login |

Pilot-mustra: Important Things With Demetri Martin – 1×01

2009. 02. 18. 23:08 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kettőnk közül human a standup-szakértő, én csak kocanéző vagyok és azzal dicsekedhetek, hogy egy osztályba jártam középsuliban az egyik Showder Klubos arccal, de Demetri Martin nevét még én is ismerem (aki nem, itt van pár korábbi Filmbuzis bejegyzés), s ki tudja, ezzel az új sorozattal, talán itthon belép az olyan, a nép által is ismert standuposok közé, mint Jeff Dunham. Egy biztos, a Comedy Central-nek a 2003-as Chappelle’s Show óta nem volt ennyire várt és nézett premierje – erről 2,4 millióan tanúskodhatnak.

IMPORTANT THINGS WITH DEMETRI MARTIN – 1×01 – 6/10

A korábban a Daily Show-ból kitűnő Demetri Martin sorozata nagyjából a szokásos, de elég szokatlan rajzolós, nyilazós rutinra épül, s ezt egészíti ki pár röpke szkeccsel a’la Chappelle vagy akár Mencia, hogy a Comedy Central immáron 4. szezonja futó Mind of Mencia-ja is kapjon némi említést.

Sevent-twenty or four-forty

Akinek bejön a Martin-féle stílus, az szinte biztos, hogy jól szórakozhat a sorozaton, melyben amellett, hogy olyanok tűnnek fel, mint Amanda Peet, David Cross és John Oliver, minden egyes epizód egy témára fog koncentrálni, így az első rész (ami valójában nem az igazi pilot, hanem a 4. rész, de itt aztán vágképp tök mindegy) az “időzítés“, vagyis a “timing) témakörét járja körbe, mondom, abszolút szórakoztató és frissítő módon, más kérdés, hogy a remek első 10 perc után a második szakasz már közel sem tetszett annyira, így kénytelen voltam súlyozni a pontszámon.

I was like “Dude, you’re thinking of a wall”.

A nagy kérdés, amit human is megemlített (amellett, hogy szerinte “kurva jó”), hogy vajon fogja-e bírni krafttal minőségcsökkenés nélkül, főleg, ha ez első évados 7 epizódot követően a Comedy Central berendeli a folytatást? Meglátjuk, addig is érkezik nemsokára a Power, majd a Brains és a Chairs alcímet viselő rész, én pedig előre érzem, hogy végig ott leszek, mert nem biztos, hogy Demetri Martin a legjobb a mesterségében, de egyike a legeredetibb arcoknak.

10 hozzászólás Ne habozz!

[engé] - 2009. 02. 18. 23:45

lolhaj.

Flanker - 2009. 02. 18. 23:51

Ki volt az az osztálytárs?

kaito - 2009. 02. 19. 01:11

majdnem kinyomtam a legelején a vicceknél, de jó hogy nem tettem. utána jókat röhögtem, tetszettek a jelenetek, a második felét sem éreztem gyengébbnek.

ceffer83 - 2009. 02. 19. 01:12

Sajnos az volt az érzésem,hogy sok volt 21 perc.Lehet elég lett volna 15 is.Sok időhúzós animáció volt benne(mondjuk lehet velem van a baj,mert a Monthy Python-ban is utáltam azokat a részeket.valahogy feleslegesnek éreztem).Egy kicsit emlékeztet a Russel Brand’s Ponderland-re,ami azért viccesebb volt.Bár ahhoz is az az idióta Brand kellett.Viszont erős hét idézete a “This is a guy who is way too early for a rave” ott le kellett állítanom úgy röhögtem.

human - 2009. 02. 19. 01:18

szerintem hatalmas volt, valszeg írok róla majd én is, tolni kella jó cuccokat.

Lyana - 2009. 02. 19. 03:21

Hát, nem is tudom.. volt benne pár jelenet, ami megmosolygtatott, de 20 percet nem ért meg. Így, hogy teljesen egyedül áll a teremben a közönség előtt, olyan üres és érdektelen az egész. Előadásnak nem mondanám, shownak sem, mert semmi olyan elemet nem találtam benne, standuphoz is túl rideg. Legtöbbször olyan hangulata volt az egésznek, mint mikor egy kezdő humorista felsül a színpadon és próbálgatja megmosolyogtatni a közönséget. Ezzel nem azt mondom, hogy maga Demetri ilyen volt, hanem azt, hogy azok a jelenetek ezt a hangulatot áraztották.
A skeccsek között volt jó s volt rossz is, én jobban rámentem volna a ‘Jokes’ részre, de iszonyúan meg volt vágva az egész.

Összességében, bár még egy résznyi esélyt adok neki, nem igazán tetszett (egyetlen hangos ‘haha’-t a “so I just added -ish to every number” váltotta ki.

Lehet inkább a “rákeresek YouTube-on a jobb jelenetekre” változat mellett maradok a második rész után, úgy megspórolok pár percet.

powapowa - 2009. 02. 19. 11:56

bánsz bánsz doggi bánsz, ez az a csávó nem? a fotc-ből? a keytaros:)

Raven Seldon - 2009. 02. 19. 12:06

Én nagyon vártam ezt a műsort, mert amúgy amit eddig láttam/hallottam Demetriből azon meg lehetett szakadni, de itt igazából elég sok üresjárat volt. Az elején lévő poénokon sírva röhögés, aztán semmi aztán a millivanillisecond résznél megint földön fetrengés, aztán megint szünet. Nem mondom hogy azok a részek nem voltak mókásak, de inkább csak aranyosak, mint viccesek…

.tnm - 2009. 02. 19. 12:38

igen, nagyon hullám völgy volt végig a műsor, és nagyon-nagyon sok a vágókép. olyan érzése van az embernek, hogy 10 perc az csak ilyen vágóképekkel megy el. sajnos a második részre is igaz ez, úgyhogy azt hiszem ez állandó jelleggel így lesz. második részben egyébként a végefelé a szójáték tetszett a legjobban. Spoiler: “You’re here, Brian”.
első részben meg Amanda Peet (L) :D

Lyana - 2009. 02. 22. 00:00

A második rész egy fokkal jobb volt (volt sírvaröhögős rész), bár a második fele ugyanúgy ellaposodott, mint az elsőnek. Az idióta éneklés meg látom állandó műsorelem, szóval a 20 percből igazából úgy 4-5, ami igazán értékés. Kíváncsi leszek következőre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz