login |

Pilot-mustra: Better Off Ted – 1×01

2009. 03. 19. 21:22 - Írta: winnie

49 hozzászólás | kategória: 2008/09, kritika, pilot-mustra,

Azannya! Végre! Ez valóban más volt. Bármerre nézek, csak tipikus szitkomokat látok és a Better Off Ted igazi felüdülés volt. Mondjuk Victor Fresco-tól nem meglepő, ő készítette ugyanis az Andy Richter Controls The Universe-t, valamint a The Trouble With Normal-t és a Life on A Stick-et (azt, de utálta human, mégis nézte). De nem ez a lényeg, hanem, hogy a Better Off Ted-pilotot mennyire jó volt nézni. És ilyen is ritkán fordul elő, de mikor vége lett, ültem és vártam, hogy folytatódjon, mert nem hittem el, hogy csak ennyi volt a pilot.

BETTER OFF TED – 1×01 – 8/10

better-off-ted-1x01

Nyilván mondanom sem kell, hogy a hype nem volt véletelen, a sorozat felért hozzá, az előzetesek pontosan azt mutatták be, hogy milyen idióta az egész. Más kérdés, hogy a Scrubs-szal való párosítás is hűen jelzi, hogy hiába a sok hurrá részemről, bizony a “más” nem mindenkinek fog bejönni.

Meg sem próbálom körbeírni, hogy miféle humorral operál a Better Off Ted, láthattunk hasonlót, de ebben a (minek nevezzem) feltaláló, kutató-fejlesztő céges, Fringe-szitkomos környezetben nagyon ütős lehet, poénok hada várja, hogy lecsapják őket olyan színészek, mint Portia de Rossi, aki az Arrested Development után visszatért ismét szitkomozni és milyen jól tette, a karaktere magasan a legjobb a sorozatban.

Most jöhetne az elemző rész a pilotról, hogy mi volt a jó, mi nem volt jó, de ettől eltekintenék, tessék bepróbálni. Nem feltétlenül volt végig hangosanröhögős, de annyi ötletet zsúfoltak bele ebbe a 20 percbe, hogy ihaj, s engem az ilyesmi mindig levesz a lábamról.

Ja, az eddigi Fresco-sorozatok természetesen mind első évados kaszák voltak, s bár nem kezdett rosszul a Better Off Ted (jobb volt, mint a Pushing Daisies vagy a Knight Rider ebben az időpontban), de az esély megvan. Ha meg kasza lesz, istenem – láttunk egy remek sorozatot, ami bevonul az egyévadosok panteonjába. Mindenesetre, ha csak a színvonal töredékét tartja az évad, akkor DVD-n megvevős lesz.

ui: végre. 8-as. A Leverage-pilot óta nem tetszett ennyire valami első blikkre. Meglátjuk, hogy a nép és human hogy értékeli.

You’re not helping me…

49 hozzászólás Ne habozz!

JoHn - 2009. 03. 19. 21:31

Én most fogom megnézni:) nekem mindegyik előzetes nagyon bejött és ha neked is tetszett akkor ezek után nincs semmi okom az aggodalomra:)

FeGa - 2009. 03. 19. 21:46

Nem néztem előzetest bár most nem tudok nevetni így sitcomot nézni kockázatos, de bepróbálom hátha.

Bruzsy - 2009. 03. 19. 22:14

Röhögésfaktor megvolt, bár féltem tőle, hoy az elborultság kevés lesz a sikerhez, nem lett igazam. Vannak persze javítanivalók, pl. engem a Ted lánya kimondottan idegesített, meg a románc kezdete is joban ki lehetett volna dolgozva, de a potenciál megvan benne. Már előre látom, hogy mekkorákat fogunk fetrengeni a két tudós csávón… :-P

Amúgy érdekes, de egyelőre nálam idén a midseason pilotok jönnek be a legjobban. Fura, most vagy az én ízlésem kifacsart (ez az esélyesebb), vagy valami kollektív programming hiba történhetett… ;-)

FlasH - 2009. 03. 19. 22:15

megnéztem, elég jó volt, de bánom, hogy megnéztem a trailereket, sok mindent lelőttem magamnak előre.

szóval így lett egy 6-os, de azt elismerem, hogy van benne potenciál. s nem is tudom úgy igazán mihez hasonlítani, mert szerintem pl scrubshoz nem sok köze van. akkor inkább már AD. még két részig mindenképp maradok, aztán meglátjuk.

Bruzsy - 2009. 03. 19. 22:16

S.O.S., S.O.S., valami ismeretlen gyilkos spamszűrő álnéven végzett az én szeretett hozzászólásommal. Keresem azt a human / winnie nevű médiumot, aki meg tudná idézni nekem az én kis drágámat, hogy még egyszer elbúcsúhassak tőle. Köszönöm.

winnie - 2009. 03. 19. 22:18

igenis:)

sixx - 2009. 03. 19. 22:23

nálam tíz, lehet vekem van baj, de sírva röhögtem a budis jelenettől a viszketős anygon át Portia minden megmozdulásáig.

David191 - 2009. 03. 19. 22:25

Nagyon jo sorozat, de nem ertem h lehetett annyira “semmmi nezettsege” :(… en megmaradok a nezok kozott ha igy folytatjak !

winnie - 2009. 03. 19. 22:29

“nálam tíz,”

én sem levontam kettőt, csak hagytam teret a folytatásnak:)

“jelenettől a viszketős anygon át Portia minden megmozdulásáig.”

és ritka az ilyen, de este megnézem újra. az a karakter… arany.

Donnie - 2009. 03. 19. 22:42

“Fura, most vagy az én ízlésem kifacsart…” – nem hinném, hogy erről lenne szó :). Szerintem ez is a sztrájk hozadéka. A szokásosnál is több midseason sorozat volt/lesz a mostani idényben, és ez főleg az ABC-re igaz, amelyik az újoncainak nagy részét ide tartogatta. Csak a Life on Mars-ot küldték harcba már az idény elejétől. Főleg ők mondták a sztrájk után, hogy inkább a midseason-re gyúrnak rá, az idő rövidsége miatt nem akarták elkapkodni a dolgot. Talán ez (is) lehet mögötte.

Azon kevesek közé tartozom, akiket a promó enyhén szólva nem fogott meg, de a kritika és a kommentek után mindenképp kap egy esélyt tőlem.

Hunnenkoenig - 2009. 03. 19. 22:43

Huh hat nagyon kivancsi vagyok.

Most csordogal. De elöbb lost, aztan ez.

Kivancsi elszek, bar nem tudom ilyen faradtan jo lesz e megnezni…

Kain_ - 2009. 03. 19. 22:44

Én furcsán vagyok vele, mert a pilot tényleg kb 8-9 pont volt. DE mivel láttam a 3 perces promot, az kb az egész részt lelőtte előre. Ez elég nagy kár, mert így meg kicsit unalmas volt, olyan 5-6 pont körüli. Szóval ennyi volt csak a bajom, ha nem látom a promot akkor szinte hibátlan:) Ennek ellenére a 2. résztől már nem lesznek ilyen problémák, a sorozat pedig nagyszerűnek tűnik:)

Effie - 2009. 03. 19. 22:50

Nagggggyon tetszett a pilot, vicces volt, élvezhető, és Portia vmi fenomenális! :)

craig - 2009. 03. 19. 23:17

Többekhez csatlakozom: a promók csomó mindent lelőttek előre, így alig volt min nevetni újdonságként. Kár. Majd a köv rész..

Lennier - 2009. 03. 19. 23:23

Ez valóban elég ütős lett! :)

A végén a “Phil! You’re not helping me!” akár hét idézete is lehetne, ha sokan megnéznék a pilotot… :)

kaito - 2009. 03. 19. 23:24

tényleg gyorsan elröppent ez a húsz perc. nagy ötletek és poénok, szereplőkön és szkripten lehet még csiszolni. 8/10 nálam is, de abból egy pont az ordításra :)

Saramanko - 2009. 03. 19. 23:44

Ültek a poénok, nézős lesz. Ha már párhuzam, nálam veri a Scrubs-ot. 7/10 kezdésnek. Ahogy egy bölcs mondta anno: van benne potenciál.

Off, de nem tudom, hova beírni:

Lesz valami bővebb beharangozó vagy vendégbloggeres infócsorgatás az El Internado kapcsán? Az origo-s cikk biztató, de egy 18 órakor kezdődő horror(?)sorozat elég wtf-kategória.

Gabe - 2009. 03. 19. 23:54

“És ilyen is ritkán fordul elő, de mikor vége lett, ültem és vártam, hogy folytatódjon, mert nem hittem el, hogy csak ennyi volt a pilot.”
dettó, viszont nekem annyira nem volt vicces, hogy azt le se tudom írni. Az Office-t simán veri nálam.
Tuti, hogy nézni fogom, viszont nem azért mer viccesnek találtam, hanem azért mert kikapcsolt. És ez talán a legfontosabb.

human - 2009. 03. 20. 00:04

asszem a Tednek kampó gyerekek, winnienek és nekem is tetszett, ez rossz jel, mert ami szitcomokkal így vagyunk azok általában gyorsan elhullanak.

Bruzsy - 2009. 03. 20. 00:08

human, a nézettség már alá is támasztotta. pedig elég komoly ppromózást kapott, egyszerűen felfogni se bírom… :-S

Tod - 2009. 03. 20. 00:13

Na megnéztem lefekvés előtt én is gyorsan.
Tökély! A zene az valami eszméletlen durva. Sokszor azt vettem észre, hogy ingok-ringok a székben, pedig utálok táncolni. Minden klappol: jó gárda, érdekes helyszín, egyszerűen cool.
Láttam már nagyobb poénokat is pilotban, de ilyen jó hangulatú sorozatért simán beáldozok heti 20 percet.

u.i: Kicsit a Fringe jutott róla eszembe a technikai szövegeknél.:D

Hunnenkoenig - 2009. 03. 20. 00:26

Na megneztem. A promoban benne volt az egesz pilot. Kar volt erte. Varom a masodik reszt.

zdawg - 2009. 03. 20. 02:47

nos, nekem a promo alapján az jött le, hogy ez egy hi-tech céges scrubs. nem tudom miért, de én első blikkre a scrubs-t nem szerettem meg, jelenleg is várólistás. tehát szkeptikus voltam a promo alapján, ami, ahogy többen is említették, tényleg lelőtte a legtöbb jó poént. hajnalban vártam nagyon a lostot, úgyhogy amíg azt szedtem, ezt megnéztem és valamiért pozitívan csalódtam. formabontó, nem egy átlagos sitcom, ebben tényleg van potenciál! kíváncsian várom a folytatást!

mkfad - 2009. 03. 20. 08:03

Tényleg scrubs-os kicsit, de míg a scrubs próbál minél jobban meglovagolni egy poént, azért itt inkább az egysorosok dominálnak. Ha vkinek a scrubs poénja nem jött be, az hamar felhagyott emiatt a sorozattal. Itt talán jobban pörögnek a poénok így könnyebb túllépni egy-egy olcsóbb poénon. Talán ide többen fognak leragadni mint a scrubshoz (és remélem ez a nézettségen is meglátszik majd :D). Tetszett várom a folytatást!

Flanker - 2009. 03. 20. 10:02

Über Scrubs rajongóként és ennyi pozitív vélemény mellett (plusz tetszettek a rövid promó videjók) még ma bepróbálom..:)

i'm_rick_james - 2009. 03. 20. 10:03

winnie a fringe-et említette, nekem inkább kicsit eureka-volt. főleg, hogy a “pop-csajok-satöbbis csávó” kicsit hasonlít az eurekában szereplő… na tessék, az ő nevét sem tudom.

illetve nem tudtam eldönteni, hogy nem a fekete fickó volt-e aubrey a carpoolersben… illetve de, úgy döntöttem, hogy nem ő az.

maga a pilot tetszett, folytatni fogom.

CPL - 2009. 03. 20. 12:14

Ahogy többen írták a promók tényleg lelőtték a poénok nagy részét.

Amúgy nekem az volt az érzésem, hogy valami még nem állt össze teljesen. Valahogy még nagyon katyvaszos volt az egész.

Nem akarom bántani az Frescot, de néha úgy éreztem, hogy egy reggel felkellt, megvakarta amit ilyenkor szokás és azt mondta:
“Mi lenne, ha összemosnám a Madmen-t, Officet meg a Scrubs-ot?”
Csak még hiányzik valami kötőanyag, hogy ne lógjon ki annyira a lóláb.

Mindenesetre követni fogom, és reménykedem hogy megtalálják azt a bizonyos kötőanyagot nagyon hamar.

Addig a fentiek miatt kap egy erős 6,5-est…

betmen - 2009. 03. 20. 12:21

igen, a sok promó ellőtte a poénok nagy részét, de ez nem veheti el senki kedvét szerintem.
nálam ÜL a sorozat

.tnm - 2009. 03. 20. 14:36

hmm, hát egy mélyebb mosolyt sem váltott ki belőlem…
nem baj, legalább annyival több szabadidőm marad. :D

(nem flame-et akartam a indítani a fentiekkel, csak a sok pozitív hsz után úgy voltam: “na jó, akkor ezt tényleg meg kell nézni”. gondoltam legyen egy kis egyensúlyozás is. -nekem ez ugyanúgy nem jött be, mint ahogy az IT Crowd sem, meg a The Office sem. valahogy az egész környezet túl mesterkélt, meseszerű [amit persze lehet szeretni! csak én nem teszem])

Yeto - 2009. 03. 20. 14:50

Promót nem láttam de nagyon bejött, úgyhogy félek kasza lesz…

JoHn - 2009. 03. 20. 17:16

10/10-így röviden ennyi:)

Teppik - 2009. 03. 20. 22:15

Tednek a lánya eszméletlen jó szerepet játszik! Így kéne viselkednie egy 5 évesnek? :D
Nekem bejött az első rész, várom a másodikat! :)

novi - 2009. 03. 20. 22:38

nem láttam promót, scrubs párhuzam miatt érdekelt inkább. nagy találat, köszi az írást

kit érdekel honnan nyúltak mit, ha egyszer vicces?

Veronica: I think you and I should have sex. If you want. Look at me. I’m so nervous I’m shaking like a leaf.
Ted: No, no you’re not.
Veronica: No. Is that a problem? I try. It just doesn’t come out. I guess that makes me… vulnerable.
Ted: No, y-you’re not vulnerable.
Veronica: No

Veronica for prezident! vagy az?! :)

FeGa - 2009. 03. 21. 12:13

Megnéztem. Woha. Here we go.
Bár igazából én ilyen “kamerába beszél a főszereplő” sucker vagyok Alfie-t is emiatt imádtam főleg, itt is rohadt jól van megcsinálva.
Nagyon jó Ted meg a kicsi lánya.

Itt pedig egy percig sírtam a nevetéstől szó szerint. Hejj 30 Rock óta nem nevettem ennyi.
No, the zebra and the toaster are friends…
I have to go. No, that makes the toaster too mean.
He’s not a sociopath.He just doesn’t want to
make toast anymore.

Gabez - 2009. 03. 21. 14:26

Hát…öööö…ez 2/10-es. De akkor már kicsit túlértékeltem…;)

Lobster - 2009. 03. 21. 18:59

Hát a Pushing Daisies pilot óta a legjobb amit láttam. Ha számokba kell önteni egy 9es, ha nem, akkor legyen elég annyi hogy végigröhögtem az egészet. Pont olyan elborult, ahogy szeretem. Sajnos amikor valami ennyire tetszik, az a sorozat halálát jelenti. Remélem egy évadot berendelnek azért belőle.

kd - 2009. 03. 23. 11:47

Kellemes rész volt, de nem az a mosolygós fajta. Kicsit tényleg az AD-re hasonlít, de azon fetrengeni kellett minden poéntól. :) (kap még 1-2 esélyt, mert az AD-nél is csak a 4. rész körül kattant be a dolog)

Sycore - 2009. 03. 23. 17:37

Hejjj, hát nem sok vicceset találtam benne. Valahogy nem igazán jött be. Sajna nálam 2. részt sem éri meg. :(

Donnie - 2009. 03. 24. 12:34

Rendben volt a pilot, de inkább a mosoly, mintsem a nevetés volt túlsúlyban alatta. 6/10

cat - 2009. 03. 24. 14:18

Megnéztem még tegnap (elôtt?). Idióta. Beteg. Bejött :)) Veronica óriási, Ted is nagyon jó. A két tudós csóka csak azért nem igazán tetszik, mert Philrôl nekem majdnem rögtön a TBBT és Sheldon ugrott be. És hát Sheldont ûberelni… impossible sztem :) A másik pedig nem igazán volt vicces. De azért majd meglátjuk a köv részt, már promó nélkül.

winnie - 2009. 03. 26. 22:33

király volt a második rész is, tonna hét idézete, egyedül a vége előtt az a szó nélküli montázs nem jött be…

Flanker - 2009. 03. 27. 16:36

Én még csak az első résznél tartok, de az alapján simán nézős…:)

seven - 2009. 03. 27. 22:51

gyenge mint a harmat :)

zizou fan - 2009. 03. 28. 15:38

Első rész: remek. :)

Röviden, tömören: nézős.

Laci - 2009. 03. 28. 19:28

Hát,hát elmegy..Nem egy How I Met Your Mother,de azér nézhető..
Ted lánya: “Ne tereld el a témát!” LOL
10/6

Shrike - 2009. 04. 14. 09:54

Hát ez nem jött be.

zsemlye - 2009. 04. 15. 11:18

“But it’s gonna be a fantastic new tool
if we can get it to tell the difference
between soldiers and children.”

Engem ezzel(2.rész) vettek meg végleg – csak a TBBT-n szoktam 20 perceket vinnyogni. Meg itt ;o)

Beliboy - 2009. 04. 16. 02:30

Ja, a második rész engem is megvett kilóra, pedig az első nem tetszett annyira.

Mr. Anderson - 2018. 03. 03. 20:07

tényleg jó, üde , lendületes!

Scrubs és Outsourced zsenialitását azért csak kapizsgálja, de ha elveszi a kapacitást még egy “így jártam anyátokkal”, vagy Big Bang theory tól, az már fél győzelem!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz