login |

Ghost Whisperer – 4×07 – Cápa vagy nem cápa?

2008. 11. 17. 16:02 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Aki azt hitte, hogy a 4. évad 6. epizódja lesz cápagyanús, az nagyot tévedett, mert a hetedik izzította be igazán a Ghost Whisperer-ös rajongói fórumokat. Nyilván a negatív véleményeket írja meg inkább az ember, ezeket olvasni többségében, de hátha akad köztetek olyan, aki velem ellentétben naprakész a sorozattal.

Megjegyzem, a Ghost Whisperer nem-nézése az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hiszen mind a túlvilági-szellemes sztorik, mind a feladatmegoldósak bejönnek és hiába van ott ráadásként a heti Jennifer Love Hewitt-adag, egyszerűen nem tudtam nézőssé tenni (pedig mindig jó, ha van olyan sorozata az embernek, ami semmi extra, de heti egyszer jó kikapcsolódni a sok szuper sorozatból és elnézni valami semmi extra, ám de kellemeset – nálam ez most a Smallville).

Pedig, isten látja lelkem, minden évadból csekkoltam 1-2 epizódot. Például most ezt a kevéssé különálló részt, melyben tettek egy-két olyan dolgot a készítők, melyre büszkék (interjú velük), de a rajongók lehet, hogy maradtak volna a megszokottnál, nem kérve az egyébként is remekül prosperáló sorozat felrázásából.

Itt jön persze elő a szokásos “újítsunk vagy maradjon minden a régiben?” vita, amit mindenki a saját érveivel próbál megmagyarázni, de nem biztos, hogy a változtatásnak olyannak kell lennie, hogy cápanagyságú méretet öltsön. Persze lehet, hogy a korai a rajongói sirám, én is amondó vagyok, hogy érdemes még pár részt kivárni. A tovább mögött a spoilerfüggők kedvéért leírom, hogy mi is történt a mostani epizódokban.

És közben azon a furcsaságon merengek, hogy milyen érdekes a készítők azon koncepciója, hogy mellék, de állandó szereplőkként komikusokat szerepeltetnek, az előző évadban Jay Mohr-t, most pedig a nekem elég fura Jamie Kennedy-t, aki nagy kedvencem a Sikoly óta.

Zanzásítva annyi történt, hogy Jim, Melinda férje meghalt. Ennyit lehetett tudni a korai spoiler-ekből, valamint azt is, hogy elvileg a színész, David Conrad maradni fog (de meddig?), a nagy kérdés az volt, hogy miképpen. Szellemként Melinda-val tart az utazásán? Valahogy visszatér? Pamela felébred?

Nos, _úgy tűnik_, hogy ahelyett, hogy a fénybe vonult volna, egy autóbaleset egyik frissen elhunyt áldozatának testét foglalta el, abba költözött bele, megmentve a testet így a haláltól. És egy dolog, hogy így más lett az arca, más lett a teste, magához térve még csak nem is emlékszik Melinda-ra. Amnézia? Ideiglenes vagy permanens? Kreatív vagy olcsó megoldás?

Na, mindegy, a folytatás érdekes lesz. A készítők szerint a rajongók annyira kedvelik a Jim – Melinda-románcot, hogy ezt próbálják megerősíteni egy újbóli egymásra találással, ami érdekes lesz a testcserével, melyet gondolom úgy oldanak meg, hogy a nézők végig Jim-et fogják látni a másik testben. Passz. Ti jöttök. Jó? Rossz? Semleges?

30 hozzászólás Ne habozz!

Llew - 2008. 11. 17. 16:16

azért ha szigorúan az “adagok” alapján nézzük, akkor érthető, hogy inkább a Smallvillet nézed (3-4:1)

sixx - 2008. 11. 17. 16:18

off: a hecklert láttad? jamie kennedy csinálta a hecklerekről, meg rólunk kritikus/bloggerekről…érdemes belenézni.

mo - 2008. 11. 17. 16:18

hát ez jó lesz, 3 különböző vélemény következik: anyám úgy döntött, hogy itt lelövi a sorozatot, mert neki jim volt a kedvence; tesóm teljesen lázban van, ő nem tudott semmi spoilert, mindenre kíváncsi, majd meghal; én már tudtam, hogy ez lesz, szóval nem lepett meg, de azért volt sírás, én is nézem és ez nálam csak nagyobbat lendített a gw-n, kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak ki

mo - 2008. 11. 17. 16:21

jah, a mellékszereplőket meg imádom, egyik prof jobb mint a másik :) jó választás volt mindkettő

tadi78 - 2008. 11. 17. 16:24

Én a kezdetektől nézem a GW-t és szerintem nem volt túl jó húzás Jim halála. A kapcsolatuk volt az egyik alapeleme a sorozatnak.
Talán valami más módját kellett volna választani a “felrázáshoz”.
Az előző évadban annyi kérdés felmerült, esetleg azon szálak valamelyikén tovább lehetett volna menni. (szellemek a város alatt, Melinda képessége stb.)
Szóval nekem nem nagyon jön be ez a vonal, de nézni fogom, hátha kihoznak belőle valamit :))

redc - 2008. 11. 17. 16:47

Jay Mohr távozása nekem nagy érvágás volt – ő nagyon sokat lendített a sorozaton szvsz (mentem is utána a Garry Unmarried-be). Ez a mostani “csavar” (meghal-nem akar a fénybe menni-szenved egy sort-új testbe ugrik-nem emlékszik semmire->vajon akkor mi értelme volt az egésznek?) meg akkora rakás baromságnak tűnik elsőre, hogy csak húzni tudtam a számat. De tadi mintájára én is maradok, hátha pozitív irányba mozudul majd el a sztori. Bár nem tudom, ez hogyan lehetséges, de talán ezért nem is vagyok sorozatíró. :)

ISN - 2008. 11. 17. 18:15

Nem szoktam nagyon nézni a sorozatot, max a TV2-n. De most a negyedik évadból két részt megnéztem. A legutóbbi pont ez a rész volt, kíváncsi voltam mi volt abban a részben ami nézettségi rekordot döntött (ugye jól tudom?). Nekem az eleje tetszett, majd annyira ellaposodott a rész, hogy iszonyat fárasztó volt kivárni a végét, ami szintén érdekesre sikeredett. Nem okozott maradandó retina sérülést, ezért a köv részt is megnézem, hátha majd beleég a szemembe a sorozat, és függő leszek.
6/10 es rész volt. Jimet azért sajnálom, picit zavaró lesz így “szellemként” elviselni. (Ha továbbra is nézni fogom)

hannah - 2008. 11. 17. 18:36

A Bűbájos boszikban is volt hasonló, asszem. Ott is kívülállók más emeberekt láttak, amikor az ö szemszögükből mutatták a sztorit, mikor viszont a boszikéból, akkor a régi szereplők voltak.

geo - 2008. 11. 17. 20:39

“Megmentve a testet a haláltól.” Hát ez poén, ha már a lélek meghalt, akkor egy darab húson mit kell megmenteni?

Ice - 2008. 11. 17. 21:09

annyit tudok hozzászólni, hogy Jennifer Love Hewit gyönyörű:)

Amúgy én próbáltam szeretni a sorit, első évadból megnéztem úgy 10-12 részt, de annyira ugyanarra a sablonra épült mindegyik, hogy nem birtam tovább. Késöbb 2-3-4 évad jobb ilyen tekintetben? Hoznak be érdemlegesebb újításokat?

Deana - 2008. 11. 17. 23:25

Ice, szerintem igen. Próbáld meg az első évad utolsó két-három részétől elkezdeni. Onnantól van némi részeken átívelő storyline, és az nagyon sokat lendít a dolgon :) Ha bepróbálkoztál vele, majd mesélj, hogy tetszett! :)

Olman - 2008. 11. 18. 15:59

Én csak annyit tennék hozzá, hogy szomorú doloog, hogy kivették Jimet.

Illetve: “Melinda-ra” helyesen “Melindára”. Csak annál van kötőjel, ahol más az utolsó szótag kiejtése, mint az írásmód. :)

winnie - 2008. 11. 18. 16:31

tudom, tudom, tudom:) direkt írom így ezeket, sorry, ha zavaró. az én hülyeségem.

Réta - 2008. 11. 22. 17:50

Ez az egyik kedvenc sorozatom, de szörnyű, hogy kiírják belőle az állandó szereplőket. Először Melinda üzlettársa hal meg, aztán meg a férje. Miért???? Egyébként sajnos szerintem ilyen jó férjek csak a sorozatokban vannak. Például a Médiumban Allison férje is annyira klassz és megértő, támogató mindig. Miért nem tudok egy ilyen pasival összefutni a való világban?

matamoscas - 2008. 11. 22. 21:19

Engem pedig inkább a nagy főszál tartott a sorozatnál, amiből mostanában igen vékonyan adagolnak. A heti könnyezés önmagában nem igazán hiányzik. És meg kell mondanom, ez a testbe bújt szellem arcát látjuk történet rettentően idegesít.

winnie - 2008. 11. 22. 22:50

“de szörnyű, hogy kiírják belőle az állandó szereplőket.”

david conradot nem írták ki.

Brigi - 2008. 11. 29. 12:01

Én nagyon szeretem a Smallville-t ,évek óta nézem , és sztem nincs olyan rész amit nem láttam :D még az ismétlését is nézem :D NA de visszatérve nekem eddig teccett a szellemekkel suttogó részei de ahogy olvasom h mi merre hogyan , kezd nem tetszeni, túl lesz bonyolítva :S de remélem hogy tévedek:D akkor is a Smallville- a király :D

Jessica - 2008. 12. 27. 21:29

Nos, az én véleményem,hogy a lehető legrosszabb húzás,hogy Jim meghalt és szerintem is alapeleme volt a sorozatnak a kapcsolatuk! Ráadásul,hogy valaki más testében tér vissza! Óriási baromság. Már semmi sem lesz a régi. Jó lenne,ha valahogyan visszacsinálnák ezt az egészet! Kitalálhatnának valamit!!!!!

ice2man - 2009. 01. 04. 14:10

hali mindenki azt szeretném kérdezni hogy aki látta az hol látta mer a magyar tv-k még 3.évadot se adják ugye?A témához meg annyit hogy szerintem is hülyeség jim-et kiírni a sorozatból azért volt az egyik kedvenc sorozatom mer nagyon jól mutatnak együtt.

Zita - 2009. 01. 29. 23:38

Hello!!
Na végre találtam valamit ahol foglalkoznak a témával!!:):)
Én tegnap láttam azt a részt, amiben meghal Jim, illetve amikor belép egy másik ember testébe!!
Szóval nem értem!! Miért?? És nem is tetszik??
Azt hittem először, hogy azért halt meg, mert már nem akar a színész játszani tovább!
De ahogy láttam, ugyan őt látjuk a továbbiakban, hiába lépett már testbe!! Engem ez tényleg zavar!! Szeretem tényleg az ő kapcsolatukat!! És ez már akkor sem ugyanaz!!!!! Ez egy más férfi!! Ááá!! Pedig már gyereket is akartak!! :(:( Mért van ez!!!

Egyszarvu - 2009. 05. 24. 19:37

Nincs kép az új Jimről??

luccee - 2009. 05. 26. 00:30

Ne akard látni!!!! Teljesen átlagos. Sőt!!!

Én azóta teljesen leálltam a sorozattal. Pont az volt benne a jó, hogy mindig hozta a jó kis megszokott epizódokat!!! Izgalmas, hátborzongató probléma felvezetés, nyomozás, meg/feloldás, papírzsepi és finito. A sok szenvedés mellett volt egy boldog házaspár stb…

Majd csak akkor leszek hajlandó nézni, ha a férj teljesen visszatér vagy teljesen meghal. Ez a felemás megoldás frusztál!!!! Persze, ez legyen a legnagyobb problémám:-))

winnie - 2009. 05. 26. 01:31

“Majd csak akkor leszek hajlandó nézni, ha a férj teljesen visszatér vagy teljesen meghal. ”

már rég megtörtént.

Tücsök - 2009. 06. 14. 13:00

részemről ha Jim marad (maga a színész) tovább, érdekes is lehet…. de ha kiírják nekem…. pfff

reggiann - 2009. 10. 12. 08:40

Miért?????? Ez volt a legnagyobb baromság, hogy kivették a sorozatból Jim-et!Ha már a lelke át tud szállni egy testbe, akkor miért nem száll vissza a sajátjába?Ez lenne a legjobb megoldás! És ráadásul mindenkinek tetszene!Nem??

winnie - 2009. 10. 12. 09:47

nem vették ki.

Heni - 2009. 10. 15. 18:05

Hát én is ledöbbentem,h meghalt a Jim,meg azon is hogy ilyen hülye módon,melyik az arendőr,amelyik belő egy sötét házba és azt se látja kire lő,ilyen nincs! hát ez fura hogy más tesében tér vissza a Jim,ugy tünik mintha ezzel a halállal a sorozat epizódjainak a számát kivánnák növelni!
én nem örültem neki!

Tami - 2010. 02. 22. 13:29

Hát..nemtudom én annyira nem bírtam a Jim-Melinda románcot :P Igazságszerint én abban bíztam hogy Pain professzor marad és ő lesz Melinda új pasija^^ mert végülis szerelmes belé,és vonzódnak egymáshoz :D..szóval ezzel az új testbe költözéssel eléggé el lett cseszve :/. Dehát ez van. Várom a folytatást. =D

kikamuki - 2010. 04. 14. 17:14

Mért kell így folytatódnia,ha tovább fog benne játszani David Conrad,akkor mért nem lehet a saját testében.Én az a tipikus végigülöm tűkön és könnyes szemmel az egészet,szóval ez így nem tetszik,de ez van,átírni nem nagyon tudom.EZ VAN.Szerintem nem jó ötlet,hogy meghaljon David Conrad.Kinek nem tetszik még?Írjon e-mailt és tüntesse fel benne a nevét és,hogy erről az oldalról írt,mondhatni válaszolt nekem.Köszi előre is!e-mail címem:gstella@beltav.hu

ghost. - 2011. 02. 12. 12:07

2008 november 7th
the thing that changes everything

ez a sok sírás
…de ha egyszer ennyire szomorú :(

először Payne elmegy…és mire végre abba hagytam a bőgést,Jim meghal…

ez már lejárt most 2011-ben,de még mindig annyira aggasztó,h ezt megtették,és…az is marad!!!
de az biztos,h ez gyönyörű időszak volt a gw-ben (bár szerencsére nem tartott örökké :P)
nagyon szeretem a 4.évadot… Eli-t is nagyon megkedveltem,és akk is nagyon szerettem amikor hiányzott Payne prof. :(
nem Eli (Jamie Kennedy)hibája,h Payne (Jay Mohr) elment!!!

az 5.évad elejére is szívesen fogok visszaemlékezni…(de kb az 5.résztől tovább már nem igazán!)

I Miss the Ghost Whisperer FOREVER
:( :S

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz