login |

Tűzvonalban: kezdett a 3. évad – írta Mefi

2009. 01. 16. 15:52 - Írta: vendegblogger

38 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, merre tovább,

Visszatért hát a kedvenc és egyedüliként vállalható magyar sorozatunk (a teljesen vállalhatatlan péntek esti időpontban), mely nem szappanopera, és minőségileg a német autópálya-rendőrökkel van egy szinten, vagy talán náluk kicsit magasabban. Tényleg nem gondoltam volna, hogy a Tűzvonalban megéli a harmadik évadot is, pedig sikerült neki és, aki már leül megnézni a legújabb részt, valószínűleg nem kényszerből teszi.

Hogy legyen egy állandó bejegyzése, kibeszélője a sorozatnak, ezért spoilerekkel folytatom – a harmadik évad első részéről pár gondolat a tovább mögött, a ma esti folytatásig.

Szóval mindenképpen látszik, hogy próbálnak még izgalmasabb történetet összehozni az évadra, és ez amennyire egy rész után leszűrhető, eddig jól halad. Az elején a kommandós-kiképzős-gyakorlós jelenet hihető és egyben vicces is volt, a beszólások szokás szerint röpködtek (ez mondjuk tegyük hozzá ajánlott is, hiszen gyakorlatilag a sorozat egyik alapköve), valamint elővették a hasonló jellegű filmek és sorozatok kedvenc és manapság leggyakoribb témáját: a nukleáris fegyvereket.

Egy kereskedelmi csatorna erősebben sugároz, mint ez a táska!

A terroristás atom-résszel sem volt különösebb probléma, bár nem tudom mit fognak kihozni belőle, mert ugyan ki akarna Magyarországon ilyen fegyvert bevetni, és bár elsőre az NBH bevonásával félig-meddig sejthető volt a dolog kimenetele, a végére azonban annyira összekuszálták a szálakat, így tényleg bármi kisülhet belőle, és az eddigieket figyelembe véve, szerintem nem kell félni a végeredménytől. Az egyetlen nagyon gyenge jelenet a gyenge helyszínelők-koppintás volt, ez a Menjenek csak, átvesszük az ügyet! Amerikában lehet működik, itthon valahogy inkább viccesnek hatott, de ezt még lenyelné az ember, ellenben volt az egésznek egy erőltetett utóíze, amivel már végeredményben nem fogyasztható.

Az új rendőrkapitány trükkje volt talán a legjobb rész, jókat lehetett röhögni utána a sebtében haptákba vágódó rendőrökön, meg általánosságban a meglepődésen, pláne azok után, amilyen lekezeléssel néztek az öreg hajléktalanra a cellájában, hogy ugyan már, ő ügyvéd, persze.

És kaptunk végre vetkőzést is, igaz tényleg csak egy villantás erejéig, de Kéri Kitty megmutatta – eléggé kellemes – bájait. Furcsa is, hogy egy akciósorozat, mégis két évad ment le úgy, hogy nem vitték túlzásba a mutogatást.

A tuzvonalban.com oldalon regisztráció után hírek, werkfotók, előzetesek és hasonló jóságok tekinthetők meg, érdemes körülnézni. Az évadpremier bugyuta pénteki időpontját sajnos sikerült rendszeresíteni, jelenleg úgy néz ki, hogy minden pénteken 21.10-kor jön az újabb dózis, de aki esetleg lemaradt, vagy utólag szeretné megnézni, az előbb említett oldalon, vagy az MTV videótárban megteheti. Egyébként külön pirospont, hogy a negyven-negyvenöt perces sorozat reklám nélkül kerül adásba, mégha ilyen időpontban is.

38 hozzászólás Ne habozz!

akyyy - 2009. 01. 16. 16:01

Jó kis írás jó képpel

Lesz még? remélem lesz):D

winnie - 2009. 01. 16. 16:04

“A tuzvonalban.com oldalon regisztráció után hírek, werkfotók, előzetesek és hasonló jóságok tekinthetők meg”

nem rossz oldal, kár, hogy a képeket direktbe nem engedi letölteni, nehogy terjesszük a sorozat hírét:) gondolom kérni lehetne, de az macerás:)

JBG - 2009. 01. 16. 16:11

Jó kis sorozat ez minden bajával és bájával együtt. Ugye kicsit ilyen, kicsit olyan, de legalább a miénk, és én már csak emiatt (is) nézem, de tényleg vannak benne remek, sőt pofás pillanatok.

Mondjuk a második évad fináléjának végén az a közös kikacsintás borzalmas volt, de most megint szépen belecsaptak a lecsóba. Ez az atom dolog tényleg meredek (de szerintem nem Mo. lesz a célpont, csak itt bizniszelnek, ez pedig annyira nem elképzelhetetlen) meg volt valami szervkereskedelemről is szó, ami pedig simán reális kis hazánkban.

A fő gáz szerintem az utolsó jelenet volt, mikor ketten beszéltek, az egyiket leszedte a mesterlövész, a másik pedig képzett rendőr létére ahelyett h fedezékbe ugrott volna, ott forgolódott bambán, mint szűzpistike a bordélyban, aztán kapott egyet ő is.
Mindegy, jó lesz ez, én örülök annak h már a 3. évadnál tart.

NPeete - 2009. 01. 16. 16:29

Jó volt az első rész, nekem is tetszett, főleg a cliff. Ha ráérek, ma is nézem, de lehet h csak később nézés lesz belőle.
Spoileresen tovább: Azt kicsit sajnálom, hogy a Kőváry nevű titkosügynököt megölték (? – nem derült ki 100%osan, bár a köv. rész ismertetője szerint halott), egy jó színésznek tűnt, lehetett volna akár főszereplő is. Az ő játéka jött be nekem az első részből leginkább. Hát meglátjuk mit hoz a folytatás, mindenképp nézős.

JBG - 2009. 01. 16. 16:37

Ja, Lux Ádám, egy rakás sorozatban szikronizál ráadásul, szóval-a hangja legalábbis-ismerős.

JarodFree - 2009. 01. 16. 16:39

Nekem is bejött az új évad első része, sok magyaros filmklisét sikerült kikerülniük. Nézem tovább.

A végén persze jót vigyorogtam a szokásos “azt tervezem, hogy visszavonulok” utáni halálon. A Psych egyik részében a srác állandóan fedezékbe vonult, ha valaki kimondta, hogy leszerel, vagy visszavonul, mert ugye akkor az illetőt általában pár percen belül lelövik a filmekben :-D

Rossy - 2009. 01. 16. 16:42

A sorozat promóciója még mindig szinte nulla. Sajnos. A poénok tényleg ütnek, a sori wikipédiás oldalán (ha van még) egy-kettőt összegyűjtöttek.
A harmadik évad első része nekem olyan “lassú víz…” jellegű volt, egészen az utolsó percekig. Várom a következő részt, mint ahogy eddig az összeset. :)

Fej - 2009. 01. 16. 17:26

“egyedüliként vállalható magyar sorozatunk”

Na, na… a Született lúzer magasabb szinvonalon nyomja, mint a Tűzvonalban, ezt azért ne felejtsük el.

seven - 2009. 01. 16. 18:03

tényleg? ez tény?

Mefi - 2009. 01. 16. 18:11

A Született lúzer teljesen magyar sorozat? Ezt mondjuk nem is tudtam, azt hittem az HBO csak behozta. Mondjuk azért onnan nagyobb pénzek is csurrannak valószínűleg, mint egy Magyar Televíziótól. :)

Egyébként kíváncsi vagyok most honnan szereztek pénzt, mert amennyire tudom az előző évadot egymillió forinttal szponzorálta a BRFK, volt is belőle balhé, hogy mire fel költik erre a pénzt, az évadon meg ugye érezni lehetett, hiszen a lopott biciklit is sikerült megtalálni.

Én azt is sajnálom, hogy YouTube-ra nem kerülnek fel előzetesek például, lehet hogy a tuzvonalban.com-ról majd valahogy megpróbálom lehaxorkodni.

dexter22 - 2009. 01. 16. 18:14

Nekem is bejött az első rész, tuti folytatni fogom az évadot.

symor - 2009. 01. 16. 18:48

Már kétszer-háromszor leírtam mi a véleményem a sorozatról, legutóbb elég terjedelmesen a 2. évad értékelésénél. Ez a vélemény azóta sem változott, azért némi csodálat vegyül részemről ezuttal Mefi írásával kapcsolatban. Nagy bátorság kellhet ahhoz, hogy valaki leírja “minőségileg a német autópálya-rendőrökkel van egy szinten”. Bátorság, jobb értékítélet, vagy fogyatékosság – értelmezés szerint, a látottak alapján.

Az én szempontomból egyértelműen fogyatékosságról van szó. Nem érzem magamban a képességet a sorozat jobb megítéléséhez, ezzel az évadkezdéssel meg pláne nem. Nem értem mi van velem, de belefáradtam a reményeim eltemetésébe és az “elvárásaim” ilyen gyerekes lealacsonyításába, amit velem ez a szériapremier művelt. Lehet bennem egyfajta mazohizmus, sok más izmusom mellett, hogy csakazért is belenézzek, aztán tépelődjek első percétől kezdve: “miért!? Miért kell ezt látnom!?”

A néha üdítően jól sikerült beszólások sem segítenek az összképen. A fogyatékosságom olyan határtalan, hogy nem vagyok képes meglátni az önsanyargatáson kívül mi abban a jó, amit látnom kell.

Valaki emlékszik még az egykori(szadisztikusan) elképesztő Európa expressz “akciómozi” apropóján született Rendőrsztori című magyar (krimi)szériára. Buci felnőttebb lett, láthatóan beérett színész (ez utóbbi színházi munkáján látszik inkább meg), a szakmai tanácsadók is jobbak lettek, de a cselekmény egyre inkább kezd a régi “szép” elődök képtelenségeire hasonlítani.

Még mindig fenntartom, ha meg is feledkezhetnék az összes egyértelmű bakijáról: A Tűzvonalban legnagyobb hibája, hogy a nézőjének le kell butítania magát az cselekményélvezet kedvéért, szinte elvárás megtenni ezt egy epizód megtekintése előtt. Rá kell kényszerülni erre a fogyatékosságra ennél a magyar sorozatnál is, és ez fájdalmas, mert nincs a kínálatban alternatíva.

Belefáradtam írni a Tűzvonalbannal kapcsolatban, amíg nem tudok valami bíztatót felfedezni a jövőjére nézve, így ezzel a kommenttel búcsuztatom.

U.i:: Műfajában más, színvonalában sokkal kimagaslóbb, – ha valaki magyar sorozatot akar nézni, mert szereti a hazait – a Született lúzerek című sorozat. Jelenleg az egyetlen személyes reménysugaram a magyar sorozatkészítés terén, az HBO-n.

viirag - 2009. 01. 16. 19:38

Nagyon örülök a 3-ik évadnak én is.
Egyszerűen imádom!!
Remélem lesz még jó sokáig!

fuzaco - 2009. 01. 16. 20:48

És ha nem lehet letölteni a képet? Printscreen + a kép kivágása a képernyőképből és voálá. Máris le van töltve a kép. :)

Mefi - 2009. 01. 16. 20:55

Symor, azért ahhoz is kell ám bátorság, hogy egy sorozat miatt valakire azt mondd, hogy fogyatékos. ;]

zoleiro - 2009. 01. 16. 20:55

Mindjárt kezdődik…!!!

symor - 2009. 01. 16. 21:04

A magam fogyatékosságáról beszéltem nem a tiédről Mefi, bocs ha félreérthető voltam. Sajnálom, hogy nem tudom kellően élvezni a sorozatot és ezért érzem magam “fogyatékosnak”. A kommentem további részében ennek okain filózom, amivel legkevésbé sem rajtad köszörülöm a nyelvem.

kd - 2009. 01. 16. 21:47

A Dr. Who sem képvisel sokkal magasabb színvonalat, de azt is elviszik a karakterek, meg a sztori (ami néhol rettentően gyermeteg tud lenni :D).

Lux Ádámot én is sajnáltam, nagyon jó arcnak tűnt.

Waterlord - 2009. 01. 16. 22:01

3×02

Erős visszaesés a szezonkezdéshez képest. 4/10

FeGa - 2009. 01. 16. 22:01

“Az utóbbi évek legjobb magyar krimisorozata”
Hát egyből nem olyan nehéz elsőnek lenni :D
Viszont ez a második rész meglehetősen sz*r volt sajnos :(

symor - 2009. 01. 16. 22:05

A Dr. Who egy egészen más műfaj, angol sajátosság, afféle burleszk sci-fi, amire nagy hirtelen nem is találom a megfelelő angol kifejezést, csak létezése biztos a műfaji kultúrában. A maga körében igazán magas színvonalat képvisel. Christopher Eccleston, mint neves angol színész sem csak gázsihalmozásért vállalta el az első évad főszerepét.

Dr. Who klasszikus irodalmi háttérrel és kultúrával rendelkezik. Látszólagos “butasága” olyan értékes ítéletek benne való megfogalmazása mellett mutatkozik, amiket a jelen és jövő társadalmára mér ki, mindezt pedig a szarkazmus, ironízásál nyelvén teszi.

Ne keverjük össze a dolgokat, vagy a legközelebbi komment már simán a Galaxis utikalaúz stopposoknak című “butáskodáshoz” méri a Tűzvonalbant.

CharlieSierra - 2009. 01. 16. 22:09

ez a második rész sajnos jócskán elmarad az elsőtől

NPeete - 2009. 01. 16. 22:22

sajnos nekem is egyet kell értenem…

DaveBrubeck - 2009. 01. 16. 22:30

de Jordán Tamás a végére szállította a poént rendesen :)

Mefi - 2009. 01. 16. 23:54

Symor, bocsi, akkor félrenéztem.

Egyébként annyiban egyetértek veled, hogy azért ezt egy nyugati országban valószínűleg kiröhögnék, nem díjaznák, de azért nem szabad elfelejteni, hogy hosszú idő után ez az első ilyen jellegű próbálkozás. Ott van persze az általad-általatok már említett Született lúzer, de arról pontos infóm nincs, viszont tudomásom szerint az inkább dokumentum-jellegű, nem pedig akciósorozat.

Én a leggyengébbnek egy-két színész nagyon-nagyon színpadias játékát, és a még mindig gagyi lövöldözős jeleneteket tartom.

Az új rendőrről (Rázga Miklós játssza) kinek mi a véleménye? Szerintem rendkívül hihetően játszik, eddig ő mozog a legtermészetesebben kamera előtt, ritka az ilyen itthon.

seven - 2009. 01. 17. 10:03

szerintem meg kifejezetten jó volt a 2. rész :)

Rossy - 2009. 01. 17. 10:33

Nekem is sokkal jobban tetszett, mint az első. Ennyire különbözőek vagyunk. :)
Igaz, kapkodtam a fejem rendesen, hogy le nem maradjak semmiről.

kd - 2009. 01. 17. 12:10

symor: én is erre akartam rámutatni, hogy attól, hogy valami kinézetre gagyinak tűnik, egyáltalán nem biztos, hogy az (nyilván nem egy súlycsoport azért a doki meg a tűzvonalban, de na).

rheinfuss - 2009. 01. 17. 13:51

Nekem is tetszett. Kezd jobban kibontakozni a történet a sok kavarással, és jó, hogy kicsit kimozdulnak Pestről.

Oriza Triznyák - 2009. 01. 17. 14:23

Olyan sokat beszéltek erről a sorozatról, hogy tegnap úgy döntöttem, megnézem, miért is tetszeik olyan sok embernek. Hát nem lettem tőle okosabb. Ez egy jó film??? Na jó, magyar sorozatokhoz képest, meg az Anyátok Közthöz képest mindenképpen, de egyébként…
Én inkább maradok a 24-nél, meg Dexternél.

JoHn - 2009. 01. 17. 19:20

most nézem…eddig nem rossz

hirnalon - 2009. 01. 17. 19:23

Nekem is bejött a második rész, érdekes sztori fog még ebből kialakulni. Jordán Tamás meg a legnagyobb arc, az epizód végi jelenete beszarás… :D

atillaahun - 2009. 01. 18. 00:36

Hát arra semmiképpen nem lehet számítani, hogy 24, meg Dexter közelébe ér, de engem mégis annyira megfogott, hogy 3 nap alatt végignéztem az első 2 évadot, – és a hibák ellenére, amiket azért sokszor nehéz volt nem észrevenni – egész jó kis sorozatnak találtam. Tényleg lehetne sokkal komolyabb kritikákat is írni róla, szétcincálni rendesen, de egyelőre nagyon pozitívan állok hozzá, úgy látom emelkedik a színvonal, ha nem is veszettül. És ez valahogy bizalommal tölt el. A szereplőket mind nagyon bírom, kivéve Kálmán bát, őt lelőhetnék már nagyon hirtelen az elkövetkezendő részekben. Ami viszont hatalmas szívfájdalmam, hogy Szivart kipakolták az első évad után, már a másodikat is befejeztem és még mindig nem tudok vele megbarátkozni, hogy nincs. :( Nagyon szerettem. Nah meg Zsuzsa, ő is teljesen jó karakter volt, ehhez képest a második évadban végig egy szobában punnyadt. Mi történt velük? A színészek mondták vissza a szerepeket?

atillaahun - 2009. 01. 18. 00:41

Ja, a kedvencemet Altert el is felejtettem, ő sem lesz a 3. évadban? De miért? A legjobb szereplők tűnnek el. :( Kolonics viszont megmaradt, ennek örülök. Meg Kriszta is, ő a legjobb nő a sorozatban. :)

mángorló - 2009. 01. 18. 10:54

én 3 rész után canceloztam az első évadban. de sok örömöt hozzá én inkább du jól megnézem az új BSG t. TV-m sincs, majd lehet pár év múlva ledarálom de nem hiszem

Csirke - 2009. 01. 19. 13:20

Mefi: A kérdésedre válaszolva – az új rendőrt alakító színész szerintem is nagyon jól játszik.
Pindroch viszont nagyon idegesít. Az elején Jordán Tamással közös jelenetében majdnem hangosan felröhögtem, amikor hót hülye fejjel magyarázta, hogy ez kemény dió amit neki kell feltörnie.
Alter meg nekem is hiányzik.

nannee - 2009. 01. 19. 16:02

“minőségileg a német autópálya-rendőrökkel van egy szinten, vagy talán náluk kicsit magasabban.”

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?…

FeGa - 2009. 01. 23. 22:07

Na ez most megint egy jó rész volt, bár kicsit sokat húzták megint.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz