login |

Crash: Jöhet a 2. évad

2009. 02. 24. 13:44 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: hírek,

Ismét csak egy olyan sorozat, amiről nem írtunk pilot-kritikát – én időhiányban késleltetem, human meg vagy belenézett vagy az előzetes vette el a kedvét, nem tudom. A lényeg, hogy amíg nem írunk az Ütközések (Crash) című filmből, a Starz csatornára készült sorozatról bővebben, addig az érdeklődők a kommentjeitekből tudnak értesülni arról, hogy milyen volt a pilot – vagy milyen a sorozat, mert nyilván volt, aki végignézte. (Ha valaki a sorozatról ír véleményt, akkor spoilermentesen tegye, a többiek kedvéért.)

Vajh volt cliffhanger? Mert, mint a címből már ellőttem a poént: a Starz berendelte a Crash 2. szezonját, újabb 13 részt. Érdekesség azonban, hogy a sorozat új irányt fog kapni, ugyanis a készítő/showrunner Glen Mazzara (The Shield), bár a sorozat mellett marad consulting producer-ként, de elveszti főnöki pozícióját, helyette Ira Steven Behr (The 4400) lesz a showrunner, s hozzá íróként csatlakozik James DeMonaco és Todd Harthan (The Kill Point).

A csatorna illetékesének indoklása szerint “a sorozat jó úton indult el és tovább akartak lépni, elhagyni pár rendőrségi történetszálat és Los Angeles városának más aspektusaira odafigyelni.” A tervek szerint az első évados történeteknek nagyjából a fele folytatódni fog a második szezonban, mint ahogy a főszereplők fele, köztük Dennis Hopper, is maradni fog. (Mint ahogy az egymás útját keresztező karakterek filozófiája sem változik.)

Ismét csak egy kis csatorna első sorozata élte túl az első szezont, aminek jelentős PR-értéke is van, s bár az anyagi és egyéb lehetőségei korlátozottak a tévés verziónak, vajon egy kicsit felért Paul Haggis mozifilmjéhez? (Egyáltalán mi a párhuzam a kettő között? Vagy mindössze a sok sztori és a cím?)

6 hozzászólás Ne habozz!

sho kosugi - 2009. 02. 24. 14:30

Én 4 részig bírtam, óriási csalódás volt, mert imádom a Crash filmet és nagyon bíztam Glen Mazzarában. Haggis kapott ugyan exec produceri státuszt, de nem volt köze a kreációhoz, Bobby Morescónak viszont igen, rendezett is egy epizódot (lehet, hogy többet is, de nem volt gusztusom tovább nézni a 4. után).
Rissz-rossz karakterek, erőltetett, sokszor látott sztorik, látszott, hogy igyekeznek “edgy” műsort összehozni, de elég langyos fos lett. Ami pozitívum, hogy hasonlóan a filmhez, igen atmoszférikus, hangulatos a fényképezés (ügyesen trükköznek, hogy egy beállításon belül több fókusz is van, mint a Szkafander és pillangóban) és sokszor nagyon jól illeszkedik a zene.
Engem megdöbbent a 2. évad, hogy ez valakinek bejött. Kérdés, mennyire presztízs, és mennyire valós nézettség indokolja, mert amennyire a netről leszűrhető, egyáltalán nem alakult ki különösebb kultusz körülötte.

Deino - 2009. 02. 24. 14:52

Nekem a pilot 25 perc után shift-del volt, és eszembe se jutott azóta egy percre se. Pedig mindig mondogatom, hogy nem szabad az első x perc után, vagy az első rész után lelőni egy sorozatot, de ez katasztrófális volt, nagyon nem jött be. Pedig a filmet nem láttam, szóval még csak ez se indokolná…

geo - 2009. 02. 24. 15:06

Én végignéztem és ha más is így tett volna, akkor több jelölést kapott volna Moran Atias is eyecandy-nek. ;)

Lassan csordogál nagyon, pedig majdnem 50 perces, kicsit hosszabb az átlagos soriknál. Cliffhanger nem volt, de szép ívet rajzoltak a karaktereknek a pilothoz képest, csak mondom nem olyan pörgős, de nem bántam meg, hogy megnéztem.

Dennis Hopper és a többi színész is jól tolta.
A képen bal oldalt álló nővel kezdtek talán a legkevesebbet.
A szerteágazó kapcsolatok, összetalálkozások itt is jelen vannak, mint a filmben.

fm! - 2009. 02. 24. 19:14

Köszi az infokat, úgy látom bele sem fogok kezdeni…

Tyberius - 2009. 02. 24. 19:27

Én megnéztem az első részt és annak ellenére, hogy a film nem nyerte el a tetszésemet, ez bejött, bár néhol erőltetett volt. Mindegy folytatom egy darabig, szeretem a lassan építkező sztorikat…

pickdam - 2009. 08. 15. 11:26

nekem nagyon bejött, várom az újabb évadot.
viszont továbbra sem fordítja senki magyarra :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz