandó.


Csak nagy kontrasztnál és fentről csurgó víznél lehet kardozni!

Komolyan, ez a pilot olyan volt, mintha különálló film lenne, már persze valami egyenesen DVD-re szánt kalandos másfél óra. Több pénz kell egy jó kalandfilmhez? Többnyire. Még a drágább produkciók között is van ami félresikerül, nemhogy mittomén, egy 7 milliós pilotnál. De azt el kell mondanom, hogy igyekeztek valami szórakoztatót alkotni.

Tulajdonképpen ha vígjátékként tekintünk rá, akkor 50 perc kimetszése után még jó is lehetne. Talán a legviccesebb jelenet az volt, amikor Péntekkel a rejtekhelyükön várták a gonoszakat, és közben szupercsapatként és MacGyverként eszkábáltak fegyvert a hétköznapi tárgyaikból.

Azt persze felejtsük el, hogy komolyabban köze van a Robinson Crusoe könyvhöz. Én azt marha rég olvastam, alig emlékszem, de még így is érzem, hogy ez elég messze van tőle. A legidegesítőbbek talán a flashback jelenetek, mert olyan furcsán vannak a részbe illesztve, hogy konkrétan Crusoe múltjában mindenki gonosznak tűnik, de még a menyasszonya is, nem hogy Sam “Halálhajó” Neill. Remélem később valaki szólt a készítőknek, hogy ne villogtassátok és vágjátok azokat olyan sebesre. Lehet csak sejtetni akartak dolgokat, de inkább csak a felhúzás sikerült velük. Ez a pilot konkrétan jobban működött volna nélkülük.

Hogy a szereplőkre is vesztegessek pár szót… hát, eléggé amatőr brigád. És nyugi, nem Sean Batemanre és Sam Neillre gondolok (ők amúgy elég keveset voltak képernyőn), de még csak nem is a főszereplőt, Crusoe-t alakító Philip Winchesterre, hanem a rész mellékszereplőire, gonoszaira. Az a sztori, hogy kalózok jönnek a szigetre, őket meg üldözik a börtönőrök. Na, most a kalózok gonosz vezetője meg a gonoszok nője valami rettenetes volt színészileg. Főleg amikor meg kellett volna döbbeniük, akkor lehetett ezt látni.

Még a pontszám előtt annyit, hogy meglepett mennyi halál volt a Crusoe-ban. Viccelődnek és olyan mintha rajzfilmes halálok lennének, de egyszerűen hullanak a gonoszok. Én csak 4/10 pontot tudok adnia pilotra, viszont a harmadik rész bepróbálós, mert a rész végén maradt a patthelyzet, és mi a fenét lehet a szigeteléssel kezdeni a Lost után?

24 hozzászólás Ne habozz!

Lyana - 2008. 11. 10. 15:50

Én teljesen mást vártam, mégis teljesen elégedett voltam az első rész után. Tetszik a fényképezés és az érdekes trükköknek is örülök, nézem tovább szorgosan! 6/10.

dupi - 2008. 11. 10. 16:17

nekem is macgyver (-u) jött le belőle, és az a bateman vicces :)

winnie - 2008. 11. 10. 17:01

“és mi a fenét lehet a szigeteléssel kezdeni a Lost után?”

még több flashbacket:)

seven - 2008. 11. 10. 18:06

az sehogy sem kapcsolódik a szigethez. na mindenesetre ez egy nagyon unalmas pilot volt, végigs se néztem és nem is tervezem hogy folytatom. szerintem hamar cancel lesz.

vagy nem.

gittagitta - 2008. 11. 10. 18:29

A MacGyver érzés nekem is megvolt! :)
Már csak a vízöblítéses wc-t hiányoltam az összkomfortból.
Azért pár napot én is elüldögélnék ott a naplementében. :)

Én már túl vagyok a 4. részen. Pár részig ki lehet magyarázni, hogy a szigetre érkező szereplők, akik egy rész után el is tünnek, miért nem viszik magukkal Crusoet, de ezt képtelenség sok részen keresztül megmagyarázni. Ha meg nincsenek új szereplők részenként, akkor két személyes sorozat lesz? Az nem tudom mennyire lesz nyerő.
Ezért volt mindig is az a véleményem, hogy a Crouse sztori nem filmre termett, de sorozatnak meg pláne nem. De remélem megcáfolnak a készítők, és nem fuccsolnak be hamar.

teddike - 2008. 11. 10. 18:54

30 perc után kilöttem, ennyit bírtam nézni belőle. A képen is látható kardos jelenet után elment a kedvem az egésztől. Majd valamikor befejezem, de szerintem ez így már most cancel.

Adäm - 2008. 11. 10. 19:02

“De remélem megcáfolnak a készítők, és nem fuccsolnak be hamar.”

A nézettség alalpján be fognak buccsolni. 13 rész szvsz és ennyi. Nem minisorozatnak tervezték amúgy? Jó gondolom siker esetén bármiből lehet sorozat :)

Recesszívó Erudazione - 2008. 11. 10. 19:04

Adtam neki esélyt. Többet viszont nem kap.

Szaurin - 2008. 11. 10. 19:13

Csak egy apró megjegyzés: Sean Bateman az igazából Sean Bean.

korovjov - 2008. 11. 10. 19:38

Én már 5 részen vagyok túl, de nem nagyon akar haladni a történet. És a flashbackek még mindig roppant idegesítőek.

Ja, és Nadia az Aliasból is itt van, de tőle is többet vártam. Ráadásul a buta flashbackek miatt a szerelmi szál is kizárva.

Az alapötletek amúgy nem rosszak, de 5 rész után sem értem, hogy merre akarnak menni.

Maniac84 - 2008. 11. 10. 20:01

Teljesen egyetértek Human kritikájával, én végül még a 3. részbe is belenéztem, de a felénél lelőttem. Unalmas és a karakterek se érdekesek, akad más néznivaló is helyette, nálam cancel.

zorrobomber - 2008. 11. 10. 20:37

felénél kilőve

Kacsa - 2008. 11. 10. 21:47

Pedig nagyon jó kis sorozat. A szereplők tökéletesen eltaláltak (a kalózok főleg, igazi karakter volt mind.) Mondjuk a tovább csavarást illetőleg nekem is kétségeim vannak. Érdekesek viszont az “elmélkedés”, “mondani valós” részek. Tudnak abban is újat mondani – főleg azután, hogy a Star Trek/Gate sorozatokban már mindent kiveséztek.
A helyszín +1. Nincs ismétlődő történet sablon.
Cselekményes, poénos – de nem túlzás szinten – csemege. Ahogy olvasom csak ínyenceknek :]
A visszatekintés valóban kicsit furcsa, de meglehet szokni. Meg hát Péntek beszólásai/bölcsességei :D Verne regényeken felnőtt emberek biztos élvezni fogják.
Lazán 8/10.

Malen - 2008. 11. 10. 22:25

Engem is zavarnak kissé a folyamatos visszaemlékezések. Én még a pilot megtekintése előtt azt vártam, hogy két szálon fog futni a történet (ugye, akkor már tudni lehetett a családról Angliában), de ezek a visszaemlékezések így ebben a formában, hogy a történet szempontjából semmi jelentősége, engem is idegesítenek. Valamint igen, a szerelmi szálnak is adtak egy alapos tökönrúgást, mert ugye feleség meg gyerek…
És igen, a két szereplő idegesítő, de úgy tűnik, hogy a 4. részben érkező kalózcsapat egy jó darabig helyben marad, vagyis plusz karakterek… Jeee
A sorit így majdnem kizárólagosan Péntek karaktere miatt nézem. És abban reménykedem, hogy “ittfelejtenek” a szigeten még vagy három embert…

sophie - 2008. 11. 10. 23:41

Csak azért nézem mert tetszik a Crusoe-t játszó pasas:), jó van benne 1-2 poén.

muhaddib - 2008. 11. 11. 06:43

Nagyon gagyi lett! A pilot egész nézhető, de a logikáját ne nagyon vitassuk, eléggé elcseszett, még McGuyver se tudott volna szerintem minden nélkül több száz kilós hidakat építeni, ráadásul több napos ostromot kiállni!

A 3-ik rész is gyenge lett, végig se bírtam nézni, én ott elkaszáltam. Ha a kalóz csajnak lett volna szerepe tovább, szerintem lehetett volna jövője a sorozatnak.

De így NINCS!

DeeRend - 2008. 11. 11. 16:27

Kacsánál a pont (Verne miatt) P-: Látszik nem olvastok eleget [-: Simán építhetett ilyen technikát, amikor “A rejtelmes szigetben” szinte semmi felszerelés(!!) nélkül készítettek puskaport, tereltek el folyót, építettek malmot/öntőműhelyt, munkáltak meg ércet és végül távíróállomást is létrehoztak :P

ProTech - 2008. 11. 12. 18:56

A duplapremiert meg megneztem, de a 3. reszt mar nem birtam vegignezni. Cancel.

zizou fan - 2008. 12. 28. 22:57

Na, “pici” késéssel, de sikerült megnéznem a pilotot. Jobb később, mint soha. :)

Igazság szerint nem értem a negatív kritikákat, igaz, a harmadik részt még nem láttam, de nekem ez, a pilot alapján abszolút nézős. Marad. Sőt, 7,5/10.

ch6 - 2009. 01. 03. 18:11

Az új évre bepróbáltam,de ennyi is volt. Ilyen unalamas kalandsori ritkán van :) Nálam már Pilot után cancel.

Hóhér - 2009. 07. 18. 20:16

Vártam,nagyon és csalódtam de nagyon.Nem csak a pilotban hanem ismét a tv2-ben aki képes silány ,piszkos üzleti szempontból a kezdő részt(pilotot) ketté vágni és két egymás utáni pénteken vetitteni.ezzel a huzással el is lehet felejteni a sorozatot hiszen az amugy is kis létszámű(szerintem) érdeklődő simán átpártol más kereskedelmi csatorna kicsit ütősebb sorozatához.
Különben a 1/4 10 es kezdési időpont is elhibázott
hiszen ez a sorozat inkább délutáni,tini kategoria.(alig pár héten bellül úgyis át vándoról másik műsoridőbe).
A pilot felét látva nem értem milyen döntéshozok ülnek egyes tv csatorna(NBC)bársonyszékébe hogy berendelték az első évadot.ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés,tényleg ekkora ötlet hiány van az óceán túl partján?

winnie - 2009. 07. 18. 20:31

“iszkos üzleti szempontból a kezdő részt(pilotot) ketté vágni és két egymás utáni pénteken vetitteni.ezzel a huzással”

egyrészt, ez nem úgy megy. nemzetközileg szinte mindenhol ketté van vágva, mert egy tévé nem tud direkt úgy tervezni műsort, mint anno az nbc, hogy két órát hagy a pilotnak. a tv2-nem megvan a műsorrendje és nincs hely 2 órának, mert sokkal több nézőt veszíthetnek azzal, ha az utána következő sorozatból kimarad egy részt, mintha itt nem adják le a teljes pilotot, amit egyébként a netezőkön kívül más nem is tud.

“A pilot felét látva nem értem milyen döntéshozok ülnek egyes tv csatorna(NBC)bársonyszékébe hogy berendelték az első évadot.ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés,tényleg ekkora ötlet hiány van az óceán túl partján?”

az nbc annak idején a sztrájk miatt látatlanban rendelte be a sorozatot, nem látták a pilotot.

az ötlethiány pedig… épp ahhoz kell ötlet, hogy valaki egy ismert sztorialapot fel tudjon újítani.

Hóhér - 2009. 07. 20. 18:13

ezek szerint neked tetszett.
“ötlethiány pedig… épp ahhoz kell ötlet, hogy valaki egy ismert sztorialapot fel tudjon újítani.”
Az újszülötnek minden vicc(ötlet) új.
de sajna nekem túl sok újat az elmúlt években ne igen tudtak mutatni,
(talán ami megfogott egy kicsit:Dexter,vagy a régebbiek közül Roswell,Smallville(és nem vagyok superman rajongó)Mégrégebbiek közül A-team,buffy,dallas.)sajna nem tudnak lekötni a mostani érdektelen storyval rendelkező sorozatok.

timi - 2009. 08. 06. 08:24

Nekem tetszett, kifejezett felüdülés a sok orvosos meg rejtélyes sorozat után. Én még emlékszem az Alain Delon-féle Zorro és Fekete tulipán részekre, határozottan jólesik egy kis kalandot látni, és igenis lehetett találékony embernek liftje a dzsungelben (nekem úgyse lesz…) Bár ahhoz képest, hogy lakatlan a sziget, elég nagy a jövés-menés, hol kalózok, hol spanyolok, az összes rosszfiú elsőre megtalálta, a jók miért is nem? A gondom az, hogy most akkor mi van, lesz 13-nál több rész, vagy nem?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz