login |

Knight Rider: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2009. 03. 17. 15:33 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Tudom, a remény hal meg utoljára, de jelzésértékű, hogy a reggeli hírek szerint Paul Campbell (Billy) már le is igazolt egy pilot-hoz és valljuk meg, hogy a Knight Rider-t a premiert óta fenyegette a kasza, már az is csoda volt, hogy bár rövidített formában, de az első szezon végéig kihúzta. A sorozat nobrainer, eyecandy volt, jópofa, szórakoztató (egyeseknél ez a guilty pleasure, másoknál meg a gagyi definíciója), ellenben az utolsó rész finálénak pocsék.

knight-rider-117

Nem is magával a résszel volt gond természetesen, hanem azzal, hogy az ember elvárt volna valami pluszt, valami finálészerűt a végére, nem csak egy közös pillanatot, bár való igaz, hogy a rész keletkezésének körülményeivel nem vagyok tisztában, nem tudom, hogy a 17 részes bejelentés után írták-e vagy még előtte. (Majd kommentben valaki.)

Finálénak ezért 2/10, résznek mondjuk 4/10 volt a Knight Rider – 1×17, mert egész egyszerűen a többi epizódhoz képest olyan langyosnak éreztem, maga a fő konfliktus sem ütött különösebben, szerencsére a szereplők (ezúttal Billy is) kaptak lehetőséget némi képernyős jelenlétre. (Plusz ezúttal a topmodelleket Mini Anden képviselte a svéd színekben – északon ő vezette a Next Top Model reality-t.)

De persze finálé ide vagy oda, maga a sorozat kellemes csalódás volt még így is. Nem váltja meg a világot, de igazából azt az irányvonalat vitte tovább, mint Gary Scott Thompson előző művei, a Halálos iramban és a Las Vegas: jó kocsi, jó csajok, mindent a szemnek, bezzeg a kéznek…, annak semmit. Azért egy ilyen sorozat is elkél, nem?

knight-rider-117-1

Azt meg majd eldöntöm, hogy a 11-13. rész körül bekövetkezett, központi utasításra végrehajtott reboot jót tett-e kreatív szempontból a Knight Rider-nek. Smith Cho-nak meg egy saját sorozatot, de izibe! (Magáról a Knight Rider-ről írtunk eleget az elmúlt egy évben, a sorozat címkéjére kattintva a cím alatt megnézhető minden: pilotkritika, előzetes, főcím, plakát, promóképek.)

UPDATE: A kommentek szerint valóban voltak kavarások az epizódokkal, eredetileg nem ez lett volna a 17. rész.

31 hozzászólás Ne habozz!

d-mon - 2009. 03. 17. 15:44

szerintem a végére egész jó kis sorozattá nőtte ki magát. reggeli közben pont el lehetett nézegetni ezt a pörgős-autós-csajos sorozatot.
amúgy a 17.rész elvileg a 13 lett volna, csak a reboot után úgy döntöttek hogy egy erősebb rész kéne oda és berakták a bankrablósat.

Deino - 2009. 03. 17. 15:45

Ha reboot alatt arra gondolsz, hogy gyakorlatilag a két csajt, Billyt és Májkült kivéve mindenki a) meghalt, b) megsebesült és többet maximum utaltak rá, akkor jah, az segített ici-picit. Igaz kinyírtak olyan karaktert is, akit nem kellett volna, A KARR köré szervezett részben pedig pont a nagy leszámolás KARR-ral volt ultragyagi, szóval a reboot igazából annyiban volt érezhető, hogy nem volt több támogatás a kormány részéről, kevesebb lett a szereplő, és lepusztultabb a környezet, amúgy semmi hatása nem volt szerintem.

Smith Cho <3 Gyakorlatilag a legjobb karakter a sorozatban, ami igencsak gáz Májkülre nézve… Kittnek viszont vont pár pofás húzása, pl. az a rész amiben Alona Tal kocsmát vezetett, ott volt egy olyan király turbo boost, hogy vagy 10x visszatekertem. A sorozat igazából “kaszaközömbös”. Egynek jó volt, de nem lesznek miatta álmatlan éjszakáim…

endel - 2009. 03. 17. 15:46

Nekem bejött, akármennyire is unalmas volt néha. Szívesen elnéztem volna még 1 évadot.

Bullitt - 2009. 03. 17. 15:54

Hát azért nem volt nagy zárás, mert az epizódok sorrendjét még megkavarta faszán az NBC. A szezonzáró ha jól tudom kb. a 15. rész lett volna. Megkavarták rendesen…

Ihi - 2009. 03. 17. 15:57

Az eredeti Knight Rider sem volt semmivel sem jobb, sőt. Az is megélt 4 évadot, bár azóta más világ van. Ami biztos, hogy egyáltalán nem gondolták át a showrunnerek, mit is csinálnak, csak ugráltak az NBC parancsára így aztán szerintem közel sem az lett a sorozat, mint amit eredetileg tervezhettek, terveztek. Ez a fő oka a kuszaságnak, ez az oka az olyan dolgoknak, hogy néhány epizód lóg a levegőben, nem passzol oda ahol leadták, másikak történetileg jók lennének csak összecsapták, vagy éppen a színészek teljesítettek átlagon alul. Mindig volt valami, ami miatt azt mondtam, hogy elrontották a részt, nagyon. De néztem, ebéd mellé jó csajok, kocsik, stb jól esett csütörtökönként :) Ez ilyen volt, ennek megfelelően kellett volna sugározni is, a megfelelő idősávban, ahol ezzel a stílussal nyerő lehetett volna, nem egy szerda este.
Röviden sikerült kinyírniuk mondhatni amatőr hibákkal egy olyan sorozatot, ami az előd miatt sikeres lehetett volna.

JoHn - 2009. 03. 17. 16:02

Pilotot láttam mert akartam egy menő hasselhoff os utánérzést, de valahogy nem az eredeti knight rider jutott eszembe, hanem inkább ilyen kis furcsa matchbox-harcosok:)))

Igazából bocsánat hogy ilyet mondok de konkrétan örülnék ha kaszát kapna

Bullitt - 2009. 03. 17. 16:03

Egyébként az NBC továbbra se valami fényes, még a KR valamennyire stabil volt, de a helyette futó “Chopping Block” (á lá Vacsoracsata-szerűség) és az új “Kings” premier is naaggyon csúnyán leszerepelt, mindkettő a szezon egyik leggyengébb nézettségét produkálta. Nem tudom, igazából ezek a tények erősítik a KR-t, de ép eszű csatorna elkaszálná. De mint tudjuk, amcsiban egyik csatorna sem épeszű. Kivéve talán az ABC-t.

winnie - 2009. 03. 17. 16:06

beleírom akkor a kavarást, köszi.

Bruzsy - 2009. 03. 17. 16:08

JoHn, ha választani kell a KR és a Heroes között, minőségüleg az első előrébb helyezkedik el. Ők legalább nem próbálják hűdeokosnak eladni magukat, tipikusan nobrainer. Ez a különbség a gagyi és a guilty pleasure között.

De tuti kasza amúgy, Ausiello talán pár órával a finálé után közölte, hogy az NBC-nél már tényként kezelik az informátorai szerint. Szóval…

winnie - 2009. 03. 17. 16:10

“Röviden sikerült kinyírniuk mondhatni”

GST-nek volt koncepciója, kérdés, hogy mi lett ebből. a bukás oka nem a kinyírás, hanem a kezdeti gyenge start, amiből nem tudott felállni a KR. azt a szintet kvázi végig tartotta, de már az első részre sem sikerült annyi nézőt összeszedni, hogy lehessen rájuk alapozni, így esélyt sem kapott a sorozat.

hogy ez a promók vagy a felvezetpfilm megítélése miatt van, passz.

Bullitt - 2009. 03. 17. 16:16

Na megtaláltam a pontos sorrendet a reboot után, utána ott van, hogy eredetileg hanyadik rész lett volna:
13. Exit Light, Enter Knight (1×17)
14. Fight Knight
15. Fly By Knight (1×16)
16. Knight And The City
17. I Love the Knight Life (1×13)

Narg - 2009. 03. 17. 16:25

Nekem a 2. kedvenc idei újonc a Mentalist után, és nagyon jó kis guilty pleasure volt. Hiányozni fog, mert bár kicsit gagyi, de nagy szíve volt. A “reboot” után meg sokkal jobb lett szerintem, mert már tényleg már csak a 4 legjobb szereplő maradt, meg persze Kitt. Béke poraira

ps.: remélem a zenéje ki fog majd jönni vmilyen formában

mANdY - 2009. 03. 17. 16:29

ha Kitt hangja nem lett volna ilyen idegesítő, és a főszereplő csávóban a tehetség legapróbb szikráját is láttam volna, több részt is megnézek. pedig jó kis guilty pleasure lett volna, csak az az autó kiidegelt.

Flanker - 2009. 03. 17. 16:59

NBC kavar a részekkel.. és épp a “fináléval”… Ez a mániájuk, tavaly a Scrubsot is ezzel szivatták nemkicsit…

baxtiadam - 2009. 03. 17. 17:11

Szerintem is jó kis sorozat volt, kár hogy az NBC ilyen mostohán bánt vele. Ha jól tudom, promózni se nagyon promózták, a részekkel való variálást meg nem is kommentálom inkább. Szívesen elnéztem volna még egy darabig, de ennyi jutott, ennek is nagyon örülök.

A reboot részek meg sztem nagyon jók voltak, esetleg a KITT-KARR összecsapás lehetett volna hosszabb, de gondolom a költségvetés sem volt korlátlan…

jani - 2009. 03. 17. 17:37

Meglepően pozitív hangvételű írás. Lényegében egyetértek vele, halottról jót, vagy semmit.

ldavid - 2009. 03. 17. 18:36

szerintem a reboot előtt jobb volt
Smith Cho szerepeltetésével én is egyetértek

spike0007 - 2009. 03. 17. 19:33

Faja sorozat volt jó évaddal.. Reménykedem még..bár tudom hiába.. de jó lenne még egy évad!:) Az eredetinek méltó folytatása és sok mindent továbbvitt abból. Kellemes meglepetés volt, kedvenc sorim a 2008/2009-es évben..nekem nagyon tetszett. Folytatásért kiált!

Dohi - 2009. 03. 17. 19:46

egyik epizodban sem volt semmi plusz (kiveve a ‘vizvalaszto’ epizodot), miert pont a finaleban lett volna? ezt raadasul nem is finalenak terveztek, mint az kozismert :) de igy legalabb abszolut marhara mindegy, hogy az nbc mit kavart a sorrenddel, nem oszt, nem szoroz.

smith cho pedig ugyan nem eyecandy (nalam), de tenyleg kaphatna sajat sorozatot – vagy legalabb fontosabb es hasonlo szerepet egy masikban -, mert igen bejovos volt, amit muvelt.

nekem hianyozni fog a sorozat, elnezegettem volna meg par evig. ugyanakkor mar hozzaszoktam, hogy ami nekem tetszik, abbol csoda, ha egy teljes evad (vagy az osszes leforgatott epizod) adasba kerul :|

Robi - 2009. 03. 17. 19:51

Csatlakozom Idavidhoz, reboot előtt jobb volt:)

FZoli - 2009. 03. 17. 20:06

Nekem reboot előtt és után is tetszett a sorozat, ideális volt csütörtök esti kikapcsolódásnak. Azzal egyetértek, hogy ez az epizód nem volt ideális évadzárónak, de hát a csatorna kavart. Bár kicsi az esély, azért én reménykedek egy 2. évadban.

ampervadasz - 2009. 03. 17. 20:51

Szerintem nagyon jót tett neki a reboot, nekem utána tetszett jobban, akkor már-már hozta kicsit az eredeti hangulatát. Én KARR-t hagytam volna ki belőle egy az egybe, az ultragagyi volt szerintem. Egyébként egész szórakoztató volt, könnyű kikapcsolódás, de nagy általánosságban is nálam azok voltak a legjobb részek, ahol nem erőltették túl ezt a hipermodern technikai hókuszpókuszt, az néha már átlépte a “gagyi határt”.

evenorbi - 2009. 03. 17. 21:26

A csatorna néha annyira kavart, hogy a saját maga által kiadott rész leírás sztorija sem volt benne, mert kivágatták belőle. (így dobták el a sötétebb részeket, a Mike múltjával kapcsolatosakat, majd hirtelen belevarták, hogy KARR-al állt kapcsolatban).

Kivételesen az Obama sem segített nekik, akkor az egy hét szünet után az elviselhető nézettséget, sikerült leadni, és szerintem senki sem tudja miért, pedig az egyik legállandóbb nézőszámot hozta.

Szerintem a sorozat hozta ugyanazt a színvonalat, amit az eredeti (kicsit gagyi, de aranyos – és ezt pozitív értelembe mondom), valljuk be a mai embereket nem lehet egyszerűen megfogni a dumáló kocsival. Ráadásul akik látták az eredetit azoknak nagyon nagy részben a KARR előtti részek szinte egyáltalán nem tetszettek. Így szerintem sem a csatorna, sem a készítők nem tudtak mit csinálni a sorozattal, hogy kinek szánják az egészet.

Slukk - 2009. 03. 17. 22:11

6/10 volt a sori

norbucso - 2009. 03. 17. 22:41

Ímádtam, szórakoztató volt, mint egy limonádé kellemes volt. Kár volna érte. Bár amilyen gyorsan behozták KARR-t, hogy kitegyék a többiek szűrét, olyan gyorsan le is zárták azt a történetszálat. Amúgy tényleg Cho nagyot alakított a sorozatban.

KITTnek meg Val Kilmer volt a hangja, nem is tudtam, ti igen?

spike0007 - 2009. 03. 18. 07:54

Jaja Kilmer bá jól hozta KITT-et!:)

UndokBeka - 2009. 03. 18. 15:19

S igen, Smitch Cho-nak saját sorozatot. Amúgy meg szerintem Cho kisasszony meg Paul Campbell miatt érte meg nézni a sorozatot, elvégre két geek volt, ráadásul oltották egymást rendesen, szóval fun volt. Ők hiányozni fognak.

Tibo - 2013. 05. 03. 14:54

Mivel nem túl régóta olvasom itt a blogokat, most írok a sorozatról. Én is imádtam ezt a sorozatot is ahogy az eredetit, nagyon jók voltak az első részek, mikor a kormány állt mögöttük, de jót tett a sorozatnak az újra kezdés is, itt jó párszor elhangzott, hogy reboot, szóval ez a reboot is jó jött a sorozatnak, avval is egyet értek hogy azt új K.I.T.T. – K.A.R.R. harc hosszabb is lehetett volna. Sajnálom hogy csak 18 rész készült (Pilotfilmmel együtt) én is néztem volna még jó darabig. Remélem még visszatérnek egyszer. És az is jó lenne látni, hogy az eredeti csapatból akik még élnek és az új csapat Micheal, Sarah, Zoe és Billy együtt lehetnek egy közös filmben és esetleg sorozatban is.

Madár János - 2016. 08. 26. 23:46

Miért hagyták aba knight rider 2008 epizodot

Madár János - 2016. 08. 26. 23:47

Pedig jó film

pokol őrző - 2020. 03. 26. 20:20

szerintem jol döntötek hogy befejezik a sorozatot mert az első 10 részig jovolt telivolt izgalomal de a tizen egyedik résztöl el laposodot és unalmasá váltak a részek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz