login |

Important Things With Demetri Martin

2009. 02. 28. 13:51 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár winnie már írt róla, de a jó dolgokat kicsit hype-olni kell, ezért most én is elejtek pár betűt ide a Junkie-ra Demetri Martin 7 részes show-járól, mert hát ez szerintem kurva jó, de 8/10 szinten ám, és ennyi nem is elég róla. Simán 2009 eddigi legjobb újonca.

Ott kezdeném, hogy engem az első rész első jelenetével megvett, amikor a timingot azzal mutatja be, hogy egy mellette elbicajozót megdob egy vizes lufival. Tudom, egyszerű gyerek vagyok. Várjál, várjál, mondom a lényeget is, ami pedig az lenne, hogy ez ilyen sketch show, amiben van standup, meg őrjöngő folk énekes meg ilyenek. Konkrétan egy skatulyába sem fér bele teljesen.

Mindegyik részben fog egy erős vagy jelentős szót, és a mögé kukkant be, persze a humort keresve. Amiket eddig vizsgált: Timing, Power, Brains. Ebből a Powerös volt szerintem a leggyengébb, a Timing meg a legerősebb, de az átlaga még ezeknek is a fentebb ismertetett pontszámot adja.

Nekem úgy egészében tetszik a show, mert teljesen a mai odafigyelészavaros időkre van szabva, totál nerd az egész és abszolút vágja a netet a srác. Hiába rontja el néha a szkeccseket azzal, hogy túlhúzza őket, mégis ez a legfiatalosabb humorshow, ami jelenleg tévébe jutott, és az egyveleg, amit Demetri alkot nekünk, az valahogy különleges.

Tök jó lehet amúgy a Comedy Centralnél dolgozni, ahol így kábé mindenki támogat mindenkit. Arra gondolok, hogy Demetri volt néha a Daily Show-ban, most kapott egy saját műsort, amibe simán jönnek a régi munkatársak vendégszerepelni. De Colberttel is ez volt a helyzet, és most is kapja a teljes támogatást. Nincsenek illúzióim, nyilván azért megy a crosspromó, hogy többen nézzék, de valahogy kintről mégis egy jól működő, haveri modellnek tűnik, el tudják hitetni ezt.

A pontszámot már mondtam, így még azt pötyögém ide a végére, hogy a főcímben amikor kiengedi macskát az aktatáskából, akkor mindig szakadok. Nem merem megnézni, hogy van-e angol felirat, mert még a végén nekiállnék, pedig marha rég csináltam ilyet. Amúgy videókért nézzetek körbe a hivatalos oldalon, fenn van jópár (bár pont a standup részekből nem annyira), ha nem jön be a show, hiszen elég fura a humora, akkor meg hagyjátok, van mindenkinek néznivaló ezer, az biztos, hogy nekem egyelőre kötelező program marad.

10 hozzászólás Ne habozz!

.tnm - 2009. 02. 28. 15:27

egyelőre nálam is marad, de az első 3ből egyik se hozta azt a szintet, amire a korábbi youtube-os videók alapján vártam, sok az üresjárat és a gyenge (ill. fáradt) poén.
[mondjuk most a 3.ban a bolygó “visszatérő” poén hatalmas volt, én is besz*ptam :D]

Lyana - 2009. 02. 28. 16:25

Szerencsére a harmadikban már elmaradt a gitározás, így több rendes poénnak maradt hely, de nem hiszem, hogy ez így is marad.

Egyre nő a színvonal (vagy inkább jobban megszokja az ember a stílusát).

Bolygót én se figyeltem:P

nerazurri - 2009. 02. 28. 23:34

Nekem nagyon tetszett. Lehet hogy elvakultnak tűnik ilyet mondani, de nekem mind a 3 rész ugyanannyira bejött… Én már az important things előtt is nagyon szerettem Demetri-t és amikor hallottam, hogy lesz egy saját műsora már tudtam, h ez egy kötelező program lesz mindennapjaimban :)

JoHn - 2009. 03. 01. 00:12

na én még nem láttam egyet sem de a “not sure what he’s holding”-os kép után egyből nézős lett….Az a kép melyik részből van???

human - 2009. 03. 01. 00:42

1×02, power

JoHn - 2009. 03. 01. 02:05

köszi

Waldi - 2009. 03. 01. 10:41

Ezt tenyleg nagyon jo.
Mar eppen be akartam irni, hogy hulye amereikaiak poenkodnak a Pluton, de meg a Szaturnuszt se tudjak megjegyezni, amikor lattom, hogy direkt volt.

Asszem ezt jelolom a het idezetenek:
Raising your voice, the next best thing to being right.

human - 2009. 03. 01. 12:12

Waldi, én is azt szúrtam ki hé idézetének, nyernie kéne :)

S@ti - 2009. 03. 01. 22:08

Hát azért ha már random szkeccs-show, akkor a Monty Python és a Fry & Laurie szintjét nagyon nem éri el.

Azért az első részben a jelenetforgatásos rész sírvaröhögős volt, amúgy egyébként jól tolja Demetri, csak még fejlődnie kell. Nézem tovább, adok esélyt, mert időnként azért jó sok kreativitás megcsillan. Hajrá!

human - 2009. 03. 21. 02:05

a Coolness odavágott, de nagyon

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz