login |

Pilot: Dollhouse

2009. 02. 15. 18:17 - Írta: human

147 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Hát ez így mellé, nem kertelek. Whedon, a Buffy és a Firefly által sorozatnagymesteri szintre lépett készítő, most megmutatja, milyen az, ha nem jó egy sorozat felvezető része. Lehet az tett be a Dollhouse-nak, hogy új pilotot csináltak meg ilyesmi, de akármit mond a mester, hogy a szerződését betartsa az adóval, mégis gyengébb lett így.

A sorozat alapfelállása röviden annyi, hogy vannak ezek az emberi bábuk, akiket jó pénzért egy Dollhouse-nak keresztelt szervezet feltölt a kívánt személyiséggel (kompjúteres hókuszpókusz), ami így az aktuális feladat elvégzésére képessé teszi őket. Lehet ez valami kényes akció, egy hétvége az elveszett szerelmeddel (csak gondolkozásban meg emlékekben), vagy épp egy túsztárgyalás is. De tényleg, ez utóbbit úgy kell elképzelni, hogy valami miatt nem tudod megbízni a legjobbat a földön, akkor egy hasonló képességekkel feltöltött egyént simán igénybe vehetsz.

De itt az ideje, hogy rátérjünk a legrosszabb dologra a sorozat kapcsán: nincs benne semmi egyedi, vagy plusz. Leginkább a Kaméleonra hasonlít, csak modernízálták a dolgot. Meg egy sima nyomozós sorozatra is hasonlít, pedig magában az alapozásban simán lenne valami érdekesebb történetre is hely. Oké, csak egy részt láttunk, lehet Whedon később előszedi a BFG-t (Doom utalás részemről) és letarolja a nézőket, de akkor is csak nyomozós tűnt, azok közül is a rosszabbnak, ahova szájhúzva tér vissza az ember a második részre, utolsó esélyt adva neki.

De igazából legyen, rendben, nyomozós sorozat, de akkor legalább a tipikus, Whedonra jellemző popkultúra utalásokkal legyen dugig, hogy csettinthessünk amiért geek sorozat előtt ülünk. Ehelyett az volt, hogy a BSG-t meg merte említeni távolról, meg hát átvett egy szereplőt onnan. És ezzel kb. vége is. A részben szereplő konkrét ügyről azért nem beszéltem, mert hát azért valami meglepetés csak maradjon, de olyan nyilvánvaló volt minden fordulat onnantól, hogy Dushku felvette a kiskosztümöt, hogy nem is érdemes több betűt áldozni most rá.

Egy biztos, számomra jövő héten dől el minden, ha az a nap is valami ilyesmi gyenge részt fog hozni, akkor fájó szívvel, de magára hagyom a Dollhouse-t majd, Whedon ide vagy oda. Ez a pilot 5/10 volt. Ebben közrejátszott a FOX megint, de mindenről azért nem csak ők tehetnek. Mert rendben, péntekre tették, kérték, hogy új pilot legyen, ne az amit eredetileg elképzelt — eddig elég Firefly-os–, de ez nem azt kéne jelentse, hogy egy unalmas nyomozást kell lenyomni a torkunkon. Na, kidühöngtem magam, lássuk már azt a jövő hetet, van-e remény.

147 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2009. 02. 15. 18:26

egyetértek, bár az írásod alapján azt hittem 3-4 pontot kap.

én már nem leszek ott jövőhéten, sajnos nem bírtam végig nézi az epizódot. az se segített, hogy mivel rövidebbek a reklámok, hosszabb a játékidő, és még több az üresjárat.

ja, és szerintem Eliza akármennyire is eyecandy, elég gyengén játszik. A többi karakter meg még nála is gyengébb :)

SpockCooper - 2009. 02. 15. 18:27

Szerintem is unalmas volt, szimpla uncsi nyomozós sorozat. Hogy hoznak ebbe magánéleti szálat vagy átívelést?

winnie - 2009. 02. 15. 18:27

a szavak után látni az 5-ös, bevallom, meglepett.

Dupladurr - 2009. 02. 15. 18:29

Részemről 6/10, a végére azért egész jól beindult, személy szerint érzek benne még bőven potenciált. De többségében egyetértek veled. Gondolom azért a következő részekben lazábbra veszik majd a figurát, és “Whedonosabb” lesz.

Deino - 2009. 02. 15. 18:35

pilot, annak elment, Eliza Dushkuval még egy Uwe Boll filmet is képes lennék megnézni, szóval nagyon nem aggódom, és a sztoriból szép dolgokat ki lehet hozni, én ezt az újrabizergált pilotnak tudom be.

sliderz - 2009. 02. 15. 18:38

Nálam sem hozta a Whedoni szintet, amit elvártam. Az eleje nagyon kaotikus volt, aztán meg egy kis bunyót is vártam. De azért maradok még!

Frank Luck - 2009. 02. 15. 18:44

Jah, oké, most látom, hogy miért volt mindenkinek várós a Dollhouse. Mivel az említett kultsorozatok közül egyet se láttam, így magában ítélem meg a művet:) (oké, tapló vagyok, stb.)
Nos, lényeg a lényeg. Ha elvonatkoztatt(tat)ok (volna) Joss Whedon személyétől, akkor kb azt kapnátok, amit a Dollhouse nyújtott. Szerintem nem vészes. Nem nézős, még a második rész se feltétlenül, de azért nem is szörnyű. A vicc, hogy Whedon nevének ismerete nélkül nincs is benne semmi, ami a hype-ot indokolta volna, én meg csak néztem, hogy miért pörög mindenki egy semmi extrát nem nyújtó ötleten.
Nyert a tudatlan (én), mert spec. sokkal rosszabbat vártam. Nekem a pilot 5/10, egyszer meg lehetett nézni.

muforlife - 2009. 02. 15. 18:45

pilotnak szerintem is elmegy, potenciál meg bőven van benne, bár engem ez a geek csávó nagyon idegesített, sőt igazán egyik szereplő sem fogott meg, de a sztori az még kialakulhat

ch6 - 2009. 02. 15. 18:49

Hát ez bizony nem lett jó. Többet vártam mindenfélekképen,10 percenként az órámra néztem,gyakorlatilag végigszenvedtem….
Nálam is jövő héten dől el minden,mivel a végére kezdett bepörögni. Remélem a második rész jobb lesz és kilépnek ebből a sima nyomozós szituből egy komolyabb mederbe. 5,5/10

symor - 2009. 02. 15. 18:49

Néztem és szeretni akartam, míg az értelmem egyre hangosabban nem kezdett sikoltozni. Neeeeeem, kérlek ne tegyétek!

Alig vártam a sorozatot, borus pesszimizmussal telve ugyan, de tűkön ülve, hátha mégis az lesz amit beleálmodtam. Már korábban írtam, hogy az ötlet nagyon nagy lehetőséget adott egy éjfekete animeszerű sci-fi-re. Azt hittem Dark Angel-gyerekek lesznek a szereplők, akiket öntudatlanul kihasználnak és megfeszítenek egy-egy küldetésben a Nagy érdekek szerint, mégha tudtam is, hogy Whedonnál ez képtelenség (bár a Serenity miatt bizakodtam, annál valahogy egy pillanatra belecsimpaszkodott a klasszisba).

Szimpla szórakoztatásra szánt produkciókat szállít Whedon, néha édes keserűséggel teli mérges humorral átitatva, ezzel megemelve általánosan saját színvonalát. Ez itt nem sikerült, szorítok hogy ez változzon, de a csekély bizakodásom már elveszett.

Nem lesz nagy, emlegetett sorozat, csupán néha megidézett kellemesebb pillanataiból. Nagyon rosszul érzem magam a negatív véleményemért és azért picit reménykedem még kicsit a sorozatban. Remek nem, de jó még lehet.

Tévedni akarok, és tovább vágyom a BSG szinvonalban méltó utódját.

ch6 - 2009. 02. 15. 18:50

Kár lenne egy aránylag jó alapötletet ennyire elrontani :S

Domcsi - 2009. 02. 15. 19:00

nos, en veletek ellentetben nem az orias elohype, es a Joss Whedon imadat okan ultem le megnezni a piltot, hanem mert lattam fantaziat a storyban.
egyetertek Humannel abban, hogy valoban kicsit a Pretenderre hajaz, annyi kulonbseggel, hogy az remek, ez meg unalmas gagyi, tehetsegtelen luzerekkel.
nem maradok a masodik reszre.

Gaines - 2009. 02. 15. 19:00

Részben abszolút egyetértek a kritikával. :)
Valóban szerencsétlen választás volt ez a rész pilotnak. Csak exposition, de semmi igazán izgalmas, ami csuklón ragad, és odaszögez. Érdekes alapötlet a személyiségtörlés (persze nyilván nem spanyolviasz-feltalálósan-eredeti), de a hogyanon kívül még semmit nem tudtunk meg róla, pedig csomó izgalmas kérdést felvethet a téma. De az egész pilot a túsztárgyalós cselekményszállal feneklett meg. Komolyan, ennél már csak a Dollhouse után nyomozó magányos, senki-nem-hisz-neki FBI-os nagyobb klisé. (Hiába játszik jól Helo, ennél nagyobb sablonszerepet nem is kaphatott volna.)

Szóval a procedural-felépítés nagyon nem jön be, az alapötlet elég jó, a szereplők korrektek (Dushku eddig pozitív csalódás, de azért még bizonyítania kell, hogy a sok-sok különböző “szerepet” el tudja-e úgy játszani, hogy úgy tűnjön, mintha mindegyiket más színésznő játszaná, ez a kihívás a karakterben. A mellékszereplők nem túl izgalmasak, típusfigurák mind, de egy-kettőben van lehetőség.)

A második részt simán fogom még nézni, és tovább is, bízom benne, hogy fejlődni fog.

A legérdekesebb: a pilot megnézése után elolvastam az eredeti pilot szkriptet, és ejha. Az ütött. Úgy indult, hogy csak kapkodtam (volna) a fejem (ha ezt láttam volna először), csomó valóban jó fordulat volt benne, rengeteg minden történt benne, nem csak az alapszituáció felvázolása, haladt előre a történet ezerrel. Ráadásul néhány jelenetben, párbeszédben felsejlett, hogy mi is húzódik az egész Dollhouse-alapötlet mögött, hogy mit is akar “mondani” (csúnya szóval), fejtegetni Whedon mester mindezzel, és ezek nagyon tetszetős, sötét vonulatokat is magában rejtő gondolatkezdemények voltak. A szkriptből úgy tűnt, hogy az általunk látott új pilot amolyan prequel lesz a régi pilothoz, tehát hogy – változtatásokkal ugyan, de – a régi pilot szálaival fog folytatódni majd a második résszel, ugyanakkor az 1×02 promóját látva végképp elbizonytalanodtam, mert az abban látottak nemcsak hogy tök újak voltak az origi pilot szkripthez képest, hanem néhol egyenesen szembementek vele. Egyszóval… bummer. Meglátjuk mi lesz. :)

Gaines - 2009. 02. 15. 19:01

Kicsit attól félek, amit Whedon mondott, tudniillik hogy “az első hét rész mind pilot lesz”, tehát kvázi mindegyik újrakezdi a történetet, hogy új nézők is becsatlakozhassanak, és bár kezdenek bennük felépíteni átívelést is, az majd igazán csak utána indul be. Ha ez még hat ilyen dögunalmas proceduralt jelent, akkor komoly bajok lesznek.

keyki - 2009. 02. 15. 19:09

BFG nem Quake-be van? :)

zdawg - 2009. 02. 15. 19:10

sem a firefly, sem a buffy nem tartozik nálam a kedvencek közé, de gondoltam erre ránézek. harmatgyenge volt, ásítoztam végig…

Jans - 2009. 02. 15. 19:15

Ha nem lenne Whedon, meg az amit már lerakott az asztalra, akkor azt mondanám, átlagosan gyenge. Az előismeretek birtokában pedig rém gyenge. A karakterekből szerintem többet nem lehet kihozni, Helo-FBI ügynök motivációit még csak távolról sem érintettük, a jelenetsor meg, amikor beszélgetett a fejesekkel, és közben a bokszmeccs bevágások eredeti akart lenni, de inkább erőltetett volt, hogy ha lecseszik leütik a földre, ha visszaszól feláll…
Eliza Dushku kisasszonyhoz meg nem értem miért ragaszkodik ennyire. Jól néz ki nem kicsit (főleg az elején a táncnál :) ), de nem hiszem el, hogy hiteles lehet bármilyen figuraként, amit feltöltenek majd neki.
Ha már a feltöltés, a Kaméleonból csak egy pár részt láttam, de az akkor még eredeti volt, újat mutatott, így viszont kicsit copy paste alapja van a sztorinak.
Sajnálom nagyon a keserű szájízt, mert nagyon szerettem volna egy popcorn sorozatot, de így jövő heti próba után lehet felejtős lesz.

lorenzocastano - 2009. 02. 15. 19:20

Na. Az elmondottak szerint velem van baj. Mert az mégiscsak fura, hogy nekem bejön, ennyi embernek meg nem. Mert nekem teljesen teccett. Tény, hogy lassan indul, de engem nem zavar. Szerintem simán lehet belőle egy tökjó sorozat. A következő részekből kiderül, én mindenképpen maradok még jónéhány részig.

Lex - 2009. 02. 15. 19:26

na, direktbe nem olvastam még el egy szót sem, csak az értékelést láttam.. megyek, léeülök, megnézem. az 5/10 nem olyan rossz.. egyébként pedig általában azokat a sorozatokat bírom, amiket human, szóval, ha 5/10 akkor nálam is vmi olyasmire lehet majd számítani.. :) na, megyek, ülök is le nézni meg:)

bullseye - 2009. 02. 15. 19:28

SPOILERES
a nikitás kezdés már gáz volt számomra, az FBI ügynök pedig ráért volna még 5-6 részig. A rész története nem volt rossz (a tipikus, pofáját tartani nem bíró kuncsaftot kivéve), főleg a “balance” miatt (mondjuk ekkora nem kellett volna)
Alpha bedobása a végére WTFnek kevés volt, több keleltt volna, hangsúlyosabban, és van egy olyan érzésem, hogy az egész ügynökség rész homokvár. Néha fölöslegesen kemények, de máskor simán csak futtatják a csajokat, itt jobb lett volna a szuperhős for hire koncepció. A “tartótisztes” dolog is totál kidolgozatlan.
DE
most már tudjuk, mit érezhettek azok, akik anno a Firefly-t a FOX rendje szerint nézték…

Dreamland12 - 2009. 02. 15. 19:31

Pár rész után lehetne csinálni 1 szavazást?
Hogy ki marad ki megy és hogy összesen hányan próbáltuk be,human/winnie?

Nagyon kíváncsi lennék,meg hát gondolom mások is:D (kis önző énem)

Amúgy 4/10 még 2-t kivárok aztán döntök hát NAGYON nem az amit vártam..:(

FlasH - 2009. 02. 15. 19:37

nagyon gyenge volt, 30 perc után ki akartam lőni, de mondom inkább nem, kitudja, lehet felpörög. aztán 4/10 és instant cancel lett a vége.

winnie - 2009. 02. 15. 19:42

“Hogy ki marad ki megy és hogy összesen hányan próbáltuk be,human/winnie?”

oké, ha szólsz akkor:)

vicvega - 2009. 02. 15. 19:43

ezt most nagyon sajnálom, a fene vigye el, mert annyira vártam. várok pár részt, hátha azt mondjátok javul, addig bele sem kezdek. lehet, hogy a Whedon – Fox együttműködés eleve egy halálra ítélt dolog?

Andrew - 2009. 02. 15. 19:47

Gyönge gyerekkakai.
Mást szót nem tudok rá mondani. Épp azért kellett volna ütősnek lennie, mert pilot és itt kellett volna benyomni valamit a népnek, itt kellett volna megfogni őket valamivel.
90%, hogy a másodikat már meg se nézem.

.tnm - 2009. 02. 15. 19:49

nekem elment, azt sztem ne felejtsétek el, hogy firefly-nak is a dupla-pilot felénél nyitották ki a dobozt, ami aztán megadta az átívelő szálat, addig meg ment a többnyire alapozás. főszereplők bemutatása, “riverek” megvillantása. kb eddig jutottunk el a pilot végéig most is. engem pl. érdekel a doki néni arca, és ellentétben vmelyik fenti hozzászólással, sztem a techguru gyerek karaktere nagyon eltalált lett.
én egyelőre tuti maradok, de azért remélem lassan felvesz egy adrenalindúsabb irányt a sorozat.

Andrew - 2009. 02. 15. 19:50

Amúgy ahol csak olvasok róla, nem látok mást, csak negatív kritikát.
Hihetetlenül gyenge volt. Pedig nem voltak nagyok az elvárásaim.

kacsababa - 2009. 02. 15. 19:52

Én is nagyon vártam és én is csalódott vagyok.
Az alapötlet mögötti potenciálból majdnem semmi nem jött át a pilotban.
Human jól írta, egy egyszerű nyomozóst csináltak belőle, abból is egy unalmasat.
Én is adok még neki eséjt, még két részt egyelőre, aztán meg majd figyelem mit írnak róla, hátha beindul később benne vmi…

Donnie - 2009. 02. 15. 20:00

Mivel a pilot utáni vélemények nagy többsége negatív volt, így az eredetileg magasan levő elvárásaimat kénytelen voltam jóval kisebbre rakni. Valószínűleg ennek köszönhetően nem lett ugyan csalódás, de azért a jó jelzőtől is elég messze van ez még…

Dushku alakításához annyit, hogy eddig korrekt szintet hozott, volt egy-két gyengébb jelenete ugyan, de ez belefért, összességében rajta nem múlott semmi. Persze lehet, hogy csak azért vagyok ilyen elnéző, mert most néztem két Fringe részt és Anna Torv még mindig anti-talentum sajnos (pedig a sorozat amúgy rendben van, off vége).

Sajnos a nyomozás rész elég laposra sikerült, egy-két jelenetet túlhúztak, Helo barátunk karaktere is eléggé so-so eddig. Azért bízok benne, hogy csak a Fox szarakodása miatt lett csak ilyen a pilot, és az 1×02-től már több Whedon-ra jellemző jegyet is felfedezhetünk majd. Ez most 5.5/10 nálam, de ott leszek jövő héten, hátha kiforrja magát a sorozat, mert potenciál még mindig van azért benne.

PancakeSpeedy - 2009. 02. 15. 20:07

Szódával… de ennek ellenére fogom nézni. Szerintem.
De nagy a valószínűsége, hogy kaptunk megint egy Firefly-t. Ami a sori előrelátható hosszát illeti. :(

kikuchiyo - 2009. 02. 15. 20:11

Ezúttal élőben nézhetjük végig, ahogy vergődik, majd rövid úton kimúlik Whedon egy újabb sorozata.
Persze az előzmények ismeretében az is csoda, hogy egyáltalán lett belőle valami.

Én csak azt nem értem, hogy miért ment vissza a Foxhoz, amikor jól tudta, hogy megint ez lesz.
Biztos szereti hátulról.

Mann - 2009. 02. 15. 20:12

Hát ez gáz volt, pilotnak nagyon nem jó, mert ha nem “ismerném” nem valószínű, hogy egy ennyire semmitmondó pilot után bevállalnám a következő részeket. :( Rohadtul hiányzott a jó hangulat és a jó szöveg, ráadásul a halálpénteken nem biztos, hogy eljutunk 7 részig se. :( Hülye Fox.

acu - 2009. 02. 15. 20:21

magamban mondogattam hogy valami gikszer lesz… hát vérgyennge volt. nem vágom hogy lehet valamit ennyire elcseszni. techcsávón és Amy Ackeren kívül nem sok jó volt. 4/10 mert még “elő lehet szedni a bfg-t”.

Donnie - 2009. 02. 15. 20:22

“Én csak azt nem értem, hogy miért ment vissza a Foxhoz, amikor jól tudta, hogy megint ez lesz.” – ez már többször szóba került. A Firefly óta nagyban kicserélődött a Fox vezetése, állítólag ők kimondottan rajonganak Whedon-ért… ezért gondolta úgy Josh barátunk, hogy tesz még egy próbát, a pénzt megkapta, úgy látta, hogy szabad kezet kap és megbíznak benne a fejesek. Sajnos tévedett…

A pénteki slot-ot megértem egyébként (ez már ki lett tárgyalva többekkel a nézettség topikban), azt viszont már kevésbé, hogy ennyire beleszóltak a kreatív dolgokba. Ugyan rövid, de akkor legalább szép halála lett volna…

MissLobyt - 2009. 02. 15. 20:24

Kaméleon + Alias = Dollhouse

Mivel mindkét sorozat nagy kedvenceim közé tartozik, talán ez lehet az oka annak, hogy nekem ez is nagyon bejött. Eddig csak a Firefly miatt hittem Whedonban, most lett még egy indokom :)

Donnie - 2009. 02. 15. 20:26

Illetve még annyit, addig oké, hogy kicsit zavartak voltak a fejesek az eredeti pilot megnézése után, de azt szerintem ők sem gondolhatják komolyan, hogy egy leegyszerűsített változattal sikert tudnának elérni. Pont az a biztos rajongói bázis veszik majd el, amit Whedon tudna hozni, és két szék közé a földre esnek, mert a téma iránt kevésbé fogékony nézőket még az új pilottal sem tudnak szerezni…

Ha a Virtuality-re is ez vár, akkor inkább tényleg hagyják a francba…

Oldern - 2009. 02. 15. 20:42

Nagyon erős kezdésnek tartom, nagyon kevés pilotot bírtam egyáltalán végignézni ( a Fringe-nek is több hónap után kellett másodszor nekiugranom, annyian dicsérték), ez viszont bejött. Jól ki volt találva a történet, és felvetnek néhány kérdést már most, ami miatt biztos hogy jövő héten is itt leszek.

Pedig a főszereplőt annyira nem csípem. A tecnnikus srácnak meg volt pár nagyon jó szövege, ami azért emlékeztetett a kései Buffy/Angel epizódokra valahol. Csendes ellenzék : )

evenorbi - 2009. 02. 15. 20:44

Nem csalódtam az itt lévő olvasókban, sejtettem, hogy az itt lévő emberek a Fox célközönsége, akik rögtön egyből akarnak mindent. :) Ebben nagyon igazam lett igazából ebben semmi meglepő nincsen

Amit nem értek, hogy egy pilot alapján, hogy lehet megítélni a további részeket, hiszen általában a pilot-ok a sorozatok leggyengébb részei. Ha megnézzük bármely Joss sorozatot, egyik pilot-ja sem volt a legjobb a későbbi részekhez képest, általában mindig csak a felszínt látjuk. És ez így van jól, különben hová fejlődhetne még a történet?

Örülök, hogy Joss továbbra sem a látványra megy rá, az első 5 percet meglátszik, hogy a Fox rendelésére írta, utána visszaállt a saját ritmusára.

Szerintem mindenkinek javasolt elolvasni, hogy Joss mit mond a Dollhouse-ról, mert saját maga is elmondta, hogy gyökeresen más ez a sorozat, mint amit eddig csinált.

Pr0 - 2009. 02. 15. 20:45

Azt meg tudná esetleg mondani nekem valaki, hogy melyik volt az a jó kis pörgős szám a az elején, a motoros üldözéses jelenetben?

seven - 2009. 02. 15. 20:46

evernorbi: én sem csalódtam a nagy whedonistákban, ha rossz, az igazából nem rossz, hanem zseniális. nyilván a pilot a leggyengébb, és nem az a feladata hogy meggyőzze a nézőt arról, hogy folytatni kell.

winnie - 2009. 02. 15. 20:49

ne vigyük el OFF-ba, de:

“Amit nem értek, hogy egy pilot alapján, hogy lehet megítélni a további részeket, hiszen általában a pilot-ok a sorozatok leggyengébb részei.”

először is: WHA?:) általában a pilotok a legjobb részek. rengeteg sorozatnál volt, hogy a pilot még bejött, de a 2-3-4. résznél jött a kasza:) azok közül meg amiket nézek, a pilot jó volt. mert nézem őket.

másodszpr meg: mi más alapján lehetne? (sokan már eleve egy pilotot sem néznek meg, ha valami új startol, de ha valaki veszi a fáradságot, hogy csekkolja az első részt, akkor ne kelljen már másodikat néznie, ha nem jön be.)

egy pilotnak az a lényege, hogy berántsa az embert, erre találták ki. (más kérdés, hogy idővel kupálódik a sorozat, megjön az irány, hiszen a pilotot egy ember írja, de a többit már 10-20.)

hogy lenne a leggyengébb? max a legsorozatidegenebb.

de itt ugye a pilot a 2. rész lesz, ez már nem a pilot, csak az első rész.

FeGa - 2009. 02. 15. 20:55

“Amit nem értek, hogy egy pilot alapján, hogy lehet megítélni a további részeket, hiszen általában a pilot-ok a sorozatok leggyengébb részei.”

Jópár sorozatot tudnék ahol a pilot írtó királyra sikerült a következő részek viszont közel sem, de a jó pilot után szépen lassan rászoktam aztán már nehezen kaszálok. Például k*#@a jó pilotok: Black Donnellys, Standoff, Dirty Sexy Money, Grey’s Anatomy.
Ezeket a következő részek csak nehezen vagy egyáltalán nem tudták túlszárnyalni. De szerintem velem a gond.

Racoon - 2009. 02. 15. 20:58

Kár a sávszélességért…
többet ér az ember ha előszed egy régi bevált sorozatot mint ezt..

FlasH - 2009. 02. 15. 20:59

ahahaha, az utolsó seven komment többet ért, mint az egész pilot.

Shrike - 2009. 02. 15. 21:03

“először is: WHA?:) általában a pilotok a legjobb részek”
Én már mindkét általánosítást olvastam nem egyszer, és szvsz egyik se igaz, pont azért, mert mindkét esetre lehet bőven példát mondani, nem is szólva azokról a pilotokról, amik nem lógnak ki semelyik irányba.

Qwertre - 2009. 02. 15. 21:03

Nekem már a legelején, a menő motorozós, diszkóban csápolós résznél rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én sorozatom. Dushku-t én csak névről ismerem, más filmben még nem láttam, de itt a szinészi játéka és a suta arca még a Mentalist rendőrnőjénél is jobban irritált. Ugy 10-15 perc + beletekergetés elég is volt, pedig azt hittem nézős lesz.

klingon - 2009. 02. 15. 21:04

Nekem bejött. Bár lehett volna valami akciósabb/szexibb Echo személyisége (egy ehhez szabott üggyel), de így is jól szórakoztam.

winnie - 2009. 02. 15. 21:11

“Kár a sávszélességért…
többet ér az ember ha előszed egy régi bevált sorozatot mint ezt..”

erre írná valaki cinikusan, hogy kösz a kommentet – nyilván butaság, amit írsz, hiszen, ha megnézed, lehet, hogy életed sorozatát köszöntheted benne. lehet.

de, az biztos nem igaz. én speciel sokkal szívesebben nézek bármilyen első részt, mint egy kedvenc rég bevált sorozatot.

egy pilotot tuti, azonnal megnézek, mert annyira érdekel, ellenben a nagy kedvencek közül egy monkot (3 részt, ha láttam az új évad 12 részéből?), egy lostot (még az 5×02-t sem láttam), egy akármit bármikor meg tudok nézni, nem szaladnak el. (hmm, a pb maradék 6 részét is be kéne már darálni.) épp ez a baj, hogy amikor keresik sorozatot, akkor a rég bevált az első, amit kilövök, max a reality-kkel haladok, mert ott könnyebb soilerbe futni.

dinidani - 2009. 02. 15. 21:17

teljesen egyetértek hummannel és a többséggel sajnos, gyengus volt ez nagyon

Andree - 2009. 02. 15. 21:21

evenorbi: Sok Whedon fan szerint meg Joss az atyaúristen és bármihez nyúl az arany. Szerintem meg azért ez nem így van. Én viszonylag semleges vagyok vele. Buffy-t úgy ahogy néztem de sose fogott meg igazán, Firefly bejött de nem tartom akkora kultnak mint amekkorának szeretik beállítani, az Angel viszont máig az egyik kedvenc sorozatom. Szóval Joss nagyon tud ha akar de neki is vannak gyengébb pillanatai/sorozatai. Azt meg nem szeretem /most nem rólad beszélek, de kaptam már ilyet az arcomba whedon fanoktól/, hogy nekem azért nem tetszik a Buffy mert nem értem. Ja, így próbáljon az ember vitatkozni bárkivel…
A dollhouse-ról amikor előszőr hallottam kissé hidegen hagyott. Whedon miatt valamennyire érdekelt /gondoltam hátha a zseniális formáját hozza/, viszont maga az alapötlet nem vonzott igazán. Akkor döntöttem el, hogy nézni amikor kiderült, hogy Amy Acker is szerepelni fog benne, méghozzá több részben is. Gyarló ember vagyok, ez van de már az Angel-t is miatta kezdtem el nézni, maga a sorozat csak később tetszett meg. :) Erre itt meg tönkreteszik szegénykém arcát, el se hiszem. Na mindegy. A pilot maga egyébként totál átlagos volt, semmi extra. Kap még esélyt, Amy Acker miatt főleg, meg mert ebből még végülis bármi lehet, láttam már olyat, hogy gyengébb pilot és első 12-13 rész után egy zseniális sorozat született /Farscape/. Csak hát kérdés, hogy a közönség húzza-e addig.

CsMisi - 2009. 02. 15. 21:23

http://www.youtube.com/watch?v=lY6uv46lSZo

Trailer a kettes resznek … trailer alapjan jobbnak tunik mint az elso … De sajnos en sem latom az igazi karakter epitest ebben a soriban. Nem hiszem, hogy bejon. Az elso resz simman 3/10

Donnie - 2009. 02. 15. 21:27

Annyiban igaza van evenorbi-nak, hogy a Whedon-féle pilotok általában közepesre/gyengére sikerülnek. Meglátjuk, ezúttal sikerül-e ütős folytatást kreálnia, vagy ahogy Andree fogalmazott a gyengébbik formáját hozza végig.

Andree - 2009. 02. 15. 21:32

Azzal egyébként nagyjából egyetértek, hogy általában nem a pilot egy sorozat legjobb része /nem csak Joss-nál, ez mindenhol így van/. Persze kell, hogy legyen benne valami plusz ami megfogja a nézőt, de azért egy jobb sorozatnak a későbbiek során /amikor már jobban kiforrtak a karakterek, a sztori meg minden/ jóval ütősebb részei szoktak lenni mint a pilot volt.

sam006 - 2009. 02. 15. 22:07

Erre van egy nagyon jó magyar mondás: Nagyobb volt a füstje, mint a lángja!
Mivel az alapötlet egész jó még várok pár részt a kasszával.
De lehet csak az a baj, hogy sokkal jobbat vártam?
És végül is ez csak a pilot volt.
A táncos és a motoros rész az jó volt!

acu - 2009. 02. 15. 22:17

“én sem csalódtam a nagy whedonistákban, ha rossz, az igazából nem rossz, hanem zseniális.”

hehe :D azért várható volt. te is msáképp álsz hozzá a kedvenc sorozatkészítőd legújabb munkájához.

egyébként meg Buffy az egyik nagy kedvenc, Firefly meg a legnagyobb ever. de ez most szar volt, én azt mondom.

blabla - 2009. 02. 15. 22:20

Ez simán volt vagy 7/10. Nyomozgatás unalmas? Talán azért, mert ez nem is nyomozás volt. Vagy szted az, hogy visszaemlékszik vkire, meg rágoogle-öznek a csávó lakcíméré?
Eliza Dushku miatt 7, de 7. Simán nézem.

Shawn - 2009. 02. 15. 22:22

Ha jól tudom, Amerikában a részek vége után rogton a jovo heti promó megy, ugy hogy nincs minden veszve, hogy a nép nem tér vissza a 2. részre.

Kanda - 2009. 02. 15. 22:44

Eddigi Whedon tapasztalatok alapján a pilot soha nem jön be, de a végén mindig fanboy leszek. Háromból háromszor ez volt a helyzet, tehát én még bizakodom. A következő pár részt még szinte biztosan megnézem, aztán majd meglássuk…

human - 2009. 02. 15. 23:32

“én sem csalódtam a nagy whedonistákban, ha rossz, az igazából nem rossz, hanem zseniális.”

Ezt én nem értem, sok Whedonista mondja, hogy ez szar volt, nem azt, hogy zseniális

geo - 2009. 02. 15. 23:37

Vegyes a véleményem nekem is, mert sok mindent kurtán-furcsán oldottak meg, de az, ami itt a főgondolat volt, hogy
SPOILER
SPOILER
SPOILER
egy halott, a halála után másba ültetett emlékein keresztül áll bosszút, teljesít be valamit, érdekes, meg a “Helo keresi Dushkut” átívelő szál is tetszik.

Don - 2009. 02. 15. 23:40

Én leszarom, hogy Whedon van mögötte! Felőlem az Atyaúristen is lehet, de ez akkor is szar!
És ettől visszhangzik az összes magyar és külföldi blog/fórum (ahol egyáltalán megemlítik a Dollhouse-t). Az emberek kb. 95%-ának negatív tapasztalata van a pilot-tal kapcsolatban. Sőt! Legtöbbjüknek már a promó se jött (nekem se).
A karakterek semmitmondóak, sablonosak. Ugyanez vonatkozik a történetre. Az egésznek ilyen “láttam már pár száz ilyet” és “ilyesmi megy hétvégén délután a TV-ben” feelingje van. Nincs benne semmi ami megfogna. Már az intró is egy nyálas semmitmondó vacak. Az egész egy B-kategóriás maszlag.
Három dolog volt jó: a zene amire táncoltak az elején, a csajok meg a ház. Más semmi.
Nem Whedon-nal van bajom! Szerettem/szeretem a Buffy-t, Firefly-t… stb. De ez egyszerűen nézhetetlen!
Részemről ennek lőttek. Max még megnézem a második részt (talán).
Viszont szarból nem lehet várat építeni!

Don - 2009. 02. 15. 23:45

Ja, még valami!
Vegyünk egy átlagember, aki nem néz annyira utána a dolgoknak (internet… stb), hanem csak simán nézi a filmeket/sorozatokat. Oké. Új sorozat. Első rész. Megnézi és ez alapján dönti el, hogy folytatja-e. Ha nem tetszik a “Mári néninek” a pilot (azt se tudja mi az a pilot :) ), akkor nem fogja már megnézni a másodikat. Ennyi.

Andrew - 2009. 02. 15. 23:49

Don: Teljes mértékben egyetértek!

Azért én még biztosan megnézem a második részt. Viszont, ha az nem jön be, akkor én se fogok vele foglalkozni.

ampervadasz - 2009. 02. 16. 00:42

Részemről én nem húznám le a sorozatot, nem volt egy világmegváltás a pilot, de engem elszórakoztatott. Szerintem ebből még bármi lehet, kár lenne ennyi alapján rögtön leírni, a potenciál továbbra is benne van. A kritikával pedig annyiban nem értek egyet, hogy én nem éreztem egy szikrányi hasonlóságot se a nyomozós sorozatokkal, ez teljesen másra van kihegyezve szerintem.

evenorbi - 2009. 02. 16. 00:44

Ezt csak most vettem észre, látótérbe került a kiemelt rész miatt, mielőtt a hét idézetéhez klikkeltem volna:
“Whedon, a Buffy és a Firefly által sorozatnagymesteri szintre lépett készítő, most megmutatja, milyen az, ha nem jó egy sorozat felvezető része.”

Khm, egyrészt volt egy Angel is. Másrészt Joss egyik pilot-ja sem volt egy hűdejó, a későbbi részekhez képest, még az első évados részekhez képest sem. A Buffy-é egy duplarész, egyik sem az a hűdegyors, amit ugye a nézők nagyrésze szeretne látni. Talán még az Angel-é volt a legjobb, de a Buffy rajongóknak túl szájbarágós lehetett, hiszen egy karakter spin-off-ról volt szó (azért mindmáig emlékezetes az Angel “a rossz kocsiba ugrik az üldözés elején” jelenet). A Firefly-é a maga nemében egy csoda, hiszen egy hétvégén írták a Train Job-ot, ugye ez lett a pilot, amit a Fox kért, de szintén nem egy valami, pláne nem az eredeti pilot-tal összevetve.

A sorozat tudom, hogy helyrerázódik, és senkit nem kérek arra, hogy a 6. részt nézze meg, mert az hülyeség lenne. ;) Másrészt pedig bízok Kevin Reilly ítélőképességében, hogy több részt fogunk látni, mint 7. :)

Lyana - 2009. 02. 16. 01:03

Nagy reményekkel ültem le elé, de a második felét már nem is néztem, csak a háttérben szólt a szöveg miközben böngésztem.
Valahogy nem találtam benne hangulatot, s valami miatt állandóan az Alias ugrott be… az “az leszek, aki csak kell” dologgal a középpontban. “Láttam már mindezt jópárszor” gondolatok sokszor kavarogtak bennem, így én nem is nézem most ezt tovább.
Megvárom pár rész kritikáját, addig készenléti módban hagyom a sorozatot.

A. - 2009. 02. 16. 10:39

buffynál nemcsak hogy a pilot volt szar, hanem az egész első évad. gagyi, gagyi és gagyi. a második egy nagyon picit javult. aztán tessék megnézni, mi lett belőle… angel uez.

a wheadonság szerintem ez, hogy képes javulni, nagyon durva szintekre.

az más kérdés, hogy vszínű most nem lesz meg erre a lehetősége.

JBG - 2009. 02. 16. 13:42

“a wheadonság szerintem ez, hogy képes javulni, nagyon durva szintekre.”

És erre lehet alapozni egy brand-et, hogy egy nagy kalap sz*rt csinál az ember, ami majd idővel felfejlődik valahová?

A. - 2009. 02. 16. 14:02

“És erre lehet alapozni egy brand-et, hogy egy nagy kalap sz*rt csinál az ember, ami majd idővel felfejlődik valahová?”

mondtam egy szóval is, h lehet erre alapozni? (nem, nem mondtam.) én a buffyt is csodálom, hogy mehetett át akkor a szűrőn (mondom ezt annak ellenére, hogy az egyik kedvencem.

Olman - 2009. 02. 16. 14:15

“az első hét rész mind pilot lesz”

Ezek szerint a 7. részben fog Echo kitörni a Dollhouse-ból, és akkor tudatosul benne, ki is ő. Addig csak személyiségfeltöltésekből él majd. Hm…

hacker911 - 2009. 02. 16. 15:00

kicsit az volt az érzésem teljesen látatlanban, csak pár hír alapján hogy egy Dark Angel féle sorozat születését kísérhetjük majd figyelemmel, ehelyett jött egy jóval gyengébb “szupermutánsnős” sorozat.

*A mutáns-t persze nem gondolom komolyan

dzsiaj - 2009. 02. 16. 16:05

A.: Kicsit off, de az Angel pont hogy a végére lett ratyi, nem volt véletlen a kasza. A 4. évad valami iszonyat mélyrepülés volt, amit hál’istennek az 5. feljavított, de a nézettségen már ez se segített.

de hogy on is legyek: Semmilyen szájízzel nem távoztam a végén. Se csalódott nem voltam, se feldobott. Egy a sok közül, és nyilván ez okoz csalódást a Whedon-rajongóknak (köztük valamilyen szinten azért nekem is, de “szerencsére” a Firefly-t sose kedveltem túlzottan, így én nem ültem túlzó elvárásokkal a monitor előtt).

ampervadasz - 2009. 02. 16. 16:31

“Semmilyen szájízzel nem távoztam a végén. Se csalódott nem voltam, se feldobott. Egy a sok közül, és nyilván ez okoz csalódást a Whedon-rajongóknak”
Ezzel én is teljesen egyetértek, nem volt ez annyira rossz, csak olyan semmilyen volt, hiányzott egy hangulat, az a plusz, amit Whedontól megszoktunk. Én töretlenül bízom, hogy ez még változhat.

A. - 2009. 02. 16. 16:45

dzsiaj: a negyedik évadtól én is behányok. 3-2-5-1-4, nálam ez a sorrend.

egyébként dollhouse nálam is uez, amit írtál, egy a sok közül. Szarnak azért nem mondanám, inkább olyan semmilyen.

evenorbi - 2009. 02. 16. 16:48

@dzsiaj: Angel esetében a kasza érthetetlen volt, mert az 5. szezonban éppenhogy növekedett a nézettsége. Egyébként pont február 13-án volt 5 éve, hogy bejelentették. Ja és szerintem ebben a reality tv-vel megáldott világban az Angel S4 még így is sokkal jobb, mint a tv-n menő sorozatok 90%-a, én sosem értettem, hogy miért kritizálják annyira azt az évadot, nekem a legtöbb kedvenc epizódom ebből van.

dzsiaj - 2009. 02. 16. 16:56

Egy szóban megondom én, mi volt a baj az s4-el: Connor. Hatalmas mellényúlás volt az a figura, és regularré tenni pedig még nagyobb bűn volt. Messze nem véletlen, hogy eltűnt az s5-re. Szó se róla, az utolsó néhány rész, mikor Gina Torres el akarta foglalni a világot tényleg nagyon beindult, de az évad eleje és közepe számomra értékelhetetlen.

Andree - 2009. 02. 16. 18:13

Szerintem is a 4. volt a leggyengébb Angel évad, az Angelus-os részek ütöttek, meg volt még egy-két remek rész de összességében valahogy nem jött be, hogy az egész évad egy hatalmas egybefüggő sztori. Connor meg tényleg mellényúlás, ki nem állhattam a srácot.

MissLobyt - 2009. 02. 16. 18:53

Most, miután egész nap emésztettem magamba az élményt :P, leírom, hogy szerintem 8/10.
Nekem leginkább csak az nem tetszett, hhogy miért kell már az elején beleerőltetni, hogy az eljárás nem tökéletes, maradnak emlékek …
… remélem jó okuk van rá. :D

Feriboy - 2009. 02. 16. 19:13

“Dushku felvette a kiskosztümöt” engem ezzel megvett a sztori, pontszám se érdekel :D

Mancs - 2009. 02. 16. 21:11

Hali!
Szerintem egyáltalán nem volt annyira rossz…ez egy pilot rész…meg igazából azt sem nagyon értem, hogy MIÉRT kell mindig minden új sorozatot más sorozatokhoz hasonlítani? Valaki magyarázza már el…
A hosszabb előzetesben (2 és fél perc) elég jó jelenetek vannak, szerintem ez be fog még indulni
Nekem ez 8/10 volt és várom a jövő pénteket…

M76 - 2009. 02. 16. 21:46

Én kritikám: Az eleje csapongó azt sem tudni mit akar, aztán később meg elmondják, ennek fényében semmi értelme nem volt az elején a kavarásnak. Mintha az egész átgondolatlan lenne. Amúgy meg az egész 1:1-ben najó 1:2-ben My own worst enemy. Még az alap plot ill. átívelő szál is ugyanaz, hogy az alany(ok) rájön(nek), ill elkezdenek rájönni, hogy miben vannak benne, és emellett valaki még nyomoz is utánuk. Ugye my own worst enemyben raymond régi ismerősei kezdtek kutakodni, ill később a felesége, ebben meg már a kezdektől Helo. Nem vagyok benne biztos, hogy pusztán esztétikailag megmenthető ez a koncept. Mert kb annyi az előnye a my own worst enemy-vel szemben, amennyivel Eliza Dushku szebb Christian Slater-nél.

M76 - 2009. 02. 16. 21:48

Ja és 3/10 amiből 2-t az elején választott jelmez ad :)

Andrew - 2009. 02. 16. 22:26
klingon - 2009. 02. 16. 22:56

“mikor Gina Torres el akarta foglalni a világot”

Lehet, hogy Angelt kellene neznem? :)

dzsiaj - 2009. 02. 16. 23:24

M76: Ne, bűnnek tartom egy lapon említeni a MOWE-vel ezt a szériát, még csak egy rész ismerete után is…édes Istenem, hogy ott milyen brutális cliffhangerrel zártak, és nem lesz folytatás:(
Habár tény és való, hogy Eliza Dushku mutatósabb Slaternél, ebben nem vitatkozom:)

klingon: még jóhogy:)

kiskiraly - 2009. 02. 17. 19:26

A pilot tényleg nem lett annyira ütős, de kiváncsi vagyok merre halad tovább a sztori.
Egyébként a tv.com szerint [az eredeti pilot]:

“This episode was originally intended to be the series pilot, but after test audiences found it too confusing and dark Joss Whedon decided to shoot a new pilot, Ghost, to better introduce the story and characters to the viewing audience. It was originally reported that this episode was going to be aired second, after the new pilot, but when it proved impossible to salvage (even with reshoots) Joss decided to shelve the episode completely.”

Ezek szerint az a rész be se lesz mutatva.

kiskiraly - 2009. 02. 17. 19:27

mármint az eredeti pilot.

bocs a félreérthetőség miatt :)

palasz9 - 2009. 02. 17. 19:48

Olvasva a kommenteket azt látom mindenki írja a kritikákat és az oltást…elgondolkodtadó…engem személy szerint lenyűgözött a sorozat pilot-ja…(10/10)..és úgy vélem sokaknak azért nem tetszik,mert el lettek kényeztetve a Heroes-os szuper effektekkel,és a Prison Break-es,Lost-os szuper alaptörténetes sorozatokkal…(amiket mind szívesen megnézek)…Szóval szerintem nem kéne hozzá nem értő kritikákkal illetni…Manapság kb.30 Fox-os és stb. sorozat fut, rengeteg különböző történettel,akinek nem tetszik ez,az is megtalálja magénak a saját stílusához illőt,de szerintem nagyon jó lett a Pilot(bemutatja a Babaház céget,a főszereplőt,és egy izgi gyerekrablással indítja a cselekmény,szóvel szerintem minden meg volt benne)….Jah és persze Just Dance!!! :D

winnie - 2009. 02. 17. 19:53

“Ezek szerint az a rész be se lesz mutatva.”

ezt írta le human is az első sorban.

winnie - 2009. 02. 17. 19:57

“és úgy vélem sokaknak azért nem tetszik,mert el lettek kényeztetve a Heroes-os szuper effektekkel,és a Prison Break-es,Lost-os szuper alaptörténetes sorozatokkal…”

a heroes-nál mindenki az effketeket szidja, a szupertörténetű sorozatok nem ezek, hanem mondjuk a pushing daisies vagy az eli stone vagy bsg, nem?

“Szóval szerintem nem kéne hozzá nem értő kritikákkal illetni…”

aki másképp gondolkodik, még lehet hozzáértő – és a dollhouse-t, annak ellenére, hogy nekem nincs vele bajom, a hozzáértők is lehúzták.

“Manapság kb.30 Fox-os és stb. sorozat fut,”

???

manapság nem kábé, hanem pontosan 7 fox-sorozat fut. a pb a nyolcadik. csak a miheztartás végett. a foxnak van a legkevesebb sorozata, s azok is szinte mind régiek, mert évek óta nem tud sikeresen elindítani egyet. talán majd a glee.

ampervadasz - 2009. 02. 17. 20:39

Nem úgy volt, hogy az eredeti pilot “elé” forgattak egy másikat, de megmarad az is, csak nem mint pilot?

palasz9 - 2009. 02. 17. 21:02

Winnie…TE nagyon okos vagy látom…igazad van 7 Fox-os sorozat…de kb 30 amik az interneten terjengenek helyesbítem magam…És én nem szidom a Heroes-es szuper effekteket…szóval mindeki szidja mínusz 1…ennek ellenére igaz amit írtam…de köszi a hozzászólást…csak neked nem tetszik és gyors kerestél indokokat amikkel beleköthetsz a kommentáromba…ez a véleményem…fogadd el…

kiskiraly - 2009. 02. 17. 21:27

ampervadasz: Én is ezért írtam de fentiek meg a korábbi posztok alapján kidobták.

winnie - 2009. 02. 17. 22:08

elvileg az lesz a következő.

winnie - 2009. 02. 17. 22:14

“Winnie…TE nagyon okos vagy látom…igazad van 7 Fox-os sorozat…de kb 30 amik az interneten terjengenek helyesbítem magam…”

köszi a bókot, nem szükséges – de nem értem, hogy honnan ez a 30-as szám. a fox-on van 7, de ha amerikát vesszük, akkor 125 nagyjából. jelenleg. miért pont 30? (mennyi? 30? mi 30? mi mennyi? hogy klasszikust idézzek.)

“kerestél indokokat amikkel beleköthetsz a kommentáromba…ez a véleményem…fogadd el…”

nem kerestem semmit, csak írtál egy butaságot, javítottalak. a foxon van a legkevesebb sorozat, ugyanis, ugyanis ők adnak a legkevesebb műsorórát.

a véleméyedet elfogadom, nem is foglalkoztam azzal – de másokat hozzá nem értéssel illetsz, ami nagyjából, hogy megint klasszikust idézzek “-egy őrült megy szemben a forgalommmal. – egy? mindegyik!

míg, a szerinted hozzá nem értők leírták, hogy mi nem tetszett a sorozat első részében, te nem írtad, hogy mi volt a jó, csak azt, hogy bemutatja a cselekményt és, hogy mivel indít.

szóval, ez lenne a lényeg, hogy fejtsd ki, hogy miért volt 10/10, (miért nem létezik ennél jobb sorozatepizód – uhh, heti túl sok epizódot nézek, de 10/8-asat is nagyon, nagyon ritkán látok, épp ezért öröm 10/10-ről olvasni.)

palasz9 - 2009. 02. 17. 22:47

Igazad van :D én nem értek hozzá de én sem mondtam …és a harmincas számot is csak odavágtam… A 10/10-et én sem gondolom komolyan :D csak rossz látni hogy mindenki fikázz…próbáltam megvédeni a sorozatot…de ezek szerint nem sikerált… :S:D És azt hogy szupertörténetet azt nem úgy értettem,hogy valóságon túli,hanem hogy kb. egyedi,amit először találnak ki…pl Prison..ez viszont tleg már lerágott csont.. de Remélem jó lesz… 10/9-ben kiegyeztünk…amúgy TE tényleg jól kivagy kupálódva ezen a téren…szóval a bók továbbra is fenn áll:D

evenorbi - 2009. 02. 18. 13:23

Az eredeti pilot el lett süllyesztve, mondjuk jó lenne, ha DVD-re rátennék, szerintem.

m76 - 2009. 02. 18. 13:25

kiskiraly: Whedon nem ugyanezt játszotta el a firefly-al is? Hát nem tanul a saját hibájából sem ez az ember?

seven - 2009. 02. 18. 15:35

“10/9-ben kiegyeztünk…”

ezen felnevettem, na :)

evenorbi - 2009. 02. 18. 17:29

m76: először is nem Whedon hozta a sorozatot a Fox-hoz, hanem Dushku, mivel neki volt szerződése a Fox-al egy sorozatra, ezért is producerkedik mellette, nem csak főszereplő. Másodszor pedig tényleg más a vezetés, most az a Kevin Reilly ott az egyik vezető, akitől a The Office és az FNL megkapta a második esélyt az NBC-nél. Harmadszor: miért lett volna a saját hibája? Bár igaz, hogy a Fox igencsak hamar képes kaszálni (türelmük végképp nincsen, persze voltak kivételek), de azt senki sem láthatja előre, hogy egy sorozat, hogy fog szerepelni (persze egy nagyon alacsonyan kezdő sorozatnak hamar vége van, de milyen jól kezdett a terminátor, én csodálkoztam, hogy nem kaszálták el méghamarább. Igazából ezért kellene Joss-nak kábelre költöznie, vagy esetleg a CW-vel megpróbálkoznia (azért a régi WB/UPN-nél is voltak csatározásai néha).

Nem tudom, hol olvastam, hogy rosszabbul kezdett a Dollhouse, mint a Drive, az már más kérdés, hogy ők vasárnap és hétfőn, nem pedig pénteken. Szerintem minden csatornának bele kellene törődnie, hogy pénteken nem lehet csúcsokat döntögetni. Meg kell találni a célközönséget, és akkor odaillő sorozatokat bepakolni oda. Persze akkor megint ott vagyunk, hogy bizonyos csatornák jobban teljesítenek majd. Persze vannak olyan rajongók, mint a Bones-é, hogy szinte teljesen mindegy hová rakják jó nézettséget hoz.

Dark Wolf - 2009. 02. 18. 23:08

Azta, mindenki behányt. Én nem. Érdekel, mi lehet még ebből.

Dark Wolf - 2009. 02. 18. 23:19

winnie – 2009. 02. 17. 22:08

“elvileg az lesz a következő.”

Nem. Az unaired pilotot teljesen kidobták, próbálták valahogy második résszé faragni, de nem lehetett, szóval azt soha nem fogjuk látni (tévében).

Egyébként még annyi, hogy tetszett a főcím+főcímzene japán animés hangulata :)

m76 - 2009. 02. 19. 09:56

evernorbi, nem erre gondoltam, arra, hogy firefly-nál is a beadott pilotot visszadobták és másik részt adtak le végül elsőnek.

mercenary - 2009. 02. 19. 20:04

Whoa! Nem lep meg, hogy ennyi kommentet generált ez az entry, az annál inkább, hogy Mammut, aki köztudottan nagy Whedon-rajongó, nem fejtette ki a véleményét, pedig kiváncsi lettem volna rá.

Én nem néztem meg a pilotot – várok még, mi lesz a sorsa neki, aztán ha eljut a fináléig, akkor dara -, de kb. arra számítottam, amit itt leírtatok. Viszont el kell, hogy ismerjétek, Whedon sose volt erős pilotokban, egyik sorozatát sem azért szeretjük. A Buffy kicsit suta volt, az Angel olyan átlagos, a Firefly meg vontatott, de az való igaz, hogy mindeközben dugig voltak kurva jó whedoni poénokkal (habár legtöbbször ezek csak az újranézésnél jöttek elő), és ha ebből ezek tényleg hiányoznak, az valóban gáz. De nem félek, ha hagyják kibontakozni, biztos lesznek itt is jóságok, csak ne lőjék le idő előtt. (Azért szerintem a FOX ezt most nem meri megjátszani, csak nagyon indokolt esetben)

MóniGM - 2009. 02. 20. 12:32

Sziasztok!

Nekem egy SPOILER-es kérdésem lenne…
Hogy lehet az, hogy pont annak a meggyilkolt kislánynak az emlékeit sikerült “betölteni” Eliza (Echo) fejébe, aki felismerte a 4 emberrabló közül az egyiket? Vajon mekkora ennek az esélye? Még meg is beszélték a szereplők, hogy a mexikóiak előszeretettel rabolgatnak embereket. Erre hirtelen rájönnek, hogy melyik mexikói banda rabolta el most a kislányt a sok közül?
Nekem nem volt tiszta ez a rész, de aki jobban értette, az kérem, hogy világosítson fel. Köszönöm.

Egyébként én nem ismertem a Whedonizmust, Buffy-t is csak matinéként néztem néha a tévében, Angel-ből 2 részt láttam. A Dollhouse-t Eliza miatt vártam, mert megszerettette velem a kedvenc sorozatom, a Tru Calling. De szvsz is borzalmas volt ez az első rész. Remélem még alakul a dolog…
Lányként az nem hat meg, hogy felvette a kiskosztümöt, és igazán idegesít, ahogy üres fejjel néz, amikor nincs emlékkel feltöltve. Mondjuk jól játssza, de én jobb szeretem az értelmet kiolvasni az emberek szeméből.

Sziasztok!

evenorbi - 2009. 02. 20. 13:11

@MóniGM:
Szerintem abszolút véletlen volt, ennek az emléknek a betöltése, hiszen ahogy mondták, hogy különböző emberek emlékeit tudják átrakni. Nem tudták, hogy ki rabolta el az emléklányt (nehéz őket felderíteni, hogy ki volt, ők lennének a “szellemek”).

“és igazán idegesít, ahogy üres fejjel néz, amikor nincs emlékkel feltöltve. Mondjuk jól játssza, de én jobb szeretem az értelmet kiolvasni az emberek szeméből.”

Szerintem pontosan jól játsza azt, amikor passzív állapotban van. Hiszen pont ez a lényege az emléknélküliségnek.

MóniGM - 2009. 02. 20. 13:47

evenorbi: köszi a választ! Akkor nem keresek benne tudatosságot.

Azzal pedig én is egyetértek, hogy jól játssza, azt is írtam: “mondjuk jól játssza”…
Csak idegesít az a nézése. De ezt is írtam. : D

SeSam - 2009. 02. 21. 12:41

1×02 engem speciel odaültetett a monitor elé, igaz nekem a pilot is tetszett. :)

Kanda - 2009. 02. 21. 20:13

1×02-höz:

Nem váltotta meg a világott, de mindenképp jobb volt, mint az első rész. Olyan 7/10. Sikerült felkelteniük az érdeklődésemet a következő részekre.

payskin - 2009. 02. 21. 20:34

Messze jobb volt, mint a pilot, és elindított néhány olyan történeti szálat, ami miatt talán érdemes lesz kitartani mellette.

Desmond Wallace - 2009. 02. 22. 09:34

A pilot elég közepes volt, a 2. részt még nem láttam.

Paladin - 2009. 02. 22. 20:54

Nagy whedon fan vagyok, a negatív kritikák után kicsit félve ültem le elé. Mondjuk annyi előnyöm van, h az első két részt egyben néztem.

Hát nem a legütősebb, ‘legbehúzósabb’ sorozatkezdés volt, de sikerült felkeltenie az érdeklődésemet.
Remélem hogy nem akar sokáig tökölni a “hétköznapok” bemutatásával, és hamar jön az első igazi whedonos sokkolás, amikor az ember csak ül és néz bután, hogy wtf? :)

danNN - 2009. 02. 23. 01:07

A félelmetesen szar/unalmas pilot után, a második rész felkeltette az érdeklődésem. Csekkolom a köv részt.

Falatka - 2009. 02. 25. 02:21

A félelmetesen szar/unalmas pilot után a félig fastforwarddal nézett érdektelen, minősíthetetlen, ötlettelen, 0/100-as 2. rész után kasza.

Dark Wolf - 2009. 02. 25. 11:52

Gecijó volt a második rész. (Uramatyám, mennyivel jobb, mint az első.) Izgalmas volt, pörgött, volt benne akció, bunyó, flashbackek, látomások… Én most meg vagyok véve. USA people, nézzétek, könyörgöm.

ampervadasz - 2009. 02. 26. 12:19

Most néztem meg a 2. részt, és nagyon tetszett, odaszögezett a monitor elé. Már az első részről se volt olyan lesúlytó véleményem mint a többségnek, és eddig megerősített abban, hogy van benne potenciál, és jó irányba indulhat el ez az egész. Kíváncsian várom a folytatást.

Hor1 - 2009. 02. 27. 03:25

Második rész király volt. Maradok. :)

I am - 2009. 02. 27. 11:14

Most néztem a második részt.Lenyűgöző!Drog lesz ez, érzem. Hatása alatt vagyok, és Whedon-os. Bárki bármit mond. Elismerem az első gyengébb volt, nem volt még fílingje. Most már van! Következőt!

VaZso - 2009. 03. 02. 03:49

Nálam 6 pontot kap nagyon erős jóindulattal.
Alapból első résznek gyenge volt, de jól látszik, hogy némi munkával még lehet belőle nézhető sorozat.
Maga az alapötlet nagyon jó,
és Eliza abszolút I Candy kislány.
Ha nem lenne benne a sorozatban már lehet nem nézném meg a következő részeket, de így hogy ő a főszereplő így még adok neki pár esélyt.

Amúgy a 2. rész határozottan jobb volt, ha a többi rész is tartja ezt a szintet, vagy javul, akkor lehet függő leszek, persze csak abban az esetben, ha nem romlik le nagyon, és az első évad után úgy látják a készítők, hogy lesz értelme több évadot készíteni.

A 3. rész sem volt rossz. Valahol az első és a második rész között van teljesítményben.
Tény ami tény Echo egyre furább dolgokat produkál a részek végén. Nem minden törlődik a kislány agyacskájából. Maradnak azért bevésődések az előző dolgokból. :-D
Ha másért nem emiatt már érdemes lesz nézni, hogy megtudjuk mi sül ki ebből.

Mancs - 2009. 03. 21. 15:49

Mondjuk ez e heti rész elég durva volt…engem sikerült 2x is átvágni:D
kezdem érteni, mire gondolt Eliza, mikor azt mondta hogy a 1×06-tól durvulnak a dolgok…

M76 - 2009. 03. 21. 20:19

Ok, hogy levették a kezüket whedonról, de talán túlságossan is. Kicsit sok volt ez így egyszerre egy részben elsütni.

– az egyik handler erőszakolja a csaját
– több dollhouse van
– a dollhouse célja egyáltalán nem az amit eddig láttunk belőle, ebből csak pénzt szereznek
– vannak ilyen sleeper dollok beépítgetve
– a szomszéd csaj rögtön az.

tú mács ez így egyszerre. Ha egy részben ellövi az összes puskaporát mi marad későbbre? Csak remélem hogy nem erről van szó. Azt hiszem ez az a binyos ló másik oldala.

paranoid android - 2009. 03. 23. 18:20

A 6os rész (meg a hetedik trailere) után biztosan állíthatom, hogy jó irányba megy a sorozat. Az első öt rész innen látszik, hogy csak alapozás volt, azért hogy az átívelő szál megkezdéséhez legyen elég anyag. Nem okozott csalódást Whedon; nem csak ez elsőre látható alapkoncepció van itt, sokkal több ötlet van mögötte. És biztos nem lötték le az összes puskaporukat.

North15 - 2009. 03. 25. 23:49

Kegyetlen jó volt a hatodik rész. Kezdenek teljesen megvenni.:)

outlander - 2009. 04. 04. 12:54

Aki esetleg nem olvasta az eredeti kikukázott pilot szkriptjét (ez biztos jó sok embert takar :), annak mondom: az eddig leadott epizódokban jelentős mennyiségben vannak “belecsempészve” az eredeti szkriptből átvett jelenetek és párbeszédek is, legfeljebb más kontextusban. Szóval nem vált az a szkript sem teljesen feleslegessé, amit tudott Whedon azt újrahasznosított belőle :)

outlander - 2009. 04. 04. 12:56

Amúgy a Dollhouse engem a 6-7. rész után úgy berántott, ahogy a Fringe a 14. után sem nagyon tudott. Bár a nézettséget tekintve, a Dollhouse esélyesebb az idő előtti halálra. (tényleg, kapott már teljes évados berendelést?)

outlander - 2009. 04. 04. 19:20

Épp most néztem meg a 8. epizódot, nagyon durvul a sorozat! Amióta a FOX leszállt Whedonról, azóta nagyon felpörögtek az események. Asszem ez nekem hivatalosan is favorit lett :)

North15 - 2009. 04. 06. 19:01

outlander: Egyetértünk.:) Eszméletlen jóvá vált a sorozat. Most néztem meg a 8. részt, de tölteném a következőt.

outlander - 2009. 04. 12. 14:06

9. rész is fasza volt :) Itt ennyire nem komálja senki a sorozatot…?

M76 - 2009. 04. 12. 22:10

A 9. rész bőven az eddigi legjobb volt. Kár, hogy már csak 3 lesz.

Gixx - 2009. 04. 29. 15:41

Most végeztem a tizedik résszel… Azt kell mondjam, hogy kb. most érkezett el ez a sorozat arra a “whedon-i” szintre, amit előzetesen várt tőle a többség. A hatodik résztől már szerintem abszolút több, mint egy sima, eyecandy-s, gyengébb akciósorozat… Sokkal több van mögötte, mint amit az első pár epizód után látszott. A baj az, hogy most kezd “bemelegedni” a sori és már csak három rész van vissza, és ki tudja lesz-e folytatás…

zs93 - 2009. 04. 29. 20:33

Annyi hülyeséget leírtak az elején, hogy 100/0, meg ilyenek, hát süllyedjetek el.
1-2 rész után hogy lehet ilyet mondani?

Csak mondom, hogy majdenm a kedvenc sorozatom lett! (Vagy az is lett?)

A 10. rész nagyon drámai volt, de jó. Valamit hozzanak ki a folytatásból, de nagyon.

winnie - 2009. 04. 29. 21:51

“Annyi hülyeséget leírtak az elején, hogy 100/0, meg ilyenek, hát süllyedjetek el.
1-2 rész után hogy lehet ilyet mondani?”

ha valaki az első két részre ezt mondja, akkor a 10. után is ezt fogja mondani az első két részre. mit nem értesz ezen? valakinek tetszik, másnak meg nem.

zs93 - 2009. 04. 30. 17:57

egy rész után nem lehet megítélni valamit. Aki meg ilyen az ritkán találhat egy jó sorozatot magának!!!
amúgy mindent értek.

winnie - 2009. 04. 30. 18:33

“egy rész után nem lehet megítélni valamit. Aki meg ilyen az ritkán találhat egy jó sorozatot magának!!!”

itt két részről volt szó, de neked nem volt olyan sorozat, amiből megnéztél 20 percet, egy részt két részt és azt mondtad, hogy nem jó?

évente 120 sorozat jön. emberileg lehetetlen mindből 10 részt megnézni, hogy jó-e. dönteni 1 rész után szoktak legtöbben, mert annak idején a csatorna is az első rész láttán döntött a sorozat megvétele mellett és a készítők az 1. részt direkt olyannak csinálják, hogy mindenkinek bejöjjön. ha tudnak jobbat, akkor azt nem tartpgatnák a 10. részre.

zs93 - 2009. 04. 30. 19:07

Itt tudtak jobbat a 10.részre, mint a pilot!

De most ezt nem vitaként írtam le, ahogy az előzőeket sem, mindössze annyit akartam összefoglalni, hogy ekkora szarozás helyett másképp is kifejezhetnék a véleményüket, minthogy 200/0, hanem nem azzal kellene foglalkozni, hogy jaj de ezzel van tele a web, akkor biztos jó sorozat, és ha már egy kicsit (se) tetszett, akkor már óriási szavakat használnak. Főképp, hogy még mindig többen nézték bizonyos adásoknál, szóval annyira csak nem lehet rossz.

És igen, volt ilyen sorozat, sok pl.
Csillagkapu, Daybreak (tiszta másolat).

zs93 - 2009. 04. 30. 19:10

“itt két részről volt szó”
Na, hát a második részre néhány ember véleménye igencsak megváltozott, azelőtt meg nem normálisként viselkedtek (nem csak itt).

” az 1. részt direkt olyannak csinálják, hogy mindenkinek bejöjjön”

Ez ugye nem biztos, hogy sikerül.

zs93 - 2009. 04. 30. 19:12

” de neked nem volt olyan sorozat, amiből megnéztél 20 percet, egy részt két részt és azt mondtad, hogy nem jó?”

Ami eleve nem tetszik azt nem is nézem meg. De ha már 3/10, akkor is megnézem a harmadik epizódig.

outlander - 2009. 05. 03. 19:46

A winnie-zs93 vitához:

Szerintem ez mind attól függ, hogy kinek mennyi türelme van egy sorozathoz, mennyi időt ad neki. Valaki megnézi egy sorozat pilotját, és úgy gondolja, hogy ő ebből többet nem is akar látni, nem pazarolja rá a drága idejét. Lehet, hogy a későbbiekben tetszene neki, de soha nem fogja megtudni, mert nem nézi tovább. Ha te úgy gondolod hogy ezzel egy hatalmas sorozatélményről maradnak le, akkor az legyen az ő bajuk. Nincs megírva, hogy melyik sorit hányadik epizódig kell nézni.

Két ellentétes példát is tudok mondani a sorozatok közül amit nézek: a Lost pilotját anno amikor megnéztem, akkor azt mondtam hogy engem ez a sorozat nem érdekel, és egyetlen részt sem néztem meg, egészen a 2. évad fináléjáig, ami felkeltette az érdeklődésem. Azóta ledaráltam a Lost összes évadját, és ma a kedvenc sorozatom, pedig anno még a második részt sem bírtam végignézni… És ezzel ellentétben a Fringe-nek minden epizódját követem hétről hétre, holott már egyre kevésbé érdekel a sorozat, de még mindig kitartok mellette, mert hiszem hogy egyre jobb lesz.

Szóval szerintem, hogy ki mennyi esélyt ad egy sorozatnak, az attól függ, hogy mennyire reménykedik abban, hogy egyre jobb lesz a sorozat, vagy hogy tartani fogja-e a színvonalát. Ez pedig teljesen egyéni, ha én elkaszálok egy sorozatot egy rész után, mert én nem láttam benne potenciált, az még másnak tetszhet, nincs azzal semmi gond. Ha pedig te kaszálod el a kedvenc sorim, mert neked nem jött be, hát az is tökmindegy nekem, mert a szíved ügye. Ne próbáljunk már meggyőzni más embereket arról, hogy mi a jó sorozat és mi nem.

(Ja és hogy ne legyek teljesen offtopik, hát szerintem a Dollhouse-nak a 11. volt az eddigi legfaszább része, ha nem kap második évadot, azt sajnálni fogom, bár a jövő heti finálé az nagyon várós.)

Hor1 - 2009. 05. 04. 00:44

Óóó, Alan Tudyk. De jó volt a 11. rész. ^^

outlander - 2009. 05. 10. 16:16

Dollhouse-finálé, WTF. Az esély egy a húszmillióhoz, hogy megkapja a 2. évadot, de szerintem a sorozat megérdemli. Ilyenkor elgondolkozom azon, hogy alakult volna a Dollhouse sorsa, ha a FOX nem szabályozza be az első pár epizódot, és mondjuk nem a pénteki halálnapra tették volna. Asszem ezt hívják elpazarolt potenciálnak, remélem Whedon és a FOX örökre végeztek egymással (ha nem lesz folytatás).

zs93 - 2009. 05. 11. 17:22

Remélem Eliza is végez a Fox-al, ha nem lesz s2.
Én már a helyébe a Tru Calling után megtettem volna.

deaday - 2009. 05. 16. 04:00
++Peti++ - 2010. 01. 18. 22:33

Szerintem Eliza Dushkun valami filmes átok ülhet. Kiváltképpen akkor ha a FOX-al dolgozik. A legutóbbi jó példa erre a Tru Calling volt. Pontosan ugyanez történt. Pontosan. Cancel lett a vége, ahogyan a Dollhouse nak is (http://hu.wikipedia.org/wiki/Dollhouse)
Ott ráadásul a legjobb részeknél az évad közepén hagyták abba a sorozatot, annyit nem tettek meg, hogy csináljanak egy befejező részt vagy egy closing dupla epizódot. A dollhouse-t nem tudom hogyan fogják zárni, de annyira nem is nézem a sorozatot. Csak a Tru Calling miatt kezdtem el, de meg sem közelíti azt a szintet sajnos.

++Peti++ - 2010. 01. 18. 22:39

Az a baj, hogy hiába lesz jó a 8 dik résztől, az Amerikaiak agyi szintje nem tart még ott, hogy meg tudjon jegyezni több szálon futó, lassan kibontakozó cselekményeket. Lásd Tru Calling. Valahol a szappanoperák és a mindenkit szétlőni stílusú akciófilmek között ragadtak, amiben van egy kis spiritualitás az már magas szint arrafele…

winnie - 2010. 01. 18. 22:42

“az Amerikaiak agyi szintje nem tart még ott, hogy meg tudjon jegyezni több szálon futó,”

és mint mondjunk azon magyarok agyi szintjéről, akik ilyen kommenteket írnak és nem veszik észre, hogy mennyi, intelligens sorozat siker amerikéban és bukás itthon

“Lásd Tru Calling. ”

na, vajon a tru calling hogy került ide? buta, abszolút következetlen és remek sorozat volt.

Domi - 2010. 02. 08. 22:56

lehet velem van a baj,de nekem tetszett nagyon a sorozat, mondjuk én nem tvben nézem, hanem letölöttem netről és már végignéztem mindkét évadot, kb 1 hét alatt. Sztem elég jol beindult a sorozat és a végére olyan dolgok derültek ki amiket sztem kb senki se várt volna :D

Sha - 2010. 09. 17. 18:30

Szerintem fantasztikus jó a sorozat, kár egy epizód alapján ítélni. Az elején valóban kicsit lassú és nehézkes, de minden részben megvan az izgalom. Nálam a karakterekkel sem volt gond (egyedül a béna-zsarú nem jött be, és néha Adelle stílusa sem, de a végén megkedveltem mindegyiket, főleg az utóbbit) A második évad véleményem szerint sokkal jobbra sikerült mint az első, lényegében a cselekmény ott bontakozik ki. Ott indulnak be az események *SPOILER* mikor Echo fényt derít a babaházat működtető vállalat (Rossum) valódi céljára és igyekszik megmenteni az emberiséget *SPOILER VÉGE*
Szerintem Eliza jól játszik a sorozatban, legalábbis karakterhű, a baba szerepét szuperul alakította. Nekem a legszimpatikusabb szereplő volt Topher-en és Adelle-n kívül :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz