login |

Pilot: The Beast

2009. 01. 16. 20:21 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Rossz hírrel kell elétek járulnom, mivel úgy tűnik az A&E egy közepes pilotot szállított nekünk, Patrick Swayze ide vagy oda. Pedig hát szurkolunk, mivel minél több kábeles adó állít elő minőséget, annál több alternatív néznivaló akad, ha épp ráuntunk a nagyok politikai korrektségére.

Na jó, azért túlzottan nem akarom leszólni, mert a Cleanernél (előző próbálkozásuk) jobb volt, lehetett érezni a törekvést valami noiros akció-krimiszerűségre, de valahol kisiklott az a metró amit többször is jelentőségteljesen mutatnak. Az alap annyi lenne, hogy a profi ügynök akit Swayze alakít, oktatja a zöldfülűt a beépített ügynökösségre. Persze terepen, mert ilyesmit nem lehet könyvekből megtanulni. A pilotban is egy ilyen üggyel foglalkoznak, és szerencsére nem az a tipikus nyomozós.

Mondhatnám, hogy olyan Training Day-es, de nem lenne igaz, annál sokkal tévésebb. Nem is tudom miért dobtam be ezt a filmet (persze tudom, van egy jelenet ahol füvezik az újonc), hiszen inkább a Shield lenne felhozható, mivel Swayze karaktere már többször átlépte a rossz oldallal felállított határvonalat, keringőre hívta a szörnyeteget, nyomoznak is utána, de semmi bizonyítékuk sincs. Közben persze pokoli hatékony ügynök. Nagy vonalakban ennyi.

Ami miatt picit húzom a szám, az a kihagyott ziccer, mégpedig az újoncot alakító srác bénasága miatt. Néha érezni, hogy mélynek szánták a jelenetet, de jól instruálni már nem tudták hozzá a srácot. És nem csak ez, vagyis nem csak ő, végig érezni többször, hogy x jelenetet sokkal mélyebbnek terveztek, csak nem sikerült, erőlködés szagú lett. Egyszerűen rossz, hogy képi költészetben nem tudtak felnőni ahhoz az idézethez, amit emlegetnek a részben.

A végeredmény egy kicsit unalmas, Swayze azért ász grandpa, de 6/10-et mindenképp adok rá (hogy a Cleanernél több legyen), meg még 2-3 részre tuti maradok, hátha kisül valami tényleg ütős sorozat belőle.

The Beast eats away you, and if you’re not careful The Beast will eat it all.

13 hozzászólás Ne habozz!

Human Insect - 2009. 01. 16. 20:26

úgyis csak én néztem meg :)

Dark Wolf - 2009. 01. 16. 20:32

Wow, kösz ezt a posztot, nem is számítottam ilyen gyors Beast-kritikára. Ha láttam volna már, még jobban örülnék… :D

Yeto - 2009. 01. 16. 21:10

Őööö, én azt hittem kimondottan ratyi lesz Swayze miatt, egyedül a Donnie Darko-s alakítása tetszett valamennyire, de mivel a kritika alapján jobb mint vártam és kéznél van, belenézek.

rocker8ivi - 2009. 01. 16. 21:24

Én is megfogom nézni. :)

Shawn - 2009. 01. 16. 21:27

Az újjonc fiú az az a srác aki a Tarzan-t játszotta a WB-s sorozatban.

symor - 2009. 01. 16. 21:50

Patrick Swayze feltételezhetően utolsó szerepe, szomorú dolog erre gondolva nézni. Elképesztő élniakarás és erő van ebbe az általam mindig kicsit alábecsült színészben. A szakmája iránti szeretete és alázata árad az alakításából, bármennyire lenéző voltam vele a múltban az elmúlásának gondolata áttekintésre ad okot, főképp a Beast látva tőle.

Kommersz poszterhőse volt fiatalabb éveiben (némellyeknek manapság is) a lányszobák álmainak, aki szinte sohasem kereste a nagy alakítást kívánó karaktereket, ilyen ambicióra sosem volt szüksége a sikereihez. Ő maga, láthatóan impozáns adottságai birtokában volt a karakter. Lehetett dinamikája, sportossága fitogtatásáért, bárgyú szerepválasztásaiért kritizálni, mégis jól érezte magát a bőrében és ezt a jó érzést képes volt átadni a közönségének.

Tudatos aktivítását bemutató szerepeivel viszont sohasem volt képmutató, annál sokkal tisztább gondolkodású, meggyöződéses személy benyomását keltette. Ezért lehetett szeretni régen és most, amikor épp egyik legnagyobb erénye, fizikalítása megtörni látszik, a szellemieket tragikusan előtérbe tólva, reménykedem a gyógyulásában. Hisz rá kellett jönnöm mennyire hiányozna!

Neki köszönhetem a megmártózást a Vörös hajnalban, a frissességet a Holtpontben, az összetartózás érzését A vér szavában és az irigységem felismerését egy Országúti diszkó mellett a Piszkos táncban. Minden kultusszerepe bele sem fért ebbe a felsorolásába, nem is akartam beletenni, mert nem kívánok búcsuzkodni tőla a The Beast által sem.

Azt kívánom győzze le magában a szörnyet!

Yeto - 2009. 01. 16. 23:01

Jó, hát ha úgy nézzük hogy rákos és forgat, akkor reszpekt meg minden, de én nem akarom úgy nézni.

Bauer - 2009. 01. 17. 11:16

Szép írás symor!
Nem ide tartozik:Holtpont,Országúti diszkó nagy kedvencek.
Még ezt a pilot-ot sajna nem láttam,de megnézem biztos.

rocker8ivi - 2009. 01. 17. 19:33

Symor nem is kell búcsúzni tőle, mert legyőzi a belső démonjait. Legalábbis én ebben hiszek… A The Beast meg sikeres legyen. :)

JoHn - 2009. 01. 17. 20:15

én azt olvastam valahol hogy már jobban van és fel fog gyógyulni, ha tévedek szóljatok.
Ja a rowan atkinson féle eltakarítónőben mekkorát alakít már, az a tangás jelenet mindent visz:DDDD

Jake24 - 2009. 01. 25. 18:25

Én most nézem a második részét, ugyan nem egy shield, de szerintem egyáltalán nem rossz. Az újonc srác viszont egyértelműen rossz casting szerintem, nem illik ide. Swayze viszont úgy tűnik elemében van, azt játssza és úgy ahogy kell. Kíváncsi leszek mennyit él meg a sorozat, sok lehetőség van benne, csak aknázzák is ki.

kata - 2009. 02. 27. 19:47

Én is most nézem a második részt, de szerintem a 6.-ig ma lenyomom..nekem tetszik..és mért bántjátok az újonc srácot, nekünk is kell valami eyecandy:)

sfefe - 2009. 09. 15. 18:04

Sajnos ma meghalt!:(
Sajnalom csiptem a szineszt….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz