login |

Raising The Bar 1. évad: Benézte a TNT?

2008. 11. 28. 16:12 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A True Blood után ismét egy, a blogon hanyagolt sorozat (szokás lesz ebből? ha lesz finálé, amiről mi nem írunk, legalább a kommentekből lehet tájékozódni), amit nagyon remélek, hogy nézett valaki (olyan nincs, hogy nem), mert kíváncsiak vagyunk a véleményére, hogy miképpen alakult a Raising The Bar-évad. A jogi dráma pilot-ja nem volt rossz (6/10 – kritika), a 2. része nem volt olyan jó (4/10 – kritika), de mivel semmi plusz, semmi kiemelkedő nem vol benne, így én leparkoltattam. (human a “semmi plusz” miatt be sem próbálta.)

A Raising The Bar érdekes párhuzamot mutatott a True Blood-dal, miszerint az anyacsatorna már a 2. rész után berendelte a következő évadot. Mindkét esetben nagyon hamarinak éreztem a lépést, de míg a True Blood 1,4M nézőtől 2,4M-ra jutott el a finálé idejére, addig a Raising The Bar kábelpremier-csúcsot jelentő 7,7M nézővel nyitott. Persze besegített a vele együtt adott The Closer, de így is eszméletlen adat – annál kevésbé az, hogy utána 4,9M, 4,2M és 2,2M nézőtt hozott a sorozat. (A további adatok ismeretlenek, de kizúgott a kábeles top40-ből.)

Tehát a sorozat közönségreakciója éppen ellentétben állt az HBO vámpírdrámájával, de hátha valaki meg tudja cáfolni az adatokból levonható következtetéseket, miszerint a Raising The Bar valóban nem volt ütős sorozat.

Egyébként a TNT kreatívjainak “hozzáértését” dicséri az, hogy sikerült reagálniuk a feldühödött rajongók sirámaira, miszerint a főszereplő Mark-Paul Gosselaar frizurája szörnyű (…) – azonnal készítettek egy fa*za netes játékot, melyben meg lehet változtatni Jerry karakterének haját. No komment.

5 hozzászólás Ne habozz!

Sitrep - 2008. 11. 28. 16:17

win, nagyon belekavarodhattál a 2 sorozatba, a végefele ugyanis már “Raising the Blood”- ot irtál :-)
Bár a Raising the Bar-t nem néztem, ezt a blood-os verziót lehet bepróbálnám :)

winnie - 2008. 11. 28. 16:24

ehh:) köszi.

Tomasina - 2008. 11. 28. 16:35

Én végignéztem az évadot, nekem tetszett. Tényleg semmi extra, bár valami biztos lehetett benne, ha minden héten eszembe jutott megnézni :)). Én nem nagyon néztem eddig jogi sorozatokat, úgyhogy nem untatott a ‘minden részben más védenc’. Pedig ezek voltak a középpontban, a főszereplők magánélete csak itt-ott jelent meg, egyesével mindenkire elég kevés idő jutott. Magában az évadzáróban elindítottak egy-két új szálat, de semmi olyat ami váratlan lett volna vagy a körmünket kellene rágni nyárig. Szerintem a második évadot nem éli túl ilyen számokkal, úgyhogy remélem felpörgetik egy kicsit a sztorit, hogy szerezzenek még néhány (millió) nézőt.

Mann - 2008. 11. 28. 16:49

Én talán 3-4 után feladtam. Főleg a karakterek miatt nézem az ilyen jogi dolgokat, de itt nem ez volt a jellemző, illetve pár idegesítően eltúlzott volt.

Aladdin - 2008. 11. 28. 17:31

Nekem nagyon tetszett, az egyik kedvenc ujjoncom. szeretem a karaktereket és a köztük levő dinamikát is. Én örülök, hogy folytatódik. A számokat meg nem értem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz