login |

Pilot-mustra: In The Motherhood – 1×01

2009. 03. 27. 16:04 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2008/09, kritika, pilot-mustra,

Uhh! Amilyen jó volt az ABC-től a Better of Ted (és a 2. rész is hozta magát, de erről majd nemsokára), olyan gyenge az In The Motherhood. Az ABC szitkomjának az alapját egy sikeres netes sorozat képezte (az első része és a többi fent van a YouTube-on) Leah Remini, Chelsea Handler és idővel Jenny McCarthy főszereplésével. A helyüket Megan Mullally, Cheryl Hines és Jessica St. Clair vette át.

IN THE MOTHERHOOD – 1×01 – 2,5/10

in-the-motherhood-pilot

Az In The Motherhood nem szitkom, inkább csak valami nagyon light vígjátékszerűség, afféle szórakoztató sorozat. Olykor akad egy-egy elejtett poén és benne van Rachael Harris, de igazán röhögni nem lehet rajta. Csak úgy elvan a sorozat, 20 perc és vége. Ilyen szempontból a jelenlegi Samantha Who?-nak jó párja lehet, azonban Christina Applegate sorozatában nincsenek kínosan rossz dolgok, max néha érdektelenek. Itt viszont olykor elképedtem, hogy “ezt komolyan poénnak szánták?”.

A történet (elvileg valós szereplőkön alapul, my ass!) három barátnőről szól, akik természetesen anyák és meglehetősen más felfogásban állnak hozzá az anyasághoz és a gyerekneveléshez. Az egyik most kezd el randizni megint (elvált és férfi dadusa van), a másik elmondja a srácoknak, hogy nincs Télapó, a harmadik meg terhesnek tetteti magát.

Szegény női szereplők azonban ennél többet érdemelnének, mert első blikkre rém unszimpatikusak voltak (sőt a manny, Horatio Sanz is többet érdemelne) – most már komolyan kíváncsi vagyok, hogy a websorozat is ennyire elviselhetetlen idegesítő karakterekkel volt-e tele? (És hogy lehet ilyen béna gyereksírást imitálni, mint itt?)

Ja, és ha már említettem Rachael Harris-t, akkor fel kell emlegetni a Notes From The Underbelly-t, amire rémisztően hajazott a terhesség tematikával ez a pilot, és nagyjából azt a mélypontot hozta is. Brr, rémálmaimban se jöjjön elő az a sorozat, ugyancsak nem tudni, miképp érte meg a (később félbeszakított) 2. évadot.

UPDATE: Megnéztem a fent linkelt netes előzményt. Ég és föld, az nézhető. És csak a három anya azonos benne, bár csak a két pilot-ot láttam.

4 hozzászólás Ne habozz!

Frank Luck - 2009. 03. 27. 16:12

Jajj-jajj, féltem, hogy ez lesz. Mindegy, még annyiban reménykedem, hogy sokkal toleránsabb vagyok szitkom-ügyben, mint Te, hátha nekem elcsusszan. Hétvégén csekkolom, aztán meglátjuk.

Dohi - 2009. 03. 27. 17:49

mint emlitettem lejjebb, a websorozatban csak jenny karaktere idegesito, leah itt is rulz, mint a king of queens-ben. sorozatot neki!

CyClotroniC - 2009. 03. 27. 20:03

Az a durva, hogy ránézek a képre, és instant nem érdekel, persze lehet, hogy direkt ez volt winnie célja az illusztrációval (olvasva az írást is utána), de ez már legyen az én hülyeségem :O

Dohi - 2009. 03. 27. 23:11

elhiheted, hogy engem mennyire erdekelt a websorozat. aztan leah gyozott :) meg az, hogy 2-3 percesek az epizodok, igy nagyot nem buktam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz