login |

Tru Calling – Az őrangyal

2009. 01. 01. 17:00 - Írta: winnie

72 hozzászólás | kategória: kritika,

Hüpp, nekem ő, a Tru Calling volt az első. Az addikttá válásom első lépcsőfoka (volt már ilyen hét kérdése? gondolom. most lusta vagyok, de ide ne OFF-oljunk.) – kérdés, hogy vajon ezzel összefügg, hogy az egyik nagy kedvencem is lett? (Hmm, a Survivor, a John Doe, a Joan of Arcadia is az elsők és a kedvencek között van…)

Itt le is írtam a kedvenc sorozataim mellett, hogy miképpen is történt a nagy egymásra találás. Hála istennek, akkor még a FOX nem csak az amerikaiaknak tette elérhetővé a Tru Calling első 13 percét a neten. Én megnéztem és leesett állal azt mormoltam magam elé, hogy ha törik, ha szakad, megszerzem a folytatását. Megszereztem. A többi már történelem.

A sorozat alapkoncepciója rém egyszerű: Tru Davies letudja az orvosit és ilyenkor valahol gyakornokoskodni kell (van ennek valami neve, tudom), s neki hogyhogy nem, de egy hullaház jut. Szívja a fogát, de sebaj belevág, hogy aztán egyik első munkanapján miközben tesz-vesz az egyik halott felkönyököljön és azt mondja “Help me!”, vagy “Segíts!”. Huss, Tru ennek hatására visszaugrik az éppen aktuális nap elejére és néz, amolyan Eliza Dushku-s bociszemekkel.

Van ugyanis Tru-nak egy képessége (ő is most fedezi fel, bár némi gyerekkori emlék dereng neki), miszerint képes újraélni egy napot, s ezeket a napújraéléseket a hullaházi páciensek megmentésének szenteli, miközben saját széteső életét is kordában kell tartania a nagy rohanás közben, mert bizony nincs sok ideje, hogy egy vadidegen emberre ráleljen, rájöjjön, hogy fog meghalni és megakadályozza azt.

Nekem már A lé és a Lola-ban (Lola Rennt) is bejött Franka Potente futkorászása, itt a rohangáló Eliza Dushku ad remek dinamizmust a Tru Calling-nak, s a pörgés mellett épp azok a hozzávalók vannak meg a sorozatban, amelyekkel engem le lehet venni a lábamról: a rejtély és időutazás, s persze a nap újraélésével kapcsolatosan egyéb, elsőre elszúrt dolgokat is meg tud Tru oldani (ld. leejti a kávét, megverik a tesóját, lekés valamit, ilyesmi).

Persze az alapszituáció idővel elkezd bonyolódni, hiszen a készítők ránk szabadítják a mitológiát a képességgel kapcsolatban, plántálnak néhány átívelő szálat, sőt, az évad vége fele meglehetősen durva felismerésben lehet részünk, amely során elég sok történés és szereplő a helyére kerül, épp ezért valahol sajnálatos is, hogy éppen ennek kibontására nem volt lehetőség, de örülhetünk is, hogy nem volt idejük elrontani a sorozatot, cápát ugratni vele. (Nyugodtan nézhető a végnélküliség ellenére is, mert főleg epizodikus a cselekmény.)

Annak ellenére, hogy a sorozat nagy kedvencem (talán épp ezért, ki tudja) tudom szemellenző nélkül nézni, hiszen az egész Tru Calling, bár hozta a remek kis időutazós, rejtélymegoldós ügyeket, hihetetlen módon koncepciótlan volt, rengeteg (látszólag) ad-hoc dolog történt benne. Az embernek az volt az érzése, hogy a készítők sem tudják, hogy mit akarnak, más kérdés, hogy tudtuk, hogy a FOX a sorozat próbálja megmenteni a változásokkal.

Állandó szereplőnek indult karaktereket nyelt el a föld, sőt, később egy mellékkarakterből lett állandó szereplő, hogy azután, miután megkapta az állandó státuszt, kevesebbet szerepeljen (az ő karaktere lett volna az, akit később Jason Priestley-nek írtak meg), plusz olykor fura babrálások is történtek az átívelő szállal, de mindez nem tudott eltántorítani. Sucker vagyok és a sorozat nálam minimum 9/10-es, de tisztában vagyok vele, hogy nem ér ennyit (human, ha jól rémlik, elég hamar kikukázta), sok benne a klisé és, de egész egyszerűen ez nem tudott izgatni, mert baromira lekötött és élvezetes volt.

Eliza Dushku mellett említsük meg a sorozattal kapcsolatban Jon Harmon Feldman készítőt, aki később Reunion-t írt, majd Big Shots-ot készített, hogy tavaly a Dirty Sexy Money-nál legyen. Az állandó szereplőket is láthattuk már máshol: Matthew Bomer-t a Traveler-ben és a Chuck-ban, A.J. Cook-ot a Criminal Minds-ban, Zach Galifianakis-t sokfele, például a remek Dog Bites Man-ben és a standup műsoraiban, de Jessica Collins, Benjamin Benitez, Eric Christian Olsen és Liz Vassey is ismert lehet egyeseknek.

Egyébként valahol sajnálom, hogy a Tru Calling idején még nem volt blog. Bár akkor még a letöltögetés (főleg a sorozatoké) sem volt annyira elterjedve, mint most, ezért gondolom csak pár sorstársam akadt, de históriás könyvekbe kínálkozik, hogy a FOX mi mindent művelt a Tru Calling-gal. És ezt ne (csak) negatív előjellel tessék érteni, mert a FOX az oka, hogy ennyi rész (2 évad: 20+6 epizód) elkészülhetett egy instant-cancel sorozatból.

A sorozat ugyanis kábé az első résztől bukás volt, nézettségileg nem sok vizet zavart csütörtök 20.00-tól, de akkor a FOX-nak már jó ideje nem volt csütörtökje, így maradhatott. Ennek ellenére egy 20 részes rövidített évad végigment úgy, hogy évad közben a FOX beleíratta starpower-nek Jason Priestley-t is a sorozatba, de ő sem tudott nézőket hozni. Évad végén viszont mindenki legnagyobb döbbenetére a csatorna berendelte a 2. szezont, más kérdés, hogy annak elkezdték tologatni az őszi majd téli premierjét, hogy aztán abszolút profizmusról tanúskodva még a bemutató előtt leállítsák a Tru Calling forgatását (a 2×06-nál)…

Utána még a 6-ból 5 részt (a fene sem érti) lopva leadtak – más kérdés, hogy akkorra már az egyik újzélandi csatorna jóvoltából ezt már láthattuk itthon. Sőt, hogy a fekete pont után még egy pirosat említsek: a 2. évad DVD-jét is kiadták, ami természetesen már a polcomon pihen.

Ki tudja, annak ellenére, hogy 2003-as a sorozat, talán valakinek kedve szottyan megnézni, ledarálni, akár szinkronnal (RTL Klub), akár eredetiben. Utóbbi mellett az szólna, hogy nem pofázzák szét az általam kedvelt főcímet – íme a videója, ez pedig a főcímdal videóklipje, a Full Blown Rose-tól a Can Somebody Help Me?

72 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2009. 01. 01. 17:11

Sokáig halogattam, de végül nyáron ledaráltam és az egyik kedvencem lett. Nagyon jó volt. Az 1. évad vége nem semmi. A zenék is jók voltak benne. Az egész lekötött és jó volt nézni.

seven - 2009. 01. 01. 17:11

szép írás. sajnos a sorozat engem soha nem fogott meg, sőt… valahogy mindig olyan álmosítónak tartottam. Dushku meg marha jól néz ki, de valahogy nagyon merevnek tünt az alakítása a sorozatban, épp ezért is tartok a dollhouse-tól.

Tipca - 2009. 01. 01. 17:14

Imádtam ezt a sorozatot, csak azt sajnáltam, hogy éppen akkor lőtték le, mikor talán kezdett kibontakozni egy normálisabb átívelő szál. :( De azt tuti, hogy a Tru Calling benne van a mindenkori Top10-ben. És Eliza hogy tudott szaladni… :P

Dupladurr - 2009. 01. 01. 17:27

Nemrég daráltam le, de hatalmas kedvenc lett, már szinte újra akarom nézni megint. Amúgy az tényleg teljesen igaz hogy elkészítésileg nem volt a toppon a sorozat, de ha egyszer a koncepció nálam mindent visz (én is oda vagyok az időutazásért:). Emellett a karakterek is szvsz nagyon szerethetőek mind, Harrison pl. hatalmas arc, de Lindsay és Davis is.

Ami még rohadt jó az a főcímzene. Elindul és egyszerűen a hideg futkos a hátadon :)

mo - 2009. 01. 01. 17:27

jó volt, pörgős volt, a szereplőket is lehetett szeretni, a sztori se volt rossz, én is imádtam/imádom, szerencsére ez a második sorozatom volt, szóval nem kaptam agybaj, mikor egyszer csak nem volt több rész. még nagyon nem voltam benne a junkie-ságban, mikor John Doe bácsi magával ragadott, majdnem leestem a székről úgy izgultam végig minden részt és aztán puff, vége lett és nem értettem a világot, aztán Tru-nál, már kicsit képbe kerültem és nehezen, de elfogadtam, hogy ennyi. nincs sok sorozat, amit szeretnék többször újranézni, Tru az egyetlen, amit eddig ötször láttam és valószínű, még megnézem párszor

gerí - 2009. 01. 01. 17:29

Tru Calling nálam alap sorozat, nagyon birtam

[ross] - 2009. 01. 01. 17:32

“Állandó szereplőnek indult karaktereket nyelt el a föld, sőt, később egy mellékkarakterből lett állandó szereplő, hogy azután, miután megkapta az állandó státuszt, kevesebbet szerepeljen (az ő karaktere lett volna az, akit később Jason Priestley-nek írtak meg)” – ez Matthew Bomer karaktere volt, winnie?
Egyébként 2 éve néztem, szinkronosan, szerettem. Aztán láttam egyszer Eliza Dushkut a Punk’d-ban és ott elég furcsának (kissé nagyképűnek) tűnt, az utólag egy kicsit rontott az összhatáson…

winnie - 2009. 01. 01. 17:37

a hullaszállító latin srác volt, asszem. újra kéne nézni.

zso - 2009. 01. 01. 17:40

Szerintem is nagyon jó sorozat (egyik kedvencem), azóta megvan a második évad magyarul.

Shawn - 2009. 01. 01. 17:43

A Tru Calling nekem szintén az elso sorozatom. Eloszor veletlenul az egyik SVK TV-n találkoztam vele, azthiszem kb. 2005 elején. Amikor elkezdtem nézni, azthiszem már pár rész lement az 1. évadbol, de igen beleszerettem. Akkor kezdtem nézni a sorozatokat részrol részre. Aztán az RTL Klub is elkezdte adni, ott már az elejétol néztem, és ujból végig néztem. Egyszeruen megunhatatlan sorozat.

kaito - 2009. 01. 01. 17:58

remek évindító írás, még sok ilyet.
a sorit én is szerettem, főleg a priestley előtti részeket. dushku-t meg nemrég láttam a bottle shock c. filmben, sajna csak mellékszerepben.

ooo - 2009. 01. 01. 18:00

Nekem is a Tru Calling volt az első sorozat..:)
Jó kis fordulatos történet.

Sanna - 2009. 01. 01. 18:23

Nekem is bejött a sorozat, kár, hogy nem élt meg több évadot!

Kenny - 2009. 01. 01. 18:31

Még tavaly (:DD) daráltam le, már nem emlékszem mikor, év eleje felé talán, de nagyon bejött. Engem is magával ragadott a koncepció, és akkor már minden más mindegy szinte, de ez nem azt jelenti, hogy a sorozat nem bír más nagyszerű kvalitásokkal is :).

Dark Wolf - 2009. 01. 01. 18:33

Hű, szép hosszú post, és milyen jók a képek! Igencsak egyetértek a leírtakkal, és én is nagyon szerettem ezt a sorozatot. (A főcím vmi atomk*rvajó.) Azóta pedig gyógyíthatatlanul odavagyok Miss Dushkuért.

CaWarin - 2009. 01. 01. 18:36

Amilyen szerencsém volt, az 1×20-at kaptam el először a tv-ben. Rögtön megfogott, így a folytatásoknál mindig ott voltam. Aztán jöhetett a pótlás. És hamarosan újranézés lesz, mert nagyon jó!

Autopsy - 2009. 01. 01. 18:41

Szép gyüjtemény… :D … bár a Lost 3. évad dvd-t hiányolom :D … és én is nagyon szerettem a Tru Calling-ot meg is kéne majd szereznem a dvdt :D

Gran - 2009. 01. 01. 18:42

igen igen, jó kis sorozat. Miután belemerültem, nagy csodálkozás fogott el amikor 2×06-nál észrevettem hogy nincs tovább. Pedig top10 kedvencemben benne van.

nyöffke : ) - 2009. 01. 01. 18:42

én tavasszal vagy nyáron daráltam le, tv-ben előzőleg elkaptam már jó pár részt. sok érvet felsoroltak már az előttem szólok, nem ismételném meg, de azt igen, hogy kár, amiért ilyen rövidke volt.

kiskiraly - 2009. 01. 01. 18:49

Ki az a szöszi a háttérben?
A jobboldali az Tru barátnője, de a baloldali?

winnie - 2009. 01. 01. 18:52

a nővére. pár rész után kiírták.

zizou fan - 2009. 01. 01. 18:55

“(van ennek valami neve, tudom),”

Talán rezidens, de nem biztos. :)
Egyébként nekem is rémlik, hogy láttam volna belőle egy keveset az RTL-en.

vape - 2009. 01. 01. 19:21

Az első évad végén le kellett volna zárni a sorozatot, a második évad már szenvedés, kár volt elkészíteni.

1 évad tehát elég lett volna ebből, ugyan behoztak egy hatalmas csattanót az évadzáró részbe, de az is kevés volt a folytatáshoz szerintem.

Mindenesetre itt pihen a brit kiadás a polcomon, bár szinkronnal szeretem ezt a sorozatot, hazai megjelenése teljesen bizonytalan (amit a kiadók csinálnak idehaza az egy vicc, saját maguknak köszönhetik, hogy letöltögetik nívósabb változatban, vagy aki egy picit is tud angolul, külföldről rendeli meg a kedvenceit!).

kiskiraly - 2009. 01. 01. 19:24

winnie: köszi.

bugeeJ. - 2009. 01. 01. 19:28

hm.ma délelőtt nézegettem h milyen eddig hanyagolt,kimaradt soriknak kéne nekiállni,a Las Vegas meg a Kés/alatt mellett ezen gondolkodtam..ugyhogy most ezt egy jelnek fogtam fel

zozo - 2009. 01. 01. 19:51

ez vicces, mert pont a mai nap kezdtem el előről nzni ahogy végeztem tegnap a sex és new yorkal 2-ra is xD de nagyon sajálom h a2. évad úgy lett vége de végülis sejtelmes lezárás… de akkor is… mind1 ez van 1 jó sori :)

avatar12 - 2009. 01. 01. 19:55

Amíg nem volt a LOST ez volt a kedvencem
Én nagyon bánom hogy abba hagyták lehetett volna még belőle pár évad.
Jó lett volna egy normálisabb lezárás mondjuk

ProTech - 2009. 01. 01. 20:13

Hat en lattam belole egy par reszt, fogalmam nincs melyik evad es melyik reszek voltak. De ha emlekezetem nem csal akkor meg ment a sorozat. Nekem olyan kozepesnek tunt. Arra, hogy ledaraljam az egeszet sose ereztem kesztetest.

ampervadasz - 2009. 01. 01. 20:17

Nekem is nagy kedvencem, sajnálom, hogy idő előtt lőtték le, sok potenciál volt még benne. Pár évadon keresztül el tudtam volna még nézegetni. A második évad elkészült részeiben pedig egy nagyszerű évadot alapoztak meg, ezért még fájóbb volt a hirtelen kasza, rengeteg kibontatlan eseményszál maradt.

Péter - 2009. 01. 01. 20:34

Ennek is neki kéne már állnom :-)

Túl sok a megnézni váró sorozat, valamit tenni kell ez ellen :)

winnie - 2009. 01. 01. 20:37

a 2. évaddal kapcsolatban mindig is ambivalens érzéseim voltak. nem mintha nem bíztam volna az írókban, de ugye ott volt egy formátumváltás, amivel én úgy éreztem, hogy csapdába terelték magukat. a 6 résszel nem volt gond, de folyton az volt bennem, hogy újabb sztorit erre a foprmátumra tuti nem fognak kitalálni. (mármint epizodikusat, mert a főszálat lehetett volna bonyolítani, viszont úgy éreztem, hogy nagyon korlátozott az epizodikus történetek lehetősége az új felállással.)

Kitti - 2009. 01. 01. 20:39

Körülbelül egy éve kezdtem töltögetni, ezért a Rtu Calling-ot RTL-en kezdtem nézni és már az első percekben rájöttem, hogy imádom. Elevele szeretem a természetfelettivel kapcsolatos dolgokat, ez még nyomozgatós is, szóval teljes siker volt nálam a széria. Mikor leadták itthon az utolsó részt, kicsit összeomlottam, mert lezárás nélkül hagyták abba, a legnagyobb kérdések lógva maradtak. Eliza Dushku pedig tündéri!
:D

vape - 2009. 01. 01. 20:44

Kitti: az Ugly Bettyben is nagy volt! :D

Thank - 2009. 01. 01. 20:46

Érdekes nekem is ő volt az első és legkedvesebb sorozatom, no persze a csillagkapu után :D

Harlequin - 2009. 01. 01. 21:16

Hmm, a Sírhant művek, Maffiózók, Skins között őrlödöm, az a baj, h mindegyik “hosszú”, legalábbis azt nézve, hogy mostanság mire lenne időm:(
De ez a 1 + karcsú 2. évad meggyőzött, h lehet, ezt a hiányosságomat kellene pótolni először:)

Sokszor láttam rtl-n, de meggyőződésem volt, h van legalább 50 része:)

outlander - 2009. 01. 01. 21:30

Nahát, azt hittem nem volt még egy olyan ember a Földön mint én, akit a Tru Calling tett sorozataddikttá :) Én sem tudnám tagadni, hogy ennek a sorozatnak az elkaszálása volt az ami engem hosszú hónapokra mély depresszióba vetett. Az Alias-daráig nem is néztem nagyon más sorozatot, aztán persze annak is csalódás lett a vége. Most már csak örülni tudok hogy az ilyen Day Break-féle sorozatokba nem kezdtem bele anno.

outlander - 2009. 01. 01. 21:32

Ja és egyszer valóban meg is fogadtam, hogy mostantól kezdve csak olyan sorozatokat nézek amiknek már legalább 3 évadjuk van :)

winnie - 2009. 01. 01. 21:41

“Most már csak örülni tudok hogy az ilyen Day Break-féle sorozatokba nem kezdtem bele anno.”

ööö, de a day break az éppen hogy lezárt, egy kerek 13 részes évad. mármint, tudom, hogy ezzel vitatkozna valaki, de megoldanak mindent, csak az utolsó jelenettel felütnek egy lapot az esetleges (és soha meg nem valósult) 2. évadból. (lehet, hogy több ilyen sorozat kéne, ahol 1 évad 1 sztori? a day break ilyen lett volna.)

outlander - 2009. 01. 01. 22:01

Egyetértek. Nincs is annál kiábrándítóbb és szívszorítóbb dolog a világon, mint amikor a kedvenc szerializált sorozatod elkaszálják. Akkor ezek szerint a Day Break kaszáját túl lehetett élni, ugye? :)

betmen - 2009. 01. 01. 22:31

én már tudtam a day break kaszát, mikor elkezdtem, de utólag nem fogom ésszel hogy lehet ilyen császár sorozatot elkaszálni :D

betmen - 2009. 01. 01. 22:33

winnie: mennyire játszik bele egy sorozat nézésébe (és/vagy tetszési indexébe) hogy adott esetben a főszereplő számodra vonzó? (úgy értem az átlagosnál vonzóbb) kifejtheted ezen a példán keresztül is. nem tudom, hogy mennyire tetszik, vagy nem tetszik a lány, csak kérdem.

canaze - 2009. 01. 01. 22:36

Szeretem ezt a sorit, az RTL-en néztem a 2. résztől (szokásom mindig lekésni az elsőt :D), nagyon tetszett. Szerencsére előre fel tudtam készülni, hogy nem lesz rendesen lezárva. Feltűnt, hogy jönnek-mennek a szereplők, de nem izgatott nagyon, csak néztem és élveztem. :D Minden résszel egyre jobb lett, nem értem, miért volt bukás odakinn…

Az utolsó rész alkalmi mikulásos jelenete idén Karácsonykor is előkerült beszédtémaként! XD

lorenzocastano - 2009. 01. 01. 22:37

“letudja az orvosit és ilyenkor valahol gyakornokoskodni kell (van ennek valami neve, tudom)”

Ez az “internship”.

Olyasmi a lényege, hogy az ember korlátozott felelősséggel, felügyelet alatt dolgozik bizonyos ideig, ált. egy évig. Nem csak az eü.-ben létezik.

Amúgy én is imádom Eliza-t, nagyon várom már a Dollhouse-t!

Lui - 2009. 01. 01. 22:38

Nagyon jó kis sori volt ez. Asszem az utolsó sorozat volt a tvben amit hétről hétre néztem :)
Azóta már megvan, úgyhogy újranézés lesz belőle. Nekem a 2. évad jobban tetszett, amiket az utolsó rész(ek)ben műveltek hát ott fogtam az agyam. (jó értelemben)
És én is így vagyok vele. Ott volt a Day Break, a Journeyman, és ez.. Nem tudom h mind3 sorozat tényleg ennyire király-e, vagy csak engem nyűgöz le még sokadik nekifutásra is egy időutazással és annak bonyodalmaival kapcsolatos sorozat vagy film, de az tuti, h ha továbbra is készül vmi ezzel kapcsolatos néznivaló, én ott leszek.

EPluribusUnum - 2009. 01. 01. 22:44

idővel “babrálós”, nekem az ilyen alap! :-)

winnie - 2009. 01. 01. 22:54

“kifejtheted ezen a példán keresztül is. nem tudom, hogy mennyire tetszik, vagy nem tetszik a lány, csak kérdem.”

nálam ez nem szokott szerintem tényező lenni.

“Minden résszel egyre jobb lett, nem értem, miért volt bukás odakinn…”

leginkább az volt az oka, hogy már az első részt is kevesen nézték. viszont azt a nézőszámot szinte végig tartotta, így a nézők nem menekültek róla, ami jót sejtet, de már alapból nem sikerült érdeklődést szítani a népben, és a kevésről, a gyenge rajtról csak nagyon kevés sorozatnak sikerül építkeznie (ld. house)

Shawn - 2009. 01. 02. 00:27

és kozben a 2. évadnak jobb is volt a nézettsége (annak az 5 résznek amit kesobb leadott a FOX).
1. évad: 4.50mil
2. évad: 4.89mil

Swarley - 2009. 01. 02. 01:25

Én még anno az RTL Klubbon néztem meg az összes részét. mikor megtudtam, hogy nem lesz több rész hülyének találtam, hogy pont amikor még jobb lett még izgalmasabb akkor éri el a kaszás. Ez van. Azóta nem állok neki olyan sorozatnak aminek tudom, hogy nem kapott lezárást.

Dohi - 2009. 01. 02. 04:34

imadom! egyik elso kulfoldi rendelesem volt a complete series box (es az egyik utolso sorozat, amit teveben neztem – illetve csak az 1. evadot, a maradekot mar angolul). mar csak ido kene az ujranezeshez…

Nyugodtan nézhető a végnélküliség ellenére is, mert főleg epizodikus a cselekmény.)

a vegen bazi nagy cliffhangerrel :|

Mefi - 2009. 01. 02. 13:09

Annyira jó sorozat, úgy sajnálom hogy cancelt kapott. :/

Lex - 2009. 01. 02. 13:16

betmen – 2009. 01. 01. 22:31
én a Reunionnal voltam ugyanígy..
OFF
tényleg, winnie, elékszem, hogy egy fél éve kb(akkor daráltam) találtam még valamerre erre reunion nézettségi adatokat, de most nem találom őket.. az miért lett lelőve?
ON
a Tru Callingot pedig most darálom, szerintem jókis sorozat.. ilyen kis könnyűcske..

mágnes - 2009. 01. 02. 13:23

Nagyon jó ez a post! Nem tudtam, hogy a rajongásomat a Tru Calling iránt ennyien osztják!
Szerintem Jason Priestly behozásával tök jó dolgokat lehetett volna csinálni, nekem azok a részek a legütősebbek, amiben mindketten benne vannak. Ebben a soriban látszik igazán, hogy Elizában meg van a potenciál, hogy elvigyen a hátán egy sorozatot!

winnie - 2009. 01. 02. 13:38

“valamerre erre reunion nézettségi adatokat, de most nem találom őket.. az miért lett lelőve?”

á, még a tru callingnál is gyengébb volt talán, pedig kapott egy kis idolos felvezetést is anno,meg a narancsvidékkel volt párban, de hiába.

bullseye - 2009. 01. 02. 14:49

a cikk meghozta a kedvem, hogy újranézzem, és megint nem értem: épp egyetemet végzett, szakmai gyakorlatra menne, akkor hova felvételizik?

Lex - 2009. 01. 02. 15:11

winnie – 2009. 01. 02. 13:38 köszi..
bullseye – 2009. 01. 02. 14:49 én is ezen gondolkoztam..

DaneeL - 2009. 01. 02. 15:20

Regi szep emlekek…”akkorra már az egyik újzélandi csatorna jóvoltából ezt már láthattuk”.
Mai napig emlexem, hogy egyszercsak felbukkant, ido elott a neten, es jol meglepodtem (azt hittem kamu)

Larykon - 2009. 01. 02. 15:29

Szintén első sorozat. Imádtam. :) Már az RTL Klub játszotta amikor elkezdtem nézni, de sajnos a kaszáról nem hallottam. (Akkor még azt sem tudtam mi az). Aztán a 2. évad 6. része után pislogtam, hogy mi az, hogy nincs több rész, olyan nem lehetséges. De mégis. :) Ez van! Nagyon szerettem.

Mancs - 2009. 01. 02. 17:08

Anno még RTL-en ment, és MINDIG lemaradtam róla, pedig annyira akartam nézni…aztán elkezdődött a sorozatletöltős korszakom és hopp eszembe jutott: Tru most nem futsz el előlem:P:P
Imádtam a sorozatot, meg is van, jónéhányszor megnéztem már, csak azt sajnáltam, hogy tényleg, mikor ment volna vmerre a sorozat, pont akkor lett cancel:(:S
A főcímzene kibeb*szott jó, meg az is ami az 1. évad végén hallható:)

Savemylife - 2009. 01. 02. 17:41

Rakd egy tovább mögé az első kép után részt pls

robi110 - 2009. 01. 03. 17:53

ÁÁÁ! Imádtam ezt a sorozatot és részemről azóta egyszer ütött csak sziven egy sorozat törlése annyira mint a Tru Calling-é…(PD):( Asszem újra nézem megint(3X) :) És várom a Dollhouse-t… :)

zseb - 2009. 01. 05. 10:15

Ez egy szerettem-sorozat volt. Bár nálam nem tartozik a “koránlelőtt-kiskedvenc” kategóriába, abszolút pozitív emlékeim vannak, és újranézős is; volt benne halottkém, időutazás, “titkos képesség”, identitások-kötelességek közötti egyensúlyozás, egy ellenkező nemű “ősellenség”, családtörténet, egy szociálisan kellően diszfunkcionális karakter (geek-komponens pipa), vagyis csupa olyan dolog, ami jó fűszer szokott lenni szinte bármilyen sorozatban. (Most, ahogy nézem, meglepően sok komponens egyezik egyik nagy kedvencemmel, az Alias-szal.)

Eleinte szlovákul néztem. Ebben csak az az érdekes, hogy egy mukkot sem beszélek szlovákul (ebből a sorozatból tanultam meg, hogy “Pomóstye mi!” (fene se tudja, hogy hogyan kell leírni)). Az már azért intő jel lehetett volna, hogy így is meglepően jól tudtam követni az egyes epizódok cselekményét. Véletlenül kapcsoltam át, volt egy “Jéééé, Faith!” pillanatom, aztán pár hét alatt szép apránként összeraktam fejben, hogy mit is látok, és miért is azt látom. Jó buli volt.

Amikor végül megérkezett a sorozat az RTL klubra, kénytelen voltam szembesülni a ténnyel, hogy az az “egyszerűség”, átláthatóság, és az alkalmi klisék, amik olyan érthetővé tették idegen nyelven, sokat levontak az értékéből magyarul. Hiányzott a kirakózás izgalma, és ezen számomra a második évad formulaváltása sokat javított. Lett valaki, aki *ellen* lehet küzdeni. Konkrétabb is lett a párharc (az “Idő” és a “Halál” szerintem tényleges ellenfélnek túl elvont fogalom), ugyanakkor árnyaltabb (és érthetetlenebb, meg WTF-ebb) a mitológia. És igen, a mellékszereplők következetlen “használata” is idegesítő volt. (Különösen bosszantott, hogy ugyanúgy, mint az Aliasban, itt is képtelen voltam megkedvelni a “főhősnő legjobb barátnőjét, aki nincs beavatva”.)

Viszont! Még ma is viszonylag gyakran eszembe jut, a legkülönbözőbb apropók kapcsán. Pl. A “Joan of Arcadia” végén megjelent Joan ellenpontja, ill. a “Szellemekkel suttogó”-ban felvillant Melinda ellenpontja, de Tru az, akinek az ellenfelét a legtöbbet láthattuk. Ez a hármas párhuzam speciel már majdnem zavar. (Szóval elkezdtem fél szemmel figyelni az “Eltűntnek nyilvánítva” ismétléseit. Ha itt is kapunk egy ellenfelet (nem valószínű), elkezdem levonni a konzekvenciát.)

Összegezve: Bármikor újranézném.

Harlequin - 2009. 01. 11. 17:25

Most néztem újra, ill. teljesen végig.
Feelgood kategória nálam.

És egy halk WTF-t elmorzsoltam a végén… Így abbahagyni. Kár érte, maradt még benne potenciál.

Bandesz - 2009. 01. 18. 15:17

Én ennek a posztnak köszönhetően indultam neki, és le is daráltam az összes részt.
Ahogy Harlequin is írja, kifejezetten feelgood kategória, nem igazán volt olyan rész, amit untam volna – élveztem, tényleg.
Viszont hatalmas feketepont a befejezetlenül hagyásért.

clark - 2009. 01. 20. 14:56

Nekem ez kimaradt,de megfogott a történet így belekezdtem és tényleg jó kis sorozat,fel is került a kedvencek közé.Jó kis lendületes sorozat és az elgondolás is jó,a színészek is elég meggyöző produkciót mutatnak valamint a zenék is remekek!Lehetne több ily elfeledett sorozatról ilyen hosszabb hangvételű postokat írni!

Daneee - 2009. 01. 23. 20:23

Nekem is a kedvenc sorozataim közé tartozik

Dancoo89 - 2009. 03. 26. 22:43

Hali!! már elkeseredten kutatok egy szám után,amit ebben a sorozatban hallottam.
A szám a 2.évad “A sors fintora” (“last good day”) című részben hallható rögtön az elején!
Kérlek titeket,ha valaki megtudja mondani a szám címét,kérem ne habozzon…előre is thx!

Orsy - 2009. 12. 11. 11:14

Sziasztok.Nekem nagyon tetszett ez a sorozat.Nemrég töltöttem le,de régebben amikor még elkezdték adni akkor néztem…De a 2. évad utolsó részének ahogy vége lett annyira ideges lettem hogy az nem igaz…Hogy lehet igy abbahagyni egy sorozatot..??
Jóó lenne ha régmultbol elővennék és folytatnák ezt a sorozatot..Ha nemis volt annyira népszerü,néhányan azért néznék..

winnie - 2009. 12. 11. 11:16

sok sorozat marad így abba és soha nem lesz folytatás. le van írva, miért maradt abba így.

Nikki - 2010. 08. 14. 19:09

De jól esett most ezt az írást olvasni :)
Ki kéne találnom már valami jobb dícsérő szavakat a nagyon szerettem helyett, de ebben a melegben nem megy ^^ Az biztos, hogy különleges sorozat volt, ha megmagyarázni nem is tudom, miért függtem rajta annyira.
Ez volt az egyik a kettő közül (a másik a John Doe), aminek a kaszáját soha nem tudom megbocsájtani, ez biztos. Legalább egy rendes 2ik évadot kapott volna, hogy lezárhassák, érzem, hogy sikerült volna, vagy legalább egy lezáró filmet.
Csak az hoz enyhítést, hogy bármikor megnézhetem újra és újra, itt pihen nálam, jó helyen :)

jussuph - 2011. 05. 17. 00:35

Azt hiszem csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, és én is lerovom tiszteletemet e méltatlanul eltemetett sorozat előtt.
Azóta sem láttam jobbat………
(R.I.P :((

Ma már inkább anime-t nézek. Van pár nagyon ütős sztori, és ezeket be is fejezik…
Sorozat élő színészekkel: max az “Így jártam anyátokkal” / How I Meet Your Mother.(de ez egy egészen más műfaj)

És, ha még nem vagyok Off, folytassuk a Tru Calling-gal:

Már nem is tudom mikor láttam először…. Talán akkor amikor a Lost 1. évadát kezdték el vetíteni, mely sorozat szerintem sokaknak hatalmas csalódást okozhatott a 6. évadával. Mondanom sem kell melyiket néztem volna tovább szívesebben…..

Csak hogy felvetődik pár kérdés:
– vajon a Tru Calling bonyolódó cselekmény szálai is csupán ad-hoc ötletelések kuszasága lett volna agyoncsapva vmi snassz/béna befejezéssel??? (mint az a Lost-nál történt)

– vagy ez egy remekbe megírt történet ?(szerintem az volt). Akkor viszont kell hogy legyen forgatókönyv vagy egy eredeti regény. Bárcsak lenne.. Tuti, hogy lefordítanám, bármilyen nyelven is íródott :))

Ja, és még valami érdekelne: az a bizonyos 27. rész amit elvileg leforgattak, de soha nem adtak le sehol(?)

U.I.:
ha valaki tud további infókat jhurtak@freemail.hu

Üdv,
J.

Meszes András - 2012. 03. 19. 00:40

BEST OF FEHÉR KÖPENYES CSAJ(OK)….

Jerrycomovie - 2021. 12. 21. 13:22

Hihetetlen, milyen sokaknak ez volt az első nagy sorozata, amit megkedvelt, én meg a héten találkoztam vele először és az első évadot le is daráltam. Végig azt hittem, hogy Jack Harper egyfajta Isteni rangú angyal, aki maga a halál vagy neki dolgozik és megmutatja magát Trunak. Gondolom, mivel a második évadnál kaszát kapott, nem derült ki, miféle összeesküvésben dolgozott az apja és Jack… Sebaj, most még ledarálom azt is.
Azt hiszem, valami hasonlóval kell majd folytatnom. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz