login |

Sanctuary: az 1. évad – írta Deino

2009. 01. 11. 16:39 - Írta: vendegblogger

37 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

A sorozat címszavakban: sci-fi, greenbox, Amanda Tapping, szörnyvadászat, freak-of-the-week, természetfelettiek.

Mikor darkspell barátom először figyelmembe ajánlotta a Sanctuary-t, volt némi gondolkodás és homlokráncolás részemről, hogy most vajon mégis miért is kaptam én most ezt. Sanctuary, Sanctuary, nem ez az a webes sci-fi, a csillagkapus Amanda Tappinggel?

Hát, félig-meddig igazam volt. Némi nethuszárkodás után persze kiderült a teljes sztori: Amanda Tapping összetrombitált egy nagy halom pénzt és pár, a Stargate-sorozatokban megfordult színészt (és melléjük néhány újoncot) majd greenbox technológiával leforgatta minden idők eddigi legnagyobb költségvetésű netes sorozatát.

A Google alaposan leizzadt a sorozat nagy népszerűsége alatt, mikor már három millió felé kúszott a letöltések száma, akkor a SciFi Channel felkapta a szebbik öltönyét, fogott egy nagy csokor rózsát, majd egy alaposan megtervezett gyertyafényes vacsora után megcirógatta Amanda Tapping haját, és lágyan a fülébe suttogta: Akarlak, bébi. Amanda egy kislányosan huncut mosollyal visszasuttogott valamit, előkerült egy szerződés meg egy 13 részes első évad, és bumm, így lett a csokapik.

A tovább mögé lehetőleg csak azok merészkedjenek, akik már látták az első évad mind a tizenhárom részét, mert spoiler lesz bőven. Azt viszont előre leszögezném, hogy elsőre nem jött be a Sanctuary (nem csoda, azok még kvázi csak a webes részek voltak). Na, de utána!


Igen, így van. Mi is volt a gond az elején? Hát csak annyi, hogy a websorozatból egy az egyben átemeltek jeleneteket. Ez azért volt nagy hiba, mert a sorozat ugye greenbox segítségével készül, ergo a színészek egy nagy zöld lepedőtenger kellős közepén állnak, és a hátteret, tárgyakat, esetleg lényeket úgy vágják oda digitálisan.

A “Sky Captain and the World of Tomorrow” c. film készült ugyanezzel a technológiával. Ha jól emlékszem, ott ez nagyszerűen bevált, mármint kinézetre. A probléma a Sanctuary esetében, hogy ami jól mutat Youtube-on meg a mobil/PDA/iPod stb. kijelzőjén, az bizony a tévéképernyőn (esetleg monitoron, ugye…) ronda. És amit az ember hajlamos megbocsátani egy websorozatnak, azt egy rendes tévécsatornán leadottnak már kevésbé. Ha az egészet újraforgatták volna elejétől a végéig, talán sokkal hamarabb rávetik magukat a scifi-őrültek.

Szóval a digitális hókuszpókusz kezdetben nem volt olyan szép, ez kicsit megülte (megölte?) a hangulatot az első négy rész során. Viszont már a dupla évadnyitó során kirajzolódtak a sorozat nagy erősségei, villantott pár szépet a szereplőgárda (Amada Tapping, Crishtopher Heyerdahl, a gyönyörű Emilie Ullerup, Ryan Robins), és érződött, hogy ebben a sztoriban ott van a szikra, a potenciál, a lehetőség, hívja mindenki, ahogy akarja.

Aztán az ötödik rész után igencsak beindult a dolog. Valahogy úgy nézett ki, hogy a Kush (1×05) egész jó rész volt, a Nubbins (1×06) nagyon jó volt, és jött a The Five (1×07), ami egyszerűen zseniális. Először is, végre megtudtuk, hogy lehet Amanda Tapping 157 évesen egy marék hamu helyett észvesztően dögös. Emellé megkaptuk a The Five (nem a Jackson Five) régi vágású szupercsapatot, és fény derült arra, miért randizott főszereplőnk Hasfelmetsző Jackkel. Végül, de nem utolsó sorban ott van Nikola Tesla.

A rádió feltalálóját (Nicola Tesla) Jonathon Young személyesíti meg, Eurékából vagy az SG Atlantis-ból lehet ismerős, kisebb szerepekben szerepelt 1-2 részt. Hát, Tesla karakterét ráírták, vagy a való életben is ilyen, nem tudom és nem is érdekel, de egyszerűen zseniális. Én nagyon sajnáltam, hogy csak két részben szerepelt az egész évadban, egyszerűen lejön a képernyőről és egy tenyérbe mászó mosollyal aláz le mindenkit. Valami brutális. Pimasz, arrogáns, beképzelt, művelt, sorolhatnám a jelzőket, bámulatosan jól eltalált karakter. Nagyon sajnálom, hogy nem ő lett a fő-fő gonosz, mert jóval több egyéniség van benne, mint a ványadt és tipikus Szövetségben.

Hány sorozatban fogják még eljátszani ezt a hatalmas gonosz vállalat bla-bla dolgot? Prison Break, Heroes-ban volt kettő is, szerintem sokkal izgalmasabb lett volna, ha a csillogó szemű vámpírjogi aktivista Teslával kell Magnuséknak szembeszállnia. A The Five amúgy is az évad legjobb epizódja (szerintem), képzeljük el mekkora király lehetett volna dupla évadzáró, ha teli van Tesla bábuként funkcionáló vámpír hadseregével.

Egyébként általánosságban elmondható, hogy a The Five tagok mindegyike nagyon nagy személyiség, Magnus, Druitt, Tesla és Watson karakterei jól kitalált alakok, a történelmi adalékok miatt színes és érdekes karakterek, valamint nagyon tehetséges színészek játsszák őket. Ennek ellenére – természetesen a főszereplő Helen Magnus-t kivéve – nagyon keveset vannak a képernyőn, Druitt 4 részben szerepelt, Tesla még annyiban se, a szintén remekelő Dr. James Watson karakterét pedig két rész után a készítők megölték, ráadásul teljesen értelmetlen módon. Pedig ez nagy erőssége lehetne a sorozatnak, egyszerűen élvezet nézni, – ez a sorozatban el is hangzik – hogy “A rádió feltalálója épp leoltja Hasfelmetsző Jack-et.”

Nem akartam megemlíteni bővebben Emilie Ullerupot, mert akárhányszor szóba kerül, veszélyesen hasonlítok Hayden Panettierre egy híres-hírhedt kutyakölykös videóban. Hála a jó égnek rólam nem készült még hasonló felvétel. Ha tömören akarjuk összefoglalni: huszonöt éves, főállásban szívdögleszt a tévében, a ködös Albion helyett Dániából származik, volt egy miniatűr szerepe a Battlestar Galacticában, meg egy nagyobb a jPod nevű 13 részes, amúgy kifejezetten szórakoztató, kanadai, leginkább vígjáték kategóriába besorolható sorozatban. A mosolya jelenleg három kontinens áramellátásáért felel, de már tárgyal Ausztráliával is. Hála a jó égnek nem a megszokott anorexia-királynő, tényleg ott gömbölyű ahol kell, Amanda Tappinggel pedig minden idők egyik leghalálosabb és legdögösebb Anya-Lánya párosát alkotják.

Belehúzok kicsit, mert kezd hosszú lenni: nyugodt lélekkel elmondható, hogy az évad egyre javult, a vége felé pedig kifejezetten pazar részeket kapunk kézhez (az utolsó négy részből talán csak a Warriors volt egy iciri-picirit gyengébb). A sorozat a freak-of-the-week rendszerben operál, legalábbis a legtöbb részben, mert hát kaptunk azért főszálat is a gonosz Szövetséggel.

Akiknek legalább az évad vége felé adtak egy arcot Dana Whitcomb személyében, mert addig nagyon nem lehetett utálni őket, hát hogy utálunk egy arc és hang nélküli céget? Már ha nem a BKV vagy a MÁV az. Danát tényleg lehet utálni, pedig csak az évad végén tűnik fel, és pasi vagyok, és nem értek hozzá, de kimondom: engem halálra idegesített, hogy Dana ugye végig fehér kosztümben és szoknyában van tetőtől talpig, erre képesek voltak ráadni egy fekete, leginkább bakancs jellegű valamit. Hát, Jimmy, a stylist bealudt az előző este letolt herointól munka közben, netán heteroszexuális, vagy mi történt itt? Érthetetlen.

Szóval az évadzáró. Szép volt, jó volt, kaptunk egy kötelező cliffhangert, kicsit meglepőt, meg a második részben egy eléggé Indiana Jones-jellegű labirintusos-kulcsvadászós mókát. Azt mondjuk nem tudom csak nálam volt-e, de már az évadzáró dupla elején tudtam, hogy a Szövetség arra játszik, hogy Magnus és a Szupercsapat kihozza a maradék vámpírturmixot, aztán lenyúlják tőlük. Maga a rész jó volt, a már említett Magnus-Druitt-Tesla-Watson édes négyes elvitte a hátán a duplarészt, Griffin unokája is egész tűrhető volt, bár inkább a kinézetével biztosított kellemes perceket a férfi nézőknek, mintsem a színészi játékával.

Értékelés: Az első néhány rész inkább az 5/10 kategóriában evez, azonban az 5. résztől már felerősödik a mezőny, onnan kezdve 6/10 és 8/10 között változik a részek minősége. Az évad két legjobb része vitathatatlanul a hetedik epizód (The Five) és a tizenegyedik (Instinct), ezek joggal érdemlik meg a 9/10 pontot. Az egész évadra egy erős 7,5/10 pontot adnék, kifejezetten élveztem.

Én türelmetlenül várom a második évadot, most pedig stílusosan az első évad utolsó soraival búcsúznék:

You’ve been everything we could’ve hoped for. Welcome to your rebirth.

37 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2009. 01. 11. 16:52

remek iras, szinte teljesen azonos velemenyen vagyunk. viszont kimaradt egy kulcsszo az elejerol: emilie ullerup. meg jo, hogy kesobb szenteltel neki egy kulon bekezdest :)

epp tegnap neztem meg a finale masik felet, jo volt, de erdekes modon nekem a nem-sztoris epizodok kozul kerultek ki a kedvencek (nubbins es a riporteres-kameras), es a leggyengebbek is (kush es a tengeralattjaros). persze a sztori is jo volt, tesla utalatos egy karakter, de jo ertelemben (kepzavar rulz), watson pedig legjobb :)

a webes reszek kimaradtak, vegulis azt vagtak ossze dupla pilotnak. erdekes modon az elso ket epizodban nem zavart a sokak szerint gagyisztikus greenbox/cgi, csak valamivel kesobb, de utana megint elmult.

keihun - 2009. 01. 11. 17:13

Sajnos nekem meg kellett pihennem a felénél, mert engem kifejezetten idegesít, amikor tudományos dolgokat próbálnak összekötni józan paraszti ésszel. Kb mindenre rávágják, hogy evolúció, ami nyilvánvalóan nem úgy megy, hogy majom->ember->missing link->halhatatlan,időutazó tűzlény (csak kitaláltam, nem spoiler)

Számomra hiányzott még a karakterfejlődés. Igaz, hogy klisékkel kezdtek (mecénás, ronda és finom, Buffy és a gyenge, de elszánt okoska) azonban valahová tarthattak volna. A hetedik résznél járva én még nem érzem, hogy lenne különösebb tervük a jellemek építésére.

H5N1 - 2009. 01. 11. 17:16

Én néztem 1x03ig, addig elég uncsi volt, de nem annyira, hoy ne nézzem valamikor meg a többi részt.Az írás után meg absolut meg fogom(asszem holnap neki látok)..Bár az írást is csak addig olvastam, hogy 1x05nél a The Fiveval vagy mivel nagyon beindulnak a dolgok.No nem azért addig, mert sux volt, hanem mert felhívta rá a figyelmünket az író, hgy spoiler alert.

Harlequin - 2009. 01. 11. 17:22

Jó kis kedvcsináló:) Egy esélyt megér.

“A rádió feltalálója épp leoltja Hasfelmetsző Jack-et.” – ezt látnom kell:)

Lyana - 2009. 01. 11. 17:25

Volt pár gyengébb rész, de az utolsó 3 kifejezetten tetszett, a finálé egyenesen PAZAR volt!
(nem tudom miért, de nézése közben többször is felmerült bennem a Heroes első évadának fináléja, valahogy azt is így kellett volna felépíteni, hogy epikus legyen, erre Sanctuary bedobott egy ilyet. Nem tudom miért jutott mindig eszembe, de respect Sanctuarynak)

Nagyon várom a 2. évadot. Vicces, de örülnék, ha nem változna a látványvilág, valahogy tetszik ez az anyagi okokból gyengébben felépített hátteres világ, nem tudom miért.

Druitt, Watson (sajna…) és Tesla karaktere valami hatalmas, tökéletes színészeket válogattak feladatra, remélem velük majd még sokszor találkozunk!

Maniac84 - 2009. 01. 11. 17:27

Na, ez egy olyan kritika lett amivel majdnem teljesen egyetértek :) Kezdetben nálam cancelhatáron mozgott a sori, viszont a közepe táján beerősített.
A Five című rész nekem is nagyon tetszett, viszont a legjobb rész nálam az 1×11-es Instinct volt, ami a divatos dokumentarista kézikamerás stílusban készült. Én ezt a részt ajánlanám azoknak akik egy random részen keresztül akarnak belekóstolni a soriba.
Az évadzáró is jóra sikerült annak ellenére, hogy tényleg lehetett már az elején tudni, hogy mire megy ki a játék. A cliffhanger miatt azért nem fogom a falat kaparni, de várós a második évad.

Tod - 2009. 01. 11. 17:30

Én egy árva részt sem láttam eddig belőle, de ezt a súlyos hibámat amint lehet, pótolom. Jó kis kedvcsináló volt ez nekem, kösz szépen!

darkspell - 2009. 01. 11. 17:35

Én meg nem tudok segíteni rajta, de ahányszor Druitt megszólal, mindig Todd jut az eszembe a “Dry as a desert…” vagy valami ilyesmi monológjával.
Nagyon jól hozza itt is a karaktert.
Emilie-t nem lehet nem szeretni, AT-nak nagggyon jól áll a brit akcentus, Tesla pedig szimplán pszihó.
A részek valóban egyre jobbak az évad második felétől, Instinct kifejezetten élvezetes. Nubbins aranyos, még fordítani is imádnivaló volt. The Five nem rossz háttéradaléknak, a finálé pedig minden kiszámíthatóságával együtt szórakoztató.

H5N1

Az első három rész gyakorlatilag a webizódok újraleadása volt, szóval…

lynx - 2009. 01. 11. 17:36

szép írás, tuti sokak bepróbálják csak a cikk miatt.

köztük majd én is.

CSiPet - 2009. 01. 11. 17:38

Én tegnap megnéztem az uccsó részt, és abszolút a cikkíróval értenék egyet! Főleg az átívelő szál jött be, bár a Szövetségbe tényleg jobban bele kellett volna mászni, hogy utálható legyen. Még szerencse, hogy olyan arcot találtak neki, akinek már a hangja is idegesít.

Azért arra kiváncsi leszek második évadban rámennek-e erre a “képességek” átörökítése dologra, mert úgy fest ashley valahogy így megkapta az apja képességét (vagy már megvolt neki, nem tom)… Nem igazán szeretném ha elheroesosítanák (de szép magyar szó)!

A legnagyobb érvágás kétségtelenül Watson (vagy inkább Holmes) megölése, de még reménykedem, hogy olyan okos volt, hogy rájött, hogy lehet kijátszani a halált, vagy valami. :D Őróla simán elképzelem hogy visszahozzák, mert nagyon nagy arc volt! Persze csak Tesla után… :P

Bala - 2009. 01. 11. 17:46

akkor kár volt elkaszálnom 3 rész után? :)

darkspell - 2009. 01. 11. 17:54

CSiPet

Írd így: elhirózosítani. Így már totál magyar.

Bala

Nézd meg az 1×11-et (nem kell hozzá semmi, egyedülálló rész), és döntsd el magad ;)

ProZsolt - 2009. 01. 11. 18:08

Nagyon orulok az irasnak, egybol ra is kattantam. Ugy is elfogyotak a sorozataim a vizsgaidoszakra.

Bargab - 2009. 01. 11. 18:28

Csak az első 3 részt néztm meg és kaszáltam, lehet hogy bepróbálom a többit is.
Ez a cikk nem kicsit meghozta a kedvemet hozzá.

Deino - 2009. 01. 11. 18:35

Az első három rész rész tényleg nem túl mérvadó, ott még én is húztam a szám, az 1×05 után indul igen szép javulásnak a show. Ahogy darkspell is mondta, az 1×11 (Instinct) c. részt nyugodt lélekkel meg lehet nézni, spoiler-free és nagyon élvezetes rész.

predator29 - 2009. 01. 11. 19:30

én is majdnem egyetértek a cikkel :)
nagy felpörgött az évad végére, és a webisode-ok alapján várt sorozathoz képest _sokkal_ többet hozott. az egyik új kedvenc, ha már úgyis lelőtte a scifi minden jó sorozatát :(

CsMisi - 2009. 01. 11. 20:32

Harom resz utan feladtam. Azt mondod kezdjem elolrol? :)

Ági - 2009. 01. 11. 20:43

Hát, nagyon örültem végre egy sanctuary-s írásnak nagyon vártam már, és itt szeretném megköszönni nektek(Deiono, Darkspell) a feliratozást, mert bár a többi sorozat menni szokott anélkül is, itt eléggé beletört volna a bicskám.
Nyilván sok gond van ezzel a zöldhátteres dologgal, de szerintem az egész hangulathoz passzol hogy néhol kicsit elnagyolt a háttér..azért mégis egy sci-firől beszélünk…
érdekes módon a 1×11 nekem nagyon nem tetszett-de lehet hogy ez a dokumentarista egykamerás stílus miatt volt- ez volt az egyetlen olyan rész, amit végiguntam, és nem kötött le igazán, szóval lehet, hogy én nem ezt, hanem mondjuk az 1×08-as Edwardot ajánlanám, amiről kicsit méltatlanul eddig nem esett szó, pedig szerintem az egyik legjobb volt az ilyen epizodikus részek közül, mind képileg, mind mondanivalóban, bár az is biztos, hogy egy kicsit lelövi a poént a 7 rész végén történtekkel kapcsolatban.
Tök nem értek egyet egyébként azzal, hogy a karakterek bemutatásával nem foglalkoztak, szerintem egy csomó olyan rész volt, ami direkt erre ment rá. Pl. a tengeralattjárós(1×09), vagy a repülős(1×05), de akár még a Nubbins(1×06) is, a főszálas Five-ot nem is említve a végén levő “meglepetés” miatt, amit most nem részleteznék, de azon tényleg nagyon ledöbbentem.
Wattsonért tényleg nagyon kár, és én is ebben reménykedek, amit CSiPet is írt, hogy valahogy visszahozzák, nincs azért olyan nagyon sok szereplő itt mint mondjuk a Heroesban, hogy pont ő túl sok legyen.A “A rádió feltalálója épp leoltja Hasfelmetsző Jack-et.” valóban zseniális volt. Tesla nagyon jó, a Five-ot is ő dobta fel számomra igazán, de gyakorlatilag ez az összes szereplőre elmondható. Azt nem tudja egyébként valaki, hogy miért csak 13 részes lett az első évad?A második évad mikorra várható?
Engem egyébként meglepett azért egy kicsit, hogy mire ment ki a játék végig az utolsó két részben…
Szóval egy szó mint száz, mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerintem az egyik legjobb sorozat volt idén az újoncok közül.

winnie - 2009. 01. 11. 20:45

“Azt nem tudja egyébként valaki, hogy miért csak 13 részes lett az első évad?A második évad mikorra várható?”

a legtöbb kábeles sorozat tövid évados, a stargate kivétel éppen, de az eueka vagy a battlestar galactica is ennyi szokott lenni.

második évad jövő ilyenkorra, gondolom őszre.

Ági - 2009. 01. 11. 21:10

Köszi!
Jól gondoltad, valóban az SG-ből indultam ki.
Ma is okosabb lettem :)

Dohi - 2009. 01. 11. 21:45

a eureka s3 pont kivetel, 21 epizod, csak epp 2 reszletben.

Mizchris - 2009. 01. 11. 21:45

Már vártam egy Sanctuary írást, köszi, nagyon egyetértek mindennel :) Én amúgy is hűségesen néztem, de amikor az utolsó részben az általam igencsak kedvelt Peter Wingfield (Hegylakóban ő volt Methos, ha vki esetleg nézte, meg volt vmi Kardok királynője, abban meg hős orvost játszott)megjelent mint Watson, attól letelepültem. Nem számítottam ekkora sokkra :) Szereplők tekintetében is izgalmas volt, a Teslát játszó színész valóban “üde” színfolt volt a palettán, de mégis hozta azt a lehetetlen humort, ami ebben a sorozatban valahol elengedhetetlen (elvégre a természet durva tréfáival dolgoznak vagy mi :DD). Nagyon jó volt, előre várom a következő évadot, különösen a cliffhanger után. Köszi a kritikát még egyszer :)

Donnie - 2009. 01. 11. 22:28

És a BSG is kivétel, a másodiktól 20 részesek az évadok.

Deino - 2009. 01. 11. 22:30

Methos volt a legöregebb halhatatlan nem? Én legalábbis úgy emlékszem =) Watsont nagyon jól hozta, teljesen érthetetlen, miért kellett szegényt így kiírni, ha egyszer úgyis vissza kellett volna menjen Angliába, mert az ottani Menedéket vezeti, és akkor meg tetszés szerint bármikor vissza hozhatták volna a készítők. Rejtély.

winnie - 2009. 01. 11. 22:30

viszont az első évad:) az alapján látják, hogy milyen a nézettség, hogy aránylik a költségekhez, miegymás, kezdásnek jellemzőbb a rövid, bár van újoncjelölt is, ami hosszút kapott. (a flash gordon és a painkiller jane egyébként jó példa a hosszú évadra, de ugye azok nagyon olcsók voltak.)

Kanda - 2009. 01. 11. 22:32

A poszt és a kommentek hatására megnéztem a 1×11-et (Korábban a pilotot a felénél abbahagytam). Nekem tetszet, de pillanatnyilag nincs rá időm, majd talán a második évad kezdetére ledarálom.

Kösz az ajánlást!

Enkidu - 2009. 01. 11. 23:00

Hehe. Én most nézem az évadot így még nem olvastam el a cikket. Most tartok a 8. résznél asszem az a címe hogy Edward, na találtam benne egy kis kikacsintást a SG felé. A srác egyik képén egy SG-s idegen látható, egy Unas akinek ez többet mond.

"D" - 2009. 01. 12. 00:49

Ez Nagyon nagy volt!! Minden elismerésem a cikk írójának!
És most csak még kíváncsibb lettem :S

Shalafi - 2009. 01. 14. 03:36

A cikk jó, és köszi is.
Nekem nagyon bejött a sorozat így 1 nap alatt siekresen ledarálltam :D
Nem tom sokan emlegetik Nikolat, sztem Druit hatalmas arc :P iszonyat jo a színész, v legalábbis nekem nagyon bejött erre a szerepre. Am meg sztem a láthatatlan kiscsaj simán eyecandy de annak tökéletes :D

Ja és kösz ia feliratot, nagyon jo lett sztem!

Paladin - 2009. 03. 20. 09:35

Egyszer valahol kifejtettem, miért nem jött be az évadnyitó dupla, annak ellenére, h nagyon szeretni akartam. Mostanra jutottam el odáig, hogy megadjam a régen tervezett második esélyt a sorozatnak.
Jól tettem, nekem már a harmadik résztől is tetszett. Azok a dolgok, amik a nyitó duplában totálisan kioltották a kezdeti lelkesedésemet, szerencsére eltűntek.
A nubbinsról érdekes, hogy senki se jegyezte meg, hogy egy klasszikus star trek rész feldolgozása, és akadt még utánérzés ezen kívül is, de sebaj, ennyi minden sorozatban előfordul.
Wingfield nekem kellemes meglepetés volt. Bírom a fickó fejét, de Watson szerepében láttam először tényleg jót játszani – én sem értem, miért kellett ilyen bután kinyírni.
Emiatt, meg amiatt, hogy a szuperintelligens társaság nem jön rá arra, amit minden néző rögtön tud (mármint hogy a Cabal az eredeti vér megszerzésére játszik) a zárórész speciel nem tartozik a kedvenceim közé.
De nagyon várós nálam a második évad. Jó színészek szinte mind, jó karakterek, jó sztorik, egyedi stílus. Szeretem :)

Csigusz - 2009. 05. 06. 21:45

nah 2 hét alatt daráltam le, első 3 rész nagyon uncsi volt, de utána részről részre beindul, és nekem is a Warriors volt kicsit gyengébb (talán mert az sokkal földhözragadtabb rész) de amugy atomkirály sorozat, nagy kedvencé lépett elő nálam!

a következő évadot sztem már nem darálva nézem hisz már most tűkön ülök :D

phoenix87 - 2009. 06. 27. 13:29

én 1 hét alatt daráltam le, sztem is az évad második fele volt a jobb, és várom már a folytatást :)

supy - 2009. 07. 31. 12:42

basszus rögtön kezdhettem volna a tévéssel de a webisodeokat dobta ki a google ezért azokat néztem… mostmár akkor nézem a negyedik résztől a tévéset, az nem annyira gáz ugye?:D

winnie - 2009. 07. 31. 13:09

de, gáz. az első résztől nézd.

Trisztin - 2009. 08. 12. 01:36

2nap alatt ledaráltam az első évadot :) imádtam :) úgy látszik mégis marad némi sci-fi az éltemben…

supy - 2009. 08. 21. 14:15

na megnéztem, tetszett
emilie annyira nem jön be, fura a feje – legjobb rész viszont a nubbins, kicsit röhögtem rajta:D

Llew - 2009. 08. 24. 14:45

Végre bepótoltam. Tetszett. Kedvenc még nem lett, vannak nem tetsző dolgok benne, de határozottan jó volt. Az összefoglalóval/ajánlóval csak egyet érteni tudok. Jó karakterek, eyecandy csajok, röhögős poénok. Remek kis szórakozás. Időnként kicsit soknak éreztem a történelmi személyekre való utalgatást, bár az utolsó két részben nagyon jó volt. Magnusnak durván zsúfolt élete volt, ennyi figurával még a sok száz éves halhatatlanok sem futottak össze (tv2-n nézem a hegylakót). A befejezés sajnos tényleg teljesen kiszámítható, és a kinyírt karakterért is kár. Ha Tesla lett volna a főellen, akkor az elégé beszűkített volna szerintem a történet vonalát egy folyamatosan vámpírokat hentelünk halomba dologgá, ami egyrészt unalmas lett volna másrészt meg kicsit sok manapság a vámpíros mozgókép. A Cabal ugyan elég sablonos, de a múltjával, meg a mindenféle lényekkel való kapcsolatával talán kicsit változatosabb ellenfelet tud biztosítani. Na majd meglátjuk a második évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz