login |

Második blikk: Legend of The Seeker + Kath & Kim

2008. 11. 13. 18:14 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Legend of The Seeker – 1×03: 3.5/10. (Pilot-kritika itt) Nocsak. Amennyire bejött az első rész (és a második, hiszen dupla volt) annyira éreztem a folytatást gyengének. Már az eleje is kissé kapkodó volt, és hiába jött Ted “Joxer” Raimi megmenteni a napot, a folytatás is elég fura lett, annak ellenére, hogy a sztorit próbálták csavarokkal bélelni. A hősök persze helytálltak, azonban elnézve Zed-et és a tüzijátékait, az ember nem is érti, hogy minek ide Igazság kard…? (Vajon mi lett volna akkor, ha törődnék az olyan részletekkel, mint az epizód elég fura idő- és távolságkezelése a térképpel kapcsolatban?)

Az epizodikusságról jut eszembe (ezt a részt későbbre tervezték, ugyebár), hogy fura lesz látni, ha nem nagyon fejlődnek a karakterek (és itt nem csak tapasztalati pontra gondolok:), de a lényeg, a verdikt: aszerint pedig félresiklott epizód ide vagy oda, a sorozat marad nézős továbbra is.

Kath & Kim – 1×02: 2/10. (Pilot-kritika itt) Ó, hát ez már megint nagyon gyenge volt, csak annyiban különbözött a pilot-tól, hogy itt nem volt jó poén. Vagy lehet, hogy inkább azt kéne írnom, hogy az efféle humor nem az én stílusom? Nem tudom. Az biztos, hogy egyedi hangvételű a szitkom, de a rémes és szép színes ruhákon, a Selma Blair-féle túljátszáson, valamint azon, hogy valaki hihetetlenül ostoba, nem nagyon tudok nevetni. Verdikt: részemről ennyi volt, évad vágán csekkolom, hogy meddig jutott el a sorozat.

16 hozzászólás Ne habozz!

RexpecT - 2008. 11. 13. 18:18

Legend of The Seeker szerintem már a piot is 5/10 volt, sztem akkor meg sem nézem az új részt…

Desmond Wallace - 2008. 11. 13. 19:02

Én a Seekert várom minden héten a leginkább, még ha nem is ez a legjobb sorozat mostanában (jeleneg a The Big Bang Theory és a Supnat viszi a pálmát), de érdekel, hogy mit hoznak ki belőle. 100%, hogy még sokáig nézem.
A barlangos jelenet azért jó volt. Bízom a jobb folytatásban.
Nézettségről van valami infó? Tudom, hogy ebben az esetben nem fontos, de érdekelne.

Maniac84 - 2008. 11. 13. 19:07

A Seekerből ez a 3. rész tényleg nem volt nagy szám, viszont bőven nézős továbbra is. 6.5/10

ucnlm - 2008. 11. 13. 20:25

Egyetértek a Seeker értékeléssel, ugyanakkor nekem is nézős. Desmondhoz hasonlóan én is nagyon várom, mert a “Xénásítás” és az “fura idő- és távolságkezelés” – hú köszi, mennyire próbáltam ezt értelmesen megfogalmazni – ellenére továbbra is lekötött, és hangulatos lett.

Adreee - 2008. 11. 13. 22:26

A harmadik seeker rész tényleg egy kicsit másmilyen volt mint az első kettő. Azoknál még azt hittem hogy ez egy komolyabb fantasy sorozat lesz, viszont a harmadik rész már totálisan a Xénára meg a Herkulesre hajazott. Elkezdődött egy történet a pilot-ban, és vártam volna hogy ugyanolyan színvonalon folytatják, erre a harmadik rész átcsapott egy teljesen más stílusba. Megjelenik egy nő, aki elhiteti hogy az öccse bajban van, a főhősök elindulnak a segítségére és közben kiderül (ami várható volt) hogy a nő becsapja őket és csak fel akarja használni őket ilyen-olyan célból.. De persze megbocsátást nyer és végül tényleg segítenek neki, de közben jönnek a gazfickók akiket hipp-hopp elnáspángolnak és végül győz az igazság.. és persze tényleg szörny van a barlangban…stb..stb
Melyik Herkules részben is láttam ugyanezt?

darkspell - 2008. 11. 13. 23:44

Hát, klisés. De nem sok sori van, amelyik nem az.
És fantasy, annyira nem is rossz, szóval nézős :)

És Kahlan imádnivaló :)

Alice - 2008. 11. 14. 08:41

Itt nincs spoilercsend? :(

winnie - 2008. 11. 14. 09:09

az adott részes kritikáknál elvileg mehet a spoiler a részről – előrefele persze sosem lehet spoilerezni. már, ha így értetted.

Alice - 2008. 11. 14. 10:12

Igaz, ez konkrét rész volt. Semmi gond, csak első felindulásból írtam, én többnyire kerülöm az ennyire konkrét leírásokat, no.

A sorozathoz visszatérve, úgy látom, az az általános, hogy a csalódások ellenére a legtöbben töretlenül tovább nézzük. Én is. Meg sem fordult a fejemben másként tenni! Elsősorban én is a stílusváltáson hökkentem meg, több mint váratlan volt.

ui. A “xenásítás” zseniális kifejezés :D

v3g374 - 2008. 11. 14. 12:44

Hehe, teljesen elfelejtettem hogy ezt nekem neznem kell… No nembaj, bepotoljuk. Remelem azert irjatok hogy nem olyan jo, mert nem olvastatok a konyvet. :)

CSiPet - 2008. 11. 14. 17:54

Hát ez a rész tényleg nagy csalódás volt. Pedig a pilot annyira tetszett, hogy nekiálltam olvasni utána a könyveket… Hát ha ez a szintű epizódikusság marad, akkor lehet én leállok vele. A könyv túlságosan zseniális ahhoz, hogy ilyen szintű sz**t csináljanak belőle. A könyvben most tartok a negyedik résznél, és hát ilyen fejvadászos dologgal eddig nem futottam össze sehol. Oké, hogy ne könyv feldolgozás legyen, de legalább egy kicsit hasonlítson, PLS!!!

ucnlm - 2008. 11. 15. 01:38

v3g374: el kell, hogy keserítselek, még fenáll a pilotnál is érvényes állapot: pont azoknak jön be jobban, akik nem olvasták a könyvet…

CSiPet - 2008. 11. 15. 10:18

ezt én is alá tudom írni! pl olyan ferdítések voltak már a pilotban is, hogy jelenleg nem látok módot arra, hogy az évadzáró hasonlítson az első könyv végére. Gyakorlatilag a könyv legnagyobb “húzását” dobták ki, ami viszont az évadzáróban igen nagy jelentőségű lenne… szal nem tom, hogy lesz megoldva, de gondolom banális egyszerűsítés lévén.
Pedig úgy szerettem volna, ha legalább valamilyen szinten megtartják a mélységét. De nem, ők inkább elmentek a xenásított verzió felé, amit az eszéről híres amerikai ifjúság talán még felfog!
Na nem dühöngök tovább! Kiváncsi leszek a negyedik részre… :S

v3g374 - 2008. 11. 16. 14:20

Pilottal megvagyok, sajna igazatok volt. :'(
Bar azert folytatom, meglatjuk.

matamoscas - 2008. 11. 23. 18:55

Seekerből most a harmadik után kihagyom a negyediket, az ötödik jöhet vacsora közben, aztán alighanem kasza. Én nem néztem Xénát, nem olvastam a könyvet, de ebből egy minisorozat is sok lett volna nekem, úgy érzem. Síkegyszerű.

Desmond Wallace - 2008. 11. 29. 17:01

Vannak új spoileres képek a következő részekből. Azoknak ajánlom, akik olvasták a könyvet.
http://desmondwallace.freeblog.hu/archives/2008/11/29/Legend_of_the_Seeker_kepek/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz