login |

Kath & Kim: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2009. 03. 20. 16:21 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Nem a Knight Rider az egyetlen, nézettségi kihívásokkal küszködő, 17 részesre visszavett évaddal bíró feldolgozás-sorozat az NBC-n, a Kath & Kim is hasonló cipőben jár, s dettó véget ért, valószínűleg örökre. Én meg azon gondolkodom, hogy vajon akadt-e köreinkben valaki, aki nézte is. (Nem nagyon olvastam netes visszajelzéseket róla ugyanis.)

kath-and-kim-01

Mint a pilot-kritikát követő 1×02 kritikámban leírtam, elkaszáltam a sorozatot, mert bár a Kath & Kim humor is “más” volt, de egész egyszerűen nem tudtam rávenni magam (Selma Blair ide vagy oda), hogy ezeket az embereket nézzem. Értettem én, hogy mire megy ki a játék, hogy az eredeti ausztrál sorozat tuskóhumorát hozták át és játszatják el szívből gyűlölhető karakterekkel, de nehezemre esett volna heti 20 percet rájuk szánni.

A finálét azért megnéztem, hogy írni tudjak róla és, hogy lássam, hova haladt el a sorozat (ööö, sehova) és szerencsére nem bántam meg a döntésemet, hiszen maximum egy zsíros 2,5/10-et tudnák adni a zárórészre, annak ellenére, hogy a sorozat készítői is sejthették, hogy nincs sok esély a folytatásra, ezért elég drasztikus megoldással zárták le a sorozatot.

kath-and-kim-02

Továbbra is (nyilván szándékosan) túljátszott karakterek, affektálás, idegesítő nyafogás, de aki tágítani szeretné sorozatos spektrumát, az igazán rászánhat valamelyik részre 20 percet, hogy lássa, ilyen is van – meg aztán, ki tudja? Lehet, hogy neki épp az ilyen humor jön be. Előfordulhat.

Azok a ruhák… Legalább a jelmeztervező kiélhette magát.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dark Wolf - 2009. 03. 20. 16:32

Engem inkább az a tendencia érdekel, hogy a gyenge nézettség nem 13 rész előtti/közbeni kaszát eredményezett az évadban, hanem ilyen rövidített, 17 részes évadokat (Life on Mars, KR, ez). Mi történt?

Frank Luck - 2009. 03. 20. 16:43

Igen, igen, én néz(t)em. Bár őszintén szólva csak adagokban, ezért még nem értem a végére.
Nos: én csíptem. Nem váltja meg a nagyvilágot, már az elején tudtam, hogy kasza lesz (igen, az lesz, mint ahogy a többi ‘a remény hal meg utoljára’ sorozat is az lesz), de nézhető.
A karakterek szimpatikusak (bár egyszerűek, mint a faszög), néhol még humort is találni. Nem fetrengős, nem pótolhatatlan, de nem bántam meg, hogy belekezdtem.

alma - 2009. 03. 20. 16:55

Selma Blair miatt néztem, egyébként oltári gyenge.

“egy zsíros 2,5/10-et tudnák adni a zárórészre”
:D:D:D tudnék és nem tudnák.

fallen - 2009. 03. 20. 17:02

Az első részt láttam, elég volt.

zsolt93 - 2009. 03. 20. 17:23

“:D:D:D tudnék és nem tudnák.”

A kis nyelvtanzseni. :Đ

Lehet megnézem, mert még nem láttam, de akkor is csak Selma Blair miatt.

Lyana - 2009. 03. 20. 17:38

@alma
Valójában a tudnák lenne a helyes, szóval szerntem arrafelé ne nyiss;)

winnie - 2009. 03. 20. 17:48

nocsak, azért ilyeneket nem szoktam írni:) fogjuk arra, hogy rohantam el éppen. köszi.

Levee - 2009. 03. 20. 18:20

Lyana: tudnák lenne a helyes? Érdekes teória… ;)

Dohi - 2009. 03. 20. 19:13

en masfel reszt birtam, az ausztralbol viszont lement mind a 4 evad + a tevefilm. nem mintha olyan jo lenne, de valami azert csak van benne.

(btw, valami ilyesmi lehetne az egyik het kerdese, hogy van-e olyan sorozat, ami nem olyan jo, akar nem is kulonosebben szereted, de nezed, mikozben mast, ami szebb es jobb, elkaszaltal x resz utan? vagy csak velem van ilyen neha? :))

Josh - 2009. 03. 20. 19:50

Nekem nagyon tetszik (tetszett?) a sorozat, bár ez az évadzáró volt talán az évad egyik leggyengébb része. Szerintem legalábbis.

A karakterek szerintem nagyon is szerethetőek, de nyilván máshogy látja mindenki.

A humora tényleg nagyon különleges, úgyhogy akinek nem jön be az ilyen abszolút hülyeségnek nevezhető sorozat, azt nem fogom elítélni. :P De szerintem tele volt fetrengős poénokkal, főleg az olyanok, amikor a színészek pl. direkt hangsúlyozzák a nyelvtani hibákat stb. (pl: Craig and ME are back together.) Meg amikor a celebekről beszélgetnek pl. a Pilotban “Is Britney Spears stupid? Is Melanie Griffinith stupid?” (Amikor egyébként is Melanie Griffith-nek hívják.) Tehát én az ilyen dolgokon tudtam nagyon szakadni. :D Meg a ruhákon.

Remélem lesz 2. évad, dee erősen kétlem.

fm! - 2009. 03. 20. 23:45

Én ebben a pillanatban fejeztem be az első részt és elég volt. Bőven. Unszimpatikus, idegesítő karakterek, poén semmi, ááá, hagyjuk egy F8-on kívül többet nem érdemel…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz