login |

Kyle XY: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Deino

2009. 03. 18. 12:53 - Írta: vendegblogger

37 hozzászólás | kategória: kritika,

(A lezárással kapcsolatban Julie Plec, a sorozat egyik írója adott választ az égető kérdésekre. Ezekről a kommentekben bővebben olvashattok, hátha valaki le is fordítja a lényeget.)

Hol is kezdjem? A harmadik évad kezdetekor még nem hittem volna, hogy ez lesz az utolsó közös kalandunk Kyle, Jessi és a Trager család társaságában. Elmondom a menetrendet: először általánosságban a 3. évadról beszélek, utána a tovább mögött már jó sok spoilerrel az utolsó részekről.

kylexy-01

Ha valaki még fontolgatná, hogy belekezdjen-e a sorozat nézésébe, elmondom tömören mi vár rá: Egy nagyszerű történet varázslatos hangulattal, egy nagy adag misztikum, egy család, két majdnem-szuper hős, több gonosz szupercég, három évad és 43 rész, ami (kis fejszámolással) egy nap és 6 óra, vagyis 1806 perc színtiszta szórakozás. Ez az 1806 perc nem tartalmaz filler epizódokat, flashbacket, továbbá a sorozat minden része hozza azt a remek színvonalat és azt a csodálatos légkört, ami miatt ez első perctől kezdve végérvényesen beszippant mindenkit a sorozat, aki csak leül a TV/monitor elé.

Szóval a harmadik évad. Tíz részt kaptunk a sorozat utolsó etapjára, és ebben a tíz részben nem nagyon unatkoztunk. Szerintem a sorozat eddigi legjobb szezonjával ajándékoztak meg minket a készítők, a második évadot mindenképpen felülmúlta. Gyakorlatilag bemásolhatnám ide két kattintással azt, amit a 3×01-nél írtam a sorozatról: egészséges arányú tinidráma és akció volt jellemző az évadra, az utolsó két részben pedig nagyon látványos jeleneteket kaptunk. Mivel a sorozat kábeles, így a premierre elkészültek a teljes évaddal, a kasza híre pedig ezután érkezett, ezért sajnos a 3×10 csak évadzáróként működik, nem igazán kapott rendes lezárást, több dolog is picit a levegőben lóg. Majdnem szó szerint.

Ennél többet nagyon csúnya spoilerezés nélkül sajnos nem tudok írni. Úgyhogy aki már látta a részt, az kattintson bátran, akik még csak a TV2-n leadott részeket látták, azok pedig várjanak türelemmel, és közben esetleg kukkantsanak be a 2. évad kulisszái mögé.

kylexy-02

Kyle és Jessi! Bizony, hát mi mással is lehetne kezdeni? A végére csak összejöttek valamennyire, de ezt szerintem már a 2. évadtól kezdve lehetett sejteni. Jessi a harmadik évadban végre sokkal többet szerepelt. Mese nincs, Jaimie Alexander messze a legjobb eyecandy a sorozatban, a többieknek esélye se volt. hangsúlyosabb volt a jelenléte, mint az előzőekben, és ha szabad ezt mondani, sokkal, de sokkal dögösebb volt.

Az utolsó részben azért visszahozták Amandát a képbe, de sajnos ő a ”Lana Lang-szindróma” néven elhíresült betegségben szenved: vagy korábban be kellett volna avatni a nagy titokba, vagy visszaküldeni New Yorkba (vagy akárhova is ment el zongorázni), mert így nagyjából annyit értek el, hogy Amanda karakterét a többség utálja. Idegesítő, folyton bőg, hisztis, egy az egyben hozza Lana Langot a Smallville-ből. Szerintem nem nagyon van rá szükség, amit az ő karakterével meg lehetett játszani, azt a készítők már ellőtték, szóval ki kellett volna inkább hagyni a képből. Remélem, nem csak azért írom ezt, mert nem bírom a lányt, erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg, de érdekelne, ti mit gondoltok róla.

Cassidy, meg úgy a híres-hírhedt Latnok általánosságban: Na, itt aztán ment a sza… bajkeverés ezerrel. Az utolsó részekben fény derült a nagy titokra, a Latnok újrakezdte a csőben termesztett ember-kísérleteket, továbbá nem elégedtek meg annyival, hogy újra kezdték, egyből egy nagy rakás kis Kylet kezdtek el klónozni. Mondjuk ez nem volt túl meglepő lépés, ha egyszer Kyle bevált, minek próbáljunk ki másokat, nem?

Cassidy mindenesetre nagyon jól eltalált karakter, Hal Ozsan kitűnően játszotta őt, vagy nagyon jól megírták neki a szerepet, nem tudom, de az évad legjobb új karaktere az ő volt. Mondjuk túl sok új karaktert nem hoztak be, volt ugyebár Cassidy, a Josh Zuckerman által alakított latnok-lótifuti Mark, a csőbunkó Nate, és a szőke geek-istennő Jackie, aki Declannel randizott. Kicsit fura volt, hogy a szupertitkos Latnok organization tinédzsereket szponzorál, meg velük rakatja össze a világ meghódítására képes szerkentyűiket, hiába mondja Cassidy, hogy még csak nem is tudták, hogy min dolgoznak, azért ez egy picit nem stimmelt.

kylexy-03

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a 3×09 végén úgy átvertek a palánkon, hogy az állam verte a földet, de nagyon. Hát persze, hogy a kávéházas jedi-showdownra gondolok, ott bizony csúnyán kapkodtam a levegőt, hogy most mi van, meg ez hogy lehet?

Jaimie Alexander nagyon durván eltalálta a dolgot, mikor Jessi szájából elhangzik az, hogy „We closed early.”, kísérve egy olyan mosollyal, amitől kirázott a hideg, ott már sejtettem, hogy nagyon durva dolgok lesznek. De amikor ténylegesen elkezdődött a kínzás, ott már tényleg néztem, hogy most komolyan meg fogja ölni? Erre Kyle barátunk betámad egy nagyobb lökéssel, és ott nagyon csúnyán benéztem, ott bizony elhittem, hogy tényleg megölte Jessit. Hát nem, a készítők nagyon csúnyán átvertek minket. Engem legalábbis teljesen, pedig többnyire kiszúrom az ilyesmit, de ez most nagyon rafináltam volt felépítve.

És hát, az évadzáró. Egész végig ültem, és a végén már majdnem imádkoztam, hogy csak ne most legyen vége, csak ne ez legyen a cliffhanger, de persze, hogy a legcsúnyább fordulatot szakították félbe. Vajon Luke Kyle átáll az erő sötét oldalára? Elnézést a Star Wars párhuzamért, de nekem egyből ez ugrott be (Cassidy „I’m your brother!” egysorosa tehet róla…), amikor Kyle szépen elkezdte kiszorítani a szuszt a feltörekvő Latnok tehetségből.

Ha engem kérdeztek, Kyle biztos nem öli meg a srácot, mert hát mégiscsak ő Kyle. Semmilyen lezárást nem kaptunk, hiába tette tönkre Kyle a rózsaszín trutymót, túl sok maradt az elvarratlan szál. Kit választ Kyle, Jessi vagy Amanda, mihez kezd az újdonsült anyukájával és testvérével, végleg tönkreteszi a Latnokot, vagy inkább átveszi a vezetést, és megpróbálja tényleg jobbá tenni a világot?

Nagyon sajnálom, hogy pont itt érte utol a nagy Kaszás a sorozatot, még vagy 8 évadon át bőven elnéztem volna a sorozatot. Nagyon pofás volt a képességek kihasználása a részben, igaz csak nem villantottak sokszor, de akkor nagyot. Amikor Kyle felugrott a tetőre, az nagyon durván jól nézett ki, amikor a trutymót lebegtette, az is pofás volt. Jessi ajtóberúgása is elég dinamikus belépő volt, de a legjobb mégiscsak az volt, amikor Kyle keresztülvágta a Latnok-bátyót a fél nappalin. Szinte hallottam azt a jellegzetes mortalkombat hangot: FINSIH HIM!

kylexy-04

Van-e remény arra, hogy folytatódik máshol a sorozat? Őszintén? Nem tudom. Láttunk már erre példát, és reménykedem is, de a Kyle XY-t egyedül a CW-re tudnám még elképzelni, talán a Sci-fi Channel Syfy az, ami még szóba jöhet. De a CW totál esélytelen jelenleg (így is sok sorozata van, maradt a Smallville és a GG-hez még a spinoff is jön, nem beszélve a Melrose 2.0-ról), a Syfy is berendelt egy rakás pilotot, amiből a Caprica szerintem biztos megkapja a teljes évados berendelést is. Igazából a Kyle XY nem elég sci-fi ahhoz, hogy illeszkedjen a SyFy profiljába, úgyhogy én sajnos kénytelen vagyok pesszimista lenni a sorozat jövőjével kapcsolatban.

Mindenesetre tessék látogatni a savekyle.com honlapot, petíciózni, képeslapot küldeni, amit csak lehet, hátha sikerül kiküzdeni legalább egy méltó befejezést a sorozatnak, egy igazi lezárást. Én pedig a 3×08 epizódból választott idézettel mondanék – remélhetőleg nem végső- búcsút ennek a nagyszerű sorozatnak:

„Sometimes a moment becomes a memory the instant it’s happening, because it is so true, so pure, and so significant, you want to capture it forever.”

37 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 03. 18. 12:54

idézet a tvguide-ról, melyben a fent is linkelt plec-interjút ajánlják:

There are no plans for either, but writer/co-producer Julie Plec did explain, in the broadest possible terms, how the story theoretically ends: “Kyle embarks on a quest across the world with the sole mission of helping people. … And it’s because the Tragers took him in and loved him unconditionally, that he would have been able to do it.” You can get more answers to lingering questions (including whether Cassidy was truth-telling about being Kyle’s bro)

winnie - 2009. 03. 18. 12:59

annyira nem sikerült dekódolnom, mi volt a 3×09 végén az állkoppantó átverés?:)

SzilviBarack - 2009. 03. 18. 13:28

Ha nem marad más, legalább egy vaskos képregénybeli lezárást neki.

endel - 2009. 03. 18. 13:40

winnie: Gondolom az, hogy senkinek nem esett le Jessi kamu-halála, amiről Kyle tudott. Csak arra ment ki a játék, hogy megtudják, mit csinál Cassidy.
3. évad nekem bőven 9/10pt.

Hojzi - 2009. 03. 18. 13:46

winnie SPOILER
Elvileg az lett volna, hogy Kyle és Cassidy titkos találkozóra mennek, de ott volt Jessy aki megpróbálta megölni Cassidyt majd Kyle falhoz vágta a képességével és eljátszották Jessy “halálát”, lelassította a szívverését így C azt hitte, hogy kikerült a képből…

Hojzi - 2009. 03. 18. 13:47

Amúgy 3. évadból egyértelműen a legjobb része a “Kyle és az alkohol” :D érdemes random megnézni külsősöknek is

winnie - 2009. 03. 18. 14:02

ha van youtubelink, akkor ide vele:)

Hojzi - 2009. 03. 18. 14:07

túl hosszú jelenet, nem lehet egyben felrakni :) de olyan jópofa volt az egésznek a megvalósítása, hogy alkohol hatására, hogy előtörtek belőle a dolgok és közben meg villogott a képességeivel :D
http://www.youtube.com/watch?v=zC0Kndzs_NA
http://www.youtube.com/watch?v=hkaG-I9ieUo
http://www.youtube.com/watch?v=NMKzcedA2Cs

itt vannak részletek

Deino - 2009. 03. 18. 14:20

“Mese nincs, Jaimie Alexander messze” ühmm, itt vmi ctrl-c malfunction lehetett, ez a “Mese nincs” rész a legjobb eyecandy link elé menne :D

3×09 – Jessi kamu halála. Úgy benéztem, mint az állat. Csak én voltam így?

winnie - 2009. 03. 18. 15:24

javítva. köszi az infót.

hades - 2009. 03. 18. 15:26

Még kész szerencse, hogy a harmadik évadnál hagytam abba a sorozatot.
Most nézhetem meg, hogy megtudjam mi lett a vége:)

Azt hittem, hogy még húzni fogják egy ideig, így úgy voltam vele majd egyszer ha nagyon sok időm lesz.

Jessica - 2009. 03. 18. 16:54

Tényleg nem értem. Ez volt az eddigi legjobb évad!!
Én személy szerint nagyon örülök,hogy Jessi jóval nagyobb szerephez jutott ebben az évadban(bár a 2.ban sem volt kevés)! Jaimie Alexander az egyik kedvenc színésznőm lett! Hihetetlen ahogy játszik,elképesztően jó színésznő!!
A másik aminek örülök,hogy Amanda még kevesebb szerepet kapott ebben az évadban! Én személy szerint nem kedvelem a karakterét,teljes mértékben egyet értek a fentírtakkal vagyis Deino-val!Amanda egész egyszerűen unalmas.
Szóval nem találok rá szavakat,hogy mennyire szomorú vagyok,hogy itt a vége!!:(
Még lenne egy kérdésem! Sok petíció kering. Ezt majd elküldik a csatornának? Vagy másik csatornának? Vagy hogy is működik ez valójában? Mit csinálnak most? Csak ülnek és gondolkodnak rajta vagy azt sem? Ha valaki fel tudna világosítani,annak nagyon örülnék!:)
Előre is köszönöm!! És reménykedjünk!

Tso - 2009. 03. 18. 17:11

Jó írás Deino, sok mindenben egyet értünk, de mondjuk én nem biztos hogy 8 évadon keresztül néztem volna. Engem talán nem is zavart hogy vége lett, de az hogy nem volt rendes lezárása nagyon betett nekem.
Amanda karaktere engem is nagyon irritált, ahogy te is írtad tényleg egy “Idegesítő, folyton bőg, hisztis” szereplővé vált számomra.

Deino - 2009. 03. 18. 17:27

Jessica: Több féle is megy egyszerre, egyrészt rengeteg levelet (nem e-mailt, rendes kézzelfogható levelet) írnak másik csatornáknak, hogy miért lenne nekik jó, ha átvennék a Kyle XY-t, meg milyen sokan néznék, ilyesmi. Közben az ABC Familyt is bombázzák levelekkel, meg küldenek nekik képeslapokat “Viz Allati” feladóval (utalás a 2. évadra), meg a “Sour Patch Kids” nevű gumicukrot küldözgetnek nekik, mert az első évadban Kyle mindenhez azt evett majdnem. Ja, és mindenkit buzdítanak a Kyle XY DVD rendelésre, meg iTunesból vesznek Kyle részeket, hogy lássa az ABC Family, hogy lenen érdeklődés a show iránt.

Online petíció van vagy 10, bármelyiket alá lehet írni. Btw még az előzőhöz, a legelvetemültebb ötlet a “Küldjünk nekik kádat!” volt, megnéztem volna a csatornát, amikor mondjuk kapnak 120 darab kádat :D Nekem a személyes kedvencem, az volt, amikor valaki javasolta a csatorna ügyfél szolgálatának állandó hívását, és csak annyit mondtak volna bele a kagylóba, hogy “Your phone is about to ring!” – szintén 2. évados utalás :D

vape - 2009. 03. 18. 21:54

Nagyon jó volt a sorozatzáró rész, és sajnálom, hogy ennyi volt a sorozat.

Egy biztos, az első évad mellé a második, illetve a harmadik évadot is megveszem DVD-n – itthoni megjelenése szinte biztos, hogy nem lesz -, és bármikor újranézhetem.

Sok-sok minden maradt lezáratlan, Amandát kinyírhatták volna, és legalább a “hisztis picsa” szál el lett volna varrva :)

winnie - 2009. 03. 18. 22:28

amit odaírtam az elejére, azt megnézte valaki, hogy merre ment volna a sorozat? nekem eleve nem mutatja a böngészőm, így gondolom valami video lehet. (bár lehet, hogy jobb nem tudni és így homályban hagyni a végét:)

Hojzi - 2009. 03. 19. 07:10

én elkezdtem beleolvasni, mondanak érdekes dolgokat de teljesen konkrét terveket nem lőttek le

Deino - 2009. 03. 19. 08:08

winnie: nem video, én végig olvastam, elég érdekes irányba ment volna a sorozat a végére, ahogy sejtetni lehetett, a 3. évad még nagyon az út eleje volt =(

Hojzi: azért pár elég konkrét dolgot ellőttek, ki-kivel jött volna össze, Kyle jövője, Latnok hogyan-tovább, stb.

anita - 2009. 03. 19. 23:04

Sziasztok!
Deino: Szeretném megkérdezni,hogy hol lehet azt elolvasni,hogy milyen irányba menne tovább a sori?!:) Elég kíváncsi vagyok!

Valamint valaki tudja mennyi ideig forgatták a 2 évadot? És a 3.évadot?
Köszike előre is.:)

szvera - 2009. 03. 20. 05:38

Húúú! Én nagyon sajnálom, hogy vége! A 3. évad elég nehezen indult (vagy nekem voltak túl nagy elvárásaim), de az utolsó 3-4 rész! Főleg az utolsó, túlszárnyalt minden korábbit.
Meg kell hagyni, az ABC Family szépen kinyírta: a 3. évadot a hétfői megszokott időpontnál egy órával később adta, a The Secret Life of… című sorozat után, aminek 3-4-5 milliós meganézettségéből sejthető volt, hogy maximum 1,5 milliót tart meg, ami édeskevés. Sőt, a vége felé 1M körülire süllyedt a nézettség. Ennyi elég volt a kaszához.
+ Szerintem Matt Dallas így a vége felé rendesen kezdett kiöregedni a szerepből. Már nem sokáig tudták volna elhitetni, hogy tizenéves. De ettől még lezárhatták volna kb. még 10 (vagy kevesebb) résszel.

Anita!
A forgatásokról annyit, hogy általában nyáron forgattak, 1 hét=1 rész ütemben.

winnie - 2009. 03. 20. 08:00

azt azért nem kinyírásnak nevezném, hogy a sorozatot megtámogatták a legerősebbel, de én is szoktam írni, hogy az efféle húzás adott esetben gyilkos is lehet, hiszen, ha nem tartja meg a nézőket, akkor búcsú lesz a vége. de, az esély megvolt. a greek jobban tudott gazdálkodni a felvezetéssel.

csakigytovabb - 2009. 03. 20. 20:22

Aki elég ügyes angolból és van rá ideje + energiája lefordithatná a fentebb található linket, hogy hogy is végződött volna :) előre is köszi

Prescott - 2009. 03. 21. 10:41

Jaimie Alexander az utolsó 3 részben nyújtott alakításáért minimum egy Emmy-t mgérdemelne. (semmiféle túlzás nincs ebben)

Jessica - 2009. 03. 21. 22:28

Deino:Köszönöm szépen a válaszod!!:) Nem is gondoltam,hogy ennyi őrült ötlet van!:)De mind nagyon jó. Imádom a kád küldés ötletet,lehet,hogy tényleg azt kéne!

Elolvastam az interjút Julie Plec-el! Nem hiszem el,hogy ennyi izgalmas dologról maradunk le! Bárcsak meggondolnák magukat,jó lenne ha elérnének valamit a petíciók!
Az is kiderült az interjúból,hogy Kyle és Jessi rendesen összejöttek volna!!! És ezt már nem láthatjuk!!!:(:(:(

Jessica - 2009. 03. 22. 11:28

Az Abc family honlapján vannak kyle xy videók. inside the season finale megy ilyenek. Nekem akadozik miközben nézem,így szinte nézhetetlen! Megpróbáltam explorer-el és firefox-al is lejátszani,de nem jó! Megnéznétek,hogy nektek rendesen lejátsza-e? Megtalálom ezeket a vidiket máshol is? A hivatalos 2.évados dvd-n extra ként rajta vannak?
Előre is köszönöm a segítséget!

ProTech - 2009. 03. 22. 21:33

Hat nekem tulsagosan csopogos volt mar foleg az utolso szezon. Ha valaki megcsokolt valakit az tutti, hogy latta valaki akinek nem kellett volna. Ha egyszer eljatszak jolvan, de fejbol 4 esetet tudok mondani, es szerintem nem szamoltam osze az oszeset. Nekem Jessi teljesen unszimpatikus, es vannak jobb nok nala a sorozatban. Elkaszaltam volna mar ha nem jon a hir, hogy tenyleg kasza lesz. Igy vegigneztem, remelem a linkelt cikkben le van irva a befejezes, mert szep cliffhanger lett a vege.

gaborvagyok - 2009. 03. 22. 22:29

Jessica: Nekem mennek rendesen Chrome/IE/FF-el is megnéztem. Esetleg próbáld meg az elején pauseolni és megvárni amíg végig betölt. Ha nem segít, próbálj flash playert frissíteni, lehet az kavar be.

Egyébként meg én is nagyon sajnálom, hogy vége lett. :( Nagyon megszerettem ezeket a tróger Trageréket. :) Egyszerűen jó érzés volt az egész napi pörgés után hazajönni és este nyugodtan leülni és megnézni 1-1 részt, akármilyen szar napom volt, komolyan jó kedvem lett tőle. :) Így még nem voltam sorozattal…
Ha valakinek van ötlete, hogy milyen hasonló stílusú sorozat van még, azt szivesen venném. Elkezdtem a Smallville-t, de az első pár rész még nem hozza a hatást, a karaktereket valahogy nem sikerült megszeretni. De még nem adom fel. :) Esetleg más tipp?

Deino thx a postot, winnienek meg a Julie Plec interjú linket, így legalább nem lóg annyira a levegőben a vége.

Jessica - 2009. 03. 24. 21:39

gaborvagyok: Köszönöm szépen az infót! Ahogy mondtad,a flash playert frissítettem,de sajnos még így is akadozik! Nem tudom mi lehet a baj! Majd megveszem a dvd-t!:) Már ha azon rajta van!
Köszönöm!!

pandalany - 2009. 03. 28. 16:03

Szasztok!
én is nagyon szeretem a sorozatot…bár néha elcsodálkozom milyen hihetetlen dolgok vannak benn:D:Dde nagyon tetszik, várom a 4.évadod, ha lesz 1x!!!remélem eljut kishazánkba is:)

winnie - 2009. 03. 28. 22:39

??

nem lesz 4. évad. leírtuk.

Wendy - 2009. 04. 01. 18:11

Julie Plec interjú a sorozat lezárásáról (bocs az esetleges hibákért):

ABC: – Az utolsó epizódban Jessi azt mondja magáról, hogy „selejtes”. Tényleg „selejt” vagy eredetileg is gyilkosnak tervezték?

Julie: – Jessi valóban “selejtes”. Az egyik fő témája a sorozatnak, melyet fontosnak tartottunk kibontani, az a természet versus nevelés. Ebben az értelmezésben, vajon Kyle és Jessi is ugyanolyan esélyekkel indultak, mikor megszülettek, és a körülmények döntötték el, hogy kiből lesz jó? Vagy mindkét karakterhez egy inkább spirituálisként meghatározható összetevő kapcsolódik — Kyle az igazán tiszta lélek, míg Jessi a sötét lelkületű?
A sorozatban folytattuk volna ezeknek a kérdéseknek a kifejtését – figyelve szegény Jessi-t, ahogy kínlódik, hogy olyan jó legyen, mint Kyle… és látva Kyle-t, ahogy a személyes tapasztalat és a világ rideg valósága, amit mind ismerünk, átjárja a tiszta és jó lelkét.
Jessit nem tervezték eredetileg rossznak. A Látnokok, minden félresikerült próbálkozásuk ellenére őszintén hittek benne, hogy a világot jobbá akarják tenni. Csak épp sajátságos módon akarták ezt elérni. Jessi-nek több szempontból sem volt esélye. Az anyja pszichológiailag zavart. A belépése a világba pusztító volt. És az első pár nap, mielőtt a Madacorp emlékeket ültetett volna a fejébe, hideg és rideg volt. De mélyen legbelül egy sebezhető lány – mint bármelyikünk – aki csak annyit szeretne, hogy feltétel nélkül szeressék.

ABC: – Mi történt volna a klónokkal? Egy hadseregnyi jóképű, felelősségteljes, kedves hős nagyszerűen hangzik, de azon töprengünk, hogy van-e a háttérben valamilyen sötét indíték?

Julie: – Ahogy azt a sorozat életciklusa során láthattuk, olyan szereplőkön keresztül bemutatva, mint Brian Taylor, Kern professzor vagy Ballantine, az intézmény közös célját megsérthetik bizonyos egyéni érdekek. A ‘régi korok’ Látnok szervezetét jó szándék vezérelte, de abban a percben, amikor (Istent játszva) túl nagy hatalmat adunk valaki kezébe, a dolgok szörnyen félrecsúszhatnak.
Van egy részleg a Látnok-on belül, melyet Kyle genetikai anyja vezet, ők el akarták adni a Kyle klónokat a legtöbbet fizető vásárlónak – az eredeti Kyle-lal példálózva, hogy milyen nagyszerű lehet a kísérlet eredménye. Bár Kyle-nak sikerült megsemmisítenie a formulát, de az még megtalálható elraktározva az elméjében, annak az információfeltöltésnek az eredményeként, mikor anno a Zyzzx tartályában feküdt.
Ahogy azt Cassidy állította, semmi sem állíthatta volna meg őt, hogy visszaszerezze ezt az információt. A következő évadban Nicole és Jessi olyan helyzetbe keveredtek volna, hogy Kyle életének megmentéséért cserébe odaadják Cassidy-nek, amit akar. De soha nem mondták volna el Kyle-nak, hogy mit tettek, szóval ez a titkolódzás Kyle elől összekötötte volna őket.

ABC: – A sorozat végén Kyle Jessi-vel sem Amandá-val sem járt. Szóval Kyle Jessi-t vagy Amanda-t választotta volna? Eljutott volna a lelki társáig? Mindketten a lelki társai? Mit jelképeznek a pillangók és az elektromosság?

Julie: – A “Kinél fog kikötni Kyle?” kérdésre nehezen tudunk válaszolni, mert véleményünk szerint egy igazi hősnek az a végzete, hogy egyedül maradjon. Ha még 5 évet fut a sorozat, Kyle nem állapodott volna meg egyikükkel sem, tudván, hogy úgy nem teljesítheti be a sorsát, mint próféta, ha normál kapcsolatban él, mint bárki más. Ha rövidebb időszakot nézünk, úgy véljük, hogy Kyle és Jessie kapcsolata tovább fejlődött volna. Komplikált, szenvedélyes, ingatag és abszolút önpusztító viszonyként.
Amanda-nak lett volna egy esélye, hogy kilépjen a védett életéből – valószínűleg akkor, amikor megkezdi a főiskolát, és elindul az önismeret azon útján, melyen minden fiatal felnőtt keresztülmegy – ő és Kyle ekkor újra felfedezték volna egymást, és egy olyan kapcsolatba kezdtek volna, mely több, mint ártatlan gyermekkori szerelem. De mint mondtuk, Kyle a sorozat végi utazásra egyedül indult volna, remélhetőleg gyönyörű költői módon ábrázolva.

ABC: – Tom Foss mindig Kyle életének a részese maradt volna?

Julie: – Mindig. Tom Foss-t kísérti, hogy elveszítette a feleségét és a lányát. Valójában Kyle egyengette volna az útját, segített volna neki, hogy olyan életet élhessen, melyre ő maga úgy gondolt, többé már nem kaphatja meg. Kyle felszabadította volna Foss-t az alól a felelősség alól, hogy meg kell őt védenie, így biztosította volna, hogy Foss boldogságra leljen.
Úgy terveztük, hogy Foss idővel továbbadja a fáklyát Declan-nek. Declan mindig is kereste a választ, hogy hogyan illik Kyle életébe, így eljutott volna Foss-hoz, és megtanulta volna, hogyan legyen Kyle védelmezője.

ABC: – Nagy meglepetés, hogy Cassidy Kyle bátyja… lettek volna még effajta meglepetések? Kyle rokonságban áll még valakivel a szereplők közül? Vagy Cassidy csak hazudott, hogy mentse az életét?

Julie: – Cassidy-nek és Kyle-nak ugyanaz a genetikai anyja. Cassidy nem hazudott. Más rokonság (tudomásunk szerint) nincs. A Dávid és Góliát viszony Cassidy és Kyle között képezte volna a következő évad nagy részét. Míg a vérük összekapcsolja őket, egymás ellentétei. Ezáltal meg lett volna a lehetőség, hogy folytathassuk másik kedvenc sorozat-témánk kifejtését: mi határoz meg egy családot?

ABC: – Adam tényleg meghalt vagy megjelent volna valamelyik jövőbeli epizódban, mint Foss?

Julie: – Adam Baylin nyugodjon békében. De a lehetőségünk mindig adott, hogy megjelenjen Kyle-nak az elméjében, mint a második évados Lockdown epizódban.

ABC: – Mi történik Andy-vel és Josh-sal? Együtt maradnak, dacára a költözésnek és hogy csak web-kamerán láthatják egymást? (jeh, Declan)

Julie: – Josh és Andy megtapasztalták volna a “langyos vizet”, ami egy távkapcsolatot jellemez. Szakítanak, újra összejönnek, ugyanarra a főiskolára mennek, átiratkoznak különböző főiskolákra, újra szakítanak, megint összejönnek, randiznak másokkal, majd leges-legvégül összeházasodnak és boldogan élnek, még meg nem halnak.
Mint íróknak, abszolút Josh és Andy volt a kedvenc párosunk. Erősen foglalkoztunk a gondolattal, hogy Andy rákbetegsége visszatér és Josh elveszíti őt, de nem tudtuk rávenni magunkat, hogy rácsapjuk az ajtót Andy-re, illetve az őt megformáló Magda Apanowich színésznőre (bár elmegy Caprica-t forgatni), mert túlságosan is szerettük ezt a két karaktert ahhoz, hogy valaha is búcsút vegyünk tőlük.

ABC: – Na és Declan és Lori? Barátok maradnak?

Julie: – Declan és Lori, hiszitek vagy nem, de végül egymás mellett kötnek ki. De mielőtt ez megtörténne, Lori New York felé tenne kitérőt, hogy építse a zenei karrierjét, Declan pedig kiképzést tanulna Foss-tól. Lori visszatérne Seattle-be és anyja nyomdokaiba lépne, beiratkozna pszichológiát tanulni – felismervén, hogy ez az igazi hivatása.
Declan életében két dolog élvez elsőbbséget – Lori és Kyle. Úgy, mint Tighe ezredes és Odama admirális a BSG-ben. Declan átvenné Kyle védelmezésének feladatát Foss-tól, legjobb barátja lenne és ádáz védelmezője egy életen át. Lori lenne az egyetlen nő, aki ezt megértené, mivel ő is hasonlóan viszonyul Kyle-hoz.

ABC: – A legfontosabb kérdés – hogy végződik a sorozat?

Julie: – Hogy végződik? Általánosságban, Kyle belekezd egy küldetésbe a világ körül, egyetlen céllal, hogy segítsen az embereknek. Étel előállítása az éhezőknek… energia források feltalálása, melyek nem pusztítják a környezetet… stabilizálni a világ azon részeit, ahol konfliktus van… jó embernek lenni – és Kyle jóságával hatni másokra. Hívhatjuk Teréz anyának, Bill Clinton-nak, Gandhi-nak – Kyle-nak ez a végzete, hogy a világot jobbá tegye. Mindezt azért, mert Trager-ék befogadták és feltétel nélkül szerették, ezért lesz képes erre Kyle.
Hogy végződött volna, ha lett volna még egy epizód? Bárcsak tudnám. Épp csak belekezdtünk a Kyle-ról szóló történet elmesélésébe.
Magam, az írók, a producerek és a szereplők nevében, nagyon hálásak vagyunk, hogy lehetőségünk nyílt elkészíteni ezt a sorozatot és elmesélni Kyle történetét. A rajongók hűsége és szenvedélye a sorozat irányában nem hasonlítható semmihez, amit eddig megtapasztaltunk. Igazi ajándék volt… szóval köszönjük.

Adama - 2009. 12. 05. 12:49

Jaimie Alexander először nekem sem volt szimpatikus, de a végére nagyon bejött. Elképesztő, amit az arcjátékával ki tud fejezni.
Egyik pillanatban a sz@rt is befagyasztotta az emberbe, a másikban olyan aranyos volt, hogy legszivesebben magához ölelte volna az ember.
Érdemes néhány videobejátszást megnézni róla, szenzációs pofa, közvetlen, vidám. Középiskolában birkózott, sokszor fiúkat is legyőzött. Az alkatán látszik is. Ez némileg be is skatulyázza majd a szerepeit. A szereplő válogatásra sérült nyakkal ment el, csak oldalra tudta hajtani a fejét. Ez volt az egyik szerencséje, így tetszett meg a bizottságnak.
A sorozatban a magyar szállal is adósok maradtak, a Gogolak nevű magyar származású producernek lehet köze hozzá, de mi értelme volt, ki tudja.
Sajnos, a tini szerepekhez már az elején több szereplő “idős” volt. 22 évesen el tudtam volna magam adni 17-nek, de a 25 már 25 volt. Ha összehasonlítjuk az évadokat, jól látható a kiöregedés. Sokkal jobban ki kellett volna használni az időt a készítőknek és korábban átállni a főiskolai szálra. Gyanítom, ez is közrejátszott a sorozat leállításában. Meg nekem is előjött a Smallville érzés. Talán jobban tették volna, ha Scifi csatornán indítják a sorozatot és erősebb Scifi elemekkel. De nagyon betett az írók sztrájkja, a világválság is. Sajnos.

Mario - 2010. 03. 17. 00:10

Wendy, köszi a fordítást!

John - 2012. 08. 29. 19:16

Áh … ez volt a legjobb sorozat amit életemben láttam !
Kár hogy be fejezték . Pont a legjobb résznél :(

PovyCsaby - 2012. 11. 16. 21:51

Szia Mindenkinek, nem tudom hogy vagytok vele, de én elég sok lánnyal néztem már végig ezt a filmet, mert vannak benne érzelmes részek, és akár hiszitek akár nem, mindenkinek az volt a benyomása, hogy Kyle-nak Amanda-val kellett volna lennie

Zora - 2017. 03. 04. 14:05

6 év elteltével most sikerült megnéznem végig ezt a sorozatot. A 2. évad 2. felét csak németül láttam 6 évvel ezelőtt, most végre egy online oldalon magyar felirattal találtam meg a 3. évadot – elismerésem a szinkronosoknak, nagyon jó magyar hangokat találtak az 1. évadban.
Valóban, Kyle (Matt) idősen kezdte, ezért a magyar hangja jobban passzolt a karakterhez.
Szóval, kár, hogy egy 23 évest találtak csak erre a szerepre, viszont ő tökéletes volt!

Nagyon sajnálom, hogy nem folytatódott, egy lezáró filmet legalább megérdemelt volna.

És @Wendy (2009. 04. 01. 18:11), így, majd’ 8 év távlatából, köszönöm a cikk lefordítását.

AS - 2018. 09. 05. 21:07

Életem legjobb sorozata volt… Imádtam minden percét. Sajnálom, hogy nem folytatták. Nem hinném hogy ebben az életben lesz hasonló sorozat ami ennyire belopja magát az ember szívébe…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz