login |

Kyle XY: kezdett a 3. évad – írta Deino

2009. 01. 19. 13:34 - Írta: vendegblogger

35 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

„Mit imádnak a pasik ezen a sorozaton?” – tette fel egy lány barátom a kérdést nekem még tavaly nyáron. Mert hát tényleg, miért is szeretjük? Nincs tele hullákkal, akcióval, gyors kocsikkal, gépfegyverrel, mutánsokkal, űrlényekkel vagy vámpírokkal, és különösebben az eyecandy faktor sem veri az egeket. Előbb egy kis általánosság a sorozatról, majd a tovább mögött a 3×01 kibeszélője.

A történetet is ellőtték már párszor mind a sorozatok, mint a mozifilmek történetében: spoilermentesen: fiatalember meztelenül, amnéziásan felébred a “vadonban” és fura képességei vannak (spoileresebben: gonosz cég emberkísérleteket végez, a prototípus megszökik és a cég ellen fordul). Klisé? Mint az állat. És mégis, a készítők, a szereplők képesek hozzátenni valami pluszt, valami kis megfoghatatlan adalékot, amitől az egész tinidráma-gonoszak-szupergyerek történet összeáll egy kerek, varázslatos hangulatú egésszé. És hogy mi ez a kis plusz?

ABC family. A new kind of family. Ezt hallhattuk a csatorna promójában. Szó szerinti fordításban annyit tesz: Egy újfajta család. És itt van az a pici plusz, amitől a Kyle XY megkapja a maga utánozhatatlan varázsát. Az, hogy fognak egy filmes klisét és nyakon öntik egy családdal. Az, hogy a szupergyerek, nem agyatlan mészárlásba, nyomozásba vagy bosszúhadjáratba kezd, hanem bekerül egy teljesen átlagos családba, ahol szeretetre, tisztességre és az emberi értékek, az emberi élet tiszteletére tanítják meg. Banálisan hangzik? Lehet. A sorozat mégis úgy tálalja az egészet, hogy izgalmas, fordulatos, és valljuk be, lebilincselő az egész.

Az egyenlet másik oldalán ugyanis ott vannak Kyle teljesen kihasznált agykapacitásából fakadó „szuperképességei”. Hogy nincs előtte megoldhatatlan matematikai probléma, hogy megérzi előre a villámcsapást, vagy az, hogy képes meghallani és felismerni egy másik ember szívverését, és még sorolhatnám. A készítők tökéletesen megtalálták az arany középutat a karakter képességeivel, se nem sok, se nem kevés, és minden képessége teljesen logikus és meg is indokolják. Ritka az ilyesmi manapság.

Most viszont nem csak alapozásról kell, hogy szó essen, hanem a 3. évad kezdéséről – a tovább mögé tehát csak azok merészkedjenek, akik már látták a 3×01-et. Egy apró figyelmeztetés azoknak, akik a TV2-n követik hősünk kalandjait: Magyarországon még nem került leadásra a Kyle, a rejtélyes idegen teljes 2. évadja, csak annak első fele, tizenhárom rész. Ebből fakadóan nekik duplán nem ajánlott a tovább mögé merészkedni. A harmadik évad első epizódja lendületesen kezd, kapunk néhány választ és jó pár kérdést, egy kis akciót és drámát, szóval benne van minden, amiért a sorozatot szeretjük. Hol is hagytuk abba a második évadot? Ó, hát persze, a híres hírhedt „prom night”-nál. Végzős bál, szalagavató, nem tudom melyik a pontosabb fordítás, de az esemény lényege nem túl bonyolult: a diákok kicsípik magukat, színes lufik és andalító muzsikaszó kíséretében táncolnak egyet a párjukkal, szépen elmerengnek a gimis éveken, milyen szép volt, milyen jó volt :mély elérzékenyült sóhajtás:

Aztán az after party során a többség egy laza mozdulattal megszabadul a ruháitól, gátlásaitól, józanságától, és ha még meg volt neki, akkor a szüzességétől is. De hát Kyle abszolút nem átlagos tinédzser, szóval miért is alakulna így az élete? A bál után egy percre magára hagyja szíve hölgyét, Amandát, és mire visszaér a leányzó hűlt helyét, meg egy Latnok gyűrűt talál, hogy kétségünk se legyen afelől, kik vitték el a lányt.

Jessi épp el akarta hagyni a várost, hogy új életet kezdjen újdonsült anyukájával, mikor is megérzi, hogy Kyle rettenetesen aggódik és/vagy bajban van. Ezt a telepatikus kapcsolatot eléggé hanyagolták a második évad vége felé, pedig szerintem nagyon el volt találva. Szóval hősnőnk otthagy csapot-papot, és elrohan segíteni tanácstalan és szmokingos főhősnek, aki sokáig nem nagyon ért rá gondolkodni, mert mihelyst felvette a gyűrűt, kapott egy kisebb ipari villámcsapást, és elszállították egy titkos a Latnok által vezetett épületbe.

Nem írom le hogyvoltblog módra az egész sztorit, szóval lássunk neki: a rész maga elég jó volt, voltak kisebb hibák, de összességében remek nyitányt kaptunk a sorozat 3. évadjához. Megfelelő arányban kaptunk akciót, rejtélyt, tinidrámát, humort és érzelmet. A kétszemélyes mentőosztag mutatott pár nagyon vagány trükköt, ott volt Kyle szikés mutatványa, az ajtófagyasztás, a térképes helymeghatározós móka vagy a verekedés, tényleg a szokásos mederben folyt az egész: pont elég látványosak voltak, hogy lenyűgözzék a nézőt, de nem csináltak sebezhetetlen szuperembert egyikőjükből sem. A Kyle-Jessi párosra annyira jellemző vérmérséklet különbség most is jelent volt, Kyle mindent lassan, ésszel és megfontolva akar megoldani, míg Jessi legszívesebben sza… péppé vert volna mindenkit, aki csak az útjukba állt.

Ez mindig is jellemző volt rájuk, olyan mintha mindketten át akarnának kelni ugyanazon a folyón: Kyle szépen lassan evezne egy csónakkal, kiélvezve a táj szépségét, megcsodálva a víz alatt békésen úszkáló halakat, mélyeket szippantana a friss levegőből. Ezzel szemben Jessi benzines motorcsónakkal rombolna át a folyón a létező legnagyobb sebességi fokozaton, átgázolva tavirózsán, kiskacsán és nagykacsán, csak minél hamarabb átérjen már végre.

Szöges ellentétei egymásnak, tűz és víz. Kyle nyugodt, békés, már-már idegesítően szende természetű. A mostani részben is, simán leüthette volna a doktort, aki bejött a szobájába… Még a morális fenntartásai se nagyon lehettek volna, mert aki hajlandó egy megkötözött-lebilincselt (épp csak betoncipőt nem adtak szerencsétlenre) betegen minden lelkiismeretfurdalás nélkül vizsgálatokat elvégezni, az azért nem egy ártatlan mákvirág. De a jámbor hősünk inkább felverte az egész épületet a menekülésével – ez kicsit azért fura volt.

Lássuk az új szereplőt, mert kapunk. Megismerkedhetünk a Latnok új vezetőjével, Cassidy-vel, akiről már most látszik, hogy veszélyes ellenfél lesz. Az eddigi kemény egy darab rész alatt ugye villantott kettő szépen kivitelezett emberrablást, némi zsarolást és manipulációt, továbbá egy kis gumilövedékkel jól alaposan hasba lövette hősünket. Igazán kedves, jóravaló ember benyomását kelti elsőre, nem? Cassidy-t egyébként Hal Ozsan játssza, szerepelt már pár sorozatban, legtovább a Dawson és a haverokban húzta 14 résszel. Ahogy elnéztem nagyon menni fog neki a sötét, titokzatos manipulatív, nagy hatalommal bíró karakter.

Cassidy nem sajnálta az időt és máris igen veszélyes játékba kezdett bele. Mert bár Amanda elrablása és a többi kis kalamajka bármennyire is szíven ütötte hősünket, nem ez a legveszélyesebb, ami a 3×01-ben történt. Sokkal inkább az, hogy Cassidy kis beszélgetésbe kezd Jessivel, flörtöl picit, laza, mosolyog, egyszóval próbál a lány bizalmába férkőzni. Jessinek fogalma sincs, hogy a kedves, kicsit bizonytalan és vicces fiú a kutyájával bizony a Latnok újdonsült és törekvő vezére. Bárki más esetében nem aggódnék túlságosan, de itt sokkal veszélyesebb a helyzet, mint ahogy azt a legtöbb néző gondolná. Már említettem Jessi lobbanékony, akaratos és versengő természetét feljebb, itt azonban a problémát messziről nem csak ez jelenti.

Jessi függő. Nem alkohol- vagy drogfüggő, hanem annál sokkal veszélyesebb: neki figyelem kell. Hülyén hangzik? Pedig igaz. A második évad első percétől fogva kihasználták, hazudtak neki, becsapták, és mikor minderre rájött, egyszerűen átmosták az agyát. Persze ha az ember agya gyorsabb, mint egy tucat négymagos processzor, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy szép lassan minderre rájöjjön.

Kyle szerencsés volt, őt befogadták Tragerék, de Jessi nagyon rosszul járt ebből a szempontból. A második évad során kétszer derül ki, hogy akit a családjának gondolt, hogy akiben bízott, az aljas módon kihasználta. Kellemetlen érzés lehet, nem? Hollander a 847228 néven futó kísérletet (Kyle barátunk az, ha valaki nem emlékezne) akarja visszaszerezni a segítségével, Brian Taylor pedig a Latnok előtt szeretné igazolni a saját kísérletének létjogosultságát, nem törődve azzal, hogy a kíméletlen edzésbe a lány bele is halhatott volna.

Az egész évad során Jessi kétségbeesetten akar tartozni valakihez, tartozni valahova, vágyik egy családra, ami nem adatott meg neki. És emiatt bizony néha csinált hülye dolgokat. Képzeljük el mi történhet, ha Cassidy-nek sikerül Kyle ellen fordítania a lányt. A képességeik megegyeznek, amire az egyik képes, azt tudja a másik is. Csak éppen Jessi nem fél használni a képességeit.

Az előző évadban bár sok kalamajkát kevert, Jessi és Kyle még sosem küzdött igazán egymás ellen. Még mikor a lány mindenáron bizonyítani akarta, hogy jobb, mint Kyle, hogy le tudja győzni őt, akkor sem harcoltak ténylegesen egymással. Az egyetlen harc kettejük között a vízesésnél történt, de ott nem akarták bántani egymást, a csak Kyle akarta megakadályozni Jessit abban, hogy leugorjon. Vagyis, ha Cassidy-nek sikerül ténylegesen egymás ellen fordítani őket, abból nagyon csúnya balhé lehet. Márpedig a lány a mostani részben is mutatta jelét a figyelemfüggőségnek, nem értette a Latnok miért koncentrál ennyire a fiúra, vele pedig miért nem törődnek.

A tinidráma részeket nem kommentálnám különösebben, hozzák a szokásos kisebb-nagyobb bonyodalmakat, mikor Tragerék leitatják Amanda anyukáját az egész vicces volt. Declan és a drámakirálynő Hillary kis botlása szerintem később még rendes kapcsolatba fog torkollani, de ez csak megérzés. Lori Tragernek sikerült kifognia egy Latnok szimpatizáns srácot, ami csúnya, de még nem tudom mi lesz vele a későbbiekben. Josh meg a jelek szerint férfivá érett, ez van, szállnak az évek. Még emlékszem mikor a Playpen pornómagazin volt számára az egyetlen kapcsolata a női nemmel. Egyébként a Jean-Luc Bilodeau és Magda Apanowicz által alakított Joss-Andy páros valószínűleg a televíziózás történelmének legösszeillőbb és legaranyosabb párja, a második évados rákos küzdelem szó szerint szívszorító történet volt.

Az egyetlen kivetnivalót a részben Amanda hirtelen amnéziája jelenti. Túlságosan Smallville szagot áraszt a dolog, ott akárhányszor valaki épp megtudta mire képes az ifjú Clark Kent, az esetek 98%-ban a rész végén rejtélyes amnéziával nyugtázhatta a napot, vagy eltűnt, meghalt. Nem túl kreatív írói megoldás, remélem a jövőben a készítők itt elkerülik a használatát. Amúgy is érik már egy komolyabb vallomás Kyle részéről, mert hát a 2. évad végén csak feltűnt Amandának, hogy a fiú éppen repül vele tánc közben. Vagy az amnézia vajon erről is gondoskodott? Lehet.

Értékelés: nagyon magas elvárásokkal ültem neki ennek a résznek, a stáb folyamatosan teszi feljebb a lécet az első évad legelső epizódja óta, és most is teljesen simán átugrottak rajta. Az előbb említett apróságot kivéve abszolút tökéletes kezdést kapunk, ez egy szép kövér 9/10. Remélem hasonlóan szép évad követi majd. Ha a „felsőbb vezetés” is úgy akarja, ez a post a továbbiakban kibeszélőként folytathatná pályafutását. (Úgy akarja – felsőbb vezetés.)

Búcsúzásra egy apró Kyle idézetet választottam ki a részből:

Though we like to believe that we have control of our lives, in a single moment, everything can change.

35 hozzászólás Ne habozz!

sliderz - 2009. 01. 19. 14:14

Szerintem is nagyon ott volt a rész, remélem az évad is hozza a szintet. Ez a sorozat már egyszerűen feelgod számomra, mindig mosolyt csal az arcomra. A kritika pedig szép volt, jó volt.

vape - 2009. 01. 19. 14:33

Az első évad nagyon jó volt, a második évad első 13 része – amit ugye eredetileg berendeltek – is jó volt, nekem az évadzáró rész iszonyat nyögvenyelős volt, és teljesen leült a második évad végére.

A 3. évad első része sem volt egy nagy durr, talán az utolsó 5 perc az, ami miatt nem kaszáltam el. Amandát nagyon utálom – legalább annyira, mint Meredith-et a Grey’s Anatomy-ból -, az a lefelé konyolú száj, meg ahogy beszél, a falat kaparom. Effektekből nem volt hiány, a ház tetejéről leugró Kyle valamelyik Pókember moziból köszönt vissza. Hát nem tudom, remélem felpörög, mert kasza lesz – nálam.

Seeting - 2009. 01. 19. 14:46

Nem tudom miért, de engem egyszerűen irritál ez a sorozat :)

Prescott - 2009. 01. 19. 14:59

Először is, nagyon örülök, hogy valaki írt végre a Kyle-ról, mert hát sajnos eléggé hanyagolva van…

A fentiek nagy részével egyetértek, főleg az Andy-Josh párosról alkotott véleménnyel. Egyébként néha nekem is Smallville szájíze van egy kicsit, de a 2. évadban viccesen bele is írtak valami ilyesmit, amikor Amanda mondta, hogy úgy érzi magát, mint Lois Lane. :D

Szóval szerintem is hatalmas sorozat, nem beszélve arról, milyen király zenéket be minden egyes részben. Amazing.
(Zseniálisak pl:
2×05 – Travis – Closer
2×07 – Coburn – Baby Boomer
2×09 – Band Of Horses – The Funeral
2×13 – Matthew Perryman Jones – Save You
2×14 – Vega4 – Life Is Beautiful
és persze a “She Could Be You” is, de sorolhatnám még…)

Részemről azonban a 3×01-t illetően két nem tetsző dolog:
– Cassidy. Ahogy említetted, tényleg nem túl jó színész, és igazából nem csípem a karaktert sem. Nem szeretném, hogy az legyen, hogy 8-10 részen keresztül hülyére veszi Jessit meg mindenkit, aztán a fináléban meg jól lebukik / el lesz szépen paterolva…
– Új képességek. Egyszerűen túl gyorsan, túl hamar jöttek elő. Az előző epizódokban mindig az volt, hogy kellett egy bizonyos időszak, míg Kyle kifejlesztette a képességet, amíg eljutott oda, hogy ténylegesen használhassa. I mean egy éjszaka alatt, semmi előzetes gyakorlás/említés nélkül, (kicsit SV módra) ajtót fagyaszt, éjjellátó képesség, meg ugye a több méter magasan repülés. (Btw, ez azt jelenti, hogy nagy vízfelület,- pl óceán, tenger – felett simán repülhet – kis túlzással – … ?)

Jah, és Hillary-t ki ne felejtsem. Fantasztikus karakter. A szövegek, amiket mond, na és persze, ahogy mondja… imádom. :D

All in all, one of the best TV-shows EVER.
Köszi a cikket, csak így tovább!
(Én örülnék, ha írnál minden új részhez :D )

csakigytovabb - 2009. 01. 19. 16:27

az évadnyitó szerintem jó volt, kíváncsian várom a folytatást.

a kritika is jól sikerült, kitér a lényegesebb dolgokra, nem túl rövid nem túl hosszú, gratulálok és csak így tovább :))

Dark Wolf - 2009. 01. 19. 16:40

Hűha, ez a kritika szinte jobb, mint a sorozat. Én is nézem, különösebb problémáim nincsenek vele, de azért tudnám sorolni, mi az, amivel nem vagyok kiegyezve. Az első pár rész, amikor Kyle a nulláról próbálta felfedzeni a világot, az durván bejött, de aztán a rejtélyek felfedésével nekem kopott a varázs, és amikor már nagyon előtérbe került a tinidráma, azt elég nehezen viseltem.

kacagomikulas - 2009. 01. 19. 17:11

Nagyon jó kritika, nem is nagyon tudnék hozzáfűzni semmit, darálni akartam ezt az évadot, de a bevezető meghozta a kedvem, hogy megnézzem a részt és tényleg remek volt.

kissingLips - 2009. 01. 19. 17:16

Hogy a pasik mit imádnak ebben? Nem tudom!!! De, hogy én mit: MATT DALLAS!!! Cutie!!! Amúgy a sorozat is jó, tényleg kellemes hangulatú + néha iszonyat iszgalmas és tényleg várod a folytatást!!! (A lagymatag részeknél meg el lehet merülni Kyle 2 szép szemében…:P)

NLZ - 2009. 01. 19. 17:41

Azért Amandának nem amnéziája volt, egyszerűen csak végig be volt altatózva.

endel - 2009. 01. 19. 17:45

El kellene gondolkoznom, miért is kezdtem el, és, hogy miért is nézem, de tény és való, hogy van benne valami plusz, ami miatt nem a tipikus nyálas sorozattá alakul a néző számára.

lynx - 2009. 01. 19. 17:56

köszönöm a részletes és kimerítő kritikát

Deino - 2009. 01. 19. 18:32

NLZ: de arra azért kellett volna emlékeznie, mikor bealtatózták nem? Innivalóval nem adhatták be neki, ergo valakinek el kellett kapnia és tűt nyomni bele, mutatták is a nyomát. Vagy valami más nyomát. De mikor Kyle barátunkkal állnak a ház előtt, meg van győződve róla, hogy az after partyn aludt el.

Borcsa_harcsa - 2009. 01. 19. 20:05

Először is grat a kritikázhoz.

Imádom ezt a sorozatot, múlt héten megnéztem az első részét a tv2őben, és annyira megfogott h megnéztem az egészet, és várom a 3.évad következő részét.

Egy-két észrevétel:

szerintem amandat a securitys srac injekciozta be, amikor kyle visszament a bálra a cuccért, állt hattal mindnekinek egy foszer securitys kabátban.

lehet hogy hülyeség, vagy csak belelátom, de szerintem kyle sokkal rövidebb idő alatt kifejleszt egy képességet ha segíteni akar, mert ő iylen. iylen kis segitőkész. a tartályban is a katonai feladatokat elutasitotta.
amikor probalkatta a borotvas vagasat begyogyitani nem ment neki, de andyt kigyogyitotta a rákból, akaratlanul mert segiteni akart. és ha vegig gondolom midnen nagyobb képesseg akkor jott elő. ajtó fagyasztás stb.
jessinel a bizonyitani vajtas nala a segitsegnyujtas a mozgato rugo.

remélem hogy megmarad iylen jo a sorozat, minden percét élvezem.

jahh és tom foss rulz ;) :D

Borcsa_harcsa - 2009. 01. 19. 20:07

vágyás nem vajtas bocs.

Yeto - 2009. 01. 19. 20:36

Kveszcsön per klisé: Dark Angel – Kyle XY összehasonlítása pár mondatban, azon kívül, hogy a DA a jövőben játszódik? Ha azt mondjátok nem összehasonlítható, az is válasz.

SunyiMad - 2009. 01. 19. 21:19

áhh, úgy voltam vele, hogy ezt úgyse nézem, nem is tervezem, úgyhogy simán elolvashatom a történetet spoileresebben… aztán most meg megkívántam, de így már nem jó :( mert én nagyon allergiás vagyok a spoilerekre

winnie - 2009. 01. 19. 21:28

“Kveszcsön per klisé: Dark Angel – Kyle XY összehasonlítása pár mondatban, azon kívül, hogy a DA a jövőben játszódik? Ha azt mondjátok nem összehasonlítható, az is válasz.”

csak az alapszitu lecsupaszítva hasonlít, de egyébként abszolút nem.

Deino - 2009. 01. 19. 21:30

Yeto: vannak hasonló képességeik, de Max képességeit azzal magyarázzák, hogy kapott némi állati – konkrétan macsek – DNS-t, Kyle képességeit meg a 100%-ban kihasznált agykapacitásból. Max képességei nekem kicsit olyanok voltak, hogy bummm, kapta őket és ennyi, nagyon nem fejlődtek semerre csak voltak.

Az viszont a sorozat csúcspontja volt nálam mikor a macska DNS miatt Jessica Albára rájött a “tüzelés”, aki látta, az pontosan tudja mire gondolok.

Manager6 - 2009. 01. 20. 01:06

Nagyon jó kis írás, sok hasonló gondolatot találtam itt, mint amik már bennem is felmerültek.
Egy kis Smallville feeling tényleg benne van, az Amanda-Kyle vonulatban. Ám remélem, hogy az őszinteség “új” fokát és nem a kóma további fokozását láthatjuk majd viszont, ami szerintem egy új színt hoz. Joss-Andy páros pedig talán a legüdébb színfoltja a sorozatnak.
Bár azt gondolom még csak az “alapelemeket” láthattuk a sorozatban, amik késöbb továbbfejlődve még izgalmasaggá teszik a sorozatot.

Mkls - 2009. 01. 20. 01:26

Jó kritika egy jó sorozatról, csak sajnos talnán egy kicsit hosszú lett ahhoz hogy akit amúgy nem érdekel a sorozat az is végigolvassa :P

Egy kis kötekedés hogy Kyle nem a 847228 számon futó kisérlet hanem a 781227-es. Csak most daráltam le az első két szezont és ez megmaradt annyiszor mondták…

Még annyiban nem értenék egyet hogy a képességei teljesen logikusak lennének. Az még talán érthető hogy a szuperhallásánál a nem érdekes zajokat utófeldolgozással kiszűri az agya, de ez a vízrészecskékekkel azt csinálok amit akarok dolog valahogy nem tűnik túl meggyőzőnek. (Vagy csak nem értettem rendesen…)
De az tényleg pozitív hogy valami magyarázat legalább van, és tudom hogy ha egzakt tudományos magyarázatok lennének akkor el is felejthetnénk a szuperképességeket.

Amúgy én csak pár hete ismertem meg a sorozatot de máris az egyik kedvencem lett. Valahogy jó arányban ötvözik a Heroes-t és a Gilmore Girls-t :).

Deino - 2009. 01. 20. 02:21

“…Egy kis kötekedés hogy Kyle nem a 847228 számon futó kisérlet hanem a 781227-es…”

És tényleg 847228at írtam a cikkben. Aucs, ez vajon hogy történt, fogalmam sincs. Azt se tudom, mivel keverhettem össze.

purity - 2009. 01. 20. 05:01

“és különösebben az eyecandy faktor sem veri az egeket”

Ugyan már, ha Jaimie Alexander nem eyecandy, akkor ugyan kicsoda az?

purity - 2009. 01. 20. 05:04

Jah, és aki ezt még nem látta, kukkantsa meg:

http://www.dailymotion.com/video/x3cv42_jaimie-alexander-et-le-cast-de-kyle_shortfilms

az az x-akták plakát nem semmi a falon:)

Deino - 2009. 01. 20. 08:30

purity: ő az egyetlen :D plusz nem mertem elkezdeni ömlengeni róla, mert pontosan tudom, hogy az a lépcső hova vezet. Imádom még a hangját is, valami fantasztikus.

purity - 2009. 01. 20. 10:37

Na igen:) Azt hiszem, anélkül a hang nélkül nem lenne az igazi…

Deino - 2009. 01. 20. 15:01

És döbbenetesen kevés HQ képet találni róla =( HQP-n én szerkesztem az adatlapját, meg gyak. minden képet én raktam fel róla, hát a net minden apró csücskét feltúrtam, mire találtam annyit amennyi most fent van.

3×02 ma jött ki, nekem nagyon bejött, igaz az egész részben a tinidrámás szál jött elő, de olyan jól volt megoldva, nekem bejött nagyon. Hála az égnek végre van 720p rls is, ezentúl csak így nézek Kyle XY-t. Jaimie + 720p = mindblowing experience.

fm! - 2009. 01. 20. 21:50

Hát én 2 részt bírtam lenyomni belőle, nekem túl sok volt a családi szál, pillanatok alatt elkaszáltam: Most hogy újra láttam a gyerek fejét, nem is kívánom soha többet elővenni… :)

Borcsa_harcsa - 2009. 01. 21. 10:24

Remélem nem lesz oylan klisé h amanda kyle szakit aztan kyle jessie páros lesz, és az ő szupergyerekeik. az sztem elég nagy ballépés lenne.
amanda is amit állandóan szenved, őrület.

purity - 2009. 01. 21. 13:12

“Remélem nem lesz oylan klisé h amanda kyle szakit aztan kyle jessie páros…”

Az gyakorlatilag felérne egy vérfertőzéssel, úgyhogy szerintem nem. A sorozatnak amúgy sem ez a főprofilja. Kyle mintagyerek – mint az emberiség a reset gomb után. A sorozatban egyáltalán nincsenek jellemváltozások, csak jellemkiteljesedések (ez általában a családi jellemzője), és nagyon furcsa lenne, ha a főszerepő hirtelen megvadulna. Az egyben a sorozat végét is jelentené. Pont jó így, ahogy van.

Startmenu - 2009. 01. 21. 13:21

Nekem felejtős volt 2.évad x. része után. Olyan semmilyennek éreztem. Mint az új knight rider. Ha nagyon annyira unnám magam jó lenne, de azért ennyire nem érek rá. Bár a szöszi csaj tényleg jó de csak érte nézni…

Deino - 2009. 01. 22. 11:18

“Az gyakorlatilag felérne egy vérfertőzéssel, úgyhogy szerintem nem.”

Kyle és Jessi a távolról sem rokonok, és a mostani részben is volt azért utalás arra, ki Kyle igazi lelki társa ;) Én kíváncsi lennék mit hoznak ki az írok egy Kyle-Jessi párból, és Amanda után epekedés még egész normális volt az első évadban, de a második évadban mióta összejöttek, valahogy egyre inkább bénázás megy csak. Ha Kyle nem mondja el Amandának ki ő és mire képes, akkor előbb-utóbb szétmennek. Én perpillanat az előbbre fogadnék.

Borcsa_harcsa - 2009. 01. 23. 16:05

Osztom Deino véleményet, nem rokonok, mert jessiet sarah genetikai anyagabol teremtettek es elvileg annak köze sincs kylehoz.
Szerintem is tuti szakítani fognak amandaek, annyit hazudott neki mar kyle, hogy ha el is mondja az igazat, akkor se biztos h megbocsat neki, meg ha az ő erdekeben kamalt is.

sbogi - 2009. 01. 30. 18:08

Deino,nincs igazad,a lelki társas dolog végül kamu,mert ugye Cassidy fizette le a médiumot,szal előre eltervezte a “balesetet” is,meg minden…

Deino - 2009. 03. 12. 12:06

sbogi: az idő múlása végül engem igazolt :P De ezt kb. az S2 első két része óta lehetett tudni, szóval… :D

lilly - 2009. 03. 18. 21:18

VÉGE!!:(:(
Gyerekek nekem Jessi a kedvencem! Imádom…:)
A fiúknak igazuk van feljebb,Jaimie gyönyörű lány,a legszebb!! És a hangját én is nagyon szeretem!
Viszont valaki mondana egy értelmes magyar fordítást az EYECANDY-re? Nem találok rá megfelelő magyar szót!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz